Lista de concellos de Ourense

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa dos concellos da provincia de Ourense.

Lista dos 92 concellos da provincia de Ourense:

Concello[1] Latitude Lonxitude Superficie km² Habitantes 2019 [2] Comarca Parroquias[1] Eleccións municipais Imaxes
Allariz 42,190130 -7,801661 86 6.188 Allariz-Maceda 16 parroquias datos Ver
Amoeiro 42,415192 -7,947305 39,7 2.280 Ourense 8 parroquias datos Ver
A Arnoia 42,252759 -8,135719 20,8 1.000 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
Avión 42,375737 -8,251988 120,5 1.795 O Ribeiro 9 parroquias datos Ver
Baltar 41,952086 -7,715213 94 962 A Limia 7 parroquias datos Ver
Bande 42,031532 -7,975248 99 1.528 Baixa Limia 12 parroquias datos Ver
Baños de Molgas 42,244760 -7,668438 67,6 1.519 Allariz-Maceda 13 parroquias datos Ver
Barbadás 42,298020 -7,886126 30,2 11.037 Ourense 6 parroquias datos Ver
O Barco de Valdeorras 42,416851 -6,984107 85,7 13.395 Valdeorras 14 parroquias datos Ver
Beade 42,325571 -8,123220 6,4 397 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
Beariz 42,466779 -8,273070 56,0 971 O Carballiño 3 parroquias datos Ver
Os Blancos 41,997224 -7,752410 47,6 766 A Limia 7 parroquias datos Ver
Boborás 42,432279 -8,143262 87,8 2.285 O Carballiño 14 parroquias datos Ver
A Bola 42,156380 -7,911966 34,9 1.156 Terra de Celanova 8 parroquias datos Ver
O Bolo 42,307449 -7,098844 91,2 884 Valdeorras 18 parroquias datos Ver
Calvos de Randín 41,944783 -7,895675 97,7 770 A Limia 9 parroquias datos Ver
Carballeda de Avia 42,320203 -8,165441 47,0 1.286 O Ribeiro 8 parroquias datos Ver
Carballeda de Valdeorras 42,415912 -6,910610 222,7 1.545 Valdeorras 17 parroquias datos Ver
O Carballiño 42,429673 -8,077574 54,4 14.027 O Carballiño 16 parroquias datos Ver
Cartelle 42,224932 -8,019572 94,3 2.642 Terra de Celanova 12 parroquias datos Ver
Castrelo de Miño 42,295739 -8,096432 39,7 1.349 O Ribeiro 7 parroquias datos Ver
Castrelo do Val 41,988337 -7,421737 122,0 984 Verín 9 parroquias datos Ver
Castro Caldelas 42,374196 -7,415530 87,6 1.224 Terra de Caldelas 16 parroquias datos Ver
Celanova 42,151726 -7,957865 67,3 5.649 Terra de Celanova 19 parroquias datos Ver
Cenlle 42,324703 -8,072095 29,0 1.120 O Ribeiro 10 parroquias datos Ver
Chandrexa de Queixa 42,260112 -7,378859 171,80 456 Terra de Trives 18 parroquias datos Ver
Coles 42,411720 -7,839893 38,1 3.050 Ourense 11 parroquias datos Ver
Cortegada 42,206579 -8,171790 26,9 1.085 O Ribeiro 7 parroquias datos Ver
Cualedro 41,988153 -7,594058 117,6 1.679 Verín 10 parroquias datos Ver
Entrimo 41,932738 -8,118462 84,5 1.140 Baixa Limia 5 parroquias datos Ver
Esgos 42,325515 -7,697425 37,8 1.116 Ourense 7 parroquias datos Ver
Gomesende 42,190222 -8,094099 28,3 732 Terra de Celanova 6 parroquias datos Ver
A Gudiña 42,060756 -7,138131 171,4 1.254 Viana 8 parroquias datos Ver
O Irixo 42,513026 -8,119792 121,0 1.466 O Carballiño 12 parroquias datos Ver
Larouco 42,346786 -7,163279 23,7 429 Valdeorras 4 parroquias datos Ver
Laza 42,061310 -7,461026 215,9 1.228 Verín 10 parroquias datos Ver
Leiro 42,369472 -8,125138 38,3 1.568 O Ribeiro 9 parroquias datos Ver
Lobeira 41,986738 -8,039734 68,9 798 Baixa Limia 8 parroquias datos Ver
Lobios 41,903615 -8,083175 168,4 1.708 Baixa Limia 10 parroquias datos Ver
Maceda 42,270442 -7,653522 101,9 2.872 Allariz-Maceda 12 parroquias datos Ver
Manzaneda 42,309486 -7,234244 114,6 870 Terra de Trives 10 parroquias datos Ver
Maside 42,411674 -8,025451 40,0 2.705 O Carballiño 9 parroquias datos Ver
Melón 42,257395 -8,216088 53,4 1.184 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
A Merca 42,219013 -7,908461 51,0 1.913 Terra de Celanova 12 parroquias datos Ver
A Mezquita 42,013669 -7,045345 104,30 1.023 Viana 9 parroquias datos Ver
Montederramo 42,275205 -7,502697 135,6 711 Terra de Caldelas 13 parroquias datos Ver
Monterrei 41,952795 -7,495734 119,1 2.529 Verín 11 parroquias datos Ver
Muíños 41,957892 -7,971712 109,7 1.502 Baixa Limia 12 parroquias datos Ver
Nogueira de Ramuín 42,411870 -7,727520 98,3 1.998 Ourense 12 parroquias datos Ver
Oímbra 41,884998 -7,476561 71,9 1.712 Verín 7 parroquias datos Ver
Ourense 42,335549 -7,863896 84,5 105.233 Ourense 21 parroquias datos Ver
Paderne de Allariz 42,272776 -7,750554 38,8 1.384 Allariz-Maceda 10 parroquias datos Ver
Padrenda 42,138666 -8,158558 57,0 1.748 Terra de Celanova 6 parroquias datos Ver
Parada de Sil 42,382482 -7,571061 62,4 538 Terra de Caldelas 9 parroquias datos Ver
O Pereiro de Aguiar 42,346488 -7,801049 60,9 6.275 Ourense 13 parroquias datos Ver
A Peroxa 42,440256 -7,793947 54,5 1.819 Ourense 14 parroquias datos Ver
Petín 42,382490 -7,126007 30,5 861 Valdeorras 6 parroquias datos Ver
Piñor 42,499626 -8,007319 52,7 1.176 O Carballiño 7 parroquias datos Ver
A Pobra de Trives 42,340749 -7,251864 84,2 2.067 Terra de Trives 19 parroquias datos Ver
Pontedeva 42,167280 -8,138589 9,9 511 Terra de Celanova 2 parroquias datos Ver
Porqueira 42,018724 -7,847307 43,3 815 A Limia 6 parroquias datos Ver
Punxín 42,371661 -7,999713 17,1 693 O Carballiño 6 parroquias datos Ver
Quintela de Leirado 42,130121 -8,090460 31,3 619 Terra de Celanova 5 parroquias datos Ver
Rairiz de Veiga 42,081422 -7,831306 72,1 1.266 A Limia 8 parroquias datos Ver
Ramirás 42,186664 -8,023067 40,7 1.584 Terra de Celanova 10 parroquias datos Ver
Ribadavia 42,287475 -8,143345 25,2 5.024 O Ribeiro 8 parroquias datos Ver
Riós 41,974575 -7,282734 114,4 1.516 Verín 8 parroquias datos Ver
A Rúa 42,395053 -7,114096 35,9 4.314 Valdeorras 3 parroquias datos Ver
Rubiá 42,447820 -6,946359 100,7 1.393 Valdeorras 10 parroquias datos Ver
San Amaro 42,374909 -8,072650 28,9 1.089 O Carballiño 8 parroquias datos Ver
San Cibrao das Viñas 42,298066 -7,873850 39,5 5.405 Ourense 7 parroquias datos Ver
San Cristovo de Cea 42,474886 -7,984856 94,4 2.137 O Carballiño 13 parroquias datos Ver
San Xoán de Río 42,370142 -7,299289 61,1 531 Terra de Trives 9 parroquias datos Ver
Sandiás 42,111165 -7,757796 52,8 1.206 A Limia 3 parroquias datos Ver
Sarreaus 42,087900 -7,604609 77,3 1.162 A Limia 9 parroquias datos Ver
Taboadela 42,255141 -7,817760 25,2 1.429 Ourense 6 parroquias datos Ver
A Teixeira 42,391254 -7,472425 27,6 316 Terra de Caldelas 8 parroquias datos Ver
Toén 42,314473 -7,955743 58,3 2.355 Ourense 8 parroquias datos Ver
Trasmiras 42,025392 -7,617915 56,7 1.286 A Limia 9 parroquias datos Ver
A Veiga 42,250037 -7,026140 290,5 889 Valdeorras 29 parroquias datos Ver
Verea 42,098863 -7,951564 94,2 943 Terra de Celanova 11 parroquias datos Ver
Verín 41,938332 -7,437055 94,1 13.723 Verín 15 parroquias datos Ver
Viana do Bolo 42,180153 -7,114881 270,4 2.886 Viana 35 parroquias datos Ver
Vilamarín 42,465077 -7,891367 56,1 1.854 Ourense 9 parroquias datos Ver
Vilamartín de Valdeorras 42,415094 -7,063105 88,3 1.790 Valdeorras 11 parroquias datos Ver
Vilar de Barrio 42,161133 -7,610500 106,7 1.307 A Limia 9 parroquias datos Ver
Vilar de Santos 42,087156 -7,794199 20,7 820 A Limia 2 parroquias datos Ver
Vilardevós 41,906270 -7,311348 152,1 1.846 Verín 12 parroquias datos Ver
Vilariño de Conso 42,165949 -7,182016 200,2 519 Viana 10 parroquias datos Ver
Xinzo de Limia 42,063528 -7,724800 132,7 9.715 A Limia 20 parroquias datos Ver
Xunqueira de Ambía 42,204092 -7,735255 60,2 1.375 Allariz-Maceda 6 parroquias datos Ver
Xunqueira de Espadanedo 42,318481 -7,629073 27,6 745 Allariz-Maceda 4 parroquias datos Ver
TOTAL Ourense: 92 concellos - - 7.273,40 km2 307.651 hab. 12 comarcas 920 parroquias - -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]