Lista de Wikipedias

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Pantalla do portal de Wikipedia amosando as diferentes linguas clasificadas por número de artigos.

Wikipedia é unha enciclopedia en liña baseada nun wiki multilingüe e de contido libre editado e mantido por unha comunidade de editores, a cal comezou o 15 de xaneiro de 2001 coa versión en lingua inglesa. Pouco despois, creáronse edicións en linguas diferentes do inglés: as edicións en alemán e o catalán foron creadas o 16 de marzo,[1] a edición en francés o 23 de marzo,[2] e a sueca creouse o 23 de maio.[3]

Táboa[editar | editar a fonte]

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[4] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[5] P. de cont.[4] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[6] Ficheiros Prof.[7]
1 Inglés English en 6 379 917 54 219 604 1 040 793 639 1082 42 238 799 124 081 893 862 1079
2 Cebuano Sinugboanong ceb 5 932 106 10 677 424 33 009 026 6 82 622 206 0 1
3 Sueco Svenska sv 2 922 417 6 757 759 49 563 852 64 790 142 2252 0 12
4 Alemán Deutsch de 2 616 271 7 245 750 214 325 621 189 3 776 282 17 473 129 277 92
5 Francés Français fr 2 361 526 11 532 900 186 024 657 157 4 186 311 17 123 65 848 243
6 Neerlandés Nederlands nl 2 066 834 4 373 139 59 787 900 37 1 164 536 3584 20 17
7 Ruso Русский ru 1 755 157 6 687 188 116 464 323 78 3 038 147 10 584 232 488 137
8 Italiano Italiano it 1 717 439 7 202 943 122 788 293 114 2 166 026 7532 142 460 173
9 Castelán Español es 1 715 628 7 497 798 138 013 411 65 6 331 970 14 695 0 209
10 Polaco Polski pl 1 490 032 3 440 454 64 386 844 104 1 123 718 4036 258 32
11 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 337 166 1 585 436 5 728 959 7 162 849 160 1454 0
12 Xaponés 日本語 ja 1 291 026 3 806 434 85 452 541 41 1 837 685 15 223 39 259 85
13 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 269 421 19 306 884 66 105 275 21 823 930 2685 23 107 691
14 Waray-waray Winaray war 1 265 504 2 880 997 6 238 238 3 49 452 93 42 3
15 Chinés 中文 zh 1 230 129 6 745 988 67 498 250 65 3 134 433 8733 57 329 201
16 Árabe العربية ar 1 136 610 7 442 930 55 252 543 27 2 130 075 4881 47 170 228
17 Ucraíno Українська uk 1 114 884 3 879 470 33 388 178 45 574 891 2871 111 712 52
18 Portugués Português pt 1 074 085 5 214 495 61 902 496 68 2 647 736 9180 57 603 176
19 Persa فارسی fa 834 823 5 103 607 33 084 545 37 1 059 240 5661 77 064 169
20 Catalán Català ca 688 001 1 705 329 28 230 621 21 396 820 1079 14 306 36
21 Serbio Српски / Srpski sr 649 522 3 924 302 24 019 060 21 291 576 739 34 098 155
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 596 469 3 002 097 19 125 481 34 1 276 741 3246 55 518 103
23 Noruegués Norsk (Bokmål) no 564 180 1 597 647 21 803 170 37 532 300 1283 5 45
24 Coreano 한국어 ko 552 230 2 548 639 30 244 737 25 699 781 2166 12 138 155
25 Finés Suomi fi 516 592 1 364 819 19 954 123 31 490 875 1667 64 981 39
26 Húngaro Magyar hu 492 206 1 406 364 24 172 559 28 484 350 1504 8085 59
27 Checo Čeština cs 488 311 1 339 890 20 450 948 34 549 251 1980 1 46
28 Serbocroata Srpskohrvatski sh 455 543 4 641 070 41 164 506 12 164 887 198 10 278 748
29 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 430 917 1 060 602 3 106 993 6 49 497 95 362 6
30 Turco Türkçe tr 427 726 2 105 706 26 154 208 25 1 331 260 3339 36 046 191
31 Romanés Română ro 422 964 2 304 901 14 279 982 19 563 219 853 38 816 122
32 Checheno Нохчийн ce 409 691 788 944 6 644 291 3 26 999 44 304 7
33 Éuscaro Euskara eu 380 294 782 872 8 653 257 12 127 096 284 0 12
34 Malaio Bahasa Melayu ms 353 638 986 763 5 282 555 14 281 358 631 19 615 17
35 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 319 654 458 840 3 184 868 6 39 026 109 5626 1
36 Esperanto Esperanto eo 303 574 668 236 7 279 266 16 187 801 357 6926 15
37 Hebreo עברית he 303 043 1 267 217 32 163 862 38 882 177 2937 70 446 256
38 Armenio Հայերեն hy 287 991 970 165 8 083 438 11 113 722 490 10 975 46
39 Búlgaro Български bg 275 040 611 737 11 097 330 27 294 700 656 561 27
40 Dinamarqués Dansk da 269 679 882 248 10 836 419 24 412 708 787 0 63
41 Azarí do sur تۆرکجه azb 240 774 564 846 1 487 674 5 32 331 116 178 4
42 Eslovaco Slovenčina sk 237 630 536 132 7 223 931 9 207 573 500 0 21
43 Casaco Қазақша kk 229 023 572 827 2 924 317 18 111 701 212 10 365 11
44 Minangkabau Minangkabau min 224 776 336 805 2 058 724 6 14 175 59 171 1
45 Estoniano Eesti et 222 086 527 824 5 956 357 33 155 999 535 732 21
46 Croata Hrvatski hr 209 727 471 863 6 052 049 15 261 457 524 20 629 20
47 Belaruso Беларуская be 208 619 620 182 3 913 400 10 109 679 266 3290 24
48 Lituano Lietuvių lt 199 547 486 606 6 348 508 10 156 717 300 23 361 26
49 Grego Ελληνικά el 197 548 591 756 9 042 054 22 340 310 1037 18 105 60
50 Inglés simple Simple English simple 196 162 641 108 7 758 364 18 1 132 582 1061 36 62
51 Azarí Azərbaycan az 178 391 481 385 6 133 682 16 230 969 730 23 695 36
52 Galego Galego gl 176 380 439 395 5 863 605 8 119 487 258 2145 29
53 Esloveno Slovenščina sl 173 617 425 828 5 561 359 24 203 822 320 8259 27
54 Urdú اردو ur 165 044 949 309 4 748 383 11 135 018 288 11 479 112
55 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 159 560 366 398 3 323 538 14 114 541 135 16 15
56 Xeorxiano ქართული ka 156 296 444 315 4 238 256 4 134 098 259 14 862 32
57 Hindi हिन्दी hi 149 629 1 127 802 5 313 675 7 651 137 1461 3498 201
58 Támil தமிழ் ta 140 820 443 702 3 273 481 34 195 114 377 8042 34
59 Tailandés ไทย th 140 661 906 888 9 620 475 16 409 186 1067 27 715 314
60 Uzbeko O‘zbek uz 137 963 633 231 2 274 833 11 64 751 192 1673 46
61 Latín Latina la 135 976 271 862 3 631 885 21 146 978 169 0 13
62 Galés Cymraeg cy 133 587 269 708 10 987 395 16 68 604 117 11 328 42
63 Asturiano Asturianu ast 128 086 222 416 3 387 316 10 93 280 122 0 8
64 Volapük Volapük vo 127 001 259 556 3 259 873 2 30 524 33 0 13
65 Cantonés 粵語 zh-yue 119 514 263 807 1 695 970 13 225 393 349 2512 9
66 Macedonio Македонски mk 116 923 498 010 4 634 596 12 96 920 200 8512 98
67 Bengalí বাংলা bn 113 108 942 125 5 420 790 13 345 300 1304 13 864 309
68 Letón Latviešu lv 108 941 444 292 3 471 810 13 100 912 266 25 369 74
69 Taxico Тоҷикӣ tg 104 151 255 908 1 263 042 6 33 009 64 473 10
70 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 101 758 201 589 685 467 4 94 956 179 2897 3
71 Afrikaans Afrikaans af 100 197 365 782 2 448 134 16 140 139 199 9540 47
72 Malgaxe Malagasy mg 94 152 243 973 1 036 883 3 26 704 47 3 10
73 Bosníaco Bosanski bs 87 320 360 424 3 337 816 9 136 093 166 5489 90
74 Occitano Occitan oc 86 872 154 644 2 280 049 4 45 498 81 916 8
75 Albanés Shqip sq 83 794 253 232 2 247 545 12 135 107 224 4716 36
76 Baixo saxón Plattdüütsch nds 82 672 157 153 980 275 4 45 390 56 0 5
77 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 80 859 108 451 388 666 3 30 016 89 2688 0
78 Marathi मराठी mr 79 803 267 718 1 953 071 10 136 311 207 19 142 40
79 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 75 897 217 179 2 249 252 4 70 983 131 1763 35
80 Malayalam മലയാളം ml 75 542 468 825 3 610 486 15 153 550 336 6734 208
81 Telugu తెలుగు te 72 785 292 123 3 346 040 13 107 672 203 15 433 104
82 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 346 196 884 847 941 2 23 689 18 0 12
83 Bretón Brezhoneg br 69 977 136 860 1 906 227 3 65 533 89 5398 12
84 Véneto Vèneto vec 68 524 138 089 1 085 922 5 29 751 50 724 8
85 Suahili Kiswahili sw 67 183 136 355 1 189 180 14 49 315 150 2262 9
86 Piemontés Piemontèis pms 65 849 100 844 852 741 4 23 976 35 2070 2
87 Xavanés Basa Jawa jv 64 335 168 653 1 568 179 6 49 608 105 5431 24
88 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 63 793 107 886 590 847 2 29 748 51 238 2
89 Haitiano Krèyol ayisyen ht 63 117 76 868 789 141 3 26 383 42 0 0
90 Sundanés Basa Sunda su 60 947 96 510 616 330 7 26 601 82 545 2
91 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 60 219 129 279 2 355 727 5 51 883 81 2276 23
92 Bashkir Башҡорт ba 57 944 163 517 1 073 148 6 32 460 85 1423 21
93 Irlándes Gaeilge ga 55 561 91 848 1 010 915 7 48 657 89 1125 4
94 Silesiano Ślůnski szl 54 342 67 111 339 839 3 19 925 39 0 0
95 Islandés Íslenska is 53 217 138 064 1 725 599 19 81 254 161 3193 31
96 Kurdo Kurdî / كوردی ku 50 136 103 811 1 048 860 3 47 709 103 565 11
97 Lombardo Lumbaart lmo 48 810 115 435 1 054 700 8 34 334 52 4437 17
98 Chuvaxo Чăваш cv 46 661 88 761 718 953 3 29 075 50 537 6
99 Frisón occidental Frysk fy 46 403 142 831 1 047 658 9 40 783 70 7335 31
100 Tagalo Tagalog tl 44 563 230 303 1 890 882 11 115 995 150 1897 142
101 Wu 吴语 wuu 42 657 55 401 288 450 4 73 735 54 176 0
102 Aragonés Aragonés an 40 497 122 115 1 755 152 6 63 617 75 1495 58
103 Scots Scots sco 40 451 146 600 846 335 5 86 654 94 690 39
104 Zazaki Zazaki diq 40 031 60 268 478 638 5 22 769 47 209 2
105 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 36 330 127 871 570 910 9 38 530 89 1548 28
106 Kurdo central کوردی ckb 34 698 162 524 839 857 7 46 709 128 1377 70
107 Yoruba Yorùbá yo 33 469 57 997 542 285 3 22 986 70 172 5
108 Nepalés नेपाली ne 32 169 101 366 1 031 081 7 54 411 93 1246 47
109 Bávaro Boarisch bar 31 681 115 431 799 341 4 58 870 61 1319 48
110 Ido Ido io 30 447 45 607 972 643 5 31 583 51 0 5
111 Gujaratí ગુજરાતી gu 29 600 111 079 796 077 3 64 117 88 0 54
112 Alemánico Alemannisch als 27 960 67 947 995 521 10 85 971 85 565 29
113 Kanarés ಕನ್ನಡ kn 27 204 126 031 1 077 159 4 70 670 129 2463 112
114 Siciliano Sicilianu scn 26 176 55 578 730 814 6 38 941 48 1407 16
115 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 088 62 467 846 858 3 22 354 30 47 30
116 Interlingua Interlingua ia 23 217 37 071 637 609 7 41 693 41 4 6
117 Quechua Runa Simi qu 22 928 55 646 645 955 3 25 717 51 0 23
118 Mongol Монгол mn 20 795 93 904 673 993 5 72 344 93 1474 88
119 Cingalés සිංහල si 17 402 77 200 488 808 3 53 606 128 3109 74
120 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 16 909 28 718 352 246 5 23 017 33 109 5
121 Navajo Diné bizaad nv 16 902 30 257 268 839 3 13 991 11 633 5
122 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 16 514 33 200 163 908 3 15 728 30 0 5
123 Kotava Kotava avk 16 143 19 552 75 081 5 1913 36 0 0
124 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 809 71 003 433 948 5 29 046 69 125 74
125 Escocés Gàidhlig gd 15 529 31 733 561 523 7 24 233 34 347 19
126 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 506 31 067 87 639 4 17 771 30 4 2
127 Ilocano Ilokano ilo 15 373 67 858 385 867 2 15 326 25 0 66
128 Yiddish ייִדיש yi 15 283 43 779 570 389 3 42 128 48 1062 45
129 Amhárico አማርኛ am 14 969 46 114 365 989 2 35 951 58 1883 34
130 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 14 701 54 259 227 881 4 14 321 37 120 30
131 Napolitano Nnapulitano nap 14 685 23 590 663 050 3 25 970 30 281 10
132 Bugi Basa Ugi bug 14 141 18 856 195 312 1 11 516 19 0 1
133 Oseto Иронау os 14 124 53 378 500 550 3 21 232 29 164 72
134 Frisón setentrional Frasch frr 14 087 36 557 211 771 5 16 389 27 1269 14
135 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 761 35 224 375 525 4 21 850 38 133 25
136 Maithili मैथिली mai 13 684 37 850 226 463 6 10 556 28 115 18
137 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 668 30 128 211 912 1 14 196 20 467 10
138 Feroés Føroyskt fo 13 627 39 976 365 493 4 25 293 52 0 34
139 Limburgués Limburgs li 13 488 64 967 450 465 7 24 834 33 623 101
140 Iacut Саха тыла sah 13 408 45 985 369 346 3 20 653 46 1765 47
141 Mazanderani مَزِروني mzn 13 352 29 949 158 106 3 26 562 44 265 8
142 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 12 912 34 360 147 452 3 21 542 35 2696 11
143 Aceh Bahsa Acèh ace 12 515 26 681 135 820 3 22 459 34 0 6
144 Paxto پښتو ps 12 435 48 388 271 517 2 25 469 50 1675 46
145 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 12 218 18 246 47 143 2 2830 19 0 0
146 Hausa هَوُسَ ha 12 059 21 620 112 328 5 14 817 149 0 3
147 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 11 567 29 993 160 740 2 16 214 25 0 13
148 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 527 66 482 461 640 5 32 891 33 445 157
149 Bikol central Bikol bcl 11 324 23 516 213 789 3 17 857 44 871 10
150 Valón Walon wa 11 253 26 584 381 358 4 20 767 33 659 26
151 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 10 994 91 447 369 633 6 90 208 71 0 216
152 Lígur Lìgure lij 10 764 25 775 222 459 7 13 207 31 2 16
153 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 290 17 985 98 876 1 9406 13 0 3
154 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 239 26 196 182 315 2 12 277 20 0 16
155 Zulú isiZulu zu 10 047 23 002 93 090 2 15 676 34 0 6
156 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 9974 39 505 265 963 2 27 471 41 193 59
157 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 9672 23 011 48 387 2 2625 20 60 3
158 Assamés অসমীয়া as 9489 66 659 298 998 4 31 022 148 1569 162
159 Balinés Bhāṣa Bali ban 9443 20 976 93 984 3 3446 37 23 6
160 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9421 18 100 120 719 1 28 712 28 0 5
161 Tarentino Tarandíne roa-tara 9305 17 618 139 326 2 10 264 13 290 6
162 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 9026 19 679 185 267 4 5685 38 0 13
163 Kapampangan Kapampangan pam 8861 21 412 294 482 2 18 404 23 403 27
164 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8441 10 377 48 648 1 5297 16 0 0
165 Occidental Interlingue ie 8392 11 880 144 557 2 15 422 26 0 2
166 Khmer ភាសាខ្មែរ km 8322 30 259 261 372 4 33 546 63 1101 60
167 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8177 17 005 127 263 1 22 807 19 87 8
168 Saami setentrional Sámegiella se 7770 20 608 298 784 6 24 628 24 0 39
169 Bihari भोजपुरी bh 7558 64 224 698 700 2 26 732 51 53 611
170 Flamengo occidental West-Vlams vls 7469 20 868 306 931 5 23 016 18 480 47
171 Shona chiShona sn 7324 15 097 89 559 1 13 983 25 0 6
172 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7315 18 595 314 447 7 23 863 21 578 40
173 Maorí Māori mi 7228 13 063 151 414 2 15 125 21 0 7
174 Sardo Sardu sc 7085 15 751 173 211 4 20 186 29 145 16
175 Náhuatl Nāhuatl nah 7007 18 574 463 282 3 19 653 23 175 67
176 Vepsio Vepsän kel' vep 6667 28 853 143 155 1 13 404 25 0 54
177 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 6580 22 837 133 158 3 10 979 19 0 35
178 Somalí Soomaali so 6518 23 189 216 790 2 29 248 88 0 61
179 Santali Santhali sat 6516 15 169 80 338 3 4281 30 0 9
180 Gan 贛語 gan 6451 33 494 393 611 3 36 643 25 146 206
181 Gilaki گیلکی glk 6340 13 318 59 346 3 13 374 15 807 5
182 Cabilo Taqbaylit kab 6201 15 498 104 151 3 11 146 14 0 15
183 Turcomán تركمن / Туркмен tk 6169 14 779 219 298 1 22 468 51 319 28
184 Corso Corsu co 6064 14 454 376 488 2 18 444 40 0 49
185 Tibetano བོད་སྐད bo 5963 17 382 139 008 1 24 420 25 0 29
186 Võro Võro fiu-vro 5870 11 366 173 457 4 12 332 21 201 13
187 Abkhazo Аҧсуа ab 5803 20 106 114 320 2 16 351 24 9 34
188 Komi Коми kv 5456 15 955 136 181 1 12 363 19 0 31
189 Caxubio Kaszëbsczi csb 5390 8665 184 802 3 14 520 27 0 7
190 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 5302 8934 33 229 1 881 17 0 1
191 Picardo Picard pcd 5239 10 273 67 342 3 14 384 27 49 6
192 Francoprovenzal Arpitan frp 5156 13 638 206 576 2 13 641 21 0 40
193 Udmurto Удмурт кыл udm 5106 16 351 117 538 4 12 837 23 9 34
194 Uigur Oyghurque ug 5077 14 525 151 851 1 18 312 30 282 36
195 Manx Gaelg gv 5046 16 979 299 360 3 17 064 20 181 98
196 Aimará Aymar aru ay 4904 8559 93 656 1 14 408 26 0 6
197 Zelandés Zeêuws zea 4759 9054 111 699 3 11 232 21 1 10
198 Córnico Kernewek/Karnuack kw 4709 10 351 188 475 2 12 763 27 6 26
199 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 4632 26 227 108 189 5 3613 45 8 89
200 Normando Nouormand/Normaund nrm 4580 9959 217 346 2 11 678 12 0 30
201 Maltés Malti mt 4237 17 870 270 975 5 18 814 38 1147 156
202 Guaraní Avañe'ẽ gn 4217 10 027 115 985 2 15 257 25 0 21
203 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4213 12 365 84 464 3 9011 21 10 25
204 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4141 6498 36 877 2 7615 33 0 1
205 Banjarí Bahasa Banjar bjn 4129 20 552 73 313 2 11 739 27 1 56
206 Frisón oriental Seeltersk stq 4048 10 591 119 824 4 11 860 14 438 29
207 Mirandés Mirandés mwl 3860 10 154 97 878 1 11 534 19 0 25
208 Laosiano ລາວ lo 3844 11 878 91 467 1 14 122 37 0 33
209 Saraiki سرائیکی skr 3750 4177 23 088 1 769 12 0 0
210 Romanche Rumantsch rm 3719 9190 160 401 3 17 256 17 51 37
211 Carelio Livvinкarjala olo 3656 9736 30 688 2 5365 18 0 8
212 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3603 12 938 207 576 5 18 561 23 23 107
213 Konkani कोंकणी gom 3543 8900 205 553 3 7865 12 0 52
214 Saami de Inari Anarâškielâ smn 3536 10 297 46 307 7 1367 15 0 16
215 Friulano Furlan fur 3448 8042 168 419 2 12 397 25 318 37
216 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3444 10 341 58 014 1 7396 14 0 22
217 Anglosaxón Englisc ang 3340 15 939 202 007 2 113 499 53 300 180
218 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3302 11 153 142 042 1 16 351 24 0 71
219 Doteli डोटेली dty 3300 18 452 236 126 3 4827 12 3 269
220 Estremeño Estremeñu ext 3295 7378 113 573 1 15 131 26 0 23
221 Tuva Тыва дыл tyv 3276 10 339 41 620 1 7350 20 0 18
222 Lingala Lingala ln 3235 8463 120 825 4 11 016 23 32 37
223 Chavacano Chavacano cbk-zam 3148 8064 107 650 2 12 792 17 0 32
224 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3010 10 770 123 849 2 22 238 18 933 76
225 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2910 10 512 1 602 012 3 20 384 18 0 1040
226 Gagauzo Gagauz gag 2792 6512 66 294 1 11 440 18 0 18
227 Buriato Буряад bxr 2735 9690 61 361 3 12 688 22 4 40
228 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2731 6881 89 385 4 9842 12 0 29
229 Pali पाऴि pi 2562 4550 99 650 1 6133 12 0 13
230 Pangasinés Pangasinan pag 2561 8714 72 173 1 7097 13 0 47
231 Avaro Авар av 2543 11 776 75 769 2 12 363 25 0 84
232 Awadhi अवधी awa 2437 5340 23 913 1 1317 11 0 6
233 Atayal Tayal tay 2406 2751 50 118 2 683 18 0 0
234 Hawaiano Hawai'i haw 2381 5346 95 362 1 13 897 19 0 27
235 Ibo Igbo ig 2317 7292 70 089 2 12 101 44 0 44
236 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 2265 5929 79 163 1 10 095 32 0 34
237 Papiamento Papiamentu pap 2211 5481 81 258 5 12 464 26 0 32
238 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2089 11 392 83 360 1 8731 21 0 145
239 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2045 14 317 105 777 2 9095 13 0 266
240 Sakizaya Sakizaya szy 1990 5233 124 153 1 1898 18 0 63
241 Zhuang Cuengh za 1963 4128 38 999 1 9076 17 0 11
242 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1924 5812 104 735 1 28 634 22 0 73
243 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1904 4999 44 589 1 9537 15 3 23
244 Inguxo ГӀалгӀай inh 1841 9278 45 105 2 2618 18 20 79
245 Arameo ܐܪܡܝܐ arc 1779 6325 94 740 2 17 692 17 0 97
246 Tongano faka Tonga to 1765 5124 40 341 2 8464 15 11 28
247 Kabye Kabɩyɛ kbp 1684 3304 15 046 3 3260 9 0 4
248 Patois xamaicano Patois jam 1673 2971 20 334 1 6392 16 0 4
249 Wolof Wolof wo 1648 5340 103 947 3 13 117 17 0 97
250 Nauruano dorerin Naoero na 1648 4801 88 787 2 10 698 17 4 67
251 Tok pisin Tok Pisin tpi 1630 5875 85 621 1 11 403 15 0 98
252 Kabardino адыгэбзэ kbd 1592 6726 43 386 2 8537 15 0 67
253 Atikamekw Atikamekw atj 1579 2648 13 761 6 3183 17 0 2
254 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1527 7620 94 918 2 4422 35 0 198
255 Novial Novial nov 1512 4409 176 587 3 10 173 15 0 147
256 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1502 3059 20 210 1 7322 10 0 7
257 Tetum Tetun tet 1488 3861 65 144 2 8298 16 0 42
258 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1449 9166 56 490 3 7939 17 0 174
259 Akan Akana ak 1426 3596 25 604 1 11 072 26 0 16
260 Ladino Ladin lld 1413 2079 20 153 2 1313 15 0 2
261 Luganda Luganda lg 1361 4679 26 121 1 6497 18 0 33
262 Bislama Bislama bi 1275 3091 39 117 1 11 302 42 0 25
263 Lojban Lojban jbo 1272 5671 110 888 3 14 032 16 0 233
264 Arromanés Armãneashce roa-rup 1263 4066 203 486 1 12 343 17 0 246
265 Lak Лакку lbe 1234 13 729 47 234 1 7344 14 0 352
266 Congo KiKongo kg 1228 2865 43 328 2 9182 13 0 26
267 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1214 2986 52 769 2 6472 14 0 37
268 Xosa isiXhosa xh 1212 3801 33 088 1 10 728 19 0 39
269 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1210 3366 34 468 1 7690 15 0 32
270 Sranan tongo Sranantongo srn 1088 2700 38 561 1 6582 10 0 31
271 Oromo Oromoo om 1072 3679 37 153 1 8602 16 0 59
272 Seediq Kari Seediq trv 1050 1994 73 604 3 709 22 0 29
273 Crioulo da Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1046 2544 16 015 1 1665 9 0 12
274 Shilha Taclḥit shi 1034 3500 29 854 3 629 19 0 48
275 Samoano Gagana Samoa sm 1017 3154 41 659 1 9048 18 0 58
276 Latgalio Latgaļu ltg 1009 3214 35 056 1 6187 10 0 52
277 N'ko ߒߞߏ nqo 987 2007 7948 1 2116 11 0 4
278 Nías Li Niha nia 981 2589 11 781 2 736 13 0 12
279 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 969 3802 45 525 1 20 085 20 0 102
280 Twi Twi tw 948 2572 25 228 1 10 775 19 0 28
281 Altai алтай тил alt 920 2626 29 345 2 930 24 0 38
282 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 904 3987 30 188 3 1977 21 0 88
283 Pitcairnés Norfuk pih 878 3250 42 930 1 9669 16 0 96
284 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 847 3755 44 757 2 16 435 22 0 140
285 Sotho Sesotho st 819 2664 25 528 1 8715 24 0 48
286 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 817 4192 44 312 2 8446 24 0 180
287 Madurés Madhurâ mad 811 1535 7364 0 935 14 0 3
288 Groenlandés Kalaallisut kl 810 2888 74 084 3 11 494 18 0 168
289 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 796 5277 79 157 2 21 497 29 0 475
290 Chichewa Chi-Chewa ny 785 3662 32 001 2 7997 20 0 117
291 Tswana Setswana tn 722 2890 24 488 1 8461 17 0 76
292 Bambara Bamanankan bm 720 3115 39 688 2 9181 18 0 140
293 Tsonga Xitsonga ts 709 3735 36 238 2 8148 12 0 176
294 Romaní romani - रोमानी rmy 689 2704 49 471 1 15 519 21 0 156
295 Dagbani Dagbanli dag 645 2497 20 799 3 846 47 0 68
296 Venda Tshivenda ve 634 2071 18 734 1 6459 13 0 46
297 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 621 2210 23 832 1 9811 12 0 70
298 Kirundi Kirundi rn 619 2388 21 637 1 8087 19 0 74
299 Tumbuka chiTumbuka tum 598 2092 23 047 1 6635 15 0 68
300 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 573 3123 44 014 2 15 652 19 0 279
301 Suazi SiSwati ss 540 2355 37 609 3 7070 17 0 180
302 Chamorro Chamoru ch 530 2477 21 733 1 13 384 22 0 118
303 Póntico Ποντιακά pnt 482 2030 34 849 1 8777 13 0 177
304 Adigueo адыгабзэ ady 446 2757 10 864 1 5220 15 0 105
305 Inupiak Iñupiak ik 393 2460 36 760 1 7343 17 0 413
306 Ewe Eʋegbe ee 381 3032 49 073 2 12 417 11 0 783
307 Fula Fulfulde ff 358 2246 22 518 2 7188 17 0 278
308 Dinka Thuɔŋjäŋ din 307 1085 7001 1 5210 13 0 41
309 Sango Sängö sg 277 1967 20 300 2 5528 12 0 384
310 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 222 2076 28 459 1 8465 15 0 956
311 Tigriña ትግርኛ ti 215 2592 23 102 2 7764 20 0 1089
312 Cree Nehiyaw cr 154 2142 36 458 2 15 458 25 0 2836
313 Ndonga Ndonga ng[8] 8 442 5921 1 2383 0 0 39 425
314 Choctaw Choctaw cho[8] 6 201 4220 1 1808 0 0 22 175
315 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[8] 4 206 4212 1 2139 0 0 52 143
316 Kuanyama Kuanyama kj[8] 4 114 3548 1 1375 0 0 23 536
317 Yi ꆇꉙ ii[8] 3 189 11 653 1 2030 0 0 237 005
318 Hiri motu Hiri motu ho[8] 3 129 3786 1 1574 0 0 51 771
319 Afar Qafara aa[8] 1 510 4685 1 4059 0 0 2 379 989
320 Luri لۊری شومالی lrc[8] 1 237 140 061 1 5036 3 0 32 914 925
321 Muscogee Mvskoke mus[8] 1 115 3603 1 2347 1 0 407 170
322 Herero Otjiherero hz[8] 0 176 4483 1 3760 1 0 0
323 Canuri Kanuri kr[8] 0 162 4641 1 5463 2 0 0
Total 57 242 681 235 109 351 3 035 658 578 3838[9] 98 044 625[9] 297 590[9] 2 660 613 124

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Wales, Jimmy (16 de marzo de 2001). "Alternative language wikipedias". Wikipedia-L (Lista de correo). Arquivado dende o orixinal o 20 de xuño de 2014. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  2. Noisette, Thierry (24 de setembro de 2010). "Wikipédia en français dépasse le million d'articles" [French Wikipedia exceeds one million articles]. ZDNet France (en francés). Red Ventures. Arquivado dende o orixinal o 7 de novembro de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2020. Wikipédia, l'encyclopédie collaborative libre, fêtera ses dix ans en janvier 2011, et a débuté le 23 mars 2001 en version française, mais dès ce jeudi 23 septembre, à neuf ans et demi exactement, la Wikipédia francophone a enregistré officiellement le cap du million d'articles. 
  3. "History of HomePage". Wikipedia en sueco. Arquivado dende o orixinal o 8 de outubro de 2001. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  4. 4,0 4,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  5. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  6. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  7. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  9. 9,0 9,1 9,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outras páxinas[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]