Lista de concellos da Coruña

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa dos concellos da provincia da Coruña.

Lista dos 93 concellos da provincia da Coruña:

Concello Superficie km² Habitantes en 2015 [1] Comarca Parroquias e lugares Eleccións municipais Imaxes
Abegondo 83,9 5.586 A Coruña 19 parroquias 1979-2015 Ver
Ames 80 30.267 Santiago 11 parroquias 1979-2015 Ver
Aranga 119,6 1.997 Betanzos 6 parroquias 1979-2015 Ver
Ares 18,3 5.743 Ferrol 3 parroquias 1979-2015 Ver
Arteixo 93,4 30.950 A Coruña 13 parroquias 1979-2015 Ver
Arzúa 155,4 6.219 Arzúa 22 parroquias 1979-2015 Ver
A Baña 98 3.698 A Barcala 15 parroquias 1979-2015 Ver
Bergondo 32,7 6.700 A Coruña 9 parroquias 1979-2015 Ver
Betanzos 24,2 13.202 Betanzos 7 parroquias 1979-2015 Ver
Boimorto 82,4 2.125 Arzúa 13 parroquias 1979-2015 Ver
Boiro 86,6 18.950 Barbanza 8 parroquias 1979-2015 Ver
Boqueixón 73,2 4.321 Santiago 14 parroquias 1979-2015 Ver
Brión 74,9 7.564 Santiago 9 parroquias 1979-2015 Ver
Cabana de Bergantiños 100,3 4.552 Bergantiños 10 parroquias 1979-2015 Ver
Cabanas 30,3 3.299 Eume 7 parroquias 1979-2015 Ver
Camariñas 51,9 5.577 Terra de Soneira 4 parroquias 1979-2015 Ver
Cambre 40,7 24.076 A Coruña 12 parroquias 1979-2015 Ver
A Capela 58 1.334 Eume 3 parroquias 1979-2015 Ver
Carballo 186,8 31.283 Bergantiños 18 parroquias 1979-2015 Ver
Cariño 46,8 4.167 Ortegal 5 parroquias 1979-2015 Ver
Carnota 70,9 4.284 Muros 5 parroquias 1979-2015 Ver
Carral 48 6.180 A Coruña 8 parroquias 1979-2015 Ver
Cedeira 85,4 7.062 Ferrol 8 parroquias 1979-2015 Ver
Cee 57,5 7.723 Fisterra 6 parroquias 1979-2015 Ver
Cerceda 110,9 5.076 Ordes 6 parroquias 1979-2015 Ver
Cerdido 52,7 1.233 Ortegal 3 parroquias 1979-2015 Ver
Coirós 33,9 1.757 Betanzos 6 parroquias 1979-2015 Ver
Corcubión 6,5 1.655 Fisterra 2 parroquias 1979-2015 Ver
Coristanco 141,1 6.551 Bergantiños 15 parroquias 1979-2015 Ver
A Coruña 37,6 243.870 A Coruña 5 parroquias 1979-2015 Ver
Culleredo 62,3 29.593 A Coruña 11 parroquias 1979-2015 Ver
Curtis 116,6 4.015 Betanzos 4 parroquias 1979-2015 Ver
Dodro 36,1 2.882 O Sar 3 parroquias 1979-2015 Ver
Dumbría 124,7 3.077 Fisterra 7 parroquias 1979-2015 Ver
Fene 26,3 13.385 Ferrol 8 parroquias 1979-2015 Ver
Ferrol 82,6 69.452 Ferrol 13 parroquias 1979-2015 Ver
Fisterra 29,4 4.775 Fisterra 4 parroquias 1979-2015 Ver
Frades 81,7 2.460 Ordes 12 parroquias 1979-2015 Ver
Irixoa 68,6 1.389 Betanzos 7 parroquias 1979-2015 Ver
A Laracha 125,8 11.402 Bergantiños 13 parroquias 1979-2015 Ver
Laxe 36,9 3.185 Bergantiños 6 parroquias 1979-2015 Ver
Lousame 93,6 3.463 Noia 7 parroquias 1979-2015 Ver
Malpica de Bergantiños 61,4 5.666 Bergantiños 8 parroquias 1979-2015 Ver
Mañón 82,2 1.454 Ortegal 5 parroquias 1979-2015 Ver
Mazaricos 187,3 4.173 Xallas 12 parroquias 1979-2015 Ver
Melide 101,3 7.538 Terra de Melide 26 parroquias 1979-2015 Ver
Mesía 106,8 2.734 Ordes 12 parroquias 1979-2015 Ver
Miño 33 5.859 Betanzos 8 parroquias 1979-2015 Ver
Moeche 48,5 1.246 Ferrol 5 parroquias 1979-2015 Ver
Monfero 171,7 2.037 Eume 7 parroquias 1979-2015 Ver
Mugardos 12,8 5.362 Ferrol 4 parroquias 1979-2015 Ver
Muros 72,9 8.960 Muros 8 parroquias 1979-2015 Ver
Muxía 121,3 5.025 Fisterra 14 parroquias 1979-2015 Ver
Narón 67 39.565 Ferrol 8 parroquias 1979-2015 Ver
Neda 23,8 5.261 Ferrol 4 parroquias 1979-2015 Ver
Negreira 115,1 6.936 A Barcala 18 parroquias 1979-2015 Ver
Noia 37,2 14.472 Noia 6 parroquias 1979-2015 Ver
Oleiros 43,8 34.693 A Coruña 9 parroquias 1979-2015 Ver
Ordes 157,3 12.776 Ordes 13 parroquias 1979-2015 Ver
Oroso 72,1 7.413 Ordes 11 parroquias 1979-2015 Ver
Ortigueira 210 6.136 Ortegal 22 parroquias 1979-2015 Ver
Outes 99,7 6.691 Noia 10 parroquias 1979-2015 Ver
Oza-Cesuras 151,8 5.253 Betanzos 25 parroquias 2015 Ver
Paderne 39,8 2.467 Betanzos 9 parroquias 1979-2015 Ver
Padrón 48,4 8.643 O Sar 5 parroquias 1979-2015 Ver
O Pino 131,9 4.706 Arzúa 13 parroquias 1979-2015 Ver
A Pobra do Caramiñal 32,4 9.623 Barbanza 5 parroquias 1979-2015 Ver
Ponteceso 91,9 5.789 Bergantiños 14 parroquias 1979-2015 Ver
Pontedeume 29,3 8.011 Eume 8 parroquias 1979-2015 Ver
As Pontes de García Rodríguez 249,4 10.503 Eume 13 parroquias 1979-2015 Ver
Porto do Son 94,6 9.436 Noia 10 parroquias 1979-2015 Ver
Rianxo 58,8 11.386 Barbanza 6 parroquias 1979-2015 Ver
Ribeira 69 27.372 Barbanza 9 parroquias 1979-2015 Ver
Rois 92,8 4.710 O Sar 12 parroquias 1979-2015 Ver
Sada 27,4 15.080 A Coruña 8 parroquias 1979-2015 Ver
San Sadurniño 99,7 3.009 Ferrol 7 parroquias 1979-2015 Ver
Santa Comba 203,7 9.635 Xallas 17 parroquias 1979-2015 Ver
Santiago de Compostela 220,6 95.612 Santiago 29 parroquias 1979-2015 Ver
Santiso 67,4 1.709 Terra de Melide 17 parroquias 1979-2015 Ver
Sobrado 120,6 1.911 Terra de Melide 10 parroquias 1979-2015 Ver
As Somozas 70,9 1.191 Ferrol 4 parroquias 1979-2015 Ver
Teo 79,3 18.505 Santiago 13 parroquias 1979-2015 Ver
Toques 77,9 1.213 Terra de Melide 10 parroquias 1979-2015 Ver
Tordoia 124,5 3.591 Ordes 10 parroquias 1979-2015 Ver
Touro 115,3 3.778 Arzúa 19 parroquias 1979-2015 Ver
Trazo 101,4 3.263 Ordes 11 parroquias 1979-2015 Ver
Val do Dubra 108,7 4.033 Santiago 12 parroquias 1979-2015 Ver
Valdoviño 88,2 6.753 Ferrol 8 parroquias 1979-2015 Ver
Vedra 52,8 5.059 Santiago 12 parroquias 1979-2015 Ver
Vilarmaior 30,3 1.233 Betanzos 6 parroquias 1979-2015 Ver
Vilasantar 59,2 1.280 Betanzos 7 parroquias 1979-2015 Ver
Vimianzo 187,4 7.520 Terra de Soneira 14 parroquias 1979-2015 Ver
Zas 133,2 4.846 Terra de Soneira 16 parroquias 1979-2015 Ver
TOTAL: 93 concellos 7.950 km2 1 127 196 hab. 18 comarcas 936 parroquias - -

Fonte: IGE

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Commons
Wikimedia Commons ten máis contidos multimedia na categoría: Lista de concellos da Coruña

Outros artigos[editar | editar a fonte]