Lista de concellos de Pontevedra

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa dos concellos da provincia de Pontevedra.

Lista dos 61 concellos da provincia de Pontevedra:

Concello Superficie km² Habitantes 2015 [1] Comarca Parroquias e lugares Eleccións municipais Imaxes
Agolada 147,8 2.585 Deza 24 parroquias datos Ver
Arbo 42,9 2.846 A Paradanta 6 parroquias datos Ver
Baiona 34,5 12.072 Vigo 5 parroquias datos Ver
Barro 37,6 3.726 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Bueu 30,8 12.251 O Morrazo 6 parroquias datos Ver
Caldas de Reis 68,2 9.834 Caldas 9 parroquias datos Ver
Cambados 23,4 13.895 O Salnés 5 parroquias datos Ver
Campo Lameiro 63,8 1.931 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Cangas 38,1 26.520 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
A Cañiza 107,5 5.230 A Paradanta 9 parroquias datos Ver
Catoira 29,4 3.368 Caldas 4 parroquias datos Ver
Cerdedo-Cotobade 214,50 6.160 21 parroquias datos Ver
Covelo 125,3 2.617 A Paradanta 14 parroquias datos Ver
Crecente 57,5 2.252 A Paradanta 11 parroquias datos Ver
Cuntis 79,8 4.878 Caldas 8 parroquias datos Ver
Dozón 74,2 1.174 Deza 8 parroquias datos Ver
A Estrada 280,8 21.025 Tabeirós - Terra de Montes 51 parroquias datos Ver
Forcarei 168,4 3.683 Tabeirós - Terra de Montes 13 parroquias datos Ver
Fornelos de Montes 83,1 1.794 Vigo 7 parroquias datos Ver
Gondomar 74,5 14.056 Vigo 10 parroquias datos Ver
O Grove 21,9 10.801 O Salnés 2 parroquias datos Ver
A Guarda 20,5 10.193 O Baixo Miño 3 parroquias datos Ver
A Illa de Arousa 7,0 4.956 O Salnés 1 parroquia datos Ver
Lalín 326,8 20.005 Deza 48 parroquias datos Ver
A Lama 111,8 2.670 Pontevedra 10 parroquias datos Ver
Marín 36,7 25.084 O Morrazo 7 parroquias datos Ver
Meaño 27,8 5.382 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Meis 52,4 5.006 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Moaña 35,1 19.492 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
Mondariz 85,1 4.665 O Condado 12 parroquias datos Ver
Mondariz-Balneario 2,3 652 O Condado 1 parroquia datos Ver
Moraña 41,3 4.358 Caldas 9 parroquias datos Ver
Mos 53,2 15.305 Vigo 10 parroquias datos Ver
As Neves 65,5 4.066 O Condado 13 parroquias datos Ver
Nigrán 34,8 17.619 Vigo 7 parroquias datos Ver
Oia 83,3 3.008 O Baixo Miño 6 parroquias datos Ver
Pazos de Borbén 50,0 3.067 Vigo 8 parroquias datos Ver
Poio 33,9 16.842 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Ponte Caldelas 87,0 5.540 Pontevedra 9 parroquias datos Ver
Ponteareas 125,6 22.990 O Condado 24 parroquias datos Ver
Pontecesures 6,7 3.062 Caldas 1 parroquia datos Ver
Pontevedra 118,3 82.539 Pontevedra 18 parroquias datos Ver
O Porriño 61,2 18.898 Vigo 8 parroquias datos Ver
Portas 22,6 3.061 Caldas 4 parroquias datos Ver
Redondela 52,1 29.697 Vigo 13 parroquias datos Ver
Ribadumia 19,7 5.087 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Rodeiro 154,9 2.700 Deza 20 parroquias datos Ver
O Rosal 44,1 6.406 O Baixo Miño 4 parroquias datos Ver
Salceda de Caselas 35,9 8.873 Vigo 7 parroquias datos Ver
Salvaterra de Miño 62,5 9.619 O Condado 17 parroquias datos Ver
Sanxenxo 45,1 17.391 O Salnés 9 parroquias datos Ver
Silleda 168,0 8.772 Deza 33 parroquias datos Ver
Soutomaior 25,0 7.317 Vigo 2 parroquias datos Ver
Tomiño 106,6 13.662 O Baixo Miño 15 parroquias datos Ver
Tui 68,3 17.013 O Baixo Miño 12 parroquias datos Ver
Valga 40,6 6.062 Caldas 5 parroquias datos Ver
Vigo 109,1 294.098 Vigo 23 parroquias datos Ver
Vila de Cruces 155,0 5.556 Deza 28 parroquias datos Ver
Vilaboa 36,9 6.059 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Vilagarcía de Arousa 44,2 37.482 O Salnés 12 parroquias datos Ver
Vilanova de Arousa 33,7 10.422 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Total: 61 concellos 4.494,50 km2 947.374 hab. 10 comarcas 670 parroquias - -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]