Lista de Grandes Premios de Fórmula 1

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguinte é unha lista de Grandes Premios que formaron parte do Campionato do Mundo desde a súa creación en 1950. Ata o fin da tempada 2023, celebráronse 1.101 Grandes Premios do Campionato do Mundo en 34 países e 77 circuítos, entre eles as 500 Millas de Indianápolis carreira que formou parte dos Campionatos do Mundo de 1950 ata 1960.

Os principais eventos de carreiras de automóbiles son polo xeral chamados Gran Premio (forma plural Grandes Premios), unha tradición que se remonta á primeira década do século XX e aos Gran Premio de automobilismo de 1920 a 1930.

Oficialmente, para que unha carreira chámese Gran Premio, debe ter unha distancia de carreira de polo menos 305 km.[1] Esta regra aplícase a todos os Grandes Premios que estiveron no calendario de Fórmula 1, coa excepción do Gran Premio de Mónaco, que ten unha distancia de carreira de menos de 300 km desde 1968.

Carreiras actuais e antigas[editar | editar a fonte]

A seguinte información é correcta á final do Gran Premio de Abu Zabi de 2023.

Carreiras por nome[editar | editar a fonte]

Negra sinala os 24 Grandes Premios da tempada 2024.

Carreira Anos disputados Nº de
carreiras
Emiratos Árabes Unidos Gran Premio de Abu Zabi 20092021-2023 15
Acerbaixán Gran Premio de Acerbaixán 2017 - 2019, 2021 - 2023 6
Alemaña Gran Premio de Alemaña 19511954, 19561959, 19612006, 20082014, 2016, 2018-2019 64
Australia Gran Premio de Arabia Saudita 2021-2023 3
Gran Premio da Arxentina 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Australia Gran Premio de Australia 19852019, 2023 37
Austria Gran Premio de Austria 1964, 19701987, 19972003, 2014 - 2023 36
Bahrain Gran Premio de Bahrain 20042010, 2012 - 2023 19
Bélxica Gran Premio de Bélxica 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072023 68
Gran Premio do Brasil 19732019, 2021-2023 50
Gran Premio Caesars Palace 19811982 2
Gran Premio do Canadá 19671974, 19761986, 19882008, 20102019, 2022 - 2023 52
República Popular da China Gran Premio da China 20042019, 16
Gran Premio de Corea 2010 - 2013 4
Gran Premio de Dallas 1984 1
Gran Premio de Detroit 19821988 7
Italia Gran Premio da Emilia-Romaña 2020 - 2022, 3
Gran Premio de Eifel 2020 1
España Gran Premio de España 1951, 1954, 19681979,[2] 1981, 19862023 53
Gran Premio dos Estados Unidos 19591980, 19891991, 20002007, 2012 - 2019, 2021-2023 44
Gran Premio do oeste dos Estados Unidos 19761983 8
Austria Gran Premio de Estiria 2020-2021 2
Unión Europea Gran Premio de Europa[3] 19831985, 19931997, 19992012, 2016 23
Francia Gran Premio de Francia 19501954, 19562008, 2018-2019, 2021-2022 62
Hungría Gran Premio de Hungría 19862023 38
India Gran Premio da India 2011 - 2013 3
Indianapolis 500[4] 19501960 11
Italia Gran Premio de Italia 19502023 74
Gran Premio de Las Vegas 2023 1
Luxemburgo Gran Premio de Luxemburgo[5] 19971998 2
Malaisia Gran Premio de Malaisia 19992017 19
Gran Premio de México 19631970, 19861992, 2015-2019, 2021-2023 23
Gran Premio de Miami 2022-2023 2
Gran Premio de Mónaco 1950, 19552019, 2021-2023 69
Gran Premio de Marrocos 1958 1
Gran Premio do Pacífico[6] 19941995 2
Países Baixos Gran Premio dos Países Baixos 19521953, 1955, 19581971, 19731985, 2021-2023 33
Italia Gran Premio de Pescara[7] 1957 1
Portugal Gran Premio de Portugal 19581960, 19841996, 2020 - 2021 18
Qatar Gran Premio de Qatar 2021, 2023 2
Gran Premio do Reino Unido 19502023 74
Gran Premio de Rusia 20142021 8
Bahrain Gran Premio de Sakhir 2020 1
Gran Premio de San Marino[8] 19812006 26
Singapur Gran Premio de Singapur 20082019, 2022 - 2023 14
Gran Premio de Suráfrica 19621963, 1965, 19671980,[9] 19821985, 19921993 23
Gran Premio de Suecia 19731978[10] 6
Suíza Gran Premio de Suíza 19501954,[11] 1982[12] 6
Italia Gran Premio da Toscana 2020 1
Gran Premio de Turquía 20052011, 2020-2021 9
Gran Premio do Xapón 19761977, 19872019, 2022-2023 37
Gran Premio do 70º aniversario 2020 1

Pola nación anfitrioa[editar | editar a fonte]

Negra sinala os 24 Grandes Premios da actual tempada 2024.

Pais Carreiras disputadas Total
Emiratos Árabes Unidos Gran Premio de Abu Zabi (2009–2023) 15
Acerbaixán Gran Premio de Europa, (2016)
Gran Premio de Acerbaixán, (2017-2019, 2021-2023)
7
Alemaña Alemaña Gran Premio de Alemaña, 64 (1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2014, 2016, 2018-2019)
Gran Premio de Europa, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Gran Premio de Luxemburgo, 2 (1997–1998)
Gran Premio de Eifel, 1 (2020)
79
Arabia Saudita Gran Premio de Arabia Saudita (2021-2023) 3
Arxentina Gran Premio da Arxentina (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Australia Australia Gran Premio de Australia (1985–2019, 2022-2023) 37
Austria Austria Gran Premio de Austria 35 (1964, 1970–1987, 1997–2003, 2014-2023)
Gran Premio de Estiria, 2 (2020-2021)
38
Bahrain Gran Premio de Bahrain 19 (2004–2010, 2012-2023)
Gran Premio de Sakhir 1
20
Bélxica Bélxica Gran Premio de Bélxica (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2023) 68
Brasil Gran Premio do Brasil (1973–2019, 2021-2023) 50
Canadá Gran Premio do Canadá (1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010-2019, 2022-2023)' 52
China Gran Premio da China (2004–2019) 16
Corea do Sur Gran Premio de Corea (2010-2013) 4
España España Gran Premio de España, 53 (1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2023)
Gran Premio de Europa, 7 (1994, 1997, 2008–2012)
60
Estados Unidos de América Estados Unidos Gran Premio dos Estados Unidos, 44 (1959–1980, 1989–1991, 2000–2007, 2012-2019, 2021-2023)
Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
Gran Premio do oeste dos Estados Unidos, 8 (1976–1983)
Gran Premio de Detroit, 7 (1982–1988)
Gran Premio Caesars Palace, 2 (1981–1982)
Gran Premio de Dallas, 1 (1984)
Gran Premio de Miami, 2 (2022-2023)
Gran Premio de Las Vegas, 1 (2023)
76
Francia Gran Premio de Francia, 61 (1950–1954, 1956–2008, 2018-2019, 2022)
Gran Premio de Suíza, 1 (1982)
63
Hungría Hungría Gran Premio de Hungría (1986–2023) 38
India India Gran Premio da India (2011-2013) 3
Italia Italia Gran Premio de Italia, 74 (1950–2023)
Gran Premio de San Marino, 26 (1981–2006)
Gran Premio de Pescara, 1 (1957)
Gran Premio da Toscana, 1 (2020)
Gran Premio da Emilia-Romaña, 3 (2020-2022)
105
Malaisia Gran Premio de Malaisia (1999–2017) 19
México Gran Premio de México (1963–1970, 1986–1992, 2015-2019, 2021-2023) 23
Mónaco Mónaco Gran Premio de Mónaco (1950, 1955–2019, 2021-2023) 69
Marrocos Marrocos Gran Premio de Marrocos (1958) 1
Países Baixos Países Baixos Gran Premio dos Países Baixos (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985, 2021-2023) 33
Portugal Portugal Gran Premio de Portugal (1958–1960, 1984–1996, 2020-2021) 18
Qatar Gran Premio de Qatar (2021, 2023) 2
Reino Unido Reino Unido Gran Premio do Reino Unido, 74 (1950–2023)
Gran Premio de Europa, 3 (1983, 1985, 1993)
Gran Premio do 70º aniversario, 1 (2020)
78
Rusia Rusia Gran Premio de Rusia (2014-2021) 8
Singapur Gran Premio de Singapur (2008–2019, 2022-2023) 14
Sudáfrica Suráfrica Gran Premio de Suráfrica (1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 23
Suecia Suecia Gran Premio de Suecia (1973–1978) 6
Suíza Suíza Gran Premio de Suíza (1950–1954) 5
Turquía Turquía Gran Premio de Turquía (2005–2011, 2020-2021) 9
Xapón Gran Premio do Xapón, 35 (1976–1977, 1987–2019, 2022-2023)
Gran Premio do Pacífico, 2 (1994–1995)
39

Por circuíto[editar | editar a fonte]

Circuíto Carreiras celebradas Total
Australia Adelaida Gran Premio de Australia (1985–1995) 11
Aida Gran Premio do Pacífico (1994–1995) 2
Aintree Gran Premio do Reino Unido (1955, 1957, 1959, 1961–1962) 5
Anderstorp Gran Premio de Suecia (1973–1978) 6
Austin Gran Premio dos Estados Unidos (2012-2019, 2021-2023) 11
Alemaña AVUS (Berlin) Gran Premio de Alemaña (1959) 1
Acerbaixán Bakú Gran Premio de Europa, (2016)
Gran Premio de Acerbaixán, (2017-2019, 2021-2023)
7
Brands Hatch Gran Premio do Reino Unido, 12 (1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982, 1984, 1986)
Gran Premio de Europa, 2 (1983, 1985)
14
Suíza Bremgarten Gran Premio de Suíza (1950–1954) 5
India Buddh Gran Premio da India (2011-2013) 3
Buenos Aires Gran Premio da Arxentina (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Casablanca Gran Premio de Marrocos (1958) 1
Cidade de México Gran Premio de México (1963–1970, 1986–1992, 2015-2019, 2021-2023) 23
Francia Clermont-Ferrand Gran Premio de Francia (1965, 1969, 1970, 1972) 4
Dallas Gran Premio de Dallas (1984) 1
Detroit Gran Premio de Detroit (1982–1988) 7
Francia Circuíto de Dijon-Prenois Gran Premio de Francia, 5 (1974, 1977, 1979, 1981, 1984)
Gran Premio de Suíza, 1 (1982)
6
Donington Gran Premio de Europa (1993) 1
East London Gran Premio de Suráfrica (1962–1963, 1965) 3
Portugal Estoril Gran Premio de Portugal (1984–1996) 13
Alemaña Hockenheim Gran Premio de Alemaña (1970, 1977–1984, 1986–2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018-2019) 37
Hungría Hungaroring Gran Premio de Hungría (1986–2023) 38
Italia Imola Gran Premio de Italia, 1 (1980)
Gran Premio de San Marino, 26 (1981–2006)
Gran Premio da Emilia-Romaña, 3
30
Indianapolis Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
Gran Premio dos Estados Unidos, 8 (2000–2007)
19
Interlagos (São Paulo) Gran Premio do Brasil (1973–1977, 1979–1980, 1990–2019, 2021-2023) 40
Istambul Gran Premio de Turquía (2005–2011, 2020-2021) 9
Jacarepaguá (Río de Janeiro) Gran Premio do Brasil (1978, 1981–1989) 10
España Jarama Gran Premio de España (1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981) 9
Jeddah Gran Premio de Arabia Saudita (2021-2022-2023) 3
España Jerez Gran Premio de España, 5 (1986–1990)
Gran Premio de Europa, 2 (1994, 1997)
7
Circuíto de Kyalami Gran Premio de Suráfrica (1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 20
Las Vegas Gran Premio Caesars Palace (1981–1982) 2
Las Vegas Gran Premio de Las Vegas (2023) 1
Francia Le Mans Gran Premio de Francia (1967) 1
Long Beach Gran Premio do oeste dos Estados Unidos (1976–1983) 8
Qatar Losail Gran Premio de Qatar (2021, 2023) 2
Francia Magny-Cours Gran Premio de Francia (1991–2008) 18
Australia Melbourne Gran Premio de Australia (1996–2019, 2022-2023) 26
Miami Gran Premio de Miami (2022-2023)) 2
Portugal Monsanto Gran Premio de Portugal (1959) 1
Monte-Carlo Gran Premio de Mónaco (1950, 1955–2019, 2021-2023) 69
España Montjuïc Gran Premio de España (1969, 1971, 1973, 1975) 4
España Montmeló (Barcelona) Gran Premio de España (1991–2023) 33
Montréal Gran Premio do Canadá (1978–1986, 1988–2008, 2010-2019, 2022-2023) 42
Italia Monza Gran Premio de Italia (1950–1979, 1981–2023) 73
Mosport Park Gran Premio do Canadá (1967, 1969, 1971–1974, 1976–1977) 8
Mount Fuji Gran Premio do Xapón (1976–1977, 2007–2008) 4
Italia Mugello Gran Premio da Toscana, (2020) 1
Bélxica Nivelles Gran Premio de Bélxica (1972, 1974) 2
Alemaña Nürburgring Gran Premio de Alemaña, 26 (1951–1954, 1956–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1985, 2009, 2011, 2013)
Gran Premio de Europa, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Gran Premio de Luxemburgo, 2 (1997–1998)
Gran Premio de Eifel, 1 (2020)
41
Portugal Oporto Gran Premio de Portugal (1958, 1960) 2
Francia Paul Ricard (Le Castellet) Gran Premio de Francia (1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990, 2018-2019, 2021-2022) 18
España Pedralbes Gran Premio de España (1951, 1954) 2
Italia Pescara Gran Premio de Pescara (1957) 1
Phoenix Gran Premio dos Estados Unidos (1989–1991) 3
Portugal Portimão Gran Premio de Portugal (2020-2021) 2
Francia Reims Gran Premio de Francia (1950, 1951, 1953, 1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966) 11
Riverside Gran Premio dos Estados Unidos (1960) 1
Francia Rouen Gran Premio de Francia (1952, 1957, 1962, 1964, 1968) 5
Bahrain Sakhir (Bahrain) Gran Premio de Bahrain, 19 (2004–2010, 2012-2023)
Gran Premio de Sakhir, 1 (2020)
20
Sebring Gran Premio dos Estados Unidos (1959) 1
Malaisia Sepang (Kuala Lumpur) Gran Premio de Malaisia (1999–2017) 19
Silverstone Gran Premio do Reino Unido 56 (1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987–2023)
Gran Premio do 70º aniversario, 1 (2020)
57
Singapur Singapur Gran Premio de Singapur (2008–2019, 2022-2023) 14
Sochi Gran Premio de Rusia (2014-2021) 8
Bélxica Spa-Francorchamps Gran Premio de Bélxica (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1983, 1985–2002, 2004–2005, 2007–2023) 56
Austria Spielberg (Österreichring/
A1-Ring/Red Bull Ring)
Gran Premio de Austria 34 (1970–1987, 1997–2003, 2014–2023)
Gran Premio de Estiria, 2 (2020-2021)
37
Saint-Jovite (Mont-Tremblant) Gran Premio do Canadá (1968, 1970) 2
Suzuka Gran Premio do Xapón (1987–2006, 2009–2019, 2022-2023) 33
España Valencia Gran Premio de Europa (2008–2012) 5
Watkins Glen Gran Premio dos Estados Unidos (1961–1980) 20
República Popular da China Xangai Gran Premio da China (2004–2019) 16
Emiratos Árabes Unidos Yas Marina Gran Premio de Abu Zabi (2009–2023) 15
Yeongam Gran Premio de Corea (2010-2013) 4
Países Baixos Zandvoort Gran Premio dos Países Baixos (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985, 2021-2023) 33
Austria Zeltweg Gran Premio de Austria (1964) 1
Bélxica Zolder Gran Premio de Bélxica (1973, 1975–1982, 1984) 10

Carreiras por tempada[editar | editar a fonte]

1950–1959[editar | editar a fonte]

Rld 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Reino Unido Suíza Suíza Suíza Suíza Arxentina Arxentina Arxentina Arxentina Arxentina Arxentina Mónaco
2 Mónaco Indy 500 Indy 500 Indy 500 Indy 500 Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Indy 500
3 Indy 500 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Países Baixos Países Baixos Bélxica Bélxica Indy 500 Indy 500 Indy 500 Países Baixos Países Baíxos Países Baixos Países Baixos
4 Suíza Suíza Francia Francia Francia Francia Bélxica Bélxica Francia Francia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Francia Francia Indy 500 Francia Francia
5 Bélxica Bélxica Reino Unido Reino Unido Francia Francia Reino Unido Países Baixos Países Baixos Francia Francia Reino Unido Bélxica Bélxica Reino Unido
6 Francia Francia Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Reino Unido Alemaña Alemaña Reino Unido Reino Unido Alemaña Alemaña Francia Francia Alemaña Alemaña
7 Italia Italia Italia Italia Países Baixos Países Baixos Alemaña Alemaña Suíza Suíza Italia Italia Alemaña Alemaña Italia Pescara Reino Unido Portugal Portugal
8 España España Italia Italia Suíza Suíza Italia Italia Italia Italia Italia Italia Alemaña Alemaña Italia Italia
9 Italia Italia España España Portugal Portugal Estados Unidos
10 Italia Italia
11 Marrocos

1960–1969[editar | editar a fonte]

Rld 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Arxentina Mónaco Países Baixos Holanda Mónaco Mónaco Suráfrica Mónaco Suráfrica Suráfrica Suráfrica
2 Mónaco Países Baixos Países Baixos Mónaco Bélxica Bélxica Países Baixos Países Baixos Mónaco Bélxica Bélxica Mónaco España España España España
3 Indy 500 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Países Baixos Países Baixos Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Francia Francia Países Baixos Países Baixos Mónaco Mónaco
4 Países Baixos Países Baixos Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Reino Unido Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Países Baixos Países Baixos
5 Bélxica Bélxica Reino Unido Reino Unido Reino Unido Reino Unido Reino Unido Países Baixos Países Baixos Francia Francia Países Baixos Países Baixos Francia Francia
6 Francia Francia Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Países Baixos Países Baixos Alemaña Alemaña Reino Unido Francia Francia Reino Unido
7 Reino Unido Italia Italia Italia Italia Italia Italia Austria Austria Alemaña Alemaña Italia Italia Alemaña Alemaña Reino Unido Alemaña Alemaña
8 Portugal Portugal Estados Unidos Estados Unidos Estados Unidos Italia Italia Italia Italia Estados Unidos Canadá Alemaña Alemaña Italia Italia
9 Italia Italia Suráfrica México Estados Unidos Estados Unidos México Italia Italia Italia Italia Canadá
10 Estados Unidos Suráfrica México México Estados Unidos Canadá Estados Unidos
11 México Estados Unidos México
12 México

1970–1979[editar | editar a fonte]

Rld 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Suráfrica Suráfrica Arxentina Arxentina Arxentina Arxentina Brasil Arxentina Arxentina Arxentina
2 España España España España Suráfrica Brasil Brasil Brasil Suráfrica Brasil Brasil Brasil
3 Mónaco Mónaco España España Suráfrica Suráfrica Suráfrica USA Oeste Suráfrica Suráfrica Suráfrica
4 Bélxica Bélxica Países Baixos Países Baixos Mónaco España España España España España España España España USA Oeste USA Oeste USA Oeste
5 Países Baixos Países Baixos Francia Francia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Mónaco Bélxica Bélxica España España Mónaco España España
6 Francia Francia Reino Unido Francia Francia Mónaco Mónaco Bélxica Bélxica Mónaco Mónaco Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica
7 Reino Unido Alemaña Alemaña Reino Unido Suecia Suecia Suecia Suecia Bélxica Bélxica España España Mónaco
8 Alemaña Alemaña Austria Austria Alemaña Alemaña Francia Francia Países Baixos Países Baixos Países Baixos Países Baixos Francia Francia Suecia Suecia Francia Francia
9 Austria Austria Italia Italia Austria Austria Reino Unido Francia Francia Francia Francia Reino Unido Francia Francia Francia Francia Reino Unido
10 Italia Italia Canadá Italia Italia Países Baixos Holanda Reino Unido Reino Unido Alemaña Alemaña Reino Unido Reino Unido Alemaña Alemaña
11 Canadá Estados Unidos Canadá Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Austria Austria Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Austria Austria
12 Estados Unidos Estados Unidos Austria Austria Austria Austria Austria Austria Países Baixos Países Baixos Austria Austria Austria Austria Países Baixos Países Baixos
13 México Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Países Baixos Países Baixos Países Baixos Países Baixos Italia Italia
14 Canadá Canadá Estados Unidos Canadá Italia Italia Italia Italia Canadá
15 Estados Unidos Estados Unidos Estados Unidos Estados Unidos Estados Unidos Estados Unidos
16 Xapón Canadá Canadá
17 Xapón

1980–1989[editar | editar a fonte]

Rld 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Arxentina USA Oeste Suráfrica Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
2 Brasil Brasil Brasil USA Oeste Suráfrica Portugal Portugal España España San Marino San Marino San Marino
3 Suráfrica Arxentina USA Oeste Francia Francia Bélxica Bélxica San Marino San Marino Bélxica Bélxica Mónaco Mónaco
4 USA Oeste San Marino San Marino San Marino San Marino Mónaco Mónaco Mónaco México México
5 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Mónaco Francia Francia Canadá Bélxica Bélxica Detroit Canadá Estados Unidos
6 Mónaco Mónaco Mónaco Bélxica Bélxica Mónaco Detroit Canadá Francia Francia Detroit Canadá
7 Francia Francia España España Detroit Detroit Canadá Francia Francia Detroit Reino Unido Francia Francia Francia Francia
8 Reino Unido Francia Francia Canadá Canadá Detroit Reino Unido Francia Francia Alemaña Alemaña Reino Unido Reino Unido
9 Alemaña Alemaña Reino Unido Países Baixos Países Baixos Reino Unido Dallas Alemaña Alemaña Reino Unido Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña
10 Austria Austria Alemaña Alemaña Reino Unido Alemaña Alemaña Reino Unido Austria Austria Alemaña Alemaña Austria Austria Hungría Hungría Hungría Hungría
11 Países Baixos Países Baixos Austria Austria Francia Francia Austria Austria Alemaña Alemaña Países Baixos Países Baixos Hungría Hungría Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica
12 Italia Italia Países Baixos Países Baixos Alemaña Alemaña Países Baixos Países Baixos Austria Austria Italia Italia Austria Austria Portugal Portugal Italia Italia Italia Italia
13 Canadá Italia Italia Austria Austria Italia Italia Países Baixos Países Baixos Bélxica Bélxica Italia Italia España España Portugal Portugal Portugal Portugal
14 Estados Unidos Canadá Suíza Suíza Unión Europea Europa Italia Italia Unión Europea Europa Portugal Portugal México España España España España
15 Caesars Palace Italia Italia Suráfrica Unión Europea Europa Suráfrica México Xapón Xapón Xapón
16 Caesars Palace Portugal Portugal Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia

1990–1999[editar | editar a fonte]

Rld 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 Estados Unidos Estados Unidos Suráfrica Suráfrica Brasil Brasil Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Brasil Brasil México Brasil Pacífico Arxentina Brasil Brasil Brasil Brasil
3 San Marino San Marino Brasil Unión Europea Europa San Marino San Marino Arxentina Arxentina Arxentina San Marino
4 Mónaco Mónaco España España San Marino Mónaco España España Unión Europea Europa San Marino San Marino Mónaco
5 Canadá Canadá San Marino España España España España Mónaco San Marino Mónaco España España España España
6 México México Mónaco Mónaco Canadá Canadá Mónaco España España Mónaco Canadá
7 Francia Francia Francia Francia Canadá Canadá Francia Francia Francia Francia España España Canadá Canadá Francia Francia
8 Reino Unido Reino Unido Francia Francia Francia Francia Reino Unido Reino Unido Canadá Francia Francia Francia Francia Reino Unido
9 Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Reino Unido Reino Unido Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Francia Francia Reino Unido Reino Unido Austria Austria
10 Hungría Hungría Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Hungría Hungría Hungría Hungría Reino Unido Alemaña Alemaña Austria Austria Alemaña Alemaña
11 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Hungría Hungría Hungría Hungría Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Alemaña Alemaña Hungría Hungría Alemaña Alemaña Hungría Hungría
12 Italia Italia Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Italia Italia Italia Italia Hungría Hungría Bélxica Bélxica Hungría Hungría Bélxica Bélxica
13 Portugal Portugal Portugal Portugal Italia Italia Italia Italia Portugal Portugal Portugal Portugal Bélxica Bélxica Italia Italia Bélxica Bélxica Italia Italia
14 España España España España Portugal Portugal Portugal Portugal Unión Europea Europa Unión Europea Europa Italia Italia Austria Austria Italia Italia Unión Europea Europa
15 Xapón Xapón Xapón Xapón Xapón Pacífico Portugal Portugal Luxemburgo Luxemburgo Luxemburgo Luxemburgo Malaisia Malaisia
16 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Xapón Xapón Xapón Xapón Xapón
17 Australia Australia Unión Europea Europa

2000–2009[editar | editar a fonte]

Rld 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Brasil Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia
3 San Marino Brasil Brasil Brasil Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Australia Australia Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain República Popular da China China
4 Reino Unido San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino España España España España Bahrain Bahrain
5 España España España España España España España España España España España España Unión Europea Europa Mónaco Turquía España España
6 Unión Europea Europa Austria Austria Austria Austria Austria Austria Mónaco Mónaco España España Canadá Mónaco Mónaco
7 Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Unión Europea Europa Unión Europea Europa Mónaco Estados Unidos Canadá Turquía
8 Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá Reino Unido Francia Francia Francia Francia Reino Unido
9 Francia Francia Unión Europea Europa Unión Europea Europa Unión Europea Europa Estados Unidos Estados Unidos Canadá Reino Unido Reino Unido Alemaña Alemaña
10 Austria Austria Francia Francia Reino Unido Francia Francia Francia Francia Francia Francia Estados Unidos Unión Europea Europa Alemaña Alemaña Hungría Hungría
11 Alemaña Alemaña Reino Unido Francia Francia Reino Unido Reino Unido Reino Unido Francia Francia Hungría Hungría Hungría Hungría Unión Europea Europa
12 Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Turquía Unión Europea Europa Bélxica Bélxica
13 Bélxica Bélxica Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Italia Italia Bélxica Bélxica Italia Italia
14 Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Italia Italia Bélxica Bélxica Turquía Turquía Bélxica Bélxica Italia Italia Singapur Singapur
15 Estados Unidos Italia Italia Italia Italia Estados Unidos Italia Italia Italia Italia Italia Italia Xapón Singapur Singapur Xapón
16 Xapón Estados Unidos Estados Unidos Xapón República Popular da China China Bélxica Bélxica República Popular da China China República Popular da China China Xapón Brasil
17 Malaisia Malaisia Xapón Xapón Xapón Brasil Xapón Brasil República Popular da China China Emiratos Árabes Unidos Abu Dhabi
18 Brasil Xapón Brasil Brasil
19 República Popular da China China

2010–2019[editar | editar a fonte]

Rld 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
1 Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Australia Australia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Malaisia Bahrain Bahrain República Popular da China China Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain
3 Malaisia Malaisia República Popular da China China República Popular da China China República Popular da China China Bahrain Bahrain República Popular da China China República Popular da China China Bahrain Bahrain República Popular da China China República Popular da China China
4 República Popular da China China Turquía Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain República Popular da China China Bahrain Bahrain Rusia Rusia Acerbaixán Acerbaixán Acerbaixán Acerbaixán
5 España España España España España España España España España España España España España España España España España España España España
6 Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco Mónaco
7 Turquía Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá Canadá
8 Canadá Unión Europea Europa Unión Europea Europa Reino Unido Austria Austria Austria Austria Unión Europea Europa Acerbaixán Acerbaixán Francia Francia Francia Francia
9 Unión Europea Europa Reino Unido Reino Unido Alemaña Alemaña Reino Unido Reino Unido Austria Austria Austria Austria Austria Austria Austria Austria
10 Reino Unido Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Hungría Hungría Alemaña Alemaña Hungría Hungría Reino Unido Reino Unido Reino Unido Reino Unido
11 Alemaña Alemaña Hungría Hungría Hungría Hungría Bélxica Belxica Hungría Hungría Bélxica Bélxica Hungría Hungría Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña
12 Hungría Hungría Bélxica Belxica Bélxica Belxica Italia Italia Bélxica Belxica Italia Italia Alemaña Alemaña Bélxica Bélxica Hungría Hungría Hungría Hungría
13 Bélxica Bélxica Italia Italia Italia Italia Singapur Singapur Italia Italia Singapur Singapur Bélxica Bélxica Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica
14 Italia Italia Singapur Singapur Singapur Singapur Corea Singapur Singapur Xapón Italia Italia Singapur Singapur Italia Italia Italia Italia
15 Singapur Singapur Xapón Xapón Xapón Xapón Rusia Singapur Singapur Malaisia Malaisia Singapur Singapur Singapur Singapur
16 Xapón Corea Corea India India Rusia Estados Unidos Malaisia Malaisia Xapón Rusia Rusia
17 Corea India India India India Emiratos Árabes Unidos Abu Dabi Estados Unidos México Xapón Estados Unidos Xapón Xapón
18 Brasil Emiratos Árabes Unidos Abu Dabi Emiratos Árabes Unidos Abu Dabi Estados Unidos Brasil Brasil Estados Unidos México Estados Unidos México
19 Emiratos Árabes Unidos Abu Dabi Brasil Estados Unidos Brasil Emiratos Árabes Unidos Abu Dabi Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi México Brasil México Estados Unidos
20 Brasil Brasil Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi Brasil Brasil
21 Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi

2020–2029[editar | editar a fonte]

Rld 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029
1 Austria Austria Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain
2 Austria Estiria Italia Emilia-Romaña Arabia Saudita Arabia Saudita Arabia Saudita
3 Hungría Hungría Portugal Portugal Australia Australia Australia Australia Australia Australia
4 Reino Unido España España Italia Emilia-Romaña Acerbaixán Acerbaixán Xapón
5 70º aniversario Mónaco Miami Miami República Popular da China China
6 España España Acerbaixán Acerbaixán España España Italia Emilia-Romaña Miami
7 Bélxica Bélxica Francia Francia Mónaco Mónaco Italia Emilia-Romaña
8 Italia Italia Austria Estiria Acerbaixán Acerbaixán España España Mónaco
9 Italia Toscana Austria Austria Canadá Canadá Canadá
10 Rusia Reino Unido Reino Unido Austria Austria España España
11 Alemaña Eifel Hungría Hungría Austria Austria Reino Unido Austria Austria
12 Portugal Portugal Bélxica Bélxica Francia Francia Hungría Hungría Reino Unido
13 Italia Emilia-Romaña Países Baixos Países Baixos Hungría Hungría Bélxica Bélxica Hungría Hungría
14 Turquía Italia Italia Bélxica Bélxica Países Baixos Países Baixos Bélxica Bélxica
15 Bahrain Bahrain Rusia Países Baixos Países Baixos Italia Italia Países Baixos Países Baixos
16 Bahrain Sakhir Turquía Italia Italia Singapur Singapur Italia Italia
17 Emiratos Árabes Unidos Abu Zabi Estados Unidos Singapur Singapur Xapón Acerbaixán Acerbaixán
18 México