Lista de países por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa da poboación mundial por países en millóns de habitantes segundo datos do ano 2014.

A continuación amósase unha lista de países e terrritorios dependentes por poboación, cuxa inclusión na lista está baseada no estándar ISO 3166-1. Non se reflicten as diferenzas de poboación nos países que non contan nos seus censos aos habitantes que non posúen a nacionalidade. Algúns países como Tailandia non reportan a poboación total, xa que contan exclusivamente os cidadáns nacionalizados.

Nesta lista inclúense os estados soberanos, os terrritorios dependentes e, nalgúns casos as nacións constituíntes de estados soberanos. Por exemplo, o Reino Unido considérase como un estado soberano cunha entidade única na lista, mentres que os estados soberanos do Reino dos Países Baixos atópanse separados.

Tamén se dá a porcentaxe da poboación en comparanza coa poboación mundial, que a ONU estimaba en 2017 en 7.550 millóns persoas.[1] De acordo coa estimación realizada polas Nacións Unidas, a poboación mundial excedeu os 7 mil millóns en outubro de 2011.[2][3][4]

Países e dependencias por poboación[editar | editar a fonte]

Nota: Tódolos territorios dependentes se amosan en cursiva.

# País (ou territorio dependente) Poboación Data % da
poboación
mundial
Fonte
1 Flag of the People's Republic of China.svg China[5] 1 401 362 240 16 de febreiro de 2020 18% Contador de poboación oficial
2 India India 1 358 699 500 16 de febreiro de 2020 17,5% Contador de poboación oficial
3 Estados Unidos de América Estados Unidos 329 335 076 16 de febreiro de 2020 4,24% Contador de poboación oficial
4 Flag of Indonesia.svg Indonesia 266 911 900 1 de xullo de 2019 3,44% Estimación oficial
5 Flag of Pakistan.svg Paquistán 218 642 520 16 de febreiro de 2020 2,82% Contador de poboación oficial
6 Flag of Brazil.svg Brasil 211 133 715 16 de febreiro de 2020 2,72% Contador de poboación oficial
7 Nixeria Nixeria 200 963 599 1 de xullo de 2019 2,59% Proxección das Nacións Unidas
8 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 168 113 124 16 de febeiro de 2020 2,16% Contador de poboación oficial
9 Rusia Rusia[6] 146 793 744 1 de xaneiro de 2019 1,9% Estimación oficial
10 Flag of Mexico.svg México 126 577 691 1 de xullo de 2019 1,63% Proxección oficial
11 Flag of Japan.svg Xapón 126 020 000 1 de xaneiro de 2020 1,62% Estimación oficial mensual
12 Flag of the Philippines.svg Filipinas 108 312 196 16 de febreiro de 2020 1,39% Contador de poboación oficial
13 Exipto Exipto 100 024 065 16 de febreiro de 2020 1,29% Contador de poboación oficial
14 Etiopía Etiopía 98 665 000 1 de xullo de 2019 1,27% Proxección oficial
15 Flag of Vietnam.svg Vietnam 96 208 984 1 de abril de 2019 1,24% Estimación oficial anual
16 República Democrática do Congo R.D. do Congo 86 790 567 1 de xullo de 2019 1,12% Proxección das Nacións Unidas
17 Flag of Iran.svg Irán 83 205 566 16 de febreiro de 2020 1,07% Contador de poboación oficial
18 Turquía Turquía 83 154 997 31 de decembro de 2019 1,07% Estimación oficial anual
19 Alemaña Alemaña 83 149 300 30 de setembro de 2019 1,07% Estimación oficial
20 Flag of France.svg Francia[7] 67 064 000 1 de xaneiro de 2020 0,864% Estimación oficial mensual
21 Flag of Thailand.svg Tailandia 66 470 7800 16 de febreiro de 2020 0,856% Proxección oficial anual
22 Reino Unido Reino Unido 66 435 600 30 de xuño de 2019 0,856% Estimación oficial anual
23 Italia Italia 60 247 214 30 de setembro de 2019 0,776% Estimación oficial mensual
24 Sudáfrica Suráfrica 58 775 022 1 de xullo de 2019 0,757% Estimación oficial
25 Tanzania Tanzania 55 890 747 1 de xullo de 2019 0,68% Proxección oficial
26 Flag of Myanmar.svg Myanmar 54 339 766 1 de xullo de 2019 0,70% Proxección oficial anual[8]
27 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 51 811 167 1 de xullo de 2019 0,667% Proxección oficial
28 Flag of Colombia.svg Colombia 49 395 678 30 de xuño de 2019 0,636% Contador de poboación oficial
29 Quenia Kenya 47 564 296 31 de agosto de 2019 0,613% Proxección das Nacións Unidas
30 España España 47 100 396 1 de xullo de 2019 0,607% Estimación oficial
31 Flag of Argentina.svg Arxentina 44 938 712 1 de xullo de 2019 0,579% Proxección oficial anual
32 Sudán Sudán 42 271 930 38 435 252 16 de febreiro de 2020 0,544% Proxección oficial anual
33 Flag of Algeria.svg Alxeria 42 200 000 1 de xaneiro de 2018 0,543% Estimación oficial
34 Uganda Uganda 40 006 700 1 de xullo de 2019 0,515% Resultado preliminar do censo de 2014
35 Flag of Iraq.svg Iraq 39 127 600 1 de xullo de 2019 0,504% Proxección oficial anual
36 Polonia Polonia 38 386 000 30 de xuño de 2019 0,494% Estimación oficial
37 Flag of Canada.svg Canadá 37 925 287 16 de febreiro de 2020 0,488% Estimación oficial
38 Ucraína Ucraína[9] 37 289 000 1 de decembro de 2019 0,48% Estimación oficial mensual
39 Marrocos Marrocos 35 812 345 16 de febreiro de 2020 0,461% Contador oficial de poboación
40 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 34 218 169 1 de xullo de 2019 0,441% Proxección oficial anual
41 Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán 34 018 220 16 de febreiro de 2020 0,438% Estimación oficial
42 Flag of Malaysia.svg Malaisia 32 755 210 16 de febreiro de 2020 0,422% Contador oficial de poboación
43 Flag of Afghanistan.svg Afganistán 32 225 560 1 de xullo de 2019 0,415% Estimación oficial
44 Flag of Venezuela.svg Venezuela 32 219 521 30 de xuño de 2019 0,415% Proxección oficial anual
45 Flag of Peru.svg Perú 32 131 400 1 de xuño de 2019 0,414% Proxección oficial anual
46 Angola Angola 31 127 674 1 de xaneiro de 2020 0,401% Resultado preliminar do censo de 2014
47 Ghana Ghana 30 280 811 1 de xullo de 2019 0,39% Proxección oficial anual
48 Flag of Nepal (with spacing, aspect ratio 4-3).svg Nepal 29 609 623 1 de xullo de 2019 0,381% Proxección oficial anual
49 Flag of Yemen.svg Iemen 29 161 922 1 de xullo de 2019 0,376% Estimación oficial
50 Mozambique Mozambique 28 571 310 1 de xullo de 2019 0,368% Proxección oficial anual
51 Camerún Camerún 25 876 000 1 de xullo de 2019 0,333% Estimación oficial
52 Costa do Marfil Costa do Marfil 25 823 071 15 de xullo de 2019 0,333% Resultado preliminar do censo de 2014
53 Madagascar Madagascar 25 680 342 1 de maio de 2018 0,331% Estimación oficial anual
54 Australia Australia 25 618 023 16 de febreiro de 2020 0,33% Contador oficial de poboación
55 Flag of North Korea.svg Corea do Norte 25 450 000 1 de xullo de 2019 0,328% Proxección das Nacións Unidas
56 Flag of the Republic of China.svg Taiwán[10] 23 604 265 31 de xaneiro de 2019 0,304% Estimación oficial mensual
57 Níxer Níxer 22 314 743 1 de xullo de 2019 0,287% Proxección das Nacións Unidas
58 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 21 803 000 1 de xullo de 2019 0,281% Resultado final do censo de 2012
59 Burkina Faso Burkina Faso 20 870 060 1 de xullo de 2019 0,269% Estimación oficial
60 Mali Malí 19 973 000 1 de xullo de 2019 0,257% Proxección das Nacións Unidas
61 Romanía Romanía 19 405 156 1 de xaneiro de 2019 0,25% Estimación oficial anual
62 Flag of Chile.svg Chile 19 107 216 1 de xullo de 2019 0,246% Proxección oficial anual
63 Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán 18 646 136 16 de febreiro de 2020 0,24% Estimación oficial mensual
64 Malaui Malaui 17 563 749 3 de setembro de 2018 0,226% Proxección oficial anual
65 Países Baixos Países Baixos 17 434 931 16 de febreiro de 2020 0,225% Contador oficial de poboación
66 Flag of Ecuador.svg Ecuador 17 425 628 10 de marzo de 2015 0,224% Contador oficial de poboación
67 Zambia Zambia 17 381 168 1 de xullo de 2019 0,224% Proxección oficial anual
68 Flag of Syria.svg Siria 17,070,135 1 de xullo de 2019 0,22% Contador oficial de poboación[11]
69 Flag of Guatemala.svg Guatemala 16 604 026 1 de xullo de 2019 0,214% Estimación oficial
70 Senegal Senegal 16 209 125 1 de xullo de 2019 0,209% Resultado do censo de 2013
71 Chad Chad 15 692 969 1 de xullo de 2019 0,202% Proxección das Nacións Unidas
72 Somalia Somalia[12] 15 442 905 1 de xullo de 2019 0,199% Proxección das Nacións Unidas
73 Flag of Cambodia.svg Camboxa 15 288 489 3 de marzo de 2019 0,197% Proxección oficial anual
74 Cimbabue Cimbabue 15 159 624 1 de xullo de 2019 0,195% Resultado do censo de 2012
75 Flag of South Sudan.svg Sudán do Sur 12 778 250 1 de xullo de 2019 0,165% Proxección oficial anual
76 Ruanda Ruanda 12 374 397 1 de xullo de 2019 0,159% Proxección oficial anual
77 Guinea Guinea 12 218 357 1 de julio de 2019 0,157% Resultado preliminar do censo de 2014
78 Benín Benín 11 733 059 1 de xullo de 2019 0,151% Proxección oficial
79 Tunisia Tunisia 11,722,038 1 de xullo de 2019 0,151% Proxección oficial
80 Flag of Haiti.svg Haití 11 577 779 1 de xullo de 2019 0,149% Proxección oficial
81 Bélxica Bélxica 11 505 732 1 de outubro de 2019 0,148% Estimación oficial mensual
82 Flag of Bolivia.svg Bolivia 11 469 896 1 de xullo de 2015 0,148% Proxección oficial
83 Flag of Cuba.svg Cuba 11 209 628 31 de decembro de 2018 0,144% Estimación oficial anual
84 Burundi Burundi 10 953 317 1 de xullo de 2019 0,141% Proxección oficial anual
85 Grecia Grecia 10 724 599 1 de xaneiro de 2019 0,18% Estimación oficial
86 República Checa República Checa 10 681 161 30 de setembro de 2019 0,138% Estimación oficial
87 Flag of Jordan.svg Xordania 10 616 092 16 de febreiro de 2020 0,137% Contador oficial de poboación
88 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana 10,358,320 1 de xullo de 2019 0,133% Estimación oficial
89 Suecia Suecia 10 323 857 31 de novembro de 2019 0,133% Estimación oficial mensual
90 Portugal Portugal 10 276 617 31 de decembro de 2018 0,132% Estimación oficial anual
91 Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán 10,027,874 1 de agosto de 2019 0,129% Estimación oficial
92 Hungría Hungría 9 772 756 31 de decembro de 2014 0,126% Estimación oficial anual
93 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 9,770,529 1 de xullo de 2019 0,126% Proxección das Nacións Unidas
94 Belarús Belarús 9 454 800 1 de outubro de 2019 0,122% Estimación oficial
95 Flag of Honduras (darker variant).svg Honduras 9 158 345 1 de xullo de 2019 0,118% Estimación oficial anual
96 Flag of Israel.svg Israel 9 160 020 16 de febreiro de 2020 0,118% Estimación oficial mensual
97 Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán 9 127 000 1 de xaneiro de 2019 0,118% Estimación oficial
98 Austria Austria 8 902 600 1 de xaneiro de 2020 0,115% Estimación oficial
99 Suíza Suíza 8 586 550 30 de setembro de 2019 0,111% Estimación oficial
100 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea 8 558 800 1 de xullo de 2018 0,110% Estimación oficial anual
101 Serra Leoa Serra Leoa 7 901 454 1 de xullo de 2019 0,102% Proxección das Nacións Unidas
102 Togo Togo 7 538 000 1 de xullo de 2019 0,0971% Proxección das Nacións Unidas
103 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 7 524 100 31 de xuño de 2019 0,0969% Estimación oficial
104 Flag of Paraguay.svg Paraguai 7 152 703 1 de xullo de 2019 0,0921% Estimación oficial
105 República Democrática Popular Lao Laos 7,123,205 1 de xullo de 2019 0,0917% Proxección oficial anual
106 Bulgaria Bulgaria 7 000 039 31 de decembro de 2013 0,0901% Estimación oficial
107 Serbia Serbia[13] 6 963 764 1 de xaneiro de 2019 0,0897% Estimación oficial anual
108 Líbano Líbano 6 855 713 1 de xullo de 2019 0,0883% Estimación oficial
109 Libia Libia 6 777 452 1 de xullo de 2019 0,0873% Proxección das Nacións Unidas
110 Flag of El Salvador.svg O Salvador 6 704 864 1 de xullo de 2019 0,0863% Estimación oficial
111 Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán 6 490 300 1 de outubro de 2019 0,0836% Estimación oficial
112 Flag of Nicaragua.svg Nicaragua 6 460 411 30 de xuño de 2018 0,0832% Estimación oficial
113 Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán 5 942 089 1 de xullo de 2019 0,0765% Resultado preliminar do censo de 2012
114 Dinamarca Dinamarca 5 822 763 1 de xaneiro de 2020 0,075% Estimación oficial
115 Flag of Singapore.svg Singapur 5 703 600 30 de xuño de 2019 0,0734% Estimación oficial
116 Finlandia Finlandia 5 527 573 31 de decembro de 2019 0,0712% Contador oficial de poboación
117 República Centroafricana República Centroafricana 5 496 011 1 de xullo de 2019 0,0708% Proxección das Nacións Unidas
118 Eslovaquia Eslovaquia 5,456,362 30 de setembro de 2019 0,0703% Estimación oficial
119 Congo República do Congo 5 380 508 1 de xullo de 2019 0,0693% Proxección das Nacións Unidas
120 Noruega Noruega 5 356 789 1 de outubro de 2019 0,069% Estimación oficial
121 Flag of Costa Rica.svg Costa Rica 5 058 007 30 de xuño de 2019 0,0651% Estimación oficial
122 Flag of Palestine.svg Palestina 4 976 684 1 de xullo de 2019 0,0641% Estimación oficial
106 Eritrea Eritrea 6 738 000 1 de xullo de 2015 0,093% Proxección da Nacións Unidas
121 Nova Zelandia Nova Zelandia 4 940 400 4 de novembro de 2019 0,064% Contador oficial de poboación
124 Irlanda Irlanda 4 921 500 1 de abril de 2019 0,064% Estimación oficial anual
125 Liberia Liberia 4 503 000 1 de xullo de 2015 0,062% Proxección das Nacións Unidas
126 Xeorxia Xeorxia[14] 4 490 500 1 de xaneiro de 2014 0,062% Estimación oficial anual
127 Flag of Oman.svg Omán 4 139 580 4 de marzo de 2015 0,057% Estimación oficial semanal
128 Croacia Croacia 4 076 246 31 de decembro de 2018 0,059% Estimación oficial anual
130 Flag of Panama.svg Panamá 3 764 166 1 de xullo de 2015 0,05% Estimación oficial
131 Mauritania Mauritania 3 631 775 1 de xullo de 2015 0,05% Estimación oficial anual
132 Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina 3 301 000 1 de xullo de 2019 0,052% Resultado preliminar do censo de 2013
133 Moldavia Moldavia[15] 2 681 735 1 de xaneiro de 2019 0,049% Estimación oficial
134 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico (Estados Unidos) 3 548 397 1 de xullo de 2014 0,049% Estimación oficial
135 Flag of Uruguay.svg Uruguai 3 404 189 30 de xuño de 2014 0,047% Estimación oficial anual
136 Kuwait Kuwait 3 268 431 1 de xullo de 2012 0,045% Estimación oficial
137 Flag of Armenia.svg Armenia 3 013 900 30 de setembro de 2014 0,042% Estimación oficial
138 Flag of Mongolia.svg Mongolia 3 000 000 24 de xaneiro de 2015 0,041% Estimación oficial
139 Lituania Lituania 2 919 306 1 de febreiro de 2014 0,04% Estimación oficial mensual
140 Flag of Albania.svg Albania 2 893 005 1 de xaneiro de 2015 0,04% Estimación oficial anual
141 Xamaica Xamaica 2 717 991 31 de decembro de 2013 0,038% Estimación oficial anual
142 Flag of Qatar.svg Qatar 2 334 029 28 de febreiro de 2015 0,032% Estimación oficial mensual
143 Lesoto Lesoto 2 120 000 1 de xullo de 2015 0,029% Proxección das Nacións Unidas
144 Namibia Namibia 2 113 077 28 de agosto de 2011 0,029% Resultado final do censo de 2011
145 Eslovenia Eslovenia 2 084 301 1 de abril de 2019 0,029% Contador oficial de poboación
146 Macedonia do Norte Macedonia do Norte 2 077 132 31 de decembro de 2018 0,029% Estimación oficial
147 Botswana Botswana 2 024 904 22 de agosto de 2011 0,028% Resultado final do censo de 2011
148 Letonia Letonia 1 986 700 1 de febreiro de 2015 0,027% Estimación oficial mensual
149 Gambia Gambia 1 882 450 15 de abril de 2013 0,026% Resultado preliminar do censo de 2013
150 Kosovo Kosovo[16] 1 827 231 2015 0,025% Proxección oficial anual
151 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 788 000 1 de xullo de 2015 0,025% Proxección das Nacións Unidas
152 Gabón Gabón 1 751 000 1 de xullo de 2015 0,024% Proxección das Nacións Unidas
153 Flag of Bahrain.svg Bahrain 1 543 300 1 de xullo de 2019 0,02% Proxección oficial anual
154 Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial 1 430 000 1 de xullo de 2013 0,02% Estimación oficial anual
155 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 1 328 019 9 de xaneiro de 2011 0,018% Resultado do censo de 2011
156 Estonia Estonia 1 324 820 1 de xaneiro de 2019 0,018% Estimación oficial
157 Mauricio Mauricio 1 261 208 1 de xaneiro de 2019 0,017% Estimación oficial
158 Flag of East Timor.svg Timor Leste 1 212 107 1 de xullo de 2014 0,017% Estimación oficial
159 Suacilandia Suacilandia 1 093 238 11 de maio de 2017 0,015% Proxección oficial
160 Djibuti Djibuti 900.000 1 de xullo de 2015 0,012% Proxección das Nacións Unidas
161 Fidxi Fidxi 859.178 1 de xullo de 2013 0,0119% Estimación oficial anual
162 Chipre Chipre[17] 858.000 1 de xaneiro de 2014 0,012% Estimación oficial
163 Francia Reunión (Francia) 844.994 1 de xaneiro de 2014 0,012% Estimación oficial anual
164 Comores Comores 763.952 1 de xullo de 2014 0,011% Estimación oficial
165 Flag of Bhutan.svg Bután 758.090 10 de marzo de 2015 0,0105% Contador oficial de poboación
166 Flag of Guyana.svg Güiana 746.900 1 de xullo de 2013 0,01% Estimación oficial
167 Flag of Macau.svg Macau (China) 672.000 31 de xuño de 2019 0,0087% Estimación oficial
168 Montenegro Montenegro 622.359 1 de xaneiro de 2018 0,0086% Resultado final do censo de 2011
169 Luxemburgo Luxemburgo 613.894 1 de xaneiro de 2019 0,0079% Estimación oficial anual
170 Sáhara Occidental Sáhara Occidental[18] 604.000 1 de xullo de 2015 0,0084% Proxección das Nacións Unidas
171 Illas Salomón Illas Salomón 581.344 1 de xullo de 2013 0,008% Estimación oficial anual
172 Flag of Suriname.svg Suriname 534.189 13 de agosto de 2012 0,0074% Resultado preliminar do censo de 2012
173 Cabo Verde Cabo Verde 518.467 1 de xullo de 2014 0,0072% Proxección oficial anual
174 Malta Malta 493.559 31 de decembro de 2018 0,0064% Estimación oficial anual
175 Transnistria Transnistria [19] 469.000 1 de xaneiro de 2018 0,0061% Estimación oficial
176 Flag of Belize.svg Belize 408.487 1 de xullo de 2019 0,005% Estimación oficial
177 Unofficial flag of Guadeloupe (local).svg Guadalupe (Francia) 405.739 1 de xaneiro de 2013 0,0056% Estimación oficial anual
178 Flag of Brunei.svg Brunei 393.372 20 de xuño de 2011 0,0054% Resultado preliminar do censo de 2011
179 Drapeau aux serpents de la Martinique.svg Martinica (Francia) 381.326 1 de xaneiro de 2014 0,0053% Estimación oficial anual
180 Flag of the Bahamas.svg Bahamas 368.390 1 de xullo de 2013 0,0051% Estimación oficial anual
181 Islandia Islandia 362.860 30 de setembro de 2019 0,0047% Estimación oficial
182 República Turca do Norte de Chipre República Turca do Norte de Chipre[20] 351.965 30 de abril de 2006 0,004% Censo oficial
183 Flag of Maldives.svg Maldivas 341.256 20 de setembro de 2014 0,0047% Resultado preliminar do censo de 2014
184 Flag of Barbados.svg Barbados 285.000 1 de xullo de 2013 0,0039% Estimación oficial
185 Nova Caledonia Nova Caledonia (Francia) 268.767 26 de agosto de 2014 0,0037% Resultado preliminar do censo de 2014
186 Polinesia Francesa Polinesia Francesa (Francia) 268.270 22 de agosto de 2012 0,0037% Resultado preliminar do censo de 2012
187 Vanuatu Vanuatu 264.652 1 de xullo de 2013 0,0037% Estimación oficial anual
188 Flag of the Republic of Abkhazia.svg Abkhazia[21] 240.705 2011 0,0033% Censo oficial
189 Flag of French Guiana.svg Güiana Francesa (Francia) 239.648 1 de xaneiro de 2012 0,0033% Estimación oficial anual
190 Francia Mayotte (Francia) 212.645 21 de agosto de 2012 0,0029% Resultado do censo de 2012
191 Samoa Samoa 187.820 7 de novembro de 2011 0,0026% Resultado final do censo de 2011
192 San Tomé e Principe San Tomé e Príncipe 187.356 13 de maio de 2012 0,0026% Resultado do censo de 2012
193 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 185.000 1 de xullo de 2015 0,0026% Proxección das Nacións Unidas
194 Guam Guam (Estados Unidos) 159.358 1 de abril de 2010 0,0022% Resultado final do censo de 2010
195 Flag of Curaçao.svg Curaçao (Países Baixos) 154.843 1 de xaneiro de 2014 0,0021% Estimación oficial anual
196 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e as Granadinas 109.000 1 de xullo de 2015 0,0015% Proxección das Nacións Unidas
197 Flag of Aruba.svg Aruba (Países Baixos) 112.309 31 de marzo de 2019 0,0015% Estimación oficial
198 Flag of Kiribati.svg Kiribati 106.461 1 de xullo de 2013 0,0015% Estimación oficial anual
199 Flag of the United States Virgin Islands.svg Illas Virxes Estadounidenses (Estados Unidos) 106.405 1 de abril de 2010 0,0015% Resultado final do censo de 2010
200 Flag of Grenada.svg Granada 103.328 12 de maio de 2011 0,0014% Resultado do censo de 2011
201 Tonga Tonga 103.252 30 de novembro de 2011 0,0014% Resultado do censo de 2011
202 Estados Federados de Micronesia Micronesia 104.468 1 de xullo de 2019 0,0014% Estimación oficial anual
203 Flag of Jersey.svg Jersey (Reino Unido) 99.000 31 de decembro de 2012 0,0014% Estimación oficial anual
204 Seychelles Seychelles 89.949 1 de xullo de 2013 0,0012% Estimación oficial anual
205 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda 86.295 27 de maio de 2011 0,0012% Resultado preliminar do censo de 2011
206 Man Illa de Man (Reino Unido) 83.314 24 de abril de 2019 0,0011% Resultado do censo de 2011
207 Andorra Andorra 76.177 31 de decembro de 2018 0,00098% Estimación oficial anual
208 Flag of Dominica.svg Dominica 71.293 14 de maio de 2011 0,00099% Resultado preliminar do censo de 2011
209 Flag of Bermuda.svg Bermudas (Reino Unido) 64.237 20 de maio de 2010 0,00089% Resultado final do censo de 2010
210 Guernsey Guernsey (Reino Unido) 63.085 31 de marzo de 2012 0,00087% Estimación oficial anual
211 Illas Marshall Illas Marshall 56.086 1 de xullo de 2013 0,00078% Estimación oficial anual
212 Groenlandia Groenlandia (Dinamarca) 55.984 1 de xaneiro de 2015 0,00077% Estimación oficial anual
213 Illas Caimán Illas Caimán (Reino Unido) 55.691 2013 0,00077% Estimación oficial
214 Samoa Americana Samoa Americana (Estados Unidos) 55.519 1 de abril de 2010 0,00077% Resultado final do censo de 2010
215 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts e Nevis 55.000 1 de xullo de 2015 0,00076% Proxección das Nacións Unidas
216 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Illas Marianas do Norte (Estados Unidos) 53.883 1 de abril de 2010 0,00075% Resultado final do censo de 2010
217 Osetia do Sur Osetia do Sur[22] 53.532 15 de outubro de 2015 0,00071% Estimación de 2013
218 Illas Feroe Illas Feroe (Dinamarca) 48.679 1 de decembro de 2014 0,00067% Monthly official estimate
219 Sint Maarten Sint Maarten (Países Baixos) 40.614 1 de xaneiro de 2018 0,00052% Estimación oficial
220 Liechtenstein Liechtenstein 38.380 31 de decembro de 2018 0,00050% Estimación oficial semianual
221 Mónaco Mónaco 38.300 31 de decembro de 2018 0,00050% Estimación oficial anual
222 Francia Saint-Martin (Francia) 35.742 1 de xaneiro de 2012 0,00049% Estimación oficial anual
223 Xibraltar Xibraltar (Reino Unido) 33.701 1 de xullo de 2019 0,0044% Estimación oficial anual
224 San Marino San Marino 33.524 31 de agosto de 2019 0,00044% Estimación oficial mensual
225 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Turks e Caicos (Reino Unido) 31.458 25 de xaneiro de 2012 0,00044% Resultado do censo de 2012
226 Flag of Åland.svg Åland (Finlandia) 28.875 30 de setembro de 2014 0,0004% Estimación oficial
227 Flag of the British Virgin Islands.svg Illas Virxes Británicas (Reino Unido) 28.054 12 de xullo de 2010 0,00039% Resultado do censo de 2010
228 Países Baixos Países Baixos Caribeños (Países Baixos) 23.296 1 de xaneiro de 2013 0,00032% Estimación oficial
229 Palau Palau 17.900 1 de xullo de 2018 0,00023% Estimación oficial anual
230 Illas Cook Illas Cook (Nova Zelandia) 14.974 1 de decembro de 2011 0,00021% Resultado final do censo de 2011
231 Flag of Anguilla.svg Anguila (Reino Unido) 13.452 11 de maio de 2011 0,00019% Resultado preliminar do censo de 2011
232 Wallis e Futuna Wallis e Futuna (Francia) 13.135 1 de xullo de 2013 0,00018% Estimación oficial anual
233 Nauru Nauru 11.000 1 de xullo de 2018 0,00013% Resultado do censo de 2011
234 Tuvalu Tuvalu 10.200 1 de xullo de 2018 0,00013% Estimación oficial anual
235 Flag of Saint Barthelemy (local).svg Saint-Barthélemy (Francia) 9.131 1 de xaneiro de 2012 0,00013% Estimación oficial anual
236 Saint-Pierre-et-Miquelon Saint-Pierre-et-Miquelon (Francia) 6.069 1 de xaneiro de 2012 0,000084% Estimación oficial anual
237 Flag of the United Kingdom.svg Santa Helena, Ascensión e Tristan da Cunha (Reino Unido) 5.663 7 de febreiro de 2016 0,000055% Proxección das Nacións Unidas
238 Flag of Montserrat.svg Montserrat (Reino Unido) 4.922 12 de maio de 2011 0,000068% Resultado do censo de 2011
239 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Reino Unido) 3.000 1 de xullo de 2015 0,000041% Proxección das Nacións Unidas
240 Flag of Norway.svg Svalbard e Jan Mayen (Noruega) 2.562 1 de xullo de 2014 0,000037% Estimación oficial
241 Illa Norfolk Illa Norfolk (Australia) 2.302 9 de agosto de 2011 0,000032% Resultado do censo de 2011
242 Illa de Nadal Illa de Nadal (Australia) 2.072 9 de agosto de 2011 0,000029% Resultado do censo de 2011
243 Niue Niue (Nova Zelandia) 1.613 10 de setembro de 2011 0,000022% Resultado final do censo de 2011
244 Tokelau Tokelau (Nova Zelandia) 1.411 18 de outubro de 2011 0,000020% Resultado final do censo de 2011
245 Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano 799 1 de xullo de 2019 0,000012% Estimación oficial
246 Illas Cocos Illas Cocos (Australia) 550 9 de agosto de 2011 0,0000076% Resultado do censo de 2011
247 Illas Pitcairn Illas Pitcairn (Reino Unido) 50 1 de xaneiro de 2019 0,00000065% Estimación oficial

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "World Population Prospects The 2017 Revision" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 26 de xuño de 2019. Consultado o 23 de decembro de 2017. 
  2. "Population seven billion: UN sets out challenges". BBC. 26 de outubro de 2011. Consultado o 9 de marzo de 2015. 
  3. "World's 'seven billionth baby' is born". The Guardian. 31 de outubro de 2011. Consultado o 9 de marzo de 2015. 
  4. "7 billion people is a 'serious challenge'". UPI. 31 de outubro de 2011. Consultado o 10 de marzo de 2015. 
  5. Os datos do censo refírense só á China continental, excluíndo as Rexións Administrativas Especiais de Hong Kong e Macau. A primeira foi reincorporada á soberanía chinesa a mediados de 1997 e a segunda o 20 de decembro de 1999.
  6. A poboación de Rusia inclúe Crimea e Sebastopol; (véxase Rosstat – Estimación oficial).
  7. A estimación refírese á Francia metropolitana e aos catro departamentos de ultramar (Départements d'outre-mer, DOM): Güiana Francesa, Guadalupe, Martinica e Reunión, pero exclúe o departamento de ultramar de Mayotte, as colectividades de ultramar (Collectivités d'outre-mer, COM) da Polinesia Francesa, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, Saint-Pierre-et-Miquelon e Wallis e Futuna, e a colectividade sui generis de Nova Caledonia. A poboación da Francia metropolitana era de 64 216 000 o 1 de febreiro de 2015, de acordo coa estimación oficial mensual.
  8. "Copia arquivada" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 23 de xuño de 2017. Consultado o 16 de febreiro de 2020. 
  9. Non se inclúe Crimea nin Sebastopol, anexionados por Rusia.
  10. Estado parcialmente recoñecido, reclamado por China como unha das súas provincias. Taiwán tamén inclúe as pequenas illas de Kinmen, Matsu, Illas Pescadores etc.
  11. Proxección feita antes da guerra civil. Estímanse baixas por enriba de made before civil war. Casualties are estimated at well over 200.000 persoas até finais de novembro de 2014.
  12. Inclúe Puntlandia (con arredor de 3,900,000 habitantes) e Somalilandia (con 3,500,000 habitantes).
  13. Non se inclúe Kosovo.
  14. Non se inclúe Abkhazia (242,862 habitantes segundo o censo de 2011) nin Osetia do Sur (70,000 habitantes segundo datos do 2006).
  15. Non se inclúe (statistica.md.2010.pdf) Transnistria (555,347 habitantes segundo o censo de 2005).
  16. Kosovo é obxecto de disputas territoriais entre Serbia e a República de Kosovo. Kosovo declarou a súa independencia o 17 de febreiro de 2008, mais Serbia porfía en reclamalo como parte do seu territorio. A independencia de Kosovo foi recoñecida por 108 de 193 estados membros das Nacións Unidas.
  17. Non se inclúe a República Turca do Norte de Chipre (294.906 segundo os datos do censo de decembro de 2011 das Nacións Unidas, (Organización do estado do Norte de Chipre).
  18. A súa administración está dividida entre Marrocos e a República Árabe Saharauí Democrática, ámbolos dous reclaman todo o territorio.
  19. De facto independente, de jure parte de Moldavia.
  20. De facto independente, de jure parte de Chipre.
  21. O status político de Abkhazia Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Abkhazia como parte do territorio de Xeorxia.
  22. O status político de Osetia do Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Osetia do Sur como parte do territorio de Xeorxia.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]