Lista de concellos galegos por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Combinación das listas de concellos das catro provincias galegas (A Coruña, Lugo, Ourense e Pontevedra) a efectos comparativos (v. tamén Concellos de Galicia#Lista de concellos:

Mapa dos concellos da provincia da Coruña.

Lista dos 93 concellos da provincia da Coruña:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie km² Habitantes en 2020 [2] Comarca Parroquias[1] Eleccións municipais Imaxes

</noinclude>

Abegondo 43,227211 -8,288981 83,9 5.398 A Coruña 19 parroquias datos Ver
Ames 42,859451 -8,650103 80 32.104 Santiago 11 parroquias datos Ver
Aranga 43,234057 -8,016050 119,6 1.834 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Ares 43,425953 -8,245060 18,3 5.829 Ferrol 3 parroquias datos Ver
Arteixo 43,304866 -8,505092 93,4 32.738 A Coruña 13 parroquias datos Ver
Arzúa 42,926954 -8,164408 155,4 6.011 Arzúa 22 parroquias datos Ver
A Baña 42,961887 -8,757992 98 3.415 A Barcala 15 parroquias datos Ver
Bergondo 43,319620 -8,234468 32,7 6.661 A Coruña 9 parroquias datos Ver
Betanzos 43,281042 -8,211315 24,2 13.053 Betanzos 7 parroquias datos Ver
Boimorto 43,007370 -8,127007 82,4 1.959 Arzúa 13 parroquias datos Ver
Boiro 42,646987 -8,882613 86,6 18.884 Barbanza 8 parroquias datos Ver
Boqueixón 42,827167 -8,417287 73,2 4.206 Santiago 14 parroquias datos Ver
Brión 42,871954 -8,677493 74,9 7.923 Santiago 9 parroquias datos Ver
Cabana de Bergantiños 43,219282 -8,929707 100,3 4.216 Bergantiños 10 parroquias datos Ver
Cabanas 43,473306 -8,161300 30,3 3.274 Eume 7 parroquias datos Ver
Camariñas 43,130254 -9,180665 51,9 5.209 Terra de Soneira 4 parroquias datos Ver
Cambre 43,292505 -8,344728 40,7 24.594 A Coruña 12 parroquias datos Ver
A Capela 43,435649 -8,068889 58 1.221 Eume 3 parroquias datos Ver
Carballo 43,213500 -8,689295 186,8 31.429 Bergantiños 18 parroquias datos Ver
Cariño 43,740433 -7,868555 46,8 3.775 Ortegal 5 parroquias datos Ver
Carnota 42,821029 -9,087587 70,9 3.899 Muros 5 parroquias datos Ver
Carral 43,229148 -8,357806 48 6.473 A Coruña 8 parroquias datos Ver
Cedeira 43,658721 -8,052882 85,4 6.676 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Cee 42,956124 -9,189608 57,5 7.550 Fisterra 6 parroquias datos Ver
Cerceda 43,188798 -8,470845 110,9 5.008 Ordes 6 parroquias datos Ver
Cerdido 43,607455 -7,952401 52,7 1.087 Ortegal 3 parroquias datos Ver
Coirós 43,249954 -8,165374 33,9 1.853 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Corcubión 42,944349 -9,194339 6,5 1.590 Fisterra 2 parroquias datos Ver
Coristanco 43,187312 -8,736942 141,1 5.950 Bergantiños 15 parroquias datos Ver
A Coruña 43,371334 -8,395829 37,6 247.604 A Coruña 5 parroquias datos Ver
Culleredo 43,288288 -8,389354 62,3 30.685 A Coruña 11 parroquias datos Ver
Curtis 43,139172 -8,035174 116,6 4.053 Betanzos 4 parroquias datos Ver
Dodro 42,715749 -8,704197 36,1 2.750 O Sar 3 parroquias datos Ver
Dumbría 43,009080 -9,116710 124,7 2.935 Fisterra 7 parroquias datos Ver
Fene 43,473489 -8,162724 26,3 12.868 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Ferrol 43,484699 -8,233046 82,6 65.560 Ferrol 13 parroquias datos Ver
Fisterra 42,909052 -9,262344 29,4 4.697 Fisterra 4 parroquias datos Ver
Frades 43,050184 -8,293712 81,7 2.302 Ordes 12 parroquias datos Ver
Irixoa 43,284094 -8,064737 68,6 1.340 Betanzos 7 parroquias datos Ver
A Laracha 43,248544 -8,582200 125,8 11.406 Bergantiños 13 parroquias datos Ver
Laxe 43,217316 -9,004197 36,9 2.990 Bergantiños 6 parroquias datos Ver
Lousame 42,776755 -8,828309 93,6 3.268 Noia 7 parroquias datos Ver
Malpica de Bergantiños 43,322813 -8,811191 61,4 5.352 Bergantiños 8 parroquias datos Ver
Mañón 43,735856 -7,705531 82,2 1.319 Ortegal 5 parroquias datos Ver
Mazaricos 42,936746 -8,990942 187,3 3.841 Xallas 12 parroquias datos Ver
Melide 42,915260 -8,016565 101,3 7.419 Terra de Melide 26 parroquias datos Ver
Mesía 43,113343 -8,273606 106,8 2.497 Ordes 12 parroquias datos Ver
Miño 43,347326 -8,205156 33 6.277 Betanzos 8 parroquias datos Ver
Moeche 43,561774 -8,015417 48,5 1.186 Ferrol 5 parroquias datos Ver
Monfero 43,335027 -8,055686 171,7 1.907 Eume 7 parroquias datos Ver
Mugardos 43,460462 -8,255035 12,8 5.215 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Muros 42,774609 -9,057546 72,9 8.427 Muros 8 parroquias datos Ver
Muxía 43,104443 -9,216800 121,3 4.596 Fisterra 14 parroquias datos Ver
Narón 43,500177 -8,191922 67 39.056 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Neda 43,501011 -8,156767 23,8 5.023 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Negreira 42,909771 -8,736019 115,1 6.788 A Barcala 18 parroquias datos Ver
Noia 42,785000 -8,887741 37,2 14.274 Noia 6 parroquias datos Ver
Oleiros 43,333119 -8,317066 43,8 36.534 A Coruña 9 parroquias datos Ver
Ordes 43,076737 -8,407797 157,3 12.625 Ordes 13 parroquias datos Ver
Oroso 42,968802 -8,441743 72,1 7.533 Ordes 11 parroquias datos Ver
Ortigueira 43,684681 -7,855048 210 5.633 Ortegal 22 parroquias datos Ver
Outes 42,842815 -8,908324 99,7 6.155 Noia 10 parroquias datos Ver
Oza-Cesuras 43,173918 -8,199492 151,8 5.096 Betanzos 25 parroquias datos Ver
Paderne 43,287408 -8,175239 39,8 2.383 Betanzos 9 parroquias datos Ver
Padrón 42,738146 -8,660772 48,4 8.366 O Sar 5 parroquias datos Ver
O Pino 42,904922 -8,362538 131,9 4.652 Arzúa 13 parroquias datos Ver
A Pobra do Caramiñal 42,603357 -8,939017 32,4 9.318 Barbanza 5 parroquias datos Ver
Ponteceso 43,243179 -8,900685 91,9 5.497 Bergantiños 14 parroquias datos Ver
Pontedeume 43,406474 -8,170878 29,3 7.753 Eume 8 parroquias datos Ver
As Pontes de García Rodríguez 43,449305 -7,853057 249,4 10.068 Eume 13 parroquias datos Ver
Porto do Son 42,724735 -9,005986 94,6 9.142 Noia 10 parroquias datos Ver
Rianxo 42,651915 -8,818532 58,8 11.013 Barbanza 6 parroquias datos Ver
Ribeira 42,554866 -8,993254 69 26.848 Barbanza 9 parroquias datos Ver
Rois 42,761003 -8,690455 92,8 4.505 O Sar 12 parroquias datos Ver
Sada 43,351654 -8,253458 27,4 16.186 A Coruña 8 parroquias datos Ver
San Sadurniño 43,531631 -8,071833 99,7 2.784 Ferrol 7 parroquias datos Ver
Santa Comba 43,036556 -8,820262 203,7 9.362 Xallas 17 parroquias datos Ver
Santiago de Compostela 42,880355 -8,546226 220,6 97.848 Santiago 29 parroquias datos Ver
Santiso 42,846080 -8,038688 67,4 1.544 Terra de Melide 17 parroquias datos Ver
Sobrado 43,040218 -8,022160 120,6 1.730 Terra de Melide 10 parroquias datos Ver
As Somozas 43,533202 -7,944719 70,9 1.083 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Teo 42,795117 -8,548865 79,3 18.632 Santiago 12 parroquias datos Ver
Toques 42,967218 -7,973349 77,9 1.107 Terra de Melide 10 parroquias datos Ver
Tordoia 43,090015 -8,550764 124,5 3.259 Ordes 10 parroquias datos Ver
Touro 42,867244 -8,303717 115,3 3.516 Arzúa 19 parroquias datos Ver
Trazo 43,027592 -8,515949 101,4 3.013 Ordes 11 parroquias datos Ver
Val do Dubra 43,026569 -8,656207 108,7 3.851 Santiago 12 parroquias datos Ver
Valdoviño 43,606872 -8,143573 88,2 6.542 Ferrol 9 parroquias datos Ver
Vedra 42,776602 -8,482116 52,8 5.007 Santiago 12 parroquias datos Ver
Vilarmaior 43,355389 -8,129333 30,3 1.209 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Vilasantar 43,072571 -8,121879 59,2 1.211 Betanzos 7 parroquias datos Ver
Vimianzo 43,110281 -9,034324 187,4 6.963 Terra de Soneira 14 parroquias datos Ver
Zas 43,099726 -8,916197 133,2 4.393 Terra de Soneira 16 parroquias datos Ver
TOTAL A Coruña: 93 concellos - - 7.950 km2 1.121.815 hab. 18 comarcas 936 parroquias - -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

</noinclude>

Mapa dos concellos da provincia de Lugo.

Lista dos 67 concellos da provincia de Lugo:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie km² Habitantes 2020 [2] Comarca Parroquias[1] Eleccións municipais Imaxes

</noinclude>

Abadín 43,363741 -7,475437 196 2.322 Terra Chá 19 parroquias datos Ver
Alfoz 43,527392 -7,416519 77,5 1.659 A Mariña Central 9 parroquias datos Ver
Antas de Ulla 42,782661 -7,890329 103,6 1.940 A Ulloa 28 parroquias datos Ver
Baleira 43,016478 -7,246138 168,8 1.226 A Fonsagrada 12 parroquias datos Ver
Baralla 42,893845 -7,251089 141,2 2.482 Os Ancares 28 parroquias datos Ver
Barreiros 43,540783 -7,233328 72,4 2.925 A Mariña Oriental 8 parroquias datos Ver
Becerreá 42,853322 -7,161839 172,1 2.807 Os Ancares 26 parroquias datos Ver
Begonte 43,149806 -7,685956 126,8 2.978 Terra Chá 19 parroquias datos Ver
Bóveda 42,623649 -7,484543 91,1 1.450 Terra de Lemos 14 parroquias datos Ver
Burela 43,660758 -7,356082 7,3 9.498 A Mariña Central 1 parroquia datos Ver
Carballedo 42,538655 -7,813489 138,8 2.139 Chantada 24 parroquias datos Ver
Castro de Rei 43,207326 -7,398981 177,0 5.073 Terra Chá 25 parroquias datos Ver
Castroverde 43,029630 -7,325698 174,2 2.595 Lugo 37 parroquias datos Ver
Cervantes 42,867647 -7,058909 277,6 1.294 Os Ancares 21 parroquias datos Ver
Cervo 43,671655 -7,411003 78,3 4.218 A Mariña Occidental 6 parroquias datos Ver
O Corgo 42,948083 -7,447082 157,3 3.422 Lugo 38 parroquias datos Ver
Cospeito 43,236449 -7,557617 144,8 4.395 Terra Chá 20 parroquias datos Ver
Chantada 42,609276 -7,768782 176,7 8.157 Chantada 36 parroquias datos Ver
Folgoso do Courel 42,587852 -7,196257 192,8 1.007 Quiroga 9 parroquias datos Ver
A Fonsagrada 43,126276 -7,067315 438,4 3.389 A Fonsagrada 29 parroquias datos Ver
Foz 43,568314 -7,259552 100,3 10.016 A Mariña Central 9 parroquias datos Ver
Friol 43,028922 -7,791587 292,3 3.664 Lugo 32 parroquias datos Ver
Guitiriz 43,181632 -7,892207 293,7 5.490 Terra Chá 18 parroquias datos Ver
Guntín 42,890793 -7,697988 154,8 2.628 Lugo 31 parroquias datos Ver
O Incio 42,656442 -7,363957 146,2 1.533 Sarria 28 parroquias datos Ver
Láncara 42,865038 -7,443833 121,7 2.584 Sarria 26 parroquias datos Ver
Lourenzá 43,470435 -7,297577 62,6 2.139 A Mariña Central 4 parroquias datos Ver
Lugo 43,010084 -7,556448 329,8 98.519 Lugo 55 parroquias datos Ver
Meira 43,213363 -7,294418 46,5 1.748 Meira 2 parroquias datos Ver
Mondoñedo 43,425692 -7,357380 142,7 3.539 A Mariña Central 15 parroquias datos Ver
Monforte de Lemos 42,522898 -7,516408 199,5 18.347 Terra de Lemos 27 parroquias datos Ver
Monterroso 42,792960 -7,836632 114,6 3.613 A Ulloa 28 parroquias datos Ver
Muras 43,467077 -7,723091 163,8 619 Terra Chá 8 parroquias datos Ver
Navia de Suarna 42,964329 -7,006236 242,6 1.063 Os Ancares 19 parroquias datos Ver
Negueira de Muñiz 43,134373 -6,893889 72,3 215 A Fonsagrada 6 parroquias datos Ver
As Nogais 42,809103 -7,109251 110,3 1.047 Os Ancares 9 parroquias datos Ver
Ourol 43,564701 -7,642198 142,1 995 A Mariña Occidental 8 parroquias datos Ver
Outeiro de Rei 43,101899 -7,613638 134,2 5.210 Lugo 27 parroquias datos Ver
Palas de Rei 42,873185 -7,869161 199,7 3.326 A Ulloa 43 parroquias datos Ver
Pantón 42,505859 -7,623487 143,2 2.457 Terra de Lemos 26 parroquias datos Ver
Paradela 42,762090 -7,562628 121,1 1.739 Sarria 18 parroquias datos Ver
O Páramo 42,950219 -7,294300 74,8 1.344 Sarria 18 parroquias datos Ver
A Pastoriza 43,300193 -7,351747 175,0 2.963 Terra Chá 19 parroquias datos Ver
Pedrafita do Cebreiro 42,726756 -7,021707 104,9 969 Os Ancares 12 parroquias datos Ver
A Pobra do Brollón 42,557237 -7,393330 176,7 1.632 Terra de Lemos 22 parroquias datos Ver
Pol 43,129945 -7,353727 125,9 1.623 Meira 19 parroquias datos Ver
A Pontenova 43,347542 -7,192467 135,8 2.201 A Mariña Oriental 11 parroquias datos Ver
Portomarín 42,807663 -7,616057 115,1 1.412 Lugo 20 parroquias datos Ver
Quiroga 42,476101 -7,272686 317,4 3.169 Quiroga 22 parroquias datos Ver
Rábade 43,120834 -7,622312 5,2 1.505 Lugo 1 parroquia datos Ver
Ribadeo 43,536222 -7,039480 108,9 9.860 A Mariña Oriental 12 parroquias datos Ver
Ribas de Sil 42,466292 -7,287133 67,8 931 Quiroga 7 parroquias datos Ver
Ribeira de Piquín 43,200867 -7,203630 73,0 513 Meira 5 parroquias datos Ver
Riotorto 43,342096 -7,261083 66,3 1.235 Meira 8 parroquias datos Ver
Samos 42,730780 -7,326545 136,6 1.246 Sarria 24 parroquias datos Ver
Sarria 42,777011 -7,416142 184,6 13.338 Sarria 50 parroquias datos Ver
O Saviñao 42,586139 -7,640144 196,6 3.634 Terra de Lemos 29 parroquias datos Ver
Sober 42,461862 -7,587178 133,3 2.260 Terra de Lemos 22 parroquias datos Ver
Taboada 42,716435 -7,762277 146,7 2.716 Chantada 27 parroquias datos Ver
Trabada 43,447085 -7,194411 82,7 1.127 A Mariña Oriental 8 parroquias datos Ver
Triacastela 42,754493 -7,243072 51,2 637 Sarria 8 parroquias datos Ver
O Valadouro 43,549186 -7,437782 110,5 1.978 A Mariña Central 10 parroquias datos Ver
O Vicedo 43,732879 -7,672321 76,0 1.656 A Mariña Occidental 7 parroquias datos Ver
Vilalba 43,297526 -7,680758 379,0 14.079 Terra Chá 30 parroquias datos Ver
Viveiro 43,662210 -7,595278 109,3 15.391 A Mariña Occidental 12 parroquias datos Ver
Xermade 43,354739 -7,813473 166,6 1.783 Terra Chá 10 parroquias datos Ver
Xove 43,685591 -7,509104 89,1 3.277 A Mariña Occidental 8 parroquias datos Ver
TOTAL Lugo: 67 concellos - - 9.856,1 km² 327.946 hab. 13 comarcas 1.269 parroquias - -
Mapa dos concellos da provincia de Ourense.

Lista dos 92 concellos da provincia de Ourense:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie km² Habitantes 2020 [3] Comarca Parroquias[1] Eleccións municipais Imaxes

</noinclude>

Allariz 42,190130 -7,801661 86 6.245 Allariz-Maceda 16 parroquias datos Ver
Amoeiro 42,415192 -7,947305 39,7 2.296 Ourense 8 parroquias datos Ver
A Arnoia 42,252759 -8,135719 20,8 977 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
Avión 42,375737 -8,251988 120,5 1.736 O Ribeiro 9 parroquias datos Ver
Baltar 41,952086 -7,715213 94 942 A Limia 7 parroquias datos Ver
Bande 42,031532 -7,975248 99 1.498 Baixa Limia 12 parroquias datos Ver
Baños de Molgas 42,244760 -7,668438 67,6 1.493 Allariz-Maceda 13 parroquias datos Ver
Barbadás 42,298020 -7,886126 30,2 11.158 Ourense 6 parroquias datos Ver
O Barco de Valdeorras 42,416851 -6,984107 85,7 13.431 Valdeorras 14 parroquias datos Ver
Beade 42,325571 -8,123220 6,4 384 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
Beariz 42,466779 -8,273070 56,0 970 O Carballiño 3 parroquias datos Ver
Os Blancos 41,997224 -7,752410 47,6 755 A Limia 7 parroquias datos Ver
Boborás 42,432279 -8,143262 87,8 2.223 O Carballiño 14 parroquias datos Ver
A Bola 42,156380 -7,911966 34,9 1.113 Terra de Celanova 8 parroquias datos Ver
O Bolo 42,307449 -7,098844 91,2 850 Valdeorras 18 parroquias datos Ver
Calvos de Randín 41,944783 -7,895675 97,7 735 A Limia 9 parroquias datos Ver
Carballeda de Avia 42,320203 -8,165441 47,0 1.271 O Ribeiro 8 parroquias datos Ver
Carballeda de Valdeorras 42,415912 -6,910610 222,7 1.499 Valdeorras 17 parroquias datos Ver
O Carballiño 42,429673 -8,077574 54,4 14.089 O Carballiño 16 parroquias datos Ver
Cartelle 42,224932 -8,019572 94,3 2.589 Terra de Celanova 12 parroquias datos Ver
Castrelo de Miño 42,295739 -8,096432 39,7 1.340 O Ribeiro 7 parroquias datos Ver
Castrelo do Val 41,988337 -7,421737 122,0 958 Verín 9 parroquias datos Ver
Castro Caldelas 42,374196 -7,415530 87,6 1.204 Terra de Caldelas 16 parroquias datos Ver
Celanova 42,151726 -7,957865 67,3 5.644 Terra de Celanova 19 parroquias datos Ver
Cenlle 42,324703 -8,072095 29,0 1.100 O Ribeiro 10 parroquias datos Ver
Chandrexa de Queixa 42,260112 -7,378859 171,80 472 Terra de Trives 18 parroquias datos Ver
Coles 42,411720 -7,839893 38,1 3.075 Ourense 11 parroquias datos Ver
Cortegada 42,206579 -8,171790 26,9 1.070 O Ribeiro 7 parroquias datos Ver
Cualedro 41,988153 -7,594058 117,6 1.668 Verín 10 parroquias datos Ver
Entrimo 41,932738 -8,118462 84,5 1.109 Baixa Limia 5 parroquias datos Ver
Esgos 42,325515 -7,697425 37,8 1.103 Ourense 7 parroquias datos Ver
Gomesende 42,190222 -8,094099 28,3 714 Terra de Celanova 6 parroquias datos Ver
A Gudiña 42,060756 -7,138131 171,4 1.236 Viana 8 parroquias datos Ver
O Irixo 42,513026 -8,119792 121,0 1.420 O Carballiño 12 parroquias datos Ver
Larouco 42,346786 -7,163279 23,7 417 Valdeorras 4 parroquias datos Ver
Laza 42,061310 -7,461026 215,9 1.223 Verín 10 parroquias datos Ver
Leiro 42,369472 -8,125138 38,3 1.525 O Ribeiro 9 parroquias datos Ver
Lobeira 41,986738 -8,039734 68,9 768 Baixa Limia 8 parroquias datos Ver
Lobios 41,903615 -8,083175 168,4 1.678 Baixa Limia 10 parroquias datos Ver
Maceda 42,270442 -7,653522 101,9 2.839 Allariz-Maceda 12 parroquias datos Ver
Manzaneda 42,309486 -7,234244 114,6 843 Terra de Trives 10 parroquias datos Ver
Maside 42,411674 -8,025451 40,0 2.709 O Carballiño 9 parroquias datos Ver
Melón 42,257395 -8,216088 53,4 1.156 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
A Merca 42,219013 -7,908461 51,0 1.912 Terra de Celanova 12 parroquias datos Ver
A Mezquita 42,013669 -7,045345 104,30 1.013 Viana 9 parroquias datos Ver
Montederramo 42,275205 -7,502697 135,6 699 Terra de Caldelas 13 parroquias datos Ver
Monterrei 41,952795 -7,495734 119,1 2.520 Verín 11 parroquias datos Ver
Muíños 41,957892 -7,971712 109,7 1.466 Baixa Limia 12 parroquias datos Ver
Nogueira de Ramuín 42,411870 -7,727520 98,3 1.988 Ourense 12 parroquias datos Ver
Oímbra 41,884998 -7,476561 71,9 1.720 Verín 7 parroquias datos Ver
Ourense 42,335549 -7,863896 84,5 105.643 Ourense 21 parroquias datos Ver
Paderne de Allariz 42,272776 -7,750554 38,8 1.372 Allariz-Maceda 10 parroquias datos Ver
Padrenda 42,138666 -8,158558 57,0 1.671 Terra de Celanova 6 parroquias datos Ver
Parada de Sil 42,382482 -7,571061 62,4 546 Terra de Caldelas 9 parroquias datos Ver
O Pereiro de Aguiar 42,346488 -7,801049 60,9 6.350 Ourense 13 parroquias datos Ver
A Peroxa 42,440256 -7,793947 54,5 1.810 Ourense 14 parroquias datos Ver
Petín 42,382490 -7,126007 30,5 849 Valdeorras 6 parroquias datos Ver
Piñor 42,499626 -8,007319 52,7 1.183 O Carballiño 7 parroquias datos Ver
A Pobra de Trives 42,340749 -7,251864 84,2 2.014 Terra de Trives 19 parroquias datos Ver
Pontedeva 42,167280 -8,138589 9,9 494 Terra de Celanova 2 parroquias datos Ver
Porqueira 42,018724 -7,847307 43,3 823 A Limia 6 parroquias datos Ver
Punxín 42,371661 -7,999713 17,1 708 O Carballiño 6 parroquias datos Ver
Quintela de Leirado 42,130121 -8,090460 31,3 630 Terra de Celanova 5 parroquias datos Ver
Rairiz de Veiga 42,081422 -7,831306 72,1 1.228 A Limia 8 parroquias datos Ver
Ramirás 42,186664 -8,023067 40,7 1.551 Terra de Celanova 10 parroquias datos Ver
Ribadavia 42,287475 -8,143345 25,2 5.012 O Ribeiro 8 parroquias datos Ver
Riós 41,974575 -7,282734 114,4 1.461 Verín 8 parroquias datos Ver
A Rúa 42,395053 -7,114096 35,9 4.283 Valdeorras 3 parroquias datos Ver
Rubiá 42,447820 -6,946359 100,7 1.383 Valdeorras 10 parroquias datos Ver
San Amaro 42,374909 -8,072650 28,9 1.052 O Carballiño 8 parroquias datos Ver
San Cibrao das Viñas 42,298066 -7,873850 39,5 5.395 Ourense 7 parroquias datos Ver
San Cristovo de Cea 42,474886 -7,984856 94,4 2.089 O Carballiño 13 parroquias datos Ver
San Xoán de Río 42,370142 -7,299289 61,1 506 Terra de Trives 9 parroquias datos Ver
Sandiás 42,111165 -7,757796 52,8 1.198 A Limia 3 parroquias datos Ver
Sarreaus 42,087900 -7,604609 77,3 1.145 A Limia 9 parroquias datos Ver
Taboadela 42,255141 -7,817760 25,2 1.417 Ourense 6 parroquias datos Ver
A Teixeira 42,391254 -7,472425 27,6 315 Terra de Caldelas 8 parroquias datos Ver
Toén 42,314473 -7,955743 58,3 2.353 Ourense 8 parroquias datos Ver
Trasmiras 42,025392 -7,617915 56,7 1.263 A Limia 9 parroquias datos Ver
A Veiga 42,250037 -7,026140 290,5 857 Valdeorras 29 parroquias datos Ver
Verea 42,098863 -7,951564 94,2 912 Terra de Celanova 11 parroquias datos Ver
Verín 41,938332 -7,437055 94,1 13.647 Verín 15 parroquias datos Ver
Viana do Bolo 42,180153 -7,114881 270,4 2.818 Viana 35 parroquias datos Ver
Vilamarín 42,465077 -7,891367 56,1 1.852 Ourense 9 parroquias datos Ver
Vilamartín de Valdeorras 42,415094 -7,063105 88,3 1.812 Valdeorras 11 parroquias datos Ver
Vilar de Barrio 42,161133 -7,610500 106,7 1.283 A Limia 9 parroquias datos Ver
Vilar de Santos 42,087156 -7,794199 20,7 794 A Limia 2 parroquias datos Ver
Vilardevós 41,906270 -7,311348 152,1 1.802 Verín 12 parroquias datos Ver
Vilariño de Conso 42,165949 -7,182016 200,2 524 Viana 10 parroquias datos Ver
Xinzo de Limia 42,063528 -7,724800 132,7 9.637 A Limia 20 parroquias datos Ver
Xunqueira de Ambía 42,204092 -7,735255 60,2 1.374 Allariz-Maceda 6 parroquias datos Ver
Xunqueira de Espadanedo 42,318481 -7,629073 27,6 751 Allariz-Maceda 4 parroquias datos Ver
TOTAL Ourense: 92 concellos - - 7.273,40 km2 306.650 hab. 12 comarcas 920 parroquias - -
Mapa dos concellos da provincia de Pontevedra.

Lista dos 61 concellos da provincia de Pontevedra:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie
km²
Habitantes
2020 [4]
Comarca Parroquias[1] Eleccións
municipais
Imaxes

</noinclude>

Agolada 42,763161 -8,019078 147,8 2.304 Deza 24 parroquias datos Ver
Arbo 42,110679 -8,312838 42,9 2.576 A Paradanta 6 parroquias datos Ver
Baiona 42,119349 -8,849594 34,5 12.129 Vigo 6 parroquias datos Ver
Barro 42,523578 -8,638022 37,6 3.623 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Bueu 42,326407 -8,784873 30,8 11.950 O Morrazo 6 parroquias datos Ver
Caldas de Reis 42,602558 -8,642313 68,2 9.775 Caldas 9 parroquias datos Ver
Cambados 42,515366 -8,814597 23,4 13.721 O Salnés 5 parroquias datos Ver
Campo Lameiro 42,540358 -8,544040 63,8 1.778 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Cangas 42,263624 -8,780360 38,1 26.582 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
A Cañiza 42,212736 -8,273391 107,5 5.122 A Paradanta 9 parroquias datos Ver
Catoira 42,666158 -8,722673 29,4 3.331 Caldas 4 parroquias datos Ver
Cerdedo-Cotobade 42,532491 -8,393323 214,5 5.697 Pontevedra 21 parroquias datos Ver
Covelo 42,231895 -8,363555 125,3 2.368 A Paradanta 14 parroquias datos Ver
Crecente 42,189978 -8,188495 57,5 1.994 A Paradanta 11 parroquias datos Ver
Cuntis 42,633130 -8,562898 79,8 4.665 Caldas 8 parroquias datos Ver
Dozón 42,566785 -8,046326 74,2 1.073 Deza 8 parroquias datos Ver
A Estrada 42,688413 -8,488972 280,8 20.351 Tabeirós - Terra de Montes 51 parroquias datos Ver
Forcarei 42,587824 -8,351156 168,4 3.308 Tabeirós - Terra de Montes 13 parroquias datos Ver
Fornelos de Montes 42,340160 -8,453105 83,1 1.598 Vigo 7 parroquias datos Ver
Gondomar 42,110539 -8,761575 74,5 14.702 Vigo 10 parroquias datos Ver
O Grove 42,496475 -8,865146 21,9 10.518 O Salnés 2 parroquias datos Ver
A Guarda 41,901103 -8,874159 20,5 10.025 O Baixo Miño 3 parroquias datos Ver
A Illa de Arousa 42,563830 -8,873841 7,0 4.932 O Salnés 1 parroquia datos Ver
Lalín 42,662258 -8,113559 326,8 20.207 Deza 48 parroquias datos Ver
A Lama 42,397577 -8,442746 111,8 2.397 Pontevedra 10 parroquias datos Ver
Marín 42,392705 -8,698999 36,7 24.242 O Morrazo 7 parroquias datos Ver
Meaño 42,444278 -8,781778 27,8 5.322 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Meis 42,518383 -8,703656 52,4 4.754 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Moaña 42,287143 -8,733637 35,1 19.452 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
Mondariz 42,234426 -8,455398 85,1 4.410 O Condado 12 parroquias datos Ver
Mondariz-Balneario 42,225182 -8,470405 2,3 637 O Condado 1 parroquia datos Ver
Moraña 42,589189 -8,590798 41,3 4.147 Caldas 9 parroquias datos Ver
Mos 42,175999 -8,630238 53,2 15.063 Vigo 10 parroquias datos Ver
As Neves 42,088442 -8,415479 65,5 3.803 O Condado 13 parroquias datos Ver
Nigrán 42,141514 -8,806604 34,8 17.745 Vigo 7 parroquias datos Ver
Oia 42,002092 -8,873740 83,3 3.049 O Baixo Miño 6 parroquias datos Ver
Pazos de Borbén 42,293630 -8,528017 50,0 2.965 Vigo 8 parroquias datos Ver
Poio 42,446121 -8,685784 33,9 17.073 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Ponte Caldelas 42,390811 -8,503204 87,0 5.533 Pontevedra 9 parroquias datos Ver
Ponteareas 42,174514 -8,505405 125,6 22.940 O Condado 24 parroquias datos Ver
Pontecesures 42,721740 -8,651009 6,7 3.053 Caldas 1 parroquia datos Ver
Pontevedra 42,432019 -8,647815 118,3 83.260 Pontevedra 18 parroquias datos Ver
O Porriño 42,160874 -8,615277 61,2 20.100 Vigo 8 parroquias datos Ver
Portas 42,580539 -8,657189 22,6 2.906 Caldas 4 parroquias datos Ver
Redondela 42,283782 -8,609041 52,1 29.241 Vigo 13 parroquias datos Ver
Ribadumia 42,503081 -8,767743 19,7 5.105 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Rodeiro 42,648457 -7,944167 154,9 2.393 Deza 20 parroquias datos Ver
O Rosal 41,936870 -8,837349 44,1 6.289 O Baixo Miño 4 parroquias datos Ver
Salceda de Caselas 42,102212 -8,557818 35,9 9.173 Vigo 7 parroquias datos Ver
Salvaterra de Miño 42,083279 -8,498225 62,5 9.990 O Condado 17 parroquias datos Ver
Sanxenxo 42,400196 -8,806760 45,1 17.414 O Salnés 9 parroquias datos Ver
Silleda 42,697553 -8,248115 168,0 8.861 Deza 33 parroquias datos Ver
Soutomaior 42,336814 -8,571930 25,0 7.426 Vigo 2 parroquias datos Ver
Tomiño 41,991323 -8,742945 106,6 13.566 O Baixo Miño 15 parroquias datos Ver
Tui 42,046504 -8,646483 68,3 17.323 O Baixo Miño 12 parroquias datos Ver
Valga 42,699605 -8,648566 40,6 5.824 Caldas 5 parroquias datos Ver
Vigo 42,235881 -8,726835 109,1 296.692 Vigo 22 parroquias datos Ver
Vila de Cruces 42,793862 -8,169831 155,0 5.208 Deza 28 parroquias datos Ver
Vilaboa 42,348217 -8,644532 36,9 5.919 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Vilagarcía de Arousa 42,597159 -8,763694 44,2 37.565 O Salnés 12 parroquias datos Ver
Vilanova de Arousa 42,562020 -8,826680 33,7 10.239 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Total: 61 concellos - - 4.494,50 km2 945.408 hab. 10 comarcas 670 parroquias - -
Concello Latitude Lonxitude[5] Superficie km² Habitantes 2016 [6] Comarca Parroquias Eleccións municipais Imaxes

|}

Notas[editar | editar a fonte]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Decreto 6/2000, do 7 de xaneiro, polo que se aproba o nomenclátor correspondente ás entidades de poboación da provincia de Lugo Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "nomenclátor" está definido varias veces con contidos diferentes Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "nomenclátor" está definido varias veces con contidos diferentes
  2. "Nomenclátor do IGE. Cifras oficiais da poboación a 1 de xaneiro. Concellos da provincia de Lugo.". Consultado o 29 de xuño de 2020. 
  3. "Nomenclátor do IGE. Cifras oficiais da poboación a 1 de xaneiro.". Consultado o 29 de xuño de 2020. 
  4. "Nomenclátor do IGE. Cifras oficiais da poboación a 1 de xaneiro. Concellos da provincia de Pontevedra.". Consultado o 29 de xuño de 2020. 
  5. Datos abertos de gob.es Arquivado 16 de agosto de 2019 en Wayback Machine. Algúns concellos están denominados incorrectamente (Cabana de Bergantiños, A Pobra do Caramiñal e As Pontes de García Rodríguez). Para Oza-Cesuras dáse Cesuras, para Cerdedo-Cotobade dáse Cerdedo.
  6. Nomenclátor do IGE