Lista de illas por superficie

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de illas no mundo ordenadas por superficie. Inclúe todas as illas cunha superficie de máis de 1.000 km². Por comparación, amósanse tamén os continentes da Terra. Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que estea completamente rodeada de auga, normalmente adóitase excluír as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. Ao clasificar Australia como continente, aínda cando hai argumentos sobre se tecnicamente é un continente ou sinxelamente parte dun continente maior chamado Australasia, Groenlandia nesta listaxe é considerada a maior illa do mundo.

Masas de terra continental[editar | editar a fonte]

Estas cifras son só aproximacións.

Fila Continente Área (km²) Pais/Países
1 África-Eurasia 84.400.000 Diversos
2 América 42.300.000 Diversos
3 Antártida 13.000.000 Ningún (Flag of Argentina.svg Arxentina, Australia Australia, Flag of Chile.svg Chile, Flag of France.svg Francia, Nova Zelandia Nova Zelandia, Noruega Noruega e o Reino Unido Reino Unido teñen reivindicacións territoriais)
4 Australia1 7.600.000 Australia Australia


1Australia, con 7.600.000 km², é considerada aquí unha masa continental en lugar dunha illa, sendo máis tres veces o tamaño de Groenlandia, a illa máis grande, aínda que ás veces considérase "a Illa Continente".

Illas de máis de 250.000 km²[editar | editar a fonte]

Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que está completamente rodeada de auga, algunhas definicións exclúen as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. A colocación de Australia nesta categoría, fai de Groenlandia a illa máis grande. En aras da clasificación da lista de illas iniciarase con Groenlandia.

Fila Illa Área (km²) Pais/Países
1 Groenlandia 2.130.800[1] Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca
2 Nova Guinea 785.753 Flag of Indonesia.svg Indonesia e Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
3 Borneo 748.168 Flag of Brunei.svg Brunei, Flag of Indonesia.svg Indonesia e Flag of Malaysia.svg Malaisia
4 Madagascar 587.713 Madagascar Madagascar
5 Baffin 507.451[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
6 Sumatra 443.066 Flag of Indonesia.svg Indonesia


Illas de 25.000 km² a 250.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) Pais/Países
7 Honsh 225.800 Flag of Japan.svg Xapón
8 Gran Bretaña 218.595[3] Escocia Escocia, Gales Gales, Inglaterra Inglaterra (Países constituíntes do Reino Unido Reino Unido)
9 Victoria 217.291[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
10 Ellesmere 196.236[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
11 Sulawesi 180.681 Flag of Indonesia.svg Indonesia
12 Illa Sur 145.836 Nova Zelandia Nova Zelandia
13 Xava 138.794 Flag of Indonesia.svg Indonesia
14 Illa Norte 111.583 Nova Zelandia Nova Zelandia
15 Luzón 109.965 Flag of the Philippines.svg Filipinas
16 Terra Nova 108.860[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Newfoundland and Labrador.svg Terra Nova e Labrador)
17 Cuba 105.806 Flag of Cuba.svg Cuba
18 Islandia 101.826 Islandia Islandia
19 Mindanao 97.530 Flag of the Philippines.svg Filipinas
20 Irlanda 81.638 Irlanda Irlanda e Irlanda do Norte Irlanda do Norte (País constituínte do Reino Unido Reino Unido)
21 Hokkaidoō 78.719 Flag of Japan.svg Xapón
22 A Española 73.929 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana e Flag of Haiti.svg Haití
23 Sakhalin 72.493 Rusia Rusia
24 Banks 70.028[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
25 Sri Lanka 65.268[1] Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka
26 Tasmania 64.519[4] Australia Australia (Estado de Flag of Tasmania.svg Tasmania)
27 Devon2 55.247[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
28 Alexandre I 49.070 Flag of Antarctica.svg Antártida
29 Illa Grande da Terra do Lume 47.401 Flag of Argentina.svg Arxentina e Flag of Chile.svg Chile
30 Severny 47.079 Rusia Rusia
31 Berkner 43.873 Flag of Antarctica.svg Antártida
32 Axel Heiberg 43.178[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
33 Illa Melville 42.149[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
34 Illa Southampton 41.214[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
35 Marajó3 40.100[1] Flag of Brazil.svg Brasil
36 Spitsbergen 38.981 Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
37 Kyūshū 37.437 Flag of Japan.svg Xapón
38 Nova Bretaña 35.145 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
39 Taiwan 35.801 Flag of the Republic of China.svg Taiwán (Illa reclamada por Flag of the People's Republic of China.svg China)
40 Illa Prince of Wales 33.339[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
41 Illa Yuzhny 33.246 Rusia Rusia
42 Hainan 33.210 Flag of the People's Republic of China.svg China
43 Illa de Vancouver 31.285[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
44 Timor 28.418 Flag of Indonesia.svg Indonesia e Flag of East Timor.svg Timor Leste
45 Sicilia 25.662 Italia Italia


2Illa deshabitada máis extensa do mundo.
3Illa litoral máis extensa do mundo.

Illas de 10.000 km² a 25.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) Pais/Países
46 Somerset 24.786[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
47 Kotelny / Faddeyesky 24.000 Rusia Rusia
48 Sardeña 23.949 Italia Italia
49 Bananal4 20.000[1] Flag of Brazil.svg Brasil
50 Shikoku 18.545 Flag of Japan.svg Xapón
51 Halmahera 18.040 Flag of Indonesia.svg Indonesia
52 Ceram 17.454 Flag of Indonesia.svg Indonesia
53 Grande Terre 16.648 Flag of New Caledonia.svg Nova Caledonia (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
54 Bathurst 16.042[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
55 Prince Patrick 15.848[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
56 Thurston 15.700[1] Flag of Antarctica.svg Antártida
57 Sumbawa 14.386 Flag of Indonesia.svg Indonesia
58 Nordaustlandet 14.247 Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
59 Illa da Revolución de Outubro 14.204 Rusia Rusia
60 Flores 14.154 Flag of Indonesia.svg Indonesia
61 Illa King William 13.111[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
62 Negros 13.074 Flag of the Philippines.svg Filipinas
63 Samar 12.849 Flag of the Philippines.svg Filipinas
64 Palawan 12.189 Flag of the Philippines.svg Filipinas
65 Panay 12.011 Flag of the Philippines.svg Filipinas
66 Tupinambarana 11.850[1] Flag of Brazil.svg Brasil
67 Yos Sudarso 11.742 Flag of Indonesia.svg Indonesia
68 Bangka 11.413 Flag of Indonesia.svg Indonesia
69 Ellef Rignes 11.295[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
70 Bolxevique 11.206 Rusia Rusia
71 Xamaica 11.190 Xamaica Xamaica
72 Bylot 11.067[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
73 Sumba 10.711 Flag of Indonesia.svg Indonesia
74 Mindoro 10.572 Flag of the Philippines.svg Filipinas
75 Viti Levu 10.531 Fixi Fixi
76 Hawaii 10.434 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
77 Cape Breton 10.311[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Nova Scotia.svg Nova Escocia)


4Illa fluvial máis extensa do mundo

Illas de 5.000 km² a 10.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) Pais/Paises
78 Prince Charles 9.521[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
79 Bougainville 9.318 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
80 Kodiak 9.293 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
81 Chipre 9.234 Chipre Chipre5, 6
82 Porto Rico 9.100 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico (Territorio non incorporado dos Estados Unidos de América Estados Unidos)
83 Komsomolets 8.812 Rusia Rusia
84 Córsega 8.741 Flag of France.svg Francia (Colectividade territorial de Córsega Córsega)
85 Qeqertarsuaq 8.612 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
86 Carney 8.500[1] Flag of Antarctica.svg Antártida
87 Chiloé 8.478 Flag of Chile.svg Chile
88 Buru 8.473 Flag of Indonesia.svg Indonesia
89 Creta 8.350 Grecia Grecia
90 Anticosti 7.941[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Quebec.svg Quebec)
91 Roosevelt 7.910 Flag of Antarctica.svg Antártida
92 Wrangel 7.866 Rusia Rusia
93 Nova Irlanda 7.404 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
94 Leyte 7.368 Flag of the Philippines.svg Filipinas
95 Selandia 7.180 Dinamarca Dinamarca
96 Cornwallis 6.995[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
97 Príncipe de Gales 6.675 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
98 Kerguelen 6.617 Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Terras Austrais e Antárticas Francesas (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
99 Soidade 6.605 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido, reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina)
100 Siple 6.390 Flag of Antarctica.svg Antártida
101 Graham 6.361[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
102 Nova Siberia 6.201 Rusia Rusia
103 Melville 5.765 Australia Australia (Territorio do Flag of the Northern Territory.svg Territorio Norte)
104 Príncipe Eduardo 5.620[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of Prince Edward Island.svg Illa do Príncipe Eduardo)
105 Vanua Levu 5.587 Fixi Fixi
106 Wellington 5.556 Flag of Chile.svg Chile
107 Coats 5.498 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
108 Bali 5.416 Flag of Indonesia.svg Indonesia
109 Chichagof 5.388 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
110 Guadalcanal 5.353 Illas Salomón Illas Salomón
111 Amund Ringnes 5.255[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
112 Bolshoy Lyakhovsky 5.157 Rusia Rusia
113 St. Lawrence 5.135 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
114 Riesco 5.110[1] Flag of Chile.svg Chile
115 Mackenzie King 5.048[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
116 Trinidad 5.009 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago


5Despois da independencia da illa en 1960, o Reino Unido retivo, por tratado internacional, a soberanía sobre Akrotiri e Dhekelia, coñecidas como "bases areas soberanas do Reino Unido"
6Os Turcos ocuparon o norte da illa e autoproclamouse como República Turca do Norte de Chipre, un estado de facto autogobernado, mais non recoñecido pola ONU.

Illas de 2.500 km² a 5.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) Pais/Paises
117 Caviana 5.000[3] Flag of Brazil.svg Brasil
118 Kolguev 4.968 Rusia Rusia
119 Edgeøya 4.940 Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
120 Gurupá 4.864[3] Flag of Brazil.svg Brasil
121 Isabela 4.711 Flag of Ecuador.svg Ecuador
122 Vendsyssel-Thy7 4.685[3] Dinamarca Dinamarca
123 Lombok 4.625 Flag of Indonesia.svg Indonesia
124 Gran Malvina 4.531 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido, reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina)
125 Belitung 4.478 Flag of Indonesia.svg Indonesia
126 Cebú 4.468 Flag of the Philippines.svg Filipinas
127 Adelaide 4.463 Flag of Antarctica.svg Antártida
128 Stefansson 4.463[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
129 Madura 4.429 Flag of Indonesia.svg Indonesia
130 Buton 4.408 Flag of Indonesia.svg Indonesia
131 Kangaroo 4.374 Australia Australia (Estado de Flag of South Australia.svg Australia Meridional)
132 Almirantado 4.362 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
133 Nunivak 4.209[1] Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
134 Unimak 4.119 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
135 Hoste 4.117[1] Flag of Chile.svg Chile
136 Spaatz 4.100[3] Flag of Antarctica.svg Antártida
137 Baranof 4.064 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
138 Nias 4.048 Flag of Indonesia.svg Indonesia
139 Espírito Santo 3.956 Vanuatu Vanuatu
140 Milne Land 3.913 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
141 Malaita 3.836 Illas Salomón Illas Salomón
142 Siberut 3.828 Flag of Indonesia.svg Indonesia
143 Bohol 3.821 Flag of the Philippines.svg Filipinas
144 Xeorxia do Sur 3.718 Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido, reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina)
145 Eubea 3.707 Grecia Grecia
146 Santa Inés 3.688 Flag of Chile.svg Chile
147 Mallorca 3.667 España España
148 Santa Isabel 3.665 Illas Salomón Illas Salomón
149 Long Island 3.629[1] Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of New York.svg Nova York)
150 Socotra 3.607 Flag of Yemen.svg Iemen
151 Wetar 3.600 Flag of Indonesia.svg Indonesia
152 Traill 3.542 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
153 Bear 3.500[3] Flag of Antarctica.svg Antártida
154 Andros Norte 3.439 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
155 Vaygach 3.329 Rusia Rusia
156 Masbate 3.268[3] Flag of the Philippines.svg Filipinas
157 Iturup 3.238 Rusia Rusia (Illa reclamada por Flag of Japan.svg Xapón)
158 Makira 3.190 Illas Salomón Illas Salomón
159 Mansel 3.180[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
160 Waigeo 3.154 Flag of Indonesia.svg Indonesia
161 Yamdena 3.100[1] Flag of Indonesia.svg Indonesia
162 Gotland 3.027 Suecia Suecia
163 Fionia 3.012 Dinamarca Dinamarca
164 Akimiski 3.001[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
165 Choiseul 2.971 Illas Salomón Illas Salomón
166 Revillagigedo 2.965 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
167 Taliabu 2.913 Flag of Indonesia.svg Indonesia
168 Muna 2.889 Flag of Indonesia.svg Indonesia
169 Zemlya Georga 2.821 Rusia Rusia
170 illa Kupreanof 2.813 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
171 Broden 2.794[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
172 Andaman do Norte 2.781 India India
173 Manitoulin8 2.766[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Ontario.svg Ontario)
174 Unalaska 2.722 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
175 Saaremaa 2.672 Estonia Estonia
176 Moresby 2.608[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
177 James Ross 2.598 Flag of Antarctica.svg Antártida
178 Obira 2.542 Flag of Indonesia.svg Indonesia
179 Reunión 2.535 Flag of France.svg Francia (Departamento de ultramar de Reunión)


7Parte física da península de Xutlandia dende 1825.
8Illa máis extensa nun lago de auga doce.

Illas de 1.000 km² a 2.500 km²[editar | editar a fonte]

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda que abarca case totalidade das illas no mundo con máis de 1.000 km², na zona da Antártida a superficie dalgunhas illas é incerta.

Illa Área (km²) Pais/Países
Navarino 2.473 Flag of Chile.svg Chile
Paramushir 2.471 Rusia Rusia
Ross 2.460 Flag of Antarctica.svg Antártida
Ymer 2.437 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Anvers 2.432 Flag of Antarctica.svg Antártida
Cornwall 2.358 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Peleng 2.345 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Groote Eylandt 2.285 Australia Australia (Territorio do Flag of the Northern Territory.svg Territorio Norte)
Yapen 2.278 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Morotai 2.266 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Princess Royal 2.251 Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
Juventud 2.237 Flag of Cuba.svg Cuba
Zemlya Vilcheka 2.203 Rusia Rusia
Hinnøya 2.198 Noruega Noruega
Nelson 2.183 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Lewis e Harris 2.179 Escocia Escocia (País constituínte do Reino Unido Reino Unido)
Richards 2.165 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
Trangan 2.149 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Alor 2.120 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Margarita9 2.100 Flag of Colombia.svg Colombia
Laut 2.062 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Malakula 2.041 Vanuatu Vanuatu
Nova Xeorxia 2.037 Illas Salomón Illas Salomón
Misool 2.034 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Tenerife 2.034 España España
Magdalena 2.025 Flag of Chile.svg Chile
René-Levasseur10 2.020 Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Quebec.svg Quebec)
Bioko 2.017 Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial
Ayon 2.000 Rusia Rusia
Karaginsky 2.000 Rusia Rusia
Kuiu 1.962 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Manus 1.940 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Biak 1.904 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Bacan 1.900 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Maui 1.888 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
Bintan 1.866 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Mauricio 1.836 Mauricio Mauricio
Jeju 1.825 Flag of South Korea.svg Corea do Sur
Bely 1.810 Rusia Rusia
Afognak 1.809 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Umnak 1.793 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Bolshoy Shantar 1.766 Rusia Rusia
Bolshoy Bagichev 1.764 Rusia Rusia
Simeule 1.754 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Stewart 1.746 Nova Zelandia Nova Zelandia
Kobroor 1.723 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Air Force 1.720 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Natuna Besar 1.720 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Geographical Society 1.717 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Savaii 1.708 Samoa Samoa
Bathurst 1.693 Australia Australia (Territorio do Flag of the Northern Territory.svg Territorio Norte)
Bering 1.660 Rusia Rusia
Fuerteventura 1.660 España España
Zanzíbar 1.658 Tanzania Tanzania
Skye 1.656 Escocia Escocia (País constituínte do Reino Unido Reino Unido)
Fraser11 1.653 Australia Australia (Estado de Flag of Queensland.svg Queensland)
Soisalo12 1.638 Finlandia Finlandia
Lesbos 1.630 Grecia Grecia
Salawati 1.623 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Kunashir 1.612 Rusia Rusia (Illa reclamada por Flag of Japan.svg Xapón)
Joinville 1.607 Flag of Antarctica.svg Antártida
Tanahbesar 1.604 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Oahu 1.600 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
Rantau 1.597 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Senja 1.586 Noruega Noruega
Flaherty Island 1.585 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Gran Canaria 1.560 España España
Graham Bell 1.557 Rusia Rusia
Gran Inagua 1.544 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Eglinton 1.541 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
Middle Andaman 1.536 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Clavering 1.535 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Pioneer 1.527 Rusia Rusia
Karimun 1.524 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Catanduanes 1.523 Flag of the Philippines.svg Filipinas
Charcot 1.500 Flag of Antarctica.svg Antártida
Rupat 1.490 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Nares Land 1.466 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Andros Sur 1.448 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Kaua'i 1.446 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
Bhola 1.441 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh
Fergusson 1.437 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Urup 1.436 Rusia Rusia
Rodas 1.398 Grecia Grecia
Rei Xurxo 1.384 Flag of the British Antarctic Territory.svg (Territorio de Ultramar do {{RUGBR reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina e Flag of Chile.svg Chile)
Graham 1.378 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Pitt 1.375 Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
Nottingham Island 1.372 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Illa Flinders 1.359 Australia Australia (Estado de Flag of Tasmania.svg Tasmania)
Desolación 1.352 Flag of Chile.svg Chile
Ramree 1.350 Flag of Myanmar.svg Birmania
Öland 1.342 Suecia Suecia
Qeshm 1.336 Flag of Iran.svg Irán
Lougheed 1.308 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
São Luís 1.300 Flag of Brazil.svg Brasil
Dawson 1.290 Flag of Chile.svg Chile
Illa Barents 1.288 Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
Lembata 1.270 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Basilan 1.265 Flag of the Philippines.svg Filipinas
Shannon 1.258 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Mill 1.258 Flag of Antarctica.svg Antártida
Morfil 1.250 Senegal Senegal
Lolland 1.243 Dinamarca Dinamarca
Mangole 1.228 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Lavongai 1.227 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Rote 1.226 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Andaman Sur 1.211 India India
Okinawa 1.206 Flag of Japan.svg Xapón
Tiburón 1.200 Flag of Mexico.svg México
Oleny 1.197 Rusia Rusia
Campana 1.188 Flag of Chile.svg Chile
Aracena 1.164 Flag of Chile.svg Chile
Sherman 1.159 Flag of Antarctica.svg Antártida
Gran Comora 1.158 Comores Comores
Byam Martin 1.150 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
North Ábaco 1.146 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Lifou 1.146 Flag of New Caledonia.svg Nova Caledonia (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
Wales 1.137 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Vanier 1.126 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Upolu 1.125 Samoa Samoa
Clarence 1.111 Flag of Chile.svg Chile
Padang 1.109 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Martinica 1.101 Flag of Martinique.svg Martinica (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
Gran Bahama 1.096 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Zemlya Aleksandry 1.095 Rusia Rusia
King 1.091 Australia Australia (Estado de Flag of Tasmania.svg Tasmania)
Rowley 1.090 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Meighen 1.074 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Illa de Margarita13 1.072 Flag of Venezuela.svg Venezuela
Sääminginsalo 1.069 Finlandia Finlandia
Serrano 1.063 Flag of Chile.svg Chile
Atka 1.061 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Cameron 1.059 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Banks 1.054 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
Hall (Gallya) 1.049 Rusia Rusia
Great Nicobar 1.045 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Madre de Dios 1.043 Flag of Chile.svg Chile
Tahití 1.042 Polinesia Francesa Polinesia Francesa (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
Chongming 1.041 Flag of the People's Republic of China.svg China
Normanby 1.040 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Resolution 1.015 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Vansittart 1.010 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Fasta Åland (Åland mainland) 1.010 Åland Åland (Provincia autónoma de Finlandia Finlandia)
Illa Mornington 1.002 Australia Australia (Estado de Flag of Queensland.svg Queensland)
Smyley 1.000 Flag of Antarctica.svg Antártida


9Illa interior fluvial no Río Magdalena, non confundir coa illa do Caribe venezolano homónima.
10Extensa illa artificial.
11Illa de area máis extensa.
12Non é unha auténtica illa xa que os lagos ca rodean teñen diferentes niveis.
12Illa do Caribe venezolano, non confundir coa illa interior fluvial colombiana homónima.

Notas[editar | editar a fonte]