Lista de concellos de Pontevedra

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa dos concellos da provincia de Pontevedra.

Lista dos 61 concellos da provincia de Pontevedra:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie
km²
Habitantes
2019 [2]
Comarca Parroquias[1] Eleccións
municipais
Imaxes
Agolada 42,763161 -8,019078 147,8 2.344 Deza 24 parroquias datos Ver
Arbo 42,110679 -8,312838 42,9 2.580 A Paradanta 6 parroquias datos Ver
Baiona 42,119349 -8,849594 34,5 12.122 Vigo 6 parroquias datos Ver
Barro 42,523578 -8,638022 37,6 3.680 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Bueu 42,326407 -8,784873 30,8 12.009 O Morrazo 6 parroquias datos Ver
Caldas de Reis 42,602558 -8,642313 68,2 9.785 Caldas 9 parroquias datos Ver
Cambados 42,515366 -8,814597 23,4 13.744 O Salnés 5 parroquias datos Ver
Campo Lameiro 42,540358 -8,544040 63,8 1.817 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Cangas 42,263624 -8,780360 38,1 26.542 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
A Cañiza 42,212736 -8,273391 107,5 5.180 A Paradanta 9 parroquias datos Ver
Catoira 42,666158 -8,722673 29,4 3.335 Caldas 4 parroquias datos Ver
Cerdedo-Cotobade 42,532491 -8,393323 214,5 5.699 21 parroquias datos Ver
Covelo 42,231895 -8,363555 125,3 2.396 A Paradanta 14 parroquias datos Ver
Crecente 42,189978 -8,188495 57,5 2.012 A Paradanta 11 parroquias datos Ver
Cuntis 42,633130 -8,562898 79,8 4.677 Caldas 8 parroquias datos Ver
Dozón 42,566785 -8,046326 74,2 1.082 Deza 8 parroquias datos Ver
A Estrada 42,688413 -8,488972 280,8 20.479 Tabeirós - Terra de Montes 51 parroquias datos Ver
Forcarei 42,587824 -8,351156 168,4 3.388 Tabeirós - Terra de Montes 13 parroquias datos Ver
Fornelos de Montes 42,340160 -8,453105 83,1 1.616 Vigo 7 parroquias datos Ver
Gondomar 42,110539 -8,761575 74,5 14.286 Vigo 10 parroquias datos Ver
O Grove 42,496475 -8,865146 21,9 10.650 O Salnés 2 parroquias datos Ver
A Guarda 41,901103 -8,874159 20,5 9.977 O Baixo Miño 3 parroquias datos Ver
A Illa de Arousa 42,563830 -8,873841 7,0 4.926 O Salnés 1 parroquia datos Ver
Lalín 42,662258 -8,113559 326,8 20.218 Deza 48 parroquias datos Ver
A Lama 42,397577 -8,442746 111,8 2.445 Pontevedra 10 parroquias datos Ver
Marín 42,392705 -8,698999 36,7 24.319 O Morrazo 7 parroquias datos Ver
Meaño 42,444278 -8,781778 27,8 5.272 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Meis 42,518383 -8,703656 52,4 4.791 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Moaña 42,287143 -8,733637 35,1 19.399 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
Mondariz 42,234426 -8,455398 85,1 4.440 O Condado 12 parroquias datos Ver
Mondariz-Balneario 42,225182 -8,470405 2,3 644 O Condado 1 parroquia datos Ver
Moraña 42,589189 -8,590798 41,3 4.179 Caldas 9 parroquias datos Ver
Mos 42,175999 -8,630238 53,2 15.078 Vigo 10 parroquias datos Ver
As Neves 42,088442 -8,415479 65,5 3.841 O Condado 13 parroquias datos Ver
Nigrán 42,141514 -8,806604 34,8 17.675 Vigo 7 parroquias datos Ver
Oia 42,002092 -8,873740 83,3 3.053 O Baixo Miño 6 parroquias datos Ver
Pazos de Borbén 42,293630 -8,528017 50,0 2.999 Vigo 8 parroquias datos Ver
Poio 42,446121 -8,685784 33,9 17.082 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Ponte Caldelas 42,390811 -8,503204 87,0 5.494 Pontevedra 9 parroquias datos Ver
Ponteareas 42,174514 -8,505405 125,6 22.877 O Condado 24 parroquias datos Ver
Pontecesures 42,721740 -8,651009 6,7 3.052 Caldas 1 parroquia datos Ver
Pontevedra 42,432019 -8,647815 118,3 83.029 Pontevedra 18 parroquias datos Ver
O Porriño 42,160874 -8,615277 61,2 19.848 Vigo 8 parroquias datos Ver
Portas 42,580539 -8,657189 22,6 2.940 Caldas 4 parroquias datos Ver
Redondela 42,283782 -8,609041 52,1 29.218 Vigo 13 parroquias datos Ver
Ribadumia 42,503081 -8,767743 19,7 5.052 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Rodeiro 42,648457 -7,944167 154,9 2.437 Deza 20 parroquias datos Ver
O Rosal 41,936870 -8,837349 44,1 6.234 O Baixo Miño 4 parroquias datos Ver
Salceda de Caselas 42,102212 -8,557818 35,9 9.164 Vigo 7 parroquias datos Ver
Salvaterra de Miño 42,083279 -8,498225 62,5 9.819 O Condado 17 parroquias datos Ver
Sanxenxo 42,400196 -8,806760 45,1 17.347 O Salnés 9 parroquias datos Ver
Silleda 42,697553 -8,248115 168,0 8.687 Deza 33 parroquias datos Ver
Soutomaior 42,336814 -8,571930 25,0 7.395 Vigo 2 parroquias datos Ver
Tomiño 41,991323 -8,742945 106,6 13.499 O Baixo Miño 15 parroquias datos Ver
Tui 42,046504 -8,646483 68,3 16.701 O Baixo Miño 12 parroquias datos Ver
Valga 42,699605 -8,648566 40,6 5.869 Caldas 5 parroquias datos Ver
Vigo 42,235881 -8,726835 109,1 295.364 Vigo 22 parroquias datos Ver
Vila de Cruces 42,793862 -8,169831 155,0 5.246 Deza 28 parroquias datos Ver
Vilaboa 42,348217 -8,644532 36,9 5.874 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Vilagarcía de Arousa 42,597159 -8,763694 44,2 37.456 O Salnés 12 parroquias datos Ver
Vilanova de Arousa 42,562020 -8,826680 33,7 10.302 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Total: 61 concellos - - 4.494,50 km2 942.665 h. 10 comarcas 670 parroquias - -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]