Lista de códigos telefónicos internacionais

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Está é unha lista de códigos para as chamadas telefónicas internacionais. Os números actuais asignounos a Unión Internacional de Telecomunicacións na súa recomendación E.164.

O símbolo «+» diante dos códigos de cada país simboliza o prefixo de chamada internacional. Este prefixo a marcar depende do país dende o que fagamos a chamada. A UIT aprobou o 00 coma o estándar a seguir, que xa foi implantado pola maioría dos países. Por exemplo, chamando dende un teléfono localizado en Galicia, substituiriamos o símbolo «+» por 00; para chamar ao Perú (que ten código +51) marcariamos un número do tipo «0051##########». Nos teléfonos móbiles si que é posible introducir directamente o símbolo «+» no lugar do prefixo de chamada internacional, xeralmente premendo dúas veces a tecla do asterisco.

Lista de códigos telefónicos internacionais coloreados segundo o primeiro díxito.

Cadro resumo[editar | editar a fonte]

+1: CA, US (NANPA)
+1 242: BS
+1 246: BB
+1 264: AI
+1 268: AG
+1 284: VG
+1 340: VI
+1 345: KY
+1 441: BM
+1 473: GD
+1 649: TC
+1 664: MS
+1 670: MP
+1 671: GU
+1 684: AS
+1 758: LC
+1 767: DM
+1 784: VC
+1 787: PR
+1 809: DO
+1 829: DO
+1 868: TT
+1 869: KN
+1 876: JM
+1 939: PR
+20: EG

+212: MA, EH
+213: DZ
+216: TN
+218: LY

+220: GM
+221: SN
+222: MR
+223: ML
+224: GN
+225: CI
+226: BF
+227: NE
+228: TG
+229: BJ

+230: MU
+231: LR
+232: SL
+233: GH
+234: NG
+235: TD
+236: CF
+237: CM
+238: CV
+239: ST

+240: GQ
+241: GA
+242: CG
+243: CD
+244: AO
+245: GW
+246: IO
+247: AC
+248: SC
+249: SD

+250: RW
+251: ET
+252: SO
+253: DJ
+254: KE
+255: TZ
+256: UG
+257: BI
+258: MZ

+260: ZM
+261: MG
+262: YT, RE
+263: ZW
+264: NA
+265: MW
+266: LS
+267: BW
+268: SZ
+269: KM

+27: ZA

+290: SH
+291: ER
+297: AW
+298: FO
+299: GL

+30: GR +31: NL +32: BE +33: FR +34: ES

+350: GI
+351: PT
+352: LU
+353: IE
+354: IS
+355: AL
+356: MT
+357: CY
+358: FI
+359: BG

+36: HU

+370: LT
+371: LV
+372: EE
+373: MD
+374: AM
+375: BY
+376: AD
+377: MC
+378: SM

+380: UA
+381: RS
+382: ME
+385: HR
+386: SI
+387: BA
+388: EU
+389: MK

+39: IT, VA
+40: RO +41: CH

+420: CZ
+421: SK
+423: LI

+43: AT +44: GB +45: DK +46: SE +47: NO +48: PL +49: DE

+500: FK
+501: BZ
+502: GT
+503: SV
+504: HN
+505: NI
+506: CR
+507: PA
+508: PM
+509: HT

+51: PE +52: MX +53: CU +54: AR +55: BR +56: CL +57: CO +58: VE

+590: GP
+591: BO
+592: GY
+593: EC
+594: GF
+595: PY
+596: MQ
+597: SR
+598: UY
+599: AN

+60: MY +61: AU, CX, CC +62: ID +63: PH +64: NZ +65: SG +66: TH

+670: TL
+672: AQ, NF
+673: BN
+674: NR
+675: PG
+676: TO
+677: SB
+678: VU
+679: FJ

+680: PW
+681: WF
+682: CK
+683: NU
+685: WS
+686: KI
+687: NC
+688: TV
+689: PF

+690: TK
+691: FM
+692: MH

+7: RU, KZ

+800: XT
+808: XS

+81: JP +82: KR +84: VN

+850: KP
+852: HK
+853: MO
+855: KH
+856: LA

+86: [[República Popular da China CN]]

+870: XN
+878: XP

+880: BD
+881: XG
+886: TW

+90: TR +91: IN +92: PK +93: AF +94: LK +95: MM

+960: MV
+961: LB
+962: JO
+963: SY
+964: IQ
+965: KW
+966: SA
+967: YE
+968: OM

+970: PS
+971: AE
+972: IL
+973: BH
+974: QA
+975: BT
+976: MN
+977: NP
+979: XR

+98: IR

+991: XC
+992: TJ
+993: TM
+994: AZ
+995: GE
+996: KG
+998: UZ

Polo miúdo[editar | editar a fonte]

Zona 1: América do Norte[editar | editar a fonte]

Canadá, Estados Unidos, e algunhas illas do Caribe e Pacífico, sendo algunhas delas posesións británicas e outras estadounidenses. Son todos eles territorios incluídos na área NANPA, área do plan de numeración de América do Norte, que a efectos de telefonía é coma un único país con código internacional +1. Os códigos co formato +1-XXX representan en realidade o código de área XXX dentro da zona +1 NANPA, non un código de país.

Zona 2: África[editar | editar a fonte]

Toda África, xunto con outros territorios non africanos coma Aruba, Groenlandia e as Illas Feroe.

Zona 3: Europa[editar | editar a fonte]

Zona 4: Europa[editar | editar a fonte]

Zona 5: América Latina[editar | editar a fonte]

México, América Central e América do Sur.

Zona 6: Sueste asiático e Oceanía[editar | editar a fonte]

Zona 7: Rusia e Casaquistán[editar | editar a fonte]

Zona 8: Extremo Oriente[editar | editar a fonte]

Extremo Oriente e servizos especiais.

  • +800 - Teléfono gratuíto internacional
  • +801 - sen asignar
  • +802 - sen asignar
  • +803 - sen asignar
  • +804 - sen asignar
  • +805 - sen asignar
  • +806 - sen asignar
  • +807 - sen asignar
  • +808 - reservado para Servizos de custo compartido
  • +809 - sen asignar
  • +81 - Xapón
  • +82 - Corea do Sur
  • +83 - sen asignar (reservado para expansión de códigos)
  • +84 - Vietnam
  • +850 - Corea do Norte
  • +851 - sen asignar
  • +852 - Hong Kong
  • +853 - Macao
  • +854 - sen asignar
  • +855 - Camboxa
  • +856 - Laos
  • +857 - sen asignar (antigamente do servizo satelital ANAC)
  • +858 - sen asignar (antigamente do servizo satelital ANAC)
  • +859 - sen asignar
  • +86 - China
  • +870 - Inmarsat
  • +871 - sen asignar (antigamente usado por Inmarsat para o Atlántico Oriental, suspendido en 2008)
  • +872 - sen asignar (antigamente usado por Inmarsat para o Pacífico, suspendido en 2008)
  • +873 - sen asignar (antigamente usado por Inmarsat para o Índico, suspendido en 2008)
  • +874 - sen asignar (antigamente usado por Inmarsat para o Atlántico Occidental, suspendido en 2008)
  • +875 - reservado para servizos de móbil marítimo
  • +876 - reservado para servizos de móbil marítimo
  • +877 - reservado para servizos de móbil marítimo
  • +878 - Servizos de telecomunicacións persoais universais
  • +879 - reservado para usos móbiles e marítimosnacionais
  • +880 - Bangladesh
  • +881 - Sistema global de móbil por satélite
  • +882 - Compartido por redes internacionais.
  • +883 - Compartido por redes internacionais.
  • +884 - sen asignar
  • +885 - sen asignar
  • +886 - Taiwan
  • +887 - sen asignar
  • +888 - Telecomunicacións en casos de emerxencia
  • +889 - sen asignar
  • +89 - sen asignar (reservado para expansión de códigos)

Zona 9: Resto de Asia[editar | editar a fonte]

Sur, oeste e centro de Asia e Oriente Medio.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]