Lista de concellos da Coruña

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa dos concellos da provincia da Coruña.

Lista dos 93 concellos da provincia da Coruña:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie km² Habitantes en 2020 [2] Comarca Parroquias[1] Eleccións municipais Imaxes
Abegondo 43,227211 -8,288981 83,9 5.398 A Coruña 19 parroquias datos Ver
Ames 42,859451 -8,650103 80 32.104 Santiago 11 parroquias datos Ver
Aranga 43,234057 -8,016050 119,6 1.834 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Ares 43,425953 -8,245060 18,3 5.829 Ferrol 3 parroquias datos Ver
Arteixo 43,304866 -8,505092 93,4 32.738 A Coruña 13 parroquias datos Ver
Arzúa 42,926954 -8,164408 155,4 6.011 Arzúa 22 parroquias datos Ver
A Baña 42,961887 -8,757992 98 3.415 A Barcala 15 parroquias datos Ver
Bergondo 43,319620 -8,234468 32,7 6.661 A Coruña 9 parroquias datos Ver
Betanzos 43,281042 -8,211315 24,2 13.053 Betanzos 7 parroquias datos Ver
Boimorto 43,007370 -8,127007 82,4 1.959 Arzúa 13 parroquias datos Ver
Boiro 42,646987 -8,882613 86,6 18.884 Barbanza 8 parroquias datos Ver
Boqueixón 42,827167 -8,417287 73,2 4.206 Santiago 14 parroquias datos Ver
Brión 42,871954 -8,677493 74,9 7.923 Santiago 9 parroquias datos Ver
Cabana de Bergantiños 43,219282 -8,929707 100,3 4.216 Bergantiños 10 parroquias datos Ver
Cabanas 43,473306 -8,161300 30,3 3.274 Eume 7 parroquias datos Ver
Camariñas 43,130254 -9,180665 51,9 5.209 Terra de Soneira 4 parroquias datos Ver
Cambre 43,292505 -8,344728 40,7 24.594 A Coruña 12 parroquias datos Ver
A Capela 43,435649 -8,068889 58 1.221 Eume 3 parroquias datos Ver
Carballo 43,213500 -8,689295 186,8 31.429 Bergantiños 18 parroquias datos Ver
Cariño 43,740433 -7,868555 46,8 3.775 Ortegal 5 parroquias datos Ver
Carnota 42,821029 -9,087587 70,9 3.899 Muros 5 parroquias datos Ver
Carral 43,229148 -8,357806 48 6.473 A Coruña 8 parroquias datos Ver
Cedeira 43,658721 -8,052882 85,4 6.676 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Cee 42,956124 -9,189608 57,5 7.550 Fisterra 6 parroquias datos Ver
Cerceda 43,188798 -8,470845 110,9 5.008 Ordes 6 parroquias datos Ver
Cerdido 43,607455 -7,952401 52,7 1.087 Ortegal 3 parroquias datos Ver
Coirós 43,249954 -8,165374 33,9 1.853 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Corcubión 42,944349 -9,194339 6,5 1.590 Fisterra 2 parroquias datos Ver
Coristanco 43,187312 -8,736942 141,1 5.950 Bergantiños 15 parroquias datos Ver
A Coruña 43,371334 -8,395829 37,6 247.604 A Coruña 5 parroquias datos Ver
Culleredo 43,288288 -8,389354 62,3 30.685 A Coruña 11 parroquias datos Ver
Curtis 43,139172 -8,035174 116,6 4.053 Betanzos 4 parroquias datos Ver
Dodro 42,715749 -8,704197 36,1 2.750 O Sar 3 parroquias datos Ver
Dumbría 43,009080 -9,116710 124,7 2.935 Fisterra 7 parroquias datos Ver
Fene 43,473489 -8,162724 26,3 12.868 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Ferrol 43,484699 -8,233046 82,6 65.560 Ferrol 13 parroquias datos Ver
Fisterra 42,909052 -9,262344 29,4 4.697 Fisterra 4 parroquias datos Ver
Frades 43,050184 -8,293712 81,7 2.302 Ordes 12 parroquias datos Ver
Irixoa 43,284094 -8,064737 68,6 1.340 Betanzos 7 parroquias datos Ver
A Laracha 43,248544 -8,582200 125,8 11.406 Bergantiños 13 parroquias datos Ver
Laxe 43,217316 -9,004197 36,9 2.990 Bergantiños 6 parroquias datos Ver
Lousame 42,776755 -8,828309 93,6 3.268 Noia 7 parroquias datos Ver
Malpica de Bergantiños 43,322813 -8,811191 61,4 5.352 Bergantiños 8 parroquias datos Ver
Mañón 43,735856 -7,705531 82,2 1.319 Ortegal 5 parroquias datos Ver
Mazaricos 42,936746 -8,990942 187,3 3.841 Xallas 12 parroquias datos Ver
Melide 42,915260 -8,016565 101,3 7.419 Terra de Melide 26 parroquias datos Ver
Mesía 43,113343 -8,273606 106,8 2.497 Ordes 12 parroquias datos Ver
Miño 43,347326 -8,205156 33 6.277 Betanzos 8 parroquias datos Ver
Moeche 43,561774 -8,015417 48,5 1.186 Ferrol 5 parroquias datos Ver
Monfero 43,335027 -8,055686 171,7 1.907 Eume 7 parroquias datos Ver
Mugardos 43,460462 -8,255035 12,8 5.215 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Muros 42,774609 -9,057546 72,9 8.427 Muros 8 parroquias datos Ver
Muxía 43,104443 -9,216800 121,3 4.596 Fisterra 14 parroquias datos Ver
Narón 43,500177 -8,191922 67 39.056 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Neda 43,501011 -8,156767 23,8 5.023 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Negreira 42,909771 -8,736019 115,1 6.788 A Barcala 18 parroquias datos Ver
Noia 42,785000 -8,887741 37,2 14.274 Noia 6 parroquias datos Ver
Oleiros 43,333119 -8,317066 43,8 36.534 A Coruña 9 parroquias datos Ver
Ordes 43,076737 -8,407797 157,3 12.625 Ordes 13 parroquias datos Ver
Oroso 42,968802 -8,441743 72,1 7.533 Ordes 11 parroquias datos Ver
Ortigueira 43,684681 -7,855048 210 5.633 Ortegal 22 parroquias datos Ver
Outes 42,842815 -8,908324 99,7 6.155 Noia 10 parroquias datos Ver
Oza-Cesuras 43,173918 -8,199492 151,8 5.096 Betanzos 25 parroquias datos Ver
Paderne 43,287408 -8,175239 39,8 2.383 Betanzos 9 parroquias datos Ver
Padrón 42,738146 -8,660772 48,4 8.366 O Sar 5 parroquias datos Ver
O Pino 42,904922 -8,362538 131,9 4.652 Arzúa 13 parroquias datos Ver
A Pobra do Caramiñal 42,603357 -8,939017 32,4 9.318 Barbanza 5 parroquias datos Ver
Ponteceso 43,243179 -8,900685 91,9 5.497 Bergantiños 14 parroquias datos Ver
Pontedeume 43,406474 -8,170878 29,3 7.753 Eume 8 parroquias datos Ver
As Pontes de García Rodríguez 43,449305 -7,853057 249,4 10.068 Eume 13 parroquias datos Ver
Porto do Son 42,724735 -9,005986 94,6 9.142 Noia 10 parroquias datos Ver
Rianxo 42,651915 -8,818532 58,8 11.013 Barbanza 6 parroquias datos Ver
Ribeira 42,554866 -8,993254 69 26.848 Barbanza 9 parroquias datos Ver
Rois 42,761003 -8,690455 92,8 4.505 O Sar 12 parroquias datos Ver
Sada 43,351654 -8,253458 27,4 16.186 A Coruña 8 parroquias datos Ver
San Sadurniño 43,531631 -8,071833 99,7 2.784 Ferrol 7 parroquias datos Ver
Santa Comba 43,036556 -8,820262 203,7 9.362 Xallas 17 parroquias datos Ver
Santiago de Compostela 42,880355 -8,546226 220,6 97.848 Santiago 29 parroquias datos Ver
Santiso 42,846080 -8,038688 67,4 1.544 Terra de Melide 17 parroquias datos Ver
Sobrado 43,040218 -8,022160 120,6 1.730 Terra de Melide 10 parroquias datos Ver
As Somozas 43,533202 -7,944719 70,9 1.083 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Teo 42,795117 -8,548865 79,3 18.632 Santiago 12 parroquias datos Ver
Toques 42,967218 -7,973349 77,9 1.107 Terra de Melide 10 parroquias datos Ver
Tordoia 43,090015 -8,550764 124,5 3.259 Ordes 10 parroquias datos Ver
Touro 42,867244 -8,303717 115,3 3.516 Arzúa 19 parroquias datos Ver
Trazo 43,027592 -8,515949 101,4 3.013 Ordes 11 parroquias datos Ver
Val do Dubra 43,026569 -8,656207 108,7 3.851 Santiago 12 parroquias datos Ver
Valdoviño 43,606872 -8,143573 88,2 6.542 Ferrol 9 parroquias datos Ver
Vedra 42,776602 -8,482116 52,8 5.007 Santiago 12 parroquias datos Ver
Vilarmaior 43,355389 -8,129333 30,3 1.209 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Vilasantar 43,072571 -8,121879 59,2 1.211 Betanzos 7 parroquias datos Ver
Vimianzo 43,110281 -9,034324 187,4 6.963 Terra de Soneira 14 parroquias datos Ver
Zas 43,099726 -8,916197 133,2 4.393 Terra de Soneira 16 parroquias datos Ver
TOTAL A Coruña: 93 concellos - - 7.950 km2 1.121.815 hab. 18 comarcas 936 parroquias - -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]