Lista de concellos de España por provincia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Actualmente existen en España un total de 8.111 concellos (segundo censo do INE de 2007). O concello máis setentrional é Mañón (A Coruña), o máis meridional é El Pinar de El Hierro (Santa Cruz de Tenerife), o máis occidental é La Frontera (Santa Cruz de Tenerife) e o máis oriental é Maó (Illas Baleares).

As seguintes son listas de concellos de España ordenados por diferentes categorías.

Concellos por comunidade autónoma[editar | editar a fonte]

Mapa municipal de España. 2004

Concellos por provincia[editar | editar a fonte]

A[editar | editar a fonte]

B[editar | editar a fonte]

C[editar | editar a fonte]

G[editar | editar a fonte]

H[editar | editar a fonte]

L[editar | editar a fonte]

M[editar | editar a fonte]

N[editar | editar a fonte]

O[editar | editar a fonte]

P[editar | editar a fonte]

R[editar | editar a fonte]

S[editar | editar a fonte]

T[editar | editar a fonte]

V[editar | editar a fonte]

X[editar | editar a fonte]

Z[editar | editar a fonte]

Concellos máis poboados[editar | editar a fonte]

Concellos de España ordenados por número de habitantes. Aparecen aqueles con máis de 200.000 habitantes.

Cidade Poboación (2011) Provincia Comunidade autónoma
1 Madrid 3.265.038 Madrid Madrid Comunidade de Madrid
2 Barcelona 1.615.448 Barcelona Cataluña Cataluña
3 Valencia 798.033 Valencia Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
4 Sevilla 703.021 Sevilla Andalucía Andalucía
5 Zaragoza 674.725 Zaragoza Aragón Aragón
6 Málaga 568.030 Málaga Andalucía Andalucía
7 Murcia 442.203 Murcia Murcia Rexión de Murcia
8 Palma 405.318 Illas Baleares Illas Baleares Illas Baleares
9 As Palmas de Gran Canaria 383.343 As Palmas Illas Canarias Illas Canarias
10 Bilbao 352.700 Biscaia País Vasco País Vasco
11 Alacant 334.329 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
12 Córdoba 328.659 Córdoba Andalucía Andalucía
13 Valladolid 313.347 Valladolid Castela e León Castela e León
14 Vigo 297.241 Pontevedra Galicia Galicia
15 Xixón 277.559 Asturias Asturias Asturias
16 L'Hospitalet de Llobregat 256.065 Barcelona Cataluña Cataluña
17 A Coruña 246.028 A Coruña Galicia Galicia
18 Granada 240.099 Granada Andalucía Andalucía
19 Vitoria 239.562 Áraba País Vasco País Vasco
20 Elx 230.354 Alacant Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana
21 Oviedo 225.391 Asturias Asturias Asturias
22 Santa Cruz de Tenerife 222.271 Santa Cruz de Tenerife Illas Canarias Illas Canarias
23 Badalona 219.786 Barcelona Cataluña Cataluña
24 Cartagena 214.918 Murcia Murcia Rexión de Murcia
25 Terrassa 213.697 Barcelona Cataluña Cataluña
26 Xerez da Fronteira 210.861 Cádiz Andalucía Andalucía
27 Sabadell 207.721 Barcelona Cataluña Cataluña
28 Móstoles 205.015 Madrid Madrid Comunidade de Madrid
29 Alcalá de Henares 203.686 Madrid Madrid Comunidade de Madrid

Concellos máis extensos[editar | editar a fonte]

Concellos de España ordenados pola extensión do seu termo, non do núcleo urbano. Aparecen aqueles con máis de 700 km².

# Concello Comunidade Atónoma (km²)
1 Cáceres Estremadura Estremadura 1750,33
2 Lorca Murcia Rexión de Murcia 1675,21
3 Badaxoz Estremadura Estremadura 1470,43
4 Córdoba Andalucía Andalucía 1255,24
5 Almodóvar del Campo Castela-A Mancha Castela-A Mancha 1208,27
6 Xerez da Fronteira Andalucía Andalucía 1188,31
7 Albacete Castela-A Mancha Castela-A Mancha 1125,91
8 Zaragoza Aragón Aragón 1063,14
9 Écija Andalucía Andalucía 978,73
10 Jumilla Murcia Rexión de Murcia 969
11 Andújar Andalucía Andalucía 964,9
12 Moratalla Murcia Rexión de Murcia 954,82
13 Carmona Andalucía Andalucía 924,12
14 Cuenca Castela-A Mancha Castela-A Mancha 911,06
15 Hornachuelos Andalucía Andalucía 909,22
16 Murcia Murcia Rexión de Murcia 886
17 Mérida Estremadura Estremadura 865,61
18 Villarrobledo Castela-A Mancha Castela-A Mancha 862,41
19 Almonte Andalucía Andalucía 859,21
20 Caravaca de la Cruz Murcia Rexión de Murcia 858,76
21 Cangas del Narcea Asturias Asturias 823,57
22 Antequera Andalucía Andalucía 816,72
23 Requena Comunidade Valenciana Comunidade Valenciana 814,21
24 Hellín Castela-A Mancha Castela-A Mancha 781,19
25 Jerez de los Caballeros Estremadura Estremadura 740,55
26 Alburquerque Estremadura Estremadura 723,23


Datos obtidos polo Instituto Xeográfico Nacional de España (Ministerio de Fomento) e publicados polo INE dentro do anuario Estatístico de España.