Lista de escuderías de Fórmula 1

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de escuderías de Fórmula 1. Estan as que algunha vez competiron, o fan actualmente ou o farán nun futuro próximo no Campionato Mundial de Fórmula 1.

Actualizada a día 1 de decembro de 2013.

Construtores e escuderías[editar | editar a fonte]

Os construtores participantes no Campionato de Construtores están formados pola escudería e polo fabricante do motor que esta usa, polo tanto, o construtor que conta no campionato é McLaren-Mercedes, e non só McLaren. Cando se usan diferentes fabricantes de motores durante unha mesma tempada, as combinacións contan como dous construtores diferentes.

Na Fórmula 1 moderna as escuderías deben ter os dereitos de propiedad intelectual dos chasis que deseñan e constrúen. Houberon algunhas excepcións a esta norma, onde un construtor especializado é designado para construír o chasis para unha escudería - Lola construiu chasis para Larrouse e para Scuderia Italia a finais dos 80 e principios dos 90, por exemplo. Aínda así, Larrouse viu como os seus puntos fóronlles quitados cando a FIA decidiu que se inscriberan falsamente como os propietarios dos dereitos do chasis e non Lola na tempada de 1990, sendo este o único caso dende principios dos 80. Antes diso, as escuderías podían vender os seus chasis a outras, de feito, os de Brabham e os de Lotus foron usandos amplamente na grella durante os 60 e os 70, e varios equipos moi competitivos na historia da competición nunca construíron o seu propio chasis.

Construtores na actualidade[editar | editar a fonte]

Chave: Carreiras = Número de carreiras participadas; Pilotos = Número de pilotos; Salidas = Número total de salidas ; Vitorias = Número de carreiras gañadas; Pts. = Número de Puntos do campionato de construtores anotados; PP = Número de pole positions; VR = Número de volta rápida; Pod. = Número de podios; CMC = Campionatos de Construtores gañados; CMP = Campionato de pilotos gañados.

Construtor País Tempadas Carreiras Pilotos Saidas Vitorias Pts. PP VR Pod. CMC CMP Primeiro Gran premio Equipo ao que substitue
Caterham Flag of Malaysia.svg 2012-actualidade 39 4 77 0 0 0 0 0 0 0 Australia 2012 Lotus (2010-2011)
Ferrari Italia 1950-actualidade 871 78 1872 221 6520.27 207 229 678 16 15 Mónaco 1950
Force India Flag of India.svg 2008-actualidade 112 5 224 0 336 1 2 1 0 0 Australia 2008 Spyker (2007), Midland (2006), Jordan (1991–2005)
Lotus Flag of the United Kingdom.svg 2012-actualidade 39 4 78 2 618 0 5 24 0 0 Australia 2012 Renault (2002-2011), Benetton (1986–2001), Toleman (1981–1985)
Marussia Flag of Russia.svg 2012-actualidade 39 4 78 0 0 0 0 0 0 0 Australia 2012 Virgin (2010-2011) Manor GP*
McLaren Flag of the United Kingdom.svg 1966-actualidade 742 46 1557 182 4832.5 155 152 483 8 12 Mónaco 1966
Mercedes Alemaña 1954-1955,
2010-actualidade
89 10 190 13 881 17 13 32 0 2 Francia 1954 Brawn (2009), Honda (2006–2008), BAR (1999–2005), Tyrrell (1968–1998)
Red Bull Austria 2005-actualidade 165 6 330 47 2460.5 57 41 104 4 4 Australia 2005 Jaguar (2000–2004), Stewart (1997–1999)
Sauber Suíza 1993-actualidade 365 24 704 1 771 1 5 26 0 0 Sudáfrica 1993 BMW Sauber (2006-2009)
Toro Rosso Italia 2006-actualidade 147 8 294 1 169 1 0 1 0 0 Bahrain 2006 Minardi (1985–2005)
Williams Flag of the United Kingdom.svg 1978-actualidade 597 36 1117 114 2765 127 131 297 9 7 Arxentina 1978

* O nome do construtor cambiou antes de que o equipo competise nunha carreira.

Construtores que xa non compiten[editar | editar a fonte]

Construtor País Tempadas Carreiras Pilotos Entr. Vitorias Pts. PP VR Pod. CM Const. CM Pilotos Primeiro GP Derradeiro GP
AFM (Alex von Falkenhausen Motorenbau) Alemaña 1952-1953[1] 4 6 9 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1952 Italia 1953
AGS (Automobiles Gonfaronnaises Sportives) Francia 1986-1991 80 10 124 0 2 0 0 0 0 0 Italia 1986 Mónaco 1991
Alfa Romeo Italia 1950-1951
1979-1985
110 18 237 10 50[2] 12 14 26 0[3] 2 Reino Unido 1950 Australia 1985
Alta Flag of the United Kingdom.svg 1950-1952[4] 5 4 6 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Reino Unido 1950 Reino Unido 1952
Amon Flag of New Zealand.svg 1974 4 2 4 0 0 0 0 0 0 0 España 1974 Italia 1974
Andrea Moda Italia 1992 9 4 16 0 0 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1992 Italia 1992
Apollon Suíza 1977 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1977 Italia 1977
Arrows[5] Flag of the United Kingdom.svg 1978-2002 393 36 783 0 167 1 0 8 0 0 Brasil 1978 Alemaña 2002
Arzani-Volpini Italia 1955 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Italia 1956 Italia 1956
Aston Butterworth Flag of the United Kingdom.svg 1953 4 2 4 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Bélxica 1952 Italia 1952
Aston Martin Flag of the United Kingdom.svg 1959-1960 6 3 11 0 0 0 0 0 0 0 Holanda 1959 Reino Unido 1960
ATS (Automobili Turismo e Sport) Italia 1963[6] 5 2 10 0 0 0 0 0 0 0 Bélxica 1963 México 1963
ATS (Auto Technisches Spezialzubehör) Alemaña 1977-1984 107 15 146 0 7 0 0 0 0 0 Arxentina 1978 Portugal 1984
BAR (British American Racing)[7] Flag of the United Kingdom.svg 1999-2005 118 7 236 0 227 2 0 15 0 0 Australia 1999 China 2005
Behra-Porsche Alemaña 1960 4 4 4 0 0 0 0 0 0 0 Arxentina 1960 Mónaco 1960
Bellasi Suíza 1970-1971 6 1 6 0 0 0 0 0 0 0 Holanda 1970 Italia 1971
Benetton [8] Flag of the United Kingdom.svg/Italia[9] 1986-2001 260 17 520 27 851.5 15 36 102 1 2 Brasil 1986 Xapón 2001
Boro Flag of the Netherlands.svg 1976-1977 8 4 8 0 0 0 0 0 0 0 España 1976 Italia 1977
Brabham Flag of the United Kingdom.svg 1962-1987, 1989-1992 402 39 995 35 843 39 42 124 2 4 Alemaña 1962 Hungría 1992
Brawn Flag of the United Kingdom.svg 2009 17 2 34 8 172 5 4 15 1 1 Australia 2009 Abu Dhabi 2009
BRM (British Racing Motors) Flag of the United Kingdom.svg 1951, 1956-1977 208 71 559 17 385 11 15 61 1 1 Reino Unido 1951 Italia 1977
BRP (British Racing Partnership) Flag of the United Kingdom.svg 1963-1964 13 2 19 0 11 0 0 0 0 0 Bélxica 1963 México 1964
Bugatti Francia 1956 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Francia 1956 Francia 1956
Cisitalia Italia 1952 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Italia 1952 Italia 1952
Coloni[10] Italia 1987-1991 65 8 81 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1987 Australia 1991
Connaught Flag of the United Kingdom.svg 1952-1959 18 29 52 0 0[11] 0 0 1 0 0 Reino Unido 1952 Estados Unidos 1959
Connew Flag of the United Kingdom.svg 1972 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1972 Austria 1972
Cooper Flag of the United Kingdom.svg 1950, 1952-1969 129 111 528 16 301 11 14 58 2 2 Mónaco 1950 Mónaco 1969
Dallara Italia 1988-1992 80 6 144 0 15 0 0 2 0 0 Brasil 1988 Australia 1992
Derrington-Francis Flag of the United Kingdom.svg 1964 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1964 Italia 1964
De Klerk Flag of South Africa.svg 1963, 1965 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1963 Sudáfrica 1965
De Tomaso Italia 1961-1963, 1970 15 8 18 0 0 0 0 0 0 0 Francia 1961 Estados Unidos 1970
Eagle (Anglo American Racers) Flag of the United States.svg ou Flag of the United Kingdom.svg 1966-1969 26 7 35 1 17 0 0 4 0 0 Bélxica 1966 Canadá 1969
Eifelland Alemaña 1972 8 1 8 0 0 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1972 Austria 1972
Emeryson Flag of the United Kingdom.svg 1956, 1961-1962 6 6 7 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1956 Italia 1962
EMW (Eisenacher Motorenwerk) Alemaña 1953 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Alemaña 1953 Alemaña 1953
ENB (Ecurie Nationale Belge) Bélxica 1962 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Alemaña 1962 Alemaña 1962
Ensign Flag of the United Kingdom.svg 1973-1982 134 25 154 0 19 0 1 0 0 0 Francia 1973 Caesars Palace 1982
ERA (English Racing Automobiles) Flag of the United Kingdom.svg 1950-1952 7 7 12 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Reino Unido 1950 Países Baixos 1952
EuroBrun Italia/Suíza 1988-1990 46 5 76 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1988 España 1990
Ferguson Flag of the United Kingdom.svg 1961 1 2 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1961 Reino Unido 1961
FIRST Italia 1989 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - -
Fittipaldi (Copersucar) Flag of Brazil.svg 1975-1982 120 8 156 0 44 0 0 3 0 0 Arxentina 1975 Caesars Palace 1982
Fondmetal Italia 1991-1992 29 4 42 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1991 Italia 1992
Forti Italia 1995-1996 27 4 54 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1995 Reino Unido 1996
Frank Williams Racing Cars[12] Flag of the United Kingdom.svg 1972-1976 61 25 112 0 6 0 0 0 0 0 Reino Unido 1972 Xapón 1976
Frazer-Nash Flag of the United Kingdom.svg 1952 4 2 4 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1952 Países Baixos 1952
Fry Flag of the United Kingdom.svg 1959 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1959 Reino Unido 1959
Gilby Flag of the United Kingdom.svg 1961-1963 6 2 6 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1961 Italia 1963
Gordini Francia 1952-1956 33 23 101 0 n/a 0 1 2 n/a 0 Suíza 1952 Italia 1956
Greifzu Alemaña 1952 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Alemaña 1952 Alemaña 1952
Hesketh Flag of the United Kingdom.svg 1974-1978 60 15 97 1 48 0 1 7 0 0 Sudáfrica 1974 Bélxica 1978
Hill Flag of the United Kingdom.svg 1975 12 6 21 0 3 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1975 Estados Unidos 1975
Honda Flag of Japan.svg 1964-1968
2006-2008
99 8 154 3 154 2 2 8 0 0 Alemaña 1964 Brasil 2008
HRT España 2010-2012 58 8 116 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2010 Brasil 2012
HWM (Hersham and Walton Motors) Flag of the United Kingdom.svg 1951-1955 16 15 48 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1951 Mónaco 1955
Jaguar[13] Flag of the United Kingdom.svg 2000-2004 85 8 170 0 49 0 0 2 0 0 Australia 2000 Brasil 2004
JBW Flag of the United Kingdom.svg 1959-1961 6 1 6 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1959 Italia 1961
Jordan[14] Flag of Ireland.svg 1991-2005 250 30 500 4 291 2 2 19 0 0 Estados Unidos 1991 China 2005
Kauhsen Alemaña 1979 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 España 1979 Bélxica 1979
Klenk Alemaña 1954 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Alemaña 1954 Alemaña 1954
Kojima Flag of Japan.svg 1976-1977 2 3 3 0 0 0 1 0 0 0 Xapón 1976 Xapón 1977
Kurtis[15] Flag of the United States.svg 1959 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1959 Estados Unidos 1959
Lambo (Modena Team) Italia 1991 16 2 32 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1991 Australia 1991
Lancia Italia 1954-1955 4 4 10 0 n/a 2 1 1 n/a 0 España 1954 Bélxica 1955
Larrousse Francia 1993-1994 32 7 64 0 5 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1993 Australia 1994
LDS Flag of South Africa.svg 1962-1963, 1965, 1967-1968 5 3 8 0 0 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1962 Sudáfrica 1968
LEC Flag of the United Kingdom.svg 1977 5 1 5 0 0 0 0 0 0 0 España 1977 Reino Unido 1977
Leyton House[16] Flag of the United Kingdom.svg 1990-1991 32 3 64 0 8 0 0 1 0 0 Estados Unidos 1990 Australia 1991
Life Italia 1990 14 2 14 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1990 España 1990
Ligier[17] Francia 1976-1996 330 28 612 9 388 9 9 50 0 0 Brasil 1976 Xapón 1996
Lola[18] Flag of the United Kingdom.svg 1962-1963, 1967-1968, 1974-1975, 1985-1991, 1997 152 27 280 0 45 1 0 3 0 0 Países Baixos 1962 Australia 1997
Lotus Flag of the United Kingdom.svg 1958-1994 493 122 1332 79 1332 107 70 172 7 6 Mónaco 1958 Australia 1994
Lotus (2010-2011) Flag of Malaysia.svg 2010-2011 38 3 76 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2010 Brasil 2011
Lyncar Flag of the United Kingdom.svg 1974-1975 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1974 Reino Unido 1975
Maki Flag of Japan.svg 1974-1976 8 3 8 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1974 Xapón 1976
March[19] Flag of the United Kingdom.svg 1970-1978, 1981-1982, 1987-1989, 1992 208 54 579 3 172.5 5 7 21 0 0 Sudáfrica 1970 Australia 1992
Martini Francia 1978 7 1 7 0 0 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1978 Holanda 1978
Maserati Italia 1950-1960 73 93 407 9 9 10 17 37 0 2 Reino Unido 1950 Estados Unidos 1960
Matra Francia 1967-1972 61 5 117 9 163 4 12 21 1 1 Mónaco 1967 Estados Unidos 1972
McGuire Australia 1977 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1977 Reino Unido 1977
Merzario Italia 1978-1979 31 3 32 0 0 0 0 0 0 0 Arxentina 1978 Estados Unidos 1979
Midland[20] Flag of Russia.svg 2006 18 2 36 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2006 Brasil 2006
Milano Italia 1950 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Italia 1950 Italia 1950
Minardi[21] Italia 1985-2005 346 42 676 0 38 0 0 0 0 0 Brasil 1985 China 2005
Onyx Flag of the United Kingdom.svg 1989-1990 26 6 52 0 6 0 0 1 0 0 Brasil 1989 Hungría 1990
OSCA (Officine Specializate Costruzione Automobili) Italia 1951-1953, 1958 7 5 11 0 0 0 0 0 0 Italia 1951 Mónaco 1958
Osella[22] Italia 1980-1990 172 17 253 0 5 0 0 0 0 0 Arxentina 1980 Australia 1990
Pacific Flag of the United Kingdom.svg 1994-1995 33 5 66 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1994 Australia 1995
Parnelli Flag of the United States.svg 1974-1976 16 1 16 0 6 0 1 0 0 0 Canadá 1974 Estados Unidos oeste 1976
Penske Flag of the United States.svg ou Flag of the United Kingdom.svg 1974-1977 41 7 46 1 23 0 0 3 0 0 Canadá 1974 Canadá 1977
Porsche Alemaña 1957-1964 35 13 75 1 46 1 0 5 0 0 Alemaña 1957 Alemaña 1964
Prost[23] Francia 1997-2001 83 9 166 0 35 0 0 3 0 0 Australia 1997 Xapón 2001
RAM Flag of the United Kingdom.svg 1983-1985 44 8 73 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1983 Europa 1985
RE Flag of Rhodesia.svg 1965 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1965 Sudáfrica 1965
Rebaque Flag of Mexico.svg 1979 3 1 3 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1979 Estados Unidos 1979
Renault Flag of the United Kingdom.svg[24] 1977-1985,
2002-2011
303 20 588 35 1298 51 31 100 2 2 Reino Unido 1977 Brasil 2011
Rial Alemaña 1988-1989 32 6 48 0 6 0 0 0 0 0 Brasil 1988 Australia 1989
Sauber[25] Suíza 1993-2005 218 17 435 0 195 0 0 6 0 0 Sudáfrica 1993 China 2005
Scarab Flag of the United States.svg 1960 5 4 10 0 0 0 0 0 0 0 Mónaco 1960 Estados Unidos 1960
Scirocco Flag of the United Kingdom.svg 1963-1964 7 3 9 0 0 0 0 0 0 0 Bélxica 1963 Alemaña 1964
Shadow Flag of the United States.svg[26] ou Flag of the United Kingdom.svg[27] 1973-1980 112 21 240 1 67.5 3 2 7 0 0 Sudáfrica 1973 Francia 1980
Shannon Flag of the United Kingdom.svg 1966 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1966 Reino Unido 1966
Simca-Gordini Francia 1950-1953 15 11 29 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Mónaco 1950 Belxica 1953
Simtek Flag of the United Kingdom.svg 1994-1995 21 7 40 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1994 Mónaco 1995
Spirit Flag of the United Kingdom.svg 1983-1985 25 3 25 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1983 San Mariño 1985
Spyker[28] Flag of the Netherlands.svg 2007 17 4 34 0 1 0 0 0 0 0 Australia 2007 Brasil 2007
Stebro Flag of Canada.svg 1963 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1963 Estados Unidos 1963
Stewart[29] Flag of the United Kingdom.svg 1997-1999 49 4 98 1 47 1 0 5 0 0 Australia 1997 Xapón 1999
Super Aguri Flag of Japan.svg 2006-2008 39 5 39 0 4 0 0 0 0 0 Bahrain 2006 España 2008
Surtees Flag of the United Kingdom.svg 1970-1978 119 38 260 0 53 0 3 2 0 0 Reino Unido 1970 Canadá 1978
Talbot-Lago Francia 1950-1951 13 18 81 0 n/a 0 0 2 n/a 0 Reino Unido 1950 España 1951
Tec-Mec Flag of the United States.svg 1959 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1959 Estados Unidos 1959
Tecno Italia 1972-1973 13 3 14 0 1 0 0 0 0 0 Bélxica 1972 Austria 1973
Theodore Flag of Hong Kong.svg 1978, 1981-1983 51 10 64 0 2 0 0 0 0 0 Arxentina 1978 Europa 1983
Token Flag of the United Kingdom.svg 1974 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 Bélxica 1974 Austria 1974
Toleman[30] Flag of the United Kingdom.svg 1981-1985 70 9 131 0 26 1 2 3 0 0 San Mariño 1981 Australia 1985
Toyota Flag of Japan.svg 2002-2009 140 9 276 0 278.5 3 3 13 0 0 Australia 2002 Abu Dhabi 2009
Trojan Flag of the United Kingdom.svg 1974 8 1 8 0 0 0 0 0 0 0 España 1974 Italia 1974
Tyrrell[31] Flag of the United Kingdom.svg 1970-1998 433 47 884 23 617 14 20 77 1 2 Canadá 1970 Xapón 1998
Vanwall Flag of the United Kingdom.svg 1954-1960 29 12 66 9 48 7 6 13 1 0 Reino Unido 1954 Francia 1960
Venturi Francia 1992 16 2 32 0 1 0 0 0 0 0 Sudáfrica 1992 Australia 1992
Veritas Alemaña 1951-1953 6 15 18 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suiza 1951 Alemaña 1953
Virgin Flag of the United Kingdom.svg/Flag of Russia.svg[32] 2010-2011 38 3 76 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2010 Brasil 2011
Wolf[33] Flag of Canada.svg ou Flag of the United Kingdom.svg 1977-1979 48 4 54 3 79 1 2 13 0 0 Arxentina 1977 Estados Unidos 1979
Zakspeed Alemaña 1985-1989 74 7 136 0 2 0 0 0 0 0 Portugal 1985 Australia 1989

A nacionalidade de Eagle, Penske, Shadow e Wolf está en disputa.

Só 500 millas de Indianapolis[editar | editar a fonte]

Construtores, que só participaron no Campionato Mundial nas 500 Millas de Indianápolis de 1950 a 1960. Todos eles tiñan sede en Estados Unidos.

Equipos Privados[editar | editar a fonte]

As seguintes escuderías nunca contruíron o seu propio chasis, polo que non son "construtores" como tal:

Notas[editar | editar a fonte]

  1. En 1949 e 1950 AFM participou no Campionato de Alemaña de Fórmula 2.
  2. Puntos acadados nas tempadas 1979-1985.
  3. Dende 1950 até 1957, non se disputou o Campionato de Construtores.
  4. Dende 1948 até 1957 Alta foi tamén o fabricante de motores dos equipos HWM, Cooper e Connaught.
  5. Arrows era coñecido como Footwork de 1991 a 1996
  6. En 1964 e 1967, ATS foi o fabricante de motores para as escuderías Derrington-Francis e Cooper, correu no Gran Premio de Italia de 1964 e no Gran Premio do Reino Unido de 1967 con Mário de Araújo Cabral e Silvio Moser.
  7. BAR antes Tyrrell, posteriormente Honda, logo, Brawn, e a continuación, Mercedes GP.
  8. Benetton antes Toleman, posteriormente Renault F1.
  9. De 1986 a 1995 Benetton F1 Team tivo unha licenza de Reino Unido, desde 1996 a 2001, unha italiana.
  10. Coloni convirtiuse en Andrea Moda.
  11. Non se conceden puntos antes de 1958.
  12. Frank Williams Racing Cars inclue Politoys (1972), Iso Marlboro (1973-1974) e Wolf-Williams (1976). Posteriormente convirtiuse en Wolf. Williams Grand Prix Engineering, agora Williams F1, foi o novo construtor creado por Frank Williams e Patrick Head, despois de que Williams deixara Wolf-Williams.
  13. Jaguar anteriormente Stewart Grand Prix. Posteriormente convirtiuse en Red Bull Racing.
  14. Jordan convirtiuse en Midland F1 Racing, a continuación, Spyker, despois Force India.
  15. Non inclue a participacións Indianápolis Kurtis 500 (1950-1960).
  16. Leyton House antes March Engineering.
  17. Ligier posteriormente convirtiuse en Prost Grand Prix.
  18. Lola inclue Larrousse 1990 e Mastercard Lola 1997.
  19. March convertiuse en Leyton House Racing, maís tarde reaparece como March para o final da tempada.
  20. Midland antes Jordan Grand Prix, posteriormente Spyker F1, logo Force India.
  21. Minardi convirtiuse en Scuderia Toro Rosso.
  22. Osella convirtiuse en Fondmetal.
  23. Prost antes Ligier.
  24. Noble, Johnathan (2011-01-13). "Renault to switch to British licence". Autosport (Autosport). http://www.autosport.com/news/report.php/id/88902. Consultado o 2011-01-13.
  25. Sauber convirtiuse en BMW BMW Sauber, logo volviu a ser de novo a Sauber.
  26. http://www.racingsportscars.com/covers/_Watkins_Glen-1973-10-07e.jpg
  27. http://www.racingsportscars.com/covers/_Watkins_Glen-1978-10-01e.jpg
  28. Spyker antiguo equipo Jordan Grand Prix e Midland F1 Racing, convirtiuse posteriormente en Force India.
  29. Stewart convirtiuse posteriormente en Jaguar Racing.
  30. Toleman posteriormente convirtiuse en Benetton Formula.
  31. Tyrrell convirtiuse en British American Racing.
  32. "F1 Marussia Virgin Racing team to compete under Russian flag". RIA Novosti. 3 February 2011. http://en.rian.ru/sports/20110203/162439472.html. Consultado o 3 February 2011.
  33. Wolf anteriormente Frank Williams Racing Cars.


Véxase tamén[editar | editar a fonte]