Lista de pilotos campións do mundo de Fórmula 1

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.


O Campionato do Mundo de pilotos de Fórmula 1 é outorgado pola Federación Internacional do Automóbil (FIA) ó piloto de Fórmula 1 máis exitoso da tempada, sendo este determinado por un sistema de puntuación baseado nos resultados finais de cada Gran Premio. O primeiro Campionato Mundial de pilotos foi gañado por Nino Farina en 1950, sendo Alberto Ascari o primeiro piloto en conseguir máis dun campionato, en concreto os de 1953 e de 1954.

A FIA non declara oficialmente ó campión até que a tempada estea rematada, pero dícese xa que un piloto acadou o título cando non hai outro que sexa capaz de obter máis puntos que el aínda que consiga o máximo en tódalas carreiras restantes. O Campionato de Pilotos foi gañado 27 das 64 veces que foi disputado na derradeira carreira. A vez que o Campionato foi decidido máis cedo foi en 2002, cando Michael Schumacher o gañou a falta de seis carreiras para o final da tempada.

En total 33 pilotos diferentes gañaron o Campionato, sendo o alemán Michael Schumacher o que máis acadou, con sete. Ademais, o propio Schumacher ten o récord de máis Campionatos consecutivos, con 5 dende o 2000 até o 2004. O asturiano Fernando Alonso e o único español que logrou o título (2005 e 2006). Dos 33 pilotos que conseguiron o título mundial, 20 están vivos. O último falecido foi Sir Jack Brabham (1926-2014). O campión actual é Nico Rosberg.

Por tempadas[editar | editar a fonte]

Tempada Piloto Idade Equipo Motor Pneu. Poles Gañados Podios Volstas rápidas Puntos Obtido na carreira Carreira Marxe de ptos.
1950 Italia Giuseppe Farina[1] 44 Italia Alfa Romeo Alfa Romeo P 2 3 3 3 30 Carreira 7 de 7 Gran Premio de Italia 3
1951 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio[2] 40 Italia Alfa Romeo Alfa Romeo P 4 3 5 5 31 Carreira 8 de 8 Gran Premio de España 6
19521 Italia Alberto Ascari[3] 34 Italia Ferrari Ferrari F P 5 6 6 6 36 Carreira 6 de 8 Gran Premio de Alemaña 12
19531 Italia Alberto Ascari[3] 35 Italia Ferrari Ferrari P 6 5 5 4 34.5 Carreira 8 de 9 Gran Premio de Suíza 6.5
1954 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio[2] 43 Italia Maserati2 Maserati P 5 6 7 3 42 Carreira 7 de 9 Gran Premio de Suíza 16.86
Alemaña Mercedes2 Mercedes C
1955 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio[2] 44 Alemaña Mercedes Mercedes C 3 4 5 3 40 Carreira 6 de 7 Gran Premio do Reino Unido 16.5
1956 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio[2] 45 Italia Ferrari Ferrari E 6 3 5 4 30 Carreira 8 de 8 Gran Premio de Italia 3
1957 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio[2] 46 Italia Italia Maserati Maserati P 4 4 6 2 40 Carreira 6 de 8 Gran Premio de Alemaña 15
1958 Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn[4] 29 Italia Ferrari Ferrari E 4 1 7 5 42 Carreira 11 de 11 Gran Premio de Marrocos 1
1959 Australia Jack Brabham[5] 33 Flag of the United Kingdom.svg Cooper Climax D 1 2 5 1 31 Carreira 9 de 9 Gran Premio dos Estados Unidos 4
1960 Australia Jack Brabham[5] 34 Flag of the United Kingdom.svg Cooper Climax D 3 5 5 3 43 Carreira 8 de 10 Gran Premio de Portugal 9
19611 Flag of the United States.svg Phil Hill[6] 34 Italia Ferrari Ferrari D 5 2 6 2 34 Carreira 7 de 8 Gran Premio de Italia 1
19621 Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill[7] 33 Flag of the United Kingdom.svg BRM BRM D 1 4 6 3 42 Carreira 9 de 9 Gran Premio de Suráfrica 12
19631 Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark[8] 27 Flag of the United Kingdom.svg Lotus Climax D 7 7 9 6 54 Carreira 7 de 10 Gran Premio de Italia 21
19641 Flag of the United Kingdom.svg John Surtees[9] 30 Italia Ferrari Ferrari D 2 2 6 2 40 Carreira 10 de 10 Gran Premio de México 1
19651 Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark[8] 29 Flag of the United Kingdom.svg Lotus Climax D 6 6 6 6 54 Carreira 7 de 10 Gran Premio de Alemaña 14
1966 Australia Jack Brabham[5] 40 Flag of the United Kingdom.svg Brabham Repco G 3 4 5 1 42 Carreira 7 de 9 Gran Premio de Italia 14
1967 Flag of New Zealand.svg Denny Hulme[10] 31 Flag of the United Kingdom.svg Brabham Repco G 0 2 8 2 51 Carreira 11 de 11 Gran Premio de México 5
1968 Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill[7] 39 Flag of the United Kingdom.svg Lotus Ford F 2 3 6 0 48 Carreira 12 de 12 Gran Premio de México 12
1969 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart[11] 30 Francia Matra Ford D 2 6 7 5 63 Carreira 8 de 11 Gran Premio de Italia 26
1970 Austria Jochen Rindt[12] 28 Flag of the United Kingdom.svg Lotus Ford F 3 5 5 1 45 carreira 12 de 133 Gran Premio dos Estados Unidos 5
1971 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart[11] 32 Flag of the United Kingdom.svg Tyrrell Ford G 6 6 7 3 62 Carreira 8 de 11 Gran Premio de Austria 29
1972 Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi[13] 25 Flag of the United Kingdom.svg Lotus Ford F 3 5 8 0 61 Carreira 10 de 12 Gran Premio de Italia 16
1973 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart[11] 34 Flag of the United Kingdom.svg Tyrrell Ford G 3 5 8 1 71 Carreira 13 de 15 Gran Premio de Italia 16
1974 Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi[13] 27 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Ford G 2 3 7 0 55 Carreira 15 de 15 Gran Premio dos Estados Unidos 3
1975 Austria Niki Lauda[14] 26 Italia Ferrari Ferrari G 9 5 8 2 64.5 Carreira 13 de 14 Gran Premio de Italia 19.5
1976 Flag of the United Kingdom.svg James Hunt[15] 29 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Ford G 8 6 8 2 69 Carreira 16 de 16 Gran Premio de Xapón 1
1977 Austria Niki Lauda[14] 28 Italia Ferrari Ferrari G 2 3 10 3 72 Carreira 15 de 17 Gran Premio dos Estados Unidos 17
1978 Flag of the United States.svg Mario Andretti[16] 38 Flag of the United Kingdom.svg Lotus Ford G 8 6 7 3 64 Carreira 14 de 16 Gran Premio de Italia 13
1979 Reino de Serbia Serbia Jody Scheckter[17] 29 Italia Ferrari Ferrari M


1 3 6 0 51 Carreira 13 de 15 Gran Premio de Italia 4
1980 Australia Australia Alan Jones[18] 34 Alemaña Williams Ford G 3 5 10 5 67 Carreira 13 de 14 Gran Premio do Canadá 13
1981 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet[19] 29 Flag of the United Kingdom.svg Brabham Ford M
G
4 3 7 1 50 Carreira 15 de 15 Gran Premio Caesars Palace 1
1982 Finlandia Keke Rosberg[20] 34 Flag of the United Kingdom.svg Williams Ford G 1 1 6 0 44 Carreira 16 de 16 Gran Premio Caesars Palace 5
1983 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet[19] 31 Flag of the United Kingdom.svg Brabham BMW M


1 3 8 4 59 Carreira 15 de 15 Gran Premio de Suráfrica 2
1984 Austria Niki Lauda[14] 35 Flag of the United Kingdom.svg McLaren TAG M


0 5 9 5 72 Carreira 16 de 16 Gran Premio de Portugal 0.5
1985 Francia Alain Prost[21] 30 Flag of the United Kingdom.svg McLaren TAG G 2 5 11 5 73 Carreira 14 de 16 Gran Premio de Europa 20
1986 Francia Alain Prost[21] 31 Flag of the United Kingdom.svg McLaren TAG G 1 4 11 2 72 Carreira 16 de 16 Gran Premio de Australia 2
1987 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet[19] 35 Flag of the United Kingdom.svg Williams Honda G 4 3 11 4 73 Carreira 15 de 16 Gran Premio do Xapón 12
1988 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna[22] 28 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Honda G 13 8 11 3 90 Carreira 15 de 16 Gran Premio do Xapón 3
1989 Francia Alain Prost[21] 34 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Honda G 2 4 11 5 76 Carreira 15 de 16 Gran Premio do Xapón 16
1990 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna[22] 30 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Honda G 10 6 11 2 78 Carreira 15 de 16 Gran Premio do Xapón 7
1991 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna[22] 31 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Honda G 8 7 12 2 96 Carreira 15 de 16 Gran Premio de Xapón 24
1992 Flag of the United Kingdom.svg Nigel Mansell[23] 39 Flag of the United Kingdom.svg Williams Renault G 14 9 12 8 108 Carreira 11 de 16 Gran Premio de Hungría 52
1993 Francia Alain Prost[21] 38 Flag of the United Kingdom.svg Williams Renault G 13 7 12 6 99 Carreira 14 de 16 Gran Premio de Portugal 26
1994 Alemaña Michael Schumacher[24] 25 Flag of the United Kingdom.svg Benetton Ford G 6 8 10 8 92 Carreira 16 de 16 Gran Premio de Australia 1
1995 Alemaña Michael Schumacher[24] 26 Flag of the United Kingdom.svg Benetton Renault G 4 9 11 8 102 Carreira 15 de 17 Gran Premio do Pacífico 33
1996 Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill[25] 36 Flag of the United Kingdom.svg Williams Renault G 9 8 10 5 97 Carreira 16 de 16 Gran Premio do Xapón 19
1997 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve[26] 26 Flag of the United Kingdom.svg Williams Renault G 10 7 8 3 81 Carreira 17 de 17 Gran Premio de Europa 39 (3)4
1998 Finlandia Mika Häkkinen[27] 30 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Mercedes B 9 8 11 6 100 Carreira 16 de 16 Gran Premio do Xapón 14
1999 Finlandia Mika Häkkinen[27] 31 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Mercedes B 11 5 10 6 76 Carreira 16 de 16 Gran Premio do Xapón 2
2000 Alemaña Michael Schumacher[24] 31 Italia Ferrari Ferrari B 9 9 12 2 108 Carreira 16 de 17 Gran Premio do Xapón 19
2001 Alemaña Michael Schumacher[24] 32 Italia Ferrari Ferrari B 11 9 14 3 123 Carreira 13 de 17 Gran Premio de Hungría 58
2002 Alemaña Michael Schumacher[24] 33 Italia Ferrari Ferrari B 7 11 17 7 144 Carreira 11 de 17 Gran Premio de Francia 67
2003 Alemaña Michael Schumacher[24] 34 Italia Ferrari Ferrari B 5 6 8 5 93 Carreira 16 de 16 Gran Premio do Xapón 2
2004} Alemaña Michael Schumacher[24] 35 Italia Ferrari Ferrari B 8 13 15 10 148 Carreira 14 de 18 Gran Premio de Bélxica 34
2005 España Fernando Alonso[28] 24 Francia Renault Renault M


6 7 15 2 133 Carreira 17 de 19 Gran Premio do Brasil 21
2006 España Fernando Alonso[28] 25 Francia Renault Renault M


6 7 14 5 134 Carreira 18 de 18 Gran Premio do Brasil 13
2007 Finlandia Kimi Räikkönen[29] 28 Italia Ferrari Ferrari B 3 6 12 6 110 Carreira 17 de 17 Gran Premio do Brasil 1
2008 Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton[30] 23 Flag of the United Kingdom.svg McLaren Mercedes B 7 5 10 1 98 Carreira 18 de 18 Gran Premio do Brasil 1
2009 Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button[31] 29 Flag of the United Kingdom.svg Brawn Mercedes B 4 6 9 2 95 Carreira 16 de 17 Gran Premio do Brasil 11
2010 Alemaña Sebastian Vettel[32] 23 Austria Red Bull Renault B 10 5 10 3 256 Carreira 19 de 19 Gran Premio de Abu Zabi 4
2011 Alemaña Sebastian Vettel[32] 24 Austria Red Bull Renault P 15 11 17 3 392 Carreira 15 de 19 Gran Premio do Xapón 122
2012 Alemaña Sebastian Vettel[32] 25 Austria Red Bull Renault P 6 5 10 6 281 Carreira 20 de 20 Gran Premio do Brasil 3
2013 Alemaña Sebastian Vettel[32] 26 Austria Red Bull Renault P 9 13 16 7 397 Carreira 16 de 19 Gran Premio da India 155
2014 Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton[30] 29 Alemaña Mercedes Mercedes P 7 11 16 7 384 Carreira 19 de 19 Gran Premio de Abu Zabi 67
2015 Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton[30] 30 Alemaña Mercedes Mercedes P 11 10 17 8 381 Carreira 16 de 19 Gran Premio dos Estados Unidos 59
2016 Alemaña Nico Rosberg[33] 31 Alemaña Mercedes Mercedes P 8 9 16 6 385 Carreira 21 de 21 Gran Premio de Abu Zabi 5

Notas[editar | editar a fonte]

En negra indica que a escudería tamén gañou o Campionato Mundial de Escuderías, concedido dende 1958.

  1. "Nino Farina". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 "Alberto Ascari". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  3. 3,0 3,1 "Alberto Ascari". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  4. "Mike Hawthorn". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  5. 5,0 5,1 5,2 "Jack Brabham". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  6. "Phil Hill". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  7. 7,0 7,1 "Graham Hill". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  8. 8,0 8,1 "Jim Clark". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  9. "John Surtees". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  10. "Denny Hulme". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  11. 11,0 11,1 11,2 "Jackie Stewart". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  12. "Jochen Rindt". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  13. 13,0 13,1 "Emerson Fittipaldi". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  14. 14,0 14,1 14,2 "Niki Lauda". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  15. "James Hunt". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  16. "Mario Andretti". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  17. "Jody Scheckter". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  18. "Alan Jones". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  19. 19,0 19,1 19,2 "Nelson Piquet". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  20. "Keke Rosberg". formula1.com. Consultado o 2014-04-27. 
  21. 21,0 21,1 21,2 21,3 "Alain Prost". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  22. 22,0 22,1 22,2 "Ayrton Senna". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  23. "Nigel Mansell". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 24,4 24,5 24,6 "Michael Schumacher". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  25. "Damon Hill". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  26. "Jacques Villeneuve". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  27. 27,0 27,1 "Mika Häkkinen". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  28. 28,0 28,1 "Fernando Alonso". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  29. "Kimi Räikkönen". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  30. 30,0 30,1 30,2 "Lewis Hamilton". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  31. "Jenson Button". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  32. 32,0 32,1 32,2 32,3 "Sebastian Vettel". formula1.com. Consultado o 4 de febreiro de 2015. 
  33. Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; non se forneceu texto para as referencias de nome Nico_Rosberg

Por pilotos[editar | editar a fonte]

Michael Schumacher gañou o campionato do mundo de pilotos sete veces, dúas con Benetton e cinco con Ferrari.
Juan Manuel Fangio gañou o campionato do mundo de pilotos en cinco ocasións con Alfa Romeo, Maserati, Mercedes e Ferrari. Tivo o record desde 1955 ata 2003.
Alain Prost gañou catro títulos, tres con McLaren e un con Williams.
Sebastian Vettel o actual campión gañouno catro veces consecutivas, todas con Red Bull Racing.
Piloto Total Tempadas
Flag of Germany.svg Michael Schumacher 7 1994-1995, 2000-2004
Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954-1957
Flag of France.svg Alain Prost 4 1985-1986, 1989, 1993
Flag of Germany.svg Sebastian Vettel 2010, 2011, 2012, 2013
Flag of Australia.svg Jack Brabham 3 1959-1960, 1966
Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart 1969, 1971, 1973
Flag of Austria.svg Niki Lauda 1975, 1977, 1984
Flag of Brazil.svg Nelson Piquet 1981, 1983, 1987
Flag of Brazil.svg Ayrton Senna 1988, 1990-1991
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton 2008, 2014, 2015
Flag of Italy.svg Alberto Ascari 2 1952-1953
Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark 1963, 1965
Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill 1962, 1968
Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi 1972, 1974
Flag of Finland.svg Mika Häkkinen 1998-1999
Flag of Spain.svg Fernando Alonso 2005-2006
Flag of Italy.svg Nino Farina 1 1950
Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn 1958
Flag of the United States.svg Phil Hill 1961
Flag of the United Kingdom.svg John Surtees 1964
Flag of New Zealand.svg Denny Hulme 1967
Flag of Austria.svg Jochen Rindt 1970
Flag of the United Kingdom.svg James Hunt 1976
Flag of the United States.svg Mario Andretti 1978
Flag of South Africa (1928-1994).svg Jody Scheckter 1979
Flag of Australia.svg Alan Jones 1980
Flag of Finland.svg Keke Rosberg 1982
Flag of the United Kingdom.svg Nigel Mansell 1992
Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill 1996
Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve 1997
Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen 2007
Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button 2009
Alemaña Nico Rosberg 2016

Por nacionalidade[editar | editar a fonte]

País Total Pilotos Tempadas Nome dos pilotos (títulos)
Reino Unido Reino Unido 16 10 1958, 1962, 1963, 1964, 1965, 1968, 1969, 1971, 1973, 1976, 1992, 1996, 2008, 2009, 2014, 2015 Mike Hawthorn (1958), Graham Hill 2 (1962, 1968), Jim Clark 2 (1963, 1965), John Surtees (1964), Jackie Stewart 3 (1969, 1971, 1973), James Hunt (1976), Nigel Mansell (1992), Damon Hill (1996), Lewis Hamilton 3 (2008, 2014, 2015), Jenson Button (2009)
Alemaña Alemaña 12 3 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2010, 2011, 2012, 2013, 2016 Michael Schumacher 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), Sebastian Vettel 4 (2010, 2011, 2012, 2013) Nico Rosberg 1 (2016)
Flag of Brazil.svg Brasil 8 3 1972, 1974, 1981, 1983, 1987, 1988, 1990, 1991 Emerson Fittipaldi 2 (1972, 1974), Nelson Piquet 3 (1981, 1983, 1987), Ayrton Senna 3 (1988, 1990, 1991)
Flag of Argentina.svg Arxentina 5 1 1951, 1954, 1955, 1956, 1957 Juan Manuel Fangio 5 (1951, 1954, 1955, 1956, 1957)
Finlandia Finlandia 4 3 1982, 1998, 1999, 2007 Keke Rosberg (1982), Mika Häkkinen 2 (1998, 1999), Kimi Räikkönen (2007)
Australia Australia 4 2 1959, 1960, 1966, 1980 Jack Brabham 3 (1959, 1960, 1966), Alan Jones (1980)
Austria Austria 4 2 1970, 1975, 1977, 1984 Jochen Rindt (1970), Niki Lauda 3 (1975, 1977, 1984)
Flag of France.svg Francia 4 1 1985,1986, 1989, 1993 Alain Prost 4 (1985, 1986, 1989, 1993)
Italia Italia 3 2 1950, 1952, 1953 Giuseppe Farina (1950), Alberto Ascari 2 (1952, 1953)
Estados Unidos de América Estados Unidos 2 2 1961, 1978 Phil Hill (1961), Mario Andretti (1978)
España España 2 1 2005, 2006 Fernando Alonso 2 (2005-2006)
Nova Zelandia Nova Zelandia 1 1 1967 Denny Hulme (1967)
Sudáfrica Suráfrica 1 1 1979 Jody Scheckter (1979)
Flag of Canada.svg Canadá 1 1 1997 Jacques Villeneuve (1997)

Pilotos en negra están en activo en 2015.

Récords[editar | editar a fonte]

Os campións máis novos[editar | editar a fonte]

Piloto Idade Tempada
1 Flag of Germany.svg Sebastian Vettel 23 anos, 134 días 2010
2 Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton 23 anos, 299 días 2008
3 Flag of Spain.svg Fernando Alonso 24 anos, 58 días 2005
4 Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi 25 anos, 273 días 1972
5 Flag of Germany.svg Michael Schumacher 25 anos, 314 días 1994
6 Flag of Austria.svg Niki Lauda 26 anos, 197 días 1975
7 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve 26 anos, 200 días 1997
8 Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark 27 anos, 188 días 1963
9 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen 28 anos, 4 días 2007
10 Flag of Austria.svg Jochen Rindt 28 anos, 140 días 1970 (postumamente)
11 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna 28 anos, 223 días 1988
12 Flag of the United Kingdom.svg James Hunt 29 anos, 56 días 1976
13 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet 29 anos, 190 días 1981
14 Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn 29 anos, 192 días 1958
15 Flag of South Africa (1928-1994).svg Jody Scheckter 29 anos, 223 días 1979

Os campións máis vellos[editar | editar a fonte]

Piloto Idade Tempada
1 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio 46 anos, 41 días 1957
2 Flag of Italy.svg Nino Farina 43 anos, 308 días 1950
3 Flag of Australia.svg Jack Brabham 40 anos, 155 días 1966
4 Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill 39 anos, 262 días 1968
5 Flag of the United Kingdom.svg Nigel Mansell 39 anos, 8 días 1992
6 Flag of France.svg Alain Prost 38 anos, 214 días 1993
7 Flag of the United States.svg Mario Andretti 38 anos, 193 días 1978
8 Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill 36 anos, 26 días 1996
9 Flag of Austria.svg Niki Lauda 35 anos, 242 días 1984
10 Flag of Germany.svg Michael Schumacher 35 anos, 239 días 2004
11 Flag of Italy.svg Alberto Ascari 35 anos, 89 días 1953
12 Flag of the United States.svg Phil Hill 34 anos, 143 días 1961
13 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart 34 anos, 90 días 1973

O máis laureado[editar | editar a fonte]

Máis títulos consecutivos[editar | editar a fonte]

Piloto Total Tempadas
1 Alemaña Michael Schumacher 5 2000-2004
2 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio 4 1954-1957
3 Alemaña Sebastian Vettel 2010-2013
4 Italia Alberto Ascari 2 1952-1953
5 Australia Jack Brabham 1959-1960
6 Francia Alain Prost 1985-1986
7 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna 1990-1991
8 Finlandia Mika Häkkinen 1998-1999
9 España Fernando Alonso 2005-2006
10 Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton 2014-2015

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Fontes[editar | editar a fonte]