Lista de pilotos de Fórmula 1

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de Pilotos que participaron polo menos unha vez nunha carreira de Fórmula 1 desde 1950, incluídos os participantes das 500 Millas de Indianápolis entre 1950 e 1960 cando formaba parte do Campionato do Mundo (aínda que non correndo segundo as regras da Fórmula Un ou sancionado pola FIA).[1]

En total, máis de 840 pilotos diferentes participaron polo menos nunha carreira do Campionato Mundial, pero 65 nunca iniciaron unha carreira, xeralmente porque non se cualificaron para algunha das 1.101 carreiras disputadas desde o Gran Premio do Reino Unido de 1950 ata o Gran Premio de Abu Zabi de 2023, polo que realmente só correron 775 pilotos de 41 nacionalidades diferentes. Véxase tamén a lista de pilotos de Fórmula 1 que nunca cualificaron para unha carreira.

Os sete veces campións Michael Schumacher e Lewis Hamilton teñen o récord de máis campionatos.[2][3] Hamilton tamén ten o récord de máis vitorias con 103[4] a maioría das pole positions con 104[5] máis puntos con 4639´5[6] e o maior número de podios con 197[7] O piloto que máis veces participou no Campionato do Mundo é Fernando Alonso, con 380 e tamén ten o récord de maior número de saídas en Gran Premio (377).[8] O Reino Unido é o país máis representado, xa que produciu 163 pilotos.[9] Dez países foron representados por só un piloto.[10] China converteuse no último país estar representado por un piloto cando Guanyu Zhou fixo o seu debut na Fórmula 1 no Gran Premio de Bahrain de 2022 pilotando para Alfa Romeo.[11] O piloto máis recente en debutar na Fórmula Un é Liam Lawson, que debutou no Gran Premio dos Países Baixos de 2023.[12]

Ata 1990, non todos os puntos anotados por parte dos pilotos contribuían ao resultado final do Campionato do Mundo. Nas táboas a continuación, o número que non esta entre paréntese indica os puntos que contaron para o Campionato Mundial, o número entre paréntese indica o total de puntos anotados.

Os pilotos en activo móstranse en letra grosa. Os pilotos campións do mundo de Fórmula 1 resáltanse en azul. Os pilotos que entraron nun Gran Premio exclusivamente para os fins de ensaio do venres (introducido en 2003) non están incluídos.

Esta páxina é correcta ata e incluíndo o Gran Premio de Abu Zabi de 2023 (26 de novembro, 2023) a derradeira carreira de tempada.

A[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
George Abecassis 1951-1952 0 2 0 0 0 0 0
Kenny Acheson 1983, 1985 0 10 (3) 0 0 0 0 0
Italia Andrea de Adamich 1968, 1970-1973 0 36 (30) 0 0 0 0 6
Bélxica Philippe Adams 1994 0 2 0 0 0 0 0
Walt Ader 1950 0 1[13] 0 0 0 0 0
Alemaña Kurt Adolff 1953 0 1 0 0 0 0 0
Fred Agabashian 1950-1957 0 9[14] 1 0 0 0 1.5
Alemaña Kurt Ahrens Jr. 1966-1969 0 4 0 0 0 0 0
Jack Aitken 2020 0 1 0 0 0 0 0
Países Baixos Christijan Albers 2005-2007 0 46 0 0 0 0 4
Tailandia Alexander Albon 2019-2020, 2022-2024 0 82 (81) 0 0 2 0 228
Italia Michele Alboreto 1981-1994 0 215 (194) 2 5 23 5 186´5
Francia Jean Alesi 1989-2001 0 202 (201) 2 1 32 4 241
España Jaime Alguersuari 2009-2011 0 46 0 0 0 0 31
Francia Philippe Alliot 1984-1990, 1993-1994 0 116 (109) 0 0 0 0 7
Cliff Allison 1958-1961 0 18 (16) 0 0 1 0 11
España Fernando Alonso 2001, 2003-2018, 2021-2024 2
2005-2006
380 (377) 22 32 106 24 2267
Italia Giovanna Amati 1992 0 3 (0) 0 0 0 0 0
George Amick 1958 0 1[14] 0 0 1 0 6
Red Amick 1959-1960 0 2[14] 0 0 0 0 0
Chris Amon 1963-1976 0 108 (96) 5 0 11 3 83
Bob Anderson 1963-1967 0 29 (25) 0 0 1 0 8
Conny Andersson 1976-1977 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Mario Andretti 1968-1972, 1974-1982 1
1978
131 (128) 18 12 19 10 180
Michael Andretti 1993 0 13 0 0 1 0 7
Keith Andrews 1955-1956 0 2[14] 0 0 0 0 0
Italia Elio de Angelis 1979-1986 0 109 (108) 3 2 9 0 122
Italia Marco Apicella 1993 0 1 0 0 0 0 0
Portugal Mário de Araújo Cabral 1959-1960, 1963-1964 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Frank Armi 1954 0 1[14] 0 0 0 0 0
Chuck Arnold 1959 0 1[14] 0 0 0 0 0
Francia René Arnoux 1978-1989 0 164 (149) 18 7 22 12 181
Peter Arundell 1963-1964, 1966 0 13 (11) 0 0 2 0 12
Italia Alberto Ascari 1950-1955 2
1952-1953
33 (32) 14 13 17[15] 12 107´64 (140´14)[16]
Peter Ashdown 1959 0 1 0 0 0 0 0
Ian Ashley 1974-1977 0 11 (4) 0 0 0 0 0
Gerry Ashmore 1961-1962 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Bill Aston 1952 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Richard Attwood 1964-1965, 1967-1969 0 17 (16) 0 0 1 1 11
Manny Ayulo 1951-1954 0 4 0 0 1[17] 0 2

B[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Italia Luca Badoer 1993, 1995-1996, 1999, 2009 0 58 (50) 0 0 0 0 0
Italia Giancarlo Baghetti 1961-1967 0 21 0 1 1 1 14
Julian Bailey 1988, 1991 0 20 (7) 0 0 0 0 1
Italia Mauro Baldi 1982-1985 0 41 (36) 0 0 0 0 5
Bobby Ball 1951-1952 0 2[14] 0 0 0 0 2
Francia Marcel Balsa 1952 0 1 0 0 0 0 0
Italia Lorenzo Bandini 1961-1967 0 42 1 1 8 2 58
Henry Banks 1950-1952 0 3[13] 0 0 0 0 0
Italia Fabrizio Barbazza 1991, 1993 0 20 (8) 0 0 0 0 2
John Barber 1953 0 1 0 0 0 0 0
Skip Barber 1971-1972 0 6 (5) 0 0 0 0 0
Italia Paolo Barilla 1989-1990 0 15 (9) 0 0 0 0 0
Rubens Barrichello 1993-2011 0 326 (322) 14 11 68 17 658
Alemaña Michael Bartels 1991 0 4 (0) 0 0 0 0 0
Edgar Barth 1953, 1957-1958, 1960, 1964 0 5 0 0 0 0 0
Italia Giorgio Bassi 1965 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Erwin Bauer 1953 0 1 0 0 0 0 0
Hungría Zsolt Baumgartner 2003-2004 0 20 0 0 0 0 1
Francia Élie Bayol 1952-1956 0 8 (7) 0 0 0 0 2
Don Beauman 1954 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Karl-Günther Bechem[18] 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Francia Jean Behra 1952-1959 0 53 (52) 0 0 9[19] 1 51´14[16]
Derek Bell 1968-1972, 1974 0 16 (9) 0 0 0 0 1
Alemaña Stefan Bellof 1984-1985 0 22 (20) 0 0 0 0 4
Francia Paul Belmondo 1992, 1994 0 27 (7) 0 0 0 0 0
DinamarcaTom Belsø 1973-1974 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Francia Jean-Pierre Beltoise 1967-1974 0 88 (86) 0 1 8 4 77
Olivier Beretta 1994 0 10 0 0 0 0 0
Allen Berg 1986 0 9 0 0 0 0 0
Bélxica Georges Berger 1953-1954 0 2 0 0 0 0 0
Austria Gerhard Berger 1984-1997 0 210 12 10 48 21 385
Francia Éric Bernard 1989-1991, 1994 0 47 (45) 0 0 1 0 10
Enrique Bernoldi 2001-2002 0 29 (28) 0 0 0 0 0
Italia Enrico Bertaggia 1989 0 6 (0) 0 0 0 0 0
Tony Bettenhausen 1950-1960 0 11[13] 0 0 1[20] 1 11
Mike Beuttler 1971-1973 0 29 (28) 0 0 0 0 0
Birabongse Bhanubandh 1950-1954 0 19 0 0 0 0 8
Francia Jules Bianchi 2013- 2014 0 34 0 0 0 0 2
Bélxica Lucien Bianchi 1959-1963, 1965, 1968 0 19 (17) 0 0 1 0 6
Gino Bianco 1952 0 4 0 0 0 0 0
Austria Hans Binder 1976-1978 0 15 (13) 0 0 0 0 0
Italia Clemente Biondetti 1950 0 1 0 0 0 0 0
Pablo Birger 1953, 1955 0 2 0 0 0 0 0
Art Bisch 1958 0 1[13] 0 0 0 0 0
Harry Blanchard 1959 0 1 0 0 0 0 0
Países Baixos Michael Bleekemolen 1977-1978 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Trevor Blokdyk 1963, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Mark Blundell 1991, 1993-1995 0 63 (61) 0 0 3 0 32
Raul Boesel 1982-1983 0 30 (23) 0 0 0 0 0
Bob Bondurant 1965-1966 0 9 0 0 0 0 3
Italia Felice Bonetto 1950-1953 0 16 (15) 0 0 2[21] 0 17´5
Jo Bonnier 1956-1971 0 108 (104) 1 1 1 0 39
Roberto Bonomi 1960 0 1 0 0 0 0 0
Juan Manuel Bordeu 1961 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Slim Borgudd 1981-1982 0 15 (10) 0 0 0 0 1
Luki Botha 1967 0 1 0 0 0 0 0
Finlandia Valtteri Bottas 2013-2024 0 223 (222) 20 10 67 19 1797
Francia Jean-Christophe Boullion 1995 0 11 0 0 0 0 3
Francia Sébastien Bourdais 2008-2009 0 27 0 0 0 0 6
Bélxica Thierry Boutsen 1983-1993 0 164 (163) 1 3 15 1 132
Johnny Boyd 1955-1960 0 6[13] 0 0 1 0 4
Australia David Brabham 1990, 1994 0 30 (24) 0 0 0 0 0
Australia Gary Brabham 1990 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Australia Jack Brabham 1955-1970 3
1959-1960, 1966
128 (126) 13 14 31 12 253 (261)
Bill Brack 1968-1969, 1972 0 3 0 0 0 0 0
Italia Ernesto Brambilla 1963, 1969 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Italia Vittorio Brambilla 1974-1980 0 79 (74) 1 1 1 1 15´5
Suíza Toni Branca 1950-1951 0 3 0 0 0 0 0
Italia Gianfranco Brancatelli 1979 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Eric Brandon 1952, 1954 0 5 0 0 0 0 0
Don Branson 1959-1960 0 2[13] 0 0 0 0 0
Tom Bridger 1958 0 1 0 0 0 0 0
Tony Brise 1975 0 10 0 0 0 0 1
Chris Bristow 1959-1960 0 4 0 0 0 0 0
Peter Broeker 1963 0 1 0 0 0 0 0
Tony Brooks 1956-1961 0 39 (38) 3 6[22] 10 3 75
Alan Brown 1952-1954 0 9 (8) 0 0 0 0 2
Walt Brown 1950-1951 0 2[13] 0 0 0 0 0
Australia Warwick Brown 1976 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Adolf Brudes 1952 0 1 0 0 0 0 0
Martin Brundle 1984-1989, 1991-1996 0 165 (158) 0 0 9 0 98
Italia Gianmaria Bruni 2004 0 18 0 0 0 0 0
Jimmy Bryan 1952-1960 0 10 (9)[13] 0 1 3 0 18
Clemar Bucci 1954-1955 0 5 0 0 0 0 0
Ronnie Bucknum 1964-1966 0 11 0 0 0 0 2
Ivor Bueb 1957-1959 0 6 (5) 0 0 0 0 0
Suíza Sébastien Buemi 2009-2011 0 55 0 0 0 0 29
Luiz Bueno 1973 0 1 0 0 0 0 0
Ian Burgess 1958-1963 0 20 (16) 0 0 0 0 0
Luciano Burti 2000-2001 0 15 0 0 0 0 0
Italia Roberto Bussinello 1961, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Jenson Button 2000-2017 1
2009
309 (306) 8 15 50 8 1235
Tommy Byrne 1982 0 5 (2) 0 0 0 0 0

C[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Italia Giulio Cabianca 1958-1960 0 4 (3) 0 0 0 0 3
Phil Cade 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Alex Caffi 1986-1991 0 75 (56) 0 0 0 0 6
John Campbell-Jones 1962-1963 0 2 0 0 0 0 0
España Adrián Campos 1987-1988 0 21 (17) 0 0 0 0 0
John Cannon 1971 0 1 0 0 0 0 0
Uruguai Eitel Cantoni 1952 0 3 0 0 0 0 0
Bill Cantrell 1950 0 1[13] 0 0 0 0 0
Italia Ivan Capelli 1985-1993 0 98 (93) 0 0 3 0 31
Italia Piero Carini 1952-1953 0 3 0 0 0 0 0
Duane Carter 1950-1955, 1959-1960 0 8[13] 0 0 1[23] 0 6.5
Italia Eugenio Castellotti 1955-1957 0 14 1 0 3 0 19´5
Johnny Cecotto 1983-1984 0 23 (18) 0 0 0 0 1
Italia Andrea de Cesaris 1980-1994 0 214 (208) 1 0 5 1 59
Francia François Cevert 1970-1973 0 47 (46) 0 1 13 2 89
Francia Eugène Chaboud 1950-1951 0 3 0 0 0 0 1
Jay Chamberlain 1962 0 3 (1) 0 0 0 0 0
India Karun Chandhok 2010-2011 0 11 0 0 0 0 0
Bélxica Alain de Changy 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Colin Chapman 1956 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Dave Charlton 1965, 1967-1968, 1970-1975 0 13 (11) 0 0 0 0 0
Portugal Pedro Matos Chaves 1991 0 13 (0) 0 0 0 0 0
Bill Cheesbourg 1957-1959 0 3[13] 0 0 0 0 0
Eddie Cheever 1978, 1980-1989 0 143 (132) 0 0 9 0 70
Suíza Andrea Chiesa 1992 0 10 (3) 0 0 0 0 0
Max Chilton 2013-2014 0 35 0 0 0 0 0
Ettore Chimeri 1960 0 1 0 0 0 0 0
Louis Chiron 1950-1951, 1953, 1955-1956, 1958 0 19 (15) 0 0 1 0 4
Joie Chitwood 1950 0 1[13] 0 0 0 0 1
Bob Christie 1956-1960 0 7 (5) [13] 0 0 0 0 0
Bélxica Johnny Claes 1950-1953, 1955 0 25 (23) 0 0 0 0 0
Jim Clark 1960-1968 2
1963, 1965
73 (72) 33 25 32 28 255 (274)
Kevin Cogan 1980-1981 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Peter Collins 1952-1958 0 35 (32) 0 3 9[24] 0 47
Francia Bernard Collomb 1961-1964 0 6 (4) 0 0 0 0 0
Italia Alberto Colombo 1978 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Francia Érik Comas 1991-1994 0 63 (59) 0 0 0 0 7
Italia Franco Comotti 1950, 1952 0 2 0 0 0 0 0
George Connor 1950-1952 0 4 (3)[13] 0 0 0 0 0
George Constantine 1959 0 1 0 0 0 0 0
John Cordts 1969 0 1 0 0 0 0 0
David Coulthard 1994-2008 0 247 (246) 12 13 62 18 535
Piers Courage 1967-1970 0 29 (27) 0 0 2 0 20
Chris Craft 1971 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Jim Crawford 1975 0 2 0 0 0 0 0
Ray Crawford 1955-1956, 1959 0 5 (3)[13] 0 0 0 0 0
Alberto Crespo 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
España Antonio Creus 1960 0 1 0 0 0 0 0
Larry Crockett 1954 0 1[13] 0 0 0 0 0
Tony Crook 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Art Cross 1952-1955 0 4[13] 0 0 1 0 8
Geoff Crossley 1950 0 2 0 0 0 0 0

D[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Bélxica Jérôme d'Ambrosio 2011 - 2012 0 20 0 0 0 0 0
Chuck Daigh 1960 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Francia Yannick Dalmas 1987-1990, 1994 0 49 (24) 0 0 0 0 0
Derek Daly 1978-1982 0 64 (49) 0 0 0 0 15
Alemaña Christian Danner 1985-1987, 1989 0 47 (36) 0 0 0 0 4
Jorge Daponte 1954 0 2 0 0 0 0 0
Anthony Davidson 2002, 2005, 2007- 2008 0 24 0 0 0 0 0
Jimmy Davies 1950-1951, 1953-1955 0 8 (5)[13] 0 0 1 0 4
Colin Davis 1959 0 2 0 0 0 0 0
Jimmy Daywalt 1953-1957, 1959 0 10 (6)[13] 0 0 0 0 0
Suíza Jean-Denis Délétraz 1994-1995 0 3 0 0 0 0 0
Francia Patrick Depailler 1972, 1974-1980 0 95 1 2 19 4 139 (141)
Pedro Diniz 1995-2000 0 99 (98) 0 0 0 0 10
Duke Dinsmore 1950-1951, 1953, 1956 0 6 (4)[13] 0 0 0 0 0
Frank Dochnal 1963 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia José Dolhem 1974 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Martin Donnelly 1989-1990 0 15 (13) 0 0 0 0 0
Mark Donohue 1971, 1974-1975 0 16 (14) 0 0 1 0 8
Países Baixos Robert Doornbos 2005-2006 0 11 0 0 0 0 0
Ken Downing 1952 0 2 0 0 0 0 0
Bob Drake 1960 0 1 0 0 0 0 0
Paddy Driver 1963, 1974 0 2 0 0 0 0 0
Italia Piero Drogo 1960 0 1 0 0 0 0 0
Bélxica Bernard de Dryver 1977-1978 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Johnny Dumfries 1986 0 16 (15) 0 0 0 0 3
Len Duncan 1954 0 4 (1)[13] 0 0 0 0 0
Italia Piero Dusio 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0

E[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
George Eaton 1969-1971 0 13 (11) 0 0 0 0 0
Bernie Ecclestone 1958 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Don Edmunds 1957 0 1[13] 0 0 0 0 0
Guy Edwards 1974, 1976-1977 0 17 (11) 0 0 0 0 0
Vic Elford 1968-1969, 1971 0 13 0 0 0 0 8
Ed Elisian 1954-1958 0 5[13] 0 0 0 0 0
Paul Emery 1956, 1958 0 2 (1) 0 0 0 0 0
República Checa Tomáš Enge 2001 0 3 0 0 0 0 0
Australia Paul England 1957 0 1 0 0 0 0 0
Marcus Ericsson 2014-2018 0 97 0 0 0 0 18
Austria Harald Ertl 1975-1978, 1980 0 28 (19) 0 0 0 0 0
Nasif Estéfano 1960, 1962 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Francia Philippe Étancelin 1950-1952 0 12 0 0 0 0 3
Bob Evans 1975-1976 0 12 0 0 0 0 0

F[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Italia Corrado Fabi 1983-1984 0 18 (12) 0 0 0 0 0
Italia Teo Fabi 1982, 1984-1987 0 71 (64) 3 0 2 2 23
Francia Pascal Fabre 1987 0 14 (11) 0 0 0 0 0
Italia Carlo Facetti 1974 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Fagioli 1950-1951 0 7 1 1[25] 6 0 28 (32)
Jack Fairman 1953, 1955-1961 0 13 (12) 0 0 0 0 5
Juan Manuel Fangio 1950-1951, 1953-1958 5
1951, 1954-1957
52 (51) 29 24[26] 35[27] 23 245 (277´64)[16]
Italia Nino Farina 1950-1955 1
1950
34 (33) 5 5 20[28] 5 115´33 (127´33)
Walt Faulkner 1950-1951, 1953-1955 0 6 (5)[13] 1 0 0 0 1
William Ferguson 1972 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Maria Teresa de Filippis 1958-1959 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Ralph Firman 2003 0 15 (14) 0 0 0 0 1
Alemaña Ludwig Fischer 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Suíza Rudi Fischer 1951-1952 0 8 (7) 0 0 2 0 10
Mike Fisher 1967 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Italia Giancarlo Fisichella 1996-2009 0 231 (229) 4 3 19 2 275
John Fitch 1953, 1955 0 2 0 0 0 0 0
Christian Fittipaldi 1992-1994 0 43 (40) 0 0 0 0 12
Emerson Fittipaldi 1970-1980 2
1972, 1974
149 (144) 6 14 35 6 281
Pietro Fittipaldi 2020 0 2 0 0 0 0 0
Wilson Fittipaldi 1972-1973, 1975 0 38 (35) 0 0 0 0 3
Theo Fitzau 1953 0 1 0 0 0 0 0
Pat Flaherty 1950, 1953-1956, 1959 0 6[13] 1 1 1 0 8
Países Baixos Jan Flinterman 1952 0 1 0 0 0 0 0
Ron Flockhart 1954, 1956-1960 0 14 0 0 1 0 5
Myron Fohr 1950 0 1[13] 0 0 0 0 0
Suíza Gregor Foitek 1989-1990 0 22 (7) 0 0 0 0 0
George Follmer 1973 0 13 (12) 0 0 1 0 5
George Fonder 1952, 1954 0 2[13] 0 0 0 0 0
Norberto Fontana 1997 0 4 0 0 0 0 0
Uruguai Asdrúbal Fontes Bayardo 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Carl Forberg 1951 0 1[13] 0 0 0 0 0
Gene Force 1951, 1960 0 2[13] 0 0 0 0 0
Suíza Franco Forini 1987 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Philip Fotheringham-Parker 1951 0 1 0 0 0 0 0
A.J. Foyt 1958-1960 0 3[13] 0 0 0 0 0
Italia Giorgio Francia 1977, 1981 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Don Freeland 1953-1960 0 8[13] 0 0 1 0 4
Alemaña Heinz-Harald Frentzen 1994-2003 0 160 (156) 2 3 18 6 174
Bélxica Paul Frère 1952-1956 0 11 0 0 1 0 11
Austria Patrick Friesacher 2005 0 11 0 0 0 0 3
Joe Fry 1950 0 1 0 0 0 0 0
Hiroshi Fushida 1975 0 2 (0) 0 0 0 0 0

G[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Italia Beppe Gabbiani 1978, 1981 0 17 (3) 0 0 0 0 0
Bélxica Bertrand Gachot 1989-1992, 1994-1995 0 84 (47) 0 0 0 1 5
Francia Patrick Gaillard 1979 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Divina Galica 1976, 1978 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Italia Nanni Galli 1970-1973 0 20 (17) 0 0 0 0 0
Oscar Gálvez 1953 0 1 0 0 0 0 2
Fred Gamble 1960 0 1 0 0 0 0 0
Howden Ganley 1971-1974 0 41 (35) 0 0 0 0 10
Países Baixos Giedo van der Garde 2013 0 19 0 0 0 0 0
Australia Frank Gardner 1964-1965, 1968 0 9 (8) 0 0 0 0 0
Billy Garrett 1956, 1958 0 2[13] 0 0 0 0 0
Austria Jo Gartner 1984 0 8 0 0 0 0 0
Francia Pierre Gasly 2017-2024 0 130 0 1 4 3 394
Australia Tony Gaze 1952 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Italia Geki 1964-1966 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Bélxica Olivier Gendebien 1956, 1958-1961 0 15 (14) 0 0 2 0 18
España Marc Gené 1999-2000, 2003-2004 0 36 0 0 0 0 5
Elmer George 1957 0 1[13] 0 0 0 0 0
Bob Gerard 1950-1951, 1953-1954, 1956-1957 0 8 0 0 0 0 0
Italia Gerino Gerini 1956, 1958 0 7 (6) 0 0 0 0 1´5
Peter Gethin 1970-1974 0 31 (30) 0 1 1 0 11
Italia Piercarlo Ghinzani 1981, 1983-1989 0 111 (76) 0 0 0 0 2
Italia Bruno Giacomelli 1977-1983, 1990 0 82 (69) 1 0 1 0 14
Dick Gibson 1957-1958 0 2 0 0 0 0 0
Italia Gimax 1978 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Richie Ginther 1960-1967 0 54 (52) 0 1 14 3 102 (107)
Italia Antonio Giovinazzi 2017, 2021 0 62 0 0 0 0 21
Francia Yves Giraud-Cabantous 1950-1953 0 13 0 0 0 0 5
Italia Ignazio Giunti 1970 0 4 0 0 0 0 3
Alemaña Timo Glock 2004, 2008 - 2012 0 95 (91) 0 0 3 1 51
Alemaña Helm Glöckler 1953 0 1 (0) 0 0 0 0 0
España Paco Godia 1951, 1954, 1956-1958 0 14 (13) 0 0 0 0 6
Países Baixos Carel Godin de Beaufort 1957-1964 0 31 (28) 0 0 0 0 4
Bélxica Christian Goethals 1958 0 1 0 0 0 0 0
Paul Goldsmith 1958-1960 0 3[13] 0 0 1 0 6
José Froilán González 1950-1957, 1960 0 26 3 2 15[29] 6 72´14 (77´64)[16]
Uruguai Óscar González 1956 0 1 0 0 0 0 0
Francia Aldo Gordini 1951 0 1 0 0 0 0 0
Horace Gould 1954-1958, 1960 0 17 (14) 0 0 0 0 2
Francia Jean-Marc Gounon 1993-1994 0 9 0 0 0 0 0
Suíza Emmanuel de Graffenried 1950-1954, 1956 0 23 (22) 0 0 0 0 9
Cecil Green 1950-1951 0 2[13] 0 0 0 0 3
Keith Greene 1959-1962 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Masten Gregory 1957-1963, 1965 0 43 (38) 0 0 3 0 21
Cliff Griffith 1951-1952, 1956 0 3[13] 0 0 0 0 0
Francia Georges Grignard 1951 0 1 0 0 0 0 0
Bobby Grim 1959-1960 0 2[13] 0 0 0 0 0
Francia Romain Grosjean 2009, 2012-2020 0 181 (179) 0 0 10 1 391
Francia Olivier Grouillard 1989-1992 0 62 (41) 0 0 0 0 1
Brian Gubby 1965 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia André Guelfi 1958 0 1 0 0 0 0 0
Miguel Ángel Guerra 1981 0 4 (1) 0 0 0 0 0
Roberto Guerrero 1982-1983 0 29 (21) 0 0 0 0 0
Mauricio Gugelmin 1988-1992 0 80 (74) 0 0 1 1 10
Dan Gurney 1959-1968, 1970 0 87 (86) 3 4 19 6 133
Esteban Gutiérrez 2013-2014, 2016 0 59 0 0 0 1 6

H[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Alemaña Hubert Hahne 1967-1968, 1970 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Mike Hailwood 1963-1965, 1971-1974 0 50 0 0 2 1 29
Finlandia Mika Häkkinen 1991-2001 2
1998-1999
165 (161) 26 20 51 25 420
Bruce Halford 1956-1957, 1959-1960 0 9 (8) 0 0 0 0 0
Jim Hall 1960-1963 0 12 (11) 0 0 0 0 3
Duncan Hamilton 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
Lewis Hamilton 2007-2024 7
2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021
332 104 103 197 65 4639´5
David Hampshire 1950 0 2 0 0 0 0 0
Sam Hanks 1950-1957 0 8[13] 0 1 4[30] 0 20
Walt Hansgen 1961, 1964 0 2 0 0 0 0 2
Mike Harris 1962 0 1 0 0 0 0 0
Cuth Harrison 1950 0 3 0 0 0 0 0
Brian Hart 1967 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Brendon Hartley 2017-2018 0 25 0 0 0 0 4
Gene Hartley 1950, 1952-1954, 1956-1957, 1959-1960 0 8)[16] 0 0 0 0 0
Rio Haryanto 2016 0 12 0 0 0 0 0
Masahiro Hasemi 1976 0 1 0 0 0 1 0
Naoki Hattori 1991 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Australia Paul Hawkins 1965 0 3 0 0 0 0 0
Mike Hawthorn 1952-1958 1
1958
47 (45) 4 3 18[31] 6 112´64 (127´64)[16]
Países Baixos Boy Hayje 1976-1977 0 7 (3) 0 0 0 0 0
Alemaña Willi Heeks 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Alemaña Nick Heidfeld 2000-2011 0 185 (183) 1 0 13 2 259
Alemaña Theo Helfrich 1952-1954 0 3 0 0 0 0 0
Mack Hellings 1950-1951 0 2[13] 0 0 0 0 0
Brian Henton 1975, 1977, 1981-1982 0 37 (19) 0 0 0 1 0
Johnny Herbert 1989-2000 0 165 (161) 0 3 7 0 98
Al Herman 1955-1957, 1959-1960 0 5[13] 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Herrmann 1953-1955, 1957-1961 0 19 (17) 0 0 1 1 10
Francia François Hesnault 1984-1985 0 21 (19) 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Heyer 1977 0 1[32] 0 0 0 0 0
Damon Hill 1992-1999 1
1996
122 (115) 20 22 42 19 360
Graham Hill 1958-1975 2
1962, 1968
179 (176) 13 14 36 10 270 (289)
Phil Hill 1958-1964, 1966 1
1961
51 (48) 6 3 16 6 94 (98)
Suíza Peter Hirt 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
David Hobbs 1967-1968, 1971, 1974 0 6 0 0 0 0 0
Ingo Hoffmann 1976-1977 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Bill Holland 1950, 1953 0 2[13] 0 0 1 0 6
Jackie Holmes 1950, 1953 0 2[13] 0 0 0 0 0
Bill Homeier 1954-1955, 1960 0 3[13] 0 0 0 0 1
Kazuyoshi Hoshino 1976-1977 0 2 0 0 0 0 0
Jerry Hoyt 1950, 1953-1955 0 4 1 0 0 0 0
Alemaña Nico Hülkenberg 2010, 2012-2020, 2022-2024 0 206 (203) 1 0 0 2 530
Denny Hulme 1965-1974 1
1967
112 1 8 33 9 248
James Hunt 1973-1979 1
1976
93 (92) 14 10 23 8 179
Jim Hurtubise 1960 0 1[13] 0 0 0 0 0
Gus Hutchison 1970 0 1 0 0 0 0 0

I[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Bélxica Jacky Ickx 1967-1979 0 120 (114) 13 8 25 14 181
Yuji Ide 2006 0 4 0 0 0 0 0
Jesús Iglesias 1955 0 1 0 0 0 0 0
Taki Inoue 1994-1995 0 18 0 0 0 0 0
Innes Ireland 1959-1966 0 53 (50) 0 1 4 1 47
Eddie Irvine 1993-2002 0 148 0 4 26 1 191
Chris Irwin 1966-1967 0 10 0 0 0 0 2

J[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Francia Jean-Pierre Jabouille 1974-1975, 1977-1981 0 55 (49) 6 2 2 0 21
Jimmy Jackson 1950, 1954 0 2[13] 0 0 0 0 0
Joe James 1951-1952 0 2[13] 0 0 0 0 0
John James 1951 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jean-Pierre Jarier 1971, 1973-1983 0 143 (135) 3 0 3 3 31´5
Francia Max Jean[33] 1971 0 1 0 0 0 0 0
Stefan Johansson 1980, 1983-1991 0 103 (79) 0 0 12 0 88
Eddie Johnson 1952-1960 0 9[13] 0 0 0 0 1
Leslie Johnson 1950 0 1 0 0 0 0 0
Bruce Johnstone 1962 0 1 0 0 0 0 0
Australia Alan Jones 1975-1981, 1983, 1985-1986 1
1980
117 (116) 6 12 24 13 199 (206)
Tom Jones 1967 0 1 (0) 0 0 0 0 0
España Juan Jover 1951 0 1 (0) 0 0 0 0 0

K[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Alemaña Oswald Karch 1953 0 1 0 0 0 0 0
India Narain Karthikeyan 2005, 2011 - 2012 0 48 (46) 0 0 0 0 5
Ukyo Katayama 1992-1997 0 97 (95) 0 0 0 0 5
Australia Ken Kavanagh 1958 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Rupert Keegan 1977-1978, 1980, 1982 0 37 (25) 0 0 0 0 0
Eddie Keizan 1973-1975 0 3 0 0 0 0 0
Al Keller 1955-1959 0 5[13] 0 0 0 0 0
Joe Kelly 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Dave Kennedy 1980 0 7 (0) 0 0 0 0 0
Suíza Loris Kessel 1976-1977 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Bruce Kessler 1958 0 1 (0) 0 0 0 0 0
DinamarcaNicolas Kiesa 2003 0 5 0 0 0 0 0
Finlandia Leo Kinnunen 1974 0 6 (1) 0 0 0 0 0
Danny Kladis 1954 0 1[13] 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Klenk 1952 0 1 0 0 0 0 0
Peter de Klerk 1963, 1965, 1969-1970 0 4 0 0 0 0 0
Austria Christian Klien 2004-2006, 2010 0 51 (49) 0 0 0 0 14
Alemaña Karl Kling 1954-1955 0 11 0 0 2 1 17
Ernst Klodwig 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Kamui Kobayashi 2009-2012, 2014 0 76 (75) 0 0 1 1 125
Austria Helmuth Koinigg 1974 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Finlandia Heikki Kovalainen 2007-2013 0 112 (111) 1 1 4 2 105
Finlandia Mikko Kozarowitzky 1977 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Willi Krakau 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Rudolf Krause 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Polonia Robert Kubica 2006-2010, 2019, 2021 0 99 1 1 12 1 274
Alemaña Kurt Kuhnke 1963 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Masami Kuwashima 1976 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Daniil Kvyat 2014-2017, 2020 0 112 (110) 0 0 3 1 202

L[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
[34] Robert La Caze 1958 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jacques Laffite 1974-1986 0 180 (176) 7 6 32 6 228
Francia Franck Lagorce 1994 0 2 0 0 0 0 0
Países Baixos Jan Lammers 1979-1982, 1992 0 41 (23) 0 0 0 0 0
Portugal Pedro Lamy 1993-1996 0 32 0 0 0 0 1
Chico Landi 1951-1953, 1956 0 6 0 0 0 0 1´5
Alemaña Hermann Lang 1953-1954 0 2 0 0 0 0 2
Italia Claudio Langes 1990 0 14 (0) 0 0 0 0 0
Italia Nicola Larini 1987-1992, 1994, 1997 0 75 (50) 0 0 1 0 7
Oscar Larrauri 1988-1989 0 21 (7) 0 0 0 0 0
Francia Gérard Larrousse 1974 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Jud Larson 1958-1959 0 2[13] 0 0 0 0 0
Nicholas Latifi 2020-2022 0 61 0 0 0 0 9
Austria Niki Lauda 1971-1979, 1982-1985 3
1975, 1977, 1984
177 (171) 24 25 54 24 420´5
Bélxica Roger Laurent 1952 0 2 0 0 0 0 0
Italia Giovanni Lavaggi 1995-1996 0 10 (7) 0 0 0 0 0
Chris Lawrence 1966 0 2 0 0 0 0 0
Liam Lawson 2023 0 5 0 0 0 0 2
Charles Leclerc 2018-2024 0 125 (123) 23 5 30 7 1074
Francia Michel Leclère 1975-1976 0 8 (7) 0 0 0 0 0
Neville Lederle 1962, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 1
Geoff Lees 1978-1980, 1982 0 12 (5) 0 0 0 0 0
Países Baixos Gijs van Lennep 1971, 1973-1975 0 10 (8) 0 0 0 0 2
Bélxica Arthur Legat 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Finlandia JJ Lehto 1989-1994 0 70 (62) 0 0 1 0 10
Italia Lamberto Leoni 1977-1978 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Les Leston 1956-1957 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Francia Pierre Levegh 1950-1951 0 6 0 0 0 0 0
Bayliss Levrett 1950 0 1[13] 0 0 0 0 0
Jackie Lewis 1961-1962 0 10 (9) 0 0 0 0 3
Stuart Lewis-Evans 1957-1958 0 14 2 0 2 0 16
Francia Guy Ligier 1966-1967 0 13 (12) 0 0 0 0 1
Andy Linden 1951-1957 0 7[13] 0 0 0 0 5
Italia Roberto Lippi 1961-1963 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Italia Vitantonio Liuzzi 2005-2007, 2009-2011 0 81 (80) 0 0 0 0 26
Países Baixos Dries van der Lof 1952 0 1 0 0 0 0 0
Italia Lella Lombardi 1974-1976 0 17 (12) 0 0 0 0 0´5[35]
Ricardo Londoño 1981 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Ernst Loof 1953 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña André Lotterer 2014 0 1 0 0 0 0 0
Francia Henri Louveau 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Rhodesia John Love 1962-1965, 1967-1972 0 10 (9) 0 0 1 0 6
Pete Lovely 1959-1960, 1969-1971 0 11 (7) 0 0 0 0 0
Francia Roger Loyer 1954 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jean Lucas 1955 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jean Lucienbonnet 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Brett Lunger 1975-1978 0 43 (34) 0 0 0 0 0

M[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Mike MacDowel 1957 0 1 0 0 0 0 0
Herbert MacKay-Fraser 1957 0 1 0 0 0 0 0
Bill Mackey 1951 0 1[13] 0 0 0 0 0
Lance Macklin 1952-1955 0 15 (13) 0 0 0 0 0
Damien Magee 1975-1976 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Tony Maggs 1961-1965 0 27 (25) 0 0 3 0 26
Mike Magill 1957-1959 0 3[13] 0 0 0 0 0
Italia Umberto Maglioli 1953-1957 0 10 0 0 2[36] 0 3´33
DinamarcaJan Magnussen 1995, 1997-1998 0 25 0 0 0 0 1
Dinamarca Kevin Magnussen 2014-2020, 2022-2024 0 164 (163) 1 0 1 2 186
Francia Guy Mairesse 1950-1951 0 3 0 0 0 0 0
Bélxica Willy Mairesse 1960-1963, 1965 0 13 (12) 0 0 1 0 7
Pastor Maldonado 2011-2015 0 96 (95) 1 1 1 0 76
Nigel Mansell 1980-1992, 1994-1995 1
1992
191 (187) 32 31 59 30 480 (482)
Italia Sergio Mantovani 1953-1955 0 8 (7) 0 0 0 0 4
Johnny Mantz 1953 0 1[13] 0 0 0 0 0
Francia Robert Manzon 1950-1956 0 29 (28) 0 0 2 0 16
Onofre Marimón 1951, 1953-1954 0 12 (11) 0 0 2 1 8´143[16]
Austria Helmut Marko 1971-1972 0 10 0 0 0 0 0
Tarso Marques 1996-1997, 2001 0 26 (24) 0 0 0 0 0
Leslie Marr 1954-1955 0 2 0 0 0 0 0
Tony Marsh 1957-1958, 1961 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Francia Eugène Martin 1950 0 2 0 0 0 0 0
Italia Pierluigi Martini 1984-1985, 1988-1995 0 124 (119) 0 0 0 0 18
Alemaña Jochen Mass 1973-1980, 1982 0 114 (105) 0 1 8 2 71
Felipe Massa 2002, 2004-2017 0 272 (269) 16 11 41 15 1167
Cristiano da Matta 2003-2004 0 28 0 0 0 0 13
Suíza Michael May 1961 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Tim Mayer 1962 0 1 0 0 0 0 0
Nikita Mazepin 2021 0 22 (21) 0 0 0 0 0
Francia François Mazet 1971 0 1 0 0 0 0 0
Gastón Mazzacane 2000-2001 0 21 0 0 0 0 0
Kenneth McAlpine 1952-1953, 1955 0 7 0 0 0 0 0
Perry McCarthy 1992 0 11 (0) 0 0 0 0 0
Ernie McCoy 1953-1954 0 2[13] 0 0 0 0 0
Johnny McDowell 1950-1952 0 3[13] 0 0 0 0 0
Jack McGrath 1950-1955 0 6[13] 1 0 2[37] 1 9
Australia Brian McGuire 1977 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Bruce McLaren 1958-1970 0 104 (100) 0 4 27 3 188´5 (196´5)
Allan McNish 2002 0 17 (16) 0 0 0 0 0
Graham McRae 1973 0 1 0 0 0 0 0
Jim McWithey 1959-1960 0 2[13] 0 0 0 0 0
Carlos Menditeguy 1953-1958, 1960 0 11 (10) 0 0 1 0 9
España Roberto Merhi 2015 0 14 (13) 0 0 0 0 0
Alemaña Harry Merkel 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Arturo Merzario 1972-1979 0 85 (57) 0 0 0 0 11
Roberto Mières 1953-1955 0 17 0 0 0 1 13
Francia François Migault 1972, 1974-1975 0 16 (13) 0 0 0 0 0
John Miles 1969-1970 0 15 (12) 0 0 0 0 2
Bélxica André Milhoux 1956 0 1 0 0 0 0 0
Chet Miller 1951-1952 0 2[13] 0 0 0 0 0
Alemaña Gerhard Mitter 1963-1965 0 7 (5) 0 0 0 0 3
Italia Stefano Modena 1987-1992 0 81 (70) 0 0 2 0 17
Francia Franck Montagny 2006 0 7 0 0 0 0 0
Portugal Tiago Monteiro 2005-2006 0 37 0 0 1 0 7
Italia Andrea Montermini 1994-1996 0 29 (20) 0 0 0 0 0
Robin Montgomerie-Charrington 1952 0 1 0 0 0 0 0
Juan Pablo Montoya 2001-2006 0 95 (94) 13 7 30 12 307
Italia Gianni Morbidelli 1990-1992, 1994-1995, 1997 0 70 (67) 0 0 1 0 8´5
Roberto Moreno 1982, 1987, 1989-1992, 1995 0 77 (42) 0 0 1 1 15
Dave Morgan 1975 0 1 0 0 0 0 0
Suíza Silvio Moser 1967-1971 0 19 (12) 0 0 0 0 3
Bill Moss 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Stirling Moss 1951-1961 0 67 (66) 16 16[38] 24[39] 19 185´64 (186´64)[16]
Italia Gino Munaron 1960 0 4 0 0 0 0 0
David Murray 1950-1952 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Musso 1953-1958 0 25 (24) 0 1[40] 7 1 44

N[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Kazuki Nakajima 2007-2009 0 36 0 0 0 0 9
Satoru Nakajima 1987-1991 0 80 (74) 0 0 0 1 16
Shinji Nakano 1997-1998 0 33 0 0 0 0 2
Duke Nalon 1951-1953 0 3[13] 1 0 0 0 0
Italia Alessandro Nannini 1986-1990 0 78 (76) 0 1 9 2 65
Italia Emanuele Naspetti 1992-1993 0 6 0 0 0 0 0
Felipe Nasr 2015-2016 0 40 (39) 0 0 0 0 29
Italia Massimo Natili 1961 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Brian Naylor 1957-1961 0 8 (7) 0 0 0 0 0
Mike Nazaruk 1951, 1953-1954 0 3[13] 0 0 1 0 8
Tiff Needell 1980 0 2 (1) 0 0 0 0 0
DinamarcaJac Nelleman 1976 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Bélxica Patrick Nève 1976-1978 0 14 (10) 0 0 0 0 0
John Nicholson 1974-1975 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Cal Niday 1953-1955 0 3[13] 0 0 0 0 0
Alemaña Helmut Niedermayr 1952 0 1 0 0 0 0 0
Brausch Niemann 1963, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Gunnar Nilsson 1976-1977 0 32 (31) 0 1 4 1 31
Hideki Noda 1994 0 3 0 0 0 0 0
Lando Norris 2019-2024 0 104 1 0 13 6 633
Rodney Nuckey 1953 0 2 (1) 0 0 0 0 0

O[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Robert O'Brien 1952 0 1 0 0 0 0 0
Pat O'Connor 1954-1958 0 5[13] 1 0 0 0 0
Francia Esteban Ocon 2016-2018, 2020-2024 0 133 0 1 3 0 422
Jackie Oliver 1968-1973, 1977 0 51 (50) 0 0 2 1 13
Danny Ongais 1977-1978 0 6 (4) 0 0 0 0 0
Rikky von Opel 1973-1974 0 14 (10) 0 0 0 0 0
Austria Karl Oppitzhauser 1976 0 1 (0)[41] 0 0 0 0 0
Fritz d'Orey 1959 0 3 0 0 0 0 0
Arthur Owen 1960 0 1 0 0 0 0 0

P[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Carlos Pace 1972-1977 0 73 (72) 1 1 6 5 58
Italia Nello Pagani 1950 0 1 0 0 0 0 0
Italia Riccardo Paletti 1982 0 8 (2) 0 0 0 0 0
Torsten Palm 1975 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Jolyon Palmer 2016-2017 0 37 (35) 0 0 0 0 9
Jonathan Palmer 1983-1989 0 88 (83) 0 0 0 1 14
Francia Olivier Panis 1994-1999, 2001-2004 0 158 (157) 0 1 5 0 76
Italia Giorgio Pantano 2004 0 15 (14) 0 0 0 0 0
Italia Massimiliano Papis 1995 0 7 0 0 0 0 0
Mike Parkes 1959, 1966-1967 0 7 (6) 1 0 2 0 14
Reg Parnell 1950-1952, 1954 0 7 (6) 0 0 1 0 9
Tim Parnell 1959, 1961, 1963 0 4 (2) 0 0 0 0 0
Johnnie Parsons 1950-1958 0 9[13] 0 1 1 1 12
Italia Riccardo Patrese 1977-1993 0 257 (256) 8 6 37 13 281
Al Pease 1967-1969 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Roger Penske 1961-1962 0 2 0 0 0 0 0
Italia Cesare Perdisa 1955-1957 0 8 0 0 2[19] 0 5
Sergio Pérez 2011-2024 0 261 (257) 3 6 35 11 `1486
España Luis Pérez-Sala 1988-1989 0 32 (26) 0 0 0 0 1
Australia Larry Perkins 1974, 1976-1977 0 15 (11) 0 0 0 0 0
Francia Henri Pescarolo 1968, 1970-1974, 1976 0 64 (57) 0 0 1 1 12
Italia Alessandro Pesenti-Rossi 1976 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Alemaña Josef Peters 1952 0 1 0 0 0 0 0
Ronnie Peterson 1970-1978 0 123 14 10 26 9 206
Vitaly Petrov 2010-2012 0 58 (57) 0 0 1 1 64
Alfredo Pián 1950 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Australia Oscar Piastri 2023-2024 0 22 0 0 2 2 97
Francia Charles Pic 2012-2013 0 39 0 0 0 0 0
Francia François Picard 1958 0 1 0 0 0 0 0
Ernie Pieterse 1962-1963, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Alemaña Paul Pietsch 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
Bélxica André Pilette 1951, 1953-1954, 1956, 1961, 1963-1964 0 14 (9) 0 0 0 0 2
Bélxica Teddy Pilette 1974, 1977 0 4 (1) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Piotti 1955-1958 0 8 (5) 0 0 0 0 0
David Piper 1959-1960 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Nélson Piquet 1978-1991 3
1981, 1983, 1987
207 (204) 24 23 60 23 481´5 (485´5)
Nelson Piquet Jr. 2008-2009 0 28 0 0 1 0 19
Italia Renato Pirocchi 1961 0 1 0 0 0 0 0
Francia Didier Pironi 1978-1982 0 72 (70) 4 3 13 5 101
Italia Emanuele Pirro 1989-1991 0 40 (37) 0 0 0 0 3
Antônio Pizzonia 2003-2005 0 20 0 0 0 0 8
Bélxica Eric van de Poele 1991-1992 0 29 (5) 0 0 0 0 0
Francia Jacques Pollet 1954-1955 0 5 0 0 0 0 0
Países Baixos Ben Pon 1962 0 1 0 0 0 0 0
Dennis Poore 1952 0 2 0 0 0 0 3
España Alfonso de Portago 1956-1957 0 5 0 0 1 0 4
Sam Posey 1971-1972 0 2 0 0 0 0 0
Francia Charles Pozzi 1950 0 1 0 0 0 0 0
Jackie Pretorius 1965, 1968, 1971, 1973 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Italia Ernesto Prinoth 1962 0 1 (0) 0 0 0 0 0
David Prophet 1963, 1965 0 2 0 0 0 0 0
Francia Alain Prost 1980-1991, 1993 4
1985, 1986, 1989, 1993
202 (199) 33 51 106 41 768´5 (798´5)
Tom Pryce 1974-1977 0 42 1 0 2 0 19
David Purley 1973-1974, 1977 0 11 (7) 0 0 0 0 0
Rhodesia Clive Puzey 1965 0 1 (0) 0 0 0 0 0

Q[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios Volta rápida Puntos
Austria Dieter Quester 1974 0 2 (1) 0 0 0 0 0

R[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Ian Raby 1963-1965 0 7 (3) 0 0 0 0 0
Bobby Rahal 1978 0 2 0 0 0 0 0
Finlandia Kimi Räikkönen 2001-2009, 2012-2021 1
2007
353 (349) 18 21 103 46 1873
Hermano da Silva Ramos 1955-1956 0 7 0 0 0 0 2
Francia Pierre-Henri Raphanel 1988-1989 0 17 (1) 0 0 0 0 0
Dick Rathmann 1950, 1956, 1958-1960 0 5[13] 1 0 0 0 2
Jim Rathmann 1950, 1952-1960 0 10[13] 0 1 4 2 29
Austria Roland Ratzenberger 1994 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Héctor Rebaque 1977-1981 0 58 (41) 0 0 0 0 13
Brian Redman 1968, 1970-1974 0 15 (12) 0 0 1 0 8
Jimmy Reece 1952, 1954-1958 0 6[13] 0 0 0 0 0
Rhodesia Ray Reed 1965 0 1 0 0 0 0 0
Alan Rees 1967 0 1 0 0 0 0 0
Suíza Clay Regazzoni 1970-1980 0 139 (132) 5 5 28 15 209 (212)
Paul di Resta 2011-2013, 2017 0 59 0 0 0 0 121
Carlos Reutemann 1972-1982 0 146 6 12 45 6 298 (310)
Lance Reventlow 1960 0 4 (1) 0 0 0 0 0
Peter Revson 1964, 1971-1974 0 33 (30) 1 2 8 0 61
John Rhodes 1965 0 1 0 0 0 0 0
Alex Ribeiro 1976-1977, 1979 0 20 (10) 0 0 0 0 0
Australia Daniel Ricciardo 2011-2024 0 240 (239) 3 8 32 16 1317
Ken Richardson 1951 0 1 (0)[42] 0 0 0 0 0
Alemaña Fritz Riess 1952 0 1 0 0 0 0 0
Jim Rigsby 1952 0 1[13] 0 0 0 0 0
Austria Jochen Rindt 1964-1970 1
1970
62 (60) 10 6 13 3 107 (109)
John Riseley-Prichard 1954 0 1 0 0 0 0 0
Italia Giovanni de Riu 1954 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Richard Robarts 1974 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Pedro Rodríguez 1963-1971 0 54 0 2 7 1 71
Ricardo Rodríguez 1961-1962 0 6 (5) 0 0 0 0 4
Alberto Rodríguez Larreta 1960 0 1 0 0 0 0 0
Italia Franco Rol 1950-1952 0 5 0 0 0 0 0
Alan Rollinson 1965 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Tony Rolt 1950, 1953, 1955 0 3 0 0 0 0 0
Bertil Roos 1974 0 1 0 0 0 0 0
España Pedro de la Rosa 1999-2002, 2005-2006, 2010-2012 0 107 (105) 0 0 1 1 35
Finlandia Keke Rosberg 1978-1986 1
1982
128 (114) 5 5 17 3 159´5
Alemaña Nico Rosberg 2006-2016 1
2016
206 30 23 57 20 1594´5
Mauri Rose 1950-1951 0 2[13] 0 0 1 0 4
Francia Louis Rosier 1950-1956 0 38 0 0 2 0 18
Ricardo Rosset 1996-1998 0 33 (26) 0 0 0 0 0
Alexander Rossi 2015 0 5 0 0 0 0 0
Países Baixos Huub Rothengatter 1984-1986 0 30 (25) 0 0 0 0 0
Basil van Rooyen 1968-1969 0 2 0 0 0 0 0
Lloyd Ruby 1960-1961 0 2 0 0 0 0 0
Suíza Jean-Claude Rudaz 1964 0 1 (0) 0 0 0 0 0
George Russell 2019-2024 0 104 1 1 11 6 469
Eddie Russo 1955-1957, 1960 0 4[13] 0 0 0 0 0
Paul Russo 1950, 1953-1959 0 8[13] 0 0 1[43] 1 8´5
Troy Ruttman 1950-1952, 1954, 1956-1958, 1960 0 9 (8) 0 1 1 0 9´5
Peter Ryan 1961 0 1 0 0 0 0 0

S[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Eddie Sachs 1957-1960 0 4[13] 1 0 0 0 0
Bob Said 1959 0 1 0 0 0 0 0
España Carlos Sainz 2015-2024 0 185 (183) 5 2 18 3 982´5
Chile Eliseo Salazar 1981-1983 0 37 (24) 0 0 0 0 3
Finlandia Mika Salo 1994-2000, 2002 0 111 (109) 0 0 2 0 33
Roy Salvadori 1952-1962 0 50 (47) 0 0 2 0 19
Italia Consalvo Sanesi 1950-1951 0 5 0 0 0 0 3
Logan Sargeant 2023-2024 0 22 0 0 0 0 1
Francia Stéphane Sarrazin 1999 0 1 0 0 0 0 0
Takuma Sato 2002-2008 0 91 (90) 0 0 1 0 44
Carl Scarborough 1951, 1953 0 2[13] 0 0 0 0 0
Italia Ludovico Scarfiotti 1963-1968 0 12 (10) 0 1 1 1 17
Italia Giorgio Scarlatti 1956-1961 0 15 (12) 0 0 0 0 1
Ian Scheckter 1974-1977 0 20 (18) 0 0 0 0 0
Jody Scheckter 1972-1980 1
1979
113 (112) 3 10 33 5 246 (255)
Harry Schell 1950-1960 0 57 (56) 0 0 2 0 32
Australia Tim Schenken 1970-1974 0 36 (34) 0 0 1 0 7
Suíza Albert Scherrer 1953 0 1 0 0 0 0 0
Italia Domenico Schiattarella 1994-1995 0 7 (6) 0 0 0 0 0
Suíza Heinz Schiller 1962 0 1 0 0 0 0 0
Bill Schindler 1950-1952 0 3[13] 0 0 0 0 0
Francia Jean-Louis Schlesser 1983, 1988 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Francia Jo Schlesser 1968 0 3 0 0 0 0 0
Alemaña Bernd Schneider 1988-1990 0 34 (9) 0 0 0 0 0
Suíza Rudolf Schoeller 1952 0 1 0 0 0 0 0
Rob Schroeder 1962 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Michael Schumacher 1991-2006, 2010-2012 7
1994-1995, 2000-2004
308 (307) 68 91 155 77 1566[44]
Alemaña Mick Schumacher 2021-2022 0 44 (43) 0 0 0 0 12
Alemaña Ralf Schumacher 1997-2007 0 181 (180) 6 6 27 8 329
Australia Vern Schuppan 1972, 1974-1975, 1977 0 13 (9) 0 0 0 0 0
Adolfo Schwelm Cruz 1953 0 1 0 0 0 0 0
Bob Scott 1952-1954 0 3[13] 0 0 0 0 0
Archie Scott Brown 1956 0 1 0 0 0 0 0
Italia Piero Scotti 1956 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Wolfgang Seidel 1953, 1958, 1960-1962 0 12 (10) 0 0 0 0 0
Alemaña Günther Seiffert 1962 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Ayrton Senna 1984-1994 3
1988, 1990-1991
162 (161) 65 41 80 19 610 (614)
Bruno Senna 2010-2012 0 46 0 0 0 1 33
Italia Dorino Serafini 1950 0 1 0 0 1[45] 0 3
Chico Serra 1981-1983 0 33 (18) 0 0 0 0 1
Doug Serrurier 1962-1963, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Francia Johnny Servoz-Gavin 1967-1970 0 13 (12) 0 0 1 0 9
Tony Settember 1962-1963 0 7 (6) 0 0 0 0 0
Hap Sharp 1961-1964 0 6 0 0 0 0 0
Brian Shawe Taylor 1950-1951 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Carroll Shelby 1958-1959 0 8 0 0 0 0 0
Tony Shelly 1962 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Suíza Jo Siffert 1962-1971 0 100 (96) 2 2 6 4 68
Francia André Simon 1951-1952, 1955-1957 0 12 (11) 0 0 0 0 0
Sergey Sirotkin 2018 0 21 0 0 0 0 1
Países Baixos Rob Slotemaker 1962 0 1 0 0 0 0 0
Moisés Solana 1963-1968 0 8 0 0 0 0 0
España Alex Soler-Roig 1970-1972 0 10 (6) 0 0 0 0 0
Francia Raymond Sommer 1950 0 5 0 0 0 0 3
Italia Vincenzo Sospiri 1997 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Stephen South 1980 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia Mike Sparken 1955 0 1 0 0 0 0 0
Scott Speed 2006-2007 0 28 0 0 0 0 0
Mike Spence 1963-1968 0 37 (36) 0 0 1 0 27
Alan Stacey 1958-1960 0 7 0 0 0 0 0
Italia Gaetano Starrabba 1961 0 1 0 0 0 0 0
Will Stevens 2014-2015 0 20 (18) 0 0 0 0 0
Chuck Stevenson 1951-1954, 1960 0 5[13] 0 0 0 0 0
Ian Stewart 1953 0 1 0 0 0 0 0
Jackie Stewart 1965-1973 3
1969, 1971, 1973
100 (99) 17 27 43 15 359 (360)
Jimmy Stewart 1953 0 1 0 0 0 0 0
Italia Siegfried Stohr 1981 0 13 (9) 0 0 0 0 0
Alemaña Rolf Stommelen 1970-1976, 1978 0 63 (54) 0 0 1 0 14
Francia Philippe Streiff 1984-1988 0 54 (53) 0 0 1 0 11
Lance Stroll 2017-2024 0 145 (143) 1 0 3 0 268
Alemaña Hans Stuck 1951-1953 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Joachim Stuck 1974-1979 0 81 (74) 0 0 2 0 29
Austria Otto Stuppacher 1976 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Danny Sullivan 1983 0 15 0 0 0 0 2
Suíza Marc Surer 1979-1986 0 88 (82) 0 0 0 1 17
John Surtees 1960-1972 1
1964
113 (111) 8 6 24 10 180
Andy Sutcliffe 1977 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Adrian Sutil 2007-2011, 2013-2014 0 128 0 0 0 1 124
Len Sutton 1958-1960 0 3[13] 0 0 0 0 0
Aguri Suzuki 1988-1995 0 88 (64) 0 0 1 0 8
Toshio Suzuki 1993 0 2 0 0 0 0 0
Bélxica Jacques Swaters 1951, 1953-1954 0 8 (7) 0 0 0 0 0
Bob Sweikert 1952-1956 0 5[13] 0 1 1 0 8

T[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Toranosuke Takagi 1998-1999 0 32 0 0 0 0 0
Noritake Takahara 1976-1977 0 2 0 0 0 0 0
Kunimitsu Takahashi 1977 0 1 0 0 0 0 0
Francia Patrick Tambay 1977-1979, 1981-1986 0 123 (114) 5 2 11 2 103
Italia Luigi Taramazzo 1958 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Gabriele Tarquini 1987-1992, 1995 0 78 (38) 0 0 0 0 1
Italia Piero Taruffi 1950-1952, 1954-1956 0 19 (18) 0 1 5 1 41
Dennis Taylor 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Henry Taylor 1959-1961 0 11 (8) 0 0 0 0 3
John Taylor 1964, 1966 0 5 0 0 0 0 1
Mike Taylor 1959-1960 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Trevor Taylor 1959, 1961-1964, 1966 0 29 (27) 0 0 1 0 8
Marshall Teague 1953-1954, 1957 0 3[13] 0 0 0 0 0
Shorty Templeman 1955, 1958, 1960 0 3[13] 0 0 0 0 0
Suíza Max de Terra 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Francia André Testut 1958-1959 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Mike Thackwell 1980, 1984 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Alfonso Thiele 1960 0 1 0 0 0 0 0
Eric Thompson 1952 0 1 0 0 0 0 2
Johnny Thomson 1953-1960 0 8[13] 1 0 1 1 10
Leslie Thorne 1954 0 1 0 0 0 0 0
Bud Tingelstad 1960 0 1[13] 0 0 0 0 0
Rhodesia Sam Tingle 1963, 1965, 1967-1969 0 5 0 0 0 0 0
Desmond Titterington 1956 0 1 0 0 0 0 0
Johnnie Tolan 1956-1958 0 3[13] 0 0 0 0 0
/Italia Alejandro de Tomaso 1957, 1959 0 2 0 0 0 0 0
Bélxica Charles de Tornaco 1952-1953 0 4 (2) 0 0 0 0 0
Tony Trimmer 1975-1978 0 6 (0) 0 0 0 0 0
Francia Maurice Trintignant 1950-1964 0 84 (82) 0 2 10[46] 1 72´33
Alemaña Wolfgang von Trips 1956-1961 0 29 (27) 1 2 6 0 56
Italia Jarno Trulli 1997-2011 0 256 (252) 4 1 11 1 246´5
Yuki Tsunoda 2021-2024 66 (63) 0 0 0 0 1 61
Esteban Tuero 1998 0 16 0 0 0 0 0
Guy Tunmer 1975 0 1 0 0 0 0 0
Jack Turner 1956-1959 0 4[13] 0 0 0 0 0

U[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Alemaña Toni Ulmen 1952 0 2 0 0 0 0 0
Bobby Unser 1968 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Jerry Unser 1958 0 1 0 0 0 0 0
Uruguai Alberto Uria 1955-1956 0 2 0 0 0 0 0

V[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Italia Nino Vaccarella 1961-1962, 1965 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Bélxica Stoffel Vandoorne 2016-2018 0 42 (41) 0 0 0 0 26
Bob Veith 1956-1960 0 5[13] 0 0 0 0 0
Francia Jean-Eric Vergne 2012-2014 0 58 0 0 0 0 51
Países Baixos Jos Verstappen 1994-1998, 2000-2001, 2003 0 107 0 0 2 0 17
Países Baixos Max Verstappen 2015-2023 3
2021-2024
185 32 54 98 30 2586´5
Alemaña Sebastian Vettel 2007-2022 4
2010-2013
300 (299) 57 53 122 38 3098
Gilles Villeneuve 1977-1982 0 68 (67) 2 6 13 8 101 (107)
Jacques Villeneuve 1996-2006 1
1997
165 (164) 13 11 23 9 235
Jacques Villeneuve 1981, 1983 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Villoresi 1950-1956 0 34 (31) 0 0 8 1 46 (49)
España Emilio de Villota 1976-1978, 1981-1982 0 15 (2) 0 0 0 0 0
Suíza Ottorino Volonterio 1954, 1956-1957 0 3 0 0 0 0 0
Suíza Jo Vonlanthen 1975 0 1 0 0 0 0 0
Países Baixos Nyck de Vries 2022-2023 0 11 0 0 0 0 2
Bill Vukovich 1951-1955 0 5[13] 1 2 2 3 19

W[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Fred Wacker 1953-1954 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Australia David Walker 1971-1972 0 11 0 0 0 0 0
Peter Walker 1950-1951, 1955 0 4 0 0 0 0 0
Lee Wallard 1950-1951 0 2[13] 0 1 1 1 9
Suíza Heini Walter 1962 0 1 0 0 0 0 0
Rodger Ward 1951-1960, 1963 0 12 0 1 2 0 14
Derek Warwick 1981-1990, 1993 0 162 (147) 0 0 4 2 71
John Watson 1973-1983, 1985 0 154 (152) 2 5 20 5 169
Spider Webb 1950, 1952-1954 0 4[13] 0 0 0 0 0
Australia Mark Webber 2002-2013 0 217 (215) 13 9 42 19 1047´5
Alemaña Pascal Wehrlein 2016-2017 0 40 (39) 0 0 0 0 6
Alemaña Volker Weidler 1989 0 10 (0) 0 0 0 0 0
Wayne Weiler 1960 0 1[13] 0 0 0 0 0
Austria Karl Wendlinger 1991-1995 0 42 (41) 0 0 0 0 14
Peter Westbury 1970 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Chuck Weyant 1955, 1957-1959 0 4[13] 0 0 0 0 0
Ken Wharton 1952-1955 0 16 (15) 0 0 0 0 3
Ted Whiteaway 1955 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Graham Whitehead 1952 0 1 0 0 0 0 0
Peter Whitehead 1950-1954 0 12 (10) 0 0 1 0 4
Bill Whitehouse 1954 0 1 0 0 0 0 0
Robin Widdows 1968 0 1 0 0 0 0 0
Eppie Wietzes 1967, 1974 0 2 0 0 0 0 0
Mike Wilds 1974-1976 0 8 (3) 0 0 0 0 0
Jonathan Williams 1967 0 1 0 0 0 0 0
Roger Williamson 1973 0 2 0 0 0 0 0
Dempsey Wilson 1958, 1960 0 2[13] 0 0 0 0 0
Desiré Wilson 1980 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Justin Wilson 2003 0 16 0 0 0 0 1
Vic Wilson 1960, 1966 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Alemaña Joachim Winkelhock 1989 0 7 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Manfred Winkelhock 1980, 1982-1985 0 56 (47) 0 0 0 0 2
Alemaña Markus Winkelhock 2007 0 1 0 0 0 0 0
Reine Wisell 1970-1974 0 23 (22) 0 0 1 0 13
Países Baixos Roelof Wunderink 1975 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Austria Alexander Wurz 1997-2000, 2005, 2007 0 69 0 0 3 1 45

Y[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Sakon Yamamoto 2006-2007, 2010 0 21 0 0 0 0 0
Malaisia Alex Yoong 2001-2002 0 18 (14) 0 0 0 0 0

Z[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Italia Alessandro Zanardi 1991-1994, 1999 0 44 (41) 0 0 0 0 1
España Emilio Zapico 1976 0 1 (0) 0 0 0 0 0
República Popular da China Guanyu Zhou 2022-2024 0 44 0 0 0 2 12
Ricardo Zonta 1999-2001, 2004-2005 0 37 (36) 0 0 0 0 3
Italia Renzo Zorzi 1975-1977 0 7 0 0 0 0 1
Ricardo Zunino 1979-1981 0 11 (10) 0 0 0 0 0

Por país[editar | editar a fonte]

Un total de 855 pilotos de 41 países participaron nunha carreira no Campionato do Mundo. O Reino Unido é o país máis representado con 163 pilotos. O segundo é Estados Unidos con 158; entre 1950 e 1960 a carreira estadounidense das 500 Millas de Indianápolis, raramente disputada por pilotos de fóra dos Estados Unidos, formou parte do Campionato Mundial de Pilotos. O terceiro é Italia con 99. Nove destes países estiveron representados na primeira carreira, o Gran Premio do Reino Unido de 1950 e o último país recentemente representado é China, con Guanyu Zhou debutando no Gran Premio de Bahrain de 2022. As estatísticas son precisas ata o Gran Premio de Abu Zabi de 2023.

País Total
pilotos
Campións Campionatos Primeiro piloto(s) Piloto máis recente (se non hai pilotos actuais) Pilotos na última carreira
(Gran Premio de Abu Zabi de 2022)
Alemaña Alemaña
detalle
53 70003000000000000003
(Michael Schumacher [7], Sebastian Vettel [4], Nico Rosberg)
700112000000000000012
(1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2010, 2011, 2012, 2013, 2016)
Paul Pietsch (Gran Premio de Italia de 1950) 2 (Mick Schumacher, Sebastian Vettel)
Alemaña Democrática Alemaña Oriental 4 50000000000000000000 50000000000000000000 Rudolf Krause, Ernst Klodwig (Gran Premio de Alemaña de 1952) Edgar Barth (Gran Premio de Alemaña de 1957) 0
Arxentina
detalle
25 70001000000000000001
(Juan Manuel Fangio [5])
70005000000000000005
(1951, 1954, 1955, 1956, 1957)
Juan Manuel Fangio (Gran Premio do Reino Unido de 1950) Gastón Mazzacane (Gran Premio de San Marino de 2001) 0