Lista de Wikipedias

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[1] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[2] P. de cont.[1] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[3] Ficheiros Prof.[4]
1 Inglés English en 6 350 845 53 929 689 1 032 470 124 1086 41 987 434 121 357 895 723 1074
2 Cebuano Sinugboanong ceb 5 872 712 10 587 989 32 478 762 6 81 228 189 0 1
3 Sueco Svenska sv 2 985 604 6 860 790 49 435 272 64 784 573 2011 0 12
4 Alemán Deutsch de 2 602 422 7 210 758 213 071 860 190 3 750 004 17 605 129 835 92
5 Francés Français fr 2 349 893 11 463 939 184 763 281 157 4 153 637 16 652 65 393 242
6 Neerlandés Nederlands nl 2 062 984 4 362 352 59 492 229 34 1 156 095 3556 21 16
7 Ruso Русский ru 1 743 549 6 636 791 115 573 549 78 3 015 540 10 328 231 614 137
8 Italiano Italiano it 1 709 045 7 164 552 121 997 876 114 2 151 111 7607 142 210 173
9 Castelán Español es 1 705 534 7 468 319 137 003 179 69 6 292 944 14 923 0 209
10 Polaco Polski pl 1 483 973 3 421 544 64 021 371 103 1 116 270 4117 259 31
11 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 315 680 1 554 520 5 681 867 7 159 638 177 1454 0
12 Xaponés 日本語 ja 1 282 209 3 784 598 84 667 608 42 1 819 472 14 963 42 062 85
13 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 267 634 19 295 611 65 260 840 21 815 006 2519 23 008 684
14 Waray-waray Winaray war 1 265 450 2 880 907 6 236 640 3 49 005 82 42 3
15 Chinés 中文 zh 1 216 484 6 690 249 66 633 164 77 3 116 371 9341 56 697 201
16 Árabe العربية ar 1 129 250 7 388 647 54 638 163 27 2 110 605 5058 46 755 227
17 Ucraíno Українська uk 1 107 422 3 851 427 33 055 722 46 568 972 2688 111 400 52
18 Portugués Português pt 1 072 157 5 206 298 61 593 585 69 2 625 767 9568 57 475 175
19 Persa فارسی fa 822 685 5 056 832 32 687 156 36 1 047 361 5281 76 363 171
20 Catalán Català ca 684 986 1 695 614 27 908 779 22 393 408 1089 14 295 35
21 Serbio Српски / Srpski sr 648 473 3 917 714 23 943 226 21 289 327 728 33 810 155
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 590 013 2 975 950 18 875 498 35 1 266 255 3016 56 322 103
23 Noruegués Norsk (Bokmål) no 560 269 1 585 012 21 650 218 37 528 817 1033 5 45
24 Coreano 한국어 ko 546 170 2 522 604 29 901 917 24 692 940 2348 12 112 155
25 Finés Suomi fi 513 458 1 357 537 19 862 833 31 487 198 1627 63 633 39
26 Húngaro Magyar hu 490 598 1 402 756 24 034 838 29 481 147 1578 8224 59
27 Checo Čeština cs 485 882 1 333 227 20 248 899 34 545 103 2055 1 46
28 Serbocroata Srpskohrvatski sh 455 370 4 640 614 41 052 230 12 163 543 214 10 275 747
29 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 430 855 1 058 755 3 095 623 6 48 866 89 362 6
30 Romanés Română ro 421 700 2 296 759 14 224 700 19 559 803 844 38 777 122
31 Turco Türkçe tr 419 931 2 069 970 25 885 938 26 1 319 131 3042 35 805 193
32 Checheno Нохчийн ce 397 985 727 760 6 478 422 3 26 581 48 301 6
33 Éuscaro Euskara eu 377 291 776 606 8 604 133 12 125 883 283 0 12
34 Malaio Bahasa Melayu ms 351 833 981 846 5 169 681 14 278 706 581 19 675 16
35 Esperanto Esperanto eo 300 995 664 002 7 210 519 16 186 228 348 6903 15
36 Hebreo עברית he 300 173 1 256 339 31 859 018 38 861 771 3267 70 025 257
37 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 300 048 438 479 3 063 736 6 38 526 96 5594 1
38 Armenio Հայերեն hy 286 635 966 947 8 027 689 11 112 396 576 10 903 46
39 Búlgaro Български bg 273 743 609 241 11 050 703 27 292 757 706 562 27
40 Dinamarqués Dansk da 268 412 879 284 10 796 681 24 409 764 735 0 63
41 Azarí do sur تۆرکجه azb 240 595 556 859 1 470 522 5 31 593 140 169 4
42 Eslovaco Slovenčina sk 237 397 535 126 7 210 299 9 205 975 489 0 21
43 Casaco Қазақша kk 228 683 570 305 2 897 185 18 110 612 181 10 228 11
44 Minangkabau Minangkabau min 224 728 336 544 2 057 530 6 13 837 44 147 1
45 Estoniano Eesti et 221 110 525 536 5 931 040 33 154 488 443 729 21
46 Croata Hrvatski hr 209 436 483 953 5 936 623 15 259 394 495 20 533 21
47 Belaruso Беларуская be 207 062 616 986 3 883 198 10 108 414 254 3326 24
48 Lituano Lietuvių lt 199 082 483 240 6 278 145 10 155 573 327 23 246 26
49 Grego Ελληνικά el 196 349 588 750 8 954 003 22 337 029 944 18 101 60
50 Inglés simple Simple English simple 193 219 632 520 7 675 855 17 1 120 561 1040 36 62
51 Azarí Azərbaycan az 179 593 477 990 6 073 298 16 228 483 699 23 650 35
52 Galego Galego gl 175 005 434 729 5 821 574 9 118 451 280 2133 29
53 Esloveno Slovenščina sl 173 338 424 677 5 541 362 24 202 677 287 8245 27
54 Urdú اردو ur 164 581 942 979 4 702 487 11 132 833 283 11 391 111
55 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 159 203 365 487 3 317 437 14 113 577 139 16 15
56 Xeorxiano ქართული ka 155 257 442 241 4 215 104 4 133 019 275 14 807 32
57 Hindi हिन्दी hi 149 212 1 116 787 5 265 162 8 641 876 1395 3479 198
58 Támil தமிழ் ta 139 315 439 159 3 200 140 34 193 129 414 7999 33
59 Tailandés ไทย th 138 515 897 340 9 518 332 16 406 317 1085 27 755 318
60 Uzbeco O‘zbek uz 138 232 634 619 2 206 150 11 63 743 194 1679 44
61 Latín Latina la 135 643 271 041 3 623 781 21 145 524 165 0 13
62 Galés Cymraeg cy 133 293 269 075 10 955 750 16 67 916 131 11 322 42
63 Asturiano Asturianu ast 127 887 221 657 3 336 933 10 91 050 129 0 8
64 Volapük Volapük vo 126 947 259 438 3 228 143 2 30 242 37 0 13
65 Cantonés 粵語 zh-yue 117 600 259 611 1 670 118 12 222 795 306 2452 9
66 Macedonio Македонски mk 116 129 494 509 4 568 933 12 96 170 199 8413 98
67 Bengalí বাংলা bn 110 933 932 545 5 305 885 13 339 782 1361 13 412 312
68 Letón Latviešu lv 108 451 441 659 3 445 743 13 100 004 255 25 111 73
69 Taxico Тоҷикӣ tg 103 872 255 209 1 254 311 6 32 578 77 473 10
70 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 101 175 196 297 668 396 4 93 660 140 2891 3
71 Afrikaans Afrikaans af 99 408 364 572 2 421 872 16 138 263 200 9516 47
72 Malgaxe Malagasy mg 94 020 243 689 1 012 315 3 26 426 41 3 10
73 Occitano Occitan oc 86 770 154 402 2 266 124 4 45 130 89 915 8
74 Bosníaco Bosanski bs 86 653 358 778 3 323 623 9 135 020 160 5480 91
75 Albanés Shqip sq 83 485 251 979 2 233 052 12 134 069 241 4714 36
76 Baixo saxón Plattdüütsch nds 82 588 156 500 979 124 4 44 868 49 0 5
77 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 80 859 108 139 376 924 2 29 607 84 2688 0
78 Marathi मराठी mr 77 809 264 715 1 931 044 10 134 972 209 19 142 42
79 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 75 483 215 952 2 235 454 4 70 388 128 1749 35
80 Malaialam മലയാളം ml 75 088 465 931 3 559 162 15 152 167 339 6703 206
81 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 322 196 820 847 628 2 23 503 27 0 12
82 Telugu తెలుగు te 72 128 289 905 3 282 524 13 106 700 207 15 131 103
83 Bretón Brezhoneg br 69 776 136 535 1 903 223 3 64 918 84 5399 12
84 Véneto Vèneto vec 68 123 136 617 1 079 697 5 29 432 40 724 7
85 Piemontés Piemontèis pms 65 844 100 825 852 532 4 23 784 33 2070 2
86 Suahili Kiswahili sw 65 828 134 443 1 182 126 14 48 644 159 2259 9
87 Xavanés Basa Jawa jv 64 488 168 659 1 566 190 6 49 013 103 5431 24
88 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 63 568 107 071 589 430 2 29 282 53 238 2
89 Haitiano Krèyol ayisyen ht 62 755 76 451 787 469 3 26 069 45 0 0
90 Sundanés Basa Sunda su 60 915 96 393 614 880 7 26 324 50 545 2
91 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 60 076 129 000 2 352 207 5 51 447 76 2280 24
92 Bashkir Башҡорт ba 57 637 162 717 1 049 011 6 32 097 101 1419 21
93 Irlándes Gaeilge ga 55 351 91 344 1 006 739 7 48 142 77 1125 4
94 Silesiano Ślůnski szl 54 200 66 925 339 377 3 19 701 35 0 0
95 Islandés Íslenska is 53 080 137 731 1 721 078 19 80 485 128 3191 31
96 Tagalo Tagalog tl 48 606 230 053 1 867 011 11 114 966 157 1897 113
97 Lombardo Lumbaart lmo 47 921 113 878 1 049 097 8 33 818 42 4437 17
98 Chuvaxo Чăваш cv 46 382 87 774 709 149 3 28 791 48 537 6
99 Frisón occidental Frysk fy 46 124 141 505 1 041 767 9 40 392 65 7285 31
100 Kurdo Kurdî / كوردی ku 44 440 91 386 909 188 3 47 171 88 567 11
101 Wu 吴语 wuu 42 662 55 367 288 094 4 72 976 45 176 0
102 Scots Scots sco 40 477 146 530 841 891 5 85 429 99 690 39
103 Aragonés Aragonés an 40 366 121 912 1 753 233 6 63 017 80 1495 58
104 Zazaki Zazaki diq 40 020 60 181 476 751 5 22 504 30 209 2
105 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 36 145 127 086 568 410 9 38 007 107 1545 28
106 Kurdo central کوردی ckb 33 847 159 120 817 776 7 46 118 123 1317 70
107 Yoruba Yorùbá yo 33 416 57 900 541 077 3 22 704 66 172 5
108 Nepalés नेपाली ne 32 058 100 942 1 025 235 7 53 810 95 1243 46
109 Bávaro Boarisch bar 31 638 114 973 795 611 4 58 254 72 1319 48
110 Ido Ido io 30 332 45 407 970 525 5 31 334 68 0 5
111 Gujaratí ગુજરાતી gu 29 518 110 169 788 620 3 63 456 95 0 53
112 Alemánico Alemannisch als 27 890 67 834 994 102 10 85 145 81 565 30
113 Canarés ಕನ್ನಡ kn 26 878 125 185 1 046 669 5 69 974 114 2486 111
114 Siciliano Sicilianu scn 26 176 55 569 730 585 6 38 586 37 1407 16
115 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 087 62 456 846 727 3 22 146 24 47 30
116 Interlingua Interlingua ia 23 196 37 063 636 966 7 41 311 35 4 6
117 Quechua Runa Simi qu 22 895 55 587 645 572 3 25 482 50 0 23
118 Mongol Монгол mn 20 753 93 727 670 946 5 71 713 95 1474 88
119 Cingalés සිංහල si 17 278 76 902 486 123 3 52 814 109 3150 75
120 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 16 906 28 707 352 120 5 22 834 26 109 5
121 Navajo Diné bizaad nv 16 757 30 082 268 316 3 13 860 13 632 5
122 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 16 393 33 055 162 052 3 15 562 35 0 5
123 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 758 70 565 427 201 5 28 673 56 125 73
124 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 504 31 058 87 509 4 17 585 25 4 2
125 Escocés Gàidhlig gd 15 405 31 693 560 153 7 24 024 35 347 19
126 Kotava Kotava avk 15 394 18 684 72 815 5 1731 29 0 0
127 Ilocano Ilokano ilo 15 390 66 134 375 997 2 15 176 18 0 61
128 Yiddish ייִדיש yi 15 249 43 723 569 637 3 41 741 45 1062 45
129 Amhárico አማርኛ am 14 962 45 954 364 853 2 35 525 44 1769 34
130 Napolitano Nnapulitano nap 14 681 23 576 662 875 3 25 725 24 281 10
131 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 14 647 53 490 226 125 4 14 102 31 120 29
132 Bugi Basa Ugi bug 14 139 18 828 193 558 1 11 413 12 0 1
133 Frisón setentrional Frasch frr 13 882 36 105 209 834 5 16 179 24 1249 14
134 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 758 35 215 375 335 4 21 667 39 133 25
135 Oseto Иронау os 13 700 51 550 494 454 3 21 057 28 167 73
136 Maithili मैथिली mai 13 679 37 625 225 779 6 10 383 29 115 18
137 Feroés Føroyskt fo 13 617 39 953 365 095 4 25 033 35 0 34
138 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 486 29 525 211 040 1 14 084 12 467 10
139 Limburgués Limburgs li 13 479 64 947 450 160 7 24 623 31 623 101
140 Mazanderani مَزِروني mzn 13 316 29 599 156 854 3 26 149 37 264 7
141 Iacut Саха тыла sah 13 279 45 692 368 381 3 20 434 38 1765 48
142 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 12 877 34 227 146 607 3 21 293 24 2667 11
143 Aceh Bahsa Acèh ace 12 509 26 643 135 606 3 22 150 23 0 6
144 Paxto پښتو ps 12 389 47 491 269 557 2 24 720 48 1636 45
145 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 11 880 17 688 46 462 2 2664 14 0 0
146 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 521 65 920 460 808 5 32 433 148 445 155
147 Bikol central Bikol bcl 11 206 22 233 209 583 4 17 618 57 871 9
148 Valón Walon wa 11 201 26 470 380 361 4 20 560 27 687 26
149 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 11 189 29 468 159 669 2 16 009 37 0 14
150 Hausa هَوُسَ ha 11 023 19 976 105 314 5 14 265 130 0 3
151 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 10 939 90 648 367 955 7 89 522 63 0 215
152 Lígur Lìgure lij 10 676 25 193 217 938 6 13 026 32 2 15
153 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 288 17 887 98 741 1 9331 19 0 3
154 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 236 26 097 182 119 2 12 166 25 0 16
155 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 9933 39 168 265 318 2 27 172 38 193 58
156 Zulú isiZulu zu 9487 22 304 89 245 2 15 397 29 0 7
157 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 9432 22 659 47 060 2 2517 32 60 4
158 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9418 18 088 120 659 1 28 464 28 0 5
159 Tarentino Tarandíne roa-tara 9305 17 609 138 848 2 10 163 11 290 6
160 Assamés অসমীয়া as 9020 64 546 289 416 4 30 465 119 1541 169
161 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 8994 19 554 182 510 4 5482 30 0 12
162 Kapampangan Kapampangan pam 8858 21 411 294 187 2 18 274 28 403 27
163 Balinés Bhāṣa Bali ban 8797 19 584 82 528 3 3176 31 12 6
164 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8440 10 370 48 485 1 5222 8 0 0
165 Occidental Interlingue ie 8361 11 834 143 330 2 15 245 20 0 2
166 Khmer ភាសាខ្មែរ km 8303 29 924 259 355 4 33 190 46 1101 58
167 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8148 16 905 126 198 1 22 537 21 87 8
168 Saami setentrional Sámegiella se 7763 20 538 298 223 6 24 380 30 0 39
169 Bihari भोजपुरी bh 7540 63 707 697 357 2 26 286 37 53 607
170 Flamengo occidental West-Vlams vls 7442 20 797 306 721 5 22 742 25 480 47
171 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7268 18 423 313 697 7 23 560 20 578 40
172 Shona chiShona sn 7218 14 950 88 321 1 13 772 27 0 6
173 Maorí Māori mi 7213 13 019 151 122 2 14 886 26 0 7
174 Sardo Sardu sc 7065 15 369 171 700 4 19 934 33 145 15
175 Náhuatl Nāhuatl nah 7000 18 530 461 942 3 19 483 25 175 67
176 Vepsio Vepsän kel' vep 6664 28 632 142 022 1 13 252 31 0 53
177 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 6478 22 438 132 279 3 10 854 28 0 35
178 Gan 贛語 gan 6451 33 486 393 527 3 36 377 14 146 206
179 Santali Santhali sat 6326 14 668 77 755 3 3987 37 0 9
180 Gilaki گیلکی glk 6312 13 212 58 803 3 13 242 15 807 5
181 Somalí Soomaali so 6248 22 720 213 851 2 28 871 66 0 65
182 Cabilo Taqbaylit kab 6199 15 489 104 086 3 10 987 23 0 15
183 Corso Corsu co 6001 14 323 374 107 2 18 252 32 0 50
184 Tibetano བོད་སྐད bo 5964 17 338 138 756 1 24 133 23 0 29
185 Turcomán تركمن / Туркмен tk 5935 14 466 217 027 1 22 137 39 319 30
186 Abkhazo Аҧсуа ab 5888 20 186 114 246 2 16 180 23 9 33
187 Võro Võro fiu-vro 5806 11 253 173 085 4 12 227 20 201 13
188 Komi Коми kv 5449 15 847 135 986 1 12 245 20 0 31
189 Caxubio Kaszëbsczi csb 5386 8648 184 500 3 14 374 26 0 7
190 Picardo Picard pcd 5185 10 193 67 122 3 14 181 25 49 6
191 Francoprovenzal Arpitan frp 5142 13 527 206 070 2 13 490 20 0 40
192 Udmurto Удмурт кыл udm 5086 16 217 117 166 4 12 716 19 9 34
193 Uigur Oyghurque ug 5071 14 477 151 505 1 18 115 21 282 36
194 Manx Gaelg gv 5045 16 974 299 319 3 16 929 25 181 98
195 Aimará Aymar aru ay 4903 8549 93 366 1 14 290 23 0 6
196 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 4789 8365 31 140 1 705 19 0 2
197 Zelandés Zeêuws zea 4754 9019 111 290 3 11 099 15 1 9
198 Córnico Kernewek/Karnuack kw 4642 10 222 187 491 1 12 639 26 0 26
199 Normando Nouormand/Normaund nrm 4577 9952 217 243 2 11 581 10 0 30
200 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 4277 9735 78 824 4 3219 40 7 13
201 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4204 12 323 84 318 3 8894 23 10 25
202 Guaraní Avañe'ẽ gn 4177 9927 115 695 2 15 077 28 0 22
203 Maltés Malti mt 4144 17 581 268 312 5 18 623 36 1148 160
204 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4125 6411 36 662 2 7335 24 0 1
205 Frisón oriental Seeltersk stq 4046 10 589 119 484 4 11 766 18 438 29
206 Mirandés Mirandés mwl 3859 10 145 97 778 1 11 428 14 0 25
207 Laosiano ລາວ lo 3828 11 822 91 081 1 13 944 20 0 33
208 Romanche Rumantsch rm 3719 9174 159 723 3 17 104 21 51 37
209 Banjarí Bahasa Banjar bjn 3687 19 672 71 852 2 11 536 21 1 68
210 Saraiki سرائیکی skr 3683 4104 22 777 1 692 10 0 0
211 Carelio Livvinкarjala olo 3621 9604 30 286 2 5248 25 0 8
212 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3583 12 896 207 086 5 18 383 20 23 108
213 Konkani कोंकणी gom 3543 8878 205 490 3 7734 16 0 52
214 Friulano Furlan fur 3459 8051 168 256 2 12 274 20 318 36
215 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3448 10 237 57 837 1 7337 16 0 21
216 Anglosaxón Englisc ang 3334 15 913 201 796 2 112 884 39 300 180
217 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3301 11 148 141 935 1 16 237 23 0 71
218 Doteli डोटेली dty 3300 18 326 235 932 3 4710 12 3 266
219 Estremeño Estremeñu ext 3287 7364 113 494 1 15 004 27 0 23
220 Tuva Тыва дыл tyv 3271 10 215 41 261 1 7250 30 0 18
221 Lingala Lingala ln 3229 8451 120 764 4 10 899 13 32 37
222 Saami de Inari Anarâškielâ smn 3176 9257 42 757 7 1243 16 0 16
223 Chavacano Chavacano cbk-zam 3151 8060 107 536 2 12 682 14 0 32
224 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3009 10 762 123 800 2 22 070 23 933 76
225 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2909 10 507 1 601 904 3 20 222 10 0 1040
226 Gagauzo Gagauz gag 2798 6508 66 197 1 11 291 17 0 17
227 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2731 6879 89 029 4 9718 9 0 29
228 Buriato Буряад bxr 2689 9529 59 520 2 12 552 18 0 40
229 Pali पाऴि pi 2561 4540 99 599 1 6059 6 0 13
230 Pangasinés Pangasinan pag 2560 8703 71 786 1 7020 12 0 47
231 Avaro Авар av 2540 11 733 75 469 2 12 238 16 0 84
232 Awadhi अवधी awa 2432 5330 23 869 1 1219 8 0 6
233 Atayal Tayal tay 2406 2741 48 371 2 599 19 0 0
234 Hawaiano Hawai'i haw 2375 5324 95 215 1 13 748 22 0 27
235 Ibo Igbo ig 2189 7134 69 432 2 11 888 33 0 49
236 Papiamento Papiamentu pap 2174 5411 80 161 5 12 338 26 0 32
237 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 2119 5763 76 713 1 9939 31 0 39
238 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2092 11 329 83 000 1 8640 25 0 142
239 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2044 14 309 105 713 2 8984 14 0 266
240 Sakizaya Sakizaya szy 1971 5177 120 886 1 1830 30 0 61
241 Zhuang Cuengh za 1963 4121 38 966 1 8970 7 0 11
242 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1924 5811 104 596 1 28 358 14 0 73
243 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1904 5014 44 529 1 9428 13 3 23
244 Inguxo ГӀалгӀай inh 1838 9166 44 884 2 2523 16 19 77
245 Neoarameo asirio ܐܪܡܝܐ arc 1773 6314 94 673 2 17 516 11 0 98
246 Tongano faka Tonga to 1753 5104 40 198 2 8345 8 11 28
247 Kabye Kabɩyɛ kbp 1683 3286 15 010 2 3182 13 0 4
248 Patois xamaicano Patois jam 1668 2960 20 285 1 6264 11 0 4
249 Wolof Wolof wo 1648 5336 103 818 3 13 016 17 0 97
250 Tok pisin Tok Pisin tpi 1642 5883 85 548 1 11 253 11 0 97
251 Nauruano dorerin Naoero na 1608 4522 83 114 2 10 236 16 4 60
252 Kabardino адыгэбзэ kbd 1592 6722 43 339 2 8445 15 0 66
253 Atikamekw Atikamekw atj 1570 2632 13 675 6 3111 6 0 2
254 Novial Novial nov 1511 4402 175 928 3 10 069 11 0 146
255 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1501 3056 20 184 1 7232 9 0 7
256 Tetum Tetun tet 1485 3857 64 556 2 8206 11 0 42
257 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1451 7217 92 085 2 4314 17 0 201
258 Akan Akana ak 1419 3533 25 395 1 10 829 22 0 15
259 Ladino Ladin lld 1373 2017 19 671 1 1194 16 0 2
260 Luganda Luganda lg 1317 4619 25 964 1 6410 16 0 35
261 Lojban Lojban jbo 1273 5668 110 829 3 13 903 13 0 233
262 Bislama Bislama bi 1257 3033 38 855 1 11 125 23 0 25
263 Arumanés Armãneashce roa-rup 1255 3995 203 192 1 12 248 10 0 242
264 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1244 8148 53 693 3 7852 12 0 202
265 Lak Лакку lbe 1233 13 630 47 111 1 7281 11 0 349
266 Congo KiKongo kg 1229 2866 43 299 2 9053 14 0 26
267 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1214 2980 52 709 2 6408 8 0 37
268 Xosa isiXhosa xh 1210 3789 32 900 1 10 585 10 0 39
269 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1178 3320 34 324 1 7563 10 0 34
270 Sranan tongo Sranantongo srn 1087 2696 38 528 1 6515 7 0 31
271 Oromo Oromoo om 1069 3666 36 996 1 8501 10 0 59
272 Seediq Kari Seediq trv 1050 1986 68 635 2 608 28 0 27
273 Crioulo de Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1046 2541 15 995 1 1571 7 0 12
274 Latgalio Latgaļu ltg 1009 3207 35 035 1 6115 10 0 51
274 Samoano Gagana Samoa sm 1009 3125 41 442 1 8951 9 0 58
276 N'ko ߒߞߏ nqo 972 1974 7869 1 1983 10 0 4
277 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 968 3792 45 445 1 19 861 16 0 101
278 Nías Li Niha nia 966 2503 11 431 2 656 16 0 11
279 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 894 3907 29 743 3 1884 18 0 86
280 Pitcairnés Norfuk pih 876 3246 42 829 1 9552 17 0 96
281 Twi Twi tw 847 2479 23 263 1 10 614 40 0 34
282 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 843 3735 44 641 2 16 256 10 0 140
283 Sotho Sesotho st 820 2646 25 360 1 8583 15 0 47
284 Groenlandés Kalaallisut kl 810 2885 74 043 3 11 389 13 0 168
285 Madurés Madhurâ mad 792 1504 7232 1 824 10 0 3
286 Chichewa Chi-Chewa ny 772 3323 23 740 1 7893 13 0 78
287 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 770 5224 78 909 2 21 273 18 0 505
288 Tswana Setswana tn 721 2892 24 443 1 8324 15 0 76
289 Bambara Bamanankan bm 719 3111 39 676 2 9081 18 0 141
290 Tsonga Xitsonga ts 709 3732 36 106 2 8030 10 0 175
291 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 692 3389 40 149 2 8334 20 0 179
292 Romaní romani - रोमानी rmy 691 2705 49 159 1 15 366 18 0 154
293 Venda Tshivenda ve 633 2072 18 610 1 6337 6 0 46
294 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 622 2206 23 800 1 9701 8 0 69
295 Kirundi Kirundi rn 618 2379 21 310 1 7932 20 0 72
296 Tumbuka chiTumbuka tum 598 2089 23 014 1 6530 5 0 68
297 Inuit ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 578 3112 43 661 2 15 440 16 0 269
298 Suazi SiSwati ss 539 2346 37 556 3 6993 10 0 179
299 Chamorro Chamoru ch 525 2462 21 478 1 13 212 15 0 118
300 Altai алтай тил alt 515 1924 26 639 2 814 16 0 103
301 Póntico Ποντιακά pnt 478 2026 34 752 1 8674 11 0 179
302 Adigueo адыгабзэ ady 433 2693 10 682 1 5110 17 0 108
303 Ewe Eʋegbe ee 380 3026 49 052 2 12 303 17 0 785
304 Fula Fulfulde ff 356 2234 22 411 2 7089 9 0 279
305 Inupiak Iñupiak ik 322 2400 36 079 1 7255 11 0 626
306 Dinka Thuɔŋjäŋ din 307 1078 6930 1 5132 15 0 40
307 Sango Sängö sg 277 1963 20 242 2 5459 8 0 382
308 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 222 2072 28 426 1 8349 12 0 952
309 Tigriña ትግርኛ ti 213 2547 22 951 2 7646 8 0 1081
310 Cree Nehiyaw cr 154 2133 36 336 2 15 242 15 0 2813
311 Ndonga Ndonga ng[5] 8 442 5921 1 2383 2 0 39 425
312 Choctaw Choctaw cho[5] 6 201 4220 1 1808 0 0 22 175
313 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[5] 4 206 4212 1 2139 0 0 52 143
313 Kuanyama Kuanyama kj[5] 4 114 3548 1 1375 0 0 23 536
315 Yi ꆇꉙ ii[5] 3 189 11 653 1 2030 0 0 237 005
315 Hiri motu Hiri motu ho[5] 3 129 3786 1 1574 0 0 51 771
317 Afar Qafara aa[5] 1 510 4685 1 4059 1 0 2 379 989
317 Luri لۊری شومالی lrc 1 236 140 060 1 5035 3 0 32 774 633
317 Muscogee Mvskoke mus[5] 1 115 3603 1 2347 2 0 407 170
320 Herero Otjiherero hz[5] 0 176 4483 1 3760 1 0 0
320 Canuri Kanuri kr[5] 0 162 4641 1 5463 2 0 0
Total 56 945 874 233 867 559 3 011 414 065 3849[6] 97 309 513[6] 293 487[6] 2 658 345 124

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

Notas[editar | editar a fonte]

  1. 1,0 1,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  2. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  3. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  4. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 5,8 5,9 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  6. 6,0 6,1 6,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outras páxinas[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]