Lista de puntos máis altos por país

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa temático de países polo punto máis alto no seu territorio

Esta é unha lista de países ordenada polo punto máis alto. A lista indica cal é a montaña máis alta de cada país. A lista inclúe os estados soberanos e tamén, en itálica, as colonias e territorios autónomos ou non independentes e que non son estados soberanos, e que habitualmente xurden individualizados nas listas de territorios.

En algúns casos, o punto máis alto dun país pode estar mesmo fóra da metrópole ou territorio principal (casos da Dinamarca, Reino dos Países Baixos ou Australia).

Para certas montañas, a medición rigorosa da altitude é extremamente difícil. Modernas técnicas como o GPS diferencial ou o recurso a datos da emisión SRTM permiten corrixir ou, polo menos, estimar, algúns dos erros máis comúns na avaliación das altitudes ortométricas.


País Montaña Altitude (m)
Acerbaixán Bazardüzü Dagi 4.485 m
Afganistán Noshaq 7.485 m
Albania Korab 2.753 m
Alemaña Zugspitze 2.963 m
Alxeria Monte Tahat 2.918 m
Andorra Coma Pedrosa 2.946 m
Angola Morro de Moco 2.620 m
Antillas Holandesas
(Reino dos Países Baixos)
Monte Scenery 862 m
Arabia Saudita Jabal Sawda 3.133 m
Armenia Aragats 4.090 m
Arxentina Aconcagua 6.962 m
Australia Monte Kosciuszko 2.228 m
Austria Großglockner 3.797 m
Bangladesh Mowdok 1.052 m
Bélxica Signal de Botrange 694 m
Belize Doyle's Delight 1.124 m
Benin Monte Sokbaro 658 m
Bermudas Town Hill 76 m
Bielorrusia Dzyarzhynskaia Hara 346 m
Bolivia Nevado Sajama 6.542 m
Bosnia e Hercegovina Zla kolata 2.534 m
Botswana Otse Mountain 1.491 m
Bouvet
(Noruega)
Pico Olav 935 m
Brasil Pico da Neblina 2.994 m
Brunei Bukit Pagon 1.850 m
Bulgaria Musala 2.925 m
Burkina Faso Tena Kourou 749 m
Burundi punto a sudeste de Heha 2.684 m
Bután Gangkhar Punzum 7.570 m
Cabo Verde Pico do Fogo 2.829 m
Camboia Phnum Aoral 1.810 m
Camerún Fako (Monte Camerún) 4.095 m
Canadá Monte Logan 5.959 m
Casaquistán Khan-Tengri 7.010 m
Chad Emi Koussi 3.445 m
Chile Nevado Ojos del Salado 6.893 m
China Monte Everest 8.848 m
Chipre Monte Olimpo 1.953 m
Cisxordania Tall Asur 1.022 m
Colombia Pico Cristóbal Colón 5.775 m
Comores Le Kartala 2.360 m
Corea do Norte Paektu-san 2.744 m
Corea do Sur Halla-san 1.950 m
Costa Rica Cerro Chirripó 3.820 m
Costa de Marfil Monte Nimba 1.752 m
Croacia Dinara 1.830 m
Cuba Pico Turquino 2.005 m
Dinamarca Yding Skovhøj 173 m
Djibuti Moussa Ali 2.028 m
Dominica Morne Diablatins 1.447 m
Exipto Jabal Katrina 2.637 m
O Salvador El Pital 2.730 m
Emiratos Árabes Unidos Jabal Yibir 1.527 m
Ecuador Chimborazo 6.267 m
Eritrea Soira 3.018 m
Eslovaquia Gerlachovsky Stit 2.655 m
Eslovenia Monte Triglav 2.864 m
España Teide 3.718 m
Estados Federados de Micronesia Dolohmwar (Totolom) 791 m
Estados Unidos de América Monte McKinley 6.194 m
Estonia Suur Munamagi 318 m
Etiopía Ras Dashan 4.533 m
Fidxi Tomanivi 1.324 m
Filipinas Monte Apo 2.954 m
Finlandia Haltitunturi 1.328 m
Francia Mont Blanc 4.807 m
Gabón Mont Bengoué 1.032 m
Ghana Monte Afadjato 880 m
Groenlandia
(Dinamarca)
Gunnbjorn 3.700 m
Granada Monte Santa Catarina 840 m
Grecia Monte Olimpo 2.917 m
Guadalupe
(Francia)
La Grande Soufrière 1.484 m
Guam
(EUA)
Monte Lamlam 406 m
Guatemala Tajumulco 4.220 m
Güiana Monte Roraima 2.835 m
Güiana Francesa
(Francia)
Bellevue de l'Inini 851 m
Guinea Monte Nimba 1.752 m
Guinea-Bisau punto sen nome no Nordeste do país 300 m
Guinea Ecuatorial Pico Basilé 3.011 m
Haití Pico la Selle 2.680 m
Honduras Cerro Las Minas 2.870 m
Hong Kong Tai Mo Shan 958 m
Hungría Monte Kékes 1.015 m
Iemen Jabal an Nabi Shu'ayb 3.666 m
Illa Heard e Illas McDonald
(Australia)
Pico Mawson 2.745 m
Illa de Man
(Reino Unido)
Snaefell 621 m
Illa Norfolk
(Australia)
Monte Bates 319 m
Illas Cook
(Nova Zelandia)
Te Manga 652 m
Illas Falkland
(Reino Unido)
Monte Usborne 705 m
Illas Faroe
(Dinamarca)
Slættaratindur 882 m
Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur
(Reino Unido)
Monte Paget 2.934 m
Illas Jan Mayen
(Noruega)
Beerenberg 2.277 m
Illas Salomón Monte Popomanaseu 2.335 m
Illas Virxes Americanas
(EUA)
Monte Crown 474 m
Illas Virxes Británicas
(Reino Unido)
Monte Sage 521 m
India Kanchenjunga 8.586 mver nota
Indonesia Pirámide Carstensz (Puncak Jaya) 4.884 m
Irán Monte Damavand 5.610 m
Iraq Cheekah Dar 3.611 m
Irlanda Carrauntoohill 1.041 m
Islandia Hvannadalshnúkur 2.110 m
Israel Har Meron ou Monte Hermonver nota 1.208 m ou 2.236 mver nota
Italia Monte Brancover nota 4.748 mver nota
Laos Phou Bia 2.817 m
Lesoto Thabana Ntlenyana 3.482 m
Letonia Gaizinkalns 312 m
Líbano Qurnat as Sawda' 3.088 m
Liberia Monte Wuteve 1.440 m
Libia Bikku Bitti 2.267 m
Liechtenstein Grauspitz 2.599 m
Lituania Aukštojas 294 m
Luxemburgo Buurgplaatz 559 m
República de Macedonia Golem Korab 2.764 m
Madagascar Maromokotro 2.876 m
Malasia Gunung Kinabalu 4.100 m
Malawi Monte Mlanje 3.002 m
Malí Hombori Tondo 1.155 m
Malta Dingli Cliffs 253 m
Marrocos Jebel Toubkal 4.165 m
Martinica
(Francia)
Montagne Pelée 1.397 m
Mauritania Kediet Ijill 915 m
Mauricio Mont Piton 828 m
Mayotte (Francia) Benara 660 m
México Pico de Orizaba 5.636 m
Mozambique Monte Binga 2.436 m
Moldavia Dealul Balanesti 430 m
Mónaco Chemin des Revoires 163 m
Mongolia Nayramadlin Orgil 4.374 m
Montenegro Bobotov Kuk 2.522 m
Montserrat
(Reino Unido)
Chances 914 m
Myanmar Hkakabo Razi 5.881 m
Namibia Konigstein 2.606 m
Nepal Monte Everest 8.848 m
Nicaragua Mogoton 2.438 m
Níxer Monte Bagzane 2.022 m
Nixeria Chappal Waddi 2.419 m
Noruega Galdhøpiggen 2.469 m
Nova Caledonia
(Francia)
Monte Panie 1.628 m
Nova Zelandia Monte Cook 3.754 m
Omán Jebel Shams 2.980 m
Países Baixos Vaalserberg 322 m
Palau Monte Ngerchelechuus 242 m
Panamá Volcán Chiriquí 3.475 m
Papúa Nova Guinea Monte Wilhelm 4.509 m
Paquistán K2 8.611 m
Paraguai Cerro Pero 842 m
Perú Huascarán 6.768 m
Polinesia Francesa
Francia)
Monte Orohena 2.241 m
Polonia Rysy 2.499 m
Porto Rico (E.U.A.) Cerro de Punta 1.338 m
Portugal Ponta do Pico (Azores) 2.351 m
Kenya Monte Kenya 5.199 m
Quirguicistán Pico Jengish Chokusu 7.439 m
Reino Unido Ben Nevis 1.343 m
República Centroafricana Monte Ngaoui 1.420 m
República Checa Snežka 1.602 m
República do Congo Monte Nabemba 1.020 m
República Democrática do Congo Monte Stanley 5.110 m
República Dominicana Pico Duarte 3.098 m
Reunión
(Francia)
Piton des Neiges 3.069 m
Romanía Monte Moldoveanu 2.544 m
Ruanda Monte Karisimbi 4.519 m
Rusia Monte Elbrus 5.642 m
Sáhara Occidental lugar sen nome atribuído 463 m
Saint Kitts e Nevis Monte Liamuiga 1.156 m
Samoa Occidental Mauga Silisili 1.857 m
Santa Helena
(Reino Unido)
Queen Mary's Peak 2.060 m
Santa Lucía Monte Gimie 950 m
San Mariño Monte Titano 755 m
San Tomé e Príncipe Pico de San Tomé 2.024 m
San Vicente e Granadinas Soufrière 1.234 m
Serbia Ðeravica 2.656 m
Serra Leoa Loma Mansa (Bintumani) 1.948 m
Seychelles Morne Seychellois 905 m
Siria Monte Hermon 2.814 m
Somalia Shimbiris 2.450 m
Sri Lanka Pidurutalagala 2.524 m
Suacilandia Monte Emlembe 1.862 m
Sudán Deriba 3.042 m
Sudán do Sur Monte Kinyeti 3.187 m
Suecia Kebnekaise 2.111 m
Suíza Dufourspitze 4.634 m
Suráfrica Njesuthi 3.408 m
Suriname Juliana Top 1.230 m
Svalbard
(Noruega)
Newtontoppen 1.717 m
Tailandia Doi Inthanon 2.576 m
Taiwan Yu Shan 3.952 m
Tanzania Kilimanjaro 5.895 m
Taxiquistán Pico Ismail Samani 7.495 m
Terras Austrais e Antárticas Francesas
(Francia)
Monte Ross 1.850 m
Timor Leste Foho Tatamailau 2.963 m
Togo Mont Agou 986 m
Tonga Monte Kao 1.033 m
Trinidad e Tobago El Cerro del Aripo 940 m
Tunicia Jebel ech Chambi 1.544 m
Turcomenistán Gora Ayribaba 3.139 m
Turquía Monte Ararat 5.137 m
Ucraína Hora Hoverla 2.061 m
Uganda Margherita Peak (Mt. Stanley) 5.110 m
Uruguai Cerro Catedral 514 m
Usbequistán Adelunga Toghi 4.301 m
Vanuatu Tabwemasana 1.877 m
Vaticano Monte Vaticano 75 m
Venezuela Pico Bolívar 4.981 m
Vietnam Fan Si Pan 3.144 m
Wallis e Futuna
(Francia)
Monte Singavi 765 m
Xamaica Pico da Montaña Azul 2.256 m
Xapón Monte Fuji 3.776 m
Xeorxia Mt'a Shkhara 5.158 m
Xibraltar
(Reino Unido)
Rochedo de Gibraltar 426 m
Xordania Jabal Ram 1.734 m
Zambia Mafinga Hills 2.301 m
Cimbabue Inyangani 2.592 m
  • Notas:
  1. O territorio de Cachemira ao sur e oeste do K2 é administrado por Paquistán, mais reclamado pola India.
  2. A localización do cume do Mont Blanc na fronteira entre Francia e Italia ou só en Francia é polémica.
  3. Israel anexou e administra as Colinas de Golán, incluíndo parte do Monte Hermon, territorio non recoñecido internacionalmente como integrante de Israel.