Lista de Wikipedias

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[1] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[2] P. de cont.[1] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[3] Ficheiros Prof.[4]
1 Inglés English en 6 020 436 49 695 203 937 778 408 1147 38 396 301 138 052 882 205 993
2 Cebuano Sinugboanong ceb 5 378 541 9 744 222 29 556 482 6 65 526 127 0 1
3 Sueco Svenska sv 3 738 378 7 777 672 47 208 412 59 714 378 2727 0 7
4 Alemán Deutsch de 2 401 080 6 714 639 195 776 262 190 3 396 324 20 431 131 522 94
5 Francés Français fr 2 183 379 10 599 720 167 320 463 162 3 708 520 20 761 59 953 234
6 Neerlandés Nederlands nl 1 997 371 4 181 871 55 572 694 39 1 052 859 4359 25 15
7 Ruso Русский ru 1 599 693 6 114 551 105 027 554 84 2 699 415 11 677 222 993 136
8 Italiano Italiano it 1 584 622 6 545 774 110 754 446 108 1 938 868 9112 140 492 165
9 Castelán Español es 1 578 709 6 953 881 123 349 140 67 5 726 329 16 857 0 205
10 Polaco Polski pl 1 386 128 3 162 853 58 683 943 102 1 014 019 4888 271 30
11 Waray-waray Winaray war 1 263 933 2 878 170 6 208 113 3 43 890 65 42 3
12 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 240 715 17 563 646 58 876 608 21 724 090 2138 32 320 580
13 Xaponés 日本語 ja 1 191 555 3 533 362 76 139 034 41 1 597 521 14 460 85 940 83
14 Chinés 中文 zh 1 098 392 6 082 569 58 008 817 81 2 896 430 8546 52 679 196
15 Árabe العربية ar 1 030 794 6 396 875 43 493 251 23 1 807 245 4975 34 821 184
16 Portugués Português pt 1 021 456 4 980 629 57 370 671 73 2 366 364 5566 54 460 173
17 Ucraíno Українська uk 992 301 3 072 462 27 261 236 46 494 497 3480 103 877 38
18 Persa فارسی fa 711 392 4 548 345 28 236 198 33 896 685 5245 61 145 180
19 Catalán Català ca 638 186 1 571 055 22 723 684 21 347 951 1607 12 236 30
20 Serbio Српски / Srpski sr 630 311 3 864 963 22 917 359 19 259 058 913 33 028 156
21 Noruegués Norsk (Bokmål) no 528 982 1 441 258 20 168 056 43 486 721 1532 3 41
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 521 122 2 728 540 16 561 683 32 1 137 145 3497 61 000 108
23 Coreano 한국어 ko 484 821 2 222 099 25 749 301 24 608 932 2448 15 624 148
24 Finés Suomi fi 479 245 1 279 418 18 696 868 37 442 498 1774 58 388 40
25 Húngaro Magyar hu 465 169 1 341 394 22 245 075 31 437 596 1873 12 509 58
26 Serbocroata Srpskohrvatski sh 451 004 4 625 480 40 940 547 11 144 615 194 10 122 758
27 Checo Čeština cs 446 652 1 247 119 18 148 108 34 485 972 2525 1 46
28 Romanés Română ro 404 476 2 187 191 13 241 243 18 511 675 1035 37 984 117
29 Éuscaro Euskara eu 351 146 711 454 7 728 124 12 108 744 422 0 11
30 Turco Türkçe tr 342 723 1 745 714 21 512 553 23 1 130 758 4069 33 288 206
31 Malaio Bahasa Melayu ms 334 806 921 167 4 710 945 13 250 341 436 21 623 15
32 Esperanto Esperanto eo 275 346 612 339 6 875 457 19 168 038 325 6598 16
33 Armenio Հայերեն hy 264 338 877 189 6 764 848 12 94 622 827 8201 41
34 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 263 663 802 497 2 196 687 5 41 568 79 362 11
35 Búlgaro Български bg 259 903 578 280 9 930 861 27 265 777 811 579 25
36 Hebreo עברית he 258 899 1 097 524 27 297 861 37 608 002 3288 61 802 260
37 Dinamarqués Dansk da 257 198 849 267 10 228 261 25 373 714 979 0 63
38 Checheno Нохчийн ce 254 132 521 377 4 772 071 3 21 982 42 328 10
39 Eslovaco Slovenčina sk 232 511 515 679 6 963 794 9 184 396 555 0 20
40 Casaco Қазақша kk 226 207 546 072 2 743 340 18 94 730 308 9712 10
41 Minangkabau Minangkabau min 223 738 326 269 2 013 831 5 10 835 128 115 1
42 Croata Hrvatski hr 215 296 534 538 5 450 199 16 232 499 660 18 432 22
43 Estoniano Eesti et 206 226 494 881 5 555 804 34 136 580 559 1125 21
44 Lituano Lietuvių lt 198 369 471 694 5 748 681 13 140 537 371 22 941 23
45 Belaruso Беларуская be 185 548 568 143 3 551 028 10 93 181 257 3048 26
46 Azarí do sur تۆرکجه azb 183 121 479 943 1 245 607 5 22 222 105 0 6
47 Grego Ελληνικά el 173 902 522 924 8 073 534 22 295 838 1213 17 873 62
48 Esloveno Slovenščina sl 167 030 402 236 5 268 909 20 187 551 374 8341 25
49 Galego Galego gl 161 739 437 966 5 380 282 7 105 077 266 9307 35
50 Azarí Azərbaycan az 155 623 402 976 5 040 250 16 191 019 788 22 160 31
51 Inglés simple Simple English simple 155 354 537 269 6 814 413 16 948 908 1135 36 76
52 Urdú اردو ur 151 893 850 825 4 084 709 13 108 975 288 10 275 101
53 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 151 740 350 645 3 189 835 17 102 487 159 16 15
54 Hindi हिन्दी hi 136 365 970 881 4 505 665 8 530 969 1884 4223 173
55 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 136 179 311 361 1 181 725 7 122 953 122 1454 6
56 Tailandés ไทย th 135 247 830 101 8 705 887 14 375 902 1097 33 981 276
57 Xeorxiano ქართული ka 135 111 394 575 3 803 701 4 118 294 293 14 361 35
58 Uzbeco O‘zbek uz 133 275 631 084 2 076 813 10 50 592 169 1219 45
59 Latín Latina la 132 212 260 802 3 501 348 21 128 624 144 0 12
60 Támil தமிழ் ta 127 211 396 390 2 907 459 39 170 006 335 7793 32
61 Volapük Volapük vo 124 144 254 887 3 209 084 3 27 453 34 0 13
62 Galés Cymraeg cy 107 143 236 202 9 735 722 14 59 538 127 17 781 59
63 Macedonio Македонски mk 104 252 465 956 3 919 150 17 86 589 285 7931 101
64 Taxico Тоҷикӣ tg 100 422 240 831 1 121 227 6 27 968 55 437 9
65 Letón Latviešu lv 100 372 406 599 3 172 516 13 89 147 286 24 183 72
66 Asturiano Asturianu ast 100 142 157 357 2 777 976 9 67 701 147 0 5
67 Malgaxe Malagasy mg 92 712 237 135 979 321 3 22 443 32 3 10
68 Afrikaans Afrikaans af 88 972 276 329 2 135 329 14 120 208 201 9267 34
69 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 88 959 213 070 2 424 504 3 32 521 68 4710 22
70 Occitano Occitan oc 87 824 147 632 2 153 489 5 40 413 67 901 6
71 Bosníaco Bosanski bs 82 080 357 654 3 144 450 9 121 536 180 6866 99
72 Bengalí বাংলা bn 81 864 748 175 3 996 560 12 268 986 1153 7542 353
73 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 79 758 105 469 353 922 2 24 849 65 2677 0
74 Albanés Shqip sq 78 636 233 419 2 073 265 14 120 768 294 11 389 34
75 Cantonés 粵語 zh-yue 77 549 197 347 1 373 488 11 195 246 235 1668 16
76 Tagalo Tagalog tl 76 462 236 116 1 738 133 12 104 634 128 1906 32
77 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 233 196 467 845 406 2 21 291 16 0 12
78 Telugu తెలుగు te 70 251 265 757 2 850 045 15 94 502 205 12 770 83
79 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 69 072 192 677 2 106 122 4 62 891 131 1484 35
80 Bretón Brezhoneg br 67 747 132 141 1 861 415 4 57 670 94 5401 12
81 Malaialam മലയാളം ml 67 704 420 609 3 229 636 19 133 935 356 6190 208
82 Piemontés Piemontèis pms 64 598 99 263 845 905 10 21 462 23 2078 2
83 Baixo saxón Plattdüütsch nds 60 943 123 610 911 895 4 38 879 52 0 7
84 Sundanés Basa Sunda su 59 859 93 301 596 241 8 23 493 68 547 1
85 Haitiano Krèyol ayisyen ht 57 957 70 891 739 202 2 22 647 38 0 0
86 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 57 782 124 210 2 254 047 5 46 273 85 2462 23
87 Xavanés Basa Jawa jv 57 247 153 801 1 508 154 6 42 889 103 5446 27
88 Scots Scots sco 56 549 204 762 740 294 6 67 564 110 1659 24
89 Marathi मराठी mr 56 255 231 005 1 733 466 9 118 490 261 19 186 72
90 Suahili Kiswahili sw 55 831 115 925 1 098 707 11 40 696 156 2230 10
91 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 52 479 85 625 546 624 3 25 005 35 238 2
92 Irlándes Gaeilge ga 52 173 85 015 952 597 8 42 205 104 1169 4
93 Silesiano Ślůnski szl 51 938 63 587 329 091 3 17 162 26 0 0
94 Bashkir Башҡорт ba 51 146 144 417 934 264 8 27 122 86 1391 21
95 Islandés Íslenska is 49 105 130 100 1 659 610 28 71 815 135 3060 34
96 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 45 387 119 206 504 249 5 76 121 159 2848 11
97 Frisón occidental Frysk fy 43 498 132 652 983 696 9 35 783 65 7007 31
98 Chuvaxo Чăваш cv 42 653 76 679 667 230 3 25 875 51 536 5
99 Lombardo Lumbaart lmo 39 341 101 505 994 677 6 28 713 33 4436 24
100 Aragonés Aragonés an 36 728 112 740 1 648 424 6 55 964 78 1287 62
101 Nepalés नेपाली ne 34 045 94 936 769 073 8 46 546 99 1055 25
102 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 33 854 116 568 507 823 9 31 787 116 1410 26
103 Yoruba Yorùbá yo 32 315 55 604 524 570 3 19 924 33 172 4
104 Bávaro Boarisch bar 30 859 111 025 740 706 7 51 038 64 1341 45
105 Ido Ido io 29 243 43 745 954 064 5 28 040 47 1 5
106 Gujaratí ગુજરાતી gu 28 880 98 808 694 831 3 55 348 66 0 41
107 Wu 吴语 wuu 28 320 40 616 264 436 4 63 986 50 231 1
108 Alemánico Alemannisch als 26 997 64 590 955 427 9 75 262 74 501 28
109 Kurdo Kurdî / كوردی ku 26 851 65 925 747 243 4 40 580 83 580 24
110 Siciliano Sicilianu scn 26 072 55 271 726 667 7 34 593 34 1408 16
111 Canarés ಕನ್ನಡ kn 25 781 114 063 973 705 5 61 641 466 3507 100
112 Kurdo central Soranî ckb 25 493 133 881 663 240 7 38 949 109 970 89
113 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 095 58 503 782 568 2 20 265 23 49 23
114 Interlingua Interlingua ia 22 086 35 226 618 783 7 36 822 35 4 6
115 Quechua Runa Simi qu 21 795 53 842 638 874 2 22 703 31 0 25
116 Véneto Vèneto vec 19 309 44 547 617 054 3 25 452 39 724 23
117 Mongol Монгол mn 19 006 78 105 607 428 5 62 971 110 1454 75
118 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 16 855 28 465 349 767 5 20 738 29 109 5
119 Valón Walon wa 15 619 40 119 353 985 3 18 160 27 2098 21
120 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 541 66 067 382 841 6 24 252 55 127 61
121 Cingalés සිංහල si 15 536 71 855 446 616 3 44 665 100 4549 81
122 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 445 30 920 86 308 4 15 640 20 4 2
123 Escocés Gàidhlig gd 15 061 31 101 553 925 3 21 522 27 347 20
124 Yiddish ייִדיש yi 14 993 41 835 548 973 3 36 461 44 1062 42
125 Amhárico አማርኛ am 14 831 45 377 359 109 3 30 877 27 1753 33
126 Napolitano Nnapulitano nap 14 559 23 344 660 095 3 22 916 22 284 10
127 Ilocano Ilokano ilo 14 195 57 291 352 190 2 13 670 17 0 56
128 Bugi Basa Ugi bug 14 127 18 764 192 733 1 10 349 7 0 1
129 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 13 659 29 775 141 795 3 13 361 25 0 6
130 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 544 34 539 368 565 4 19 608 32 138 25
131 Maithili मैथिली mai 13 511 34 745 203 481 5 8406 24 105 14
132 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 344 29 070 208 824 1 12 648 14 483 9
133 Feroés Føroyskt fo 13 303 39 258 357 935 4 22 356 44 0 34
134 Zazaki Zazaki diq 13 267 32 175 407 917 6 19 363 24 215 25
135 Mazanderani مَزِروني mzn 13 127 28 743 150 032 3 22 083 30 270 7
136 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 12 942 41 877 182 849 4 11 581 28 87 21
137 Limburgués Limburgs li 12 733 62 834 440 652 7 21 765 26 624 108
138 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 12 316 32 458 135 513 3 18 224 25 2296 11
139 Iacut Саха тыла sah 12 199 42 567 350 332 3 18 089 41 1766 51
140 Navajo Diné bizaad nv 12 169 24 300 233 883 3 12 332 14 549 9
141 Oseto Иронау os 11 884 45 560 476 403 3 19 175 20 179 83
142 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 454 60 897 450 682 5 28 393 224 437 137
143 Paxto پښتو ps 10 966 40 840 246 783 1 21 179 69 1507 44
144 Aceh Bahsa Acèh ace 10 309 17 605 116 998 2 19 531 26 0 3
145 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 270 16 831 95 846 1 8423 16 0 2
146 Frisón setentrional Frasch frr 10 265 28 270 180 197 5 13 736 26 982 19
147 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 10 184 81 861 344 008 7 81 951 74 0 208
148 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 106 24 787 178 856 1 10 933 24 0 15
149 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 9774 35 475 253 387 2 24 029 22 193 49
150 Bikol central Bikol bcl 9356 17 407 187 597 2 15 077 24 878 7
151 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9277 17 833 117 107 1 25 809 24 0 5
152 Tarentino Tarandíne roa-tara 9249 17 389 136 280 2 9224 10 290 6
153 Kapampangan Kapampangan pam 8637 18 636 282 090 2 16 632 20 412 20
154 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8175 10 086 39 413 1 4496 9 0 0
155 Khmer ភាសាខ្មែរ km 7984 29 135 242 385 4 29 129 55 1196 58
156 [[]] արեւմտահայերէն hyw 7817 16 006 156 962 2 2536 42 0 10
157 Saami setentrional Sámegiella se 7608 19 541 293 718 6 21 539 32 0 36
158 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 7440 15 295 117 038 1 19 248 24 0 8
159 Maorí Māori mi 7159 12 873 148 933 2 11 923 16 0 7
160 Flamengo occidental West-Vlams vls 7079 19 982 303 261 5 20 035 29 500 50
161 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 7033 23 059 145 435 2 13 882 33 0 32
162 Bihari भोजपुरी bh 7030 56 710 665 418 2 21 340 37 56 585
163 Náhuatl Nāhuatl nah 6976 18 394 450 270 3 17 762 17 175 65
164 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 6933 17 428 305 665 6 20 603 26 610 40
165 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 6665 15 824 36 770 2 1416 6 14 4
166 Gan 贛語 gan 6430 33 358 392 386 4 33 535 19 146 206
167 Vepsio Vepsän kel' vep 6387 23 977 123 672 1 11 608 20 0 39
168 Assamés অসমীয়া as 6368 49 138 215 172 5 25 231 65 1195 197
169 Sardo Sardu sc 6354 14 006 163 057 4 16 991 29 140 16
170 Abkhazo Аҧсуа ab 6031 17 558 94 093 2 14 269 31 9 19
171 Gilaki گیلکی glk 5925 12 321 53 680 3 11 841 18 807 5
172 Tibetano བོད་སྐད bo 5873 17 033 137 036 1 21 158 17 0 29
173 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 5871 17 543 118 124 3 9559 23 0 26
174 Corso Corsu co 5788 13 052 364 988 2 16 084 21 0 44
175 Somalí Soomaali so 5751 20 486 198 869 1 24 920 88 0 63
176 Turcomán تركمن / Туркмен tk 5658 13 369 211 182 2 18 827 29 308 29
177 Võro Võro fiu-vro 5533 10 476 169 302 2 10 922 20 211 12
178 Luri لۊری شومالی lrc 5357 9299 125 427 2 4313 14 0 7
179 Komi Коми kv 5329 14 667 133 580 1 11 003 16 0 27
180 Caxubio Kaszëbsczi csb 5327 8522 182 760 3 12 908 18 0 7
181 Manx Gaelg gv 4995 16 911 298 307 3 15 398 15 181 100
182 Shona chiShona sn 4990 12 017 70 842 1 11 030 17 0 11
183 Udmurto Удмурт кыл udm 4847 14 827 114 128 4 11 412 26 9 32
184 Zelandés Zeêuws zea 4727 8944 110 223 4 9825 20 1 9
185 Occidental Interlingue ie 4717 7599 123 079 1 13 316 27 0 6
186 Picardo Picard pcd 4659 9544 64 294 2 11 822 15 49 7
187 Aimará Aymar aru ay 4646 8223 90 857 1 12 914 19 0 6
188 Hausa هَوُسَ ha 4626 10 035 57 289 3 10 366 32 0 7
189 Cabilo Taqbaylit kab 4502 12 232 94 015 2 9431 12 0 22
190 Normando Nouormand/Normaund nrm 4330 9561 213 289 1 10 482 13 0 32
191 Uigur Oyghurque ug 4242 12 336 146 123 1 15 891 19 290 43
192 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4057 11 182 80 021 6 7687 19 10 22
193 Frisón oriental Seeltersk stq 4017 10 471 118 504 4 10 630 12 442 29
194 Córnico Kernewek/Karnuack kw 3938 8346 176 830 1 11 214 17 0 26
195 Hawaiano Hawai'i haw 3860 6788 91 145 1 11 947 13 0 7
196 Mirandés Mirandés mwl 3783 9980 95 874 2 10 242 20 0 25
197 Guaraní Avañe'ẽ gn 3725 8905 109 531 2 13 262 23 0 23
198 Konkani कोंकणी gom 3724 8440 182 228 3 5678 30 0 34
199 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 3708 5813 32 982 2 4464 20 0 1
200 Lígur Lìgure lij 3676 15 511 166 371 3 11 024 26 0 111
201 Romanche Rumantsch rm 3644 8769 157 128 3 15 210 24 50 35
202 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3545 12 739 205 190 5 16 504 23 23 108
203 Laosiano ລາວ lo 3540 11 000 84 286 1 12 203 17 0 34
204 Francoprovenzal Arpitan frp 3526 9193 191 603 2 11 862 14 0 53
205 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3452 9157 56 063 1 6586 9 0 16
206 Maltés Malti mt 3442 15 505 253 858 3 16 590 31 1149 201
207 Friulano Furlan fur 3338 7833 166 600 2 11 105 13 318 38
208 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3250 10 894 137 480 1 14 751 20 0 69
209 Doteli डोटेली dty 3242 16 832 222 086 3 3613 17 3 231
210 Carelio Livvinкarjala olo 3230 8014 27 097 2 4232 21 0 7
211 Anglosaxón Englisc ang 3186 15 006 196 916 2 105 022 44 300 180
212 Estremeño Estremeñu ext 3180 7214 110 954 1 13 556 13 0 24
213 Lingala Lingala ln 3136 8234 119 553 3 9651 15 31 38
214 Chavacano Chavacano cbk-zam 3023 5565 100 045 2 11 557 11 0 12
215 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3002 10 649 121 443 2 20 271 11 933 73
216 Banjarí Bahasa Banjar bjn 2968 16 600 65 383 2 9961 40 1 83
217 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2860 10 361 1 600 781 3 18 455 11 0 1062
218 Gagauzo Gagauz gag 2726 6280 63 877 1 9576 17 0 17
219 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2647 6725 86 955 4 8388 14 0 30
220 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 2541 4991 24 579 3 1417 17 0 4
221 Pali पाऴि pi 2540 4475 96 429 1 5396 5 0 12
222 Pangasinés Pangasinan pag 2531 7739 66 572 1 6160 10 0 36
223 Santali Santhali sat 2443 7773 40 962 3 2095 36 0 25
224 Avaro Авар av 2420 10 335 71 176 2 10 894 20 0 73
225 [[]] Bhāṣa Bali ban 2176 4393 25 093 1 935 31 0 5
226 Buriato Буряад bxr 2162 7903 54 362 2 11 220 19 0 48
227 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2082 10 876 80 878 1 7812 11 0 132
228 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2036 14 121 105 110 2 7984 8 0 262
229 Tuva Тыва дыл tyv 1985 7922 32 970 1 5988 19 0 37
230 Zhuang Cuengh za 1952 4098 38 657 1 7984 9 0 11
231 Papiamento Papiamentu pap 1941 4713 72 425 2 10 149 19 0 31
232 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1883 4820 43 009 2 8463 19 0 21
233 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1877 5683 103 130 1 25 729 20 0 74
234 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 1820 5187 71 843 1 8607 17 0 47
235 Sakizaya Sakizaya szy 1746 4098 89 327 0 764 30 0 39
236 Tongano faka Tonga to 1738 5045 39 724 2 6785 6 11 28
237 Novial Novial nov 1671 4538 174 833 2 8961 7 0 113
238 Groenlandés Kalaallisut kl 1669 3983 72 526 3 10 278 15 0 35
239 Patois xamaicano Patois jam 1648 2912 19 843 1 4963 12 0 4
240 Neoarameo asirio ܐܪܡܝܐ arc 1647 6016 93 352 2 15 852 16 0 109
241 Tok pisin Tok Pisin tpi 1608 5822 84 857 1 9929 9 0 100
242 Kabye Kabɩyɛ kbp 1603 3125 14 528 1 2422 11 0 4
243 Kabardino адыгэбзэ kbd 1584 6658 42 422 2 7523 15 0 65
244 Tetum Tetun tet 1474 3787 63 213 2 7363 10 0 41
245 Ibo Igbo ig 1446 6050 65 107 2 10 167 23 0 109
246 Wolof Wolof wo 1387 5157 102 455 2 11 720 12 0 146
247 Zulú isiZulu zu 1383 5625 55 802 1 13 010 25 0 93
248 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1368 2897 19 615 1 5774 10 0 8
249 Nauruano dorerin Naoero na 1309 4129 81 150 1 9005 5 0 91
250 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1268 5621 75 193 2 3509 53 0 157
251 Lojban Lojban jbo 1251 5604 109 162 3 12 497 14 0 235
252 Arumanés Armãneashce roa-rup 1225 3916 202 612 1 11 241 10 0 249
253 Inguxo ГӀалгӀай inh 1223 5195 33 078 2 1553 9 4 67
254 Lak Лакку lbe 1220 12 523 45 556 1 6642 10 0 312
255 Bislama Bislama bi 1219 2948 38 105 1 9120 5 0 26
256 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1204 2883 52 162 1 5846 4 0 35
257 Congo KiKongo kg 1197 2810 42 837 2 7988 10 0 27
258 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1192 6677 51 089 2 7062 11 0 162
259 Luganda Luganda lg 1178 4421 25 142 1 5492 11 0 43
260 Atikamekw Atikamekw atj 1155 2109 11 808 6 2199 26 0 3
261 Sranan tongo Sranantongo srn 1076 2663 38 083 1 5841 5 0 31
262 Xosa isiXhosa xh 1043 3634 31 342 1 8967 15 0 53
263 Crioulo de Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1001 2505 14 975 0 478 13 0 13
264 Latgalio Latgaļu ltg 932 3164 34 305 1 5397 12 0 62
265 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 834 3697 43 988 1 16 271 12 0 140
266 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 825 3663 42 379 2 14 376 14 0 136
267 Samoano Gagana Samoa sm 824 2937 39 424 1 7336 11 0 88
268 Pitcairnés Norfuk pih 796 3081 41 242 2 8314 8 0 110
269 Akan Akana ak 793 2938 21 855 1 8974 19 0 54
270 Oromo Oromoo om 786 3311 31 925 1 6959 11 0 99
271 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 780 2601 32 260 1 6499 11 0 67
272 Tswana Setswana tn 710 2841 22 736 1 7093 8 0 72
273 Twi Twi tw 705 2240 20 276 1 9206 10 0 42
274 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 701 4981 77 038 2 19 049 18 0 576
275 Tsonga Xitsonga ts 683 3568 34 842 2 6988 12 0 174
276 Romaní romani - रोमानी rmy 674 2580 47 852 1 13 824 10 0 148
277 Bambara Bamanankan bm 664 2570 38 327 1 8170 9 0 122
278 Sotho Sesotho st 656 2385 23 785 1 7408 10 0 69
279 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 618 2191 23 412 1 8613 13 0 69
280 Kirundi Kirundi rn 615 2340 20 403 1 6183 7 0 68
281 Tumbuka chiTumbuka tum 586 1973 21 880 1 5828 10 0 62
282 Chichewa Chi-Chewa ny 565 2959 21 653 3 6317 12 0 131
283 [[]] ߒߞߏ nqo 546 862 4787 0 692 13 0 1
284 Chamorro Chamoru ch 512 2426 20 986 1 11 878 10 0 120
285 Suazi SiSwati ss 504 2272 36 925 3 6187 14 0 199
286 [[]] ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 468 1974 16 026 2 620 22 0 84
287 Póntico Ποντιακά pnt 467 1995 34 319 1 7744 11 0 184
288 Adigueo адыгабзэ ady 417 2026 8489 1 3956 14 0 62
289 Inuit ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 403 2886 42 417 2 13 603 10 0 557
290 Venda Tshivenda ve 369 1773 17 180 1 5177 11 0 140
291 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 368 1693 32 848 1 7282 8 0 251
292 Ewe Eʋegbe ee 358 2693 48 283 2 10 887 8 0 762
293 Inupiak Iñupiak ik 280 2312 35 351 1 6379 9 0 805
294 Sango Sängö sg 262 1636 19 522 1 4884 6 0 328
295 Fula Fulfulde ff 238 1842 21 503 1 6220 14 0 530
296 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 222 2046 28 058 1 7363 8 0 925
297 Tigriña ትግርኛ ti 201 1705 20 153 1 6585 14 0 661
298 Dinka Thuɔŋjäŋ din 122 770 5342 1 4316 9 0 195
299 Cree Nehiyaw cr 104 2039 34 708 2 12 291 16 0 5892
300 Ndonga Ndonga ng[5] 8 442 5921 1 1996 2 0 39 425
301 Choctaw Choctaw cho[5] 6 201 4218 1 1570 3 0 22 165
302 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[5] 4 206 4212 1 1903 2 0 52 143
302 Kuanyama Kuanyama kj[5] 4 114 3548 1 1236 2 0 23 536
304 Yi ꆇꉙ ii[5] 3 189 11 653 1 1725 2 0 237 005
304 Hiri motu Hiri motu ho[5] 3 129 3786 1 1387 2 0 51 771
306 Afar Qafara aa[5] 1 510 4681 1 3580 3 0 2 377 957
306 Muscogee Mvskoke mus[5] 1 115 3601 1 1898 5 0 406 944
308 Herero Otjiherero hz[5] 0 176 4481 1 3328 4 0 0
308 Canuri Kanuri kr[5] 0 162 4641 1 4795 2 0 0
Total 52 189 596 214 838 238 2 720 834 457 3882[6] 87 504 934[6] 324 556[6] 2 645 842 123

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

Notas[edit | edit source]

  1. 1,0 1,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  2. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  3. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  4. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 5,8 5,9 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  6. 6,0 6,1 6,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase tamén[edit | edit source]

Outras páxinas[edit | edit source]

Ligazóns externas[edit | edit source]