Lista de bandeiras nacionais

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Véxase tamén: Lista de bandeiras.
Gráfico que amosa o uso de cada cor en todas as bandeiras dos países do mundo.

A[editar | editar a fonte]

Afganistán (sobre a bandeira) Flag of Afghanistan.svg
Albania (sobre a bandeira) Flag of Albania.svg
Alemaña (sobre a bandeira) Flag of Germany.svg
Andorra (sobre a bandeira) Flag of Andorra.svg
Angola (sobre a bandeira) Flag of Angola.svg
Antiga e Barbuda (sobre a bandeira)

Flag of Antigua and Barbuda.svg

Arabia Saudita (sobre a bandeira) Flag of Saudi Arabia.svg
Alxeria (sobre a bandeira) Flag of Algeria.svg
Arxentina (sobre a bandeira) Flag of Argentina.svg
Armenia (sobre a bandeira) Flag of Armenia.svg
Australia (sobre a bandeira) Flag of Australia.svg
Austria (sobre a bandeira) Flag of Austria.svg
Acerbaixán (sobre a bandeira) Flag of Azerbaijan.svg

B[editar | editar a fonte]

Bahamas (sobre a bandeira) Flag of the Bahamas.svg
Bahrain (sobre a bandeira) Flag of Bahrain.svg
Bangladesh (sobre a bandeira) Flag of Bangladesh.svg
Barbados (sobre a bandeira) Flag of Barbados.svg
Belarús (sobre a bandeira) Flag of Belarus.svg
Bélxica (sobre a bandeira) Flag of Belgium.svg
Belize (sobre a bandeira) Flag of Belize.svg
Benín (sobre a bandeira) Flag of Benin.svg
Bolivia (sobre a bandeira) Flag of Bolivia.svg
Bosnia e Hercegovina (sobre a bandeira) Flag of Bosnia and Herzegovina.svg
Botswana (sobre a bandeira) Flag of Botswana.svg
Brasil (sobre a bandeira) Flag of Brazil.svg
Brunei (sobre a bandeira) Flag of Brunei.svg
Bulgaria (sobre a bandeira) Flag of Bulgaria.svg
Burkina Faso (sobre a bandeira) Flag of Burkina Faso.svg
Burundi (sobre a bandeira) Flag of Burundi.svg
Bután (sobre a bandeira) Flag of Bhutan.svg

C[editar | editar a fonte]

Cabo Verde (sobre a bandeira) Flag of Cape Verde.svg
Camerún (sobre a bandeira) Flag of Cameroon.svg
Camboxa (sobre a bandeira) Flag of Cambodia.svg
Canadá (sobre a bandeira) Flag of Canada.svg
Casaquistán (sobre a bandeira) Flag of Kazakhstan.svg
Chad (sobre a bandeira) Flag of Chad.svg
Chile (sobre a bandeira) Flag of Chile.svg
China (República Popular da)
(sobre a bandeira)
Flag of the People's Republic of China.svg
Chipre (sobre a bandeira) Flag of Cyprus.svg
Cimbabue (sobre a bandeira) Flag of Zimbabwe.svg
Colombia (sobre a bandeira) Flag of Colombia.svg
Comores (sobre a bandeira) Flag of the Comoros.svg
Congo-Brazzaville (República do Congo)
(sobre a bandeira)
Flag of the Republic of the Congo.svg
Congo-Kinshasa
(República Democrática do Congo)

(sobre a bandeira)
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg
Corea do Norte (sobre a bandeira) Flag of North Korea.svg
Corea do Sur (sobre a bandeira) Flag of South Korea.svg
Costa Rica (sobre a bandeira) Flag of Costa Rica.svg
Costa do Marfil (sobre a bandeira) Flag of Côte d'Ivoire.svg
Croacia (sobre a bandeira) Flag of Croatia.svg
Cuba (sobre a bandeira) Flag of Cuba.svg

D[editar | editar a fonte]

Dinamarca (sobre a bandeira) Flag of Denmark.svg
Dominica (sobre a bandeira) Flag of Dominica.svg

E[editar | editar a fonte]

Exipto
(sobre a bandeira)
Flag of Egypt.svg
Emiratos Árabes Unidos
(sobre a bandeira)
Flag of the United Arab Emirates.svg
Ecuador (sobre a bandeira) Flag of Ecuador.svg
Eritrea
(sobre a bandeira)
Flag of Eritrea.svg
Eslovaquia (sobre a bandeira) Flag of Slovakia.svg
Eslovenia
(sobre a bandeira)
Flag of Slovenia.svg
España (sobre a bandeira) Bandeira da Espanha
Estados Unidos de América
(sobre a bandeira)
Bandeira dos Estados Unidos da América
Estonia
(sobre a bandeira)
Flag of Estonia.svg
Etiopía (sobre a bandeira) Flag of Ethiopia.svg

F[editar | editar a fonte]

Fidxi (sobre a bandeira) Flag of Fiji.svg
Filipinas (sobre a bandeira) Flag of the Philippines.svg
Finlandia (sobre a bandeira) Flag of Finland.svg
Francia (sobre a bandeira) Flag of France.svg

G[editar | editar a fonte]

Gabón (sobre a bandeira) Flag of Gabon.svg
Gambia (sobre a bandeira) Flag of The Gambia.svg
Ghana (sobre a bandeira) Flag of Ghana.svg
Grecia (sobre a bandeira) Flag of Greece.svg
Granada (sobre a bandeira) Flag of Grenada.svg
Guatemala (sobre a bandeira) Flag of Guatemala.svg
Güiana (sobre a bandeira) Flag of Guyana.svg
Guinea (sobre a bandeira) Flag of Guinea.svg
Guinea Ecuatorial (sobre a bandeira) Flag of Equatorial Guinea.svg
Guinea-Bissau (sobre a bandeira) Flag of Guinea-Bissau.svg

H[editar | editar a fonte]

Haití (sobre a bandeira) Flag of Haiti.svg
Honduras (sobre a bandeira) Flag of Honduras.svg
Hungría (sobre a bandeira) Flag of Hungary.svg

I[editar | editar a fonte]

Iemen (sobre a bandeira) Flag of Yemen.svg
India (sobre a bandeira) Flag of India.svg
Indonesia (sobre a bandeira) Flag of Indonesia.svg
Irán
(sobre a bandeira)
Flag of Iran.svg
Iraq (sobre a bandeira) Flag of Iraq.svg
Irlanda (sobre a bandeira) Flag of Ireland.svg
Islandia (sobre a bandeira) Flag of Iceland.svg
Israel (sobre a bandeira) Flag of Israel.svg
Italia (sobre a bandeira) Flag of Italy.svg

K[editar | editar a fonte]

Kenya (sobre a bandeira) Flag of Kenya.svg
Kirguizistán
(sobre a bandeira)
Flag of Kyrgyzstan.svg

L[editar | editar a fonte]

Laos (sobre a bandeira) Flag of Laos.svg
Lesoto (sobre a bandeira) Flag of Lesotho.svg
Letonia (sobre a bandeira) Flag of Latvia.svg
Líbano (sobre a bandeira) Flag of Lebanon.svg
Liberia (sobre a bandeira) Flag of Liberia.svg
Libia (sobre a bandeira) Flag of Libya.svg
Liechtenstein (sobre a bandeira) Flag of Liechtenstein.svg
Lituania (sobre a bandeira) Flag of Lithuania.svg
Luxemburgo (sobre a bandeira) Flag of Luxembourg.svg

M[editar | editar a fonte]

Macedonia do Norte (sobre a bandeira) Flag of North Macedonia.svg
Madagascar (sobre a bandeira) Flag of Madagascar.svg
Malaui (sobre a bandeira) Flag of Malawi.svg
Malaisia (sobre a bandeira) Flag of Malaysia.svg
Maldivas (sobre a bandeira) Flag of Maldives.svg
Malí (sobre a bandeira) Flag of Mali.svg
Malta (sobre a bandeira) Flag of Malta.svg
Marrocos (sobre a bandeira) Flag of Morocco.svg
Illas Marshall (sobre a bandeira) Flag of the Marshall Islands.svg
Mauritania (sobre a bandeira) Flag of Mauritania.svg
Mauricio (sobre a bandeira) Flag of Mauritius.svg
México (sobre a bandeira) Flag of Mexico.svg
Mianmar (Myanmar) (sobre a bandeira) Flag of Myanmar.svg
Estados Federados de Micronesia
(sobre a bandeira)
Flag of the Federated States of Micronesia.svg
Moldavia (sobre a bandeira) Flag of Moldova.svg
Mónaco (sobre a bandeira) Flag of Monaco.svg
Mongolia (sobre a bandeira) Flag of Mongolia.svg
Montenegro (sobre a bandeira) Flag of Montenegro.svg
Mozambique (sobre a bandeira) Flag of Mozambique.svg

N[editar | editar a fonte]

Namibia (sobre a bandeira) Flag of Namibia.svg
Nauru (sobre a bandeira) Flag of Nauru.svg
Nepal (sobre a bandeira) Flag of Nepal.svg
Nicaragua (sobre a bandeira) Flag of Nicaragua.svg
Níxer (sobre a bandeira) Flag of Niger.svg
Nixeria (sobre a bandeira) Flag of Nigeria.svg
Noruega (sobre a bandeira) Flag of Norway.svg
Nova Zelandia (sobre a bandeira) Flag of New Zealand.svg

O[editar | editar a fonte]

Omán (sobre a bandeira) Flag of Oman.svg

P[editar | editar a fonte]

Países Baixos (Holanda)
(sobre a bandeira)
Flag of the Netherlands.svg
Palau (sobre a bandeira) Flag of Palau.svg
Panamá (sobre a bandeira) Flag of Panama.svg
Papúa Nova Guinea (sobre a bandeira) Flag of Papua New Guinea.svg
Paquistán (sobre a bandeira) Flag of Pakistan.svg
Paraguai (sobre a bandeira) Flag of Paraguay.svg
Perú (sobre a bandeira) Flag of Peru (state).svg
Polonia (sobre a bandeira) Flag of Poland.svg
Portugal (sobre a bandeira) Flag of Portugal.svg

Q[editar | editar a fonte]

Qatar (sobre a bandeira) Flag of Qatar.svg

R[editar | editar a fonte]

Reino Unido (sobre a bandeira) Flag of the United Kingdom.svg
República Centroafricana
(sobre a bandeira)
Flag of the Central African Republic.svg
República Dominicana
(sobre a bandeira)
Flag of the Dominican Republic.svg
República Checa (sobre a bandeira) Flag of the Czech Republic.svg
Romanía (sobre a bandeira) Flag of Romania.svg
Ruanda (sobre a bandeira) Flag of Rwanda.svg
Rusia (sobre a bandeira) Flag of Russia.svg

S[editar | editar a fonte]

San Cristovo e Nevis (sobre a bandeira) Flag of Saint Kitts and Nevis.svg
Illas Salomón (sobre a bandeira) Flag of the Solomon Islands.svg
O Salvador (sobre a bandeira) Flag of El Salvador.svg
Samoa (sobre a bandeira) Flag of Samoa.svg
Santa Lucía (sobre a bandeira) Flag of Saint Lucia.svg
San Marino (sobre a bandeira) Flag of San Marino.svg
San Tomé e Príncipe (sobre a bandeira) Flag of Sao Tome and Principe.svg
San Vicente e as Granadinas (sobre a bandeira) Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg
Senegal (sobre a bandeira) Flag of Senegal.svg
Serbia (sobre a bandeira) Flag of Serbia.svg
Serra Leoa (sobre a bandeira) Flag of Sierra Leone.svg
Seychelles (sobre a bandeira) Flag of Seychelles.svg
Singapur (sobre a bandeira) Flag of Singapore.svg
Siria (sobre a bandeira) Flag of Syria.svg
Somalia (sobre a bandeira) Flag of Somalia.svg
Sri Lanka (sobre a bandeira) Flag of Sri Lanka.svg
Sudán (sobre a bandeira) Flag of Sudan.svg
Suacilandia (sobre a bandeira) Flag of Eswatini.svg
Suecia (Sobre a bandeira) Flag of Sweden.svg
Suíza (Sobre a bandeira) Flag of Switzerland.svg
Suráfrica (sobre a bandeira) Flag of South Africa.svg
Suriname (sobre a bandeira) Flag of Suriname.svg

T[editar | editar a fonte]

Taxiquistán (sobre a bandeira) Flag of Tajikistan.svg
Tailandia (sobre a bandeira) Flag of Thailand.svg
Taiwán (sobre a bandeira) Flag of the Republic of China.svg
Tanzania (sobre a bandeira) Flag of Tanzania.svg
Timor Leste (sobre a bandeira) Flag of East Timor.svg
Togo (sobre a bandeira) Flag of Togo.svg
Tonga (sobre a bandeira) Flag of Tonga.svg
Trinidad e Tobago (sobre a bandeira) Flag of Trinidad and Tobago.svg
Tunisia (sobre a bandeira) Flag of Tunisia.svg
Turkmenistán (sobre a bandeira) Flag of Turkmenistan.svg
Turquía (sobre a bandeira) Flag of Turkey.svg
Tuvalu (sobre a bandeira) Flag of Tuvalu.svg

U[editar | editar a fonte]

Ucraína (sobre a bandeira) Flag of Ukraine.svg
Uganda (sobre a bandeira) Flag of Uganda.svg
Uruguai (sobre a bandeira) Flag of Uruguay.svg
Uzbekistán (sobre a bandeira) Flag of Uzbekistan.svg

V[editar | editar a fonte]

Vanuatu (sobre a bandeira) Flag of Vanuatu.svg
Cidade do Vaticano (sobre a bandeira) Flag of the Vatican City.svg
Venezuela (sobre a bandeira) Flag of Venezuela (state).svg
Vietnam
(sobre a bandeira)
Flag of Vietnam.svg

X[editar | editar a fonte]

Xamaica (sobre a bandeira) Flag of Jamaica.svg
Xapón (sobre a bandeira) Flag of Japan.svg
Xeorxia (sobre a bandeira) Flag of Georgia.svg
Djibuti (sobre a bandeira) Flag of Djibouti.svg
Xordania (sobre a bandeira) Flag of Jordan.svg

Z[editar | editar a fonte]

Zambia (sobre a bandeira) Flag of Zambia.svg

Territorios non independentes ou non recoñecidos como tal[editar | editar a fonte]

Nesta lista están incluídos:

  • Colonias ou territorios de estados soberanos e que usen bandeira propia (ex: Antillas Neerlandesas).
  • Nacións dentro de estados soberanos recoñecidas polas autoridades nacionais, tales como o Quebec ou as catro nacións que forman o Reino Unido (ex: Inglaterra).
  • Estados libremente asociados a outros (ex.: Porto Rico).
  • Algúns territorios baixo disputa internacional nos cuais é amplamente utilizada unha bandeira propia (ex: República Turca de Chipre do Norte).
  • Países que declararan a súa independencia, mesmo os que non son recoñecidos internacionalmente por outros ou polas Nacións Unidas.
  • A unión de Estados soberanos como a Unión Europea.
Abkhazia (sobre a bandeira) Flag of the Republic of Abkhazia.svg
Aland (sobre a bandeira) Flag of Åland.svg
Alderney (sobre a bandeira) Flag of Alderney.svg
Anguila (sobre a bandeira) Flag of Anguilla.svg
Antillas Neerlandesas (sobre a bandeira) Flag of the Netherlands Antilles (1986–2010).svg
Aruba (sobre a bandeira) Flag of Aruba.svg
Bermudas (sobre a bandeira) Flag of Bermuda.svg
Bonaire (sobre a bandeira) Flag of Bonaire.svg
Illas Caimán (sobre a bandeira) Flag of the Cayman Islands (3-2).svg
Chechenia (sobre a bandeira) Flag of Chechen Republic of Ichkeria.svg
Escocia (sobre a bandeira) Flag of Scotland.svg
Illas Cook (sobre a bandeira) Flag of the Cook Islands.svg
Illas Malvinas (Falklands) (sobre a bandeira) Flag of the Falkland Islands.svg
Illas Feroe (sobre a bandeira) Flag of the Faroe Islands.svg
Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur (sobre a bandeira) Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg
Xibraltar (sobre a bandeira) Flag of Gibraltar.svg
Groenlandia (sobre a bandeira) Flag of Greenland.svg
Guam (sobre a bandeira) Flag of Guam.svg
Guernsey (sobre a bandeira) Flag of Guernsey.svg
Hong Kong (sobre a bandeira) Flag of Hong Kong.svg
Illas Virxes Británicas (sobre a bandeira) Flag of the British Virgin Islands.svg
Illas Virxes Americanas (sobre a bandeira) Flag of the United States Virgin Islands.svg
Inglaterra (sobre a bandeira) Flag of England.svg
Irlanda do Norte (sobre a bandeira)
Jersey (sobre a bandeira) Flag of Jersey.svg
Macau (sobre a bandeira) Flag of Macau.svg
Illa de Man (sobre a bandeira) Flag of the Isle of Mann.svg
Marianas Setentrionais (sobre a bandeira) Flag of the Northern Mariana Islands.svg
Montserrat (sobre a bandeira) Flag of Montserrat.svg
Artsakh (sobre a bandeira) Flag of Artsakh.svg
Niue (sobre a bandeira) Flag of Niue.svg
Illa Norfolk (sobre a bandeira) Flag of Norfolk Island.svg
Osetia do Sur (sobre a bandeira) Flag of South Ossetia.svg
País de Gales (sobre a bandeira) Flag of Wales (1959–present).svg
Palestina (sobre a bandeira) Flag of Palestine.svg
Pitcairn (sobre a bandeira) Flag of the Pitcairn Islands.svg
Polinesia Francesa (sobre a bandeira) Flag of French Polynesia.svg
Porto Rico (sobre a bandeira) Flag of Puerto Rico.svg
Quebec (sobre a bandeira) Flag of Quebec.svg
República Turca do Norte de Chipre (sobre a bandeira) Flag of the Turkish Republic of Northern Cyprus.svg
Sahara Occidental (sobre a bandeira) Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg
Santa Helena (sobre a bandeira) Flag of Saint Helena.svg
Samoa Americana (sobre a bandeira) Flag of American Samoa.svg
Seborga
Somalilandia (sobre a bandeira) Flag of Somaliland.svg
Territorio Británico do Océano Índico (sobre a bandeira) Flag of the British Indian Ocean Territory.svg
Território Británico da Antártica (sobre a bandeira) Flag of the British Antarctic Territory.svg
Transnistria (sobre a bandeira) Flag of Transnistria (state).svg
Illa de Tristán da Cunha (sobre a bandeira) Flag of Tristan da Cunha.svg
Turks e Caicos (sobre a bandeira) Flag of the Turks and Caicos Islands.svg
Unión Europea (sobre a bandeira) Flag of Europe.svg