Lista de concellos de Ourense

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa dos concellos da provincia de Ourense.

Lista dos 92 concellos da provincia de Ourense:

Concello Superficie km² Habitantes 2015 [1] Comarca Parroquias e lugares Eleccións municipais Imaxes
Allariz 86 6.049 Allariz-Maceda 16 parroquias 1979-2015 Ver
Amoeiro 39,7 2.245 Ourense 8 parroquias 1979-2015 Ver
A Arnoia 20,8 1.040 O Ribeiro 1 parroquia 1979-2015 Ver
Avión 120,5 1.962 O Ribeiro 9 parroquias 1979-2015 Ver
Baltar 94 1.002 A Limia 7 parroquias 1979-2015 Ver
Bande 99 1.735 Baixa Limia 12 parroquias 1979-2015 Ver
Baños de Molgas 67,6 1.658 Allariz-Maceda 13 parroquias 1979-2015 Ver
Barbadás 30,2 10.463 Ourense 6 parroquias 1979-2015 Ver
O Barco de Valdeorras 85,7 13.785 Valdeorras 14 parroquias 1979-2015 Ver
Beade 6,4 451 O Ribeiro 2 parroquias 1979-2015 Ver
Beariz 56,0 1.016 O Carballiño 3 parroquias 1979-2015 Ver
Os Blancos 47,6 878 A Limia 7 parroquias 1979-2015 Ver
Boborás 87,8 2.510 O Carballiño 14 parroquias 1979-2015 Ver
A Bola 34,9 1.339 Terra de Celanova 8 parroquias 1979-2015 Ver
O Bolo 91,2 988 Valdeorras 18 parroquias 1979-2015 Ver
Calvos de Randín 97,7 922 A Limia 9 parroquias 1979-2015 Ver
Carballeda de Avia 47,0 1.400 O Ribeiro 8 parroquias 1979-2015 Ver
Carballeda de Valdeorras 222,7 1.698 Valdeorras 17 parroquias 1979-2015 Ver
O Carballiño 54,4 13.999 O Carballiño 16 parroquias 1979-2015 Ver
Cartelle 94,3 2.852 Terra de Celanova 12 parroquias 1979-2015 Ver
Castrelo de Miño 39,7 1.556 O Ribeiro 7 parroquias 1979-2015 Ver
Castrelo do Val 122,0 1.079 Verín 9 parroquias 1979-2015 Ver
Castro Caldelas 87,6 1.351 Terra de Caldelas 16 parroquias 1979-2015 Ver
Celanova 67,3 5.536 Terra de Celanova 19 parroquias 1979-2015 Ver
Cenlle 29,0 1.189 O Ribeiro 10 parroquias 1979-2015 Ver
Chandrexa de Queixa 171,80 528 Terra de Trives 18 parroquias 1979-2015 Ver
Coles 38,1 3.168 Ourense 11 parroquias 1979-2015 Ver
Cortegada 26,9 1.184 O Ribeiro 7 parroquias 1979-2015 Ver
Cualedro 117,6 1.840 Verín 10 parroquias 1979-2015 Ver
Entrimo 84,5 1.251 Baixa Limia 5 parroquias 1979-2015 Ver
Esgos 37,8 1.220 Ourense 7 parroquias 1979-2015 Ver
Gomesende 28,3 829 Terra de Celanova 6 parroquias 1979-2015 Ver
A Gudiña 171,4 1.392 Viana 8 parroquias 1979-2015 Ver
O Irixo 121,0 1.600 O Carballiño 12 parroquias 1979-2015 Ver
Larouco 23,7 526 Valdeorras 4 parroquias 1979-2015 Ver
Laza 215,9 1.424 Verín 10 parroquias 1979-2015 Ver
Leiro 38,3 1.630 O Ribeiro 9 parroquias 1979-2015 Ver
Lobeira 68,9 813 Baixa Limia 8 parroquias 1979-2015 Ver
Lobios 168,4 1.988 Baixa Limia 10 parroquias 1979-2015 Ver
Maceda 101,9 2.957 Allariz-Maceda 12 parroquias 1979-2015 Ver
Manzaneda 114,6 975 Terra de Trives 10 parroquias 1979-2015 Ver
Maside 40,0 2.879 O Carballiño 9 parroquias 1979-2015 Ver
Melón 53,4 1.293 O Ribeiro 2 parroquias 1979-2015 Ver
A Merca 51,0 2.021 Terra de Celanova 12 parroquias 1979-2015 Ver
A Mezquita 104,30 1.109 Viana 9 parroquias 1979-2015 Ver
Montederramo 135,6 807 Terra de Caldelas 13 parroquias 1979-2015 Ver
Monterrei 119,1 2.758 Verín 11 parroquias 1979-2015 Ver
Muíños 109,7 1.622 Baixa Limia 12 parroquias 1979-2015 Ver
Nogueira de Ramuín 98,3 2.124 Ourense 12 parroquias 1979-2015 Ver
Oímbra 71,9 2.020 Verín 7 parroquias 1979-2015 Ver
Ourense 84,5 106.231 Ourense 21 parroquias 1979-2015 Ver
Paderne de Allariz 38,8 1.486 Allariz-Maceda 10 parroquias 1979-2015 Ver
Padrenda 57,0 1.912 Terra de Celanova 6 parroquias 1979-2015 Ver
Parada de Sil 62,4 605 Terra de Caldelas 6 parroquias 1979-2015 Ver
O Pereiro de Aguiar 60,9 6.319 Ourense 13 parroquias 1979-2015 Ver
A Peroxa 54,5 2.038 Ourense 14 parroquias 1979-2015 Ver
Petín 30,5 953 Valdeorras 6 parroquias 1979-2015 Ver
Piñor 52,7 1.232 O Carballiño 7 parroquias 1979-2015 Ver
A Pobra de Trives 84,2 2.245 Terra de Trives 19 parroquias 1979-2015 Ver
Pontedeva 9,9 600 Terra de Celanova 2 parroquias 1979-2015 Ver
Porqueira 43,3 901 A Limia 6 parroquias 1979-2015 Ver
Punxín 17,1 760 O Carballiño 6 parroquias 1979-2015 Ver
Quintela de Leirado 31,3 629 Terra de Celanova 5 parroquias 1979-2015 Ver
Rairiz de Veiga 72,1 1.430 A Limia 8 parroquias 1979-2015 Ver
Ramirás 40,7 1.607 Terra de Celanova 10 parroquias 1979-2015 Ver
Ribadavia 25,2 5.112 O Ribeiro 8 parroquias 1979-2015 Ver
Riós 114,4 1.683 Verín 8 parroquias 1979-2015 Ver
A Rúa 35,9 4.595 Valdeorras 3 parroquias 1979-2015 Ver
Rubiá 100,7 1.473 Valdeorras 10 parroquias 1979-2015 Ver
San Amaro 28,9 1.170 O Carballiño 8 parroquias 1979-2015 Ver
San Cibrao das Viñas 39,5 5.036 Ourense 7 parroquias 1979-2015 Ver
San Cristovo de Cea 94,4 2.346 O Carballiño 13 parroquias 1979-2015 Ver
San Xoán de Río 61,1 600 Terra de Trives 9 parroquias 1979-2015 Ver
Sandiás 52,8 1.307 A Limia 3 parroquias 1979-2015 Ver
Sarreaus 77,3 1.283 A Limia 9 parroquias 1979-2015 Ver
Taboadela 25,2 1.514 Ourense 6 parroquias 1979-20155 Ver
A Teixeira 27,6 378 Terra de Caldelas 8 parroquias 1979-2015 Ver
Toén 58,3 2.426 Ourense 8 parroquias 1979-2015 Ver
Trasmiras 56,7 1.410 A Limia 9 parroquias 1979-2015 Ver
A Veiga 290,5 946 Valdeorras 29 parroquias 1979-2015 Ver
Verea 94,2 1.042 Terra de Celanova 11 parroquias 1979-2015 Ver
Verín 94,1 14.107 Verín 15 parroquias 1979-2015 Ver
Viana do Bolo 270,4 3.037 Viana 35 parroquias 1979-2015 Ver
Vilamarín 56,1 2.026 Ourense 9 parroquias 1979-2015 Ver
Vilamartín de Valdeorras 88,3 1.798 Valdeorras 11 parroquias 1979-2015 Ver
Vilar de Barrio 106,7 1.455 A Limia 9 parroquias 1979-2015 Ver
Vilar de Santos 20,7 894 A Limia 2 parroquias 1979-2015 Ver
Vilardevós 152,1 2.170 Verín 12 parroquias 1979-2015 Ver
Vilariño de Conso 200,2 615 Viana 10 parroquias 1979-2015 Ver
Xinzo de Limia 132,7 10.043 A Limia 20 parroquias 1979-2015 Ver
Xunqueira de Ambía 60,2 1.498 Allariz-Maceda 6 parroquias 1979-2015 Ver
Xunqueira de Espadanedo 27,6 818 Allariz-Maceda 4 parroquias 1979-2015 Ver
TOTAL: 92 concellos 7.273,40 km2 318.391 hab. 12 comarcas 916 parroquias - -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]