Lista de concellos da Coruña

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa dos concellos da provincia da Coruña.

Lista dos 93 concellos da provincia da Coruña:

Concello Superficie km² Habitantes 2007 [1] Comarca Parroquias e lugares Eleccións municipais Imaxes
Abegondo 83,9 5.808 A Coruña 19 parroquias 1979-2011 Ver
Ames 80 24.553 Santiago 11 parroquias 1979-2011 Ver
Aranga 119,6 2.219 Betanzos 6 parroquias 1979-2011 Ver
Ares 18,3 5.598 Ferrol 3 parroquias 1979-2011 Ver
Arteixo 93,4 27.713 A Coruña 13 parroquias 1979-2011 Ver
Arzúa 155,4 6.529 Arzúa 22 parroquias 1979-2011 Ver
A Baña 98 4.673 A Barcala 15 parroquias 1979-2011 Ver
Bergondo 32,7 6.540 A Coruña 9 parroquias 1979-2011 Ver
Betanzos 24,2 13.328 Betanzos 7 parroquias 1979-2011 Ver
Boimorto 82,4 2.370 Arzúa 13 parroquias 1979-2011 Ver
Boiro 86,6 18.547 Barbanza 8 parroquias 1979-2011 Ver
Boqueixón 73,2 4.437 Santiago 14 parroquias 1979-2011 Ver
Brión 74,9 7.087 Santiago 9 parroquias 1979-2011 Ver
Cabana de Bergantiños 100,3 5.091 Bergantiños 10 parroquias 1979-2011 Ver
Cabanas 30,3 3.272 Eume 7 parroquias 1979-2011 Ver
Camariñas 51,9 6.275 Terra de Soneira 4 parroquias 1979-2011 Ver
Cambre 40,7 22.513 A Coruña 12 parroquias 1979-2011 Ver
A Capela 58 1.471 Eume 3 parroquias 1979-2011 Ver
Carballo 186,8 30.091 Bergantiños 18 parroquias 1979-2011 Ver
Cariño 46,8 4.680 Ortegal 5 parroquias 1979-2011 Ver
Carnota 70,9 5.017 Muros 5 parroquias 1979-2011 Ver
Carral 48 5.647 A Coruña 8 parroquias 1979-2011 Ver
Cedeira 85,4 7.482 Ferrol 8 parroquias 1979-2011 Ver
Cee 57,5 7.555 Fisterra 6 parroquias 1979-2011 Ver
Cerceda 110,9 5.587 Ordes 6 parroquias 1979-2011 Ver
Cerdido 52,7 1.439 Ortegal 3 parroquias 1979-2011 Ver
Coirós 33,9 1.660 Betanzos 6 parroquias 1979-2011 Ver
Corcubión 6,5 1.887 Fisterra 2 parroquias 1979-2011 Ver
Coristanco 141,1 7.528 Bergantiños 15 parroquias 1979-2011 Ver
A Coruña 37,6 244.388 A Coruña 5 parroquias 1979-2011 Ver
Culleredo 62,3 26.707 A Coruña 11 parroquias 1979-2011 Ver
Curtis 116,6 4.244 Betanzos 4 parroquias 1979-2011 Ver
Dodro 36,1 3.053 O Sar 3 parroquias 1979-2011 Ver
Dumbría 124,7 3.890 Fisterra 7 parroquias 1979-2011 Ver
Fene 26,3 14.222 Ferrol 8 parroquias 1979-2011 Ver
Ferrol 82,6 75.181 Ferrol 13 parroquias 1979-2011 Ver
Fisterra 29,4 4.971 Fisterra 4 parroquias 1979-2011 Ver
Frades 81,7 2.817 Ordes 12 parroquias 1979-2011 Ver
Irixoa 68,6 1.562 Betanzos 7 parroquias 1979-2011 Ver
A Laracha 125,8 10.871 Bergantiños 13 parroquias 1979-2011 Ver
Laxe 36,9 3.453 Bergantiños 6 parroquias 1979-2011 Ver
Lousame 93,6 3.756 Noia 7 parroquias 1979-2011 Ver
Malpica de Bergantiños 61,4 6.432 Bergantiños 8 parroquias 1979-2011 Ver
Mañón 82,2 1.693 Ortegal 5 parroquias 1979-2011 Ver
Mazaricos 187,3 5.179 Xallas 12 parroquias 1979-2011 Ver
Melide 101,3 7.916 Terra de Melide 26 parroquias 1979-2011 Ver
Mesía 106,8 3.080 Ordes 12 parroquias 1979-2011 Ver
Miño 33 5.256 Betanzos 8 parroquias 1979-2011 Ver
Moeche 48,5 1.441 Ferrol 5 parroquias 1979-2011 Ver
Monfero 171,7 2.400 Eume 7 parroquias 1979-2011 Ver
Mugardos 12,8 5.636 Ferrol 4 parroquias 1979-2011 Ver
Muros 72,9 9.931 Muros 8 parroquias 1979-2011 Ver
Muxía 121,3 5.663 Fisterra 14 parroquias 1979-2011 Ver
Narón 67 36.245 Ferrol 8 parroquias 1979-2011 Ver
Neda 23,8 5.649 Ferrol 4 parroquias 1979-2011 Ver
Negreira 115,1 6.453 A Barcala 18 parroquias 1979-2011 Ver
Noia 37,2 14.808 Noia 6 parroquias 1979-2011 Ver
Oleiros 43,8 31.694 A Coruña 9 parroquias 1979-2011 Ver
Ordes 157,3 12.359 Ordes 13 parroquias 1979-2011 Ver
Oroso 72,1 6.554 Ordes 11 parroquias 1979-2011 Ver
Ortigueira 210 7.406 Ortegal 22 parroquias 1979-2011 Ver
Outes 99,7 7.681 Noia 11 parroquias 1979-2011 Ver
Oza-Cesuras 151,8 Betanzos 25 parroquias Ver
Paderne 39,8 2.710 Betanzos 9 parroquias 1979-2011 Ver
Padrón 48,4 9.030 O Sar 5 parroquias 1979-2011 Ver
O Pino 131,9 4.832 Arzúa 13 parroquias 1979-2011 Ver
A Pobra do Caramiñal 32,4 9.923 Barbanza 5 parroquias 1979-2011 Ver
Ponteceso 91,9 6.494 Bergantiños 14 parroquias 1979-2011 Ver
Pontedeume 29,3 8.635 Eume 8 parroquias 1979-2011 Ver
As Pontes de García Rodríguez 249,4 11.531 Eume 13 parroquias 1979-2011 Ver
Porto do Son 94,6 9.899 Noia 10 parroquias 1979-2011 Ver
Rianxo 58,8 11.554 Barbanza 6 parroquias 1979-2011 Ver
Ribeira 69 27.181 Barbanza 9 parroquias 1979-2011 Ver
Rois 92,8 5.034 O Sar 12 parroquias 1979-2011 Ver
Sada 27,4 13.606 A Coruña 8 parroquias 1979-2011 Ver
San Sadurniño 99,7 3.123 Ferrol 7 parroquias 1979-2011 Ver
Santa Comba 203,7 10.588 Xallas 17 parroquias 1979-2011 Ver
Santiago de Compostela 220,6 93.712 Santiago 29 parroquias 1979-2011 Ver
Santiso 67,4 2.102 Terra de Melide 17 parroquias 1979-2011 Ver
Sobrado 120,6 2.244 Terra de Melide 10 parroquias 1979-2011 Ver
As Somozas 70,9 1.374 Ferrol 4 parroquias 1979-2011 Ver
Teo 79,3 17.441 Santiago 12 parroquias 1979-2011 Ver
Toques 77,9 1.447 Terra de Melide 10 parroquias 1979-2011 Ver
Tordoia 124,5 4.467 Ordes 10 parroquias 1979-2011 Ver
Touro 115,3 4.353 Arzúa 19 parroquias 1979-2011 Ver
Trazo 101,4 3.548 Ordes 11 parroquias 1979-2011 Ver
Val do Dubra 108,7 4.515 Santiago 12 parroquias 1979-2011 Ver
Valdoviño 88,2 6.978 Ferrol 8 parroquias 1979-2011 Ver
Vedra 52,8 5.088 Santiago 12 parroquias 1979-2011 Ver
Vilarmaior 30,3 1.287 Betanzos 6 parroquias 1979-2011 Ver
Vilasantar 59,2 1.469 Betanzos 7 parroquias 1979-2011 Ver
Vimianzo 187,4 8.364 Terra de Soneira 14 parroquias 1979-2011 Ver
Zas 133,2 5.549 Terra de Soneira 16 parroquias 1979-2011 Ver
TOTAL: 93 concellos 7.950 km2 1.129.141 hab. 18 comarcas 936 parroquias - -

Fonte: IGE

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Commons
Commons ten máis contidos multimedia na categoría: Lista de concellos da Coruña

Outros artigos[editar | editar a fonte]