Lista de países por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa da poboación mundial por países en millóns de habitantes segundo datos do ano 2011.

A continuación amósase unha lista de países e terrritorios dependentes por poboación, cuxa inclusión na lista está baseada no estándar ISO 3166-1. Non se reflicten as diferenzas de poboación nos países que non contan nos seus censos aos habitantes que non posúen a nacionalidade. Algúns países como Tailandia non reportan a poboación total, xa que contan exclusivamente os cidadáns nacionalizados.

Nesta lista inclúense os estados soberanos, os terrritorios dependentes e, nalgúns casos as nacións constituíntes de estados soberanos. Por exemplo, o Reino Unido considérase como un estado soberano cunha entidade única na lista, mentres que os estados soberanos do Reino dos Países Baixos atópanse separados.

Tamén se dá a porcentaxe da poboación en comparanza coa poboación mundial, que a Oficina do Censo dos Estados Unidos estima en 7,23 billóns de persoas.[1] De acordo coa estimación realizada polas Nacións Unidas, a poboación mundial excedeu os 7 billóns en outubro de 2011.[2][3][4]

Países e dependencias por poboación[editar | editar a fonte]

Nota: Tódolos territorios dependentes amósanse en cursiva.

Posición País (ou territorio dependente) Poboación Data % da poboación
mundial
Fonte
1 Flag of the People's Republic of China.svg China[5] 1.368.640.000 10 de marzo de 2015 18,9% Contador de poboación oficial
2 India India 1.268.030.000 10 de marzo de 2015 17,5% Contador de poboación oficial
3 Estados Unidos de América Estados Unidos 320.556.000 10 de marzo de 2015 4,43% Contador de poboación oficial
4 Flag of Indonesia.svg Indonesia 255.461.700 1 de xullo de 2015 3,53% Estimación oficial
5 Flag of Brazil.svg Brasil 203.994.000 10 de marzo de 2015 2,82% Contador de poboación oficial
6 Flag of Pakistan.svg Paquistán 189.187.000 10 de marzo de 2015 2,62% Contador de poboación oficial
7 Nixeria Nixeria 183.523.000 1 de xullo de 2015 2,54% Proxección das Nacións Unidas
8 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 157.964.000 10 de marzo de 2015 2,18% Contador de poboación oficial
9 Rusia Rusia[6] 146.270.033 1 de xaneiro de 2015 2,02% Estimación oficial
10 Flag of Japan.svg Xapón 126.970.000 1 de febreiro de 2015 1,76% Estimación oficial mensual
11 Flag of Mexico.svg México 121.005.815 1 de xullo de 2015 1,67% Proxección oficial
12 Flag of the Philippines.svg Filipinas 101.118.100 10 de marzo de 2015 1,4% Contador de poboación oficial
13 Flag of Vietnam.svg Vietnam 90.730.000 1 de xullo de 2014 1,25% Estimación oficial anual
14 Etiopía Etiopía 90.076.012 1 de xullo de 2015 1,25% Proxección oficial
15 Exipto Exipto 88.145.800 10 de marzo de 2015 1,22% Contador de poboación oficial
16 Alemaña Alemaña 80.925.000 30 de xuño de 2014 1,12% Estimación oficial
17 Flag of Iran.svg Irán 78.175.000 10 de marzo de 2015 1,08% Contador de poboación oficial
18 Turquía Turquía 77.695.904 31 de decembro de 2014 1,07% Estimación oficial anual
19 República Democrática do Congo R.D. do Congo 71.246.000 1 de xullo de 2015 0,99% Proxección das Nacións Unidas
20 Flag of France.svg Francia[7] 66.104.000 1 de febreiro de 2015 0,91% Estimación oficial mensual
21 Flag of Thailand.svg Tailandia 64.871.000 1 de xullo de 2014 0,9% Proxección oficial anual
22 Reino Unido Reino Unido 64.105.654 1 de xullo de 2013 0,89% Estimación oficial anual
23 Italia Italia 60.782.309 30 de setembro de 2014 0,84% Estimación oficial mensual
24 Sudáfrica Sudáfrica 54.002,000 1 de xullo de 2014 0,75% Estimación oficial
25 Flag of Myanmar.svg Myanmar 51.419.420 29 de marzo de 2014 0,71% Resultado preliminar do censo de 2014
26 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 51.342.881 1 de xaneiro de 2015 0,71% Proxección oficial
27 Flag of Colombia.svg Colombia 48.031.300 10 de marzo de 2015 0,664% Contador de poboación oficial
28 Tanzania Tanzania 47.421.786 1 de xullo de 2014 0,66% Proxección oficial
29 Quenia Kenya 46.749.000 1 de xullo de 2015 0,65% Proxección das Nacións Unidas
30 España España 46.464.053 1 de xullo de 2014 0,64% Estimación oficial
31 Flag of Argentina.svg Arxentina 43.131.966 1 de xullo de 2015 0,6% Proxección oficial anual
32 Ucraína Ucraína[8] 42.928.900 1 de xaneiro de 2015 0,59% Estimación oficial mensual
33 Flag of Algeria.svg Alxeria 39.500.000 1 de xaneiro de 2015 0,55% Estimación oficial
34 Polonia Polonia 38.484.000 31 de decembro de 2014 0,53% Estimación oficial
35 Sudán Sudán 38.435.252 1 de xullo de 2015 0,53% Proxección oficial anual
36 Flag of Iraq.svg Iraq 36.004.552 1 de xullo de 2014 0,5% Proxección oficial anual
37 Flag of Canada.svg Canadá 35.675.834 1 de outubro de 2014 0,49% Estimación oficial
38 Uganda Uganda 34.856.813 28 de agosto de 2014 0,48% Resultado preliminar do censo de 2014
39 Marrocos Marrocos 33.547.000 10 de marzo de 2015 0,464% Contador oficial de poboación
40 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 31.521.418 1 de xullo de 2015 0,44% Proxección oficial anual
41 Flag of Peru.svg Perú 31.151.643 1 de xullo de 2015 0,43% Proxección oficial anual
42 Flag of Venezuela.svg Venezuela 30.620.404 1 de xullo de 2015 0,42% Proxección oficial anual
43 Flag of Malaysia.svg Malaisia 30.516.000 10 de marzo de 2015 0,422% Contador oficial de poboación
44 Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán 30.492.800 1 de xaneiro de 2014 0,42% Estimación oficial
45 Flag of Nepal (with spacing).svg Nepal 28.037.904 1 de xullo de 2015 0,39% Proxección oficial anual
46 Ghana Ghana 27.043.093 1 de xullo de 2014 0,37% Proxección oficial anual
47 Flag of Afghanistan.svg Afganistán 26.556.800 1 de xullo de 2014 0,37% Estimación oficial
48 Flag of Yemen.svg Iemen 25.956.000 1 de xullo de 2014 0,36% Estimación oficial
49 Mozambique Mozambique 25.727.911 1 de xullo de 2015 0,36% Proxección oficial anual
50 Flag of North Korea.svg Corea do Norte 25.155.000 1 de xullo de 2015 0,35% Proxección das Nacións Unidas
51 Angola Angola 24.383.301 16 de maio de 2014 0,34% Resultado preliminar do censo de 2014
52 Australia Australia 23.770.900 10 de marzo de 2015 0,329% Contador oficial de poboación
53 Flag of the Republic of China.svg Taiwán[9] 23.440.278 31 de xaneiro de 2015 0,32% Estimación oficial mensual
54 Flag of Syria.svg Siria 23.093.439 10 de marzo de 2015 0,32% Contador oficial de poboación[10]
55 Costa do Marfil Costa do Marfil 22.671.331 15 de maio de 2014 0,31% Resultado preliminar do censo de 2014
56 Madagascar Madagascar 21.842.167 1 de xullo de 2013 0,3% Estimación oficial anual
57 Camerún Camerún 21.143.237 1 de xullo de 2013 0,28% Estimación oficial
58 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 20.359.439 19 de marzo de 2012 0,28% Resultado final do censo de 2012
59 Romanía Romanía 19.942.642 1 de xaneiro de 2014 0,28% Estimación oficial anual
60 Níxer Níxer 19.268.000 1 de xullo de 2015 0,27% Proxección das Nacións Unidas
61 Burkina Faso Burkina Faso 18.450.494 1 de xullo de 2015 0,26% Estimación oficial
62 Flag of Chile.svg Chile 18.006.407 1 de xullo de 2015 0,25% Proxección oficial anual
63 Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán 17.417.500 1 de xaneiro de 2015 0,24% Estimación oficial mensual
64 Países Baixos Países Baixos 16.893.000 10 de marzo de 2015 0,234% Contador oficial de poboación
65 Malaui Malaui 16.310.431 1 de xullo de 2015 0,23% Proxección oficial anual
66 Mali Malí 16.259.000 1 de xullo de 2015 0,22% Proxección das Nacións Unidas
67 Flag of Ecuador.svg Ecuador 15.948.000 10 de marzo de 2015 0,22% Contador oficial de poboación
68 Flag of Guatemala.svg Guatemala 15.806.675 1 de xullo de 2014 0,22% Estimación oficial
69 Zambia Zambia 15.473.905 1 de xullo de 2015 0,21% Proxección oficial anual
70 Flag of Cambodia.svg Cambodja 15.405.157 1 de xullo de 2015 0,21% Proxección oficial anual
71 Chad Chad 13.606.000 1 de xullo de 2015 0,19% Proxección das Nacións Unidas
72 Senegal Senegal 13.508.715 19 de novembro de 2013 0,19% Resultado do censo de 2013
73 Cimbabue Cimbabue 13.061.239 17 de agosto de 2012 0,18% Resultado do censo de 2012
74 Flag of South Sudan.svg Sudán do Sur 11.892.934 1 de xullo de 2015 0,16% Proxección oficial anual
75 Flag of Bolivia.svg Bolivia 11.410.651 1 de xullo de 2015 0,16% Proxección oficial
76 Bélxica Bélxica 11.237.160 1 de xaneiro de 2015 0,16% Estimación oficial mensual
77 Flag of Cuba.svg Cuba 11.210.064 31 de decembro de 2013 0,16% Estimación oficial anual
78 Somalia Somalia[11] 11.123.000 1 de xullo de 2015 0,15% Proxección das Nacións Unidas
79 Ruanda Ruanda 10.996.891 1 de xullo de 2014 0,15% Proxección oficial anual
80 Grecia Grecia 10.992.589 1 de xaneiro de 2014 0,15% Estimación oficial
81 Tunisia Tunisia 10.982.754 23 de abril de 2014 0,15% Resultado preliminar do censo de 2014
82 Flag of Haiti.svg Haití 10.911.819 1 de xullo de 2015 0,15% Proxección oficial
83 Guinea Guinea 10.628.972 2 de abril de 2014 0,15% Resultado preliminar do censo de 2014
84 República Checa República Checa 10.528.477 30 de setembro de 2014 0,15% Estimación oficial
85 Portugal Portugal 10.477.800 31 de decembro de 2013 0,15% Estimación oficial anual
86 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana 10.378.267 1 de xullo de 2014 0,14% Estimación oficial
87 Benin Benin 10.315.244 1 de xullo de 2015 0,14% Proxección oficial
88 Hungría Hungría 9.849.000 31 de decembro de 2014 0,14% Estimación oficial anual
89 Burundi Burundi 9.823.827 1 de xullo de 2015 0,14% Proxección oficial anual
90 Suecia Suecia 9.753.627 1 de xaneiro de 2015 0,13% Estimación oficial mensual
91 Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán 9.593.000 1 de xaneiro de 2015 0,13% Estimación oficial
92 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 9.577.000 1 de xullo de 2015 0,13% Proxección das Nacións Unidas
93 Bielorrusia Bielorrusia 9.481.000 1 de xaneiro de 2015 0,13% Estimación oficial
94 Flag of Honduras.svg Honduras 8.725.111 1 de xullo de 2014 0,12% Estimación oficial anual
95 Austria Austria 8.579.747 1 de xaneiro de 2015 0,12% Estimación oficial
96 Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán 8.354.000 1 de xaneiro de 2015 0,12% Estimación oficial
97 Flag of Israel.svg Israel 8.309.400 31 de xaneiro de 2015 0,11% Estimación oficial mensual
98 Suíza Suíza 8.211.700 30 de setembro de 2014 0,11% Estimación oficial
99 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea 7.398.500 1 de xullo de 2013 0,102% Estimación oficial anual
100 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 7.264.100 31 de decembro de 2014 0,1% Estimación oficial
101 Bulgaria Bulgaria 7.245.677 31 de decembro de 2013 0,1% Estimación oficial
102 Togo Togo 7.171.000 1 de xullo de 2015 0,099% Proxección das Nacións Unidas
103 Serbia Serbia[12] 7.146.759 1 de xaneiro de 2014 0,099% Estimación oficial anual
104 Flag of Paraguay.svg Paraguai 7.003.406 2015 0,097% Estimación oficial
105 República Democrática Popular Lao Laos 6.802.000 1 de xullo de 2015 0,094% Proxección oficial anual
106 Eritrea Eritrea 6.738.000 1 de xullo de 2015 0,093% Proxección da Nacións Unidas
107 Flag of Jordan.svg Xordania 6.699.860 10 de marzo de 2015 0,0927% Contador oficial de poboación
108 Flag of El Salvador.svg O Salvador 6.401.240 2014 0,089% Estimación oficial
109 Serra Leoa Serra Leoa 6.319.000 1 de xullo de 2015 0,087% Proxección das Nacións Unidas
110 Libia Libia 6.317.000 1 de xullo de 2015 0,087% Proxección das Nacións Unidas
111 Flag of Nicaragua.svg Nicaragua 6.134.270 2013 0,085% Estimación oficial
112 Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán 5.895.100 1 de xaneiro de 2015 0,082% Estimación oficial
113 Dinamarca Dinamarca 5.659.715 1 de xaneiro de 2015 0,078% Estimación oficial
114 Finlandia Finlandia 5.475.526 1 de febreiro de 2015 0,076% Contador oficial de poboación
115 Flag of Singapore.svg Singapur 5.469.700 1 de xullo de 2014 0,076% Estimación oficial
116 Eslovaquia Eslovaquia 5.421.034 30 de setembro de 2014 0,075% Estimación oficial
117 Noruega Noruega 5.165.802 1 de xaneiro de 2015 0,071% Estimación oficial
118 República Centroafricana República Centroafricana 4.803.000 1 de xullo de 2015 0,066% Proxección das Nacións Unidas
119 Flag of Costa Rica.svg Costa Rica 4.773.130 30 de xuño de 2014 0,066% Estimación oficial
120 Flag of Turkmenistan.svg Turcomenistán 4.751.120 27 de decembro de 2012 0,066% Resultado preliminar do censo de 2012
121 Congo República do Congo 4.671.000 1 de xullo de 2015 0,065% Proxección das Nacións Unidas
122 Irlanda Irlanda 4.609.600 1 de abril de 2014 0,064% Estimación oficial anual
123 Nova Zelandia Nova Zelandia 4.567.120 10 de marzo de 2015 0,0632% Contador oficial de poboación
124 Flag of Palestine.svg Palestina 4.550.368 1 de xullo de 2014 0,063% Estimación oficial
125 Liberia Liberia 4.503.000 1 de xullo de 2015 0,062% Proxección das Nacións Unidas
126 Xeorxia Xeorxia[13] 4.490.500 1 de xaneiro de 2014 0,062% Estimación oficial anual
127 Croacia Croacia 4.267.558 1 de xullo de 2012 0,059% Estimación oficial anual
128 Flag of Oman.svg Omán 4.139.580 4 de marzo de 2015 0,057% Estimación oficial semanal
129 Líbano Líbano 4.104.000 1 de xullo de 2012 0,057% Estimación oficial
130 Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina 3.791.622 15 de outubro de 2013 0,052% Resultado preliminar do censo de 2013
131 Flag of Panama.svg Panamá 3.764.166 1 de xullo de 2015 0,05% Estimación oficial
132 Mauritania Mauritania 3.631.775 1 de xullo de 2015 0,05% Estimación oficial anual
133 Moldavia Moldavia[14] 3.557.600 1 de xaneiro de 2014 0,049% Estimación oficial
134 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico (Estados Unidos) 3.548.397 1 de xullo de 2014 0,049% Estimación oficial
135 Flag of Uruguay.svg Uruguai 3.404.189 30 de xuño de 2014 0,047% Estimación oficial anual
136 Kuwait Kuwait 3.268.431 1 de xullo de 2012 0,045% Estimación oficial
137 Flag of Armenia.svg Armenia 3.013.900 30 de setembro de 2014 0,042% Estimación oficial
138 Flag of Mongolia.svg Mongolia 3.000.000 24 de xaneiro de 2015 0,041% Estimación oficial
139 Lituania Lituania 2.919.306 1 de febreiro de 2014 0,04% Estimación oficial mensual
140 Flag of Albania.svg Albania 2.893.005 1 de xaneiro de 2015 0,04% Estimación oficial anual
141 Xamaica Xamaica 2.717.991 31 de decembro de 2013 0,038% Estimación oficial anual
142 Flag of Qatar.svg Qatar 2.334.029 28 de febreiro de 2015 0,032% Estimación oficial mensual
143 Lesoto Lesoto 2.120.000 1 de xullo de 2015 0,029% Proxección das Nacións Unidas
144 Namibia Namibia 2.113.077 28 de agosto de 2011 0,029% Resultado final do censo de 2011
145 Eslovenia Eslovenia 2,065,901 10 de marzo de 2015 0,029% Contador oficial de poboación
146 República de Macedonia República de Macedonia 2.065.769 31 de decembro de 2013 0,029% Estimación oficial
147 Botswana Botswana 2.024.904 22 de agosto de 2011 0,028% Resultado final do censo de 2011
148 Letonia Letonia 1.986.700 1 de febreiro de 2015 0,027% Estimación oficial mensual
149 Gambia Gambia 1.882.450 15 de abril de 2013 0,026% Resultado preliminar do censo de 2013
150 Kosovo Kosovo[15] 1.827.231 2015 0,025% Proxección oficial anual
151 Guinea Bisau Guinea-Bisau 1.788.000 1 de xullo de 2015 0,025% Proxección das Nacións Unidas
152 Gabón Gabón 1.751.000 1 de xullo de 2015 0,024% Proxección das Nacións Unidas
153 Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial 1.430.000 1 de xullo de 2013 0,02% Estimación oficial anual
154 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 1.328.019 9 de xaneiro de 2011 0,018% Resultado do censo de 2011
155 Flag of Bahrain.svg Bahrain 1.316.500 1 de xullo de 2014 0,018% Proxección oficial anual
156 Estonia Estonia 1.312.252 1 de xaneiro de 2015 0,018% Estimación oficial
157 Mauricio Mauricio 1.261.208 1 de xullo de 2014 0,017% Estimación oficial
158 Flag of East Timor.svg Timor Leste 1.212.107 1 de xullo de 2014 0,017% Estimación oficial
159 Suacilandia Suacilandia 1.119.375 1 de xullo de 2015 0,015% Proxección oficial
160 Djibuti Djibuti 900.000 1 de xullo de 2015 0,012% Proxección das Nacións Unidas
161 Fidxi Fidxi 859.178 1 de xullo de 2013 0,0119% Estimación oficial anual
162 Chipre Chipre[16] 858.000 1 de xaneiro de 2014 0,012% Estimación oficial
163 Francia Reunión (Francia) 844.994 1 de xaneiro de 2014 0,012% Estimación oficial anual
164 Comores Comores 763.952 1 de xullo de 2014 0,011% Estimación oficial
165 Flag of Bhutan.svg Bután 758.090 10 de marzo de 2015 0,0105% Contador oficial de poboación
166 Flag of Guyana.svg Güiana 746.900 1 de xullo de 2013 0,01% Estimación oficial
167 Flag of Macau.svg Macau (China) 636.200 31 de decembro de 2014 0,0088% Estimación oficial
168 Montenegro Montenegro 620.029 1 de abril de 2011 0,0086% Resultado final do censo de 2011
169 Sáhara Occidental Sáhara Occidental[17] 604.000 1 de xullo de 2015 0,0084% Proxección das Nacións Unidas
170 Illas Salomón Illas Salomón 581.344 1 de xullo de 2013 0,008% Estimación oficial anual
171 Luxemburgo Luxemburgo 549.700 31 de decembro de 2013 0,0074% Estimación oficial anual
172 Flag of Suriname.svg Suriname 534.189 13 de agosto de 2012 0,0074% Resultado preliminar do censo de 2012
173 Cabo Verde Cabo Verde 518.467 1 de xullo de 2014 0,0072% Proxección oficial anual
174 Transnistria Transnistria [18] 505.153 1 de xaneiro de 2014 0,007% Estimación oficial
175 Malta Malta 425.384 31 de decembro de 2013 0,0059% Estimación oficial anual
176 Flag of Guadeloupe (local).svg Guadalupe (Francia) 405.739 1 de xaneiro de 2013 0,0056% Estimación oficial anual
177 Flag of Brunei.svg Brunei 393.372 20 de xuño de 2011 0,0054% Resultado preliminar do censo de 2011
178 Flag of Martinique.svg Martinica (Francia) 381.326 1 de xaneiro de 2014 0,0053% Estimación oficial anual
179 Flag of the Bahamas.svg Bahamas 368.390 1 de xullo de 2013 0,0051% Estimación oficial anual
180 Flag of Belize.svg Belize 358.899 1 de xullo de 2014 0,005% Estimación oficial
181 Flag of Maldives.svg Maldivas 341.256 20 de setembro de 2014 0,0047% Resultado preliminar do censo de 2014
182 Islandia Islandia 329.040 31 de decembro de 2014 0,0046% Estimación oficial
183 República Turca do Norte de Chipre República Turca do Norte de Chipre[19] 294.906 30 de abril de 2006 0,004% Censo oficial
184 Flag of Barbados.svg Barbados 285.000 1 de xullo de 2013 0,0039% Estimación oficial
185 Nova Caledonia Nova Caledonia (Francia) 268.767 26 de agosto de 2014 0,0037% Resultado preliminar do censo de 2014
186 Polinesia Francesa Polinesia Francesa (Francia) 268.270 22 de agosto de 2012 0,0037% Resultado preliminar do censo de 2012
187 Vanuatu Vanuatu 264.652 1 de xullo de 2013 0,0037% Estimación oficial anual
188 Flag of Abkhazia.svg Abkhazia[20] 240.705 2011 0,0033% Censo oficial
189 Flag of French Guiana.svg Güiana Francesa (Francia) 239.648 1 de xaneiro de 2012 0,0033% Estimación oficial anual
190 Francia Mayotte (Francia) 212.645 21 de agosto de 2012 0,0029% Resultado do censo de 2012
191 Samoa Samoa 187.820 7 de novembro de 2011 0,0026% Resultado final do censo de 2011
192 San Tomé e Principe San Tomé e Príncipe 187.356 13 de maio de 2012 0,0026% Resultado do censo de 2012
193 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 185.000 1 de xullo de 2015 0,0026% Proxección das Nacións Unidas
194 Guam Guam (Estados Unidos) 159.358 1 de abril de 2010 0,0022% Resultado final do censo de 2010
195 Flag of Curaçao.svg Curaçao (Países Baixos) 154.843 1 de xaneiro de 2014 0,0021% Estimación oficial anual
196 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e Granadinas 109.000 1 de xullo de 2015 0,0015% Proxección das Nacións Unidas
197 Flag of Aruba.svg Aruba (Países Baixos) 107.394 31 de outubro de 2014 0,0015% Estimación oficial
198 Flag of Kiribati.svg Kiribati 106.461 1 de xullo de 2013 0,0015% Estimación oficial anual
199 Flag of the United States Virgin Islands.svg Illas Virxes Estadounidenses (Estados Unidos) 106.405 1 de abril de 2010 0,0015% Resultado final do censo de 2010
200 Flag of Grenada.svg Granada 103.328 12 de maio de 2011 0,0014% Resultado do censo de 2011
201 Tonga Tonga 103.252 30 de novembro de 2011 0,0014% Resultado do censo de 2011
202 Estados Federados de Micronesia Micronesia 101.351 1 de xullo de 2013 0,0014% Estimación oficial anual
203 Flag of Jersey.svg Jersey (Reino Unido) 99.000 31 de decembro de 2012 0,0014% Estimación oficial anual
204 Seixeles Seixeles 89.949 1 de xullo de 2013 0,0012% Estimación oficial anual
205 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda 86.295 27 de maio de 2011 0,0012% Resultado preliminar do censo de 2011
206 Man Illa de Man (Reino Unido) 84.497 27 de marzo de 2011 0,0012% Resultado do censo de 2011
207 Andorra Andorra 76.949 1 de xullo de 2014 0,0011% Estimación oficial anual
208 Flag of Dominica.svg Dominica 71.293 14 de maio de 2011 0,00099% Resultado preliminar do censo de 2011
209 Flag of Bermuda.svg Bermuda (Reino Unido) 64.237 20 de maio de 2010 0,00089% Resultado final do censo de 2010
210 Guernsey Guernsey (Reino Unido) 63.085 31 de marzo de 2012 0,00087% Estimación oficial anual
211 Illas Marshall Illas Marshall 56.086 1 de xullo de 2013 0,00078% Estimación oficial anual
212 Groenlandia Groenlandia (Dinamarca) 55.984 1 de xaneiro de 2015 0,00077% Estimación oficial anual
213 Flag of the Cayman Islands.svg Illas Caimán (Reino Unido) 55.691 2013 0,00077% Estimación oficial
214 Samoa Americana Samoa Americana (Estados Unidos) 55.519 1 de abril de 2010 0,00077% Resultado final do censo de 2010
215 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts e Nevis 55.000 1 de xullo de 2015 0,00076% Proxección das Nacións Unidas
216 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Illas Marianas do Norte (Estados Unidos) 53.883 1 de abril de 2010 0,00075% Resultado final do censo de 2010
217 Osetia do Sur Osetia do Sur[21] 51.547 xaneiro de 2013 0,00071% Estimación de 2013
218 Illas Feroe Illas Feroe (Dinamarca) 48.679 1 de decembro de 2014 0,00067% Monthly official estimate
219 Flag of Sint Maarten.svg Sint Maarten (Países Baixos) 37.429 1 de xaneiro de 2010 0,00052% Estimación oficial
220 Liechtenstein Liechtenstein 37.132 31 de decembro de 2013 0,00051% Estimación oficial semianual
221 Mónaco Mónaco 36.950 31 de decembro de 2013 0,00051% Estimación oficial anual
222 Francia Saint-Martin (Francia) 35.742 1 de xaneiro de 2012 0,00049% Estimación oficial anual
223 San Marino San Marino 32.789 31 de decembro de 2014 0,00045% Estimación oficial mensual
224 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Turks e Caicos (Reino Unido) 31.458 25 de xaneiro de 2012 0,00044% Resultado do censo de 2012
225 Xibraltar Xibraltar (Reino Unido) 30.001 31 de decembro de 2012 0,0041% Estimación oficial anual
226 Flag of Åland.svg Åland (Finlandia) 28.875 30 de setembro de 2014 0,0004% Estimación oficial
227 Flag of the British Virgin Islands.svg Illas Virxes Británicas (Reino Unido) 28.054 12 de xullo de 2010 0,00039% Resultado do censo de 2010
228 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos Caribeños (Países Baixos) 23.296 1 de xaneiro de 2013 0,00032% Estimación oficial
229 Palau Palau 20.901 1 de xullo de 2013 0,00029% Estimación oficial anual
230 Illas Cook Illas Cook (Nova Zelandia) 14.974 1 de decembro de 2011 0,00021% Resultado final do censo de 2011
231 Flag of Anguilla.svg Anguila (Reino Unido) 13.452 11 de maio de 2011 0,00019% Resultado preliminar do censo de 2011
232 Wallis e Futuna Wallis e Futuna (Francia) 13.135 1 de xullo de 2013 0,00018% Estimación oficial anual
233 Tuvalu Tuvalu 11.323 1 de xullo de 2013 0,00016% Estimación oficial anual
234 Nauru Nauru 10.084 30 de outubro de 2011 0,00014% Resultado do censo de 2011
235 Flag of Saint Barthelemy (local).svg Saint-Barthélemy (Francia) 9.131 1 de xaneiro de 2012 0,00013% Estimación oficial anual
236 San Pedro e Miguelón San Pedro e Miguelón (Francia) 6.069 1 de xaneiro de 2012 0,000084% Estimación oficial anual
237 Flag of Montserrat.svg Montserrat (Reino Unido) 4.922 12 de maio de 2011 0,000068% Resultado do censo de 2011
238 Flag of the United Kingdom.svg Santa Helena, Ascensión e Tristan da Cunha (Reino Unido) 4.000 1 de xullo de 2015 0,000055% Proxección das Nacións Unidas
239 Flag of the Falkland Islands.svg Illas Malvinas (Reino Unido) 3.000 1 de xullo de 2015 0,000041% Proxección das Nacións Unidas
240 Flag of Norway.svg Svalbard e Jan Mayen (Noruega) 2.562 1 de xullo de 2014 0,000037% Estimación oficial
241 Illa Norfolk Illa Norfolk (Australia) 2.302 9 de agosto de 2011 0,000032% Resultado do censo de 2011
242 Illa de Nadal Illa de Nadal (Australia) 2.072 9 de agosto de 2011 0,000029% Resultado do censo de 2011
243 Niue Niue (Nova Zelandia) 1.613 10 de setembro de 2011 0,000022% Resultado final do censo de 2011
244 Toquelau Toquelau (Nova Zelandia) 1.411 18 de outubro de 2011 0,000020% Resultado final do censo de 2011
245 Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano 839 1 de xullo de 2012 0,000012% Estimación oficial
246 Illas Cocos Illas Cocos (Australia) 550 9 de agosto de 2011 0,0000076% Resultado do censo de 2011
247 Illas Pitcairn Illas Pitcairn (Reino Unido) 56 2013 0,00000077% Estimación oficial

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Census.gov. "U.S. & World Population Clocks". http://www.census.gov/popclock. Consultado o 9 de marzo de 2015.
  2. "Population seven billion: UN sets out challenges". BBC. 26 de outubro de 2011. http://www.bbc.co.uk/news/world-15459643. Consultado o 9 de marzo de 2015.
  3. "World's 'seven billionth baby' is born". The Guardian. 31 de outubro de 2011. http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/31/seven-billionth-baby-born-philippines?intcmp=122. Consultado o 9 de marzo de 2015.
  4. "7 billion people is a 'serious challenge'". UPI. 31 de outubro de 2011. http://www.upi.com/Top_News/US/2011/10/31/7-billion-people-is-a-serious-challenge/UPI-73301320046200. Consultado o 10 de marzo de 2015.
  5. Os datos do censo refírense só á China continental, excluíndo as Rexións Administrativas Especiais de Hong Kong e Macau. A primeira foi reincorporada á soberanía chinesa a mediados de 1997 e a segunda o 20 de decembro de 1999.
  6. A poboación de Rusia inclúe Crimea e Sebastopol; (véxase Rosstat – Estimación oficial).
  7. A estimación refírese á Francia Metropolitana e aos catro departamentos de ultramar (Départements d'outre-mer, DOM): Güiana Francesa, Guadalupe, Martinica e Reunión, pero exclúe o departamento de ultramar de Mayotte, as colectividades de ultramar (Collectivités d'outre-mer, COM) da Polinesia Francesa, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, San Pedro e Miguelón e Wallis e Futuna, e a colectividade sui generis de Nova Caledonia. A poboación da Francia Metropolitana era de 64.216.000 o 1 de febreiro de 2015, de acordo coa estimación oficial mensual.
  8. Non se inclúe Crimea nin Sebastopol, anexionados por Rusia.
  9. Estado parcialmente recoñecido, reclamado por China como unha das súas provincias. Taiwán tamén inclúe as pequenas illas de Kinmen, Matsu, Illas Pescadores etc.
  10. Proxección feita antes da guerra civil. Estímanse baixas por enriba de made before civil war. Casualties are estimated at well over 200.000 persoas até finais de novembro de 2014.
  11. Inclúe Puntlandia (con arredor de 3,900,000 habitantes) e Somalilandia (con 3,500,000 habitantes).
  12. Non se inclúe Kosovo.
  13. Non se inclúe Abkhazia (242,862 habitantes segundo o censo de 2011) nin Osetia do Sur (70,000 habitantes segundo datos do 2006).
  14. Non se inclúe (statistica.md.2010.pdf) Transnistria (555,347 habitantes segundo o censo de 2005).
  15. Kosovo é obxecto de disputas territoriais entre Serbia e a República de Kosovo. Kosovo declarou a súa independencia o 17 de febreiro de 2008, mais Serbia porfía en reclamalo como parte do seu territorio. A independencia de Kosovo foi recoñecida por 108 de 193 estados membros das Nacións Unidas.
  16. Non se inclúe a República Turca do Norte de Chipre (294.906 segundo os datos do censo de decembro de 2011 das Nacións Unidas, (Organización do estado do Norte de Chipre).
  17. A súa administración está dividida entre Marrocos e a República Árabe Saharauí Democrática, ámbolos dous reclaman todo o territorio.
  18. De facto independente, de jure parte de Moldavia.
  19. De facto independente, de jure parte de Chipre.
  20. O status político de Abkhazia Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Abkhazia como parte do territorio de Xeorxia.
  21. O status político de Osetia do Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Osetia do Sur como parte do territorio de Xeorxia.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]