Lista de capitais nacionais

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista alfabética de capitais dos países do mundo.

Índice: A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z

A[editar | editar a fonte]

A Valeta (Malta) - Abu Dabi (Emiratos Árabes Unidos) - Abuja (Nixeria) - Accra (Ghana) - Kampala (Uganda) - Adis Abeba (Etiopía) - Agaña (Guam) - Alofi (Niue) - Alxer (Alxeria) - Amán (Xordania) - Ámsterdan (Países Baixos) - Ancara (Turquía) - Andorra a Vella (Andorra) - Asmara (Eritrea) - Antananarivo (Madagascar) - Apia (Samoa) - Ashkhabad (Turcomenistán) - Astana (Casaquistán) - Asunción (Paraguai) - Atenas (Grecia)

B[editar | editar a fonte]

Bagdad (Iraq) - Bakú (Acerbaixán) - Bamaco (Malí) - Bandar Seri Begawan (Brunei) - Bangkok (Tailandia) - Bangui (República Centroafricana) - Banjul (Gambia) - Basse-Terre (Guadalupe) - Basseterre (Saint Kitts e Nevis) - Beirut (Líbano) - Belgrado (Serbia) - Belmopán (Belize) - Berlín (Alemaña) - Berna (Suíza) - Bisau (Guinea-Bisau) - Bishkek (Quirguicistán) - Bogotá (Colombia) - Bos Aires (Arxentina) - Brasilia (Brasil) - Bratislava (Eslovaquia) - Brazzaville (República do Congo) - Bridgetown (Barbados) - Bruxelas (Bélxica) - Bucarest (Romanía) - Budapest (Hungría) - Bujumbura (Burundi)

C[editar | editar a fonte]

Cabul (Afganistán) - Cairo (Exipto) - Canberra (Australia) - Caracas (Venezuela) - Castries (Santa Lucía) - Chişinău (Moldavia) - Cidade de Guatemala (Guatemala) - Cidade de México (México) - Cidade de Panamá (Panamá) - Cidade de Djibuti (Djibuti) - Cidade do Vaticano (Cidade do Vaticano) - Colombo (Sri Lanka) - Conakry (Guinea) - Copenhaguen (Dinamarca)

D[editar | editar a fonte]

Dacca (Bangladesh) - Dakar (Senegal) - Damasco (Siria) - Dodoma (Tanzania) - Dili (Timor Leste) - Doha (Qatar) - Dublín (Irlanda] - Duxambe (Taxiquistán)

E[editar | editar a fonte]

Estocolmo (Suecia)

F[editar | editar a fonte]

Freetown (Serra Leoa) - Funafuti (Tuvalu)

G[editar | editar a fonte]

Gaborone (Botswana) - Georgetown (Güiana)

H[editar | editar a fonte]

Habana (Cuba) - Hamilton (Bermuda) - Hanoi (Vietnam) - Harare (Cimbabue) - Helsinki (Finlandia) - Honiara (Illas Salomón)

I[editar | editar a fonte]

Iacarta (Indonesia) - Iereván (Armenia) - Islamabad (Paquistán)

J[editar | editar a fonte]

Juba (Sudán do Sur)

K[editar | editar a fonte]

Katmandu (Nepal) - Khartún (Sudán) - Kiev (Ucraína) - Kigali (Ruanda) - Kingston (Xamaica) - Kingstown (San Vicente e Granadinas) - Kinshasa (República Democrática do Congo) - Kuala Lumpur (Malaisia) - Kuwait (Kuwait)

L[editar | editar a fonte]

La Paz (Bolivia) - Libreville (Gabón) - Lilongwe (Malaui) - Lima (Perú) - Lisboa (Portugal) - Liubliana (Eslovenia) - Lomé (Togo) - Londres (Reino Unido) - Luanda (Angola) - Lusaca (Zambia) - Luxemburgo (Luxemburgo)

M[editar | editar a fonte]

Madrid (España) - Majuro (Illas Marshall) - Malabo (Guinea Ecuatorial) - Malé (Maldivas) - Managua (Nicaragua) - Manama (Bahrain) - Manila (Filipinas) - Maputo (Mozambique) - Mascate (Omán) - Maseru (Lesoto) - Mbabane (Suacilandia) - Melekeok (Palau) - Minsk (Bielorrusia) - Mogadiscio (Somalia) - Mónaco (Mónaco) - Monrovia (Liberia) - Montevideo (Uruguai) - Moroni (Comores) - Moscova (Rusia)

N[editar | editar a fonte]

Nairobi (Quenia) - Nassau (Bahamas) - Naypyidaw (Myanmar) - Niamey (Níxer) - Nicosia (Chipre) - Nouakchott (Mauritania) - Nova Deli (India) - Nuku'alofa (Tonga)

O[editar | editar a fonte]

O Riad (Arabia Saudí) - Oslo (Noruega) - Otava (Canadá)

P[editar | editar a fonte]

Palikir (Estados Federados de Micronesia) - Paramaribo (Suriname) - París (Francia) - Pequín (China) - Phnom Penh (Camboxa) - Podgorica (Montenegro) - Port Louis (Mauricio) - Port Moresby (Papúa Nova Guinea) - Port Vila (Vanuatu) - Port of Spain (Trinidad e Tobago) - Porto Novo (Benin) - Porto Príncipe (Haití) - Praga (Chequia) - Praia (Cabo Verde) - Pretoria (Suráfrica) - Pyongyang (Corea do Norte)

Q[editar | editar a fonte]

Quito (Ecuador)

R[editar | editar a fonte]

Rabat (Marrocos) - Reiquiavik (Islandia) - Riga (Letonia) - Roma (Italia) - Roseau (Dominica)

S[editar | editar a fonte]

Saint George's (Granada) - Saint John's (Antiga e Barbuda) - San Xoán (Porto Rico) - San Mariño (San Mariño) - San Salvador (O Salvador) - San Tomé (San Tomé e Príncipe) - San Xosé (Costa Rica) - Sana (Iemen) - Santiago de Chile (Chile) - Santo Domingo (República Dominicana) - Saraxevo (Bosnia e Hercegovina) - Seúl (Corea do Sur) - Singapur (Singapur) - Skopje (Antiga República Iugoslava de Macedonia) - Sofia (Bulgaria) - Suva (Fidxi)

T[editar | editar a fonte]

Taipei (Taiwán) - Talín (Estonia) - Tarawa Sur (Quiribati) - Tashkent (Usbequistán) - Tblisi (Xeorxia) - Tegucigalpa (Honduras) - Teherán (Irán) - Tirana (Albania) - The Valley (Anguila) - Thimphu (Bután) - Toquio (Xapón) - Trípoli (Libia) - Tunes (Tunisia)

U[editar | editar a fonte]

Uagadugú (Burkina Faso) - Ulán Bátor (Mongolia)

V[editar | editar a fonte]

Vaduz (Liechtenstein) - Varsovia (Polonia) - Victoria (Seixeles) - Viena (Austria) - Vientiane (Laos) - Vilnius (Lituania)

W[editar | editar a fonte]

Washington, DC (Estados Unidos de América) - Wellington (Nova Zelandia) - Windhoek (Namibia)

X[editar | editar a fonte]

Xamena (Chad) - Xerusalén (Israel)

Y[editar | editar a fonte]

Yamoussoukro (Costa do Marfil) - Yaoundé (Camerún) - Yaren (Nauru)

Z[editar | editar a fonte]

Zagreb (Croacia)

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]