Lista de países por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa da poboación mundial por países en millóns de habitantes.

A continuación amósase unha lista de países e terrritorios dependentes por poboación, cuxa inclusión na lista está baseada no estándar ISO 3166-1. Non se reflicten as diferenzas de poboación nos países que non contan nos seus censos aos habitantes que non posúen a nacionalidade. Algúns países como Tailandia non reportan a poboación total, xa que contan exclusivamente os cidadáns nacionalizados.

Nesta lista inclúense os estados soberanos, os terrritorios dependentes e, nalgúns casos as nacións constituíntes de estados soberanos. Por exemplo, o Reino Unido considérase como un estado soberano cunha entidade única na lista, mentres que os estados soberanos do Reino dos Países Baixos atópanse separados.

Tamén se dá en porcentaxe a poboación de cada país en comparación coa poboación mundial, que as Nacións Unidas estimaba en 2022 en 7.954 millóns.[1]

Países e dependencias por poboación[editar | editar a fonte]

Nota: Atribúeselles un rango numerado aos 193 estados membros das Nacións Unidas, máis os dous estados observadores da Asemblea Xeral das Nacións Unidas. Os territorios dependentes e os países constituíntes que forman parte de estados soberanos teñen asignado un rango numerado entre parénteses. Ademais, inclúense os estados soberanos con recoñecemento limitado, pero asígnaselles un rango de número entre paréntese. Tódolos territorios dependentes se amosan en cursiva.

# País (ou territorio dependente) Poboación Data % da
poboación
mundial
Fonte
0 Mundo 7,967,274,000 29 de xullo de 2022 100% Proxección da ONU
1 Flag of the People's Republic of China.svg China[2] 1,412,600,000 31 de decembro de 2021 17´7% Contador de poboación oficial
2 India India 1,379,750,000 16 de xullo de 2022 17,3% Contador de poboación oficial
3 Estados Unidos de América Estados Unidos 332,935,524 29 de xullo de 2022 4,18% Contador de poboación oficial
4 Flag of Indonesia.svg Indonesia 272,248,500 1 de xullo de 2021 3,42% Estimación oficial Arquivado 07 de febreiro de 2015 en Wayback Machine.
5 Flag of Pakistan.svg Paquistán 235,824,862 1 de xullo de 2022 2,92% Contador de poboación oficial Arquivado 02 de maio de 2019 en Wayback Machine.
6 Nixeria Nixeria 218,541,212 1 de xullo de 2022 2,74% Proxección das Nacións Unidas
7 Flag of Brazil.svg Brasil 214,944,266 29 de xullo de 2022 2,70% Contador de poboación oficial
8 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 165,158,616 15 de xuño de 2022 2,07% Contador de poboación oficial
9 Rusia Rusia[3] 145,100,000 1 de xuño de 2022 1,82% Estimación oficial Arquivado 23 de xaneiro de 2015 en Wayback Machine.
10 Flag of Mexico.svg México 128,271,248 31 de marzo de 2022 1,61% Proxección oficial
11 Flag of Japan.svg Xapón 125,502,000 1 de outubro de 2021 1,58% Estimación oficial mensual
12 Etiopía Etiopía 123,379,924 1 de xullo de 2022 1,55% Proxección oficial
13 Flag of the Philippines.svg Filipinas 112,213,918 29 de xullo de 2022 1,41% Contador de poboación oficialArquivado 03 de abril de 2019 en Wayback Machine.
14 Exipto Exipto 103,636,779 29 de xullo de 2022 1,30% Contador de poboación oficial
15 Flag of Vietnam.svg Vietnam 98,505,400 1 de xullo de 2021 1,24% Estimación oficial anual
16 República Democrática do Congo R.D. do Congo 92,378,000 1 de xullo de 2021 1,16% Proxección das Nacións Unidas
17 Flag of Iran.svg Irán 85,644,577 29 de xullo de 2022 1,07% Contador de poboación oficial
18 Turquía Turquía 84,680,273 31 de decembro de 2021 1,06% Estimación oficial anual Arquivado 08 de novembro de 2017 en Wayback Machine.
19 Alemaña Alemaña 83,695,430 31 de marzo de 2022 1,05% Estimación oficial Arquivado 28 de xuño de 2016 en Wayback Machine.
20 Flag of France.svg Francia[4][5] 67,874,000 1 de xuño de 2022 0,852% Estimación oficial mensual
21 Reino Unido Reino Unido 67,081,234 30 de xuño de 2020 0,842% Estimación oficial anual
22 Flag of Thailand.svg Tailandia 66,817,205 29 de xullo de 2022 0,839% Proxección oficial anual Arquivado 26 de agosto de 2014 en Wayback Machine.
23 Sudáfrica Suráfrica 60,142,978 1 de xullo de 2021 0,755% Estimación oficial
24 Tanzania Tanzania 59,441,988 1 de xullo de 2021 0,46% Proxección oficial
25 Italia Italia 58,906,742 31 de marzo de 2022 0,739% Estimación oficial mensual Arquivado 02 de febreiro de 2015 en Wayback Machine.
26 Flag of Myanmar.svg Myanmar 55,294,979 1 de xullo de 2021 0,694% Proxección oficial anual[6]
27 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 51,744,876 31 de decembro de 2021 0,649% Proxección oficial
28 Flag of Colombia.svg Colombia 51,049,498 30 de xuño de 2021 0,641% Contador de poboación oficial
29 Quenia Kenya 47,564,296 31 de agosto de 2019 0,597% Proxección das Nacións Unidas
30 España España 47,432,805 1 de xaneiro de 2022 0,595% Estimación oficial
31 Flag of Argentina.svg Arxentina 47,327,407 18 de maio de 2022 0,594% Proxección oficial anual
32 Flag of Algeria.svg Alxeria 45,400,000 1 de xaneiro de 2022 0,57% Estimación oficial Arquivado 06 de marzo de 2012 en Wayback Machine.
33 Sudán Sudán 44,627,620 29 de xullo de 2022 0,56% Proxección oficial anual
34 Uganda Uganda 42,885,900 1 de xullo de 2021 0,538% Resultado preliminar do censo de 2014
35 Flag of Iraq.svg Iraq 41,190,700 1 de xullo de 2021 0,517% Proxección oficial anual
36 Ucraína Ucraína[7] 41,130,432 1 de febreiro de 2022 0,516% Estimación oficial mensual
37 Flag of Canada.svg Canadá 38,847,926 29 de xullo de 2022 0,488% Estimación oficial
38 Polonia Polonia 38,006,000 1 de xuño de 2022 0,477% Estimación oficial
39 Marrocos Marrocos 36,674,429 29 de xullo de 2022 0,46% Contador oficial de poboación
40 Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán 35,680,256 29 de xullo de 2022 0,448% Estimación oficialArquivado 14 de decembro de 2014 en Wayback Machine.
41 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 35,013,414 1 de xullo de 2020 0,439% Proxección oficial anual
42 Flag of Peru.svg Perú 33,396,698 1 de xullo de 2022 0,419% Proxección oficial anual
43 Angola Angola 33,086,278 30 de xuño de 2022 0,415% National annual projection[8]
44 Flag of Afghanistan (2004–2021).svg Afganistán 32,890,171 1 de xullo de 2020 0,413% Estimación oficial Arquivado 19 de decembro de 2014 en Wayback Machine.
45 Flag of Malaysia.svg Malaisia 32,730,400 29 de xullo de 2022 0,411% Contador oficial de poboación
46 Mozambique Mozambique 31,616,078 1 de xullo de 2022 0,397% Proxección oficial anual
47 Ghana Ghana 30,832,019 27 de xuño de 2021 0,387% Proxección oficial anual
48 Flag of Yemen.svg Iemen 30,491,000 1 de xullo de 2031 0,383% Estimación oficial
49 Flag of Nepal (with spacing, aspect ratio 4-3).svg Nepal 29,192,480 11 de novembro de 2021 0,366% Proxección oficial anual
50 Flag of Venezuela.svg Venezuela 28,705,000 1 de xullo de 2021 0,36% Proxección oficial anual
51 Costa do Marfil Costa do Marfil 27,087,732 1 de xullo de 2021 0,34% Resultado preliminar do censo de 2014
52 Madagascar Madagascar 26,923,353 1 de xullo de 2021 0,338% Estimación oficial anual
53 Australia Australia 25,926,471 29 de xullo de 2022 0,325% Contador oficial de poboación
54 Flag of North Korea.svg Corea do Norte 25,660,000 1 de xullo de 2021 0,322% Proxección das Nacións Unidas
55 Camerún Camerún 25 876 000 1 de xullo de 2019 0,333% Estimación oficial
- (56) Flag of the Republic of China.svg Taiwán[9] 24,348,251 1 de xullo de 2019 0,306% Estimación oficial mensual
56 (57) Níxer Níxer 22 314 743 1 de xullo de 2019 0,287% Proxección das Nacións Unidas
57 (58) Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 21 803 000 1 de xullo de 2019 0,281% Resultado final do censo de 2012
58 (59) Burkina Faso Burkina Faso 20 870 060 1 de xullo de 2019 0,269% Estimación oficial
59 (60) Malaui Malaui 21,507,723 1 de xullo de 2022 0,27% Proxección oficial anual
60 (61) Mali Malí 21,473,764 1 de xullo de 2022 0,27% Proxección das Nacións Unidas
61 (62) Flag of Chile.svg Chile 19,678,363 1 de xuño de 2021 0,247% Proxección oficial anual
62 (63) Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán 19,274,464 29 de xullo de 2022 0,242% Estimación oficial mensual
63 (64) Romanía Romanía 19,186,201 1 de xaneiro de 2021 0,241% Estimación oficial anual
64 (65) Zambia Zambia 18,400,556 1 de xullo de 2021 0,231% Proxección oficial anual
65 (66) Flag of Syria.svg Siria 18,276,000 1 de xullo de 2021 0,229% Contador oficial de poboación[10]
66 (67) Flag of Ecuador.svg Ecuador 18,029,972 29 de xullo de 2022 0,226% Contador oficial de poboación
67 (68) Países Baixos Países Baixos[11] 17,720,342 29 de xullo de 2022 0,222% Contador oficial de poboación
68 (69) Senegal Senegal 17,223,497 1 de xullo de 2021 0,216% Resultado do censo de 2013
69 (70) Flag of Guatemala.svg Guatemala 17,109,746 1 de xullo de 2021 0,215% Estimación oficial Arquivado 14 de marzo de 2014 en Wayback Machine.
70 (71) Chad Chad 16,818,391 1 de xullo de 2021 0,211% Proxección das Nacións Unidas
71 (72) Somalia Somalia[12] 16,360,000 1 de xullo de 2021 0,205% Proxección das Nacións Unidas
72 (73) Cimbabue Cimbabue 15,790,716 1 de xullo de 2021 0,198% Resultado do censo de 2012
73 (74) Flag of Cambodia.svg Camboxa 15,552,211 3 de marzo de 2019 0,195% Proxección oficial anual
74 (75) Flag of South Sudan.svg Sudán do Sur 13,249,924 1 de xullo de 2020 0,166% Proxección oficial anual
75 (76) Ruanda Ruanda 12,955,768 1 de xullo de 2021 0,163% Proxección oficial anual
76 (77) Guinea Guinea 12,907,395 1 de xullo de 2021 0,162% Resultado preliminar do censo de 2014
77 (78) Burundi Burundi 12,574,571 1 de xullo de 2021 0,158% Proxección oficial anual Arquivado 03 de abril de 2019 en Wayback Machine.
78 (79) Benín Benín 12,506,347 1 de xullo de 2021 0,157% Proxección oficial
79 (80) Flag of Bolivia.svg Bolivia 11,797,257 1 de xullo de 2021 0,148% Proxección oficial
80 (81) Tunisia Tunisia 11,746,695 1 de xullo de 2020 0,147% Proxección oficial
81 (82) Flag of Haiti.svg Haití 11,743,017 1 de xullo de 2020 0,147% Proxección oficial Arquivado 19 de febreiro de 2015 en Wayback Machine.
82 (83) Bélxica Bélxica 11,671,737 1 de maio de 2022 0,146% Estimación oficial mensual
83 (84) Flag of Jordan.svg Xordania 11,263,348 29 de xullo de 2022 0,141% Contador oficial de poboación
84 (85) Flag of Cuba.svg Cuba 11,113,215 31 de decembro de 2021 0,139% Estimación oficial anualArquivado 01 de decembro de 2014 en Wayback Machine.
85 (86) Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana 10,535,535 1 de xullo de 2021 0,132% Estimación oficialArquivado 02 de outubro de 2014 en Wayback Machine.
86 (87) República Checa República Checa 10,516,707 1 de xaneiro de 2022 0,132% Estimación oficial
87 (88) Suecia Suecia 10,481,937 31 de maio de 2022 0,132% Estimación oficial mensual
88 (89) Grecia Grecia 10,432,481 23 de novembro de 2021 0,131% Estimación oficial
89 (90) Portugal Portugal 10,344,802 19 de abril de 2021 0,13% Estimación oficial anual
90 (91) Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán 10,164,464 1 de marzo de 2022 0,128% Estimación oficial Arquivado 22 de marzo de 2016 en Wayback Machine.
91 (92) Hungría Hungría 9,689,000 1 de xaneiro de 2022 0,122% Estimación oficial anual
92 (93) Flag of Israel.svg Israel[13] 9,552,860 29 de xullo de 2022 0,12% Estimación oficial mensual Arquivado 15 de setembro de 2018 en Wayback Machine.
93 (94) Flag of Honduras.svg Honduras 9,546,178 1 de xullo de 2021 0,12% Estimación oficial anual
94 (95) Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán 9,506,000 1 de xaneiro de 2021 0,119% Estimación oficial
95 (96) Belarús Belarús 9,349,645 1 de xaneiro de 2021 0,117% Estimación oficial Arquivado 02 de febreiro de 2015 en Wayback Machine.
96 (97) Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 9,282,410 31 de decembro de 2020 0,117% Proxección das Nacións Unidas
97 (98) Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea 9,122,994 1 de xullo de 2021 0,115% Estimación oficial anual
98 (99) Austria Austria 9,027,999 1 de abril de 2022 0,113% Estimación oficial
99 (100) Suíza Suíza 8,753,933 31 de marzo de 2022 0,11% Estimación oficial
100 (101) Serra Leoa Serra Leoa 8,297,882 1 de xullo de 2021 0,104% Proxección das Nacións Unidas
101 (102) Togo Togo 7,886,000 1 de xullo de 2021 0,099% Proxección das Nacións Unidas
- (103) Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 7 524 100 31 de xuño de 2019 0,0969% Estimación oficial
102 (104) Flag of Paraguay.svg Paraguai 7,353,038 1 de xullo de 2021 0,0923% Estimación oficial
103 (105) República Democrática Popular Lao Laos 7,337,783 1 de xullo de 2021 0,0921% Proxección oficial anual
104 (106) Libia Libia 7,054,493 1 de xullo de 2021 0,0885% Proxección das Nacións Unidas
105 (107) Flag of El Salvador.svg O Salvador 6,825,935 1 de xullo de 2021 0,0857% Estimación oficial
106 (108) Serbia Serbia[14] 6,797,105 1 de xaneiro de 2022 0,0853% Estimación oficial anual Arquivado 25 de decembro de 2015 en Wayback Machine.
107 (109) Líbano Líbano 6,769,000 1 de xullo de 2021 0,085% Estimación oficial Arquivado 23 de outubro de 2014 en Wayback Machine.
108 (110) Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán 6,700,000 1 de abril de 2021 0,0841% Estimación oficial
109 (111) Flag of Nicaragua.svg Nicaragua 6,595,674 30 de xuño de 2020 0,0828% Estimación oficial
110 (112) Bulgaria Bulgaria 6,520,314 7 de setembro de 2021 0,0818% Estimación oficial
111 (113) Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán 6,118,000 1 de xullo de 2021 0,0768% Resultado preliminar do censo de 2012
112 (114) Dinamarca Dinamarca[15] 5,883,562 1 de abril de 2022 0,0738% Estimación oficial
113 (115) Congo República do Congo 5,657,000 1 de xullo de 2021 0,071% Proxección das Nacións Unidas
114 (116) República Centroafricana República Centroafricana 5,633,412 1 de xullo de 2020 0,0707% Proxección das Nacións Unidas
115 (117) Finlandia Finlandia 5,552,550 30 de xuño de 2022 0,0697% Contador oficial de poboación
116 (118) Flag of Singapore.svg Singapur 5,453,600 30 de xuño de 2021 0,0685% Estimación oficial
117 (119) Noruega Noruega[16] 5,435,536 31 de marzo de 2022 0,0682% Estimación oficial
118 (120) Eslovaquia Eslovaquia 5,434,712 31 de decembro de 2021 0,0682% Estimación oficial
119 (121) Flag of Palestine.svg Palestina 5,227,193 1 de xullo de 2021 0,0656% Estimación oficial
120 (122) Flag of Costa Rica.svg Costa Rica 5,163,038 30 de xuño de 2021 0,0648% Estimación oficial
121 (123) Nova Zelandia Nova Zelandia 5,133,604 29 de xullo de 2022 0,0644% Contador oficial de poboación
122 (124) Irlanda Irlanda 5,123,536 3 de abril de 2022 0,0643% Estimación oficial anual
123 (125) Kuwait Kuwait 4,670,713 31 de decembro de 2020 0,0586% Estimación oficial
124 (126) Liberia Liberia 4,661,010 1 de xullo de 2022 0,0585% Proxección das Nacións Unidas
125 (127) Flag of Oman.svg Omán 4,527,446 31 de decembro de 2021 0,0568% Estimación oficial semanal
126 (128) Flag of Panama.svg Panamá 4,278,500 1 de xullo de 2020 0,0537% Estimación oficial
127 (129) Mauritania Mauritania 4,271,197 1 de xullo de 2021 0,0536% Estimación oficial anual
128 (130) Croacia Croacia 3,888,529 31 de agosto de 2021 0,0488% Estimación oficial anual
129 (130) Xeorxia Xeorxia[17] 3,728,573 1 de xaneiro de 2021 0,0468% Estimación oficial anual
130 (132) Eritrea Eritrea 3,601,000 1 de xullo de 2021 0,0452% Proxección da Nacións Unidas
131 (133) Flag of Uruguay.svg Uruguai 3,554,915 30 de xuño de 2021 0,0446% Estimación oficial anual
132 (134) Flag of Mongolia.svg Mongolia 3,449,578 29 de xullo de 2022 0,0433% Estimación oficial
133 (135) Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina 3,320,954 1 de xullo de 2020 0,0417% Resultado preliminar do censo de 2013
- (136) Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico (Estados Unidos) 3,285,874 1 de abril de 2020 0,0412% Estimación oficial
134 (137) Flag of Armenia.svg Armenia 2,963,900 31 de marzo de 2021 0,0372% Estimación oficial
135 (138) Flag of Albania.svg Albania 2,829,741 1 de xaneiro de 2021 0,0355% Estimación oficial anual
136 (139) Flag of Qatar.svg Qatar 2,799,202 31 de xullo de 2019 0,0351% Estimación oficial mensual
137 (140) Lituania Lituania 2,794,961 1 de xaneiro de 2022 0,0351% Estimación oficial mensual
138 (141) Xamaica Xamaica 2,734,093 31 de decembro de 2019 0,0343% Estimación oficial anual
139 (142) Moldavia Moldavia[18] 2,597,100 1 de xaneiro de 2021 0,0326% Estimación oficial
140 (143) Namibia Namibia 2,550,226 1 de xullo de 2021 0,032% Resultado final do censo de 2011
141 (144) Gambia Gambia 2,487,000 1 de xullo de 2021 0,0312% Resultado preliminar do censo de 2013
142 (145) Botswana Botswana 2,410,338 1 de xullo de 2021 0,0303% Resultado final do censo de 2011 Arquivado 25 de maio de 2013 en Wayback Machine.
143 (146) Gabón Gabón 2,233,272 1 de xullo de 2021 0,028% Proxección das Nacións Unidas
144 (147) Lesoto Lesoto 2,159,000 1 de xullo de 2021 0,0271% Proxección das Nacións Unidas
145 (148) Letonia Letonia 1,874,900 1 de decembro de 2021 0,0235% Estimación oficial mensual
146 (149) Eslovenia Eslovenia 2,108,977 1 de xaneiro de 2021 0,0265% Contador oficial de poboación
147 (150) Macedonia do Norte Macedonia do Norte 1,832,696 1 de novembro de 2021 0,023% Estimación oficial
- (151) Kosovo Kosovo[19] 1,798,188 31 de decembro de 2020 0,0226% Proxección oficial anual
148 (152) Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1,646,077 1 de xullo de 2021 0,0207% Proxección das Nacións Unidas
149 (153) Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial 1,505,588 1 de xullo de 2021 0,0189% Estimación oficial anualArquivado 20 de outubro de 2014 en Wayback Machine.
150 (154) Flag of Bahrain.svg Bahrain 1,501,635 17 de marzo de 2020 0,0188% Proxección oficial anual
151 (155) Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 1,367,558 30 de xuño de 2021 0,0172% Resultado do censo de 2011
152 (156) Estonia Estonia 1,331,796 1 de xaneiro de 2021 0,0167% Estimación oficialArquivado 23 de novembro de 2012 en Wayback Machine.
153 (157) Flag of East Timor.svg Timor Leste 1,317,780 1 de xullo de 2021 0,0165% Estimación oficial
154 (158) Mauricio Mauricio 1,266,334 30 de xuño de 2021 0,0159% Estimación oficial
155 (159) Eswatini Eswatini 1,172,000 1 de xullo de 2021 0,0147% Proxección oficial
156 (160) Djibuti Djibuti 976,107 1 de xullo de 2019 0,0123% Proxección das Nacións Unidas
157 (161) Chipre Chipre[20] 918,100 1 de outubro de 2021 0,0115% Estimación oficial
158 (162) Fidxi Fidxi 898,402 1 de xullo de 2021 0,0113% Estimación oficial anual
159 (163) Comores Comores 758,316 1 de decembro de 2017 0,00952% Estimación oficial
160 (164) Flag of Bhutan.svg Bután 763,200 30 de maio de 2022 0,00958% Contador oficial de poboación Arquivado 19 de marzo de 2016 en Wayback Machine.
161 (165) Flag of Guyana.svg Güiana 743,699 1 de xullo de 2019 0,00933% Estimación oficial
162 (166) Illas Salomón Illas Salomón 728,041 1 de xullo de 2021 0,00914% Estimación oficial anual
- (167) Flag of Macau.svg Macau (China) 683,200 31 de decembro de 2021 0,00858% Estimación oficial
163 (168) Luxemburgo Luxemburgo 645,397 1 de xaneiro de 2022 0,00810% Estimación oficial anual
164 (169) Montenegro Montenegro 621,306 1 de xullo de 2020 0,0078% Resultado final do censo de 2011
- (170) Sáhara Occidental Sáhara Occidental[21] 612,000 1 de xullo de 2021 0,00768% Proxección das Nacións Unidas
165 (171) Flag of Suriname.svg Suriname 598,000 1 de xullo de 2019 0,00751% Resultado preliminar do censo de 2012
166 (172) Cabo Verde Cabo Verde 563,198 1 de xullo de 2021 0,00707% Proxección oficial anual
167 (173) Malta Malta 514,564 31 de decembro de 2019 0,00646% Estimación oficial anual
168 (174) Flag of Belize.svg Belize 430,191 1 de xullo de 2021 0,0054% Estimación oficial
169 (175) Flag of Brunei.svg Brunei 429,999 20 de xullo de 2021 0,0054% Resultado preliminar do censo de 2011
170 (176) Flag of the Bahamas.svg Bahamas 393,450 1 de xullo de 2021 0,00494% Estimación oficial anual[Ligazón morta]
171 (177) Flag of Maldives.svg Maldivas 383,135 31 de decembro de 2019 0,00481% Resultado preliminar do censo de 2014
- (178) República Turca do Norte de Chipre República Turca do Norte de Chipre[22] 382,230 31 de decembro de 2019 0,0048% Censo oficial
172 (179) Islandia Islandia 381,370 30 de xuño de 2022 0,00479% Estimación oficial
- (180) Transnistria Transnistria [23] 306.000 2021 estimada 0,00384% Estimación oficial
173 (181) Vanuatu Vanuatu 301,295 1 de xullo de 2021 0,00378% Estimación oficial anual
174 (182) Flag of Barbados.svg Barbados 288.000 1 de xullo de 2021 0,00361% Estimación oficial
- (183) Polinesia Francesa Polinesia Francesa (Francia) 279,890 1 de xullo de 2021 0,00351% Resultado preliminar do censo de 2012
- (184) Nova Caledonia Nova Caledonia (Francia) 273,674 1 de xullo de 2021 0,00343% Resultado preliminar do censo de 2014
- (185) Flag of the Republic of Abkhazia.svg Abkhazia[24] 245,424 1 de xaneiro de 2020 0,00308% Censo oficial
175 (186) San Tomé e Principe San Tomé e Príncipe 214,610 1 de xullo de 2021 0,00269% Resultado do censo de 2012
176 (187) Samoa Samoa 199,853 1 de xullo de 2021 0,00251% Resultado final do censo de 2011
177 (188) Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 178,696 1 de xullo de 2018 0,00224% Proxección das Nacións Unidas
- (189) Guam Guam (Estados Unidos) 153,836 1 de abril de 2020 0,00193% Resultado final do censo de 2010
- (190) Flag of Curaçao.svg Curaçao (Países Baixos) 153,671 1 de xaneiro de 2021 0,00193% Estimación oficial anual
- (191) Flag of Artsakh.svg Artsakh (Nagorno-Karabakh)[25] 148,900 1 de xaneiro de 2021 0´00187% Estimación oficial anual[26]
178 (192) Flag of Kiribati.svg Kiribati 120,740 1 de xullo de 2021 0,00152% Estimación oficial anual
179 (193) Flag of Grenada.svg Granada 113,000 1 de xullo de 2021 0,00142% Resultado do censo de 2011
- (194) Flag of Aruba.svg Aruba (Países Baixos) 111,050 31 de decembro de 2020 0,00139% Estimación oficial
180 (195) Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e as Granadinas 110,696 1 de xullo de 2020 0,00139% Proxección das Nacións Unidas
- (196) Illa de Jersey (Reino Unido) 107,800 31 de decembro de 2019 0,00135% Estimación oficial anual
181 (197) Estados Federados de Micronesia Micronesia 105,754 1 de xullo de 2021 0,00133% Estimación oficial anual
182 (198) Tonga Tonga 99,532 1 de xullo de 2021 0,00125% Resultado do censo de 2011
183 (199) Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda 99,337 1 de xullo de 2021 0,00125% Resultado preliminar do censo de 2011
184 (200) Seychelles Seychelles 99,202 30 de xuño de 2021 0,00125% Estimación oficial anual
- (201) Flag of the United States Virgin Islands.svg Illas Virxes Estadounidenses (Estados Unidos) 87,146 1 de abril de 2020 0,00109% Resultado final do censo de 2010
- (202) Man Illa de Man (Reino Unido) 84,069 30 de maio de 2021 0,00106% Resultado do censo de 2011
185 (203) Andorra Andorra 79,535 31 de decembro de 2021 0,000998% Estimación oficial anual
186 (204) Flag of Dominica.svg Dominica 72,000 1 de xullo de 2021 0,000904% Resultado preliminar do censo de 2011 Arquivado 08 de xuño de 2019 en Wayback Machine.
- (205) Illas Caimán Illas Caimán (Reino Unido) 65,786 30 de setembro de 2020 0,000826% Estimación oficial
- (206) Flag of Bermuda.svg Bermudas (Reino Unido) 64,055 1 de xullo de 2021 0,000804% Resultado final do censo de 2010
- (207) Guernsey Guernsey (Reino Unido) 63,124 30 de xuño de 2020 0,000792% Estimación oficial anual
- (208) Groenlandia Groenlandia (Dinamarca) 56,562 1 de xaneiro de 2022 0,00070% Estimación oficial anual
187 (209) Illas Marshall Illas Marshall 54,516 1 de xullo de 2021 0,000684% Estimación oficial anual
188 (210) Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts e Nevis 54,000 1 de xullo de 2021 0,000678% Proxección das Nacións Unidas
- (211) Illas Feroe Illas Feroe (Dinamarca) 54,000 1 de xuño de 2022 0,000678% Monthly official estimate
- (212) Osetia do Sur Osetia do Sur[27] 53,532 15 de outubro de 2015 0,000672% Estimación de 2013
- (213) Samoa Americana Samoa Americana (Estados Unidos) 49,710 1 de abril de 2020 0,000624% Resultado final do censo de 2010
- (214) Flag of the Northern Mariana Islands.svg Illas Marianas do Norte (Estados Unidos) 47,329 1 de abril de 2020 0,000594% Resultado final do censo de 2010
- (215) Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Turks e Caicos (Reino Unido) 44,542 1 de xullo de 2020 0,000559% Resultado do censo de 2012
- (216) Sint Maarten Sint Maarten (Países Baixos) 42,577 1 de xaneiro de 2021 0,000534% Estimación oficial
189 (217) Liechtenstein Liechtenstein 39,315 31 de decembro de 2021 0,000493% Estimación oficial semianual
190 (218) Mónaco Mónaco 39,150 31 de decembro de 2021 0,000491% Estimación oficial anual
- (219) Xibraltar Xibraltar (Reino Unido) 34,000 1 de xullo de 2021 0,00427% Estimación oficial anual
191 (220) San Marino San Marino 33,705 30 de marzo de 2022 0,000423% Estimación oficial mensual
- (221) Francia Saint-Martin (Francia) 32,489 1 de xaneiro de 2019 0,000408% Estimación oficial anual
- (222) Flag of Åland.svg Åland (Finlandia) 30,415 30 de xuño de 2022 0,000382% Estimación oficial
- (223) Flag of the British Virgin Islands.svg Illas Virxes Británicas (Reino Unido) 30,000 1 de xullo de 2021 0,000376% Resultado do censo de 2010
192 (224) Palau Palau 17,957 1 de xullo de 2021 0,000225% Estimación oficial anual
- (225) Illas Cook Illas Cook (Nova Zelandia) 15,342 1 de xullo de 2021 0,000193% Resultado final do censo de 2011
- (226) Flag of Anguilla.svg Anguila (Reino Unido) 15.000 1 de xullo de 2021 0,000188% Resultado preliminar do censo de 2011
193 (227) Nauru Nauru 11,832 1 de xullo de 2021 0,000148% Resultado do censo de 2011
- (228) Wallis e Futuna Wallis e Futuna (Francia) 11,369 1 de xaneiro de 2021 0,000143% Estimación oficial anual
194 (229) Tuvalu Tuvalu 10,679 1 de xullo de 2021 0,000134% Estimación oficial anual
- (230) Flag of Saint Barthélemy (local).svg Saint-Barthélemy (Francia) 10,289 1 de xaneiro de 2019 0,000129% Estimación oficial anual
- (231) Flag of the United Kingdom.svg Santa Helena, Ascensión e Tristan da Cunha (Reino Unido) 6000 1 de xullofebreiro de 2021 0% Proxección das Nacións Unidas
- (232) Saint-Pierre-et-Miquelon Saint-Pierre-et-Miquelon (Francia) 5,974 1 de xaneiro de 2019 0% Estimación oficial anual
- (233) Flag of Montserrat.svg Montserrat (Reino Unido) 5,000 1 de xullo de 2021 0% Resultado do censo de 2011Arquivado 03 de abril de 2019 en Wayback Machine.
- (234) Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Reino Unido) 4.000 1 de xullo de 2021 0% Proxección das Nacións Unidas
- (235) Illa de Nadal Illa de Nadal (Australia) 1,966 30 de xuño de 2020 0% Resultado do censo de 2011
- (236) Illa Norfolk Illa Norfolk (Australia) 1,734 30 de xuño de 2020 0% Resultado do censo de 2011
- (237) Niue Niue (Nova Zelandia) 1,549 1 de xuño de 2021 0% Resultado final do censo de 2011
- (238) Tokelau Tokelau (Nova Zelandia) 1,501 18 de xullo de 2021 0% Resultado final do censo de 2011
195 (239) Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano 825 1 de febreiro de 2019 0% Estimación oficialArquivado 02 de febreiro de 2017 en Wayback Machine.
- (240) Illas Cocos Illas Cocos (Australia) 573 30 de xuño de 2020 0% Resultado do censo de 2011
- (241) Illas Pitcairn Illas Pitcairn (Reino Unido) 40 1 de xaneiro de 2021 0% Estimación oficial

Notas[editar | editar a fonte]

  1. "World Population Dashboard". United Nations Population Fund. UNFPA. 2022. Consultado o 15 de xuño de 2022. 
  2. Os datos do censo refírense só á China continental, excluíndo as Rexións Administrativas Especiais de Hong Kong e Macau. A primeira foi reincorporada á soberanía chinesa a mediados de 1997 e a segunda o 20 de decembro de 1999.
  3. A poboación de Rusia inclúe Crimea e Sebastopol; (véxase Rosstat Arquivado 23 de xaneiro de 2015 en Wayback Machine. – Estimación oficial).
  4. Inclúe integras as 18 rexións de Francia (incluíndo 5 departamentos e rexións de ultramar). Non inclúe as 5 colectividades de ultramar de Francia: Polinesia Francesa, San Bartolomé, San Martiño, San Pedro e Miquelón, e Wallis e Futuna, e a colectividad sui generis de Nova Caledonia, que se mostran por separado.
  5. As Terras Austrais e Antárticas Francesas (unha reivindicación territorial antártica que alberga só funcionarios gobernamentais e persoal da estación de investigación) e Illa Clipperton (unha propiedade privada estatal deshabitada de Francia) non figuran na lista debido á súa natureza extraordinaria.
  6. "Copia arquivada" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 23 de xuño de 2017. Consultado o 16 de febreiro de 2020. 
  7. Non se inclúe Crimea nin Sebastopol, anexionados por Rusia, o territorio de iure de Ucraína que é disputado e administrado de facto por Rusia (incluíndo, porén, a rexión de Donbas onde hai insurxencias separatistas en curso).
  8. "Início". www.ine.gov.ao. Arquivado dende o orixinal o 19 de marzo de 2020. Consultado o 18 de abril de 2020. 
  9. Estado parcialmente recoñecido, reclamado por China como unha das súas provincias. Taiwán tamén inclúe as pequenas illas de Kinmen, Matsu, Illas Pescadores etc.
  10. Proxección feita antes da guerra civil. Estímanse baixas por enriba de made before civil war. Casualties are estimated at well over 200.000 persoas até finais de novembro de 2014.
  11. Excluíndo os tres países constituíntes do Reino dos Países Baixos no mar Caribe (Aruba, Curaçao e Sint Maarten), pero incluíndo os tres municipios especiais do [ [Países Baixos do Caribe]] (Bonaire, Sint Eustatius e Saba).
  12. Inclúe Puntlandia (con arredor de 3,900,000 habitantes) e Somalilandia (con 3,500,000 habitantes).
  13. Inclúe Xerusalén Leste e os Altos do Golán. Tamén inclúe colonos israelís dentro da área C de Cisxordania.
  14. Non se inclúe Kosovo.
  15. Excluídas as Illas Feroe e Groenlandia.
  16. Inclúe as Svalbard.
  17. Non se inclúe Abkhazia (242,862 habitantes segundo o censo de 2011) nin Osetia do Sur (70,000 habitantes segundo datos do 2006).
  18. Non se inclúe (statistica.md.2010.pdf) Transnistria (555,347 habitantes segundo o censo de 2005).
  19. Kosovo é obxecto de disputas territoriais entre Serbia e a República de Kosovo. Kosovo declarou a súa independencia o 17 de febreiro de 2008, mais Serbia porfía en reclamalo como parte do seu territorio. A independencia de Kosovo foi recoñecida por 108 de 193 estados membros das Nacións Unidas.
  20. Non se inclúe a República Turca do Norte de Chipre (294.906 segundo os datos do censo de decembro de 2011 das Nacións Unidas, (Organización do estado do Norte de Chipre).
  21. A súa administración está dividida entre Marrocos e a República Árabe Saharauí Democrática, ámbolos dous reclaman todo o territorio.
  22. De facto independente, de jure parte de Chipre.
  23. De facto independente, de jure parte de Moldavia.
  24. O status político de Abkhazia Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Abkhazia como parte do territorio de Xeorxia.
  25. De facto independente, de jure parte de Acerbaixán.
  26. "Գլխավոր էջ". stat-nkr.am. Arquivado dende o orixinal o 17 de de outubro de de 2019. Consultado o 18 de abril de 2020. 
  27. O status político de Osetia do Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Osetia do Sur como parte do territorio de Xeorxia.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]