Lista de Wikipedias

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Pantalla do portal de Wikipedia amosando as diferentes linguas clasificadas por número de artigos.

Wikipedia é unha enciclopedia en liña baseada nun wiki multilingüe e de contido libre editado e mantido por unha comunidade de editores, a cal comezou o 15 de xaneiro de 2001 coa versión en lingua inglesa. Pouco despois, creáronse edicións en linguas diferentes do inglés: as edicións en alemán e o catalán foron creadas o 16 de marzo,[1] a edición en francés o 23 de marzo,[2] e a sueca creouse o 23 de maio.[3]

Táboa[editar | editar a fonte]

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[4] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[5] P. de cont.[4] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[6] Ficheiros Prof.[7]
1 Inglés English en 6 439 282 54 997 976 1 061 190 441 1061 42 885 628 118 900 895 809 1097
2 Cebuano Sinugboanong ceb 6 108 821 11 082 031 33 758 585 6 86 139 199 0 2
3 Sueco Svenska sv 2 731 671 6 407 067 49 958 248 66 804 901 2275 0 14
4 Alemán Deutsch de 2 653 861 7 335 464 217 770 558 189 3 847 470 18 885 129 572 92
5 Francés Français fr 2 389 631 11 734 684 189 458 622 160 4 279 296 18 319 66 904 246
6 Neerlandés Nederlands nl 2 077 919 4 405 797 60 703 286 36 1 186 018 4076 20 17
7 Ruso Русский ru 1 786 502 6 812 240 119 084 493 78 3 102 186 11 349 235 067 138
8 Castelán Español es 1 745 215 7 578 476 140 516 374 65 6 432 035 13 807 0 207
9 Italiano Italiano it 1 735 991 7 307 984 124 788 179 118 2 205 941 8262 142 564 175
10 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 533 323 1 864 968 6 258 133 7 171 706 213 1454 0
11 Polaco Polski pl 1 505 176 3 479 477 65 746 628 105 1 145 192 4473 262 32
12 Xaponés 日本語 ja 1 309 381 3 858 565 87 333 142 40 1 881 802 15 082 35 755 85
13 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 269 905 19 339 152 67 901 558 20 846 532 2569 23 761 710
14 Waray-waray Winaray war 1 265 637 2 881 367 6 281 014 3 50 601 99 42 3
15 Chinés 中文 zh 1 249 942 6 905 846 69 372 479 65 3 176 111 8225 58 424 205
16 Árabe العربية ar 1 153 646 7 593 379 56 350 191 26 2 199 518 5817 48 273 231
17 Ucraíno Українська uk 1 132 612 3 945 813 34 248 774 45 591 795 3154 110 718 53
18 Portugués Português pt 1 081 116 5 280 884 62 647 607 66 2 698 510 8598 57 549 179
19 Persa فارسی fa 852 966 5 173 478 33 857 932 37 1 089 246 5945 78 434 167
20 Catalán Català ca 693 310 1 723 895 29 191 763 21 407 619 1297 14 576 37
21 Serbio Српски / Srpski sr 654 270 3 945 539 24 272 640 19 298 161 984 34 875 155
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 611 767 3 073 193 19 847 923 41 1 302 530 3198 46 414 104
23 Noruegués Norsk (Bokmål) no 575 162 1 640 253 22 127 041 36 541 615 1277 5 46
24 Coreano 한국어 ko 573 216 2 630 319 31 216 202 27 717 596 2151 12 326 152
25 Finés Suomi fi 522 906 1 380 477 20 179 941 30 501 255 1793 67 112 39
26 Húngaro Magyar hu 498 110 1 420 590 24 527 669 27 493 492 1783 8029 59
27 Checo Čeština cs 495 607 1 360 706 20 798 278 34 561 895 2346 1 46
28 Turco Türkçe tr 464 731 2 245 305 26 841 993 24 1 361 695 3127 36 672 175
29 Serbocroata Srpskohrvatski sh 456 124 4 642 316 41 215 625 12 168 873 209 10 330 747
30 Checheno Нохчийн ce 454 045 878 651 7 525 330 3 28 214 58 304 7
31 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 430 989 1 060 908 3 111 592 6 51 026 96 362 6
32 Romanés Română ro 426 470 2 575 878 14 694 174 17 573 342 994 115 586 144
33 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 399 022 541 843 3 387 189 6 40 319 103 5657 0
34 Éuscaro Euskara eu 385 818 797 202 8 801 684 12 131 163 534 0 12
35 Malaio Bahasa Melayu ms 355 390 996 681 5 411 287 14 287 384 622 19 614 17
36 Esperanto Esperanto eo 309 672 680 612 7 410 036 16 191 896 337 7777 15
37 Hebreo עברית he 309 648 1 293 698 32 943 930 36 939 537 3374 71 739 257
38 Armenio Հայերեն hy 289 878 975 931 8 205 615 11 117 384 511 11 045 47
39 Búlgaro Български bg 278 473 620 728 11 239 078 26 300 634 882 561 27
40 Dinamarqués Dansk da 271 708 888 591 10 983 972 24 420 454 856 0 63
41 Azarí do sur تۆرکجه azb 241 273 567 865 1 503 653 6 34 308 144 235 4
42 Eslovaco Slovenčina sk 238 838 540 462 7 281 284 9 212 303 603 0 21
43 Casaco Қазақша kk 230 421 579 107 2 968 966 18 115 070 229 10 475 11
44 Minangkabau Minangkabau min 224 973 337 363 2 064 275 6 14 947 41 177 1
45 Estoniano Eesti et 224 475 533 045 6 023 690 33 160 240 595 745 21
46 Belaruso Беларуская be 213 372 630 376 4 004 486 10 112 976 281 3229 24
47 Croata Hrvatski hr 210 170 439 179 6 284 634 14 267 187 577 20 738 16
48 Grego Ελληνικά el 204 681 607 198 9 238 587 23 349 756 1365 18 322 58
49 Inglés simple Simple English simple 201 923 657 961 7 942 235 17 1 165 811 1085 36 61
50 Lituano Lietuvių lt 201 546 492 923 6 450 831 10 160 013 375 23 563 27
51 Azarí Azərbaycan az 181 196 493 886 6 270 230 16 238 751 939 23 910 37
52 Galego Galego gl 179 040 450 121 5 955 838 7 122 658 297 2142 30
53 Esloveno Slovenščina sl 174 713 430 278 5 624 145 24 207 236 440 8289 27
54 Urdú اردو ur 166 706 959 166 4 818 103 11 140 016 249 11 605 113
55 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 160 989 368 709 3 343 825 14 117 141 163 16 15
56 Xeorxiano ქართული ka 158 179 449 509 4 301 443 4 137 254 243 14 944 32
57 Hindi हिन्दी hi 151 873 1 155 392 5 429 348 6 673 232 1195 3536 205
58 Tailandés ไทย th 145 346 935 664 9 846 843 16 416 514 1090 27 686 311
59 Támil தமிழ் ta 143 778 452 322 3 363 478 34 199 648 332 8048 34
60 Uzbeko O‘zbek uz 138 640 636 030 2 459 844 12 68 008 247 1789 49
61 Latín Latina la 136 491 273 631 3 656 283 21 150 981 171 0 13
62 Galés Cymraeg cy 134 306 271 717 11 020 613 16 70 367 109 11 251 42
63 Asturiano Asturianu ast 128 695 225 003 3 559 310 10 98 649 122 0 8
64 Volapük Volapük vo 127 140 259 798 3 261 641 2 31 162 41 0 13
65 Macedonio Македонски mk 122 202 508 373 4 704 345 12 99 161 228 8630 92
66 Cantonés 粵語 zh-yue 121 880 272 525 1 759 171 13 232 027 288 2558 9
67 Bengalí বাংলা bn 116 730 947 634 5 626 554 13 357 940 1192 14 254 300
68 Letón Latviešu lv 110 551 450 607 3 531 328 13 103 264 313 25 212 74
69 Taxico Тоҷикӣ tg 105 769 258 833 1 285 481 6 34 071 65 478 10
70 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 102 956 209 606 729 639 4 97 837 152 2926 3
71 Afrikaans Afrikaans af 101 692 368 193 2 472 693 16 144 323 163 9579 46
72 Malgaxe Malagasy mg 94 552 244 829 1 041 928 3 27 457 55 3 10
73 Bosníaco Bosanski bs 89 040 365 179 3 379 410 9 139 163 194 5515 89
74 Occitano Occitan oc 87 115 155 254 2 289 493 4 46 523 106 917 9
75 Albanés Shqip sq 84 263 257 755 2 380 502 12 138 122 255 4716 39
76 Baixo saxón Plattdüütsch nds 83 116 159 187 984 382 4 46 828 60 0 5
77 Marathi मराठी mr 82 514 274 115 1 996 490 10 139 685 229 19 142 39
78 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 81 279 109 436 403 598 3 31 135 102 2688 0
79 Malayalam മലയാളം ml 77 069 476 647 3 646 006 15 157 231 296 6860 205
80 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 76 870 220 126 2 279 131 4 72 526 138 1782 35
81 Telugu తెలుగు te 74 663 297 168 3 434 806 13 110 000 194 14 522 102
82 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 352 196 916 848 294 2 24 136 23 0 12
83 Bretón Brezhoneg br 70 601 138 112 1 931 623 3 67 072 101 5398 12
84 Suahili Kiswahili sw 69 049 139 361 1 204 163 14 51 153 125 2266 8
85 Véneto Vèneto vec 68 916 139 481 1 093 420 5 30 572 49 724 8
86 Piemontés Piemontèis pms 65 895 100 940 853 407 4 24 453 40 2070 2
87 Xavanés Basa Jawa jv 64 688 169 508 1 573 819 6 51 144 99 5431 24
88 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 64 210 108 775 593 256 2 30 671 61 238 2
89 Haitiano Krèyol ayisyen ht 63 680 77 553 792 297 3 27 160 39 0 0
90 Sundanés Basa Sunda su 61 087 96 887 619 998 7 27 257 82 545 2
91 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 60 490 130 160 2 368 309 5 53 027 81 2347 24
92 Bashkir Башҡорт ba 59 146 166 903 1 105 460 7 33 471 96 1431 21
93 Irlándes Gaeilge ga 56 027 92 882 1 020 175 7 50 037 88 1115 4
94 Silesiano Ślůnski szl 54 782 67 742 342 108 3 20 583 44 0 0
95 Islandés Íslenska is 53 798 139 350 1 737 609 19 83 101 135 3201 31
96 Kurdo Kurdî / كوردی ku 50 316 104 381 1 059 580 3 49 108 100 565 11
97 Lombardo Lumbaart lmo 50 268 117 978 1 083 956 8 35 538 52 4437 16
98 Chuvaxo Чăваш cv 47 541 91 474 728 318 3 29 784 50 537 6
99 Frisón occidental Frysk fy 47 466 145 612 1 058 604 9 41 753 81 7401 31
100 Tagalo Tagalog tl 42 695 230 421 1 916 913 11 118 787 153 1896 160
101 Wu 吴语 wuu 42 664 55 457 290 010 4 75 525 50 176 0
102 Aragonés Aragonés an 40 905 123 636 1 801 884 6 65 187 85 1499 59
103 Scots Scots sco 40 487 146 985 852 640 5 89 470 107 690 40
104 Zazaki Zazaki diq 40 102 60 425 481 435 5 23 545 36 209 2
105 Kurdo central کوردی ckb 37 288 173 161 885 036 6 48 389 185 1454 67
106 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 36 794 129 933 588 941 9 39 882 148 1562 29
107 Yoruba Yorùbá yo 33 521 58 151 543 798 3 23 639 60 168 5
108 Nepalés नेपाली ne 31 937 101 691 1 051 530 6 55 969 100 1241 49
109 Bávaro Boarisch bar 31 770 116 340 806 205 4 60 590 60 1320 49
110 Ido Ido io 31 181 46 402 978 575 5 32 289 46 0 5
111 Gujaratí ગુજરાતી gu 29 765 113 462 807 368 3 65 868 97 0 56
112 Alemánico Alemannisch als 28 323 68 493 1 001 637 10 88 257 98 566 29
113 Kanarés ಕನ್ನಡ kn 27 723 127 716 1 086 567 4 72 796 217 2478 110
114 Siciliano Sicilianu scn 26 194 55 612 731 603 6 39 789 38 1407 16
115 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 089 62 844 885 828 3 22 786 38 47 31
116 Interlingua Interlingua ia 23 676 37 570 639 192 7 42 726 40 4 5
117 Quechua Runa Simi qu 22 952 55 769 648 512 2 26 280 44 0 23
118 Mongol Монгол mn 20 963 95 179 683 254 5 74 386 108 1475 89
119 Kotava Kotava avk 19 179 23 014 82 441 5 2284 33 0 0
120 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 19 085 35 903 174 170 3 16 250 37 0 3
121 Navajo Diné bizaad nv 19 031 32 866 280 746 3 14 355 20 639 4
122 Cingalés සිංහල si 17 658 78 027 494 473 3 55 523 103 3100 74
123 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 17 019 28 893 353 148 5 23 418 33 109 5
124 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 910 71 727 438 719 5 29 829 54 125 75
125 Escocés Gàidhlig gd 15 635 31 871 562 912 7 24 748 44 347 19
126 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 514 31 149 88 272 4 18 218 27 0 2
127 Ilocano Ilokano ilo 15 349 69 888 389 822 2 15 632 36 0 70
128 Yiddish ייִדיש yi 15 315 43 866 574 134 3 43 276 63 1062 45
129 Amhárico አማርኛ am 15 005 45 720 368 235 2 37 100 65 1768 33
130 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 14 884 55 705 234 613 4 14 852 34 136 31
131 Bugi Basa Ugi bug 14 805 19 536 197 926 1 11 787 17 0 1
132 Oseto Иронау os 14 785 55 504 508 903 3 21 663 33 166 69
133 Frisón setentrional Frasch frr 14 760 38 302 218 864 5 17 026 37 1293 14
134 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 14 697 33 535 166 375 2 16 680 41 0 8
135 Napolitano Nnapulitano nap 14 697 23 633 663 634 3 26 584 30 281 10
136 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 800 35 314 376 416 4 22 272 39 133 25
137 Hausa هَوُسَ ha 13 768 24 863 129 857 4 16 114 104 0 3
138 Iacut Саха тыла sah 13 746 46 626 373 434 3 21 161 58 1765 45
139 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 728 30 229 212 364 1 14 457 22 467 10
140 Maithili मैथिली mai 13 704 38 393 227 560 6 11 006 37 115 19
141 Feroés Føroyskt fo 13 685 40 076 366 574 4 25 862 41 0 34
142 Limburgués Limburgs li 13 569 65 258 452 096 7 25 514 42 623 100
143 Mazanderani مَزِروني mzn 13 387 30 115 159 488 3 27 829 52 271 8
144 Paxto پښتو ps 13 084 50 141 275 595 1 26 336 63 1695 44
145 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 12 975 34 786 149 441 3 22 206 33 2726 12
146 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 12 727 19 367 48 629 2 3297 16 0 0
147 Aceh Bahsa Acèh ace 12 530 26 405 136 427 3 23 063 30 0 6
148 Bikol central Bikol bcl 11 656 29 655 225 451 4 18 528 52 871 18
149 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 625 67 512 463 592 5 33 805 51 445 158
150 Balinés Bhāṣa Bali ban 11 420 24 265 104 101 3 4149 43 49 5
151 Valón Walon wa 11 353 26 766 383 418 4 21 356 31 623 26
152 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 11 130 93 192 372 891 7 91 768 55 0 217
153 Lígur Lìgure lij 10 859 26 137 225 642 7 13 677 42 2 17
154 Zulú isiZulu zu 10 493 23 702 94 584 1 16 346 39 0 6
155 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 399 26 763 183 355 1 12 557 29 0 16
156 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 297 18 209 99 380 1 9606 17 0 3
157 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 10 276 25 033 51 333 2 2834 18 60 4
158 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 10 150 40 491 268 071 2 28 230 42 193 59
159 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 10 025 15 784 45 338 1 1376 24 0 0
160 Assamés অসমীয়া as 9913 68 996 310 837 4 32 172 108 1620 160
161 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9432 18 235 121 651 1 29 330 34 0 5
162 Tarentino Tarandíne roa-tara 9306 17 630 139 594 2 10 451 22 290 6
163 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 9153 20 037 187 799 3 6264 42 0 13
164 Kapampangan Kapampangan pam 8849 21 406 294 831 2 18 755 33 403 27
165 Khmer ភាសាខ្មែរ km 8634 31 292 268 866 4 34 519 88 1100 59
166 Occidental Interlingue ie 8553 12 126 145 748 1 15 890 34 0 2
167 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8491 10 436 48 788 1 5504 12 0 0
168 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8259 17 278 128 774 1 23 581 34 87 8
169 Saami setentrional Sámegiella se 7786 20 647 299 439 6 25 227 24 0 39
170 Bihari भोजपुरी bh 7657 65 693 703 212 2 27 821 40 53 614
171 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7575 20 097 319 031 7 24 634 35 577 43
172 Flamengo occidental West-Vlams vls 7563 21 065 307 720 5 23 672 37 480 46
173 Shona chiShona sn 7493 15 332 90 738 1 14 567 33 0 6
174 Somalí Soomaali so 7444 24 336 228 384 1 30 212 81 0 48
175 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 7413 24 432 136 076 3 11 240 26 0 29
176 Maorí Māori mi 7404 13 394 152 576 2 15 687 34 0 7
177 Náhuatl Nāhuatl nah 7334 19 780 475 926 3 20 073 20 175 69
178 Santali Santhali sat 7300 16 455 87 071 3 4702 41 0 8
179 Sardo Sardu sc 7231 16 018 174 936 4 20 820 32 147 16
180 Vepsio Vepsän kel' vep 6689 29 975 146 195 1 13 759 22 0 59
181 Ladino Ladin lld 6602 7775 29 061 2 1574 18 0 0
182 Gan 贛語 gan 6466 33 523 393 826 2 37 317 28 146 205
183 Gilaki گیلکی glk 6375 13 638 60 769 3 13 697 24 807 5
184 Cabilo Taqbaylit kab 6269 15 648 104 748 2 11 462 23 0 14
185 Turcomán تركمن / Туркмен tk 6183 15 237 223 613 2 23 256 37 319 31
186 Corso Corsu co 6106 14 540 377 588 1 18 927 37 0 49
187 Võro Võro fiu-vro 6030 11 731 174 948 4 12 641 26 201 13
188 Tibetano བོད་སྐད bo 5969 17 419 139 281 1 25 177 32 0 29
189 Abkhazo Аҧсуа ab 5888 20 122 116 482 2 16 831 28 9 33
190 Komi Коми kv 5465 16 210 137 467 1 12 678 24 0 32
191 Caxubio Kaszëbsczi csb 5400 8689 185 170 3 14 842 28 0 7
192 Francoprovenzal Arpitan frp 5343 14 379 209 724 2 14 006 27 0 41
193 Picardo Picard pcd 5289 10 349 67 700 3 14 889 33 49 5
194 Córnico Kernewek/Karnuack kw 5194 11 062 192 982 2 13 130 30 6 22
195 Uigur Oyghurque ug 5163 14 645 152 348 1 18 830 34 282 35
196 Udmurto Удмурт кыл udm 5124 16 656 119 796 4 13 179 28 9 36
197 Manx Gaelg gv 5076 17 016 299 604 3 17 428 21 181 97
198 Aimará Aymar aru ay 5020 8662 94 628 1 14 741 27 0 5
199 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 4876 33 745 143 215 5 4552 34 23 148
200 Zelandés Zeêuws zea 4776 9078 112 075 3 11 532 17 1 10
201 Normando Nouormand/Normaund nrm 4736 10 241 218 454 2 11 921 19 0 28
202 Guaraní Avañe'ẽ gn 4638 10 722 118 271 2 15 671 26 0 18
203 Banjarí Bahasa Banjar bjn 4489 21 461 75 016 2 12 150 40 1 49
204 Maltés Malti mt 4395 18 141 273 580 5 19 257 35 1146 147
205 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4286 12 761 85 423 3 9313 21 10 26
206 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4153 6539 37 123 2 8181 21 0 1
207 Frisón oriental Seeltersk stq 4052 10 596 120 016 4 12 103 17 438 29
208 Saami de Inari Anarâškielâ smn 3919 11 825 52 558 7 1680 18 0 18
209 Laosiano ລາວ lo 3908 12 090 92 670 1 14 651 42 0 33
210 Mirandés Mirandés mwl 3877 10 186 98 138 1 11 798 22 0 25
211 Saraiki سرائیکی skr 3863 4257 23 764 1 935 12 0 0
212 Carelio Livvinкarjala olo 3745 10 066 31 204 2 5603 16 0 8
213 Romanche Rumantsch rm 3724 9395 161 170 3 17 735 34 51 39
214 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3619 13 011 208 128 5 18 943 25 23 107
215 Friulano Furlan fur 3551 8158 168 946 2 12 686 22 318 34
216 Konkani कोंकणी gom 3548 8955 205 955 3 8177 45 0 53
217 Anglosaxón Englisc ang 3482 15 987 203 914 2 115 056 42 300 164
218 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3443 10 572 59 172 1 7574 13 0 23
219 Estremeño Estremeñu ext 3332 7457 114 151 1 15 450 28 0 23
220 Tuva Тыва дыл tyv 3323 10 633 42 107 1 7622 17 0 19
221 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3315 11 178 142 364 1 16 670 29 0 71
222 Doteli डोटेली dty 3303 18 742 236 609 3 5098 14 3 275
223 Lingala Lingala ln 3257 8533 121 172 4 11 279 22 32 37
224 Chavacano Chavacano cbk-zam 3150 8070 107 828 2 13 080 24 0 32
225 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3009 10 956 126 132 3 22 623 21 932 80
226 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2917 10 524 1 602 210 3 20 772 20 0 1035
227 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 2885 6671 81 076 1 10 501 24 0 20
228 Gagauzo Gagauz gag 2790 6519 66 443 1 11 824 21 0 18
229 Buriato Буряад bxr 2747 10 106 63 710 2 13 038 26 8 45
230 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2735 6899 89 559 4 10 180 14 0 30
231 Ibo Igbo ig 2706 7765 71 889 2 12 657 51 0 32
232 Avaro Авар av 2611 12 271 77 318 2 12 701 33 0 86
233 Pali पाऴि pi 2574 4554 99 736 1 6313 10 0 12
234 Pangasinés Pangasinan pag 2573 8746 72 479 1 7264 14 0 47
235 Awadhi अवधी awa 2439 5345 23 998 1 1535 14 0 6
236 Hawaiano Hawai'i haw 2420 5467 95 967 1 14 276 29 0 27
237 Atayal Tayal tay 2406 2775 53 643 1 854 10 0 0
238 Papiamento Papiamentu pap 2291 5580 83 081 5 12 819 24 0 30
239 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2050 14 317 105 923 2 9314 17 0 264
240 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2047 11 600 83 822 1 8906 18 0 157
241 Sakizaya Sakizaya szy 2020 5324 128 005 1 2061 17 0 64
242 Zhuang Cuengh za 2003 4134 39 121 1 9316 19 0 10
243 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1930 5827 104 946 1 29 243 23 0 73
244 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1923 5031 44 886 1 9741 22 3 23
245 Inguxo ГӀалгӀай inh 1919 9892 47 240 2 2838 18 24 82
246 Atikamekw Atikamekw atj 1873 2961 14 298 5 3371 13 0 1
247 Tongano faka Tonga to 1818 5189 40 731 2 8744 17 11 26
248 Arameo ܐܪܡܝܐ arc 1780 6334 94 843 2 18 097 15 0 98
249 Patois xamaicano Patois jam 1685 2997 20 533 1 6683 11 0 4
250 Tok pisin Tok Pisin tpi 1684 5966 85 999 1 11 789 13 0 93
251 Kabye Kabɩyɛ kbp 1681 3360 15 743 3 3470 19 0 4
252 Nauruano dorerin Naoero na 1665 4847 89 022 2 11 033 26 4 67
253 Wolof Wolof wo 1645 5351 104 112 3 13 382 22 0 98
254 Kabardino адыгэбзэ kbd 1593 6730 43 469 2 8746 18 0 67
255 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1577 8142 97 640 2 4617 22 1 207
256 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1560 9809 58 931 3 8130 17 0 167
257 Twi Twi tw 1546 3476 38 397 2 11 539 33 0 17
258 Novial Novial nov 1523 4421 176 745 2 10 416 21 0 144
259 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1501 3064 20 252 1 7586 14 0 7
260 Tetum Tetun tet 1491 3873 66 025 2 8509 21 0 43
261 Dagbani Dagbanli dag 1407 3763 33 562 3 1257 50 0 25
262 Luganda Luganda lg 1379 4742 26 418 1 6712 20 0 33
263 Bislama Bislama bi 1361 3211 40 963 2 11 663 17 0 23
264 Lojban Lojban jbo 1276 5679 111 206 3 14 348 21 0 233
265 Arromanés Armãneashce roa-rup 1272 4222 204 099 1 12 585 27 0 260
266 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1251 3479 34 951 1 7948 14 0 31
267 Congo KiKongo kg 1247 2890 43 514 2 9525 18 0 26
268 Lak Лакку lbe 1233 14 160 48 790 2 7517 15 0 378
269 Xosa isiXhosa xh 1224 3834 33 301 1 11 097 21 0 39
270 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1218 3002 52 945 2 6612 12 0 37
271 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 1177 4385 31 574 3 2202 20 0 53
272 N'ko ߒߞߏ nqo 1127 2132 8597 1 2346 11 0 3
273 Seediq Kari Seediq trv 1105 2034 81 475 2 890 17 0 28
274 Shilha Taclḥit shi 1103 3718 32 166 2 976 18 0 48
275 Sranan tongo Sranantongo srn 1103 2708 38 625 1 6745 15 0 30
276 Oromo Oromoo om 1072 3651 37 333 1 8869 18 0 59
277 Crioulo da Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1049 2553 16 088 1 1857 15 0 12
278 Samoano Gagana Samoa sm 1029 3190 42 026 1 9246 25 0 58
279 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 1021 5533 51 052 2 8778 19 3 180
280 Latgalio Latgaļu ltg 1015 3225 35 176 1 6355 14 0 51
281 Altai алтай тил alt 1015 2984 31 659 2 1185 19 0 39
282 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 1014 3881 45 815 1 20 645 19 0 94
283 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 1008 5744 81 102 2 22 032 30 0 311
284 Nías Li Niha nia 1006 2668 12 465 2 917 14 0 12
285 Pitcairnés Norfuk pih 892 3299 43 289 1 9956 20 0 95
286 Chichewa Chi-Chewa ny 858 3788 33 443 2 8269 21 0 102
287 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 849 3764 44 837 1 16 867 14 0 140
288 Sotho Sesotho st 823 2677 25 657 1 8951 18 0 48
289 Madurés Madhurâ mad 821 1555 7527 0 1172 10 0 3
290 Amis Pangcah ami 817 1579 30 172 0 406 12 0 16
291 Groenlandés Kalaallisut kl 810 2893 74 205 3 11 777 17 0 169
292 Romaní romani - रोमानी rmy 783 2749 49 804 1 15 908 23 0 114
293 Tswana Setswana tn 722 2896 24 668 1 8715 20 0 77
294 Bambara Bamanankan bm 720 3122 39 831 2 9427 18 0 141
295 Tsonga Xitsonga ts 709 3740 36 348 2 8409 16 0 177
296 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 659 2254 23 959 1 10 103 13 0 62
297 Venda Tshivenda ve 637 2112 19 010 1 6787 17 0 48
298 Kirundi Kirundi rn 623 2428 21 870 1 8453 23 0 75
299 Tumbuka chiTumbuka tum 605 2122 23 148 1 6848 20 0 68
300 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 591 3156 44 253 2 16 145 30 0 264
301 Akan Akana ak 587 2358 27 802 1 11 580 18 0 107
302 Suazi SiSwati ss 543 2367 37 712 3 7261 15 0 179
303 Chamorro Chamoru ch 539 2493 22 664 1 13 760 25 0 119
304 Póntico Ποντιακά pnt 484 2039 34 977 1 8990 15 0 177
305 Adigueo адыгабзэ ady 448 2874 11 526 1 5480 14 0 117
306 Inupiak Iñupiak ik 403 2471 37 097 1 7554 12 0 395
307 Ewe Eʋegbe ee 385 3046 49 141 2 12 698 16 0 770
308 Fula Fulfulde ff 361 2210 22 655 0 7414 18 0 268
309 Dinka Thuɔŋjäŋ din 307 1093 7092 1 5358 18 0 42
310 Sango Sängö sg 279 1975 20 348 2 5695 15 0 380
311 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 224 2097 28 668 1 8734 15 0 955
312 Tigriña ትግርኛ ti 219 2674 23 378 2 8049 14 0 1098
313 Paiwan Pinayuanan pwn 192 241 6984 0 397 16 0 1
314 Cree Nehiyaw cr 158 2155 36 571 2 15 938 20 0 2711
315 Ndonga Ndonga ng[8] 8 442 5921 1 2384 0 0 39 425
316 Choctaw Choctaw cho[8] 6 201 4220 1 1809 0 0 22 175
317 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[8] 4 206 4212 1 2140 0 0 52 143
318 Kuanyama Kuanyama kj[8] 4 114 3548 1 1376 0 0 23 536
319 Yi ꆇꉙ ii[8] 3 189 11 653 1 2031 0 0 237 005
320 Hiri motu Hiri motu ho[8] 3 129 3786 1 1575 0 0 51 771
321 Afar Qafara aa[8] 1 510 4685 1 4060 0 0 2 379 989
322 Luri لۊری شومالی lrc[8] 1 237 140 061 1 5036 2 0 32 914 925
323 Muscogee Mvskoke mus[8] 1 115 3603 1 2348 2 0 407 170
324 Herero Otjiherero hz[8] 0 176 4483 1 3761 0 0 0
325 Canuri Kanuri kr[8] 0 162 4641 1 5464 0 0 0
Total 58 161 602 238 836 898 3 095 198 721 3804[9] 99 975 468[9] 300 200[9] 2 741 346 125

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Wales, Jimmy (16 de marzo de 2001). "Alternative language wikipedias". Wikipedia-L (Lista de correo). Arquivado dende o orixinal o 20 de xuño de 2014. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  2. Noisette, Thierry (24 de setembro de 2010). "Wikipédia en français dépasse le million d'articles" [French Wikipedia exceeds one million articles]. ZDNet France (en francés). Red Ventures. Arquivado dende o orixinal o 7 de novembro de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2020. Wikipédia, l'encyclopédie collaborative libre, fêtera ses dix ans en janvier 2011, et a débuté le 23 mars 2001 en version française, mais dès ce jeudi 23 septembre, à neuf ans et demi exactement, la Wikipédia francophone a enregistré officiellement le cap du million d'articles. 
  3. "History of HomePage". Wikipedia en sueco. Arquivado dende o orixinal o 8 de outubro de 2001. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  4. 4,0 4,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  5. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  6. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  7. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  9. 9,0 9,1 9,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outras páxinas[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]