Lista de pilotos de Fórmula 1

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de Pilotos que participaron polo menos unha vez nunha carreira de Fórmula 1 desde 1950.

En total, maís de 800 pilotos diferentes participaron polo menos nunha carreira do Campionato Mundial, pero 65 nunca iniciaron unha carreira, xeralmente porque non se cualificaron para a carreira. Véxase tamén a lista de condutores de Fórmula 1 que nunca cualificaron para unha carreira. O piloto que máis veces participou no Campionato do Mundo é Rubens Barrichello, con 326.

Ata 1990, non todos os puntos anotados por parte dos pilotos contribuían ao resultado final do Campionato do Mundo. Nas táboas a continuación, o número que non esta entre paréntese indica os puntos que contaron para o Campionato Mundial, o número entre paréntese indica o total de puntos anotados.

Os pilotos en activo móstranse en negra. Os pilotos campións do mundo de Fórmula 1 resáltanse en azul. Os pilotos que entraron nun Gran Premio exclusivamente para os fins de ensaio do venres (introducido en 2003) non están incluídos.

Esta páxina é correcta ata e incluíndo o Gran Premio de Brasil de 2013 (24 de Novembro, 2013) a derradeira carreira de tempada.

Índice: A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z

A[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podios VR Puntos
Flag of the United Kingdom.svg George Abecassis 1951-1952 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Kenny Acheson 1983, 1985 0 10 (3) 0 0 0 0 0
Italia Andrea de Adamich 1968, 1970-1973 0 36 (30) 0 0 0 0 6
Bélxica Philippe Adams 1994 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Walt Ader 1950 0 1[1] 0 0 0 0 0
Alemaña Kurt Adolff 1953 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Fred Agabashian 1950-1957 0 9[2] 1 0 0 0 1.5
Alemaña Kurt Ahrens Jr. 1966-1969 0 4 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Christijan Albers 2005-2007 0 46 0 0 0 0 4
Italia Michele Alboreto 1981-1994 0 215 (194) 2 5 23 5 186´5
Francia Jean Alesi 1989-2001 0 202 (201) 2 1 32 4 241
España Jaime Alguersuari 2009-2011 0 46 0 0 0 0 31
Francia Philippe Alliot 1984-1990, 1993-1994 0 116 (109) 0 0 0 0 7
Flag of the United Kingdom.svg Cliff Allison 1958-1961 0 18 (16) 0 0 1 0 11
España Fernando Alonso 2001, 2003-2013 2
2005-2006
217 (216) 22 32 95 21 1606
Italia Giovanna Amati 1992 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg George Amick 1958 0 1[2] 0 0 1 0 6
Flag of the United States.svg Red Amick 1959-1960 0 2[2] 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg Chris Amon 1963-1976 0 108 (96) 5 0 11 3 83
Flag of the United Kingdom.svg Bob Anderson 1963-1967 0 29 (25) 0 0 1 0 8
Flag of Sweden.svg Conny Andersson 1976-1977 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Mario Andretti 1968-1972, 1974-1982 1
1978
131 (128) 18 12 19 10 180
Flag of the United States.svg Michael Andretti 1993 0 13 0 0 1 0 7
Flag of the United States.svg Keith Andrews 1955-1956 0 2[2] 0 0 0 0 0
Italia Elio de Angelis 1979-1986 0 109 (108) 3 2 9 0 122
Italia Marco Apicella 1993 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Portugal.svg Mário de Araújo Cabral 1959-1960, 1963-1964 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Frank Armi 1954 0 1[2] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Chuck Arnold 1959 0 1[2] 0 0 0 0 0
Francia René Arnoux 1978-1989 0 164 (149) 18 7 22 12 181
Flag of the United Kingdom.svg Peter Arundell 1963-1964, 1966 0 13 (11) 0 0 2 0 12
Italia Alberto Ascari 1950-1955 2
1952-1953
33 (32) 14 13 17[3] 12 107´64 (140´14)[4]
Flag of the United Kingdom.svg Peter Ashdown 1959 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Ian Ashley 1974-1977 0 11 (4) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Gerry Ashmore 1961-1962 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Bill Aston 1952 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Richard Attwood 1964-1965, 1967-1969 0 17 (16) 0 0 1 1 11
Flag of the United States.svg Manny Ayulo 1951-1954 0 4 0 0 1[5] 0 2

B[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Italia Luca Badoer 1993, 1995-1996, 1999, 2009 0 58 (50) 0 0 0 0 0
Italia Giancarlo Baghetti 1961-1967 0 21 0 1 1 1 14
Flag of the United Kingdom.svg Julian Bailey 1988, 1991 0 20 (7) 0 0 0 0 1
Italia Mauro Baldi 1982-1985 0 41 (36) 0 0 0 0 5
Flag of the United States.svg Bobby Ball 1951-1952 0 2[2] 0 0 0 0 2
Francia Marcel Balsa 1952 0 1 0 0 0 0 0
Italia Lorenzo Bandini 1961-1967 0 42 1 1 8 2 58
Flag of the United States.svg Henry Banks 1950-1952 0 3[1] 0 0 0 0 0
Italia Fabrizio Barbazza 1991, 1993 0 20 (8) 0 0 0 0 2
Flag of the United Kingdom.svg John Barber 1953 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Skip Barber 1971-1972 0 6 (5) 0 0 0 0 0
Italia Paolo Barilla 1989-1990 0 15 (9) 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Rubens Barrichello 1993-2011 0 326 (322) 14 11 68 17 658
Alemaña Michael Bartels 1991 0 4 (0) 0 0 0 0 0
Flag of East Germany.svg Edgar Barth 1953, 1957-1958, 1960, 1964 0 5 0 0 0 0 0
Italia Giorgio Bassi 1965 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Erwin Bauer 1953 0 1 0 0 0 0 0
Hungría Zsolt Baumgartner 2003-2004 0 20 0 0 0 0 1
Francia Élie Bayol 1952-1956 0 8 (7) 0 0 0 0 2
Flag of the United Kingdom.svg Don Beauman 1954 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Karl-Günther Bechem[6] 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Francia Jean Behra 1952-1959 0 53 (52) 0 0 9[7] 1 51´14[4]
Flag of the United Kingdom.svg Derek Bell 1968-1972, 1974 0 16 (9) 0 0 0 0 1
Alemaña Stefan Bellof 1984-1985 0 22 (20) 0 0 0 0 4
Francia Paul Belmondo 1992, 1994 0 27 (7) 0 0 0 0 0
DinamarcaTom Belsø 1973-1974 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Francia Jean-Pierre Beltoise 1967-1974 0 88 (86) 0 1 8 4 77
Flag of Monaco.svg Olivier Beretta 1994 0 10 0 0 0 0 0
Flag of Canada.svg Allen Berg 1986 0 9 0 0 0 0 0
Bélxica Georges Berger 1953-1954 0 2 0 0 0 0 0
Austria Gerhard Berger 1984-1997 0 210 12 10 48 21 385
Francia Éric Bernard 1989-1991, 1994 0 47 (45) 0 0 1 0 10
Flag of Brazil.svg Enrique Bernoldi 2001-2002 0 29 (28) 0 0 0 0 0
Italia Enrico Bertaggia 1989 0 6 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Tony Bettenhausen 1950-1960 0 11[1] 0 0 1[8] 1 11
Flag of the United Kingdom.svg Mike Beuttler 1971-1973 0 29 (28) 0 0 0 0 0
Flag of Thailand.svg Birabongse Bhanubandh 1950-1954 0 19 0 0 0 0 8
Francia Jules Bianchi 2013 0 19 0 0 0 0 0
Bélxica Lucien Bianchi 1959-1963, 1965, 1968 0 19 (17) 0 0 1 0 6
Flag of Brazil.svg Gino Bianco 1952 0 4 0 0 0 0 0
Austria Hans Binder 1976-1978 0 15 (13) 0 0 0 0 0
Italia Clemente Biondetti 1950 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Pablo Birger 1953, 1955 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Art Bisch 1958 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Harry Blanchard 1959 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Michael Bleekemolen 1977-1978 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Trevor Blokdyk 1963, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Mark Blundell 1991, 1993-1995 0 63 (61) 0 0 3 0 32
Flag of Brazil.svg Raul Boesel 1982-1983 0 30 (23) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bob Bondurant 1965-1966 0 9 0 0 0 0 3
Italia Felice Bonetto 1950-1953 0 16 (15) 0 0 2[9] 0 17´5
Flag of Sweden.svg Jo Bonnier 1956-1971 0 108 (104) 1 1 1 0 39
Flag of Argentina.svg Roberto Bonomi 1960 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Juan Manuel Bordeu 1961 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Slim Borgudd 1981-1982 0 15 (10) 0 0 0 0 1
Flag of South Africa.svg Luki Botha 1967 0 1 0 0 0 0 0
Finlandia Valtteri Bottas 2013 0 19 0 0 0 0 4
Francia Jean-Christophe Boullion 1995 0 11 0 0 0 0 3
Francia Sébastien Bourdais 2008-2009 0 27 0 0 0 0 6
Bélxica Thierry Boutsen 1983-1993 0 164 (163) 1 3 15 1 132
Flag of the United States.svg Johnny Boyd 1955-1960 0 6[1] 0 0 1 0 4
Flag of Australia.svg David Brabham 1990, 1994 0 30 (24) 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Gary Brabham 1990 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Jack Brabham 1955-1970 3
1959-1960, 1966
128 (126) 13 14 31 12 253 (261)
Flag of Canada.svg Bill Brack 1968-1969, 1972 0 3 0 0 0 0 0
Italia Ernesto Brambilla 1963, 1969 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Italia Vittorio Brambilla 1974-1980 0 79 (74) 1 1 1 1 15´5
Suíza Toni Branca 1950-1951 0 3 0 0 0 0 0
Italia Gianfranco Brancatelli 1979 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Eric Brandon 1952, 1954 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Don Branson 1959-1960 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tom Bridger 1958 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tony Brise 1975 0 10 0 0 0 0 1
Flag of the United Kingdom.svg Chris Bristow 1959-1960 0 4 0 0 0 0 0
Flag of Canada.svg Peter Broeker 1963 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tony Brooks 1956-1961 0 39 (38) 3 6[10] 10 3 75
Flag of the United Kingdom.svg Alan Brown 1952-1954 0 9 (8) 0 0 0 0 2
Flag of the United States.svg Walt Brown 1950-1951 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Warwick Brown 1976 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Adolf Brudes 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Martin Brundle 1984-1989, 1991-1996 0 165 (158) 0 0 9 0 98
Italia Gianmaria Bruni 2004 0 18 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jimmy Bryan 1952-1960 0 10 (9)[1] 0 1 3 0 18
Flag of Argentina.svg Clemar Bucci 1954-1955 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Ronnie Bucknum 1964-1966 0 11 0 0 0 0 2
Flag of the United Kingdom.svg Ivor Bueb 1957-1959 0 6 (5) 0 0 0 0 0
Suíza Sébastien Buemi 2009-2011 0 55 0 0 0 0 29
Flag of Brazil.svg Luiz Bueno 1973 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Ian Burgess 1958-1963 0 20 (16) 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Luciano Burti 2000-2001 0 15 0 0 0 0 0
Italia Roberto Bussinello 1961, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jenson Button 2000-2013 1
2009
249 (247) 8 15 49 8 1072
Flag of Ireland.svg Tommy Byrne 1982 0 5 (2) 0 0 0 0 0

C[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Italia Giulio Cabianca 1958-1960 0 4 (3) 0 0 0 0 3
Flag of the United States.svg Phil Cade 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Alex Caffi 1986-1991 0 75 (56) 0 0 0 0 6
Flag of the United Kingdom.svg John Campbell-Jones 1962-1963 0 2 0 0 0 0 0
España Adrián Campos 1987-1988 0 21 (17) 0 0 0 0 0
Flag of Canada.svg John Cannon 1971 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Uruguay.svg Eitel Cantoni 1952 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Cantrell 1950 0 1[1] 0 0 0 0 0
Italia Ivan Capelli 1985-1993 0 98 (93) 0 0 3 0 31
Italia Piero Carini 1952-1953 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Duane Carter 1950-1955, 1959-1960 0 8[1] 0 0 1[11] 0 6.5
Italia Eugenio Castellotti 1955-1957 0 14 1 0 3 0 19´5
Flag of Venezuela.svg Johnny Cecotto 1983-1984 0 23 (18) 0 0 0 0 1
Italia Andrea de Cesaris 1980-1994 0 214 (208) 1 0 5 1 59
Francia François Cevert 1970-1973 0 47 (46) 0 1 13 2 89
Francia Eugène Chaboud 1950-1951 0 3 0 0 0 0 1
Flag of the United States.svg Jay Chamberlain 1962 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Flag of India.svg Karun Chandhok 2010-2011 0 11 0 0 0 0 0
Bélxica Alain de Changy 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Colin Chapman 1956 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Dave Charlton 1965, 1967-1968, 1970-1975 0 13 (11) 0 0 0 0 0
Flag of Portugal.svg Pedro Matos Chaves 1991 0 13 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Cheesbourg 1957-1959 0 3[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Eddie Cheever 1978, 1980-1989 0 143 (132) 0 0 9 0 70
Suíza Andrea Chiesa 1992 0 10 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Max Chilton 2013 0 19 0 0 0 0 0
Flag of Venezuela.svg Ettore Chimeri 1960 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Monaco.svg Louis Chiron 1950-1951, 1953, 1955-1956, 1958 0 19 (15) 0 0 1 0 4
Flag of the United States.svg Joie Chitwood 1950 0 1[1] 0 0 0 0 1
Flag of the United States.svg Bob Christie 1956-1960 0 7 (5) [1] 0 0 0 0 0
Bélxica Johnny Claes 1950-1953, 1955 0 25 (23) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark 1960-1968 2
1963, 1965
73 (72) 33 25 32 28 255 (274)
Flag of the United States.svg Kevin Cogan 1980-1981 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Peter Collins 1952-1958 0 35 (32) 0 3 9[12] 0 47
Francia Bernard Collomb 1961-1964 0 6 (4) 0 0 0 0 0
Italia Alberto Colombo 1978 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Francia Érik Comas 1991-1994 0 63 (59) 0 0 0 0 7
Italia Franco Comotti 1950, 1952 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg George Connor 1950-1952 0 4 (3)[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg George Constantine 1959 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Canada.svg John Cordts 1969 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg David Coulthard 1994-2008 0 247 (246) 12 13 62 18 535
Flag of the United Kingdom.svg Piers Courage 1967-1970 0 29 (27) 0 0 2 0 20
Flag of the United Kingdom.svg Chris Craft 1971 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jim Crawford 1975 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Ray Crawford 1955-1956, 1959 0 5 (3)[1] 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Alberto Crespo 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
España Antonio Creus 1960 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Larry Crockett 1954 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tony Crook 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Art Cross 1952-1955 0 4[1] 0 0 1 0 8
Flag of the United Kingdom.svg Geoff Crossley 1950 0 2 0 0 0 0 0

D[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Bélxica Jérôme d'Ambrosio 2011 - 2012 0 20 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Chuck Daigh 1960 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Francia Yannick Dalmas 1987-1990, 1994 0 49 (24) 0 0 0 0 0
Flag of Ireland.svg Derek Daly 1978-1982 0 64 (49) 0 0 0 0 15
Alemaña Christian Danner 1985-1987, 1989 0 47 (36) 0 0 0 0 4
Flag of Argentina.svg Jorge Daponte 1954 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Anthony Davidson 2002, 2005, 2007- 2008 0 24 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jimmy Davies 1950-1951, 1953-1955 0 8 (5)[1] 0 0 1 0 4
Flag of the United Kingdom.svg Colin Davis 1959 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jimmy Daywalt 1953-1957, 1959 0 10 (6)[1] 0 0 0 0 0
Suíza Jean-Denis Délétraz 1994-1995 0 3 0 0 0 0 0
Francia Patrick Depailler 1972, 1974-1980 0 95 1 2 19 4 139 (141)
Flag of Brazil.svg Pedro Diniz 1995-2000 0 99 (98) 0 0 0 0 10
Flag of the United States.svg Duke Dinsmore 1950-1951, 1953, 1956 0 6 (4)[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Frank Dochnal 1963 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia José Dolhem 1974 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Martin Donnelly 1989-1990 0 15 (13) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Mark Donohue 1971, 1974-1975 0 16 (14) 0 0 1 0 8
Flag of the Netherlands.svg Robert Doornbos 2005-2006 0 11 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Ken Downing 1952 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bob Drake 1960 0 1 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Paddy Driver 1963, 1974 0 2 0 0 0 0 0
Italia Piero Drogo 1960 0 1 0 0 0 0 0
Bélxica Bernard de Dryver 1977-1978 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Johnny Dumfries 1986 0 16 (15) 0 0 0 0 3
Flag of the United States.svg Len Duncan 1954 0 4 (1)[1] 0 0 0 0 0
Italia Piero Dusio 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0

E[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of Canada.svg George Eaton 1969-1971 0 13 (11) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Bernie Ecclestone 1958 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Don Edmunds 1957 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Guy Edwards 1974, 1976-1977 0 17 (11) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Vic Elford 1968-1969, 1971 0 13 0 0 0 0 8
Flag of the United States.svg Ed Elisian 1954-1958 0 5[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Paul Emery 1956, 1958 0 2 (1) 0 0 0 0 0
República Checa Tomáš Enge 2001 0 3 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Paul England 1957 0 1 0 0 0 0 0
Austria Harald Ertl 1975-1978, 1980 0 28 (19) 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Nasif Estéfano 1960, 1962 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Francia Philippe Étancelin 1950-1952 0 12 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Bob Evans 1975-1976 0 12 0 0 0 0 0

F[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Italia Corrado Fabi 1983-1984 0 18 (12) 0 0 0 0 0
Italia Teo Fabi 1982, 1984-1987 0 71 (64) 3 0 2 2 23
Francia Pascal Fabre 1987 0 14 (11) 0 0 0 0 0
Italia Carlo Facetti 1974 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Fagioli 1950-1951 0 7 1 1[13] 6 0 28 (32)
Flag of the United Kingdom.svg Jack Fairman 1953, 1955-1961 0 13 (12) 0 0 0 0 5
Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio 1950-1951, 1953-1958 5
1951, 1954-1957
52 (51) 29 24[14] 35[15] 23 245 (277´64)[4]
Italia Nino Farina 1950-1955 1
1950
34 (33) 5 5 20[16] 5 115´33 (127´33)
Flag of the United States.svg Walt Faulkner 1950-1951, 1953-1955 0 6 (5)[1] 1 0 0 0 1
Flag of South Africa.svg William Ferguson 1972 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Maria Teresa de Filippis 1958-1959 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Flag of Ireland.svg Ralph Firman 2003 0 15 (14) 0 0 0 0 1
Alemaña Ludwig Fischer 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Suíza Rudi Fischer 1951-1952 0 8 (7) 0 0 2 0 10
Flag of the United States.svg Mike Fisher 1967 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Italia Giancarlo Fisichella 1996-2009 0 231 (229) 4 3 19 2 275
Flag of the United States.svg John Fitch 1953, 1955 0 2 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi 1992-1994 0 43 (40) 0 0 0 0 12
Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi 1970-1980 2
1972, 1974
149 (144) 6 14 35 6 281
Flag of Brazil.svg Wilson Fittipaldi 1972-1973, 1975 0 38 (35) 0 0 0 0 3
Flag of East Germany.svg Theo Fitzau 1953 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Pat Flaherty 1950, 1953-1956, 1959 0 6[1] 1 1 1 0 8
Flag of the Netherlands.svg Jan Flinterman 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Ron Flockhart 1954, 1956-1960 0 14 0 0 1 0 5
Flag of the United States.svg Myron Fohr 1950 0 1[1] 0 0 0 0 0
Suíza Gregor Foitek 1989-1990 0 22 (7) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg George Follmer 1973 0 13 (12) 0 0 1 0 5
Flag of the United States.svg George Fonder 1952, 1954 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Norberto Fontana 1997 0 4 0 0 0 0 0
Flag of Uruguay.svg Azdrubal Fontes Bayardo 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Carl Forberg 1951 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Gene Force 1951, 1960 0 2[1] 0 0 0 0 0
Suíza Franco Forini 1987 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Philip Fotheringham-Parker 1951 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg A.J. Foyt 1958-1960 0 3[1] 0 0 0 0 0
Italia Giorgio Francia 1977, 1981 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Don Freeland 1953-1960 0 8[1] 0 0 1 0 4
Alemaña Heinz-Harald Frentzen 1994-2003 0 160 (156) 2 3 18 6 174
Bélxica Paul Frère 1952-1956 0 11 0 0 1 0 11
Austria Patrick Friesacher 2005 0 11 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Joe Fry 1950 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Hiroshi Fushida 1975 0 2 (0) 0 0 0 0 0

G[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Italia Beppe Gabbiani 1978, 1981 0 17 (3) 0 0 0 0 0
Bélxica Bertrand Gachot 1989-1992, 1994-1995 0 84 (47) 0 0 0 1 5
Francia Patrick Gaillard 1979 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Divina Galica 1976, 1978 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Italia Nanni Galli 1970-1973 0 20 (17) 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Oscar Gálvez 1953 0 1 0 0 0 0 2
Flag of the United States.svg Fred Gamble 1960 0 1 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg Howden Ganley 1971-1974 0 41 (35) 0 0 0 0 10
Flag of the Netherlands.svg Giedo van der Garde 2013 0 19 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Frank Gardner 1964-1965, 1968 0 9 (8) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Billy Garrett 1956, 1958 0 2[1] 0 0 0 0 0
Austria Jo Gartner 1984 0 8 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Tony Gaze 1952 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Italia Geki 1964-1966 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Bélxica Olivier Gendebien 1956, 1958-1961 0 15 (14) 0 0 2 0 18
España Marc Gené 1999-2000, 2003-2004 0 36 0 0 0 0 5
Flag of the United States.svg Elmer George 1957 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Bob Gerard 1950-1951, 1953-1954, 1956-1957 0 8 0 0 0 0 0
Italia Gerino Gerini 1956, 1958 0 7 (6) 0 0 0 0 1´5
Flag of the United Kingdom.svg Peter Gethin 1970-1974 0 31 (30) 0 1 1 0 11
Italia Piercarlo Ghinzani 1981, 1983-1989 0 111 (76) 0 0 0 0 2
Italia Bruno Giacomelli 1977-1983, 1990 0 82 (69) 1 0 1 0 14
Flag of the United Kingdom.svg Dick Gibson 1957-1958 0 2 0 0 0 0 0
Italia Gimax 1978 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Richie Ginther 1960-1967 0 54 (52) 0 1 14 3 102 (107)
Francia Yves Giraud-Cabantous 1950-1953 0 13 0 0 0 0 5
Italia Ignazio Giunti 1970 0 4 0 0 0 0 3
Alemaña Timo Glock 2004, 2008 - 2012 0 95 (91) 0 0 3 1 51
Alemaña Helm Glöckler 1953 0 1 (0) 0 0 0 0 0
España Paco Godia 1951, 1954, 1956-1958 0 14 (13) 0 0 0 0 6
Flag of the Netherlands.svg Carel Godin de Beaufort 1957-1964 0 31 (28) 0 0 0 0 4
Bélxica Christian Goethals 1958 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Paul Goldsmith 1958-1960 0 3[1] 0 0 1 0 6
Flag of Argentina.svg José Froilán González 1950-1957, 1960 0 26 3 2 15[17] 6 72´14 (77´64)[4]
Flag of Uruguay.svg Oscar González 1956 0 1 0 0 0 0 0
Francia Aldo Gordini 1951 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Horace Gould 1954-1958, 1960 0 17 (14) 0 0 0 0 2
Francia Jean-Marc Gounon 1993-1994 0 9 0 0 0 0 0
Suíza Emmanuel de Graffenried 1950-1954, 1956 0 23 (22) 0 0 0 0 9
Flag of the United States.svg Cecil Green 1950-1951 0 2[1] 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Keith Greene 1959-1962 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Masten Gregory 1957-1963, 1965 0 43 (38) 0 0 3 0 21
Flag of the United States.svg Cliff Griffith 1951-1952, 1956 0 3[1] 0 0 0 0 0
Francia Georges Grignard 1951 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bobby Grim 1959-1960 0 2[1] 0 0 0 0 0
Francia Romain Grosjean 2009, 2012-2013 0 45 0 0 9 1 228
Francia Olivier Grouillard 1989-1992 0 62 (41) 0 0 0 0 1
Flag of the United Kingdom.svg Brian Gubby 1965 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia André Guelfi 1958 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Miguel Ángel Guerra 1981 0 4 (1) 0 0 0 0 0
Flag of Colombia.svg Roberto Guerrero 1982-1983 0 29 (21) 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Mauricio Gugelmin 1988-1992 0 80 (74) 0 0 1 1 10
Flag of the United States.svg Dan Gurney 1959-1968, 1970 0 87 (86) 3 4 19 6 133
Flag of Mexico.svg Esteban Gutiérrez 2013 0 19 0 0 0 1 6

H[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Alemaña Hubert Hahne 1967-1968, 1970 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Mike Hailwood 1963-1965, 1971-1974 0 50 0 0 2 1 29
Finlandia Mika Häkkinen 1991-2001 2
1998-1999
165 (161) 26 20 51 25 420
Flag of the United Kingdom.svg Bruce Halford 1956-1957, 1959-1960 0 9 (8) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jim Hall 1960-1963 0 12 (11) 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Duncan Hamilton 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton 2007-2013 1
2008
129 31 22 54 13 1102
Flag of the United Kingdom.svg David Hampshire 1950 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Sam Hanks 1950-1957 0 8[1] 0 1 4[18] 0 20
Flag of the United States.svg Walt Hansgen 1961, 1964 0 2 0 0 0 0 2
Flag of South Africa.svg Mike Harris 1962 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Cuth Harrison 1950 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Brian Hart 1967 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Gene Hartley 1950, 1952-1954, 1956-1957, 1959-1960 0 8)[4] 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Masahiro Hasemi 1976 0 1 0 0 0 1 0
Flag of Japan.svg Naoki Hattori 1991 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Paul Hawkins 1965 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn 1952-1958 1
1958
47 (45) 4 3 18[19] 6 112´64 (127´64)[4]
Flag of the Netherlands.svg Boy Hayje 1976-1977 0 7 (3) 0 0 0 0 0
Alemaña Willi Heeks 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Alemaña Nick Heidfeld 2000-2011 0 185 (183) 1 0 13 2 259
Alemaña Theo Helfrich 1952-1954 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Mack Hellings 1950-1951 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Brian Henton 1975, 1977, 1981-1982 0 37 (19) 0 0 0 1 0
Flag of the United Kingdom.svg Johnny Herbert 1989-2000 0 165 (161) 0 3 7 0 98
Flag of the United States.svg Al Herman 1955-1957, 1959-1960 0 5[1] 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Herrmann 1953-1955, 1957-1961 0 19 (17) 0 0 1 1 10
Francia François Hesnault 1984-1985 0 21 (19) 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Heyer 1977 0 1[20] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill 1992-1999 1
1996
122 (115) 20 22 42 19 360
Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill 1958-1975 2
1962, 1968
179 (176) 13 14 36 10 270 (289)
Flag of the United States.svg Phil Hill 1958-1964, 1966 1
1961
51 (48) 6 3 16 6 94 (98)
Suíza Peter Hirt 1951-1953 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg David Hobbs 1967-1968, 1971, 1974 0 6 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Ingo Hoffmann 1976-1977 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Holland 1950, 1953 0 2[1] 0 0 1 0 6
Flag of the United States.svg Jackie Holmes 1950, 1953 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Homeier 1954-1955, 1960 0 3[1] 0 0 0 0 1
Flag of Japan.svg Kazuyoshi Hoshino 1976-1977 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jerry Hoyt 1950, 1953-1955 0 4 1 0 0 0 0
Alemaña Nico Hülkenberg 2010, 2012-2013 0 58 (57) 1 0 0 1 136
Flag of New Zealand.svg Denny Hulme 1965-1974 1
1967
112 1 8 33 9 248
Flag of the United Kingdom.svg James Hunt 1973-1979 1
1976
93 (92) 14 10 23 8 179
Flag of the United States.svg Jim Hurtubise 1960 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Gus Hutchison 1970 0 1 0 0 0 0 0

I[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Bélxica Jacky Ickx 1967-1979 0 120 (114) 13 8 25 14 181
Flag of Japan.svg Yuji Ide 2006 0 4 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Jesús Iglesias 1955 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Taki Inoue 1994-1995 0 18 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Innes Ireland 1959-1966 0 53 (50) 0 1 4 1 47
Flag of the United Kingdom.svg Eddie Irvine 1993-2002 0 148 0 4 26 1 191
Flag of the United Kingdom.svg Chris Irwin 1966-1967 0 10 0 0 0 0 2

J[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Francia Jean-Pierre Jabouille 1974-1975, 1977-1981 0 55 (49) 6 2 2 0 21
Flag of the United States.svg Jimmy Jackson 1950, 1954 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Joe James 1951-1952 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg John James 1951 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jean-Pierre Jarier 1971, 1973-1983 0 143 (135) 3 0 3 3 31´5
Francia Max Jean[21] 1971 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Stefan Johansson 1980, 1983-1991 0 103 (79) 0 0 12 0 88
Flag of the United States.svg Eddie Johnson 1952-1960 0 9[1] 0 0 0 0 1
Flag of the United Kingdom.svg Leslie Johnson 1950 0 1 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Bruce Johnstone 1962 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Alan Jones 1975-1981, 1983, 1985-1986 1
1980
117 (116) 6 12 24 13 199 (206)
Flag of the United States.svg Tom Jones 1967 0 1 (0) 0 0 0 0 0
España Juan Jover 1951 0 1 (0) 0 0 0 0 0

K[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Alemaña Oswald Karch 1953 0 1 0 0 0 0 0
Flag of India.svg Narain Karthikeyan 2005, 2011 - 2012 0 48 (46) 0 0 0 0 5
Flag of Japan.svg Ukyo Katayama 1992-1997 0 97 (95) 0 0 0 0 5
Flag of Australia.svg Ken Kavanagh 1958 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Rupert Keegan 1977-1978, 1980, 1982 0 37 (25) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Eddie Keizan 1973-1975 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Al Keller 1955-1959 0 5[1] 0 0 0 0 0
Flag of Ireland.svg Joe Kelly 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Flag of Ireland.svg Dave Kennedy 1980 0 7 (0) 0 0 0 0 0
Suíza Loris Kessel 1976-1977 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bruce Kessler 1958 0 1 (0) 0 0 0 0 0
DinamarcaNicolas Kiesa 2003 0 5 0 0 0 0 0
Finlandia Leo Kinnunen 1974 0 6 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Danny Kladis 1954 0 1[1] 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Klenk 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Peter de Klerk 1963, 1965, 1969-1970 0 4 0 0 0 0 0
Austria Christian Klien 2004-2006, 2010 0 51 (49) 0 0 0 0 14
Alemaña Karl Kling 1954-1955 0 11 0 0 2 1 17
Flag of East Germany.svg Ernst Klodwig 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Kamui Kobayashi 2009-2012 0 60 0 0 1 1 125
Austria Helmuth Koinigg 1974 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Finlandia Heikki Kovalainen 2007-2013 0 112 (111) 1 1 4 2 105
Finlandia Mikko Kozarowitzky 1977 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Willi Krakau 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of East Germany.svg Rudolf Krause 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Polonia Robert Kubica 2006-2010 0 76 1 1 12 1 273
Alemaña Kurt Kuhnke 1963 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Masami Kuwashima 1976 0 1 (0) 0 0 0 0 0

L[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Francia Robert La Caze 1958 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jacques Laffite 1974-1986 0 180 (176) 7 6 32 6 228
Francia Franck Lagorce 1994 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Jan Lammers 1979-1982, 1992 0 41 (23) 0 0 0 0 0
Flag of Portugal.svg Pedro Lamy 1993-1996 0 32 0 0 0 0 1
Flag of Brazil.svg Chico Landi 1951-1953, 1956 0 6 0 0 0 0 1´5
Alemaña Hermann Lang 1953-1954 0 2 0 0 0 0 2
Italia Claudio Langes 1990 0 14 (0) 0 0 0 0 0
Italia Nicola Larini 1987-1992, 1994, 1997 0 75 (50) 0 0 1 0 7
Flag of Argentina.svg Oscar Larrauri 1988-1989 0 21 (7) 0 0 0 0 0
Francia Gérard Larrousse 1974 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jud Larson 1958-1959 0 2[1] 0 0 0 0 0
Austria Niki Lauda 1971-1979, 1982-1985 3
1975, 1977, 1984
177 (171) 24 25 54 24 420´5
Bélxica Roger Laurent 1952 0 2 0 0 0 0 0
Italia Giovanni Lavaggi 1995-1996 0 10 (7) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Chris Lawrence 1966 0 2 0 0 0 0 0
Francia Michel Leclère 1975-1976 0 8 (7) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Neville Lederle 1962, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 1
Flag of the United Kingdom.svg Geoff Lees 1978-1980, 1982 0 12 (5) 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Gijs van Lennep 1971, 1973-1975 0 10 (8) 0 0 0 0 2
Bélxica Arthur Legat 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Finlandia JJ Lehto 1989-1994 0 70 (62) 0 0 1 0 10
Italia Lamberto Leoni 1977-1978 0 5 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Les Leston 1956-1957 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Francia Pierre Levegh 1950-1951 0 6 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bayliss Levrett 1950 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jackie Lewis 1961-1962 0 10 (9) 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Stuart Lewis-Evans 1957-1958 0 14 2 0 2 0 16
Francia Guy Ligier 1966-1967 0 13 (12) 0 0 0 0 1
Flag of the United States.svg Andy Linden 1951-1957 0 7[1] 0 0 0 0 5
Italia Roberto Lippi 1961-1963 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Italia Vitantonio Liuzzi 2005-2007, 2009-2011 0 81 (80) 0 0 0 0 26
Flag of the Netherlands.svg Dries van der Lof 1952 0 1 0 0 0 0 0
Italia Lella Lombardi 1974-1976 0 17 (12) 0 0 0 0 0´5[22]
Flag of Colombia.svg Ricardo Londoño 1981 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Ernst Loof 1953 0 1 0 0 0 0 0
Francia Henri Louveau 1950-1951 0 2 0 0 0 0 0
Rhodesia John Love 1962-1965, 1967-1972 0 10 (9) 0 0 1 0 6
Flag of the United States.svg Pete Lovely 1959-1960, 1969-1971 0 11 (7) 0 0 0 0 0
Francia Roger Loyer 1954 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jean Lucas 1955 0 1 0 0 0 0 0
Francia Jean Lucienbonnet 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Brett Lunger 1975-1978 0 43 (34) 0 0 0 0 0

M[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of the United Kingdom.svg Mike MacDowel 1957 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Herbert MacKay-Fraser 1957 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Mackey 1951 0 1[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Lance Macklin 1952-1955 0 15 (13) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Damien Magee 1975-1976 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Tony Maggs 1961-1965 0 27 (25) 0 0 3 0 26
Flag of the United States.svg Mike Magill 1957-1959 0 3[1] 0 0 0 0 0
Italia Umberto Maglioli 1953-1957 0 10 0 0 2[23] 0 3´33
DinamarcaJan Magnussen 1995, 1997-1998 0 25 0 0 0 0 1
Francia Guy Mairesse 1950-1951 0 3 0 0 0 0 0
Bélxica Willy Mairesse 1960-1963, 1965 0 13 (12) 0 0 1 0 7
Flag of Venezuela.svg Pastor Maldonado 2011-2013 0 58 1 1 1 0 47
Flag of the United Kingdom.svg Nigel Mansell 1980-1992, 1994-1995 1
1992
191 (187) 32 31 59 30 480 (482)
Italia Sergio Mantovani 1953-1955 0 8 (7) 0 0 0 0 4
Flag of the United States.svg Johnny Mantz 1953 0 1[1] 0 0 0 0 0
Francia Robert Manzon 1950-1956 0 29 (28) 0 0 2 0 16
Flag of Argentina.svg Onofre Marimón 1951, 1953-1954 0 12 (11) 0 0 2 1 8´143[4]
Austria Helmut Marko 1971-1972 0 10 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Tarso Marques 1996-1997, 2001 0 26 (24) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Leslie Marr 1954-1955 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tony Marsh 1957-1958, 1961 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Francia Eugène Martin 1950 0 2 0 0 0 0 0
Italia Pierluigi Martini 1984-1985, 1988-1995 0 124 (119) 0 0 0 0 18
Alemaña Jochen Mass 1973-1980, 1982 0 114 (105) 0 1 8 2 71
Flag of Brazil.svg Felipe Massa 2002, 2004-2013 0 193 (191) 15 11 36 14 816
Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta 2003-2004 0 28 0 0 0 0 13
Suíza Michael May 1961 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Tim Mayer 1962 0 1 0 0 0 0 0
Francia François Mazet 1971 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Gastón Mazzacane 2000-2001 0 21 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Kenneth McAlpine 1952-1953, 1955 0 7 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Perry McCarthy 1992 0 11 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Ernie McCoy 1953-1954 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Johnny McDowell 1950-1952 0 3[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jack McGrath 1950-1955 0 6[1] 1 0 2[24] 1 9
Flag of Australia.svg Brian McGuire 1977 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg Bruce McLaren 1958-1970 0 104 (100) 0 4 27 3 188´5 (196´5)
Flag of the United Kingdom.svg Allan McNish 2002 0 17 (16) 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg Graham McRae 1973 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jim McWithey 1959-1960 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Carlos Menditeguy 1953-1958, 1960 0 11 (10) 0 0 1 0 9
Alemaña Harry Merkel 1952 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Arturo Merzario 1972-1979 0 85 (57) 0 0 0 0 11
Flag of Argentina.svg Roberto Mières 1953-1955 0 17 0 0 0 1 13
Francia François Migault 1972, 1974-1975 0 16 (13) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg John Miles 1969-1970 0 15 (12) 0 0 0 0 2
Bélxica André Milhoux 1956 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Chet Miller 1951-1952 0 2[1] 0 0 0 0 0
Alemaña Gerhard Mitter 1963-1965 0 7 (5) 0 0 0 0 3
Italia Stefano Modena 1987-1992 0 81 (70) 0 0 2 0 17
Francia Franck Montagny 2006 0 7 0 0 0 0 0
Flag of Portugal.svg Tiago Monteiro 2005-2006 0 37 0 0 1 0 7
Italia Andrea Montermini 1994-1996 0 29 (20) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Robin Montgomerie-Charrington 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Colombia.svg Juan Pablo Montoya 2001-2006 0 95 (94) 13 7 30 12 307
Italia Gianni Morbidelli 1990-1992, 1994-1995, 1997 0 70 (67) 0 0 1 0 8´5
Flag of Brazil.svg Roberto Moreno 1982, 1987, 1989-1992, 1995 0 77 (42) 0 0 1 1 15
Flag of the United Kingdom.svg Dave Morgan 1975 0 1 0 0 0 0 0
Suíza Silvio Moser 1967-1971 0 19 (12) 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Bill Moss 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Stirling Moss 1951-1961 0 67 (66) 16 16[25] 24[26] 19 185´64 (186´64)[4]
Italia Gino Munaron 1960 0 4 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg David Murray 1950-1952 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Musso 1953-1958 0 25 (24) 0 1[27] 7 1 44

N[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of Japan.svg Kazuki Nakajima 2007-2009 0 36 0 0 0 0 9
Flag of Japan.svg Satoru Nakajima 1987-1991 0 80 (74) 0 0 0 1 16
Flag of Japan.svg Shinji Nakano 1997-1998 0 33 0 0 0 0 2
Flag of the United States.svg Duke Nalon 1951-1953 0 3[1] 1 0 0 0 0
Italia Alessandro Nannini 1986-1990 0 78 (76) 0 1 9 2 65
Italia Emanuele Naspetti 1992-1993 0 6 0 0 0 0 0
Italia Massimo Natili 1961 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Brian Naylor 1957-1961 0 8 (7) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Mike Nazaruk 1951, 1953-1954 0 3[1] 0 0 1 0 8
Flag of the United Kingdom.svg Tiff Needell 1980 0 2 (1) 0 0 0 0 0
DinamarcaJac Nelleman 1976 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Bélxica Patrick Nève 1976-1978 0 14 (10) 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg John Nicholson 1974-1975 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Cal Niday 1953-1955 0 3[1] 0 0 0 0 0
Alemaña Helmut Niedermayr 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Brausch Niemann 1963, 1965 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Gunnar Nilsson 1976-1977 0 32 (31) 0 1 4 1 31
Flag of Japan.svg Hideki Noda 1994 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Rodney Nuckey 1953 0 2 (1) 0 0 0 0 0

O[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of the United States.svg Robert O'Brien 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Pat O'Connor 1954-1958 0 5[1] 1 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jackie Oliver 1968-1973, 1977 0 51 (50) 0 0 2 1 13
Flag of the United States.svg Danny Ongais 1977-1978 0 6 (4) 0 0 0 0 0
Flag of Liechtenstein.svg Rikky von Opel 1973-1974 0 14 (10) 0 0 0 0 0
Austria Karl Oppitzhauser 1976 0 1 (0)[28] 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Fritz d'Orey 1959 0 3 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Arthur Owen 1960 0 1 0 0 0 0 0

P[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of Brazil.svg Carlos Pace 1972-1977 0 73 (72) 1 1 6 5 58
Italia Nello Pagani 1950 0 1 0 0 0 0 0
Italia Riccardo Paletti 1982 0 8 (2) 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Torsten Palm 1975 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jonathan Palmer 1983-1989 0 88 (83) 0 0 0 1 14
Francia Olivier Panis 1994-1999, 2001-2004 0 158 (157) 0 1 5 0 76
Italia Giorgio Pantano 2004 0 15 (14) 0 0 0 0 0
Italia Massimiliano Papis 1995 0 7 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Mike Parkes 1959, 1966-1967 0 7 (6) 1 0 2 0 14
Flag of the United Kingdom.svg Reg Parnell 1950-1952, 1954 0 7 (6) 0 0 1 0 9
Flag of the United Kingdom.svg Tim Parnell 1959, 1961, 1963 0 4 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Johnnie Parsons 1950-1958 0 9[1] 0 1 1 1 12
Italia Riccardo Patrese 1977-1993 0 257 (256) 8 6 37 13 281
Flag of Canada.svg Al Pease 1967-1969 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Roger Penske 1961-1962 0 2 0 0 0 0 0
Italia Cesare Perdisa 1955-1957 0 8 0 0 2[7] 0 5
Flag of Mexico.svg Sergio Pérez 2011-2013 0 58 (56) 0 0 3 2 `129
España Luis Pérez-Sala 1988-1989 0 32 (26) 0 0 0 0 1
Flag of Australia.svg Larry Perkins 1974, 1976-1977 0 15 (11) 0 0 0 0 0
Francia Henri Pescarolo 1968, 1970-1974, 1976 0 64 (57) 0 0 1 1 12
Italia Alessandro Pesenti-Rossi 1976 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Alemaña Josef Peters 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Ronnie Peterson 1970-1978 0 123 14 10 26 9 206
Flag of Russia.svg Vitaly Petrov 2010-2012 0 58 (57) 0 0 1 1 64
Flag of Argentina.svg Alfredo Pián 1950 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia Charles Pic 2012-2013 0 39 0 0 0 0 0
Francia François Picard 1958 0 1 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Ernie Pieterse 1962-1963, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Alemaña Paul Pietsch 1950-1952 0 3 0 0 0 0 0
Bélxica André Pilette 1951, 1953-1954, 1956, 1961, 1963-1964 0 14 (9) 0 0 0 0 2
Bélxica Teddy Pilette 1974, 1977 0 4 (1) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Piotti 1955-1958 0 8 (5) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg David Piper 1959-1960 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Nélson Piquet 1978-1991 3
1981, 1983, 1987
207 (204) 24 23 60 23 481´5 (485´5)
Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Jr. 2008-2009 0 28 0 0 1 0 19
Italia Renato Pirocchi 1961 0 1 0 0 0 0 0
Francia Didier Pironi 1978-1982 0 72 (70) 4 3 13 5 101
Italia Emanuele Pirro 1989-1991 0 40 (37) 0 0 0 0 3
Flag of Brazil.svg Antônio Pizzonia 2003-2005 0 20 0 0 0 0 8
Bélxica Eric van de Poele 1991-1992 0 29 (5) 0 0 0 0 0
Francia Jacques Pollet 1954-1955 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Ben Pon 1962 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Dennis Poore 1952 0 2 0 0 0 0 3
España Alfonso de Portago 1956-1957 0 5 0 0 1 0 4
Flag of the United States.svg Sam Posey 1971-1972 0 2 0 0 0 0 0
Francia Charles Pozzi 1950 0 1 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Jackie Pretorius 1965, 1968, 1971, 1973 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Italia Ernesto Prinoth 1962 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg David Prophet 1963, 1965 0 2 0 0 0 0 0
Francia Alain Prost 1980-1991, 1993 4
1985, 1986, 1989, 1993
202 (199) 33 51 106 41 768´5 (798´5)
Flag of the United Kingdom.svg Tom Pryce 1974-1977 0 42 1 0 2 0 19
Flag of the United Kingdom.svg David Purley 1973-1974, 1977 0 11 (7) 0 0 0 0 0
Rhodesia Clive Puzey 1965 0 1 (0) 0 0 0 0 0

Q[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums Volta rápida Puntos
Austria Dieter Quester 1974 0 2 (1) 0 0 0 0 0

R[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of the United Kingdom.svg Ian Raby 1963-1965 0 7 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bobby Rahal 1978 0 2 0 0 0 0 0
Finlandia Kimi Räikkönen 2001-2009, 2012-2013 1
2007
194 (193) 16 20 77 39 969
Flag of Brazil.svg Hermano da Silva Ramos 1955-1956 0 7 0 0 0 0 2
Francia Pierre-Henri Raphanel 1988-1989 0 17 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Dick Rathmann 1950, 1956, 1958-1960 0 5[1] 1 0 0 0 2
Flag of the United States.svg Jim Rathmann 1950, 1952-1960 0 10[1] 0 1 4 2 29
Austria Roland Ratzenberger 1994 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Flag of Mexico.svg Hector Rebaque 1977-1981 0 58 (41) 0 0 0 0 13
Flag of the United Kingdom.svg Brian Redman 1968, 1970-1974 0 15 (12) 0 0 1 0 8
Flag of the United States.svg Jimmy Reece 1952, 1954-1958 0 6[1] 0 0 0 0 0
Rhodesia Ray Reed 1965 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Alan Rees 1967 0 1 0 0 0 0 0
Suíza Clay Regazzoni 1970-1980 0 139 (132) 5 5 28 15 209 (212)
Flag of the United Kingdom.svg Paul di Resta 2011-2013 0 58 0 0 0 0 121
Flag of Argentina.svg Carlos Reutemann 1972-1982 0 146 6 12 45 6 298 (310)
Flag of the United States.svg Lance Reventlow 1960 0 4 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Peter Revson 1964, 1971-1974 0 33 (30) 1 2 8 0 61
Flag of the United Kingdom.svg John Rhodes 1965 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Alex Ribeiro 1976-1977, 1979 0 20 (10) 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Daniel Ricciardo 2011-2013 0 50 0 0 0 0 30
Flag of the United Kingdom.svg Ken Richardson 1951 0 1 (0)[29] 0 0 0 0 0
Alemaña Fritz Riess 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jim Rigsby 1952 0 1[1] 0 0 0 0 0
Austria Jochen Rindt 1964-1970 1
1970
62 (60) 10 6 13 3 107 (109)
Flag of the United Kingdom.svg John Riseley-Prichard 1954 0 1 0 0 0 0 0
Italia Giovanni de Riu 1954 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Richard Robarts 1974 0 4 (3) 0 0 0 0 0
Flag of Mexico.svg Pedro Rodríguez 1963-1971 0 54 0 2 7 1 71
Flag of Mexico.svg Ricardo Rodríguez 1961-1962 0 6 (5) 0 0 0 0 4
Flag of Argentina.svg Alberto Rodriguez Larreta 1960 0 1 0 0 0 0 0
Italia Franco Rol 1950-1952 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Alan Rollinson 1965 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tony Rolt 1950, 1953, 1955 0 3 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Bertil Roos 1974 0 1 0 0 0 0 0
España Pedro de la Rosa 1999-2002, 2005-2006, 2010-2012 0 107 (105) 0 0 1 1 35
Finlandia Keke Rosberg 1978-1986 1
1982
128 (114) 5 5 17 3 159´5
Alemaña Nico Rosberg 2006-2013 0 147 4 3 11 4 570´5
Flag of the United States.svg Mauri Rose 1950-1951 0 2[1] 0 0 1 0 4
Francia Louis Rosier 1950-1956 0 38 0 0 2 0 18
Flag of Brazil.svg Ricardo Rosset 1996-1998 0 33 (26) 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Huub Rothengatter 1984-1986 0 30 (25) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Basil van Rooyen 1968-1969 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Lloyd Ruby 1960-1961 0 2 0 0 0 0 0
Suíza Jean-Claude Rudaz 1964 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Eddie Russo 1955-1957, 1960 0 4[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Paul Russo 1950, 1953-1959 0 8[1] 0 0 1[30] 1 8´5
Flag of the United States.svg Troy Ruttman 1950-1952, 1954, 1956-1958, 1960 0 9 (8) 0 1 1 0 9´5
Flag of Canada.svg Peter Ryan 1961 0 1 0 0 0 0 0

S[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of the United States.svg Eddie Sachs 1957-1960 0 4[1] 1 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bob Said 1959 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Chile.svg Eliseo Salazar 1981-1983 0 37 (24) 0 0 0 0 3
Finlandia Mika Salo 1994-2000, 2002 0 111 (109) 0 0 2 0 33
Flag of the United Kingdom.svg Roy Salvadori 1952-1962 0 50 (47) 0 0 2 0 19
Italia Consalvo Sanesi 1950-1951 0 5 0 0 0 0 3
Francia Stéphane Sarrazin 1999 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Takuma Sato 2002-2008 0 91 (90) 0 0 1 0 44
Flag of the United States.svg Carl Scarborough 1951, 1953 0 2[1] 0 0 0 0 0
Italia Ludovico Scarfiotti 1963-1968 0 12 (10) 0 1 1 1 17
Italia Giorgio Scarlatti 1956-1961 0 15 (12) 0 0 0 0 1
Flag of South Africa.svg Ian Scheckter 1974-1977 0 20 (18) 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Jody Scheckter 1972-1980 1
1979
113 (112) 3 10 33 5 246 (255)
Flag of the United States.svg Harry Schell 1950-1960 0 57 (56) 0 0 2 0 32
Flag of Australia.svg Tim Schenken 1970-1974 0 36 (34) 0 0 1 0 7
Suíza Albert Scherrer 1953 0 1 0 0 0 0 0
Italia Domenico Schiattarella 1994-1995 0 7 (6) 0 0 0 0 0
Suíza Heinz Schiller 1962 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Schindler 1950-1952 0 3[1] 0 0 0 0 0
Francia Jean-Louis Schlesser 1983, 1988 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Francia Jo Schlesser 1968 0 3 0 0 0 0 0
Alemaña Bernd Schneider 1988-1990 0 34 (9) 0 0 0 0 0
Suíza Rudolf Schoeller 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Rob Schroeder 1962 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Michael Schumacher 1991-2006, 2010-2012 7
1994-1995, 2000-2004
308 (307) 68 91 155 77 1566[31]
Alemaña Ralf Schumacher 1997-2007 0 181 (180) 6 6 27 8 329
Flag of Australia.svg Vern Schuppan 1972, 1974-1975, 1977 0 13 (9) 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg Adolfo Schwelm Cruz 1953 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bob Scott 1952-1954 0 3[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Archie Scott Brown 1956 0 1 0 0 0 0 0
Italia Piero Scotti 1956 0 1 0 0 0 0 0
Alemaña Wolfgang Seidel 1953, 1958, 1960-1962 0 12 (10) 0 0 0 0 0
Alemaña Günther Seiffert 1962 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Ayrton Senna 1984-1994 3
1988, 1990-1991
162 (161) 65 41 80 19 610 (614)
Flag of Brazil.svg Bruno Senna 2010-2012 0 46 0 0 0 1 33
Italia Dorino Serafini 1950 0 1 0 0 1[32] 0 3
Flag of Brazil.svg Chico Serra 1981-1983 0 33 (18) 0 0 0 0 1
Flag of South Africa.svg Doug Serrurier 1962-1963, 1965 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Francia Johnny Servoz-Gavin 1967-1970 0 13 (12) 0 0 1 0 9
Flag of the United States.svg Tony Settember 1962-1963 0 7 (6) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Hap Sharp 1961-1964 0 6 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Brian Shawe Taylor 1950-1951 0 3 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Carroll Shelby 1958-1959 0 8 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg Tony Shelly 1962 0 3 (1) 0 0 0 0 0
Suíza Jo Siffert 1962-1971 0 100 (96) 2 2 6 4 68
Francia André Simon 1951-1952, 1955-1957 0 12 (11) 0 0 0 0 0
Flag of the Netherlands.svg Rob Slotemaker 1962 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Mexico.svg Moises Solana 1963-1968 0 8 0 0 0 0 0
España Alex Soler-Roig 1970-1972 0 10 (6) 0 0 0 0 0
Francia Raymond Sommer 1950 0 5 0 0 0 0 3
Italia Vincenzo Sospiri 1997 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Stephen South 1980 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Francia Mike Sparken 1955 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Scott Speed 2006-2007 0 28 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Mike Spence 1963-1968 0 37 (36) 0 0 1 0 27
Flag of the United Kingdom.svg Alan Stacey 1958-1960 0 7 0 0 0 0 0
Italia Gaetano Starrabba 1961 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Chuck Stevenson 1951-1954, 1960 0 5[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Ian Stewart 1953 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart 1965-1973 3
1969, 1971, 1973
100 (99) 17 27 43 15 359 (360)
Flag of the United Kingdom.svg Jimmy Stewart 1953 0 1 0 0 0 0 0
Italia Siegfried Stohr 1981 0 13 (9) 0 0 0 0 0
Alemaña Rolf Stommelen 1970-1976, 1978 0 63 (54) 0 0 1 0 14
Francia Philippe Streiff 1984-1988 0 54 (53) 0 0 1 0 11
Alemaña Hans Stuck 1951-1953 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Alemaña Hans Joachim Stuck 1974-1979 0 81 (74) 0 0 2 0 29
Austria Otto Stuppacher 1976 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Danny Sullivan 1983 0 15 0 0 0 0 2
Suíza Marc Surer 1979-1986 0 88 (82) 0 0 0 1 17
Flag of the United Kingdom.svg John Surtees 1960-1972 1
1964
113 (111) 8 6 24 10 180
Flag of the United Kingdom.svg Andy Sutcliffe 1977 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Adrian Sutil 2007-2011, 2013 0 109 0 0 0 1 124
Flag of the United States.svg Len Sutton 1958-1960 0 3[1] 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Aguri Suzuki 1988-1995 0 88 (64) 0 0 1 0 8
Flag of Japan.svg Toshio Suzuki 1993 0 2 0 0 0 0 0
Bélxica Jacques Swaters 1951, 1953-1954 0 8 (7) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bob Sweikert 1952-1956 0 5[1] 0 1 1 0 8

T[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of Japan.svg Toranosuke Takagi 1998-1999 0 32 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Noritake Takahara 1976-1977 0 2 0 0 0 0 0
Flag of Japan.svg Kunimitsu Takahashi 1977 0 1 0 0 0 0 0
Francia Patrick Tambay 1977-1979, 1981-1986 0 123 (114) 5 2 11 2 103
Italia Luigi Taramazzo 1958 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Italia Gabriele Tarquini 1987-1992, 1995 0 78 (38) 0 0 0 0 1
Italia Piero Taruffi 1950-1952, 1954-1956 0 19 (18) 0 1 5 1 41
Flag of the United Kingdom.svg Dennis Taylor 1959 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Henry Taylor 1959-1961 0 11 (8) 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg John Taylor 1964, 1966 0 5 0 0 0 0 1
Flag of the United Kingdom.svg Mike Taylor 1959-1960 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Trevor Taylor 1959, 1961-1964, 1966 0 29 (27) 0 0 1 0 8
Flag of the United States.svg Marshall Teague 1953-1954, 1957 0 3[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Shorty Templeman 1955, 1958, 1960 0 3[1] 0 0 0 0 0
Suíza Max de Terra 1952-1953 0 2 0 0 0 0 0
Francia André Testut 1958-1959 0 2 (0) 0 0 0 0 0
Flag of New Zealand.svg Mike Thackwell 1980, 1984 0 5 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Alfonso Thiele 1960 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Eric Thompson 1952 0 1 0 0 0 0 2
Flag of the United States.svg Johnny Thomson 1953-1960 0 8[1] 1 0 1 1 10
Flag of the United Kingdom.svg Leslie Thorne 1954 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bud Tingelstad 1960 0 1[1] 0 0 0 0 0
Rhodesia Sam Tingle 1963, 1965, 1967-1969 0 5 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Desmond Titterington 1956 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Johnnie Tolan 1956-1958 0 3[1] 0 0 0 0 0
Flag of Argentina.svg/Italia Alejandro de Tomaso 1957, 1959 0 2 0 0 0 0 0
Bélxica Charles de Tornaco 1952-1953 0 4 (2) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Tony Trimmer 1975-1978 0 6 (0) 0 0 0 0 0
Francia Maurice Trintignant 1950-1964 0 84 (82) 0 2 10[33] 1 72´33
Alemaña Wolfgang von Trips 1956-1961 0 29 (27) 1 2 6 0 56
Italia Jarno Trulli 1997-2011 0 256 (252) 4 1 11 1 246´5
Flag of Argentina.svg Esteban Tuero 1998 0 16 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Guy Tunmer 1975 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jack Turner 1956-1959 0 4[1] 0 0 0 0 0

U[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Alemaña Toni Ulmen 1952 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bobby Unser 1968 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Jerry Unser 1958 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Uruguay.svg Alberto Uria 1955-1956 0 2 0 0 0 0 0

V[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Italia Nino Vaccarella 1961-1962, 1965 0 5 (4) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bob Veith 1956-1960 0 5[1] 0 0 0 0 0
Francia Jean-Eric Vergne 2012-2013 0 39 0 0 0 0 29
Flag of the Netherlands.svg Jos Verstappen 1994-1998, 2000-2001, 2003 0 107 0 0 2 0 17
Alemaña Sebastian Vettel 2007-2013 4
2010-2013
120 45 39 62 22 1451
Flag of Canada.svg Gilles Villeneuve 1977-1982 0 68 (67) 2 6 13 8 101 (107)
Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve 1996-2006 1
1997
165 (164) 13 11 23 9 235
Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve 1981, 1983 0 3 (0) 0 0 0 0 0
Italia Luigi Villoresi 1950-1956 0 34 (31) 0 0 8 1 46 (49)
España Emilio de Villota 1976-1978, 1981-1982 0 15 (2) 0 0 0 0 0
Suíza Ottorino Volonterio 1954, 1956-1957 0 3 0 0 0 0 0
Suíza Jo Vonlanthen 1975 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Bill Vukovich 1951-1955 0 5[1] 1 2 2 3 19

W[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of the United States.svg Fred Wacker 1953-1954 0 5 (3) 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg David Walker 1971-1972 0 11 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Peter Walker 1950-1951, 1955 0 4 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Lee Wallard 1950-1951 0 2[1] 0 1 1 1 9
Suíza Heini Walter 1962 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Rodger Ward 1951-1960, 1963 0 12 0 1 2 0 14
Flag of the United Kingdom.svg Derek Warwick 1981-1990, 1993 0 162 (147) 0 0 4 2 71
Flag of the United Kingdom.svg John Watson 1973-1983, 1985 0 154 (152) 2 5 20 5 169
Flag of the United States.svg Spider Webb 1950, 1952-1954 0 4[1] 0 0 0 0 0
Flag of Australia.svg Mark Webber 2002-2013 0 217 (215) 13 9 42 19 1047´5
Alemaña Volker Weidler 1989 0 10 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Wayne Weiler 1960 0 1[1] 0 0 0 0 0
Austria Karl Wendlinger 1991-1995 0 42 (41) 0 0 0 0 14
Flag of the United Kingdom.svg Peter Westbury 1970 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Chuck Weyant 1955, 1957-1959 0 4[1] 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Ken Wharton 1952-1955 0 16 (15) 0 0 0 0 3
Flag of the United Kingdom.svg Ted Whiteaway 1955 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Graham Whitehead 1952 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Peter Whitehead 1950-1954 0 12 (10) 0 0 1 0 4
Flag of the United Kingdom.svg Bill Whitehouse 1954 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Robin Widdows 1968 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Canada.svg Eppie Wietzes 1967, 1974 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Mike Wilds 1974-1976 0 8 (3) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Jonathan Williams 1967 0 1 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Roger Williamson 1973 0 2 0 0 0 0 0
Flag of the United States.svg Dempsey Wilson 1958, 1960 0 2[1] 0 0 0 0 0
Flag of South Africa.svg Desiré Wilson 1980 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of the United Kingdom.svg Justin Wilson 2003 0 16 0 0 0 0 1
Flag of the United Kingdom.svg Vic Wilson 1960, 1966 0 2 (1) 0 0 0 0 0
Alemaña Joachim Winkelhock 1989 0 7 (0) 0 0 0 0 0
Alemaña Manfred Winkelhock 1980, 1982-1985 0 56 (47) 0 0 0 0 2
Alemaña Markus Winkelhock 2007 0 1 0 0 0 0 0
Flag of Sweden.svg Reine Wisell 1970-1974 0 23 (22) 0 0 1 0 13
Flag of the Netherlands.svg Roelof Wunderink 1975 0 6 (3) 0 0 0 0 0
Austria Alexander Wurz 1997-2000, 2005, 2007 0 69 0 0 3 1 45

Y[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Flag of Japan.svg Sakon Yamamoto 2006-2007, 2010 0 21 0 0 0 0 0
Flag of Malaysia.svg Alex Yoong 2001-2002 0 18 (14) 0 0 0 0 0

Z[editar | editar a fonte]

Nome Tempadas Campionatos Carreiras (disputadas) Poles Gañados Podiums VR Puntos
Italia Alessandro Zanardi 1991-1994, 1999 0 44 (41) 0 0 0 0 1
España Emilio Zapico 1976 0 1 (0) 0 0 0 0 0
Flag of Brazil.svg Ricardo Zonta 1999-2001, 2004-2005 0 37 (36) 0 0 0 0 3
Italia Renzo Zorzi 1975-1977 0 7 0 0 0 0 1
Flag of Argentina.svg Ricardo Zunino 1979-1981 0 11 (10) 0 0 0 0 0

Notas[editar | editar a fonte]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 1,58 1,59 1,60 1,61 1,62 1,63 1,64 1,65 1,66 1,67 1,68 1,69 1,70 1,71 1,72 1,73 1,74 1,75 1,76 1,77 1,78 1,79 1,80 1,81 1,82 1,83 1,84 1,85 1,86 1,87 1,88 1,89 1,90 1,91 Competiu só nas carreiras das 500 millas de Indianápolis, as cales foron incluídas como probas do Campionato do Mundo de 1950 a 1960.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 O número de puntos outorgados por cada posición final variou ao longo dos anos. Ademais, ata 1990, non todos os puntos anotados por un piloto contribuian na súa conta final do Campionato do Mundo. Os números sen paréntese son os puntos do campionato, os números entre paréntese corresponden ao total de puntos obtidos. Ver os sistemas de puntuación para obter máis información.
  3. Ascari compartiu podio con Dorino Serafini (2º Gran Premio de Italia de 1950) e José Froilán González (2º Gran Premio de Francia de 1951)
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 Alberto Ascari, Jean Behra, Juan Manuel Fangio, José Froilán González, Mike Hawthorn, Onofre Marimón e Stirling Moss acreditaron todos o mesmo tempo de volta rápida no Gran Premio do Reino Unido de 1954, o que valia un punto do campionato nese momento. Cada un foi acreditado con 0´143 puntos, aínda que isto non se mostra no total de Fangio, xa que non contribuíron á súa conta do Campionato do Mundo.
  5. Ayulo compartiu un podio con Jack McGrath (3 º, 500 millas de Indianápolis 1951).
  6. Bechem competiu no Gran Premio de Alemaña de 1952 baixo o pseudónimo de Bernd Nacke.
  7. 7,0 7,1 Behra compartio un podio con César Perdisa (terceiro no Gran Premio de Mónaco de 1955).
  8. Bettenhausen compartio un podio con Pablo Russo (2º nas 500 millas de Indianápolis de 1955).
  9. Bonetto compartio podio con Nino Farina (terceiro no Gran Premio de Italia de 1951) e José Froilán González (3ª no Gran Premio de Holanda de 1953).
  10. Brooks compartio a vitoria con Stirling Moss (Gran Premio do Reino Unido de 1957).
  11. Carter compartiu podio con Sam Hanks (3º, nas 500 millas de Indianápolis de 1953).
  12. Collins compartiu podio con Juan Manuel Fangio (2º no Gran Premio de Mónaco de 1956 e o Gran Premio de Italia de 1956) e con Afonso de Portago (segundo no Gran Premio do Reino Unido de 1956).
  13. Fagioli compartiu a vitoria con Juan Manuel Fangio no (Gran Premio de Francia de 1951).
  14. Fangio gañou compartido con Luigi Fagioli o (Gran Premio de Francia de 1951) e con Luigi Musso o (Gran Premio de Arxentina de 1956).
  15. Fangio compartiu podio con Peter Collins (2ª no Gran Premio de Mónaco de 1956 e no Gran Premio de Italia de 1956).
  16. Farina compartiu o podio con José Froilán González / Maurice Trintignant (2º no Gran Premio de Arxentina de 1955), Felice Bonetto (terceiros no Gran Premio de Italia de 1951) e Maurice Trintignant / Maglioli Umberto (terceiros no Gran Premio de Arxentina de 1955).
  17. González compartiu o podio con Alberto Ascari (2º no Gran Premio de Francia de 1951), Mike Hawthorn (2º no Gran Premio de Alemaña de 1954), Nino Farina / Maurice Trintignant (2º no Gran Premio de Arxentina de 1955), Felice Bonetto (terceiro no Gran Premio de Holanda de 1953) e Umberto Maglioli (terceiro no Gran Premio de Italia de 1954).
  18. Hanks compartiu o podio con Duane Carter (3º, nas 500 millas de Indianápolis de 1953).
  19. Espino compartiu podio con José Froilán González (segundo no Gran Premio de Alemaña de 1954).
  20. Hans Heyer comezou ilegalmente a carreira, a pesar de que non se cualificara
  21. O nome de Jean rexistrouse incorrectamente nunha lista de inscritos como "Jean Max", e este erro repítese con frecuencia en libros de rexistro.
  22. Lombardi é a única muller piloto de Fórmula Un que conseguiu puntos no Campionato do Mundo.
  23. Maglioli compartiu o podio con José Froilán González (3ª no Gran Premio de Italia de 1954) e Nino Farina / Maurice Trintignant (terceiro no Gran Premio de Arxentina de 1955).
  24. McGrath compartiu un podio con Manny Ayulo (3º, nas 500 millas de Indianápolis de 1951).
  25. Brooks compartio a vitoria con Stirling Moss (Gran Premio do Reino Unido de 1957).
  26. Moss compartiu podio con César Perdisa (terceiro no Gran Premio de Bélxica de 1956) e Maurice Trintignant (terceiro no Gran Premio de Arxentina de 1960).
  27. Musso compartiu a vitoria con Juan Manuel Fangio no (Gran Premio de Arxentina de 1956).
  28. Oppitzhauser entrou no Gran Premio de Austria de 1976, pero se lle denegaron os permisos necesarios para comezar a práctica, xa que non tiña suficiente experiencia.
  29. Richardson cualifico 10º para o Gran Premio de Italia de 1951, pero non se lle permitiu entrar na carreira xa que non tenia a licenza correcta
  30. Bettenhausen compartio un podio con Pablo Russo (2º nas 500 millas de Indianápolis de 1955).
  31. Schumacher foi descualificado no Campionato do Mundo de 1997, tenia 78 puntos, estes puntos están incluídos no total
  32. Serafini compartiu un podio con Alberto Ascari (2º no Gran Premio de Italia de 1950).
  33. Trintignant compartiu podios con José Froilán González / Nino Farina (2º no Gran Premio de Arxentina de 1955), Nino Farina Maglioli / Umberto (terceiro no Gran Premio de Arxentina de 1955) e Stirling Moss (3º no Gran Premio de Arxentina de 1960).