Lista de aves de Galicia

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Azor.

A seguinte é unha lista alfabética das aves silvestres atopadas en Galicia. Inclúe tanto as especies habituais como as citas ocasionais, mesmo algunhas que hai anos que non se observan na nosa Comunidade. Non se inclúen as aves domésticas (como por exemplo a galiña, pavo, ganso ou a avestruz) nin as aves ornamentais que se crían en catividade, aínda que si aquelas que, procedentes desta última situación, escaparon ou foron liberadas e xa se adaptaron á vida en liberdade ou están en vías de facelo.

A relación está quitada das seguintes fontes:

  • Conde Teira, M.A. (1999): "Lista de nomes galegos para as aves ibéricas", en Chioglossa, 1, 121-138.[1]
  • Penas Patiño, X.M. e outros (2004): Guía das aves de Galicia. Baía Edicións, A Coruña.

Ámbalas fontes dan un número diferente de aves galegas: 485 especies Conde Teira e 406 Penas Patiño (que engade outras 28 con citas non confirmadas ou históricas pero non observadas nos últimos 15 anos). A diferenza pode xustificarse en que, como se explicou ó principio, recollen citas ocasionais, esporádicas, de aves que nunca máis volveron a observarse, quedando ó criterio de cada autor incluílas ou non en cadansúa relación.

As denominacións en galego recóllense prioritariamente da lista de Conde Teira, engadindo a que dá Penas Patiño cando é diferente. A lista de Conde Teira é a actualmente aceptada pola SGO[2] e pola SEO[3].

As denominacións en castelán recóllense da Guía de Penas Patiño, que á súa vez as toma da lista de Del Hoyo, Josep et al (Handbook of the Birds of the World Vol. 1. Lynx Edicions, Barcelona, 1992), asumida como norma estandarizadora pola Sociedade Española de Ornitoloxía. Naquelas especies que esta fonte non recolle como presentes en Galicia, tómase o nome castelán das páxinas da Sociedade Española de Ornitoloxía ou outras webs especializadas.

As denominacións en portugués recóllense basicamente da lista de aves de Portugal [1]

Índice: A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z

Orde alfabética de nomes científicos[editar | editar a fonte]

A[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Accipiter gentilis Azor Azor Azor Açor
Accipiter nisus Gabián Gabián Gavilán Gavião-da-Europa
Acrocephalus arundinaceus Folosa grande Folosa grande Carricero tordal Rouxinol-grande-dos-caniços
Acrocephalus dumetorum Folosa de Blyth Folosa de Blyth Carricero de Blyth -
Acrocephalus griseldis Folosa de Basora - Carricero de Basora Rouxinol-dos-caniços-do-Iraque
Acrocephalus melanopogon Folosa real - Carricerín real Felosa-real
Acrocephalus paludicola Folosa acuática - Cerricerín cejudo Felosa-aquática
Acrocephalus palustris Folosa palustre - Carricero políglota Felosa-palustre
Acrocephalus schoenobaenus Fulepa das xunqueiras - Carricerín común Felosa-dos-juncos
Acrocephalus scirpaceus Folosa das canaveiras - Carricero común Rouxinol-pequeno-dos-caniços
Actitis hypoleucos Bilurico bailón - Andarríos chico Maçarico-das-rochas
Actitis macularia Bilurico maculado - Andarríos maculado Maçarico-maculado
Aeghitalos caudatus Ferreiriño rabilongo, Ferreiriño subeliño - Mito -
Aegolius funereus Moucho de Tengmalm Moucho de Tengmalm Mochuelo boreal, Lechuza de Tengmalm -
Aegypius monachus Voitre negro Voitre negro Buitre negro Abutre-preto
Aix galericulata Pato mandarín - Pato mandarín Marreco-mandarim
Alauda arvensis Laverca Alauda arvensis Alondra Cotovia, Laverca
Alca torda Carolo, Arao romeiro - Alca Torda-mergulheira
Alcedo atthis Picapeixe, Martiño peixeiro Picapeixe Martín pescador Guarda-rios-comum
Alectoris barbara Perdiz moura - Perdiz moruna Perdiz-moura
Alectoris graeca Perdiz grega - Perdiz griega Perdiz-das-rochas
Alectoris rufa Perdiz común, Perdiz rubia - Perdiz roja Perdiz-comum
Alle alle Arao pequeno Arao pequeno Mérgulo atlántico Torda-anã
Alopochen aegyptiacus Ganso de Exipto - Ganso del Nilo Ganso-do-Egipto
Amandava amandava Bengalí vermello - Bengalí rojo Bengalí-vermelho
Anas acuta Pato rabilongo Pato rabilongo Ánade rabudo Arrabio
Anas americana Asubiador americano - Silbón americano Piadeira-americana
Anas carolinensis Cerceta de Carolina - Cerceta de Carolina -
Anas clypeata Cullerete Cullerete Pato cuchara Pato-trombeteiro
Anas crecca Cerceta, Cerceta real - Cerceta común Marrequinha-comum
Anas discors Cerceta aliazul - Cerceta aliazul Pato-d'asa-azul
Anas falcata Pato falcado - Cerceta de alfanjes -
Anas formosa Cerceta do Baikal - Cerceta do Baikal -
Anas penelope Asubiador, Pato asubión Asubiador Silbón europeo Piadeira
Anas platyrhynchos Lavanco Lavanco Ánade real, Azulón Pato-real
Anas querquedula Cerceta albela, Cerceta de estío Cerceta albela Cerceta carretona Marreco
Anas rubripes Pato sombrío - Ánade sombrío -
Anas strepera Pato frisado Pato frisado Ánade friso Frisada
Anser albifrons Ganso de testa branca, Ganso careto - Ánsar careto Ganso-grande-de-testa-branca
Anser anser Ganso bravo Ganso bravo Ánsar común Ganso-comum
Anser brachyrhynchus Ganso bicocurto - Ánsar piquicorto Ganso-de-bico-curto
Anser caerulescens Ganso das neves - Ánsar nival Ganso-das-neves
Anser erythropus Ganso pequeno Ganso pequeno Ánsar chico -
Anser fabalis Ganso campestre - Ánsar campestre Ganso-campestre
Anser indicus Ganso de cabeza listada - Ánsar indio -
Anthropoides virgo Grou pequeno - Grulla damisela Grou-pequeno
Anthus campestris Pica campestre - Bisbita campestre Petinha-dos-campos
Anthus cervinus Pica de gorxa rubia - Bisbita gorgirrojo Petinha-de-garganta-ruiva
Anthus hodgsoni Pica de Hodgson - Bisbita de Hodgson -
Anthus petrosus Pica costeira - Bisbita costero Petinha-marítima
Anthus pratensis Pica dos prados Pica dos prados Bisbita común Petinha-dos-prados
Anthus richardi Pica de Richard - Bisbita de Richard Petinha de Richard
Anthus spinoletta Pica alpina Pica alpina Bisbita alpino Petinha-ribeirinha
Anthus trivialis Pica das árbores Pica das árbores Bisbita arbóreo Petinha-das-árvores
Apus affinis Cirrio pequeno - Vencejo culiblanco Andorinhão-pequeno
Apus apus Cirrio común Cirrio común Vencejo Andorinhão-preto
Apus caffer Cirrio cafre - Vencejo cafre Andorinhão-cafre
Apus (Tachymarptis) melba Andoriñón real - Vencejo real Andorinhão-real
Apus pallidus Cirrio pálido - Vencejo pálido Andorinhão-pálido
Aquila adalberti Aguia imperial ibérica - Águila imperial ibérica Águia-imperial-ibérica
Aquila chrysaetos Aguia real Aguia real Águila, águila real Águia-real
Aquila clanga Aguia manchada, Aguia berrona Category:Aquila clanga Águila moteada Águia-gritadeira
Aquila heliaca Aguia imperial Category:Aquila heliaca Águila imperial -
Aquila pomarina Aguia pomerana Category:Aquila pomarina Águila pomerana Águia-pomarina
Aquila rapax Aguia rapaz - Águila rapaz -
Ardea cinerea Garza real Garza real Garza real Garça-real
Ardea purpurea Garza imperial, Garza vermella Ardea purpurea Garza imperial Garça-roxa
Ardeola ralloides Garza amarela - Garcilla cangrejera Papa-ratos
Arenaria interpres Virapedras, Píldora raiada Virapedras Vuelvepiedras Rola-do-mar
Asio capensis Curuxa moura - Lechuza mora Coruja-moura
Asio flammeus Curuxa das xunqueiras Curuxa das xunqueiras Lechuza campestre Coruja-de-nabal-
Asio otus Bufo pequeno Bufo pequeno Buho chico Bufo pequeno
Athene noctua Moucho común Moucho común Mochuelo Mocho-galego
Aythya affinis Pato bóla - Porrón bola Negrelho-americano
Aythya collaris Pato de colar, Parrulo cristado - Porrón acollarado Zarro-de-colar
Aythya ferina Pato chupón, Parrulo chupón Pato chupón Porrón común Zarro-comum
Aythya fuligula Pato cristado Pato cristado Porrón moñudo Zarro-negrinha
Aythya marila Pato bastardo, Parrulo cariblanco - Porrón bastardo Zarro-bastardo
Aythya nyroca Pato castaño, Parrulo ferruxento - Porrón pardo Zarro-castanho

B[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Bombycilla garrulus Picoteiro - Ampelio europeo Tagarela-europeu
Bonasa bonasia Grévol Grévol Grevol común -
Botaurus lentiginosus Abetouro americano - Avetoro lentiginoso Abetouro-lentiginoso
Botaurus stellaris Abetouro común Abetouro común Avetoro Abetouro-comum
Branta bernicla Ganso de cara negra - Barnacla carninegra Ganso-de-faces-negras
Branta canadensis Ganso do Canadá - Barnacla canadiense -
Branta leucopsis Ganso de cara branca, Ganso sangano Ganso sangano Barnacla cariblanca Ganso-de-faces-brancas
Branta ruficollis Ganso paporrubio Ganso paporrubio Barnacla cuelliroja -
Bubo bubo Bufo real Bufo real Búho real Bufo-real
Bubulcus ibis Garza boieira, Garza mediana - Garcilla bueyera Garça-vaqueira
Bucanetes (Rhodopechys) githagineus Trompeteiro - Camachuelo trompetero -
Bucephala albeola Ollodourado de Touca, Parrulo albeola - Porrón albeola Pato-de-touca-branca
Bucephala clangula Ollodourado, Parrulo ollodouro - Porrón osculado Pato-olho-d'ouro
Bucephala islandica Ollodourado islandés, Parrulo islándico - Porrón islándico -
Bulweria bulwerii Pardela de Bulwer Pardela de Bulwer Petrel de Bulwer Alma-negra
Burhinus oedicnemus Pernileiro Pernileiro Alcaraván Alcaravão
Buteo buteo Miñato común Miñato común Ratonero, Busardo Águia-de-asa-redonda
Buteo lagopus Miñato calzado - Busardo calzado Búteo-calçado
Buteo rufinus Miñato mouro, Miñato rubio Miñato mouro Busardo moro Búteo-mouro

C[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Calandrella brachydactyla Calandriña - Terrera común Calhandrinha-comum
Calandrella rufescens Calandriña das marismas - Terrera marismeña Calhandrinha-das-marismas
Calcarius lapponicus Escribenta lapona - Escribano lapón Escrevedeira da Lapónia
Calidris alba Pilro tridáctilo, Pilro bulebule - Correlimos tridáctilo Pilrito-sanderlingo
Calidris alpina Pilro común - Correlimos común Pilrito-comum
Calidris bairdii Pilro de Baird - Correlimos de Baird Pilrito-de-Baird
Calidris canutus Pilro gordo - Correlimos gordo Seixoeira
Calidris ferruginea Pilro ferruxento - Correlimos zarapatín Pilrito-de-bico-comprido
Calidris fuscicollis Pilro de Bonaparte, Pilro cubranco - Correlimos culiblanco Maçarico-de-rabadilha-branca
Calidris maritima Pilro escuro - Correlimos oscuro Pilrito-escuro
Calidris mauri Pilro de Maur - Correlimos de Alaska Pilrito-de-Maur
Calidris melanotos Pilro peitoral, Pilro americano - Correlimos pectoral Pilrito-peitoral
Calidris minuta Pilro pequeno, Pilriño patimouro - Correlimos menudo Pilrito-pequeno
Calidris minutilla Pilro minúsculo, Pilriño miúdo - Correlimos menudillo Pilrito-anão
Calidris pusilla Pilro semipalmado - Correlimos semipalmeado Pilrito-semipalmado
Calidris temminckii Pilro de Temminck, Pilriño patiamarelo - Correlimos de Temminck Pilrito-de-Temminck
Calidris tenuirostris Pilro de Bering - Correlimos grande -
Calonectris diomedea Pardela cincenta - Pardela cenicienta Bobo-grande
Calonectris edwardsii Pardela de Cabo Verde - Pardela de Cabo Verde -
Caprimulgus europaeus Avenoiteira cincenta - Chotacabras Noitibó-europeu
Caprimulgus ruficollis Avenoiteira papuda - Chotacabras cuellirojo Noitibó-de-nuca-vermelha
Carduelis cannabina Liñaceiro - Pardillo Pintarroxo-comum
Carduelis carduelis Xílgaro - Jilguero Pintassilgo
Carduelis chloris Verderolo - Verderón Verdilhão-comum
Carduelis flammea Liñaceiro paponegro - Pardillo sizerín Pintarroxo-de-queixo-preto
Carduelis fravirostris Liñaceiro de bico amarelo - Pardillo piquigualdo Pintarroxo-de-bico-amarelo
Carduelis spinus Úbalo, Picanouro - Lúgano Lugre
Carpodacus erythrinus Pimpín carmíneo - Camachuelo carminoso -
Catharacta anctartica Papamerda subantártico - Págalo subantártico -
Catharacta skua Palleira grande, Papamerda real - Págalo grande -
Cepphus grylle Arao de á branca - Arao aliblanco Airo-de-asa-branca
Cercotrichas galactotes Rousinol do mato - Alzacola Rouxinol-do-mato
Certhia brachydactyla Gabeador - Agateador común Trepadeira-comum
Certhia familiaris Gabeador norteño - Agateador norteño -
Cettia cetti Ruisinol bravo, Ruisinol da auga - Ruiseñor bastardo Rouxinol-bravo
Chaetura pelagica Vencello de chimeneta - Vencejo de chimenea -
Charadrius alexandrinus Píllara das dunas - Chorlitejo patinegro Borrelho-de-coleira-interrompida
Charadrius dubius Píllara pequena, Píllara areeira - Chorlitejo chico Borrelho-pequeno-de-coleira
Charadrius hiaticula Píllara real - Chorlitejo grande Borrelho-grande-de-coleira
Charadrius mongolus Píllara mongola - Chorlitejo mongol chico -
Charadrius morinellus Píllara rubia - Chorlitejo carambolo Borrelho-ruivo
Charadrius semipalmatus Píllara semipalmada - Chorlitejo semiplameado Borrelho-semipalmado
Charadrius vociferus Píllara rabirrubia - Chorlitejo culirrojo Borrelho-de-dupla-coleira
Chersophilus duponti Calandra de Dupont - Alondra de Dupont Calhandra-de-Dupont
Chettusia gregaria Avefría sociable - Chorlito social -
Chlidonias hybridus Gaivina de cara branca, Carrán mallón - Fumarel cariblanco Gaivina-de-faces-brancas
Chlidonias leucopterus Gaivina de á branca, Carrán gaivina - Fumarel aliblanco Gaivina-de-asa-branca
Chlidonias niger Gaivina negra, Carrán mouro - Fumarel común Gaivina-preta
Ciconia ciconia Cegoña branca - Cigüeña blanca Cegonha-branca
Ciconia nigra Cegoña negra - Cigüeña negra Cegonha-preta
Cinclus cinclus Merlo rieiro - Mirlo acuático Melro-d'água
Circaetus gallicus Aguia cobreira, Aguia albela - Águila culebrera europea Águia-cobreira
Circus aeruginosus Tartaraña das xunqueiras - Aguilucho lagunero Tartaranhão-ruivo-dos-pauis
Circus cyaneus Gatafornela - Aguilucho pálido Tartaranhão-azulado
Circus macrourus Tartaraña de papo branco - Aguilucho papialbo -
Circus pygargus Tartaraña cincenta - Aguilucho cenizo Tartaranhão-caçador
Cisticola juncidis Carriza dos xuncos, Picaxuncos - Buitrón Fuinha-dos-juncos
Clamator glandarius Cuco real, Cuco papudo - Críalo Cuco-rabilongo
Clangula hyemalis Pato rabeiro, Parrulo rabudo - Havelda Pato-de-cauda-afilada
Coccothraustes coccohraustes Bicogroso, Pimpín piñoneiro - Picogordo Bico-grossudo
Columba livia Pomba das rochas, Pomba brava - Paloma bravía Pombo-doméstico
Columba oenas Pombo pequeno, Pomba zura - Paloma zurita Pombo-bravo
Columba palumbus Pombo torcaz - Paloma torcaz Pombo-torcaz
Coracias garrulus Rolieiro, Gaio azul - Carraca Rolieiro-comum
Corvus corax Corvo grande, Corvo carnazal - Cuervo Corvo-comum
Corvus cornix Corvo cincento - Corneja cenicienta -
Corvus corone Corvo pequeno, Corvo viaraz - Corneja negra Gralha-preta
Corvus frugilegus Gralla grande - Graja Gralha-calva
Corvus monedula Gralla pequena, Gralla cereixeira - Grajilla Gralha-de-nuca-cinzenta
Coturnix coturnix Paspallás - Codorniz Codorniz
Crex crex Guión de paspallás, Rascón de terra - Guión de codornices Codornizão
Cuculus canorus Cuco - Cuco Cuco-canoro
Cursorius cursor Corredeira - Corredor sahariano Corredor
Cyanopica cyanus Pega azul - Rabilargo Pega-azul
Cygnus colombianus Cisne pequeno - Cisne chico Cisne-pequeno
Cygnus cygnus Cisne bravo - Cisne cantor Cisne-bravo
Cygnus olor Cisne mudo - Cisne vulgar, Cisne mudo Cisne-vulgar

D[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Delichon urbica Andoriña de cu branco - Avión común Andorinho-dos-beirais
Dendrocopos leucotos Peto de dorso branco - Pico dorsiblanco -
Dendrocopos major Peto real - Pico picapinos Pica-pau-malhado-grande
Dendrocopos medius Peto mediano - Pico mediano Pica-pau-mediano
Dendrocopos minor Peto pequeno - Pico menor -
Dendrocygna bicolor Cerceta caneleira - Sirirí colorado Marreca-peba
Dendrocygna viduata Ireré - Sirirí pampa -
Diomedea exulans Albatros viaxeiro - Albatros errante Albatroz-gigante
Dolichonyx oryzivorus Tristepía - Charlatán Triste-pia
Dryocopus martius Peto negro - Pito negro -

E[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Egretta alba Garzota grande, Garza branca - Garceta grande -
Egretta garzetta Garzota - Garceta Garcinha-branca
Egretta gularis Garzota dos arrecifes - Cerceta dimorfa Garça-dos-recifes
Elanus caeruleus Lagarteiro cincento - Elanio común, Elanio azul Peneireiro-cinzento
Emberiza aureola Escribenta aureolada - Escribano aureolado Escrevedeira-aureolada
Emberiza bruniceps Escribenta de cara vermella - Escribano carirrojo -
Emberiza cia Escribenta riscada - Escribano montesino Cia
Emberiza cirlus Escribenta común - Escribano soteño Escrevedeira-de-garganta-preta
Emberiza citrinella Escribenta amarela, Emberiza real Escribenta amarela Escribano cerillo Escrevedeira-amarela
Emberiza hortulana Escribenta hortelá - Escribano hortelano Sombria
Emberiza leucocephalos Escribenta de Gmelin - Escribano de Gmelin -
Emberiza melanocephala Escribenta cabecinegra - Escribano cabecinegro -
Emberiza pussilla Escribenta pigmea - Escribano pigmeo Escrevedeira-pigmeia
Emberiza rustica Escribenta rústica - Escribano rústico Escrevedeira-rústica
Emberiza schoeniclus Escribenta das canaveiras - Escribano palustre Escrevedeira-dos-caniços
Eremophila alpestris Laverca cornuda - Alondra cornuda lapona -
Erithacus rubecula Paporroibo - Petirrojo Pisco-de-peito-ruivo
Estrilda astrild Bico de coral - Pico de coral Bico-de-lacre

F[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Falco biarmicus Alfaneque - Halcón borní Alfaneque
Falco columbarius Esmerillón - Esmerejón Esmerilhão
Falco eleonorae Falcón da raíña - Halcón de Eleonor Falcão-da-rainha
Falco naumanni Lagarteiro das torres, Lagarteiro buxarelo - Cernícalo primilla Peneireiro-das-torres
Falco peregrinus Falcón peregrino - Halcón peregrino Falcão-peregrino
Falco rusticolus Xerifalte, Falcón albar - Halcón gerifalte Falcão-gerifalte
Falco subbuteo Falcón pequeno - Alcotán Ógea
Falco tinnunculus Lagarteiro, Peneireiro - Cernícalo Peneireiro-vulgar
Falco vespertinus Lagarteiro patirrubio - Cernícalo de patas rojas Falcão-de-pés-vermelhos
Ficedula albicollis Papamoscas de colar - Papamoscas collarino Papa-moscas-de-colar
Ficedula hypoleuca Papamoscas negro - Papamoscas cerrojillo Papa-moscas-preto
Ficedula parva Papamoscas paporrubio - Papamoscas papirrojo Papa-moscas-pequeno
Fratercula arctica Arao papagaio - Frailecillo Papagaio-do-mar
Fregata magnificens Rabiforcado - Fragata, Rabihorcado Fragata-comum
Fringilla coelebs Pimpín - Pinzón Tentilhão-comum
Fringilla montifringilla Pimpín real, Pimpín do Norte, - Pinzón real Tentilhão-montês
Fulica americana Galiñola negra americana - Focha americana Galeirão-americano
Fulica atra Galiñola negra - Focha Galeirão-comum
Fulica cristata Galiñola cristada - Focha cornuda, Focha moruna Galeirão-de-crista
Fulmarus glacialis Fulmar - Fulmar boreal Fulmar-glacial

G[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Galerida cristata Cotovía cristada, Cotovía dos camiños - Cogujada común Cotovia-de-poupa
Galerida theklae Cotovía montesa - Cogujada montesina Cotovia-montesina
Gallinago gallinago Becacina, Becacina cabra - Agachadiza Narceja-comum
Gallinago media Becacina real - Agachadiza real Narceja-real
Gallinula chloropus Galiñola - Gallineta común Galinha-d'água
Garrulus glandarius gaio, Pega marza - Arrendajo Gaio-comum
Gavia adamsii Mobella de bico branco - Colimbo de Adams -
Gavia arctica Mobella ártica - Colimbo ártico Mobêlha-árctica
Gavia immer Mobella grande - Colimbo grande Mobêlha-grande
Gavia stellata Mobella pequena - Colimbo chico Mobêlha-pequena
Gelochelidon nilotica Carrán de bico curto, Carrán mascateiro - Pagarza piconegra Gaivina-de-bico-preto
Geronticus eremita Ibis pelado - Ibis eremita Íbis-calva
Glareola pratincola Perdiz de mar, Andoriña do mar - Canastera común Perdiz-do-mar
Grus grus Grou - Grulla común Grou-comum
Gypaetus barbatus Quebraósos - Quebrantahuesos Quebra-ossos
Gyps fulvus Voitre - Buitre común, Buitre leonado Grifo-comum
Gyps rueppellii Voitre de Rüpell - Buitre moteado Grifo-de-Rüppell

H[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Haematopus ostralegus Gabita - Ostrero Ostraceiro
Haliaeetus albicilla Pigargo, Águia mariña - Pigargo europeo Águia-rabalva
Hieraaetus fasciatus Aguia perdiceira - Águila-azor perdiguera Águia-de-Bonelli
Hieraaetus pennatus Aguia calzada, Aguia caudal - Águila calzada -
Himantopus himantopus Pernalonga, Patuda - Cigüeñuela Pernilongo
Hippolais icterina Folosa icterina - Zarcero icterino Felosa-icterina
Hippolais opaca Folosa pálida - - -
Hippolais polyglotta Folosa amarela - Zarcero común Felosa-poliglota
Hirondapus caudacutus Andoriñón mongol, Vencello mongol - Rabitojo mongol -
Hirundo daurica Andoriña dáurica - Golondrina dáurica Andorinha-dáurica
Hirundo rustica Andoriña - Golondrina Andorinha-das-chaminés
Hydrobates pelagicus Paíño pequeno - Paíño europeo Paínho-de-cauda-quadrada

I[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Ixobrychus minutus Garza pequena - Avetorillo Garça-pequena

J[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Junco hyemalis Xunco Xunco Junco pizarroso -
Jynx torquilla Peto formigueiro - Torcecuello Torcicolo

L[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Lagopus mutus Perdiz das neves - Perdiz nival, Lagópodo alpino -
Lanius collurio Picanzo vermello - Alcaudón dorsirrojo Picanço-de-dorso-ruivo
Lanius excubitor Picanzo real - Alcaudón real norteño -
Lanius isabellinus Picanzo Isabel - Alcaudón Isabel -
Lanius meridionalis Picanzo real meridional - Alcaudón real meridional -
Lanius minor Picanzo pequeno - Alcaudón chico -
Lanius nubicus Picanzo nubio - Alcaudón núbico -
Lanius senator Picanzo cabecirrubio - Alcaudón común -
Larus argentatus Gaivota arxéntea - Gaviota argéntea Gaivota-prateada
Larus atricilla Gaivota alegre - Gaviota guanaguanare Guincho-americano
Larus audouinii Gaivota de Andouin - Gaviota de Andouin Gaivota-de-Audouin
Larus cachinnans Gaivota patiamarela - Gaviota patiamarilla -
Larus canus Gaivota cana - Gaviota cana Gaivota-parda
Larus cirrocephalus Gaivota de cabeza cincenta - Gaviota cabecigrís -
Larus delawarensis Gaivota de Delaware - Gaviota de Delaware Gaivota-de-Delaware
Larus fuscus Gaivota escura - Gaviota sombría Gaivota-de-asa-escura
Larus genei Gaivota bicofina - Gaviota picofina Gaivota-de-bico-fino
Larus glaucoides Gaivota polar - Gaviota groenlandesa Gaivota-polar
Larus hyperboreus Gaivota hiperbórea - Gavión hiperbóreo Gaivota-hiperbórea
Larus marinus Gaivotón - Gavión atlántico Gaivota-comum
Larus melanocephalus Gaivota cabecinegra - Gaviota cabecinegra Gaivota-de-cabeça-preta
Larus minutus Gaivota pequena - Gaviota enana Gaivota-pequena
Larus philadelphia Gaivota de Bonaparte - Gaviota de Bonaparte Gaivota-de-Bonaparte
Larus pipixcan Gaivota de Franklin - Gaviota pipizcán Gaivota-de-Franklin
Larus ridibundus Gaivota chorona - Gaviota reidora Guincho-comum
Larus sabini Gaivota de Sabine, Gaivota gallada - Gaviota de Sabine Gaivota-de-Sabine
Leptoptilos crumeniferus Marabú - Marabú -
Limicola falcinellus Pilro falcinelo - Correlimos falcinelo Pilrito-falcinelo
Limnodromus griseus Mazarico cincento, Becacina cincenta - Agujeta gris Maçarico-de-costa-branca
Limnodromus scolopaceus Mazarico escolopáceo, Becacina escolopácea - Agujeta escolopácea Maçarico-escolopáceo-americano
Limosa lapponica Mazarico rubio - Aguja colipinta Fuselo
Limosa limosa Mazarico rabinegro - Aguja colinegra Maçarico-de-bico-direito
Locustella fluviatilis Folosa fluvial - Buscarla fluvial Felosa-fluvial
Locustella luscinoides Folosa unicolor - Buscarla unicolor Felosa-unicolor
Locustella naevia Folosa manchada - Buscarla pintoja Felosa-malhada
Loxia curvirostra Cruzabico, Bicotorto - Piquituerto Cruza-bico-comum
Lullula arborea Cotovía pequena - Totovía Cotovia-pequena
Luscinia megarhynchos Rousinol - Ruiseñor Rouxinol-comum
Luscinia svecica Papoazul - Pechiazul Pisco-de-peito-azul
Lymnocriptes minimus Becacina pequena, Becacina xorda - Agachadiza chica Narceja-galega

M[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Marmaronetta angustirostris Cerceta parda - Cerceta pardilla Pardilheira
Melanitta fusca Pentumeiro de á branca, Parrulo mourelo - Negrón especulado Pato-fusco
Melanitta nigra Pentumeiro - Negrón común Pato-preto
Melanitta perspicillata Pentumeiro careto - Negrón careto Pato-careto
Melanocoripha calandra Calandra real - Calandria Calhandra-comum
Mergellus (Mergus) albellus Mergo pequeno - Serreta chica Merganso-pequeno
Mergus merganster Mergo grande - Serreta grande Merganso-grande
Mergus serrator Mergo cristado - Serreta mediana Merganso-de-poupa
Merops apiaster Abellaruco - Abejaruco Abelharuco-comum
Merops persicus Abellaruco de cara azul - Abejaruco papirrojo -
Micropalama himantopus Pilro patilongo - Correlimos zancolín -
Miliaria calandra Trigueirón - Triguero Trigueirão
Milvus migrans Millafre negro, Miñato queimado - Milano negro Milhafre-preto
Milvus milvus Millafre real, Miñato real - Milano real Milhafre-real
Monticola saxatilis Merlo rubio - Roquero rojo Melro-das-rochas
Monticola solitarius Merlo azul - Roquero solitario Melro-azul
Montifringilla nivalis Pardal alpino, Pardal alibranco - Gorrión alpino -
Morus bassanus (Sula bassana) Mascato - Alcatraz -
Motacilla alba alba Lavandeira branca - Lavandera blanca Alvéola-branca
Motacilla alba yarrelli Lavandeira moura - Lavandera pía -
Motacilla cinerea Lavandeira real - Lavandera cascadeña Alvéola-cinzenta
Motacilla citreola Lavandeira citrina - Lavandera citrina Alvéola-citrina
Motacilla flava Lavandeira marela, Lavandeira verdeal - Lavandera boyera Alvéola-amarela
Muscicapa striata Papamoscas cincento - Papamoscas gris Papa-moscas-cinzento
Myiopsitta monachus Cata, Cotorra de peito gris - Cotorra argentina -

N[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Neophron percnopterus Voitre branco - Alimoche Abutre-do-Egipto
Netta rufina Pato rubio - Pato colorado Pato-de-bico-vermelho
Nucifraga caryocatactes Quebranoces - Cascanueces Quebra-nozes
Numenius arquata Mazarico real, Mazarico curlí - Zarapito real Maçarico-real
Numenius phaeopus Mazarico chiador - Zarapito trinador Maçarico-galego
Numenius tenuirostris Mazarico fino - Zarapito fino Maçarico-de-bico-fino
Nycticorax nycticorax Garza da noite, Garza denoiteira - Martinete común Socó-taquari

O[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Oceanites oceanicus Paíño de Wilson - Paíño de Wilson Paínho-de-Wilson
Oceanodroma castro Paíño de Madeira, Paíño chuchagraxas - Paíño de Madeira Paínho-da-ilha-da-madeira
Oceanodroma leucorhoa Paíño de rabo gallado - Paíño boreal Paínho-de-cauda-forcada
Oenanthe deserti Pedreiro do deserto - Collalba desértica Chasco-do-deserto
Oenanthe hispanica Pedreiro rubio - Collalba rubia Chasco-ibérico
Oenanthe isabellina Pedreiro Isabel - Collalba Isabel Chasco-isabel
Oenanthe leucopyga Pedreiro de Brhem - Collalba negra de Brehm -
Oenanthe leucura Pedreiro negro - Collalba negra Chasco-preto
Oenanthe oenanthe Pedreiro cincento - Collalba gris Chasco-cinzento
Oriolus oriolus Ouriolo - Oropéndola Papa-figos
Otis tarda Avetarda - Avutarda Abetarda-comum
Otus scops Moucho de orellas - Autillo Mocho-d'orelhas
Oxyura jamaicensis Malvasía americana - Malvasía canela Pato-de-rabo-alçado-americano
Oxyura leucocephala Malvasía - Malvasía cabeciblanca Pato-de-rabo-alçado

P[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Pandion haliaetus Aguia pescadora, Aguia peixeira Aguia pescadora Águila pescadora Águia-pesqueira
Panurus biarmicus Ferreiriño de bigote Ferreiriño de bigote Bigotudo -
Periparus ater Ferreiriño negro Ferreiriño negro Carbonero garrapinos Chapim-preto
Parus caeruleus Ferreiriño azul, Ferreiro bacachís Ferreiriño azul Herrerillo común Chapim-azul
Parus cristatus Ferreiriño cristado Ferreiriño cristado Herrerillo capuchino Chapim-de-poupa
Parus major Ferreiriño abelleiro Ferreiriño abelleiro Carbonero común Chapim-real
Parus palustris Ferreiriño palustre Ferreiriño palustre Carbonero palustre Chapim-palustre
Passer domesticus Pardal común Pardal común Gorrión Pardal-doméstico
Passer hispaniolensis Pardal mouro Pardal mouro Gorrión moruno Pardal-espanhol
Passer montanus Pardal montés, Pardal orelleiro Pardal montés Gorrión molinero Pardal-montez
Pelagodroma marina Calcamar Calcamar Paíño pechiblanco Paínho-de-ventre-branco
Pelecanus crispus Pelicano crespo Pelicano crespo Pelicano ceñudo -
Pelecanus onocrotalus Pelicano branco Pelicano branco Pelicano común -
Perdix perdix Charrela - Perdiz pardilla Perdiz-cinzenta
Pernis apivorus Miñato abelleiro - Abejero europeo Bútio-vespeiro
Petronia petronia Pardal das rochas - Gorrión chillón Pardal-francês
Phaethon aethereus Rabixunco - Rabijunco piquirrojo Rabo-de-palha
Phalacrocorax aristotelis Corvo mariño cristado - Cormorán moñudo Corvo-marinho-de-crista
Phalacrocorax carbo Corvo mariño grande - Cormorán grande Corvo-marinho-de-faces-brancas
Phalacrocorax pygmaeus Corvo mariño pigmeo - Cormorán pigmeo -
Phalaropus fulicaria Falaropo bicogroso, Falaropo cincento - Falaropo picogrueso Falaropo-de-bico-grosso
Phalaropus lobatus Falaropo bicofino, Falaropo mouro - Falaropo picofino Falaropo-de-bico-fino
Phalaropus tricolor Falaropo de Wilson - Falaropo de Wilson Falaropo-de-Wilson
Phasianus colchicus Faisán común - Faisán Faisão
Pheucticus ludovicianus Realexo - Picogordo pechirrojo -
Philomachus pugnax Combatente, Liorteiro Philomachus pugnax Combatiente Combatente
Phoeniconais (Phoenicopterus) minor Flamengo pequeno - Flamenco enano Flamingo-pequeno
Phoenicopterus roseus Flamengo - Flamenco Flamingo-comum
Phoenicurus moussieri Rabirrubio diademado - Colirrojo diademado -
Phoenicurus ochruros Rabirrubio - Colirrojo tizón Rabirruivo-preto
Phoenicurus phoenicurus Rabirrubio de testa branca - Colirrojo real Rabirruivo-de-testa-branca
Phylloscopus bonelli Picafollas de Bonelli - Mosquitero papialbo Felosa-de-Bonelli
Phylloscopus borealis Picafollas boreal - Mosquitero boreal -
Phylloscopus collybita Picafollas europeo - Mosquietero común Felosa-comum
Phylloscopus fuscatus Picafollas sombrío - Mosquitero sombrío Felosa-sombria
Phylloscopus ibericus Picafollas ibérico - Mosquitero ibérico -
Phylloscopus inornatus Picafollas bilistado - Mosquitero bilistado Felosa-bilistada
Phylloscopus proregulus Picafollas de Pallas - Mosquitero de Pallas -
Phylloscopus sibilatrix Picafollas asubiador - Mosquitero silbador -
Phylloscopus trochiloides Picafollas troquiloide - Mosquitero triquiloide -
Phylloscopus trochilus Picafollas musical, Picafollas cantor - Mosquitero musical Felosa-musical
Pica pica Pega - Urraca Pega-rabuda
Picoides tridactylus Peto tridáctilo - Pico tridáctilo -
Picus viridis Peto verde, Peto verdeal - Pito real Pica-pau-verde
Platalea alba Cullereiro africano - Espátula africana -
Platalea leucorodia Cullereiro - Espátula Colhereiro
Plectrophenax nivalis Escribenta das neves - Escribano nival Escrevedeira-das-neves
Plegadis falcinellus Mazarico negro, Mazarico mouro - Morito Íbis-preta
Pluvialis apricaria Píldora dourada - Chorlito dorado americano Tarambola-dourada
Pluvialis dominica Píldora dourada americana - Chorlito dorado chico Tarambola-dourada-pequena
Pluvialis fulva Píldora dourada siberiana - Chorlito dorado siberiano -
Pluvialis squatarola Píldora cincenta - Chorlito gris Tarambola-cinzenta
Podiceps auritus Mergullón real - Zampullín cuellirrojo Mergulhão-de-pescoço-castanho
Podiceps cristatus Mergullón cristado - Somormujo lavanco Mergulhão-de-crista
Podiceps grisegena Mergullón cincento - Somormujo cuellirrojo -
Podiceps nigricollis Mergullón de pescozo negro - Zampullín cuellinegro Mergulhão-de-pescoço-preto
Podilymbus podiceps Mergullón bicogroso - Zampullín picogrueso Mergulhão-caçador
Porphyrio porphyrio Camón - Calamón Caimão-comum
Porphyrula alleni Camón de Allen - Calamoncillo africano Caimão-de-Allen
Porphyrula martinica Camón americano - Gallinula purpúrea, Polla azul -
Porzana carolina Poliña americana, Galiñola de Carolina - Polluela sora -
Porzana parva Poliña bastarda, Galiñola pequena - Polluela bastarda Franga-d'água-bastarda
Porzana porzana Poliña pinta, Galiñola pinta - Polluela pintoja Franga-d'água-grande
Porzana pusilla Poliña pequena, 'Galiñola anana - Polluela chica Franga-d'água-pequena
Prunella collaris Azulenta alpina, Azulenta papuda - Acéntor alpino Ferreirinha-alpina
Prunella modularis Azulenta - Acéntor común Ferreirinha-comum
Psittacula krameri Cotorra de Kramer - Cotorra de Kramer Periquito-de-colar
Pterocles alchata Ganga - Ganga Cortiçol-de-barriga-branca
Pterocles orientalis Cortizol común - Ganga ortega Cortiçol-de-barriga-preta
Ptynoprogne rupestris Andoriña dos penedos - Avión roquero Androinha-das-rochas
Puffinus assimilis Pardela pequena - Pardela chica Pardela-pequena
Puffinus gravis Pardela xoubeira - Pardela capirotada Pardela-de-bico-preto
Puffinus griseus Pardela escura, Pardela curricacho - Pardela sombría Pardela-preta
Puffinus mauretanicus Pardela balear - Pardela balear -
Puffinus puffinus Furabochos atlántico, Pardela furabochos - Pardela pichoneta Pardela-sombria
Puffinus yelkouan Furabochos, Pardela mediterránea - Pardela mediterránea -
Pycnonotus barbatus Bulbul - Bulbul naranjero -
Pyrrhocorax graculus Choia de bico amarelo - Chova piquigualda -
Pyrrhocorax pyrrhocorax Choia - Chova piquirroja Gralha-de-bico-vermelho
Pyrrhula pyrrhula Cardeal, Paporroibo real - Camachuelo Dom-fafe

R[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Rallus aquaticus Rascón - Rascón Frango-d'água
Recurvirostra avosetta Avoceta - Avoceta Alfaiate
Regulus ignicapilla Estreliña riscada - Reyezuelo listado Estrelinha-de-cabeça-listada
Regulus regulus Estreliña do norte, Estreliña dos piñeiros - Reyezuelo sencillo Estrelinha-de-poupa
Remiz pendulinus Ferreiriño de cara negra - Pájaro moscón -
Riparia riparia Andoriña das barreiras - Avión zapador Andorinha-das-barreiras
Rissa tridactyla Gaivota tridáctila - Gaviota tridáctila Gaivota-tridáctila
Rhodostethia rosea Gaivota de Ross - Gaviota rosada -

S[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Saxicola rubetra Chasco norteño, Chasco rabipinto - Tarabilla norteña Cartaxo-nortenho
Saxicola torquata Chasco - Tarabilla -
Scolopax rusticola Arcea - Chocha perdiz, Becada Galinhola
Serinus citrinella Verderolo serrano - Verderón serrano -
Serinus serinus Xirín - Verdecillo Chamariz-comum
Sitta europaea Gabeador azul, Piquelo azul - Trepador azul Trepadeira-azul
Somateria mollisima Éider - Éider Eider-edredão
Somateria spectabilis Éider real - Éider real -
Sphyrapicus varius Peto de barriga amarela - Chupasavias pechiamarillo -
Stercorarius longicaudus Palleira rabilonga, Papamerda rabudo - Págalo rabudo Moleiro-de-cauda-comprida
Stercorarius parasiticus Palleira parasita, Papamerda palanquín - págalo parasito Moleiro-parasítico
Stercorarius pomarinus Palleira pomarina, Papamerda palleiro - Págalo pomarino Moleiro-pomarino
Sterna albifrons Carrán pequeno - Charrancito común Andorinha-do-mar-anã
Sterna bengalensis Carrán bengalés - Charrán bengalí Gaivina-de-bico-laranja
Sterna caspia Charrán do Caspio - Pagarza piquirroja Gaivina-de-bico-vermelho
Sterna dougallii Carrán rosado, Carrán firrete - Charrán rosado Andorinha-do-mar-rósea
Sterna elegans Carrán elegante - Charrán elegante -
Sterna forsteri Carrán de Foster - Charrán de Foster -
Sterna fuscata Carrán escuro - Charrán sombrío Andorinha-do-mar-escura
Sterna hirundo Carrán común - Charrán común Andorinha-do-mar-comum
Sterna maxima Carrán real - Charrán real Garajau-real
Sterna paradisaea Carrán ártico - Charrán ártico Andorinha-do-mar-árctica
Sterna sandvicensis Carrán cristado - Charrán patinegro Garajau-comum
Streptotelia decaocto Rula turca - Tórtola turca Rola-turca
Streptotelia turtur Rula - Tórtola europea Rola-comum
Strix aluco Avelaiona - Cárabo Coruja-do-mato
Sturnus roseus Estorniño rosado - Estornino rosado Estorninho-rosado
Sturnus unicolor Estorniño negro Sturnus unicolor Estornino negro Estorninho-preto
Sturnus vulgaris Estorniño pinto Sturnus vulgaris Estornino pinto Estorninho-malhado
Sula capensis Mascato do Cabo - Alcatraz de El Cabo -
Sula dactylatra Atobá grande - Alcatraz enmascarado -
Sula leucogaster Mascato pardo, Mascato tropical - Alcatraz pardo, Piquero pardo Atobá-pardo
Sylvia atricapilla Papuxa das amoras - Curruca capirotada Toutinegra-de-barrete-preto
Sylvia borin Papuxa picafollas - Curruca mosquitera Felosa-das-figueiras
Sylvia cantillans Papuxa carrasqueira, Papuxa paporrubia - Curruca carrasqueña Toutinegra-carrasqueira
Sylvia communis Papuxa común - Curruca zarcera Papa-amoras-comum
Sylvia conspicillata Papuxa tomiñeira - Curruca tomillera Toutinegra-tomilheira
Sylvia curruca Papuxa cincenta - Curruca zarcerilla Papa-amoras-cinzento
Sylvia hortensis Papuxa real, Papuxa ollobranca - Curruca mirlona Toutinegra-real
Sylvia melanocephala Papuxa cabecinegra - Curruca cabecinegra Toutinegra-de-cabeça-preta
Sylvia nisoria Papuxa gabián - Curruca gavilana -
Sylvia sarda Papuxa sarda - Curruca sarda -
Sylvia undata Papuxa do mato - Curruca rabilarga Felosa-do-mato
Syrrhaptes paradoxus Ganga de Pallas - Ganga de Pallas -

T[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Tachybaptus ruficollis Mergullón pequeno - Zampullín común Mergulhão-pequeno
Tadorna ferruginea Pato canelo - Tarro canelo Pato-ferrugíneo
Tadorna tadorna Pato branco - Tarro blanco Pato-branco
Tetrao urogallus Pita do monte - Urogallo -
Tetrax tetrax Sisón - Sisón Sisão
Thalasarche melanophris Albatros olleirudo - Albatros ojeroso -
Trichodroma muraria Gabeador vermello - Treparriscos Trepadeira-dos-muros
Tringa erythropus Bilurico escuro, Bilurico patirrubio - Archibebe oscuro Perna-vermelha-escuro
Tringa flavipes Bilurico patiamarelo pequeno - Archibebe patigualdo chico Perna-amarela-pequeno
Tringa glareola Bilurico bastardo, Bilurico pintado - Andarríos bastardo Maçarico-bastardo
Tringa melanoleuca Bilurico pariamarelo grande - Archibebe patigualdo grande Perna-amarela-grande
Tringa nebularia Bilurico claro - Archibebe claro Perna-verde-comum
Tringa ochropus Bilurico alinegro - Andarríos grande Pássaro-bique-bique
Tringa solitaria Bilurico solitario - Andarríos solitario Maçarico-solitário
Tringa stagnatilis Bilurico fino - Archibebe fino Perna-verde-fino
Tringa totanus Bilurico patirrubio, Bilurico común - Archibebe común Perna-vermelha-comum
Troglodytes troglodytes Carrizo - Chochín Carriça
Tryngites subruficollis Pilro canelo - Correlimos canelo Pilrito-canela
Turdus iliacus Tordo rubio, Tordo malvís - Zorzal alirrojo Tordo-ruivo-comum
Turdus merula Merlo - Mirlo Melro-preto
Turdus philomenos Tordo común - Zorzal común Tordo-comum
Turdus pilaris Tordo real - Zorzal real Tordo-zornal
Turdus torquatus Merlo papobranco - Mirlo capiblanco Melro-de-peito-branco
Turdus viscivorus Tordo charlo - Zorzal charlo Tordeia
Turnix silvatica Tourón - Torillo Toirão
Tyto alba Curuxa - Lechuza Coruja-das-torres

U[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Upupa epops Bubela - Abubilla Poupa
Uria aalge Arao dos cons - Arao Arau-comum

V[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Vanellus vanellus Avefría - Avefría Abibe-comum

X[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Xenus cinereus Bilurico de Terek - Andarríos de Terek Maçarico-sovela

Z[editar | editar a fonte]

Nome científico Nome común Imaxe en Wikimedia Commons Nome en castelán Nome en portugués
Zonotrichia albicollis Chingolito - Chingolo gorjiblanco -

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Bibliografía[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]