Lista de Wikipedias

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Pantalla do portal de Wikipedia amosando as diferentes linguas clasificadas por número de artigos.

Wikipedia é unha enciclopedia en liña baseada nun wiki multilingüe e de contido libre editado e mantido por unha comunidade de editores, a cal comezou o 15 de xaneiro de 2001 coa versión en lingua inglesa. Pouco despois, creáronse edicións en linguas diferentes do inglés: as edicións en alemán e o catalán foron creadas o 16 de marzo,[1] a edición en francés o 23 de marzo,[2] e a sueca creouse o 23 de maio.[3]

Táboa[editar | editar a fonte]

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[4] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[5] P. de cont.[4] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[6] Ficheiros Prof.[7]
1 Inglés English en 6 524 626 56 157 136 1 092 624 189 1034 43 868 392 117 089 894 403 1125
2 Cebuano Sinugboanong ceb 6 125 837 11 231 657 34 860 015 6 91 659 177 0 2
3 Alemán Deutsch de 2 701 502 7 461 049 222 522 183 193 3 949 607 17 270 128 512 92
4 Sueco Svenska sv 2 550 752 6 110 642 50 555 146 66 826 208 1984 0 16
5 Francés Français fr 2 433 703 12 085 405 194 401 883 159 4 409 775 17 822 68 766 252
6 Neerlandés Nederlands nl 2 093 908 4 454 906 62 195 825 37 1 216 301 3909 20 17
7 Ruso Русский ru 1 831 202 7 387 627 123 296 926 76 3 206 525 10 700 236 983 153
8 Castelán Español es 1 785 329 7 682 093 143 968 538 63 6 578 211 14 261 0 204
9 Italiano Italiano it 1 760 446 7 455 698 127 795 465 120 2 266 496 8215 141 411 179
10 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 586 170 1 980 216 7 068 636 7 184 936 183 1472 0
11 Polaco Polski pl 1 526 878 3 540 736 67 259 289 102 1 178 247 4267 261 33
12 Xaponés 日本語 ja 1 331 616 3 934 144 90 010 134 40 1 947 082 14 998 33 527 87
13 Chinés 中文 zh 1 286 291 7 073 279 72 067 462 66 3 235 305 8964 60 026 206
14 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 273 605 19 366 942 68 726 017 20 870 367 2118 24 239 716
15 Waray-waray Winaray war 1 265 765 2 881 578 6 284 261 3 52 450 72 42 3
16 Árabe العربية ar 1 172 530 7 748 871 58 388 154 26 2 270 431 5275 49 386 237
17 Ucraíno Українська uk 1 163 113 4 058 338 36 277 644 50 631 187 3180 110 461 55
18 Portugués Português pt 1 093 515 5 376 529 63 693 900 55 2 771 288 8288 58 219 181
19 Persa فارسی fa 916 944 5 309 874 34 905 658 34 1 130 177 5777 81 193 150
20 Catalán Català ca 702 606 1 754 486 30 347 643 30 422 453 1141 15 279 38
21 Serbio Српски / Srpski sr 660 060 3 976 422 24 591 194 19 308 046 815 35 889 156
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 623 611 3 249 964 21 265 211 41 1 335 401 3042 47 102 116
23 Coreano 한국어 ko 593 576 2 709 528 32 818 096 28 742 090 1840 12 615 153
24 Noruegués Norsk (Bokmål) no 592 637 1 689 587 22 654 199 40 555 369 1089 6 45
25 Finés Suomi fi 533 324 1 402 500 20 505 285 30 516 802 1709 69 103 38
26 Húngaro Magyar hu 506 648 1 442 074 24 990 869 24 506 746 1600 8334 59
27 Checo Čeština cs 505 933 1 392 050 21 381 355 32 581 312 2381 1 47
28 Turco Türkçe tr 494 569 2 338 541 27 968 537 24 1 407 115 2977 37 318 166
29 Checheno Нохчийн ce 476 165 902 511 8 638 910 3 30 227 61 311 7
30 Serbocroata Srpskohrvatski sh 456 702 4 643 831 41 236 643 12 174 865 211 10 236 746
31 Romanés Română ro 431 439 2 612 101 14 941 096 18 588 160 942 116 295 146
32 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 431 249 1 062 183 3 124 657 6 53 301 80 362 6
33 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 417 316 563 749 3 519 671 5 42 583 96 6023 0
34 Éuscaro Euskara eu 395 165 820 464 8 963 217 12 137 383 577 0 12
35 Malaio Bahasa Melayu ms 358 470 1 038 343 5 584 296 15 295 998 627 19 613 19
36 Esperanto Esperanto eo 320 443 705 163 7 603 495 16 197 912 352 10 313 15
37 Hebreo עברית he 317 850 1 329 458 34 120 403 33 984 214 3090 73 270 259
38 Armenio Հայերեն hy 292 534 986 113 8 448 624 11 122 710 454 11 235 48
39 Búlgaro Български bg 282 388 629 255 11 409 200 25 309 220 710 561 27
40 Dinamarqués Dansk da 281 343 903 943 11 158 588 25 432 352 806 0 60
41 Azarí do sur تۆرکجه azb 241 858 570 070 1 518 900 5 37 143 109 243 4
42 Eslovaco Slovenčina sk 241 120 547 388 7 379 187 10 219 758 575 0 21
43 Casaco Қазақша kk 231 728 586 351 3 044 236 16 119 889 256 10 535 12
44 Estoniano Eesti et 228 385 539 473 6 121 289 33 166 771 457 756 21
45 Minangkabau Minangkabau min 225 374 384 581 2 442 149 5 15 945 43 177 3
46 Belaruso Беларуская be 219 753 643 220 4 141 756 11 119 304 282 3224 23
47 Inglés simple Simple English simple 212 782 692 783 8 279 527 17 1 211 890 1042 36 60
48 Croata Hrvatski hr 212 180 443 759 6 406 233 12 275 646 488 20 878 17
49 Grego Ελληνικά el 211 188 626 287 9 528 492 22 365 270 1104 18 468 58
50 Lituano Lietuvių lt 203 109 497 801 6 600 533 10 165 158 320 23 670 27
51 Galego Galego gl 185 789 469 712 6 105 958 8 127 192 269 2031 30
52 Azarí Azərbaycan az 184 490 505 838 6 494 150 17 249 072 723 23 736 38
53 Esloveno Slovenščina sl 176 732 438 002 5 700 386 22 212 437 355 8331 28
54 Urdú اردو ur 172 300 981 394 4 945 675 11 147 318 338 12 162 111
55 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 162 422 371 743 3 382 804 14 120 881 120 16 15
56 Xeorxiano ქართული ka 161 153 458 394 4 377 405 6 141 990 251 14 833 32
57 Hindi हिन्दी hi 151 792 1 180 279 5 564 273 6 701 104 1136 3571 216
58 Tailandés ไทย th 148 613 965 510 10 149 582 15 426 450 1018 27 259 317
59 Uzbeko O‘zbek uz 148 319 656 038 2 658 490 17 74 323 585 2035 47
60 Támil தமிழ் ta 147 198 463 446 3 440 952 31 205 748 308 8057 34
61 Latín Latina la 137 061 275 413 3 679 972 21 156 726 163 0 13
62 Galés Cymraeg cy 134 883 273 348 11 084 290 16 72 989 128 11 265 42
63 Asturiano Asturianu ast 129 752 228 021 3 682 036 11 105 527 119 0 9
64 Macedonio Македонски mk 129 098 522 845 4 773 439 12 102 432 238 8666 84
65 Cantonés 粵語 zh-yue 124 934 281 622 1 837 275 12 241 501 316 2623 10
66 Bengalí বাংলা bn 124 241 978 119 5 938 089 14 378 827 1175 15 022 286
67 Volapük Volapük vo 122 136 254 993 3 267 933 2 32 121 34 0 15
68 Letón Latviešu lv 113 851 463 490 3 632 136 13 107 085 282 25 389 73
69 Taxico Тоҷикӣ tg 107 394 261 938 1 304 625 6 35 700 83 485 10
70 Afrikaans Afrikaans af 103 698 371 457 2 503 409 16 150 438 186 9597 44
71 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 103 447 214 920 748 368 4 101 767 134 2976 4
72 Malgaxe Malagasy mg 94 812 244 991 1 044 915 3 28 528 47 3 10
73 Bosníaco Bosanski bs 90 153 367 236 3 409 305 9 143 491 169 5456 87
74 Occitano Occitan oc 87 361 156 007 2 304 687 4 47 965 84 924 9
75 Albanés Shqip sq 85 717 262 233 2 455 454 11 142 715 237 4723 39
76 Marathi मराठी mr 84 822 282 527 2 126 212 10 144 351 170 19 141 40
77 Baixo saxón Plattdüütsch nds 83 810 161 830 989 107 4 48 642 42 0 5
78 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 81 375 111 022 420 845 2 32 778 80 2688 0
79 Malayalam മലയാളം ml 78 619 485 845 3 692 923 15 161 781 269 6947 203
80 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 78 265 225 144 2 316 138 4 75 555 143 1860 36
81 Telugu తెలుగు te 77 092 303 944 3 571 188 13 113 323 158 13 171 101
82 Suahili Kiswahili sw 73 895 146 228 1 228 613 14 54 163 152 2268 8
83 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 352 196 934 848 652 2 24 854 17 0 12
84 Bretón Brezhoneg br 71 919 140 749 1 996 688 6 69 490 76 5401 12
85 Xavanés Basa Jawa jv 69 108 176 635 1 590 219 4 53 364 76 5430 21
86 Véneto Vèneto vec 68 960 140 299 1 099 380 5 31 808 42 724 8
87 Haitiano Krèyol ayisyen ht 67 600 81 736 802 134 3 28 265 51 0 0
88 Piemontés Piemontèis pms 66 324 101 434 855 038 4 25 141 36 2069 2
89 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 65 592 113 466 604 752 2 32 100 57 225 2
90 Sundanés Basa Sunda su 61 258 97 321 627 109 7 28 170 60 545 2
91 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 60 914 131 226 2 388 575 5 54 697 63 2359 24
92 Bashkir Башҡорт ba 60 157 169 428 1 143 381 7 35 076 84 1454 22
93 Irlándes Gaeilge ga 56 740 94 900 1 049 023 6 52 021 80 1117 4
94 Silesiano Ślůnski szl 55 761 68 999 347 090 3 21 545 38 0 0
95 Islandés Íslenska is 54 457 140 902 1 754 130 19 85 994 121 3217 31
96 Kurdo Kurdî / كوردی ku 53 769 108 883 1 088 386 3 51 269 111 565 10
97 Lombardo Lumbaart lmo 51 729 120 438 1 097 753 5 37 298 48 4437 16
98 Chuvaxo Чăваш cv 49 368 97 176 747 038 2 30 947 50 537 7
99 Frisón occidental Frysk fy 48 833 149 007 1 078 441 8 43 101 75 7522 30
100 Tagalo Tagalog tl 42 902 233 058 1 947 680 11 122 608 128 1897 164
101 Wu 吴语 wuu 42 552 55 360 294 022 4 78 101 51 136 0
102 Aragonés Aragonés an 41 824 127 752 1 830 313 6 67 740 80 1499 60
103 Kurdo central کوردی ckb 41 808 183 129 953 490 7 50 712 153 1584 59
104 Scots Scots sco 40 550 146 677 860 770 3 94 076 90 690 40
105 Zazaki Zazaki diq 40 160 60 577 486 864 3 24 712 27 209 2
106 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 38 068 133 341 604 892 9 41 804 159 1568 28
107 Yoruba Yorùbá yo 34 137 58 995 549 100 3 24 636 54 168 4
108 Ido Ido io 33 056 48 500 988 864 5 33 399 44 0 4
109 Nepalés नेपाली ne 32 122 102 678 1 063 383 6 58 094 83 1252 49
110 Bávaro Boarisch bar 31 779 116 528 826 929 3 62 975 49 1320 50
111 Gujaratí ગુજરાતી gu 29 922 116 580 822 110 3 68 250 69 0 59
112 Alemánico Alemannisch als 28 865 69 463 1 012 368 9 91 716 86 571 28
113 Kanarés ಕನ್ನಡ kn 28 232 129 375 1 100 191 3 75 309 189 2585 109
114 Siciliano Sicilianu scn 26 203 55 681 732 584 5 41 075 38 1407 16
115 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 084 62 805 886 391 3 23 370 19 47 31
116 Interlingua Interlingua ia 23 721 37 672 641 352 6 44 323 35 4 5
117 Ladino Ladin lld 23 439 26 450 54 790 2 2059 12 0 0
118 Kotava Kotava avk 23 105 28 048 108 010 6 2919 30 0 0
119 Quechua Runa Simi qu 23 017 55 936 649 835 2 27 004 34 0 23
120 Mongol Монгол mn 21 248 97 405 701 988 4 77 272 93 1475 92
121 Navajo Diné bizaad nv 20 480 34 616 295 670 2 14 987 17 705 4
122 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 19 509 36 394 183 234 3 16 935 30 0 3
123 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 19 239 38 828 175 629 2 17 647 35 0 4
124 Cingalés සිංහල si 17 904 79 123 503 998 3 57 763 66 3129 74
125 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 17 078 29 078 355 408 5 24 025 19 109 6
126 Hausa هَوُسَ ha 16 534 29 635 155 579 4 17 938 97 0 3
127 Oseto Иронау os 15 882 58 983 520 538 3 22 415 37 165 64
128 Frisón setentrional Frasch frr 15 850 40 802 229 395 5 17 823 28 1323 13
129 Escocés Gàidhlig gd 15 820 32 103 565 869 6 25 442 31 347 18
130 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 670 71 170 459 057 5 30 848 50 125 80
131 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 527 31 206 88 933 4 18 819 17 0 2
132 Bugi Basa Ugi bug 15 385 19 574 200 223 1 12 170 16 0 0
133 Yiddish ייִדיש yi 15 378 44 046 576 760 3 45 059 54 1062 45
134 Ilocano Ilokano ilo 15 357 70 076 391 367 2 16 085 17 0 70
135 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 15 225 56 187 239 591 4 15 589 29 145 30
136 Amhárico አማርኛ am 15 014 45 868 371 174 2 38 811 43 1765 34
137 Napolitano Nnapulitano nap 14 730 23 699 664 548 3 27 528 25 281 10
138 Paxto پښتو ps 14 689 53 190 281 114 1 27 523 66 1711 36
139 Iacut Саха тыла sah 14 208 47 526 380 419 3 22 025 44 1765 44
140 Balinés Bhāṣa Bali ban 14 188 28 983 117 866 3 5138 26 112 4
141 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 820 35 356 377 104 4 22 931 31 133 25
142 Feroés Føroyskt fo 13 754 40 217 368 286 3 26 709 43 0 33
143 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 750 30 187 213 014 1 14 838 12 462 10
144 Maithili मैथिली mai 13 713 39 074 229 081 5 11 608 22 115 20
145 Limburgués Limburgs li 13 619 65 408 453 685 7 26 369 25 623 100
146 Mazanderani مَزِروني mzn 13 426 30 382 165 469 3 29 783 36 263 8
147 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 13 009 35 027 151 849 3 23 180 19 2739 12
148 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 13 003 20 346 50 154 2 3937 38 0 0
149 Aceh Bahsa Acèh ace 12 544 26 456 137 148 3 23 921 30 0 6
150 Bikol central Bikol bcl 12 173 32 421 231 647 3 19 492 42 865 19
151 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 741 69 680 468 302 4 35 091 31 445 163
152 Valón Walon wa 11 494 27 113 387 396 4 22 093 18 613 26
153 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 11 376 96 279 378 742 6 94 020 60 0 219
154 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 11 223 26 669 54 082 2 3201 16 60 3
155 Lígur Lìgure lij 10 988 26 568 230 324 8 14 343 31 6 17
156 Zulú isiZulu zu 10 557 23 933 96 217 1 17 278 35 0 6
157 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 427 18 555 100 361 1 9886 18 0 3
158 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 408 27 096 184 607 1 13 022 31 0 17
159 Assamés অসমীয়া as 10 380 72 017 325 250 4 34 050 118 1680 159
160 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 10 268 41 884 271 686 2 29 303 29 192 61
161 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 10 174 21 408 194 024 5 7139 34 0 11
162 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 10 073 16 111 48 184 1 2038 14 0 1
163 Occidental Interlingue ie 10 073 13 814 149 391 3 16 672 30 0 1
164 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9439 18 253 122 295 1 30 185 17 0 5
165 Khmer ភាសាខ្មែរ km 9353 33 139 280 291 6 35 941 74 1101 54
166 Tarentino Tarandíne roa-tara 9306 17 638 140 069 2 10 741 11 288 6
167 Kapampangan Kapampangan pam 8839 21 406 295 559 2 19 282 17 403 27
168 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8509 10 731 49 499 1 5763 16 0 0
169 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8352 17 533 130 449 1 25 067 38 87 8
170 Somalí Soomaali so 8279 25 458 236 753 1 31 787 55 0 40
171 Shona chiShona sn 8255 16 485 96 115 1 15 292 25 0 5
172 Bihari भोजपुरी bh 7994 68 563 721 659 2 29 286 34 54 604
173 Saami setentrional Sámegiella se 7801 20 855 300 604 6 26 104 26 0 40
174 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 7699 25 872 138 883 4 11 686 29 0 29
175 Ibo Igbo ig 7662 13 649 81 318 5 13 571 69 0 3
176 Flamengo occidental West-Vlams vls 7611 21 173 308 675 5 24 498 22 480 46
177 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7596 20 394 320 479 6 25 680 26 571 44
178 Maorí Māori mi 7418 13 423 153 153 2 16 459 21 0 7
179 Santali Santhali sat 7331 16 815 95 483 3 5311 38 0 9
180 Sardo Sardu sc 7324 16 354 177 131 4 21 740 28 150 16
181 Náhuatl Nāhuatl nah 7026 19 008 493 763 3 20 584 25 170 75
182 Vepsio Vepsän kel' vep 6699 30 885 150 594 1 14 347 29 0 63
183 Gan 贛語 gan 6488 33 570 394 710 1 38 352 17 146 204
184 Cabilo Taqbaylit kab 6421 15 877 105 783 2 11 921 18 0 14
185 Gilaki گیلکی glk 6408 13 769 61 841 3 14 177 19 807 5
186 Turcomán تركمن / Туркмен tk 6281 15 588 228 668 2 24 494 53 319 32
187 Võro Võro fiu-vro 6199 12 037 176 387 4 13 110 15 201 12
188 Corso Corsu co 6192 14 773 379 325 2 19 715 37 0 49
189 Tibetano བོད་སྐད bo 6012 17 548 139 765 1 26 244 30 0 29
190 Abkhazo Аҧсуа ab 5974 20 329 117 826 2 17 541 22 9 33
191 Francoprovenzal Arpitan frp 5591 15 364 214 159 2 14 578 20 0 42
192 Komi Коми kv 5479 16 569 138 326 1 13 140 16 0 34
193 Córnico Kernewek/Karnuack kw 5448 11 659 199 206 2 13 600 26 6 22
194 Caxubio Kaszëbsczi csb 5431 8725 185 802 3 15 320 18 0 7
195 Manx Gaelg gv 5428 19 827 306 793 3 17 919 17 186 108
196 Picardo Picard pcd 5396 10 522 68 670 3 15 642 21 49 5
197 Uigur Oyghurque ug 5287 14 855 153 532 1 19 625 31 282 33
198 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 5184 41 914 176 507 3 5992 34 35 211
199 Udmurto Удмурт кыл udm 5131 16 986 120 547 4 13 713 24 9 37
200 Saraiki سرائیکی skr 5120 5655 26 478 1 1238 17 0 0
201 Aimará Aymar aru ay 5026 8622 95 501 1 15 223 29 0 5
202 Zelandés Zeêuws zea 4981 9408 116 113 3 11 955 13 1 9
203 Normando Nouormand/Normaund nrm 4829 10 365 219 166 2 12 260 13 0 27
204 Guaraní Avañe'ẽ gn 4800 11 066 120 105 2 16 289 20 0 18
205 Maltés Malti mt 4686 18 705 276 856 5 20 034 34 1146 132
206 Banjarí Bahasa Banjar bjn 4584 22 256 76 737 2 12 711 41 1 51
207 Saami de Inari Anarâškielâ smn 4446 13 954 63 821 6 2201 17 0 20
208 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4305 12 988 86 515 3 9704 14 10 27
209 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4169 6654 37 856 1 8999 18 0 2
210 Frisón oriental Seeltersk stq 4056 10 610 120 332 4 12 455 17 438 29
211 Laosiano ລາວ lo 4017 12 323 94 640 1 15 286 29 0 32
212 Mirandés Mirandés mwl 3880 10 207 98 641 1 12 134 15 0 25
213 Carelio Livvinкarjala olo 3854 10 514 31 932 2 5940 16 0 9
214 Friulano Furlan fur 3758 8575 170 250 2 13 102 13 318 32
215 Romanche Rumantsch rm 3754 9593 162 845 3 18 400 19 51 41
216 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3605 12 943 208 800 5 19 517 24 23 108
217 Anglosaxón Englisc ang 3577 16 222 205 173 2 117 262 44 300 158
218 Konkani कोंकणी gom 3548 9023 206 318 4 8543 13 0 54
219 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3443 10 895 59 614 1 7830 10 0 25
220 Estremeño Estremeñu ext 3360 7520 115 545 1 15 940 12 0 23
221 Tuva Тыва дыл tyv 3358 11 097 43 277 1 8014 18 0 20
222 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3323 11 191 142 683 1 17 124 18 0 71
223 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 3306 9322 85 680 1 11 021 35 0 30
224 Doteli डोटेली dty 3305 19 103 237 251 3 5429 15 3 283
225 Lingala Lingala ln 3270 8555 121 627 4 11 697 23 32 37
226 Chavacano Chavacano cbk-zam 3124 8228 110 011 2 13 437 18 0 35
227 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3018 11 176 127 933 3 23 215 23 932 83
228 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2914 10 534 1 606 759 3 21 274 13 0 1043
229 Avaro Авар av 2838 13 844 81 061 2 13 207 29 0 88
230 Gagauzo Gagauz gag 2794 6571 67 568 1 12 522 19 0 18
231 Buriato Буряад bxr 2769 11 016 69 532 2 13 693 16 9 55
232 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2740 6904 89 778 4 10 651 15 0 30
233 Tumbuka chiTumbuka tum 2650 4399 25 984 1 7123 16 0 2
234 Pangasinés Pangasinan pag 2575 8809 73 003 1 7517 11 0 48
235 Pali पाऴि pi 2546 4634 101 531 2 6576 9 0 14
236 Papiamento Papiamentu pap 2529 5853 87 629 5 13 270 18 0 25
237 Hawaiano Hawai'i haw 2452 5520 96 374 1 14 915 20 0 27
238 Awadhi अवधी awa 2436 5344 24 083 1 1838 11 0 6
239 Atayal Tayal tay 2420 2812 54 032 0 1058 8 0 0
240 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2056 14 324 106 155 2 9600 11 0 263
241 Inguxo ГӀалгӀай inh 2051 11 202 52 463 2 3200 15 33 93
242 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2046 11 767 84 790 1 9208 17 0 162
243 Sakizaya Sakizaya szy 2030 5348 128 326 1 2261 7 0 64
244 Zhuang Cuengh za 2010 4139 39 267 1 9653 15 0 10
245 Twi Twi tw 1973 4705 85 959 2 13 435 28 0 35
246 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1931 5832 105 086 1 30 121 15 0 73
247 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1931 5064 45 474 1 10 097 19 3 23
248 Atikamekw Atikamekw atj 1908 3010 14 647 5 3624 13 0 1
249 Tongano faka Tonga to 1895 5307 41 500 2 9154 18 12 25
250 Dagbani Dagbanli dag 1861 4368 40 650 3 1687 50 0 16
251 Arameo ܐܪܡܝܐ arc 1800 6363 95 078 2 18 649 14 0 96
252 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1799 11 233 63 420 3 8436 19 0 155
253 Tok pisin Tok Pisin tpi 1705 6028 86 579 1 12 250 14 0 92
254 Kabye Kabɩyɛ kbp 1698 3373 16 032 2 3773 9 0 4
255 Patois xamaicano Patois jam 1687 3025 20 729 1 7112 8 0 4
256 Nauruano dorerin Naoero na 1662 4877 89 489 2 11 405 18 4 68
257 Wolof Wolof wo 1651 5362 104 378 3 13 816 13 0 98
258 Kabardino адыгэбзэ kbd 1596 6739 43 671 1 9065 12 0 67
259 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1587 8411 98 672 2 4845 17 1 216
260 Novial Novial nov 1520 4406 177 677 3 10 757 13 0 145
261 Nías Li Niha nia 1513 3590 17 244 1 1150 12 0 9
262 Tetum Tetun tet 1501 3897 66 331 2 8839 12 0 43
263 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1501 3064 20 452 1 7885 12 0 7
264 Luganda Luganda lg 1418 4804 26 690 1 7077 15 0 31
265 Bislama Bislama bi 1362 3234 41 512 2 12 055 15 0 24
266 Lojban Lojban jbo 1304 5708 111 588 2 14 864 10 0 222
267 Arromanés Armãneashce roa-rup 1283 4249 205 163 1 12 895 17 0 258
268 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1275 3627 35 369 1 8280 9 0 33
269 Lak Лакку lbe 1264 14 569 50 103 2 7739 13 0 381
270 Congo KiKongo kg 1254 2899 43 764 1 9889 16 0 25
271 N'ko ߒߞߏ nqo 1248 2532 9678 1 2759 17 0 4
272 Xosa isiXhosa xh 1226 3802 33 725 1 11 564 13 0 39
273 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1218 3007 53 049 2 6799 11 0 38
274 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 1214 4475 33 028 2 2560 18 0 53
275 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 1160 5549 82 455 2 22 843 22 0 212
276 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 1159 7449 60 312 2 9223 26 9 238
277 Shilha Taclḥit shi 1121 3778 32 947 2 1384 14 0 48
278 Sranan tongo Sranantongo srn 1109 2719 38 866 1 6965 11 0 30
279 Seediq Kari Seediq trv 1107 2051 84 498 0 1130 15 0 29
280 Oromo Oromoo om 1083 3712 37 796 1 9315 20 0 60
281 Samoano Gagana Samoa sm 1062 3253 42 443 1 9543 13 0 55
282 Crioulo da Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1049 2553 16 181 1 2112 7 0 13
283 Altai алтай тил alt 1043 3562 35 635 2 1538 11 0 58
284 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 1025 3900 46 109 1 21 555 13 0 93
285 Latgalio Latgaļu ltg 1014 3220 35 296 1 6622 8 0 51
286 Chichewa Chi-Chewa ny 913 3996 37 709 2 9248 16 0 107
287 Pitcairnés Norfuk pih 891 3320 44 064 1 10 359 24 0 98
288 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 863 3791 46 031 1 17 544 18 0 139
289 Madurés Madhurâ mad 857 1619 8375 0 1484 9 0 4
290 Sotho Sesotho st 834 4230 28 725 1 9329 20 0 112
291 Amis Pangcah ami 825 1648 32 256 0 822 14 0 19
292 Gun Gungbe guw 813 1231 25 049 1 408 23 0 5
293 Tswana Setswana tn 749 3022 25 777 1 9121 17 0 78
294 Romaní romani - रोमानी rmy 729 2694 50 021 2 16 294 13 0 134
295 Bambara Bamanankan bm 720 3122 40 034 2 9768 15 0 142
296 Tsonga Xitsonga ts 708 3741 36 545 2 8727 15 0 179
297 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 663 2258 24 090 1 10 495 13 0 61
298 Venda Tshivenda ve 637 2117 19 089 1 7115 10 0 48
299 Kirundi Kirundi rn 613 2438 23 023 1 8888 19 0 83
300 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 593 3175 44 459 2 16 830 15 0 265
301 Akan Akana ak 590 2425 28 810 1 12 209 23 0 114
302 Suazi SiSwati ss 552 2382 37 999 3 7540 11 0 175
303 Chamorro Chamoru ch 541 2494 22 809 1 14 272 12 0 119
304 Póntico Ποντιακά pnt 479 2032 35 106 1 9368 9 0 181
305 Adigueo адыгабзэ ady 451 3044 11 957 1 5879 10 0 129
306 Tyap A̱lyem Tyap kcg 426 1418 14 614 0 328 14 0 55
307 Fula Fulfulde ff 418 2332 23 618 0 7755 17 0 212
308 Inupiak Iñupiak ik 412 2540 37 462 1 7864 10 0 393
309 Ewe Eʋegbe ee 384 3042 49 401 2 13 127 17 0 778
310 Dinka Thuɔŋjäŋ din 302 1080 7269 1 5620 9 0 44
311 Sango Sängö sg 283 1979 20 458 2 5909 13 0 371
312 Paiwan Pinayuanan pwn 271 421 8219 0 760 8 0 5
313 Groenlandés Kalaallisut kl 241 2252 74 420 2 12 172 13 0 2300
314 Tigriña ትግርኛ ti 232 2718 23 680 2 8378 12 0 1000
315 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 227 2226 29 229 1 9101 14 0 1018
316 Cree Nehiyaw cr 158 2153 36 839 2 16 564 15 0 2727
317 Ndonga Ndonga ng[8] 8 443 5923 1 2385 0 0 39 530
318 Choctaw Choctaw cho[8] 6 201 4220 1 1809 0 0 22 175
319 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[8] 4 206 4212 1 2140 0 0 52 143
320 Kuanyama Kuanyama kj[8] 4 114 3548 1 1376 0 0 23 536
321 Yi ꆇꉙ ii[8] 3 189 11 653 1 2031 0 0 237 005
322 Hiri motu Hiri motu ho[8] 3 129 3786 1 1575 0 0 51 771
323 Afar Qafara aa[8] 1 510 4685 1 4061 2 0 2 379 989
324 Luri لۊری شومالی lrc[8] 1 237 140 064 1 5036 2 0 32 915 630
325 Muscogee Mvskoke mus[8] 1 115 3603 1 2348 0 0 407 170
326 Herero Otjiherero hz[8] 0 176 4483 1 3761 0 0 0
327 Canuri Kanuri kr[8] 0 162 4641 1 5464 0 0 0
Total 58 992 080 243 576 923 3 181 959 424 3753[9] 102 766 373[9] 290 383[9] 2 757 642 127

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Wales, Jimmy (16 de marzo de 2001). "Alternative language wikipedias". Wikipedia-L (Lista de correo). Arquivado dende o orixinal o 20 de xuño de 2014. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  2. Noisette, Thierry (24 de setembro de 2010). "Wikipédia en français dépasse le million d'articles" [French Wikipedia exceeds one million articles]. ZDNet France (en francés). Red Ventures. Arquivado dende o orixinal o 7 de novembro de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2020. Wikipédia, l'encyclopédie collaborative libre, fêtera ses dix ans en janvier 2011, et a débuté le 23 mars 2001 en version française, mais dès ce jeudi 23 septembre, à neuf ans et demi exactement, la Wikipédia francophone a enregistré officiellement le cap du million d'articles. 
  3. "History of HomePage". Wikipedia en sueco. Arquivado dende o orixinal o 8 de outubro de 2001. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  4. 4,0 4,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  5. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  6. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  7. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  9. 9,0 9,1 9,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outras páxinas[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]