Lista de illas por superficie

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de illas no mundo ordenadas por superficie. Inclúe todas as illas cunha superficie de máis de 1.000 km². Por comparación, amósanse tamén os continentes da Terra. Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que estea completamente rodeada de auga, normalmente adóitase excluír as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. Ao clasificar Australia como continente, aínda cando hai argumentos sobre se tecnicamente é un continente ou sinxelamente parte dun continente maior chamado Australasia, Groenlandia nesta listaxe é considerada a maior illa do mundo.

Masas de terra continental[editar | editar a fonte]

Estas cifras son só aproximacións.

Fila Continente Área (km²) País/Países
1 África-Eurasia 84 400 000 Diversos
2 América 42 300 000 Diversos
3 Antártida 13 000 000 Ningún (Flag of Argentina.svg Arxentina, Australia Australia, Flag of Chile.svg Chile, Flag of France.svg Francia, Nova Zelandia Nova Zelandia, Noruega Noruega e o Reino Unido Reino Unido teñen reivindicacións territoriais)
4 Australia1 7 600 000 Australia Australia

1Australia, con 7 600 000 km², é considerada aquí unha masa continental en lugar dunha illa, sendo máis de tres veces o tamaño de Groenlandia, a illa máis grande, aínda que ás veces considérase "a Illa Continente".

Illas de máis de 250.000 km²[editar | editar a fonte]

Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que está completamente rodeada de auga, algunhas definicións exclúen as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. A colocación de Australia nesta categoría, fai de Groenlandia a illa máis grande. En prol da clasificación da lista de illas iniciarase con Groenlandia.

Fila Illa Área (km²) País/Países
1 Groenlandia 2 130 800[1] Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
2 Nova Guinea 785.753 Flag of Indonesia.svg Indonesia e Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
3 Borneo 748.168 Flag of Brunei.svg Brunei, Flag of Indonesia.svg Indonesia e Flag of Malaysia.svg Malaisia
4 Madagascar 587.713 Madagascar Madagascar
5 Baffin 507.451[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
6 Sumatra 443.066 Flag of Indonesia.svg Indonesia

Illas de 25.000 km² a 250.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) País/Países
7 Honshu 225.800 Flag of Japan.svg Xapón
8 Gran Bretaña 218.595[3] Escocia Escocia, Gales Gales, Inglaterra Inglaterra (Países constituíntes do Reino Unido Reino Unido)
9 Victoria 217.291[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
10 Ellesmere 196.236[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
11 Sulawesi 180.681 Flag of Indonesia.svg Indonesia
12 Illa Sur 145.836 Nova Zelandia Nova Zelandia
13 Xava 138.794 Flag of Indonesia.svg Indonesia
14 Illa Norte 111.583 Nova Zelandia Nova Zelandia
15 Luzón 109.965 Flag of the Philippines.svg Filipinas
16 Terra Nova 108.860[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Newfoundland and Labrador.svg Terra Nova e Labrador)
17 Cuba 105.806 Flag of Cuba.svg Cuba
18 Islandia 101.826 Islandia Islandia
19 Mindanao 97.530 Flag of the Philippines.svg Filipinas
20 Irlanda 81.638 Irlanda Irlanda e Irlanda do Norte (País constituínte do Reino Unido Reino Unido)
21 Hokkaidoō 78.719 Flag of Japan.svg Xapón
22 A Española 73.929 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana e Flag of Haiti.svg Haití
23 Sakhalin 72.493 Rusia Rusia
24 Banks 70.028[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
25 Sri Lanka 65.268[1] Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka
26 Tasmania 64.519[4] Australia Australia (Estado de Flag of Tasmania.svg Tasmania)
27 Devon2 55.247[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
28 Alexandre I 49.070 Flag of Antarctica.svg Antártida
29 Illa Grande da Terra do Fogo 47.401 Flag of Argentina.svg Arxentina e Flag of Chile.svg Chile
30 Severny 47.079 Rusia Rusia
31 Berkner 43.873 Flag of Antarctica.svg Antártida
32 Axel Heiberg 43.178[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
33 Illa Melville 42.149[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
34 Illa Southampton 41.214[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
35 Marajó3 40.100[1] Flag of Brazil.svg Brasil
36 Spitsbergen 38.981[5] Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
37 Kyūshū 37.437 Flag of Japan.svg Xapón
38 Taiwan 35.801 Flag of the Republic of China.svg Taiwán
39 Nova Bretaña 35.145 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
40 Illa Prince of Wales 33.339[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
41 Illa Yuzhny 33.246 Rusia Rusia
42 Hainan 33.210 Flag of the People's Republic of China.svg China
43 Illa de Vancouver 31.285[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
44 Timor 28.418 Flag of Indonesia.svg Indonesia e Flag of East Timor.svg Timor Leste
45 Sicilia 25.662 Italia Italia

2Illa deshabitada máis extensa do mundo.
3Illa litoral máis extensa do mundo.

Illas de 10.000 km² a 25.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) País/Países
46 Somerset 24.786[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
47 Kotelny / Faddeyesky 24.000 Rusia Rusia
48 Sardeña 23.949 Italia Italia
49 Bananal4 20.000[1] Flag of Brazil.svg Brasil
50 Shikoku 18.545 Flag of Japan.svg Xapón
51 Halmahera 18.040 Flag of Indonesia.svg Indonesia
52 Ceram 17.454 Flag of Indonesia.svg Indonesia
53 Grande Terre 16.648 Flags of New Caledonia.svg Nova Caledonia (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
54 Bathurst 16.042[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
55 Prince Patrick 15.848[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
56 Thurston 15.700[1] Flag of Antarctica.svg Antártida
57 Sumbawa 14.386 Flag of Indonesia.svg Indonesia
58 Nordaustlandet 14.247 Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
59 Illa da Revolución de Outubro 14.204 Rusia Rusia
60 Flores 14.154 Flag of Indonesia.svg Indonesia
61 Illa King William 13.111[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
62 Negros 13.074 Flag of the Philippines.svg Filipinas
63 Samar 12.849 Flag of the Philippines.svg Filipinas
64 Palawan 12.189 Flag of the Philippines.svg Filipinas
65 Panay 12.011 Flag of the Philippines.svg Filipinas
66 Tupinambarana 11.850[1] Flag of Brazil.svg Brasil
67 Yos Sudarso 11.742 Flag of Indonesia.svg Indonesia
68 Bangka 11.413 Flag of Indonesia.svg Indonesia
69 Ellef Rignes 11.295[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
70 Bolxevique 11.206 Rusia Rusia
71 Xamaica 11.190 Xamaica Xamaica
72 Bylot 11.067[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
73 Sumba 10.711 Flag of Indonesia.svg Indonesia
74 Mindoro 10.572 Flag of the Philippines.svg Filipinas
75 Viti Levu 10.531 Fidxi Fidxi
76 Hawaii 10.434 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
77 Cape Breton 10.311[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Nova Scotia.svg Nova Escocia)

4Illa fluvial máis extensa do mundo

Illas de 5.000 km² a 10.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) País/Países
78 Prince Charles 9.521[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
79 Bougainville 9.318 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
80 Kodiak 9.293 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
81 Chipre 9.234 Chipre Chipre, Akrotiri and Dhekelia flag.jpg Akrotiri e Dhekelia, Bases Aéreas Soberanas de Reino Unido Reino Unido, e República Turca do Norte de Chipre República Turca do Norte de Chipre[Note 1]
82 Porto Rico 9.100 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico (Territorio non incorporado dos Estados Unidos de América Estados Unidos)
83 Komsomolets 8.812 Rusia Rusia
84 Córsega 8.741 Flag of France.svg Francia (Colectividade territorial de Córsega Córsega)
85 Qeqertarsuaq 8.612 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
86 Carney 8.500[1] Flag of Antarctica.svg Antártida
87 Chiloé 8.478 Flag of Chile.svg Chile
88 Buru 8.473 Flag of Indonesia.svg Indonesia
89 Creta 8.350 Grecia Grecia
90 Anticosti 7.941[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Quebec.svg Quebec)
91 Roosevelt 7.910 Flag of Antarctica.svg Antártida
92 Wrangel 7.866 Rusia Rusia
93 Nova Irlanda 7.404 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
94 Leyte 7.368 Flag of the Philippines.svg Filipinas
95 Selandia 7.180 Dinamarca Dinamarca
96 Cornwallis 6.995[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
97 Príncipe de Gales 6.675 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
98 Kerguelen 6.617 Flag of the French Southern and Antarctic Lands.svg Terras Austrais e Antárticas Francesas (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
99 Soidade 6.605 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido, reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina)
100 Siple 6.390 Flag of Antarctica.svg Antártida
101 Graham 6.361[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
102 Nova Siberia 6.201 Rusia Rusia
103 Melville 5.765 Australia Australia (Territorio do Flag of the Northern Territory.svg Territorio Norte)
104 Príncipe Eduardo 5.620[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of Prince Edward Island.svg Illa do Príncipe Eduardo)
105 Vanua Levu 5.587 Fidxi Fidxi
106 Wellington 5.556 Flag of Chile.svg Chile
107 Coats 5.498 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
108 Bali 5.416 Flag of Indonesia.svg Indonesia
109 Chichagof 5.388 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
110 Guadalcanal 5.353 Illas Salomón Illas Salomón
111 Amund Ringnes 5.255[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
112 Bolshoy Lyakhovsky 5.157 Rusia Rusia
113 St. Lawrence 5.135 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
114 Riesco 5.110[1] Flag of Chile.svg Chile
115 Mackenzie King 5.048[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
116 Trinidad 5.009 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago

5Despois da independencia da illa en 1960, o Reino Unido retivo, por tratado internacional, a soberanía sobre Akrotiri e Dhekelia, coñecidas como "bases areas soberanas do Reino Unido"
6Os Turcos ocuparon o norte da illa e autoproclamouse como República Turca do Norte de Chipre, un estado de facto autogobernado, mais non recoñecido pola ONU.

Illas de 2.500 km² a 5.000 km²[editar | editar a fonte]

Fila Illa Área (km²) País/Países
117 Caviana 5.000[3] Flag of Brazil.svg Brasil
118 Kolguev 4.968 Rusia Rusia
119 Edgeøya 4.940 Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
120 Gurupá 4.864[3] Flag of Brazil.svg Brasil
121 Isabela 4.711 Flag of Ecuador.svg Ecuador
122 Vendsyssel-Thy7 4.685[3] Dinamarca Dinamarca
123 Lombok 4.625 Flag of Indonesia.svg Indonesia
124 Gran Malvina 4.531 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido, reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina)
125 Belitung 4.478 Flag of Indonesia.svg Indonesia
126 Cebú 4.468 Flag of the Philippines.svg Filipinas
127 Adelaide 4.463 Flag of Antarctica.svg Antártida
128 Stefansson 4.463[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
129 Madura 4.429 Flag of Indonesia.svg Indonesia
130 Buton 4.408 Flag of Indonesia.svg Indonesia
131 Kangaroo 4.374 Australia Australia (Estado de Flag of South Australia.svg Australia Meridional)
132 Almirantado 4.362 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
133 Nunivak 4.209[1] Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
134 Unimak 4.119 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
135 Hoste 4.117[1] Flag of Chile.svg Chile
136 Spaatz 4.100[3] Flag of Antarctica.svg Antártida
137 Baranof 4.064 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
138 Nias 4.048 Flag of Indonesia.svg Indonesia
139 Espírito Santo 3.956 Vanuatu Vanuatu
140 Milne Land 3.913 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
141 Malaita 3.836 Illas Salomón Illas Salomón
142 Siberut 3.828 Flag of Indonesia.svg Indonesia
143 Bohol 3.821 Flag of the Philippines.svg Filipinas
144 Xeorxia do Sur 3.718 Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido, reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina)
145 Eubea 3.707 Grecia Grecia
146 Santa Inés 3.688 Flag of Chile.svg Chile
147 Mallorca 3.667 España España
148 Santa Isabel 3.665 Illas Salomón Illas Salomón
149 Long Island 3.629[1] Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of New York.svg Nova York)
150 Socotra 3.607 Flag of Yemen.svg Iemen
151 Wetar 3.600 Flag of Indonesia.svg Indonesia
152 Traill 3.542 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
153 Bear 3.500[3] Flag of Antarctica.svg Antártida
154 Andros Norte 3.439 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
155 Vaygach 3.329 Rusia Rusia
156 Masbate 3.268[3] Flag of the Philippines.svg Filipinas
157 Iturup 3.238 Rusia Rusia (Illa reclamada por Flag of Japan.svg Xapón)
158 Makira 3.190 Illas Salomón Illas Salomón
159 Mansel 3.180[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
160 Waigeo 3.154 Flag of Indonesia.svg Indonesia
161 Yamdena 3.100[1] Flag of Indonesia.svg Indonesia
162 Gotland 3.027 Suecia Suecia
163 Fionia 3.012 Dinamarca Dinamarca
164 Akimiski 3.001[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
165 Choiseul 2.971 Illas Salomón Illas Salomón
166 Revillagigedo 2.965 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
167 Taliabu 2.913 Flag of Indonesia.svg Indonesia
168 Muna 2.889 Flag of Indonesia.svg Indonesia
169 Zemlya Georga 2.821 Rusia Rusia
170 illa Kupreanof 2.813 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
171 Broden 2.794[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut e Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
172 Andaman do Norte 2.781 India India
173 Manitoulin8 2.766[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Ontario.svg Ontario)
174 Unalaska 2.722 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
175 Illa de Saaremaa 2.672 Estonia Estonia
176 Moresby 2.608[2] Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
177 James Ross 2.598 Flag of Antarctica.svg Antártida
178 Obira 2.542 Flag of Indonesia.svg Indonesia
179 Reunión 2.535 Flag of France.svg Francia (Departamento de ultramar de Reunión)

7Parte física da península de Xutlandia dende 1825.
8Illa máis extensa nun lago de auga doce.

Illas de 1.000 km² a 2.500 km²[editar | editar a fonte]

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda que abarca case totalidade das illas no mundo con máis de 1.000 km², na zona da Antártida a superficie dalgunhas illas é incerta.

Illa Área (km²) País/Países
Navarino 2.473 Flag of Chile.svg Chile
Paramushir 2.471 Rusia Rusia
Ross 2.460 Flag of Antarctica.svg Antártida
Ymer 2.437 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Anvers 2.432 Flag of Antarctica.svg Antártida
Karaginsky 2.404 Rusia Rusia
Cornwall 2.358 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Peleng 2.345 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Groote Eylandt 2.285 Australia Australia (Territorio do Flag of the Northern Territory.svg Territorio Norte)
Yapen 2.278 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Morotai 2.266 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Princess Royal 2.251 Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
Juventud 2.237 Flag of Cuba.svg Cuba
Zemlya Vilcheka 2.203 Rusia Rusia
Hinnøya 2.198 Noruega Noruega
Nelson 2.183 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Lewis e Harris 2.179 Escocia Escocia (País constituínte do Reino Unido Reino Unido)
Richards 2.165 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
Trangan 2.149 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Alor 2.120 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Margarita9 2.100 Flag of Colombia.svg Colombia
Laut 2.062 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Malakula 2.041 Vanuatu Vanuatu
Nova Xeorxia 2.037 Illas Salomón Illas Salomón
Misool 2.034 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Tenerife 2.034 España España
Magdalena 2.025 Flag of Chile.svg Chile
René-Levasseur10 2.020 Flag of Canada.svg Canadá (Provincia de Flag of Quebec.svg Quebec)
Bioko 2.017 Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial
Aion 2.000 Rusia Rusia
Kuiu 1.962 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Manus 1.940 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Biak 1.904 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Bacan 1.900 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Maui 1.888 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
Bintan 1.866 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Fraser11 1.840 Australia Australia (Estado de Flag of Queensland.svg Queensland)
Mauricio 1.836 Mauricio Mauricio
Jeju 1.825 Flag of South Korea.svg Corea do Sur
Bely 1.810 Rusia Rusia
Afognak 1.809 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Umnak 1.793 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Bolshoy Shantar 1.766 Rusia Rusia
Bolshoy Bagichev 1.764 Rusia Rusia
Simeule 1.754 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Stewart 1.746 Nova Zelandia Nova Zelandia
Kobroor 1.723 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Air Force 1.720 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Natuna Besar 1.720 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Geographical Society 1.717 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Savaii 1.708 Samoa Samoa
Bathurst 1.693 Australia Australia (Territorio do Flag of the Northern Territory.svg Territorio Norte)
Bering 1.660 Rusia Rusia
Fuerteventura 1.660 España España
Zanzíbar 1.658 Tanzania Tanzania
Skye 1.656 Escocia Escocia (País constituínte do Reino Unido Reino Unido)
Soisalo12 1.638[6] Finlandia Finlandia
Lesbos 1.630 Grecia Grecia
Salawati 1.623 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Kunashir 1.612 Rusia Rusia (Illa reclamada por Flag of Japan.svg Xapón)
Joinville 1.607 Flag of Antarctica.svg Antártida
Tanahbesar 1.604 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Oahu 1.600 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
Rantau 1.597 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Senja 1.586 Noruega Noruega
Illa Flaherty 1.585 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Gran Canaria 1.560 España España
Graham Bell 1.557 Rusia Rusia
Gran Inagua 1.544 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Eglinton 1.541 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
Andaman do Medio 1.536 India India
Clavering 1.535 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Pioneer 1.527 Rusia Rusia
Karimun 1.524 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Catanduanes 1.523 Flag of the Philippines.svg Filipinas
Charcot 1.500 Flag of Antarctica.svg Antártida
Qeshm 1.491 Flag of Iran.svg Irán
Rupat 1.490 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Terra de Nares 1.466 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Andros Sur 1.448 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Kaua'i 1.446 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Hawaii.svg Hawaii)
Bhola 1.441 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh
Fergusson 1.437 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Urup 1.436 Rusia Rusia
Rodas 1.398 Grecia Grecia
Rei Xurxo 1.384 Flag of the British Antarctic Territory.svg (Territorio de Ultramar do Reino Unido Reino Unido reclamado por Flag of Argentina.svg Arxentina e Flag of Chile.svg Chile)
Graham 1.378 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Pitt 1.375 Flag of Canada.svg Canadá (Provincia da Flag of British Columbia.svg Columbia Británica)
Illa Nottingham 1.372 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Illa Flinders 1.359 Australia Australia (Estado de Flag of Tasmania.svg Tasmania)
Desolación 1.352 Flag of Chile.svg Chile
Ramree 1.350 Flag of Myanmar.svg Myanmar
Öland 1.342 Suecia Suecia
Lougheed 1.308 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
São Luís 1.300 Flag of Brazil.svg Brasil
Dawson 1.290 Flag of Chile.svg Chile
Illa Barents 1.288[7] Noruega Noruega (Territorio de Svalbard)
Lembata 1.270 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Basilán 1.265 Flag of the Philippines.svg Filipinas
Shannon 1.258 Groenlandia Groenlandia (Territorio dependente de Dinamarca Dinamarca)
Mill 1.258 Flag of Antarctica.svg Antártida
Morfil 1.250 Senegal Senegal
Lolland 1.243 Dinamarca Dinamarca
Mangole 1.228 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Lavongai 1.227 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Roti 1.226 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Andaman do Sur 1.211 India India
Okinawa 1.206 Flag of Japan.svg Xapón
Tiburón 1.200 Flag of Mexico.svg México
Oleny 1.197 Rusia Rusia
Campana 1.188 Flag of Chile.svg Chile
Aracena 1.164 Flag of Chile.svg Chile
Sherman 1.159 Flag of Antarctica.svg Antártida
Byam Martin 1.150 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Ábaco Norte 1.146 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Lifou 1.146 Flags of New Caledonia.svg Nova Caledonia (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
Wales 1.137 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Vanier 1.126 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Upolu 1.125 Samoa Samoa
Clarence 1.111 Flag of Chile.svg Chile
Padang 1.109 Flag of Indonesia.svg Indonesia
Martinica 1.101 Snake Flag of Martinique.svg Martinica (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
Gran Bahama 1.096 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
Zemlya Aleksandry 1.095 Rusia Rusia
King 1.091 Australia Australia (Estado de Flag of Tasmania.svg Tasmania)
Rowley 1.090 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Meighen 1.074 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Illa de Margarita13 1.072 Flag of Venezuela.svg Venezuela
Sääminginsalo 1.069 Finlandia Finlandia
Serrano 1.063 Flag of Chile.svg Chile
Atka 1.061 Estados Unidos de América Estados Unidos (Estado de Flag of Alaska.svg Alasca)
Cameron 1.059 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Banks 1.054 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo dos Flag of the Northwest Territories.svg Territorios do Noroeste)
Hall (Gallya) 1.049 Rusia Rusia
Gran Nicobar 1.045 India India
Madre de Dios 1.043 Flag of Chile.svg Chile
Tahití 1.042 Polinesia Francesa Polinesia Francesa (Departamento de ultramar de Flag of France.svg Francia)
Chongming 1.041 Flag of the People's Republic of China.svg China
Normanby 1.040 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
Resolution 1.015 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Gran Comora 1.012 Comores Comores
Vansittart 1.010 Flag of Canada.svg Canadá (Territorio Autónomo de Flag of Nunavut.svg Nunavut)
Fasta Åland (Illa principal de Åland) 1.010 Flag of Åland.svg Åland (Provincia autónoma de Finlandia Finlandia)
Illa Mornington 1.002 Australia Australia (Estado de Flag of Queensland.svg Queensland)
Smyley 1.000 Flag of Antarctica.svg Antártida

Illas de 500 km² a 999 km²[editar | editar a fonte]

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda deberían estar a totalidade das illas europeas con máis de 500 km², e a maioría das illas dos outros continentes.

Ranq Illa Area
(km2)[8]
País / Países
323 Illa Vansittart 997[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
324 Maya Karimata 992 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Kalimantan Occidental)
325 Santiago 991[Cómpre referencia] Cabo Verde Cabo Verde
326 Illa Banks 990[2] Flag of Canada.svg Canadá (Columbia Británica)
327 Santa Cruz 979 Flag of Ecuador.svg Ecuador (Illas Galápagos)
328 Illa Brabante 977 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
329 Illa Maly Lyakhovsky 976 Rusia Rusia (República de Sakha)
330 Illa Livingston 974 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
331 Shetland Mainland 970[Cómpre referencia] Reino Unido Reino Unido (Escocia)
332 Flevopolder 970[Cómpre referencia] Países Baixos Países Baixos (Flevoland)
333 Illa Salisbury 960 Rusia Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
334 Illa de Margarita 957 Flag of Venezuela.svg Venezuela
335 Gran Nicobar 956 India India (Andaman e Nicobar)
336 Illa Meighen 955[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
337 Illa Ángel de la Guarda 945 Flag of Mexico.svg México (Baja California)
338 Illa Russell 940[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
339 Illa Umboi 930 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
340 Bengkalis 929 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Riau)
341 Illa de Rügen 926[9] Alemaña Alemaña (Mecklemburgo-Antepomerania)
342 Illa Jens Munk 920[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
343 Marinduque 916 Flag of the Philippines.svg Filipinas (MIMAROPA)
344 Rangsang 908 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Riau)
345 Illa Akpatok 903[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
346 Efaté 900 Vanuatu Vanuatu
347 Pagai do Sur 900 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Sumatra Occidental)
348 Illa de Attu 896 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
349 Pemba 890 Tanzania Tanzania (Zanzíbar)
350 Illa Busuanga 890[Cómpre referencia] Flag of the Philippines.svg Filipinas (Palawan)
351 Illa Lingga 889 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Riau)
352 Erromango 888 Vanuatu Vanuatu
353 Mull 886 Reino Unido Reino Unido (Escocia)
354 Illa de Basse-Terre 876 Flag of France.svg Francia (Guadalupe, Departamentos e territorios de ultramar de Francia)
355 Illa Woodlark (Muyua) 874 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
356 Kabaena 873 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Célebes Suroriental)
357 Etolin 870 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
358 Joló 869 Flag of the Philippines.svg Filipinas (Mindanao Musulmán)
359 Vanatinai (Sueste) 866 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
360 Illa Melchor 864 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Aisén)
361 Illa Bubiyan 863[Cómpre referencia] Kuwait Kuwait
362 Langøya 860[5] Noruega Noruega (Nordland)
363 Sado 855[Cómpre referencia] Flag of Japan.svg Xapón (Rexión de Chūbu)
364 Illa de San Tomé 855 San Tomé e Principe San Tomé e Príncipe
365 Illa Sibiryakov 847 Rusia Rusia (Krai de Krasnoyarsk)
366 Karakelong 846 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Célebes Setentrional)
367 Illa Tablas 839[Cómpre referencia] Flag of the Philippines.svg Filipinas (MIMAROPA)
368 Quíos 823 Grecia Grecia (Exeo Setentrional)
369 Sørøya 816[5] Noruega Noruega (Finnmark)
370 Illa Hanover 812 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
371 Illa King 808[2] Flag of Canada.svg Canadá (Columbia Británica)
372 Ambón 806 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Molucas)
373 Illa Salisbury 804[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
374 Sammisoq 803 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
375 Illa Big 803[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
376 Lanzarote 791 España España (Illas Canarias)
377 Illa White 789[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
378 Santo Antão 787 Cabo Verde Cabo Verde (Illas de Barlovento, Cabo Verde)
379 Dominica 787 Flag of Dominica.svg Dominica
380 Caio Romano 777 Flag of Cuba.svg Cuba
381 Cefalonia 775 Grecia Grecia (Illas Xónicas)
382 Illa Ammassalik 772 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
383 Illa Dinagat 769 Flag of the Philippines.svg Filipinas (Caraga)
384 Illa de São Miguel 769 Portugal Portugal (Azores)
385 Illa Grant 768 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
386 Illa Brock 764[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorios do Noroeste)
387 Illa Prat 761 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Aisén)
388 Singkep 757 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Riau)
389 Dahlak Kebir (Dehalak Deset) 755 Eritrea Eritrea (Arquipélago Dahlak)
390 Illa de Madeira 749 Portugal Portugal (Madeira)
391 Illa Mezhdusharski 748[Cómpre referencia] Rusia Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
392 Chatham 745 Nova Zelandia Nova Zelandia
393 La Gonâve 743[Cómpre referencia] Flag of Haiti.svg Haití
394 Kvaløya 737[5] Noruega Noruega (Troms)
395 Olkhon 730[10] Rusia Rusia (Óblast de Irkutsk)
396 Adak 725 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
397 Montague 722 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
398 Pantar 720 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Nusa Tenggara Oriental)
399 Wowoni 715 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Sulawesi Suroriental)
400 Amami Ōshima 712 Flag of Japan.svg Xapón (Rexión de Kyūshū)
401 Pequena Andaman 710 India India (Andaman e Nicobar)
402 Pulau Ujong, Illa de Singapur 710[Cómpre referencia] Flag of Singapore.svg Singapur
403 Tsushima 709[Cómpre referencia] Flag of Japan.svg Xapón (Rexión de Kyūshū)
404 Illa Latady 700[Cómpre referencia] Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
405 Chatham 696 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
406 Komoran 695 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papua)
407 Illa Drygalski 694 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
408 Menorca 692 España España (Illas Baleares)
409 La Palma 690 España España (Illas Canarias)
410 Illa Bray 689[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
411 Kolombangara 688 Illas Salomón Illas Salomón
412 Illa Goodenough 687 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
413 Fasta Åland 685[6] Finlandia Finlandia (Åland)
414 Buka 682 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
415 Kvitøya 682[7] Noruega Noruega (Svalbard)
416 Ambrym 678 Vanuatu Vanuatu
417 Molokai 678 Estados Unidos de América Estados Unidos (Hawai)
418 Illa de Bahrain 673 Flag of Bahrain.svg Bahrain
419 Illa Selayar 666 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Célebes Meridional)
420 Rennell 660 Illas Salomón Illas Salomón
421 Supiori 659 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papua)
422 Maré 657 Nova Caledonia Nova Caledonia, colectividade especial de Flag of France.svg Francia
423 Ringvassøy 656[5] Noruega Noruega (Troms)
424 Alluttoq 655 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
425 Illa Dall 655 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
426 Anglesey (Ynys Môn) 654 Reino Unido Reino Unido (Gales)
427 Masirah 649[Cómpre referencia] Flag of Oman.svg Omán
428 Illa King Christian 645[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
429 Illa Londonderry 643 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
430 Santa Lucía 640 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía
431 Grande-Terre 639 Flag of France.svg Francia (Guadalupe, Departamentos e territorios de ultramar de Francia)
432 Illa Foley 637[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
433 Boa Vista 634 Cabo Verde Cabo Verde
434 Illa Kuhn 634 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
435 Samosir 630[10] Flag of Indonesia.svg Indonesia (Sumatra Norte) (a illa máis grande da illa de Sumatra)
436 Fernandina 629 Flag of Ecuador.svg Ecuador (Illas Galápagos)
437 Illa Polillo 629 Flag of the Philippines.svg Filipinas (Calabarzon)
438 Vella Lavella 629 Illas Salomón Illas Salomón
439 Corfú (Kerkira) 626 Grecia Grecia (Illas Xónicas)
440 Illa Contreras 626 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
441 Illa Dirk Hartog 625 Australia Australia (Australia Occidental)
442 Pagai do Norte 622 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Sumatra Occidental)
443 Islay 620 Reino Unido Reino Unido (Escocia)
444 Salsette 619[Cómpre referencia] India India (Maharashtra)
445 Illa Benjamín 618 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Aisén)
446 Illa Renaud 618 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
447 Store Koldewey 616 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
448 Prins Karls Forland 615[7] Noruega Noruega (Svalbard)
449 Illa MacKlintok 612[Cómpre referencia] Rusia Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
450 Sipura 601 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Sumatra Occidental)
451 Illa Sherbro 600 Serra Leoa Serra Leoa
452 Illa de Awaji 592[Cómpre referencia] Flag of Japan.svg Xapón (Rexión de Kansai)
453 Illa Gordon 591 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
454 Illa Kent do Norte 590[2] Flag of Canada.svg Canadá (Nunavut)
455 Bornholm 588[11] Dinamarca Dinamarca (Rexión da Capital)
456 Illa Masson 585 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
457 Illa Hendrik 583 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
458 Tawi-Tawi 581 Flag of the Philippines.svg Filipinas (Mindanao Musulmán)
459 Ibiza 577 España España (Illas Baleares)
460 Santiago (San Salvador) 577 Flag of Ecuador.svg Ecuador (Illas Galápagos)
461 Illa de Man 573 Man Illa de Man, Reino Unido Reino Unido Dependencia da Coroa británica
462 Hitra 572[5] Noruega Noruega (Sør-Trøndelag)
463 Illa Patricio Lynch 561 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Aisén)
464 Illa Guimarás 560 Flag of the Philippines.svg Filipinas (Visayas Occidental)
465 Illa Wrangell 560 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
466 Seiland 559[5] Noruega Noruega (Finnmark)
467 Illa Elefante 558 Ningún Flag of Antarctica.svg Antártida
468 Sanana 558[Cómpre referencia] Flag of Indonesia.svg Indonesia (Molucas Septentrionales)
469 Tanna 555 Vanuatu Vanuatu
470 Illa Sangir 552 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Sulawesi Norte)
471 Kai Besar 550 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Molucas)
472 Illa Esmeralda 549[2] Flag of Canada.svg Canadá (Territorios do Noroeste)
473 Illa de San Cristóbal 547 Flag of Ecuador.svg Ecuador (Illas Galápagos)
474 Illa Mitkof 546 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
475 Phuket 543 Flag of Thailand.svg Tailandia
476 Guam 541 Guam Guam, territorio dos Estados Unidos de América Estados Unidos
477 Illa Upernivik 541 Groenlandia Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (Dinamarca Dinamarca)
478 Isle Royale 541[10] Estados Unidos de América Estados Unidos (Michigan)
479 Orkney Mainland 540 Reino Unido Reino Unido (Escocia)
480 Illa Padre 540 Estados Unidos de América Estados Unidos (Texas)
481 Cozumel 539 Flag of Mexico.svg México (Quintana Roo)
482 Long Island 538 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
483 Illa Jorge Montt 537 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
484 Illa Belkovsky 535 Rusia Rusia (República de Sakha)
485 Illa Ukerewe 530[10] Tanzania Tanzania
486 Mornington 529 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
487 Illa Tanaga 529 Estados Unidos de América Estados Unidos (Alasca)
488 Austvågøy 527[5] Noruega Noruega (Nordland)
489 Kimitoön 524[6] Finlandia Finlandia (Finlandia Propia)
490 Cheduba 523[Cómpre referencia] Flag of Myanmar.svg Myanmar
491 Xerba 523 Tunisia Tunisia
492 Duque de York 522 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
493 Illa Porcher 521[2] Flag of Canada.svg Canadá (Columbia Británica)
494 Illa Jackson (Dzheksona) 521 Rusia Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
495 Illa Traiguén 520 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Aisén)
496 Illa Esmeralda 515 Flag of Chile.svg Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
497 Andøya 511 Noruega Noruega (Nordland)
498 Illa Nootka 510[2] Flag of Canada.svg Canadá (Columbia Británica)
499 Adonara 509 Flag of Indonesia.svg Indonesia (East Nusa Tenggara)
500 Vangunu 509 Illas Salomón Illas Salomón
501 Acklins 508 Flag of the Bahamas.svg Bahamas
502 Nendo 506 Illas Salomón Illas Salomón
503 Yakushima 505[Cómpre referencia] Flag of Japan.svg Xapón (Kyūshū)
504 Coiba 503[Cómpre referencia] Flag of Panama.svg Panamá
505 Illa Zhoushan 503[Cómpre referencia] Flag of the People's Republic of China.svg República Popular da China (Provincia de Zhejiang)
506 Biliran 501 Flag of the Philippines.svg Filipinas (Visayas orientais)
507 Illa dos Estados 501 Flag of Argentina.svg Arxentina (Patagonia)
508 Long Island 500 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea

9Illa interior fluvial no Río Magdalena, non confundir coa illa do Caribe venezolano homónima.
10Extensa illa artificial.
11Illa de area máis extensa.
12Non é unha auténtica illa xa que os lagos ca rodean teñen diferentes niveis.
12Illa do Caribe venezolano, non confundir coa illa interior fluvial colombiana homónima.

Notas[editar | editar a fonte]

  1. A República Turca do Norte de Chipre reclama e controla un terzo da illa de Chipre, aínda que non está recoñecida por ningún país agás Turquía.
Referencias
  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 Joshua Calder's World Island Info
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 Atlas of Canada
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 Unsourced / Wikipedia article
  4. Australian Government Geoscience Australia
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 "Statistisk årbok 2009: Geografisk oversikt" (en noruegués). Ssb.no. Consultado o 2010-08-01. 
  6. 6,0 6,1 6,2 "Suomen suurimmat saaret". Kauko Huotari. Arquivado dende o orixinal o 2010-04-12. Consultado o 2010-08-01. 
  7. 7,0 7,1 7,2 "Svalbard Statistics 2005" (PDF) (en noruegués). Consultado o 2010-08-01. 
  8. "Islands By Land Area". Islands.unep.ch. Consultado o 2010-08-01. 
  9. Wurlitzer, Bernd (2006). Rügen (en German) (11 ed.). Mair Dumont Marco Polo. p. 15. ISBN 3-8297-0171-3. 
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 Largest Lake Islands
  11. "Kort & Matrikelstyrelsen - Střrste řer". 2003-09-23. Consultado o 2010-08-01.