Lista de Wikipedias

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Pantalla do portal de Wikipedia amosando as diferentes linguas clasificadas por número de artigos.

Wikipedia é unha enciclopedia en liña baseada nun wiki multilingüe e de contido libre editado e mantido por unha comunidade de editores, a cal comezou o 15 de xaneiro de 2001 coa versión en lingua inglesa. Pouco despois, creáronse edicións en linguas diferentes do inglés: as edicións en alemán e o catalán foron creadas o 16 de marzo,[1] a edición en francés o 23 de marzo,[2] e a sueca creouse o 23 de maio.[3]

Táboa[editar | editar a fonte]

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[4] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[5] P. de cont.[4] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[6] Ficheiros Prof.[7]
1 Inglés English en 6 792 138 60 125 841 1 206 953 595 865 47 038 351 125 139 914 174 1237
2 Cebuano Sinugboanon ceb 6 121 594 11 228 417 35 030 520 7 113 252 168 1 2
3 Alemán Deutsch de 2 888 024 7 961 960 241 199 264 175 4 324 840 18 650 129 102 93
4 Francés Français fr 2 595 919 12 973 509 212 552 733 147 4 873 171 18 236 71 203 261
5 Sueco Svenska sv 2 578 538 6 224 984 54 395 560 63 900 855 2316 0 17
6 Neerlandés Nederlands nl 2 152 247 4 612 373 66 978 008 35 1 330 151 3863 20 18
7 Ruso Русский ru 1 967 369 7 909 281 136 185 177 70 3 540 887 9934 249 794 157
8 Castelán Español es 1 936 058 8 117 264 158 127 749 58 7 082 812 15 296 0 198
9 Italiano Italiano it 1 851 816 7 933 253 137 865 782 120 2 488 091 8221 123 909 187
10 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 622 100 2 109 424 9 147 302 7 232 433 197 1488 0
11 Polaco Polski pl 1 605 954 3 694 008 72 839 419 99 1 293 537 4682 262 33
12 Chinés 中文 zh 1 407 462 7 644 304 81 453 666 63 3 479 370 7288 66 360 209
13 Xaponés 日本語 ja 1 406 359 4 137 143 99 292 361 40 2 174 780 13 594 4410 90
14 Ucraíno Українська uk 1 313 230 4 616 511 41 833 245 51 737 398 3667 113 608 57
15 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 291 515 19 460 087 71 133 425 18 946 238 1641 26 326 723
16 Waray-waray Winaray war 1 266 413 2 871 038 7 598 967 3 58 917 63 42 4
17 Árabe العربية ar 1 228 139 8 375 657 66 200 848 23 2 551 916 3856 53 880 267
18 Portugués Português pt 1 120 011 5 657 312 67 386 614 51 3 039 573 8444 61 211 195
19 Persa فارسی fa 994 774 5 646 976 38 897 989 35 1 292 592 5591 89 161 150
20 Catalán Català ca 744 758 1 863 541 33 137 780 28 475 736 1391 11 522 40
21 Serbio Српски / Srpski sr 686 179 4 115 303 27 401 988 15 360 355 786 37 501 166
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 685 984 3 814 651 25 362 208 47 1 465 252 2751 51 468 138
23 Coreano 한국어 ko 661 265 3 184 400 36 420 710 30 830 052 1936 13 706 166
24 Noruegués Norsk (Bokmål) no 623 578 1 801 465 24 259 236 41 604 215 1262 4 48
25 Checheno Нохчийн ce 601 301 1 190 399 10 118 349 3 37 087 49 328 8
26 Turco Türkçe tr 570 420 2 761 061 31 754 197 19 1 567 717 2977 40 211 169
27 Finés Suomi fi 568 314 1 482 782 22 179 967 34 569 661 1724 75 943 38
28 Checo Čeština cs 542 097 1 521 923 23 673 579 33 652 073 2660 1 50
29 Húngaro Magyar hu 538 969 1 543 481 26 882 147 25 556 098 1627 8951 60
30 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 501 017 786 412 4 120 615 6 50 531 84 6620 1
31 Serbocroata Srpskohrvatski sh 458 990 4 651 578 41 831 180 9 207 067 183 10 221 750
32 Romanés Română ro 444 549 2 722 598 16 068 091 17 642 520 1012 117 531 154
33 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 433 002 1 069 569 3 200 504 6 61 557 94 335 6
34 Éuscaro Euskara eu 428 893 929 011 9 595 203 12 158 620 504 0 14
35 Malaio Bahasa Melayu ms 371 263 1 079 758 6 119 216 15 331 335 718 18 429 20
36 Hebreo עברית he 350 662 1 485 143 38 105 538 28 1 153 279 3455 78 813 268
37 Esperanto Esperanto eo 350 565 782 371 8 628 058 12 220 850 335 17 055 16
38 Armenio Հայերեն hy 306 192 1 044 416 9 443 955 10 141 685 676 12 079 52
39 Dinamarqués Dansk da 298 173 940 224 11 679 220 26 475 786 762 1 57
40 Búlgaro Български bg 296 878 666 820 12 131 415 25 340 093 778 13 28
41 Galés Cymraeg cy 280 371 478 180 12 277 620 16 87 610 134 11 359 12
42 Uzbeko O‘zbek uz 249 933 920 139 4 101 132 16 124 715 597 3140 32
43 Inglés simple Simple English simple 248 412 807 186 9 368 892 18 1 414 858 1609 36 58
44 Eslovaco Slovenčina sk 248 054 569 933 7 788 354 11 246 602 569 0 23
45 Estoniano Eesti et 243 491 574 503 6 588 063 34 189 682 557 803 21
46 Azarí do sur تۆرکجه azb 243 401 577 152 1 556 487 4 48 449 96 335 5
47 Belaruso Беларуская be 240 221 687 596 4 678 810 10 139 435 274 3286 23
48 Casaco Қазақша kk 236 108 627 940 3 287 001 15 151 772 440 11 068 14
49 Grego Ελληνικά el 232 367 676 668 10 438 766 21 415 775 991 18 878 56
50 Minangkabau Minangkabau min 227 436 471 740 3 150 630 5 18 959 62 178 7
51 Croata Hrvatski hr 219 448 465 896 6 866 871 13 309 512 504 21 803 18
52 Lituano Lietuvių lt 215 729 531 747 7 201 036 10 184 588 379 26 777 29
53 Galego Galego gl 203 705 510 529 6 654 984 8 143 341 286 31 29
54 Urdú اردو ur 202 837 1 080 760 6 092 186 8 176 263 255 14 171 105
55 Azarí Azərbaycan az 198 781 559 673 7 488 982 13 286 883 671 18 528 44
56 Esloveno Slovenščina sl 184 348 466 976 6 169 380 22 230 350 389 8483 31
57 Ladino Ladin lld 180 683 187 449 237 120 3 6294 21 4 0
58 Xeorxiano ქართული ka 171 357 482 239 4 618 599 6 158 376 284 15 736 31
59 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 168 814 385 339 3 528 754 16 134 251 159 13 15
60 Támil தமிழ் ta 163 813 516 033 3 891 418 33 230 324 327 8206 34
61 Tailandés ไทย th 162 892 1 071 364 11 342 676 19 470 179 1144 20 874 329
62 Hindi हिन्दी hi 160 964 1 306 970 6 065 202 7 804 210 1126 4361 235
63 Bengalí বাংলা bn 148 445 1 227 806 7 248 676 14 449 681 1611 17 983 312
64 Macedonio Македонски mk 142 107 557 678 5 163 159 12 114 856 250 9101 79
65 Latín Latina la 138 845 282 373 3 812 030 17 177 939 151 0 14
66 Cantonés 粵語 zh-yue 138 222 310 709 2 101 740 12 270 587 297 2775 10
67 Asturiano Asturianu ast 134 056 238 932 4 147 670 8 121 717 110 0 10
68 Letón Latviešu lv 126 080 509 559 4 011 996 14 120 990 355 26 528 72
69 Afrikaans Afrikaans af 115 058 391 355 2 651 933 13 173 106 192 9720 39
70 Taxico Тоҷикӣ tg 111 796 273 123 1 391 282 6 46 506 107 511 10
71 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 107 475 239 729 824 362 4 118 618 139 2948 5
72 Malgaxe Malagasy mg 96 894 249 116 1 071 967 3 32 622 35 3 10
73 Albanés Shqip sq 96 042 292 122 2 641 329 11 160 375 373 3902 37
74 Marathi मराठी mr 95 205 309 505 2 379 400 10 161 184 210 11 517 38
75 Bosníaco Bosanski bs 93 021 376 045 3 565 812 9 159 354 153 5501 87
76 Telugu తెలుగు te 92 583 346 400 4 105 362 12 127 129 223 14 480 89
77 Occitano Occitan oc 89 404 162 914 2 413 397 4 54 108 109 828 10
78 Bretón Brezhoneg br 86 015 158 023 2 083 445 5 78 209 98 4977 9
79 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 85 768 246 578 2 482 577 4 84 613 119 2113 35
80 Malayalam മലയാളം ml 85 357 520 783 3 979 714 14 178 800 246 7213 198
81 Baixo saxón Plattdüütsch nds 84 595 171 815 1 010 422 4 53 571 58 0 6
82 Suahili Kiswahili sw 79 351 171 461 1 318 874 17 65 701 113 2290 10
83 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 79 093 109 802 467 304 2 39 589 160 2681 0
84 Kurdo Kurdî / كوردی ku 75 391 202 184 1 594 922 3 65 417 97 562 22
85 Lombardo Lumbaart lmo 73 756 146 976 1 266 039 5 43 028 42 4435 8
86 Xavanés Basa Jawa jv 72 970 183 161 1 668 908 5 61 270 97 5452 20
87 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 72 516 130 996 658 159 2 37 491 64 31 3
88 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 340 164 712 866 511 2 27 612 23 0 8
89 Haitiano Krèyol ayisyen ht 69 492 86 512 840 173 2 32 546 43 0 0
90 Véneto Vèneto vec 69 265 141 712 1 166 549 5 35 799 34 725 9
91 Piemontés Piemontèis pms 68 778 104 415 870 513 4 27 721 41 2069 2
92 Bashkir Башҡорт ba 63 540 182 343 1 269 132 6 40 707 77 1504 24
93 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 63 124 137 426 2 500 779 6 61 083 88 2420 25
94 Sundanés Basa Sunda su 61 627 98 087 663 979 6 31 324 75 537 2
95 Irlándes Gaeilge ga 59 735 103 180 1 199 090 7 60 032 92 1147 6
96 Islandés Íslenska is 58 055 150 777 1 846 836 19 96 846 138 3306 31
97 Silesiano Ślůnski szl 57 915 73 747 368 534 3 24 786 40 0 0
98 Kurdo central کوردی ckb 53 950 217 752 1 195 185 8 61 285 156 2546 50
99 Frisón occidental Frysk fy 53 204 162 692 1 146 161 8 48 796 79 7956 29
100 Chuvaxo Чăваш cv 52 604 110 099 817 882 2 34 845 46 537 8
101 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 52 239 169 839 733 430 10 49 028 131 1813 21
102 Tagalo Tagalog tl 46 714 240 890 2 093 852 11 139 755 167 1895 150
103 Ido Ido io 45 722 64 748 1 035 620 5 38 008 55 0 2
104 Aragonés Aragonés an 45 454 147 220 2 111 008 9 76 609 68 2587 71
105 Wu 吴语 wuu 43 364 58 536 312 686 4 95 902 57 132 0
106 Zazaki Zazaki diq 41 812 62 947 527 328 3 28 252 42 199 2
107 Hausa هَوُسَ ha 40 787 67 676 390 770 7 27 041 157 0 2
108 Volapük Volapük vo 36 077 152 654 3 296 272 2 35 449 29 0 225
109 Scots Scots sco 34 941 139 339 884 199 3 108 354 71 533 56
110 Yoruba Yorùbá yo 33 829 57 926 579 067 3 28 393 96 166 5
111 Nepalés नेपाली ne 32 924 110 283 1 196 446 7 66 345 109 1302 59
112 Kanarés ಕನ್ನಡ kn 31 350 139 112 1 208 417 4 85 914 240 2354 102
113 Gujaratí ગુજરાતી gu 30 371 127 386 861 061 3 77 338 70 0 68
114 Alemánico Alemannisch als 30 263 72 755 1 045 853 9 103 243 87 590 28
115 Interlingua Interlingua ia 29 497 44 660 666 478 6 50 295 42 4 3
116 Kotava Kotava avk 29 096 35 447 143 947 6 5238 19 0 0
117 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 27 903 50 545 213 544 2 25 523 27 0 2
118 Bávaro Boarisch bar 27 151 109 976 841 041 3 69 939 56 1322 71
119 Siciliano Sicilianu scn 26 272 55 846 738 415 3 44 987 42 1406 16
120 Ibo Igbo ig 25 417 33 654 152 376 4 18 883 58 0 0
121 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 086 63 368 893 779 3 25 515 15 41 32
122 Quechua Runa Simi qu 24 026 57 663 671 175 2 30 085 37 0 22
123 Mongol Монгол mn 23 159 105 992 770 124 3 89 236 129 1359 92
124 Balinés Bhāṣa Bali ban 22 769 44 776 176 635 4 19 812 46 117 3
125 Navajo Diné bizaad nv 22 607 37 220 307 239 2 17 480 11 737 3
126 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 20 832 38 481 218 021 5 19 500 28 0 4
127 Cingalés සිංහල si 20 374 128 533 649 366 3 67 257 84 3004 142
128 Mazanderani مَزِروني mzn 19 114 40 781 190 734 4 36 779 33 282 6
129 Frisón setentrional Frasch frr 18 922 47 441 258 593 4 20 292 25 1493 12
130 Paxto پښتو ps 18 898 64 838 312 018 2 32 411 61 1740 28
131 Tumbuka chiTumbuka tum 18 646 38 589 102 527 2 8516 9 140 3
132 Oseto Иронау os 18 002 65 978 552 195 3 24 737 29 154 59
133 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 17 760 78 835 525 660 6 35 960 62 185 78
134 Iacut Саха тыла sah 17 253 51 672 404 623 3 25 152 38 1765 31
135 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 17 220 29 904 360 532 4 26 131 22 109 6
136 Bikol central Bikol bcl 16 609 42 791 270 596 4 23 671 47 865 15
137 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 16 462 33 050 100 818 4 21 674 22 0 3
138 Escocés Gàidhlig gd 15 952 32 238 575 190 5 28 273 28 290 18
139 Bugi Basa Ugi bug 15 835 20 112 202 382 1 13 515 13 0 0
140 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 15 834 58 538 259 247 4 18 277 35 149 32
141 Yiddish ייִדיש yi 15 437 44 147 592 349 4 51 789 47 1059 46
142 Ilocano Ilokano ilo 15 374 70 334 400 393 2 17 637 20 0 72
143 Amhárico አማርኛ am 15 297 46 398 379 254 1 46 712 44 1784 33
144 Limburgués Limburgs li 14 873 67 225 463 216 7 29 158 33 623 85
145 Napolitano Nnapulitano nap 14 858 24 004 667 863 3 30 449 32 288 10
146 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 14 763 22 915 56 030 2 5528 15 0 0
147 Maithili मैथिली mai 14 102 42 545 260 470 5 14 034 35 120 24
148 Feroés Føroyskt fo 14 079 40 818 378 798 3 30 093 51 0 33
149 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 933 35 621 382 921 4 25 128 26 129 26
150 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 913 30 362 219 954 1 16 845 19 461 10
151 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 13 468 31 721 63 169 2 4372 14 68 3
152 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 13 050 35 354 156 657 3 26 352 19 2748 12
153 Aceh Bahsa Acèh ace 12 934 27 693 150 235 4 27 780 39 0 7
154 Assamés অসমীয়া as 12 846 92 020 409 319 6 40 414 100 1854 168
155 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 12 796 106 472 401 880 7 101 948 51 0 202
156 Occidental Interlingue ie 12 562 16 567 158 108 2 19 787 30 0 0
157 Valón Walon wa 12 171 28 786 401 868 4 24 614 28 641 26
158 Sánscrito संस्कृतम् sa 12 146 75 476 484 515 3 39 600 33 445 174
159 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 11 641 24 670 213 741 5 10 301 39 0 10
160 Shona chiShona sn 11 409 20 343 110 530 1 17 708 15 0 3
161 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 11 302 29 804 195 357 2 14 531 29 0 17
162 Zulú isiZulu zu 11 248 25 034 105 354 1 20 752 37 0 6
163 Lígur Lìgure lij 11 227 27 178 245 271 7 16 458 24 10 18
164 Santali Santhali sat 10 864 23 158 141 606 3 7718 38 0 7
165 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 10 860 47 559 308 093 4 33 408 53 192 73
166 Banjarí Bahasa Banjar bjn 10 647 31 248 94 637 3 14 498 22 92 11
167 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 432 19 886 105 577 1 10 945 14 0 4
168 Khmer ភាសាខ្មែរ km 10 395 34 725 305 055 5 41 988 57 893 48
169 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 10 289 16 749 53 845 3 4186 26 0 1
170 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 10 221 19 569 128 284 1 32 877 20 0 5
171 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 9711 67 844 349 956 4 12 190 37 193 184
172 Kapampangan Kapampangan pam 9485 22 186 304 530 2 21 167 16 403 24
173 Tarentino Tarandíne roa-tara 9485 18 864 149 397 3 11 694 16 169 7
174 Dagbani Dagbanli dag 9227 19 299 86 133 2 3720 32 0 5
175 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8754 19 524 141 761 1 29 644 30 87 10
176 Bihari भोजपुरी bh 8654 76 080 766 809 2 34 832 40 54 611
177 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8586 10 943 50 691 1 6836 10 0 0
178 Corso Corsu co 8064 17 054 392 264 2 22 632 34 0 28
179 Somalí Soomaali so 7942 25 096 261 748 1 37 384 78 0 48
180 Flamengo occidental West-Vlams vls 7940 21 906 316 041 5 27 057 29 476 44
181 Maorí Māori mi 7893 15 181 164 251 2 19 073 19 0 9
182 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7883 21 449 327 086 6 28 619 25 567 45
183 Saami setentrional Sámegiella se 7871 20 979 303 009 5 29 170 27 0 40
184 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 7861 29 671 149 096 4 13 149 19 0 38
185 Sardo Sardu sc 7547 17 075 182 804 4 24 745 32 157 17
186 Tibetano བོད་སྐད bo 7089 18 750 142 926 1 29 916 30 0 20
187 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 6975 14 598 103 358 1 13 428 38 0 8
188 Córnico Kernewek/Karnuack kw 6974 14 461 215 037 2 15 695 23 6 17
189 Vepsio Vepsän kel' vep 6970 35 293 166 904 1 16 017 23 0 78
190 Gilaki گیلکی glk 6902 15 044 67 610 4 15 997 17 797 6
191 Turcomán تركمن / Туркмен tk 6822 16 615 249 369 3 28 569 39 340 30
192 Cabilo Taqbaylit kab 6709 16 443 109 117 1 13 818 19 0 13
193 Gan 贛語 gan 6707 34 175 398 363 2 44 264 26 40 195
194 Võro Võro fiu-vro 6579 12 496 179 834 4 14 520 16 50 11
195 Manx Gaelg gv 6508 26 603 327 451 3 20 264 20 184 117
196 Talysh Tolışi tly 6251 11 121 88 014 2 990 17 0 4
197 Zelandés Zeêuws zea 6230 12 004 143 518 3 13 475 24 1 10
198 Maltés Malti mt 6209 21 265 303 560 5 22 920 51 723 83
199 Abkhazo Аҧсуа ab 6174 24 880 136 251 2 20 445 26 9 50
200 Saraiki سرائیکی skr 6021 8007 32 388 2 2406 18 0 0
201 Uigur Oyghurque ug 5957 15 576 158 663 1 22 231 20 0 26
202 Francoprovenzal Arpitan frp 5755 16 946 224 608 2 16 701 26 0 50
203 Udmurto Удмурт кыл udm 5685 19 155 125 980 3 15 296 21 9 36
204 Picardo Picard pcd 5660 10 914 72 521 3 17 903 24 50 5
205 Guaraní Avañe'ẽ gn 5616 13 272 129 875 2 18 978 25 0 18
206 Saami de Inari Anarâškielâ smn 5611 20 496 98 384 6 4160 17 0 33
207 Komi Коми kv 5525 17 966 143 197 1 14 731 16 0 40
208 Caxubio Kaszëbsczi csb 5460 8791 188 404 3 16 984 15 0 7
209 Aimará Aymar aru ay 5170 8853 99 850 1 16 955 24 0 5
210 Normando Nouormand/Normaund nrm 4939 10 532 220 107 2 13 496 17 0 26
211 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 4681 13 769 85 836 2 11 031 14 12 23
212 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 4622 17 305 80 047 3 9705 14 0 34
213 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 4517 13 796 76 138 4 12 221 70 23 23
214 Náhuatl Nāhuatl nah 4462 14 703 520 665 3 22 536 18 168 186
215 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4385 14 121 94 742 3 10 987 19 10 33
216 Carelio Livvinкarjala olo 4344 12 321 35 669 2 7113 12 0 9
217 Anglosaxón Englisc ang 4307 18 151 213 595 2 126 129 56 299 121
218 Mirandés Mirandés mwl 4259 10 656 103 306 1 13 431 29 0 21
219 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4249 6787 39 655 1 12 351 17 0 2
220 Frisón oriental Seeltersk stq 4115 10 806 122 900 5 13 566 15 429 30
221 Friulano Furlan fur 4027 9098 173 391 2 14 622 20 318 30
222 Laosiano ລາວ lo 3908 13 577 106 593 4 18 874 44 18 48
223 Twi Twi tw 3776 7265 118 783 2 15 720 25 0 13
224 Lingala Lingala ln 3769 10 071 128 128 5 13 286 23 32 35
225 Romanche Rumantsch rm 3768 9652 164 904 4 20 484 19 48 41
226 Papiamento Papiamentu pap 3765 8071 116 288 5 14 893 18 0 18
227 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3685 13 215 212 397 4 21 592 23 23 107
228 Estremeño Estremeñu ext 3680 8495 129 816 2 17 691 22 0 26
229 Konkani कोंकणी gom 3593 9473 212 326 3 10 225 11 0 60
230 Tuva Тыва дыл tyv 3515 12 588 47 225 1 9330 18 0 24
231 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3461 12 185 61 816 1 8734 11 0 32
232 Avaro Авар av 3424 16 686 90 139 2 15 087 26 0 81
233 Doteli डोटेली dty 3408 20 531 240 847 3 6624 16 3 296
234 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3377 11 288 144 635 1 18 788 23 0 70
235 Chavacano Chavacano cbk-zam 3185 8333 114 531 1 14 677 7 0 35
236 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3049 11 601 131 943 3 25 325 16 932 89
237 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2964 10 631 1 608 432 3 22 937 14 0 1012
238 Zhuang Cuengh za 2899 5334 41 906 2 10 914 14 0 5
239 Luganda Luganda lg 2878 6769 31 680 2 8639 7 0 8
240 Gagauzo Gagauz gag 2809 6645 69 094 1 14 388 15 0 19
241 Buriato Буряад bxr 2777 11 092 71 734 1 15 523 15 9 57
242 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2753 6956 90 923 4 12 000 14 0 30
243 Sakizaya Sakizaya szy 2665 5876 135 494 1 3086 15 0 33
244 Pa'o Pa'O (ပအိုဝ်ႏ)) blk 2639 6940 29 075 1 1488 8 0 11
245 Atayal Tayal tay 2569 3107 58 241 1 1815 10 0 0
246 Pangasinés Pangasinan pag 2565 6596 77 276 1 8415 6 0 28
247 Pali पाऴि pi 2553 4661 102 217 1 7449 5 1 14
248 Hawaiano Hawai'i haw 2545 5681 98 109 1 17 392 27 0 26
249 Awadhi अवधी awa 2453 5649 26 054 1 3047 12 0 7
250 Inguxo ГӀалгӀай inh 2208 14 050 65 434 2 4445 18 35 133
251 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2087 14 426 109 127 1 10 592 8 0 264
252 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 2061 11 230 120 763 3 6005 40 12 212
253 Atikamekw Atikamekw atj 2014 3163 15 637 5 4620 9 0 1
254 Tongano faka Tonga to 2013 5473 43 208 2 10 659 10 12 23
255 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 2009 5934 106 027 1 33 560 27 0 68
256 Fula Fulfulde ff 1937 5132 38 543 2 9349 24 0 20
257 Xosa isiXhosa xh 1913 4927 36 501 1 13 284 34 0 18
258 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 1905 6524 43 148 4 3745 9 0 38
259 Arameo ܐܪܡܝܐ arc 1901 6532 96 355 2 20 812 16 0 87
260 Amazigh estándar marroquí ⵜⴰⵎⴰⵣⵉⵖⵜ ⵜⴰⵏⴰⵡⴰⵢⵜ zgh 1835 3999 29 884 3 1043 24 0 10
261 Shilha Taclḥit shi 1816 4996 48 311 2 3640 17 0 29
262 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 1805 12 009 90 128 1 10 205 12 0 239
263 Oromo Oromoo om 1734 4962 42 421 1 11 123 18 0 29
264 Patois xamaicano Patois jam 1718 3084 21 775 1 8931 22 0 4
265 Kabye Kabɩyɛ kbp 1710 3411 18 021 2 4690 8 0 5
266 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1700 3354 21 624 1 8992 8 0 6
267 Wolof Wolof wo 1691 5455 106 025 3 15 401 13 0 96
268 Nías Li Niha nia 1674 4136 22 283 3 1883 8 0 11
269 Angika अंगिका anp 1643 4523 19 611 2 1523 11 0 13
270 Kabardino адыгэбзэ kbd 1635 7070 47 681 2 10 159 14 0 74
271 Novial Novial nov 1630 4549 178 995 2 12 022 14 0 126
272 N'ko ߒߞߏ nqo 1494 3256 11 483 2 4065 10 0 4
273 Bislama Bislama bi 1453 3395 42 999 1 13 535 17 0 22
274 Tok pisin Tok Pisin tpi 1370 5725 87 388 1 13 756 22 0 154
275 Arromanés Armãneashce roa-rup 1361 4506 207 848 1 14 210 19 0 246
276 Tetum Tetun tet 1361 3828 67 968 2 9860 17 0 58
277 Lojban Lojban jbo 1333 5763 112 473 1 16 870 16 0 215
278 Tswana Setswana tn 1299 4887 35 105 2 10 394 17 4 54
279 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1295 3674 35 853 1 9313 9 0 32
280 Congo KiKongo kg 1289 3471 45 324 1 11 127 14 0 37
281 Lak Лакку lbe 1269 15 487 51 881 1 8578 5 0 420
282 Gun Gungbe guw 1238 2303 36 909 2 1387 7 0 11
283 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1220 3014 53 518 1 7594 12 0 38
284 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 1218 5691 84 773 2 25 736 23 0 200
285 Madurés Madhurâ mad 1200 2374 16 266 2 2626 47 0 6
286 Dagaare Dagaare dga 1178 2122 23 295 1 464 16 0 7
287 Seediq Kari Seediq trv 1146 2084 98 802 1 1982 6 0 31
288 Amis Pangcah ami 1130 1999 41 726 1 2213 11 0 12
289 Sranan tongo Sranantongo srn 1120 2706 39 644 1 7855 12 0 29
290 Pidgin nixeriano Naija pcm 1102 2179 24 271 4 1541 12 0 10
291 Samoano Gagana Samoa sm 1099 3420 43 435 1 10 607 14 0 56
292 Altai алтай тил alt 1094 6173 46 325 4 2864 17 0 161
293 Latgalio Latgaļu ltg 1077 3347 36 616 1 7540 11 0 48
294 Crioulo da Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1066 2645 17 253 1 3127 7 0 14
295 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 1057 4136 48 682 1 25 647 18 0 99
296 Chichewa Chi-Chewa ny 1028 4709 42 137 3 10 710 16 0 114
297 Pidgin ghanés Kroo brofo gpe 965 3646 26 326 2 1035 5 0 55
298 Tyap A̱lyem Tyap kcg 959 5034 30 368 2 1476 21 0 108
299 Sotho Sesotho st 947 4508 30 093 1 10 628 20 0 94
300 Pitcairnés Norfuk pih 915 3372 44 783 1 11 895 13 0 95
301 Suazi SiSwati ss 900 2838 39 867 3 8709 18 0 65
302 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 897 3771 46 825 1 19 862 18 0 127
303 Frafra Gurenɛ gur 888 2327 15 061 1 991 7 0 16
304 Ewe Eʋegbe ee 845 3775 55 453 2 14 819 17 0 176
305 Bambara Bamanankan bm 824 3273 41 261 1 11 145 16 0 111
306 Romaní romani - रोमानी rmy 811 2952 53 103 1 17 802 15 0 125
307 Fon Fɔ̀ngbè fon 794 1818 14 520 3 639 18 0 13
308 Tsonga Xitsonga ts 755 3894 37 911 2 10 310 14 0 168
309 Venda Tshivenda ve 750 2263 20 045 1 8083 8 0 36
310 Toba batak Toba Batak bbc 718 1155 9432 1 654 11 0 3
311 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 695 2241 24 836 1 11 965 7 0 54
312 Kirundi Kirundi rn 643 2546 23 786 1 9950 11 0 81
313 Inupiak Iñupiak ik 586 2824 39 639 1 8940 12 0 204
314 Adigueo адыгабзэ ady 558 3901 14 674 1 7460 17 0 135
315 Chamorro Chamoru ch 554 2528 23 966 1 16 038 20 0 120
316 Wayuu Wayuunaiki guc 550 1149 14 342 2 1206 20 0 14
317 Fante Mfantse fat 541 1500 10 105 1 854 5 0 21
318 Póntico Ποντιακά pnt 488 2066 35 542 1 10 622 12 0 179
319 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 401 2934 46 893 2 20 576 23 0 637
320 Paiwan Pinayuanan pwn 352 549 12 151 1 1698 11 0 6
321 Sango Sängö sg 324 1999 20 970 2 6740 8 0 280
322 Dinka Thuɔŋjäŋ din 314 1097 8609 1 6457 6 0 48
323 Tigriña ትግርኛ ti 291 2888 24 689 1 9687 11 0 680
324 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 250 2679 31 367 1 10 727 12 0 1105
325 Groenlandés Kalaallisut kl 242 2298 75 198 3 13 623 16 0 2361
326 Cree Nehiyaw cr 12 2300 39 617 2 19 529 19 0 626 185
327 Ndonga Ndonga ng[8] 8 442 5927 1 2389 1 0 39 465
328 Choctaw Choctaw cho[8] 6 200 4220 1 1813 1 0 22 058
329 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[8] 4 205 4212 1 2146 1 0 51 880
330 Kuanyama Kuanyama kj[8] 4 113 3548 1 1381 1 0 23 315
331 Yi ꆇꉙ ii[8] 3 188 11 653 1 2035 1 0 235 711
332 Hiri motu Hiri motu ho[8] 3 128 3786 1 1579 1 0 51 350
333 Luri لۊری شومالی lrc[8] 1 238 140 069 2 5040 1 0 33 056 872
334 Muscogee Mvskoke mus[8] 1 114 3603 1 2352 0 0 403 567
335 Nauruano dorerin Naoero na[8] 0 1807 89 987 1 12 086 2 0 0
336 Akan Akana ak[8] 0 1708 29 876 1 13 691 5 0 0
337 Afar Qafara aa[8] 0 511 4691 1 4067 1 0 0
338 Herero Otjiherero hz[8] 0 175 4483 1 3765 1 0 0
339 Canuri Kanuri kr[8] 0 161 4641 1 5468 1 0 0
Total 62 592 964 259 971 315 3 492 230 778 3574[9] 112 615 785[9] 300 183[9] 2 796 894 133

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Wales, Jimmy (16 de marzo de 2001). "Alternative language wikipedias". Wikipedia-L (Lista de correo). Arquivado dende o orixinal o 20 de xuño de 2014. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  2. Noisette, Thierry (24 de setembro de 2010). "Wikipédia en français dépasse le million d'articles" [French Wikipedia exceeds one million articles]. ZDNet France (en francés). Red Ventures. Arquivado dende o orixinal o 7 de novembro de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2020. Wikipédia, l'encyclopédie collaborative libre, fêtera ses dix ans en janvier 2011, et a débuté le 23 mars 2001 en version française, mais dès ce jeudi 23 septembre, à neuf ans et demi exactement, la Wikipédia francophone a enregistré officiellement le cap du million d'articles. 
  3. "History of HomePage". Wikipedia en sueco. Arquivado dende o orixinal o 8 de outubro de 2001. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  4. 4,0 4,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  5. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  6. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  7. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 8,11 8,12 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  9. 9,0 9,1 9,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outras páxinas[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]