Lista de concellos de España por provincia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Actualmente existen en España un total de 8.111 concellos (segundo censo do INE de 2007). O concello máis setentrional é Mañón (A Coruña), o máis meridional é El Pinar de El Hierro (Santa Cruz de Tenerife), o máis occidental é La Frontera (Santa Cruz de Tenerife) e o máis oriental é Maó (Illas Baleares).

As seguintes son listas de concellos de España ordenados por diferentes categorías.

Concellos por comunidade autónoma[editar | editar a fonte]

Mapa municipal de España. 2004

Concellos por provincia[editar | editar a fonte]

A[editar | editar a fonte]

B[editar | editar a fonte]

C[editar | editar a fonte]

G[editar | editar a fonte]

H[editar | editar a fonte]

L[editar | editar a fonte]

M[editar | editar a fonte]

N[editar | editar a fonte]

O[editar | editar a fonte]

P[editar | editar a fonte]

R[editar | editar a fonte]

S[editar | editar a fonte]

T[editar | editar a fonte]

V[editar | editar a fonte]

X[editar | editar a fonte]

Z[editar | editar a fonte]

Concellos máis poboados[editar | editar a fonte]

Concellos de España ordenados por número de habitantes. Aparecen aqueles con máis de 200.000 habitantes.

Cidade Poboación (2011) Provincia Comunidade autónoma
1 Madrid 3.265.038 Madrid Flag of the Community of Madrid.svg Comunidade de Madrid
2 Barcelona 1.615.448 Barcelona Flag of Catalonia.svg Cataluña
3 Valencia 798.033 Valencia Flag of the Land of Valencia (official).svg Comunidade Valenciana
4 Sevilla 703.021 Sevilla Bandera de Andalucía.svg Andalucía
5 Zaragoza 674.725 Zaragoza Flag of Aragon.svg Aragón
6 Málaga 568.030 Málaga Bandera de Andalucía.svg Andalucía
7 Murcia 442.203 Murcia Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia
8 Palma 405.318 Illas Baleares Flag of the Balearic Islands.svg Illas Baleares
9 As Palmas de Gran Canaria 383.343 As Palmas Flag of the Canary Islands.svg Canarias
10 Bilbao 352.700 Biscaia Flag of the Basque Country.svg País Vasco
11 Alacant 334.329 Alacant Flag of the Land of Valencia (official).svg Comunidade Valenciana
12 Córdoba 328.659 Córdoba Bandera de Andalucía.svg Andalucía
13 Valladolid 313.347 Valladolid Flag of Castile and León.svg Castela e León
14 Vigo 297.241 Pontevedra Flag of Galicia.svg Galicia
15 Xixón 277.559 Asturias Flag of Asturias.svg Asturias
16 L'Hospitalet de Llobregat 256.065 Barcelona Flag of Catalonia.svg Cataluña
17 A Coruña 246.028 A Coruña Flag of Galicia.svg Galicia
18 Granada 240.099 Granada Bandera de Andalucía.svg Andalucía
19 Vitoria / Gasteiz 239.562 Álava Flag of the Basque Country.svg País Vasco
20 Elx 230.354 Alacant Flag of the Land of Valencia (official).svg Comunidade Valenciana
21 Oviedo 225.391 Asturias Flag of Asturias.svg Asturias
22 Santa Cruz de Tenerife 222.271 Santa Cruz de Tenerife Flag of the Canary Islands.svg Canarias
23 Badalona 219.786 Barcelona Flag of Catalonia.svg Cataluña
24 Cartagena 214.918 Murcia Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia
25 Terrassa 213.697 Barcelona Flag of Catalonia.svg Cataluña
26 Xerez da Fronteira 210.861 Cádiz Bandera de Andalucía.svg Andalucía
27 Sabadell 207.721 Barcelona Flag of Catalonia.svg Cataluña
28 Móstoles 205.015 Madrid Flag of the Community of Madrid.svg Comunidade de Madrid
29 Alcalá de Henares 203.686 Madrid Flag of the Community of Madrid.svg Comunidade de Madrid

Concellos máis extensos[editar | editar a fonte]

Concellos de España ordenados pola extensión do seu termo, non do núcleo urbano. Aparecen aqueles con máis de 700 km².

# Concello Comunidade Atónoma (km²)
1 Cáceres Extremadura 1750,33
2 Lorca Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia 1675,21
3 Badaxoz Estremadura 1470,43
4 Córdoba Flag of Andalusia.svg Andalucía 1255,24
5 Almodóvar del Campo Bandera Castilla-La Mancha.svg Castela-A Mancha 1208,27
6 Xerez da Fronteira Flag of Andalusia.svg Andalucía 1188,31
7 Albacete Bandera Castilla-La Mancha.svg Castela-A Mancha 1125,91
8 Zaragoza Flag of Aragon.svg Aragón 1063,14
9 Écija Flag of Andalusia.svg Andalucía 978,73
10 Jumilla Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia 969,00
11 Andújar Flag of Andalusia.svg Andalucía 964,90
12 Moratalla Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia 954,82
13 Carmona Flag of Andalusia.svg Andalucía 924,12
14 Cuenca Bandera Castilla-La Mancha.svg Castela-A Mancha 911,06
15 Hornachuelos Flag of Andalusia.svg Andalucía 909,22
16 Murcia Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia 886,00
17 Mérida Estremadura 865,61
18 Villarrobledo Bandera Castilla-La Mancha.svg Castela-A Mancha 862,41
19 Almonte Flag of Andalusia.svg Andalucía 859,21
20 Caravaca de la Cruz Flag of the Region of Murcia.svg Rexión de Murcia 858,76
21 Cangas del Narcea Flag of Asturias.svg Principado de Asturias 823,57
22 Antequera Flag of Andalusia.svg Andalucía 816,72
23 Requena Flag of the Land of Valencia (official).svg Comunidade Valenciana 814,21
24 Hellín Bandera Castilla-La Mancha.svg Castela-A Mancha 781,19
25 Jerez de los Caballeros Estremadura 740,55
26 Alburquerque Estremadura 723,23


Datos obtidos polo Instituto Xeográfico Nacional de España (Ministerio de Fomento) e publicados polo INE dentro do anuario Estatístico de España.