Lista de Grandes Premios de Fórmula 1

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguinte é unha lista de Grandes Premios que formaron parte do Campionato do Mundo desde a súa creación en 1950. Ata o fin da tempada 2013, celebráronse 897 Grandes Premios do Campionato do Mundo , entre eles as 500 Millas de Indianápolis carreiras que formaban parte dos Campionatos do Mundo de 1950 ata 1960.

Os principais eventos de carreiras de automóbiles son polo xeral chamados Gran Premio (forma plural Grandes Premios), unha tradición que se remonta á primeira década do século 20 e aos Gran Premio de automobilismo de 1920 a 1930.

Carreiras actuais e antigas[editar | editar a fonte]

A seguinte información é correcta á final do Gran Premio de Rusia de 2014.

Carreiras por nome[editar | editar a fonte]

Negra sinala os 19 Grandes Premios da tempada 2014.

Carreira Anos disputados Nº de carreiras
Flag of the United Arab Emirates.svg Gran Premio de Abu Zabi 20092013 5
Alemaña Gran Premio de Alemaña 19511954, 19561959, 19612006, 20082014 61
Flag of Argentina.svg Gran Premio de Arxentina 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Australia Gran Premio de Australia 19852014 30
Austria Gran Premio de Austria 1964, 19701987, 19972003, 2014 27
Bahrain Gran Premio de Bahrain 20042010, 2012 - 2014 10
Bélxica Gran Premio de Bélxica 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072014 59
Flag of Brazil.svg Gran Premio de Brasil 19732013 41
Flag of the United States.svg Gran Premio Caesars Palace 19811982 2
Flag of Canada.svg Gran Premio de Canadá 19671974, 19761986, 19882008, 20102013 44
Flag of the People's Republic of China.svg Gran Premio de China 20042014 11
Flag of South Korea.svg Gran Premio de Corea 2010 - 2013 4
Flag of the United States.svg Gran Premio de Dallas 1984 1
Flag of the United States.svg Gran Premio de Detroit 19821988 7
España Gran Premio de España 1951, 1954, 19681979,[1] 1981, 19862014 44
Flag of the United States.svg Gran Premio dos Estados Unidos 19591980, 19891991, 20002007, 2012 - 2013 35
Flag of the United States.svg Gran Premio do oeste dos Estados Unidos 19761983 8
Unión Europea Gran Premio de Europa[2] 19831985, 19931997, 19992012 22
Francia Gran Premio de Francia 19501954, 19562008 58
Hungría Gran Premio de Hungría 19862014 29
Flag of India.svg Gran Premio da India 2011 - 2013 3
Flag of the United States.svg Indianapolis 500[3] 19501960 11
Italia Gran Premio de Italia 19502014 65
Flag of Luxembourg.svg Gran Premio de Luxemburgo[4] 19971998 2
Flag of Malaysia.svg Gran Premio de Malaisia 19992014 16
Flag of Mexico.svg Gran Premio de México 19631970, 19861992 15
Flag of Monaco.svg Gran Premio de Mónaco 1950, 19552014 61
Flag of Morocco.svg Gran Premio de Marrocos 1958 1
Flag of Japan.svg Gran Premio do Pacífico[5] 19941995 2
Flag of the Netherlands.svg Gran Premio dos Países Baixos 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
Italia Gran Premio de Pescara[6] 1957 1
Flag of Portugal.svg Gran Premio de Portugal 19581960, 19841996 16
Flag of the United Kingdom.svg Gran Premio do Reino Unido 19502014 65
Flag of Russia.svg Gran Premio de Rusia 2014 1
Flag of San Marino.svg Gran Premio de San Mariño[7] 19812006 26
Flag of Singapore.svg Gran Premio de Singapur 20082014 7
Flag of South Africa.svg Gran Premio de Suráfrica 19621963, 1965, 19671980,[8] 19821985, 19921993 23
Flag of Sweden.svg Gran Premio de Suecia 19731978[9] 6
Suíza Gran Premio de Suíza 19501954,[10] 1982[11] 6
Flag of Turkey.svg Gran Premio de Turquía 20052011 7
Flag of Japan.svg Gran Premio de Xapón 19761977, 19872014 30

Pola nación anfitrioa[editar | editar a fonte]

Negra sinala os 19 Grandes Premios da actual tempada 2014.

Pais Carreiras disputadas Total
Alemaña Alemaña Gran Premio de Alemaña, 59 (1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2014)
Gran Premio de Europa, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Gran Premio de Luxemburgo, 2 (1997–1998)
75
Flag of Argentina.svg Arxentina Gran Premio de Arxentina (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Australia Australia Gran Premio de Australia (1985–2014) 30
Austria Austria Gran Premio de Austria (1964, 1970–1987, 1997–2003, 2014) 27
Flag of Bahrain.svg Bahrain Gran Premio de Bahrain (2004–2010, 2012-2014) 10
Bélxica Bélxica Gran Premio de Bélxica (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2014) 59
Flag of Brazil.svg Brasil Gran Premio de Brasil (1973–2013) 41
Flag of Canada.svg Canadá Gran Premio de Canadá (1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010-2013) 44
Flag of the People's Republic of China.svg China Gran Premio de China (2004–2014) 11
Flag of South Korea.svg Corea do Sur Gran Premio de Corea (2010-2013) 4
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos Gran Premio de Abu Dhabi (2009–2013) 5
España España Gran Premio de España, 44 (1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2014)
Gran Premio de Europa, 7 (1994, 1997, 2008–2012)
50
Estados Unidos de América Estados Unidos Gran Premio dos Estados Unidos, 35 (1959–1980, 1989–1991, 2000–2007, 2012-2013)
Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
Gran Premio do oeste dos Estados Unidos, 8 (1976–1983)
Gran Premio de Detroit, 7 (1982–1988)
Gran Premio Caesars Palace, 2 (1981–1982)
Gran Premio de Dallas, 1 (1984)
64
Flag of France.svg Francia Gran Premio de Francia, 58 (1950–1954, 1956–2008)
Gran Premio de Suíza, 1 (1982)
59
Hungría Hungría Gran Premio de Hungría (1986–2014) 29
India India Gran Premio da India (2011-2013) 3
Italia Italia Gran Premio de Italia, 65 (1950–2014)
Gran Premio de San Mariño, 26 (1981–2006)
Gran Premio de Pescara, 1 (1957)
92
Flag of Malaysia.svg Malaisia Gran Premio de Malaisia (1999–2014) 16
Flag of Mexico.svg México Gran Premio de México (1963–1970, 1986–1992) 15
Mónaco Mónaco Gran Premio de Mónaco (1950, 1955–2014) 61
Marrocos Marrocos Gran Premio de Marrocos (1958) 1
Países Baixos Países Baixos Gran Premio dos Países Baixos (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Portugal Portugal Gran Premio de Portugal (1958–1960, 1984–1996) 16
Reino Unido Reino Unido Gran Premio do Reino Unido, 65 (1950–2014)
Gran Premio de Europa, 3 (1983, 1985, 1993)
68
Rusia Rusia Gran Premio de Rusia (2014) 1
Flag of Singapore.svg Singapur Gran Premio de Singapur (2008–2014) 7
Suráfrica Suráfrica Gran Premio de Suráfrica (1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 23
Suecia Suecia Gran Premio de Suecia (1973–1978) 6
Suíza Suíza Gran Premio de Suíza (1950–1954) 5
Turquía Turquía Gran Premio de Turquía (2005–2011) 7
Flag of Japan.svg Xapón Gran Premio de Xapón, 30 (1976–1977, 1987–2014)
Gran Premio do Pacífico, 2 (1994–1995)
32

Por circuíto[editar | editar a fonte]

Circuíto Carreiras celebradas Total
Australia Adelaida Gran Premio de Australia (1985–1995) 11
Flag of Japan.svg Aida Gran Premio do Pacífico (1994–1995) 2
Flag of the United Kingdom.svg Aintree Gran Premio do Reino Unido (1955, 1957, 1959, 1961–1962) 5
Flag of Sweden.svg Anderstorp Gran Premio de Suecia (1973–1978) 6
Flag of the United States.svg Austin Gran Premio dos Estados Unidos (2012-2013) 2
Alemaña AVUS (Berlin) Gran Premio de Alemaña (1959) 1
Flag of the United Kingdom.svg Brands Hatch Gran Premio do Reino Unido, 12 (1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982, 1984, 1986)
Gran Premio de Europa, 2 (1983, 1985)
14
Suíza Bremgarten Gran Premio de Suíza (1950–1954) 5
Flag of India.svg Buddh Gran Premio da India (2011-2013) 3
Flag of Argentina.svg Buenos Aires Gran Premio de Arxentina (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Flag of Morocco.svg Casablanca Gran Premio de Marrocos (1958) 1
España Montmeló (Barcelona) Gran Premio de España (1991–2014) 24
Flag of Mexico.svg Cidade de México Gran Premio de México (1963–1970, 1986–1992) 15
Francia Clermont-Ferrand Gran Premio de Francia (1965, 1969, 1970, 1972) 4
Flag of the United States.svg Dallas Gran Premio de Dallas (1984) 1
Flag of the United States.svg Detroit Gran Premio de Detroit (1982–1988) 7
Francia Circuíto de Dijon-Prenois Gran Premio de Francia, 5 (1974, 1977, 1979, 1981, 1984)
Gran Premio de Suíza, 1 (1982)
6
Flag of the United Kingdom.svg Donington Gran Premio de Europa (1993) 1
Flag of South Africa.svg East London Gran Premio de Suráfrica (1962–1963, 1965) 3
Flag of Portugal.svg Estoril Gran Premio de Portugal (1984–1996) 13
Alemaña Hockenheim Gran Premio de Alemaña (1970, 1977–1984, 1986–2006, 2008, 2010, 2012, 2014) 34
Hungría Hungaroring Gran Premio de Hungría (1986–2014) 29
Italia Imola Gran Premio de Italia, 1 (1980)
Gran Premio de San Mariño, 26 (1981–2006)
27
Flag of the United States.svg Indianapolis Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
Gran Premio dos Estados Unidos, 8 (2000–2007)
19
Flag of Brazil.svg Interlagos (São Paulo) Gran Premio de Brasil (1973–1977, 1979–1980, 1990–2013) 31
Flag of Turkey.svg Istambul Gran Premio de Turquía (2005–2011) 7
Flag of Brazil.svg Jacarepaguá (Río de Janeiro) Gran Premio de Brasil (1978, 1981–1989) 10
España Jarama Gran Premio de España (1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981) 9
España Jerez Gran Premio de España, 5 (1986–1990)
Gran Premio de Europa, 2 (1994, 1997)
7
Flag of South Africa.svg Circuíto de Kyalami Gran Premio de Suráfrica (1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 20
Flag of the United States.svg Las Vegas Gran Premio Caesars Palace (1981–1982) 2
Francia Le Mans Gran Premio de Francia (1967) 1
Flag of the United States.svg Long Beach Gran Premio do oeste dos Estados Unidos (1976–1983) 8
Francia Magny-Cours Gran Premio de Francia (1991–2008) 18
Australia Melbourne Gran Premio de Australia (1996–2014) 19
Flag of Portugal.svg Monsanto Gran Premio de Portugal (1959) 1
Flag of Monaco.svg Monte-Carlo Gran Premio de Mónaco (1950, 1955–2014) 61
España Montjuïc Gran Premio de España (1969, 1971, 1973, 1975) 4
Flag of Canada.svg Montréal Gran Premio de Canadá (1978–1986, 1988–2008, 2010-2013) 34
Italia Monza Gran Premio de Italia (1950–1979, 1981–2014) 64
Flag of Canada.svg Mosport Park Gran Premio de Canadá (1967, 1969, 1971–1974, 1976–1977) 8
Flag of Japan.svg Mount Fuji Gran Premio de Xapón (1976–1977, 2007–2008) 4
Bélxica Nivelles Gran Premio de Bélxica (1972, 1974) 2
Alemaña Nürburgring Gran Premio de Alemaña, 25 (1951–1954, 1956–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1985, 2009, 2011, 2013)
Gran Premio de Europa, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Gran Premio de Luxemburgo, 2 (1997–1998)
40
Flag of Portugal.svg Oporto Gran Premio de Portugal (1958, 1960) 2
Austria Österreichring Gran Premio de Austria (1970–1987) 18
Francia Paul Ricard (Le Castellet) Gran Premio de Francia (1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990) 14
España Pedralbes Gran Premio de España (1951, 1954) 2
Italia Pescara Gran Premio de Pescara (1957) 1
Flag of the United States.svg Phoenix Gran Premio dos Estados Unidos (1989–1991) 3
Francia Reims Gran Premio de Francia (1950, 1951, 1953, 1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966) 11
Flag of the United States.svg Riverside Gran Premio dos Estados Unidos (1960) 1
Francia Rouen Gran Premio de Francia (1952, 1957, 1962, 1964, 1968) 5
Bahrain Sakhir (Bahrain) Gran Premio de Bahrain (2004–2010, 2012-2014) 10
Flag of the United States.svg Sebring Gran Premio dos Estados Unidos (1959) 1
Flag of Malaysia.svg Sepang (Kuala Lumpur) Gran Premio de Malaisia (1999–2014) 16
Flag of the United Kingdom.svg Silverstone Gran Premio do Reino Unido (1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987–2014) 48
Flag of Singapore.svg Singapore Gran Premio de Singapur (2008–2014) 7
Flag of Russia.svg Sochi Gran Premio de Rusia (2014) 1
Bélxica Spa-Francorchamps Gran Premio de Bélxica (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1983, 1985–2002, 2004–2005, 2007–2014) 47
Austria Spielberg (Österreichring/

A1-Ring/ Red Bull Ring)

Gran Premio de Austria (2014) 27
Flag of Canada.svg Saint-Jovite (Mont-Tremblant) Gran Premio de Canadá (1968, 1970) 2
Flag of Japan.svg Suzuka Gran Premio de Xapón (1987–2006, 2009–2014) 26
España Valencia Gran Premio de Europa (2008–2012) 5
Flag of the United States.svg Watkins Glen Gran Premio dos Estados Unidos (1961–1980) 20
Flag of the People's Republic of China.svg Xangai Gran Premio de China (2004–2014) 11
Flag of the United Arab Emirates.svg Yas Marina Gran Premio de Abu Dhabi (2009–2013) 5
Flag of South Korea.svg Yeongam Gran Premio de Corea (2010-2013) 4
Flag of the Netherlands.svg Zandvoort Gran Premio dos Países Baixos (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Austria Zeltweg Gran Premio de Austria (1964) 1
Bélxica Zolder Gran Premio de Bélxica (1973, 1975–1982, 1984) 10

Carreiras por tempada[editar | editar a fonte]

1950–1959[editar | editar a fonte]

Rnd 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Suíza Suíza Suíza Suíza Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Monaco.svg Mónaco
2 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of the United States.svg Indy 500
3 Flag of the United States.svg Indy 500 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Bélxica Bélxica Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of the United States.svg Indy 500 Flag of the Netherlands.svg Países Baíxos Flag of the Netherlands.svg Países Baixos
4 Suíza Suíza Francia Francia Francia Francia Bélxica Bélxica Francia Francia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Francia Francia Flag of the United States.svg Indy 500 Francia Francia
5 Bélxica Bélxica Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Bélxica Bélxica Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
6 Francia Francia Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Francia Francia Alemaña Alemaña
7 Italia Italia Italia Italia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Alemaña Alemaña Suíza Suíza Italia Italia Alemaña Alemaña Italia Pescara Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of Portugal.svg Portugal
8 España España Italia Italia Suíza Suíza Italia Italia Italia Italia Italia Italia Alemaña Alemaña Italia Italia
9 Italia Italia España España Flag of Portugal.svg Portugal Flag of the United States.svg Estados Unidos
10 Italia Italia
11 Flag of Morocco.svg Marrocos

1960–1969[editar | editar a fonte]

Rnd 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of the Netherlands.svg Holanda Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica
2 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of Monaco.svg Mónaco Bélxica Bélxica Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of Monaco.svg Mónaco Bélxica Bélxica Flag of Monaco.svg Mónaco España España España España
3 Flag of the United States.svg Indy 500 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Francia Francia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco
4 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Flag of the Netherlands.svg Países Baixos
5 Bélxica Bélxica Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Francia Francia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Francia Francia
6 Francia Francia Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
7 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Italia Italia Italia Italia Italia Italia Austria Austria Alemaña Alemaña Italia Italia Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña
8 Flag of Portugal.svg Portugal Flag of the United States.svg Estados unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Italia Italia Italia Italia Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Alemaña Alemaña Italia Italia
9 Italia Italia Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Mexico.svg México Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Mexico.svg México Italia Italia Italia Italia Flag of Canada.svg Canadá
10 Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Mexico.svg México Flag of Mexico.svg México Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United States.svg Estados Unidos
11 Flag of Mexico.svg México Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Mexico.svg México
12 Flag of Mexico.svg México

1970–1979[editar | editar a fonte]

Rnd 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina
2 España España España España Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil
3 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco España España Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of the United States.svg USA Oeste Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica
4 Bélxica Bélxica Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of Monaco.svg Mónaco España España España España España España España España Flag of the United States.svg USA Oeste Flag of the United States.svg USA Oeste Flag of the United States.svg USA Oeste
5 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Francia Francia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Flag of Monaco.svg Mónaco Bélxica Bélxica España España Flag of Monaco.svg Mónaco España España
6 Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Bélxica Bélxica Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica
7 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of Sweden.svg Suecia Flag of Sweden.svg Suecia Flag of Sweden.svg Suecia Flag of Sweden.svg Suecia Bélxica Bélxica España España Flag of Monaco.svg Mónaco
8 Alemaña Alemaña Austria Austria Alemaña Alemaña Francia Francia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Francia Francia Flag of Sweden.svg Suecia Flag of Sweden.svg Suecia Francia Francia
9 Austria Austria Italia Italia Austria Austria Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
10 Italia Italia Flag of Canada.svg Canadá Italia Italia Flag of the Netherlands.svg Holanda Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña
11 Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Austria Austria Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Austria Austria
12 Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Austria Austria Austria Austria Austria Austria Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Austria Austria Austria Austria Flag of the Netherlands.svg Países Baixos
13 Flag of Mexico.svg México Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Italia Italia
14 Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Italia Italia Italia Italia Flag of Canada.svg Canadá
15 Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos
16 Flag of Japan.svg Xapón Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá
17 Flag of Japan.svg Xapón

1980–1989[editar | editar a fonte]

Rnd 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of the United States.svg USA Oeste Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil
2 Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of the United States.svg USA Oeste Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Portugal.svg Portugal España España Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño
3 Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of the United States.svg USA Oeste Francia Francia Bélxica Bélxica Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Bélxica Bélxica Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco
4 Flag of the United States.svg USA Oeste Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Mexico.svg México Flag of Mexico.svg México
5 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Flag of Monaco.svg Mónaco Francia Francia Flag of Canada.svg Canadá Bélxica Bélxica Flag of the United States.svg Detroit Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United States.svg Estados Unidos
6 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Bélxica Bélxica Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of the United States.svg Detroit Flag of Canada.svg Canadá Francia Francia Flag of the United States.svg Detroit Flag of Canada.svg Canadá
7 Francia Francia España España Flag of the United States.svg Detroit Flag of the United States.svg Detroit Flag of Canada.svg Canadá Francia Francia Flag of the United States.svg Detroit Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Francia Francia
8 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United States.svg Detroit Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
9 Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United States.svg Dallas Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña
10 Austria Austria Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Austria Austria Alemaña Alemaña Austria Austrian Hungría Hungría Hungría Hungría
11 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Austria Austria Francia Francia Austria Austria Alemaña Alemaña Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Hungría Hungría Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica
12 Italia Italia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Alemaña Alemaña Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Austria Austria Italia Italia Austria Austria Flag of Portugal.svg Portugal Italia Italia Italia Italia
13 Flag of Canada.svg Canadá Italia Italia Austria Austria Italia Italia Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Bélxica Bélxica Italia Italia España España Flag of Portugal.svg Portugal Flag of Portugal.svg Portugal
14 Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Suíza Suíza Unión Europea Europa Italia Italia Unión Europea Europa Flag of Portugal.svg Portugal Flag of Mexico.svg México España España España España
15 Flag of the United States.svg Caesars Palace Italia Italia Flag of South Africa.svg Suráfrica Unión Europea Europa Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Mexico.svg México Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón
16 Flag of the United States.svg Caesars Palace Flag of Portugal.svg Portugal Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia

1990–1999[editar | editar a fonte]

Rnd 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of South Africa.svg Suráfrica Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Mexico.svg México Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Japan.svg Pacífico Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil
3 Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Brazil.svg Brasil Unión Europea Europa Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of Argentina.svg Arxentina Flag of San Marino.svg San Mariño
4 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco España España Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Monaco.svg Mónaco España España Unión Europea Europa Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Monaco.svg Mónaco
5 Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of San Marino.svg San Mariño España España España España Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Monaco.svg Mónaco España España España España
6 Flag of Mexico.svg México Flag of Mexico.svg Méxic Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Monaco.svg Mónaco España España Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Canada.svg Canadá
7 Francia Francia Francia Francia Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Francia Francia Francia Francia España España Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Francia Francia
8 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of Canada.svg Canadá Francia Francia Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
9 Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Austria Austria
10 Hungría Hungría Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Hungría Hungría Hungría Hungría Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Austria Austria Alemaña Alemaña
11 Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Hungría Hungría Hungría Hungría Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Alemaña Alemaña Hungría Hungría Alemaña Alemaña Hungría Hungría
12 Italia Italia Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Italia Italia Italia Italia Hungría Hungría Bélxica Bélxica Hungría Hungría Bélxica Bélxica
13 Flag of Portugal.svg Portugal Flag of Portugal.svg Portugal Italia Italia Italia Italia Flag of Portugal.svg Portugal Flag of Portugal.svg Portugal Bélxica Bélxica Italia Italia Bélxica Bélxica Italia Italia
14 España España España España Flag of Portugal.svg Portugal Flag of Portugal.svg Portugal Unión Europea Europa Unión Europea Europa Italia Italia Austria Austria Italia Italia Unión Europea Europa
15 Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Pacífico Flag of Portugal.svg Portugal Flag of Luxembourg.svg Luxemburgo Flag of Luxembourg.svg Luxemburgo Flag of Malaysia.svg Malaisia
16 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón
17 Australia Australia Unión Europea Europa

2000–2009[editar | editar a fonte]

Rnd 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia
3 Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Australia Australia Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Flag of the People's Republic of China.svg China
4 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño Flag of San Marino.svg San Mariño España España España España Bahrain Bahrain
5 España España España España España España España España España España España España Unión Europea Europa Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Turkey.svg Turquía España España
6 Unión Europea Europa Austria Austria Austria Austria Austria Austria Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco España España Flag of Canada.svg Canadá Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco
7 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Unión Europea Europa Unión Europea Europa Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Flag of Turkey.svg Turquía
8 Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
9 Francia Francia Unión Europea Europa Unión Europea Europa Unión Europea Europa Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Canada.svg Canadá Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña
10 Austria Austria Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Francia Francia Francia Francia Flag of the United States.svg Estados Unidos Unión Europea Europa Alemaña Alemaña Hungría Hungría
11 Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Francia Francia Hungría Hungría Hungría Hungría Unión Europea Europa
12 Hungría Hungría Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Flag of Turkey.svg Turquía Unión Europea Europa Bélxica Bélxica
13 Bélxica Bélxica Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Hungría Italia Italia Bélxica Bélxica Italia Italia
14 Italia Italia Bélxica Bélxica Bélxica Bélxica Italia Italia Bélxica Bélxica Flag of Turkey.svg Turquía Flag of Turkey.svg Turquía Bélxica Bélxica Italia Italia Flag of Singapore.svg Singapur
15 Flag of the United States.svg Estados Unidos Italia Italia Italia Italia Flag of the United States.svg Estados Unidos Italia Italia Italia Italia Italia Italia Flag of Japan.svg Xapón Flag of Singapore.svg Singapur Flag of Japan.svg Xapón
16 Flag of Japan.svg Xapón Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Japan.svg Xapón Flag of the People's Republic of China.svg China Bélxica Bélxica Flag of the People's Republic of China.svg China Flag of the People's Republic of China.svg China Flag of Japan.svg Xapón Flag of Brazil.svg Brasil
17 Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Japan.svg Xapón Flag of Brazil.svg Brasil Flag of the People's Republic of China.svg China Flag of the United Arab Emirates.svg Abu Dhabi
18 Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Japan.svg Xapón Flag of Brazil.svg Brasil Flag of Brazil.svg Brasil
19 Flag of the People's Republic of China.svg China

2010–2019[editar | editar a fonte]

Rnd 2010 2011 2012 2013 2014
1 Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Australia Australia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia Flag of Malaysia.svg Malaisia
3 Flag of Malaysia.svg Malasia Flag of the People's Republic of China.svg China Flag of the People's Republic of China.svg China Flag of the People's Republic of China.svg China Bahrain Bahrain
4 Flag of the People's Republic of China.svg China Flag of Turkey.svg Turquía Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Flag of the People's Republic of China.svg China
5 España España España España España España España España España España
6 Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco Flag of Monaco.svg Mónaco
7 Flag of Turkey.svg Turquía Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá Flag of Canada.svg Canadá
8 Flag of Canada.svg Canadá Unión Europea Europa Unión Europea Europa Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Austria Austria
9 Unión Europea Europa Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido
10 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido Alemaña Alemaña Alemaña Alemaña Hungría Hungría Alemaña Alemaña
11 Alemaña Alemaña Hungría Hungría Hungría Hungría Bélxica Belxica Hungría Hungría
12 Hungría Hungría Bélxica Belxica Bélxica Belxica Italia Italia Bélxica Belxica
13 Bélxica Bélxica Italia Italia Italia Italia Flag of Singapore.svg Singapur Italia Italia
14 Italia Italia Flag of Singapore.svg Singapur Flag of Singapore.svg Singapur Flag of South Korea.svg Corea Flag of Singapore.svg Singapur
15 Flag of Singapore.svg Singapur Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón Flag of Japan.svg Xapón
16 Flag of Japan.svg Xapón Flag of South Korea.svg Corea Flag of South Korea.svg Corea Flag of India.svg India Flag of Russia.svg Rusia
17 Flag of South Korea.svg Corea Flag of India.svg India Flag of India.svg India Flag of the United Arab Emirates.svg Abu Dabi Flag of the United States.svg Estados Unidos
18 Flag of Brazil.svg Brasil Flag of the United Arab Emirates.svg Abu Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg Abu Dabi Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Brazil.svg Brasil
19 Flag of the United Arab Emirates.svg Abu Dabi Flag of Brazil.svg Brasil Flag of the United States.svg Estados Unidos Flag of Brazil.svg Brasil Flag of the United Arab Emirates.svg Abu Dabi
20 Flag of Brazil.svg Brasil

Notas[editar | editar a fonte]

  1. O status de "campionato" do Gran Premio de España de 1980, foi retirado debido á disputa da guerra FISA-FOCA.
  2. O Gran Premio de Europa levouse a cabo en Alemaña (12 veces), España (6 veces), e o Reino Unido (3 veces).
  3. Estritamente falando, as 500 de Indianápolis non é un "Gran Premio", pero se incluíu como unha proba do Campionato do Mundo de 1950-1960.
  4. O Gran Premio de Luxemburgo celebrouse en Alemaña.
  5. O Gran Premio do Pacífico celebrouse en Xapón.
  6. O Gran Premio de Pescara, tamén coñecido como Coppa Acerbo, celebrouse en Pescara, en Italia.
  7. O Gran Premio de San Mariño celebrouse en Imola, en Italia.
  8. O Gran Premio de Sudáfrica de 1981 non formou parte do Campionato do Mundo debido á disputa da guerra FISA-FOCA
  9. Logo da morte de Ronnie Peterson no Gran Premio de Italia de 1978, o GP de Suecia de 1979 foi cancelado. Non se celebrou ningún Gran Premio de F1 en Suecia desde entón..
  10. Logo da Traxedia de Le Mans de 1955, o goberno suízo prohibiu as carreiras de autos no seu territorio.
  11. O Gran Premio de Suíza de 1982 celebrouse en Djion, Francia.
Jordan F1 icon.png
A Galipedia ten un portal sobre: