Lista de volcáns

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa con tódolos emprazamentos
OpenStreetMap
Google Maps
Bing Maps
Descarga en formato KML

Índice

A seguinte lista inclúe volcáns activos e extintos :

Na Terra[editar | editar a fonte]

Acerbaixán[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Böyük İşıqlı 3.552 11.653 39°58′0″N 46°17′0″E / 39.96667°N 46.28333°E / 39.96667; 46.28333 Descoñecido
Axarbaxar 2.800 9.186 40°1′0″N 45°47′0″E / 40.01667°N 45.78333°E / 40.01667; 45.78333 778 a.C. ± 5 anos
Qarqar 3.000? 9.842 35°44′0″N 46°1′0″E / 35.73333°N 46.01667°E / 35.73333; 46.01667 3000 a.C. ± 300 anos

Afganistán[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Campo volcánico de Dacht-i-Navar 3.800 m 12.467 pés 33.95° N 67.92° E Descoñecido
Campo volcánico de Vakak 3.190 m 10.466 pés 34.25° N 67.97° E Descoñecido


Antártida[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Andrus 2.978 m 9.770ft 75.8° S 132.3° W
Bridgeman Island 240 m 787 pés 62.05° S 56.75° W
Monte Berlin 3.478 m 11.411 pés 76.05° S 136.00° W
Deception Island 576 m 1.890 pés 62.97° S 60.65° W 1970
Monte Discovery 2.681 m 8.796 pés 78.3° S 165.0° E
Monte Erebus 3.794 m 12.448 pés 77°32′S 167°17′E / 77.533°S 167.283°E / -77.533; 167.283
Monte Frakes 3.654 m 11.998 pés 76.8° S 117.7° W
Gaussberg 370 m 1.241 pés 66°48′S 89°11′E / 66.800°S 89.183°E / -66.800; 89.183
Monte Hampton 3.323 m 10.902 pés 76.5° S 126.0° W
Hudson Monteains 749 m 2.457 pés 74.33° S 99.42° W
Monte Melbourne 2.732 m 8.963 pés 74.4° S 164.7° E 1750 ± 100 anos
Monte Morning 2.723 m 8.934 pés 78.5° S 163.5° E
Monte Moulton 3.078 m 10.098 pés 76.1° S 135.0° W
Monte Murphy 2.703 m 8.868 pés 75.3° S 110.7° W
Paulet 353 m 1.158 pés 63.58° S 55.77° W Holocene
Penguin Island 180 m 591 pés 62.10° S 57.93° W 1905 (?)
Peter I Island 1.640 m 5.381 pés 68.85° S 90.58° W
The Pleiades 3.040 m 9.974 pés 72.67° S 165.50° E 1050 a.C. ± 1000 anos
Monte Overlord 3.396 m 11.142 pés 73.2° S 164.6° E
Monte Sidley 4.181 m 13.717 pés 77.1° S 126.1° W
Monte Siple 3.110 m 10.204 pés 73°39′S 125°00′W / 73.650°S 125.000°W / -73.650; -125.000
Monte Steere 3.558 m 11.673 pés 76.7° S 117.8° W
Monte Takahe 3.460 m 11.352 pés 76.3° S 112.1° W
Monte Terror 3.230 m 10.597 pés 77°31′S 168°32′W / 77.517°S 168.533°W / -77.517; -168.533
Toney Monteain 3.595 m 11.795 pés 75.8° S 115.8° W
Monte Waesche 3.292 m 10.801 pés 77.2° S 126.9° W

Arxentina[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Antofagasta de la Sierra 4.000 m 13.123 pés 26.08° S 67.50° W Descoñecido
Antofalla 6.100 m 20.013 pés 25.53° S 68.00° W Descoñecido
Aracar 6.082 m 19.954 pés 24.25° S 67.77° W 1993
Caldera del Atuel 5.189 m 17.024 pés 34.65° S 70.05° W Descoñecido
Cerro Bayo 5.401 m 17.720 pés 25.42° S 68.58° W Descoñecido
Cerro El Cóndor 6.532 m 1.430 pés 26.62° S 68.35° W Descoñecido
Cerro Escorial 5.447 m 17.871 pés 25.08° S 68.37° W Descoñecido
Cerro Tuzgle 5.500 m 18.044 pés 24.05° S 66.48° W Descoñecido
Cerro Volcánico 1.930 m 6.332 pés 41.28° S 71.65° W Descoñecido
Cochiquito Volc Group 1.435 m 4.708 pés 36.77° S 69.82° W Descoñecido
Copahué 2.997 m 9.833 pés 37°51′0″S 71°10′0″W / 37.85000°S 71.16667°W / -37.85000; -71.16667 2000
Cordón del Azufre 5.463 m 17.923 pés 25°20′0″S 68°31′0″W / 25.33333°S 68.51667°W / -25.33333; -68.51667 Descoñecido
Domuyo 4.709 m 15.449 pés 36°35′0″S 70°25′0″W / 36.58333°S 70.41667°W / -36.58333; -70.41667 Descoñecido
Falso Azufre 5.890 m 19.324 pés 26°48′0″S 68°22′0″W / 26.80000°S 68.36667°W / -26.80000; -68.36667 Descoñecido
Huanquihue Group 1.400? m 4.593 pés 39°52′0″S 71°33′0″W / 39.86667°S 71.55000°W / -39.86667; -71.55000 1750 ± 100 anos
Lanin 3.747 m 12.293 pés 39°37′58″S 71°29′59″W / 39.63278°S 71.49972°W / -39.63278; -71.49972 560 ± 150 anos
Lastarria 5.697 m 18.691 pés 25°10′0″S 68°30′0″W / 25.16667°S 68.50000°W / -25.16667; -68.50000 Descoñecido
Llullaillaco 6.739 m 22.109 pés 24°43′0″S 68°32′0″W / 24.71667°S 68.53333°W / -24.71667; -68.53333 1877
Maipo 5.264 m 17.270 pés 34°9′38″S 69°49′58″W / 34.16056°S 69.83278°W / -34.16056; -69.83278 1908
Palei-Aike Volc Field 282 m 925 pés 52°0′0″S 70°0′0″W / 52.00000°S 70.00000°W / -52.00000; -70.00000 5550 a.C. ± 1000 anos
Payun Matru 3.680 m 12.073 pés 36°25′0″S 69°12′0″W / 36.41667°S 69.20000°W / -36.41667; -69.20000 Descoñecido
Peinado 5.740 m 18.832 pés 26°37′0″S 68°9′0″W / 26.61667°S 68.15000°W / -26.61667; -68.15000 Descoñecido
Puesto Cortaderas 970 m 3.182 pés 37°33′0″S 69°37′0″W / 37.55000°S 69.61667°W / -37.55000; -69.61667 Descoñecido
Risco Plateado 4.999 m 16.401 pés 34°56′0″S 70°0′0″W / 34.93333°S 70.00000°W / -34.93333; -70.00000 Descoñecido
Robledo 4.400 m 14.436 pés 26°46′0″S 67°43′0″W / 26.76667°S 67.71667°W / -26.76667; -67.71667 Descoñecido
Sierra Nevada de Lagunas Bravas 6.127 m 20.101 pés 26.48° S 68.58° W Descoñecido
Socompa 6.051 m 19.852 pés 24°24′0″S 68°15′0″W / 24.40000°S 68.25000°W / -24.40000; -68.25000 5250 a.C. (?)
Tipas 6.660 m 21.850 pés 27°12′0″S 68°33′0″W / 27.20000°S 68.55000°W / -27.20000; -68.55000 Descoñecido
Trocon Descoñecido Descoñecido 37°45′0″S 69°53′0″W / 37.75000°S 69.88333°W / -37.75000; -69.88333 Descoñecido
Tromen 3.978 m 13.051 pés 37°8′30″S 70°2′0″W / 37.14167°S 70.03333°W / -37.14167; -70.03333 Descoñecido
Tunpungatito
Viedma 1.500 m 4.921 pés 49°21′30″S 73°17′0″W / 49.35833°S 73.28333°W / -49.35833; -73.28333 1988

Armenia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Agmagan-Karadag 3.560 11.680 40.275° N 44.75° E Descoñecido
Aragats 4.095 13.435 40°55′N 44°12′E / 40.917°N 44.200°E / 40.917; 44.200 Descoñecido
Dar-Alages 3.329 10.922 39°42′0″N 45°32′30″E / 39.70000°N 45.54167°E / 39.70000; 45.54167 3º milenio a. C. ± 1000 anos
Porak 2.800 9.186 40°1′0″N 45°47′0″E / 40.01667°N 45.78333°E / 40.01667; 45.78333 778 a.C. ± 5 anos
Tshouk-Karckar 3.000? 9.842 35°44′0″N 46°1′0″E / 35.73333°N 46.01667°E / 35.73333; 46.01667 3000 a.C. ± 300 anos

Ascensión[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ascension Island 858 m 2.817 pés 7.95° S 14.37° W ~1405

Australia[editar | editar a fonte]

Illa Heard e Illas McDonald[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Mawson Peak 2.745 9006 53°6′0″S 73°31′0″E / 53.10000°S 73.51667°E / -53.10000; 73.51667  
McDonald Island 212 696 53.03° S 72.60° E 10 de agosto de 2005

Illa Lord Howe[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Lord Howe Island 875 2.870 31.5° S 159.1° E 6,9 millóns de anos

Illa Norfolk[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Norfolk Island 315 1.033 29° S 168° E 2,4 millóns de anos

Nova Gales do Sur[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Canobolas
Monte Warning

Queensland[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Glass House Monteains
Monte Fox

Australia Meridional[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Gambier
Monte Schank

Victoria[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Lake Bullenmerrie
Monte Eccles. in Monte Eccles National Park
Monte Elephant
Monte Kooroocheang
Monte Macedon
Monte Noorat 310
Monte Napier
Monte Warrenheip
Monte Warrnambool
Tower Hill, na Tower Hill State Game Reserve

Azores[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Agua de Pau 947 m 3.107 pés 37°46′0″N 25°28′0″W / 37.76667°N 25.46667°W / 37.76667; -25.46667 1564
Corvo 715 m 2.346 pés 39°40′0″N 31°4′0″W / 39.66667°N 31.06667°W / 39.66667; -31.06667 Descoñecido
Fayal 1.043 m 3.422 pés 38°36′0″N 28°44′0″W / 38.60000°N 28.73333°W / 38.60000; -28.73333 1958
Flores 915 m 3.002 pés 39.40° N 31.17° W 950 a.C. ± 100 anos
Furnas 805 m 2.641 pés 37°46′0″N 25°19′0″W / 37.76667°N 25.31667°W / 37.76667; -25.31667 1630
Graciosa 402 m 1.319 pés 39°1′0″N 27°58′0″W / 39.01667°N 27.96667°W / 39.01667; -27.96667 Descoñecido
Pico 2351 m 7.713 pés 38.47° N 28.40° W 1720
San Jorge 1.053 m 3.455 pés 38°39′0″N 28°5′0″W / 38.65000°N 28.08333°W / 38.65000; -28.08333 1907
Sete Cidades 856 m 2.808 pés 37.87° N 25.78° W 1880
Terceira 1.023 m 3.356 pés 38°44′0″N 27°19′0″W / 38.73333°N 27.31667°W / 38.73333; -27.31667 2000

Illas Balleny[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Buckle Island 1.239 m 4.065 pés 66.80° S 163.25° E 1899
Sturge Island 1.524 m 5.000 pés 67.40° S 164.83° E xuño de 2001
Young Island 1.340 m 4.396 pés 66.42° S 162.45° E Descoñecido

Bolivia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Acotango 6.052 m 19.855 pés 18°22′0″S 69°3′0″W / 18.36667°S 69.05000°W / -18.36667; -69.05000
Cerro Capurata
Cerro Columa 3.876 m 12.716 pés 18°30′0″S 68°4′0″W / 18.50000°S 68.06667°W / -18.50000; -68.06667
Cerro Michincha
Cerro Moiro
Cerro Paruma
Cerro San Augustin
Cerro Santa Isabel
Cerro Yumia
Cerros de Tocorpuri
Escala
Guayaques
Humarata
Irruputuncu 5.163 m 16.939 pés 20°44′0″S 68°33′0″W / 20.73333°S 68.55000°W / -20.73333; -68.55000 Descoñecido
Licancabur 5.920 m 19.422 pés 22°50′S 67°53′W / 22.833°S 67.883°W / -22.833; -67.883 Descoñecido
Macizo de Larancagua 5.520 m 18.110 pés 18°15′0″S 63°32′0″W / 18.25000°S 63.53333°W / -18.25000; -63.53333 Descoñecido
Macizo de Pacuni 5.400 m 17.716 pés 18°19′0″S 68°48′0″W / 18.31667°S 68.80000°W / -18.31667; -68.80000 Descoñecido
Nevado Anallajsi 5.750 m 18.865 pés 7°55′0″S 68°55′0″W / 7.91667°S 68.91667°W / -7.91667; -68.91667 Descoñecido
Nevado Saxama 6.542 m 21.463 pés 18°6′0″S 68°53′0″W / 18.10000°S 68.88333°W / -18.10000; -68.88333 Descoñecido
Nuevo Mundo
Olca 5.407 m 17.739 pés 20°56′0″S 68°29′0″W / 20.93333°S 68.48333°W / -20.93333; -68.48333 Descoñecido
Ollague
Pampa Luxsar
Parinacota 6.348 m 20.827 pés 18°10′0″S 69°9′0″W / 18.16667°S 69.15000°W / -18.16667; -69.15000 290AD ± 300 anos
Paruma 5.420 m 17.782 pés 20° S 68° W 1865 to 1867
Patilla Pata 5.300 m 17.388 pés 18°3′0″S 69°2′0″W / 18.05000°S 69.03333°W / -18.05000; -69.03333 Descoñecido
Pomerape 6.222 m 20.413 pés 18° S 68° W Descoñecido
Quetena
Sacabaya 4.215 m 13.829 pés 18°37′0″S 68°45′0″W / 18.61667°S 68.75000°W / -18.61667; -68.75000 Descoñecido
Sairecabur
Tata Sabaya 5.430 m 17.815 pés 19°8′0″S 68°30′0″W / 19.13333°S 68.50000°W / -19.13333; -68.50000 Descoñecido
Uturuncu

Brasil[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Trindade 600+ m 1.968 pés 20°30′52″S 29°19′50″W / 20.51444°S 29.33056°W / -20.51444; -29.33056

Burma[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Lower Chindwin
Popa
Singu Plateau

Camerún[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Cameroon 4.095 m 13.435 pés 4°12′0″N 9°11′0″E / 4.20000°N 9.18333°E / 4.20000; 9.18333 Descoñecido
Manengouba
Ngaoundere Plateau
Oku Volcanic Field

Canadá[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Lago Alligator
Atlin Volc Field
Fort Selkirk
Tuya Volc Field

Cinto volcánico Anahim[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Nazko Cone
Chilcotin Plateau Basalts

Cinto volcánico Garibaldi[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bridge River Cones
Monte Garibaldi
Lago Garibaldi
Monte Meager
Monte Price

Cinto volcánico Stikine[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Edziza
Eve Cone
Heart Peaks
Hoodoo Monteain
Iskut-Unuk River Cones
Lava Fork
Pyramid Dome
Spectrum Range
Tseax Cone
Volcán Monteain
Volcán Monteain East
Williams Cone

Wells Gray-Clearwater Volcanic Field[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Hyalo Ridge
Whitehorse Bluffs
Pyramid Monteain

Cinto volcánico Wrangell[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Drum
Monte Wrangell
Monte Jarvis

Illas Canarias[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Fuerteventura 529 m 28.36° N 14.02° W
Gran Canaria 1.950 m 28.00° N 15.58° W
Malpaso (Hierro) 1.501 m 4920 pés 27.73° N 18.03° W
La Gomera
La Palma 2.426 m 28.57° N 17.83° W
Lanzarote 670 m 29.03° N 13.63° W 1824
El Teide (Tenerife) 3.718 m 12.198 pés 28.27° N 16.64° W 1798

Cabo Verde[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Brava
Fogo
São Vicente

Chad[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Emi Koussi
Tarso Toh
Tarso Tousside
Tarso Voon

Chile[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Acamarachi
Acotango
Aguilera
Antillanca Group
Antuco (volcán)
Arintica
Aucanquilcha
Cabaray
Caburgua-Huelemolle (volcán)
Caichinque
Calabozos
Calbuco
Carran-Los Venados
Cayutue-La Vigueria
Cay (volcán)
Cerro Azul
Cerro Chapulul
Cerro del Azufre
Cerro del Leon
Cerro Escorial
Cerro Hudson
Cerro Pantoja
Cerro Pina
Cerro Tujle
Cerros Tocorpuri
Chaiten (volcán)
Chiliques
Colachi
Collaqui
Copahue
Copiapo (volcán)
Volcán Corcovado
Cordon Caulle
Cordon de Puntas Negras
Cordon del Azufre
Cuernos del Diablo
Rano Raraku
Falso Azufre
Fueguino (volcán)
Guallatiri
Gauyaques
Descabezado Grande
Decabezado Chico
Hornopiren
Hualiaque
Huequi
Irruputuncu
Isluga
Lascar
Laguna del Maule (volcán)
Laguna Marinqui (volcán)
Laguna Verde (volcán)
Lanin
Lastarria (volcán)
Lautaro (volcán)
Lexone
Licancabur
Linzor
Llaima
Llullaillaco 6.739 m 22.109 pés 24°43′0″S 68°32′0″W / 24.71667°S 68.53333°W / -24.71667; -68.53333 1877
Lomas Blancas
Lonquimay (volcán)
Maca (volcán)
Melimoyu
Mencheca
Mentolat
Maipo (volcán)
Minchinamavida
Miniques
Mocho-Choshuenco
Monte Burne
El Negrillar
Nevado de Incahuasi
Nevado de Longavi
Nevados de Chillan
Nevados Ojos del Salado
Olca-Paruma
Ollague
Osorno (volcán)
Palena Volc Group
Campo volcánico Palei-Aike
Palomo
Paniri
Parinacota
Planchon-Peteroa
Puchuldiza
Pular
Puntiagudo-Cordón Cenizos
Purico Complex
Putana
Puyehe (volcán)
Puyuhuapi (volcán)
Quetrupillan
Reclus
Resago
Robinson Crusoe (volcán)
Sairecabur
San Félix (volcán)
San José (volcán)
San Pedro-Pellado (volcán)
Sierra Nevada (estratovolcán)
Sierra Nevada de Lagunas Bravas
Socompa (volcán)
Sollipulli
El Solo
Tarapaca (volcán)
Tacora
El Tatio (volcán)
Tilocalar
Tinguiririca (volcán)
Tolhuaca
Tupungato
Tupungatito
Villarrica (volcán)
El Volcan
Yanteles
Yate (volcán)

China[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Baitoushan
Honggeertu
Jingpohu
Keluo Group
Kunlun Volc Group
Leizhou Bandao
Longgang Group
Tengchong
Tianshan Volc Group
Turfan (volcán)
Wudalianchi

Colombia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Azufral 4.070 13.353 1.08° N 77.68° W Descoñecido
Cerro Bravo 4.000 13.123 5.092° N 75.30° W Descoñecido
Cerro Machin 2.650 8.694 4.48° N 75.40° W Descoñecido
Cerro Negro de Mayasquer 4.445 14.583 0.82° N 77.96° W Descoñecido
Cumbal 4.764 15.630 0.98° N 77.88° W 1926
Dona Juana 4.150 13.615 1.47° N 76.92° W 1906
Galeras 4.276 14.029 1°13′0″N 77°22′0″W / 1.21667°N 77.36667°W / 1.21667; -77.36667 2005
Nevado del Huila 5.365 17.601 2.92° N 76.05° W 1555
Nevado del Tolima 5.200 17.060 4.67° N 75.33° W 1943
Nevado del Ruiz 5.389 17.784 4°53′N 75°22′W / 4.883°N 75.367°W / 4.883; -75.367 1991
Petacas 4.054 13.300 1.57° N 76.78° W Descoñecido
Purace 4.650 15.256 2.32° N 76.40° W 1977
Santa Isabel (volcán) 4.950 16.240 4.82° N 75.37° W Descoñecido
Sotara 4.400 14.435 2.12° N 76.58° W Descoñecido

Comores[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
La Grille 1.087 3.566 11.47° S 43.33° E Descoñecido
Le Kartala 2.361 7.746 11.75° S 43.38° E 2005

Corea do Sur[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ch'uga-ryong
Halla
Ulreung


Costa Rica[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Arenal 1657 m
Barva (volcán)
Cerro Tilaran
Irazú 3432 m
Miravalles
Orosi
Platanar
Poás 2708 m
Rincón de la Vieja 1916 m
Tenorio
Turrialba

Djibuti[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ardoukoba
Boina
Garbes
Illa Perim
Tiho

Dominica[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Morne aux Diables
Morne Diablotins
Morne Plat Pays
Morne Trois Pitons
Morne Watts

Ecuador[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Antisana
Atacazo
Carihuairazo
Cayambe
Chacana
Chichoca
Chimborazo
Corazón
Cotopaxi
El Altar
Illiniza
Mojanda
Pan de Azucar
Pichincha
Pululagua
Quilotoa
Reventador
Rumiñahui
Sangay
Sincholagua
Soche
Sumaco
Tulabug
Tungurahua

O Salvador[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Apaneca Range
Cerro Cinotepeque
Cerro Singuil
Chinameca
Coatepeque Caldera
Conchaguita
El Tigre
Guazapa
Ilopango
Izalco (volcán)
Laguna Aramuaca
San Diego (volcán)
San Miguel
San Salvador (volcán)
San Vicente
Volcán Santa Ana
Taburete
Tecapa
Usulutan

Estados Unidos de América[editar | editar a fonte]

Alasca[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Volcán de Cold Bay 1.920 m 6.299 pés Coordenadas: Falta a latitude
Pasáronselle argumentos incorrectos á función {{#coordinates:}}
Monte Adagdak 610 m 2.001 pés 51°59′16″N 176°35′30″W / 51.98778°N 176.59167°W / 51.98778; -176.59167 Descoñecido
Monte Akutan 1.303 m 4.275 pés 54°8′4″N 165°59′10″W / 54.13444°N 165.98611°W / 54.13444; -165.98611 1992
Monte Amak 488 m 1.601 pés 55°25′26″N 163°8′57″W / 55.42389°N 163.14917°W / 55.42389; -163.14917 1796
Monte Amukta 1.066 m 3.497 pés 52°30′0″N 171°15′8″W / 52.50000°N 171.25222°W / 52.50000; -171.25222 1997
Monte Aniakchak 1.341 m 4.400 pés 56°53′0″N 158°10′0″W / 56.88333°N 158.16667°W / 56.88333; -158.16667 1931
Monte Atka 1.533 m 5.029 pés 52°22′52″N 174°9′15″W / 52.38111°N 174.15417°W / 52.38111; -174.15417 1998
Monte Augustine 1.252 m 4.108 pés 59°21′48″N 153°26′0″W / 59.36333°N 153.43333°W / 59.36333; -153.43333 1986
Black Peak 1.032 m 3.386 pés 56°33′9″N 158°47′5″W / 56.55250°N 158.78472°W / 56.55250; -158.78472 1900 a.C. ± 150 anos
Monte Bobrof 738 m 2.421 pés 51°54′36″N 177°26′18″W / 51.91000°N 177.43833°W / 51.91000; -177.43833 Descoñecido
Bogoslof Island 150 m 492 pés 53°56′0″N 168°2′0″W / 53.93333°N 168.03333°W / 53.93333; -168.03333 1992
Monte Buldir 656 m 2.152 pés 52°21′0″N 175°54′38″W / 52.35000°N 175.91056°W / 52.35000; -175.91056 Descoñecido
Monte Bona Coordenadas: Falta a latitude
Pasáronselle argumentos incorrectos á función {{#coordinates:}}
Monte Blackburn 4.996 m 16.390 pés Coordenadas: Falta a latitude
Pasáronselle argumentos incorrectos á función {{#coordinates:}}
Buzzard Creek 830 m 2.723 pés 64°4′0″N 148°25′0″W / 64.06667°N 148.41667°W / 64.06667; -148.41667 1050 a.C.?
Monte Carlisle 1.620 m 5.315 pés 52°53′38″N 170°3′15″W / 52.89389°N 170.05417°W / 52.89389; -170.05417 1828
Monte Chagulak 1.142 m 3.747 pés 52°34′36″N 171°8′0″W / 52.57667°N 171.13333°W / 52.57667; -171.13333 Descoñecido
Monte Chiginagak 2.221 m 7.287 pés 57°8′6″N 156°59′24″W / 57.13500°N 156.99000°W / 57.13500; -156.99000 1998
Monte Churchill 5.005 m 16.420 pés 61°23′0″N 141°45′0″W / 61.38333°N 141.75000°W / 61.38333; -141.75000 700 AD ± 200 anos
Monte Cleveland 1.730 m 5.676 pés 52°49′30″N 169°56′38″W / 52.82500°N 169.94389°W / 52.82500; -169.94389 2008-05-23
Monte Dana 1.354 m 4.442 pés 55°38′28″N 161°12′50″W / 55.64111°N 161.21389°W / 55.64111; -161.21389 1890 a.C.?
Monte Davidof 328 m 1.076 pés 51°58′0″N 178°20′0″W / 51.96667°N 178.33333°W / 51.96667; -178.33333 Descoñecido
Monte Denison 2.287 m 7.503 pés 58°25′4″N 154°26′57″W / 58.41778°N 154.44917°W / 58.41778; -154.44917 Descoñecido
Devils Desk Coordenadas: Falta a latitude
Pasáronselle argumentos incorrectos á función {{#coordinates:}}
Monte Douglas 2.140 m 7.021 pés 58°51′19″N 153°32′31″W / 58.85528°N 153.54194°W / 58.85528; -153.54194 Descoñecido
Duncan Canal 15 m 49 pés 56°30′0″N 133°6′0″W / 56.50000°N 133.10000°W / 56.50000; -133.10000 Descoñecido
Monte Dutton 1.506 m 4.941 pés 55°10′5″N 162°16′18″W / 55.16806°N 162.27167°W / 55.16806; -162.27167 Descoñecido
Monte Edgecumbe 970 m 3.132 pés 57°3′0″N 135°45′0″W / 57.05000°N 135.75000°W / 57.05000; -135.75000 2220 a.C. ± 100 anos
Monte Emmons 1.436 m 4.711 pés 55°20′26″N 164°4′43″W / 55.34056°N 164.07861°W / 55.34056; -164.07861 Descoñecido
Monte Fisher 1.112 m 3.648 pés 54°39′0″N 164°26′0″W / 54.65000°N 164.43333°W / 54.65000; -164.43333 1830
Monte Frosty 2.012 m 6.601 pés 55°4′54″N 162°48′50″W / 55.08167°N 162.81389°W / 55.08167; -162.81389 Descoñecido
Fourpeaked 2.105 m 6.906 pés 58°46′12″N 153°40′20″W / 58.77000°N 153.67222°W / 58.77000; -153.67222 Descoñecido
Monte Gareloi .573 m 5.161 pés 51°47′25″N 178°47′38″W / 51.79028°N 178.79389°W / 51.79028; -178.79389 1989
Monte Gilbert 818 m 2.684 pés Coordenadas: Falta a latitude
Pasáronselle argumentos incorrectos á función {{#coordinates:}}
Great Sitkin 1.740 m 5.709 pés 52°4′34″N 176°7′48″W / 52.07611°N 176.13000°W / 52.07611; -176.13000 1974
Monte Gordon 2.755 m 9.039 pés 62°8′0″N 143°5′0″W / 62.13333°N 143.08333°W / 62.13333; -143.08333 Descoñecido
Monte Griggs 2.317 m 7.602 pés 58°21′14″N 155°5′30″W / 58.35389°N 155.09167°W / 58.35389; -155.09167 Descoñecido
Volcán Hayes 3.034 m 9.954 pés 61°38′25″N 152°24′41″W / 61.64028°N 152.41139°W / 61.64028; -152.41139 1200 ± 300 anos
Monte Herbert 1.280 m 4.199 pés 52°44′32″N 170°6′38″W / 52.74222°N 170.11056°W / 52.74222; -170.11056 Descoñecido
Monte Iliamna 3.053 m 10.016 pés 60°1′55″N 153°5′25″W / 60.03194°N 153.09028°W / 60.03194; -153.09028 1876
Lago Imuruk 610 m 2.001 pés 65°36′0″N 163°55′0″W / 65.60000°N 163.91667°W / 65.60000; -163.91667 300 AD ?
Ingakslugwat Hills 190 m 623 pés 61°26′0″N 164°28′0″W / 61.43333°N 164.46667°W / 61.43333; -164.46667 Descoñecido
Monte Isanotski 2.446 m 8.025 pés 54°45′54″N 163°43′21″W / 54.76500°N 163.72250°W / 54.76500; -163.72250 Descoñecido
Monte Kagamil 893 m 2.93 pés 52°58′25″N 169°43′0″W / 52.97361°N 169.71667°W / 52.97361; -169.71667 1929
Monte Kaguyak 901 m 2.956 pés 58°36′30″N 154°1′40″W / 58.60833°N 154.02778°W / 58.60833; -154.02778 1650 a.C. ?
Monte Kanaga 1.307 m 4.288 pés 51°55′22″N 177°10′4″W / 51.92278°N 177.16778°W / 51.92278; -177.16778 1995
Monte Kasatochi 314 m 1.030 pés 52°10′39″N 175°30′30″W / 52.17750°N 175.50833°W / 52.17750; -175.50833 1760
Monte Katmai 2.047 m 6.716 pés 58°16′47″N 154°57′48″W / 58.27972°N 154.96333°W / 58.27972; -154.96333 1912
Monte Kialagvik 1.677 m 5.502 pés 57°12′10″N 156°44′43″W / 57.20278°N 156.74528°W / 57.20278; -156.74528 Descoñecido
Monte Kiska 1.220 m 4.003 pés 52°6′10″N 177°36′7″W / 52.10278°N 177.60194°W / 52.10278; -177.60194 1990
Monte Koniuji 273 m 896 pés 52°13′0″N 175°8′0″W / 52.21667°N 175.13333°W / 52.21667; -175.13333 Descoñecido
Volcán Korovin 1.533 m 5.029 pés 52°22′54″N 174°9′57″W / 52.38167°N 174.16583°W / 52.38167; -174.16583 1998
Monte Kukak 2.043 m 6.703 pés 58°27′10″N 154°21′18″W / 58.45278°N 154.35500°W / 58.45278; -154.35500 Descoñecido
Monte Kupreanof 1.895 m 6217 pés 56°0′40″N 159°47′50″W / 56.01111°N 159.79722°W / 56.01111; -159.79722 1987
Kookooligit Monteains Coordenadas: Falta a latitude
Pasáronselle argumentos incorrectos á función {{#coordinates:}}
Little Sitkin 1.174 m 3.852 pés 51°57′0″N 178°32′35″W / 51.95000°N 178.54306°W / 51.95000; -178.54306 1830
Monte Mageik 2.165 m 7.103 pés 58°11′41″N 155°15′10″W / 58.19472°N 155.25278°W / 58.19472; -155.25278 Descoñecido
Monte Makushin 1.800 m 5.905 pés 53°53′27″N 165°55′22″W / 53.89083°N 165.92278°W / 53.89083; -165.92278 1995
Monte Martin 1.863 m 6.112 pés 58°10′20″N 155°21′40″W / 58.17222°N 155.36111°W / 58.17222; -155.36111 1953
Monte Moffett 1.196 m 3.924 pés 51°56′38″N 176°44′48″W / 51.94389°N 176.74667°W / 51.94389; -176.74667 Descoñecido
Novarupta 841 m 2.759 pés 58°16′0″N 155°9′24″W / 58.26667°N 155.15667°W / 58.26667; -155.15667 1912
Nunivak Island 511 m 1.676 pés 60°1′0″N 166°20′0″W / 60.01667°N 166.33333°W / 60.01667; -166.33333 Descoñecido
Monte Okmok 1.073 m 3.520 pés 53°26′0″N 168°8′0″W / 53.43333°N 168.13333°W / 53.43333; -168.13333 1997
Monte Recheschnoi 1.984 m 6.509 pés 53°9′24″N 168°32′20″W / 53.15667°N 168.53889°W / 53.15667; -168.53889 Descoñecido
Monte Redoubt 3.108 m 10.197 pés 60°29′7″N 152°44′31″W / 60.48528°N 152.74194°W / 60.48528; -152.74194 1990
Monte Roundtop 1.871 m 6.138 pés 54°48′0″N 163°35′20″W / 54.80000°N 163.58889°W / 54.80000; -163.58889 Descoñecido
Saint Michael (volcán) 715 m 2.346 pés 63°27′0″N 162°7′0″W / 63.45000°N 162.11667°W / 63.45000; -162.11667 Descoñecido
Saint Paul Island 203 m 666 pés 57°11′0″N 170°18′0″W / 57.18333°N 170.30000°W / 57.18333; -170.30000 1280 a.C. ± 40 anos
Monte Pavlof 2.519 m 8.264 pés 55°25′0″N 161°53′15″W / 55.41667°N 161.88750°W / 55.41667; -161.88750 1997
Pavlof Sister 2.142 m 7.027 pés 55°27′10″N 161°50′35″W / 55.45278°N 161.84306°W / 55.45278; -161.84306 1786
Monte Sanford 4.949 m 16.237 pés 62°13′0″N 144°8′0″W / 62.21667°N 144.13333°W / 62.21667; -144.13333 Descoñecido
Monte Seguam 1.054 m 3.458 pés 52°18′55″N 172°35′30″W / 52.31528°N 172.59167°W / 52.31528; -172.59167 1993
Monte Segula 1.160 m 3.806 pés 52°0′55″N 178°8′8″W / 52.01528°N 178.13556°W / 52.01528; -178.13556 Descoñecido
Monte Semisopochnoi 1.221 m 4.006 pés 51°56′0″N 179°35′0″W / 51.93333°N 179.58333°W / 51.93333; -179.58333 1987
Monte Sergief 560 m 1.837 pés 52°2′0″N 174°56′0″W / 52.03333°N 174.93333°W / 52.03333; -174.93333 Descoñecido
Monte Shishaldin 2.857 m 9.373 pés 54°45′20″N 163°58′0″W / 54.75556°N 163.96667°W / 54.75556; -163.96667 2004
Monte Steller 2.272 m 7.454 pés 58°26′0″N 154°24′0″W / 58.43333°N 154.40000°W / 58.43333; -154.40000 Descoñecido
Snowy Monteain 2.162 m 7.093 pés 58°20′8″N 154°40′55″W / 58.33556°N 154.68194°W / 58.33556; -154.68194 Descoñecido
Monte Spurr 3.374 m 11.069 pés 61°17′58″N 152°15′4″W / 61.29944°N 152.25111°W / 61.29944; -152.25111 1992
Monte Stepovak 1.555 m 5.102 pés 55°56′0″N 160°0′0″W / 55.93333°N 160.00000°W / 55.93333; -160.00000 Descoñecido
Monte Takawangha 1.449 m 4.754 pés 51°52′22″N 178°0′20″W / 51.87278°N 178.00556°W / 51.87278; -178.00556 Descoñecido
Monte Tanaga 1.806 m 5.925 pés 51°53′6″N 178°8′45″W / 51.88500°N 178.14583°W / 51.88500; -178.14583 1914
Monte Trident 1.864 m 6.115 m 58°14′8″N 155°6′0″W / 58.23556°N 155.10000°W / 58.23556; -155.10000 1975
Ugashik-Peulik 1.474 m 4.836 m 57°45′3″N 156°22′5″W / 57.75083°N 156.36806°W / 57.75083; -156.36806 1814
Ukinrek Maars 91 m 299 pés 57°49′54″N 156°30′35″W / 57.83167°N 156.50972°W / 57.83167; -156.50972 1977
Monte Uliaga 888 m 2.913 pés 53°3′54″N 169°46′0″W / 53.06500°N 169.76667°W / 53.06500; -169.76667 Descoñecido
Monte Veniaminof 2.507 m 8.225 pés 56°10′0″N 159°23′0″W / 56.16667°N 159.38333°W / 56.16667; -159.38333 2004
Monte Vsevidof 2.149 m 7.050 pés 53°7′48″N 168°41′35″W / 53.13000°N 168.69306°W / 53.13000; -168.69306 1878
Monte Westdahl 1.654 m 5.426 pés 54°31′6″N 164°39′0″W / 54.51833°N 164.65000°W / 54.51833; -164.65000 1992
Monte Wrangell 4.317 m 16.163 pés 62°0′0″N 144°1′0″W / 62.00000°N 144.01667°W / 62.00000; -144.01667 1999
Monte Yantarni 1.345 m 4.413 pés 57°1′17″N 157°11′6″W / 57.02139°N 157.18500°W / 57.02139; -157.18500 800 a.C. ± 500 anos
Monte Yunaska 550 m 1.804 pés 52°38′34″N 170°37′43″W / 52.64278°N 170.62861°W / 52.64278; -170.62861 1937

Samoa Americana[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ta‘ū 931 m 3.054 pés 14.23° S 169.454° W Descoñecido
Ofu-Olosega 639 m 2.096 pés 14.175° S 169.618° W 1866
Tutuila 653 m 2.142 pés 14.295° S 170.70° W Descoñecido

Arizona[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Sunset Crater
Uinkaret Field

California[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Amboy (volcán)
Big Cave
Black Butte
Brushy Butte
Lago Clear
Coso Volcanic Field
Eagle Lake Field
Golden Trout Creek
Inyo Craters
Lassen Peak
Lago Lavic
Long Valley Caldera
Mammoth Monteain
Medicine Lake
Mono Craters
Red Cones
Monte Shasta
Tumble Buttes
Twin Buttes
Ubehebe Craters

Colorado[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Dotsero

Hawai[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Haleakala ou Volcán East Maui
Hualalai
Kahoolawe
Kilauea
Kohala (montaña)
Koolau
Lo‘ihi
Mauna Kea
Mauna Loa

Idaho[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Craters of the Moon National Monument
Hell's Half Acre
Shoshone Lava Field
Wapi Lava Field

Nevada[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Steamboat Springs

Novo México[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Capulin
Carrizozo
Valles Caldera
Zuni Bandera

Illas Marianas do Norte[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Agrigan
Alamagan
Anatahan
Asuncion
Farallon de Pájaros 360 m 1.180 pés 20.5° N 144.9° E
Guguan
Illas Maug
Monte Tapochau
Illa Pagan 570 m 1.870 pés 18.10° N 145.76° E 1993
Sarigan

Oregon[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Bachelor
Monte Bailey
Belknap Crater
Cráter do lago Azul
Broken Top
Cinnamon Butte
Monte Mazama
Lago Davis
Devil's Garden
Diamond Craters
Four Craters Lava Field
Monte Hood
Jackie's Butte
Monte Jefferson
Jordan Craters
Monte McLoughlin
Newberry Caldera
Saddle Butte
Sand Monteain Field
Monte Thielsen
Three Sisters
Three-Fingered Jack
Squaw Ridge Lava Field
Monte Washington

Utah[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bald Knoll
Black Rock Desert
Markagunt Plateau
Santa Clara

Washington[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Adams 3.743 m 12.281 pés 46°12′8.68″N 121°29′27.22″W / 46.2024111°N 121.4908944°W / 46.2024111; -121.4908944 275.000 yr
Monte Baker 3.285 m 10.778 pés 48°46′36.48″N 121°48′51.84″W / 48.7768000°N 121.8144000°W / 48.7768000; -121.8144000 30000 yr
Glacier Peak 3.213 m 10.541 pés 48°6′45.05″N 121°6′49.70″W / 48.1125139°N 121.1138056°W / 48.1125139; -121.1138056 Pleistocene
Indian Heaven 5.925 pés
Monte Rainier 4.392 m 14.411 pés 46°51′11.88″N 121°45′35.64″W / 46.8533000°N 121.7599000°W / 46.8533000; -121.7599000 500.000 yr
Monte St. Helens 2.550 m 8.364 pés 46°11′28″N 122°11′39″W / 46.19111°N 122.19417°W / 46.19111; -122.19417 currently erupting
West Crater

Wyoming[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Devil's Tower
Yellowstone caldera 640.000 a.C. (mega-eruption); 13.000 a.C.(steam explosion)


Guinea Ecuatorial[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
San Carlos
San Joaquin
Santa Isabela

Etiopía[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Adwa
Afdera
Alayta
Ale Bagu
Alid
Alu
Alutu
Asavyo
Asmara (volcán)
Assab Volc Field
Ayelu
Beru
Bilate River Field
Bishoftu Volc Field
Bora-Bericcio
Borale Ale
Borawli
Boset-Bericha
Butajiri-Silti Field
Chiracha
Corbetti Caldera
Dabbahu
Dabbayra
Dalaffilla
Dallol
Dama Ali
Dofen
Dubbi
East Zway
Erta Ale
Fentale
Gabillema
Gada Ale
Gedamsa Caldera
Groppo
Gufa
Hayli Gubbi
Hertali
Hobicha Caldera
Jalua
Kone
Korath Range
Kurub
Liado Hayk
Ma Alalta
Mallahle
Manda Hararo
Manda-Inakir
Mat Ala
Mega Basalt Field
Mousa Alli
Nabro
O'a Caldera
Sodore
Sorkale
Tat Ali
Tepi
Tosa Sucha
Tullu Moje
Yangudi

Fidxi[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Koro (volcán)
Taveuni

Francia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Puy de Dome 1.464 4.803 45.5° N 2.75° E ca. 5760 a.C.

Francia do Sur e Terras Antártidas[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Amsterdam Island
Ile aux Cochons
Ile de l'Est
Ile de la Possession
Illas Kerguelen
St. Paul (volcán)

Illas Galápagos[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Alcedo
Cerro Azul
Darwin
Ecuador
Fernandina
Floreana
Genovesa
Marchena
Pinta
San Cristóbal
Illa Santa Cruz Island, Illas Galápagos
Illa Santiago, Illas Galápagos
Sierra Negra
Wolf (volcán)

Xeorxia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Kabargin Oth Group
Kasbek

Alemaña[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Eifel
Laacher See
crater lake 50.41° N 7.27° E ca. 10.000 a.C.
Rhön Monteains
Swabian Alb
Vogelsberg Monteains

Grecia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Kos
Methana
Milos
Nisyros
Santorini
Yali

Granada[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
St. Catherine (volcán)
Kick-'em-Jenny

Guadalupe[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
La Grande Soufrière

Guatemala[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Acatenango
Volcán De Agua
Almolonga
Atitlan
Cerro Santiago
Chingo
Cerro de Oro
Campo volcáncio Chiquimula
Cuilapa-Barbarena
Volcán de Flores
Volcán de fuego
Ipala
Ixtepeque
Moyuta
Pacaya
Quezaltepeque
Volcán San Pedro
Volcán Santa María
Santiaguito
Santo Tomás
Suchitan
Tacaná
Tahual
Tajumulco
Tecuambarro
Volcán Toliman

Honduras[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Isla el Tigre
Isla Zacate Grande
Utila Island
Lake Yojoa

Islandia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Askja
Eldfell
Esjufjoll
Eyjafjallajökull
Grimsnes
Grímsvötn
Heimaey
Hekla
Hengill
Hofsjokull
Kollóttadyngja
Kerlingarfjoll
Katla
Krafla
Krisuvik
Langjokull
Ljosufjoll
Lysuholl
Oraefajokull
Prestahnukur
Snaefellsjokull
Surtsey

India[editar | editar a fonte]

Illas Andaman[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Illa Barren, Illas Andaman 354 1161 12°16′40″N 93°51′30″E / 12.27778°N 93.85833°E / 12.27778; 93.85833 May 28 2005
Narcondum 710 2330 13.43° N 94.25° E June 8 2005 (?)

Indonesia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Krakatoa. Rakata

Adonara[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Iliboleng

Bacan[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Amasing
Bibnoi

Mar Banda[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Banda Api
Manuk
Nila
Serua
Teon

Illa Damar[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Wurlali

Halmahera[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Dukono
Gamalama
Gamkonora
Hiri
Ibu
Jailolo
Mare
Moti
Tarakan
Tidore
Tigalalu
Tobaru
Todoko-Ranu

Xava[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Arjuno-Welirang
Baluran
Cereme
Danau Complex
Dieng Volc Complex
Galunggung
Gede
Ijen
Iyang-Argapura
Guntur
Karang
Kawah Kamojang
Kawah Karaha
Kawi-Butak
Kelud
Kendang
Kiabares-Gagak
Lamongan
Lawu
Lurus
Malabar
Melang Plain
Merbabu
Merapi
Papandayan
Patuha
Penanggungan
Perbakti
Raung
Salak
Semeru
Slamet 3.428 m 11.246 pés
Sumbing
Sundoro
Talagabodas
Tampomas
Tangkubanparahu
Telomoyo
Tengger Caldera
Ungaran
Wayang-Windu
Wilis

Komba[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Batu Tara

Illas Lesser Sunda[editar | editar a fonte]

Balí[editar | editar a fonte]
Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Agung
Batur
Bratan
Lombok[editar | editar a fonte]
Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Rinjani
Sumbawa[editar | editar a fonte]
Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Tambora
Volcáns da illa de Flores[editar | editar a fonte]
Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ebulobo
Egon
Ilimuda
Inielika
Inierie
Iya
Kelimutu
Leroboleng
Lewotobi
Ndete Napu
Poco Leok
Ranakah
Riang Kotang
Sukaria Caldera
Wai Sano

Paluweh[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Rokatenda
Sangeang Api

Lomblen[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ililabalekan
Iliwerung
Lewotolo

Pantar[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Sirung

Volcáns de Sulawesi[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ambang
Colo
Klabat
Mahawu
Sempu
Soputan
Tongkoko

Volcáns de Sumatra[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Belirang-Beriti
Besar
Bukit Daun
Bukit Lumut Balai
Dempo
Geureudong
Gunung Tujuh
Helatoba-Tarutung
Hulubelu
Hutapanjang
Imun
Kaba
Kembar
Kerinci
Kunyit
Lubukraya
Marapi
Patah
Pendan
Peuet Sague
Pulau Weh
Rajabasu
Ranau
Sarik-Gajah
Sekincau Belirang
Seluwah Agam
Sibayak
Sibualbuali
Sinabung
Sorikmarapi
Sumbing
Suoh
Talakmau
Talang
Tandikat
Toba

Irán[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bazman
Damavand
Qal'eh Hasan Ali
Sabalan
Sahand
Taftan

Italia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Amiata
Campi Flegrei
Monte Etna (active)
Ferdinandea (potentially subject to sovereignty dispute)
Ischia
Larderello
Lipari
Pantelleria
Stromboli (active)
Monte Vesuvius
Vulcano
Vulcanello
Vulsini


Xapón[editar | editar a fonte]

Hokkaido[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Akan
Daisetsu
E San
Komaga Take
Kutcharo
Kuttara
Mashu
Nigorigawa
Nipesotsu Upepesanke
Niseko
Oshima Oshima
Rausu
Rishiri
Shikotsu
Shiretoko Iwo Zan
Shiribetsu
Tokachi
Usu (volcán)
Yotei

Honshu[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Abu
Adatara
Akagi
Akita-Komaga-Take
Akita-Yake-Yama
Asama
Azuma (volcán)
Bandai (volcán)
Chokai
Mt. Fuji
Hachimantai
Hakkoda Group
Hakone
Haku-San
Haruna
Hiriori
Hiuchi
Iwaki (volcán)
Iwate (volcán)
Izu-Tobu
Kanpu
Kurikoma
Kusatsu-Shirane 2160m Kusatsu, Gunma
Megata
Mutsu-Hiuchi-Dake
Myoko
Nantai
Narugo
Nasu
Niigata-Yake-Yama
Nikko-Shirane
Norikura
Numazawa
Oki-Dogo
Omanago Group
On-Take
Osore-Yama
Sanbe
Shiga (volcán)
Takahara
Tate-Yama
Tateshina
Towada (volcán)
Washiba-Kumontaira
Yake-Dake
Zao (volcán)

Kyushu[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Aso 1592
Ibusuki Volc Field
Kirishima
Kuju
Sakurajima
Sumiyoshi-Ike
Tsurumi
Monte Unzen

Illas Izu[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Aoga-Shima
Hachijo-Jima
Kozu-Shima
Mikura-Jima
Miyake-Jima
Nii-Jima
Oshima
To-Shima
Tori-Shima

Illas Ryukyu[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Akuseki-Jima
Iriomote-Jima
Iwo-Tori-Shima
Kikai
Kuchin-Shima
Kuchinoerabu-Jima
Nakano-Shima
Suwanose-Jima

Illas Volcán[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Iwo-Jima
Kita-Iwo-Jima
Nishino-Shima

Quenia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
The Barrier
Illa Central
Chyulu Hills
Emuruangogolak
Elmenteita Badlands
Homa Monteain
Monte Kenya
Korosi
Longonot
Marsabit
Mega Basalt Field
Menengai
Namarunu
Illa Norte (Quenia)
Nyambeni Hills
Ol Doinyo Eburru
Ol Kokwe
Olkaria
Paka
Segererua Plateau
Silali
Illa Sur (Quenia)
Suswa


Libia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Haruj

Madagascar[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ambre-Bobaomby
Ankaizina
Ankaratra Field
Itasy Volc Field
Nosy-Be

Martinica[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Pelée

México[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Los Axlixcos
Barcena
Ceboruco
Cerro Prieto
Chichinautzin
El Chichón
Cofre de Perote
Colima
Comondu-La Purisma
Coronado (volcán)
Las Cumbres
Duranco Volc Field
La Gloria
Guadalupe
Los Humeros
Iztaccihuatl
Jaraguay Volc Field
Jocotitlan
La Malinche (volcán)
Mascota Volc Field
Michoacan-Guanajuato
Naolinco Volc Field
Nevado de Toluca
Papayo
Paricutín
Pico de Orizaba
Pinacate
Popocatepetl
San Borja Volc Field
Isla San Luis
San Martin
San Quintin Volc Field
Sanganguey
Serdan-Oriental
Socorro (volcán)
Tacana
Isla Tortuga
Tres Vírgenes
Zitacuaro-Valle de Bravo

Mongolia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bus-Obo
Dariganga Volc Field
Khanuy Gol
Middle Gobi
Taryatu-Chulutu

Montserrat[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Soufriere Hills

Nicaragua[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Apoyeque
Cerro el Ciguatepe
Cerro Negro
Concepcion (volcán) 1700 5577 11°32'N 85°37'W 2005
Cosiguina
Estelli
Granada (volcán)
Las Lajas
Las Pilas
Maderas
Masaya
Mombacho
Momotombo
Nejapa-Miraflores
Rota (volcán)
San Cristobal
Telica
Volcan Azul
Zapatera

Antillas Holandesas[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
The Quill (volcán)
Saba

Nova Zelandia[editar | editar a fonte]

Na Illa Norte[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Rangitoto Island e varios conos no Campo volcánico de Auckland
Monte Taranaki (formerly Monte Egmont)
Na Zona volcánica Taupo[editar | editar a fonte]
  • véxase tamén [1]
Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Ruapehu 2797 9177 39°18'S 175°35'E 1997
Monte Tongariro
Monte Ngauruhoe 1978 6489 39°8'S 175°39'E 1975
Monte Edgecumbe/Putauaki
Monte Maunganui
Tauhara
Waiotapu
Monte Tarawera (parte da caldeira de Okataina) 1886|
Kawerau
Whakaari/White Island
Lake Taupo
Mayor Island/Tuhua
Okataina
Lake Rotorua

Na Illa do Sur[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Lyttelton e Akaroa na Península Banks
Otago Harbour
Illa Antípodas

Grupos de illas máis pequenas[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Illa Antípodas
Illa Auckland e Illa Adams
Illas Kermadec[editar | editar a fonte]
Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Macauley Island
Monowai seamount
Raoul Island

Corea do Norte[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ch'uga-ryong
Xianjindao

Noruega[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bouvetoya 780 m 2600 pés 54°25′S 3°22′E / 54.417°S 3.367°E / -54.417; 3.367 Descoñecido
Beerenberg 2277 m 71°05′N 8°10′W / 71.083°N 8.167°W / 71.083; -8.167 1970

Papúa Nova Guinea[editar | editar a fonte]

Illas Admiralty[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Baluan
St. Andrew Strait

Illas d'Entrecasteaux[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Dawson Strait Group
Goodenough
Iamalele

Nova Bretaña (Papúa Nova Guinea)[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bamus
Bola
Dakataua
Garove
Garbuna Group
Garua Harbour
Hargy
Langila
Lolo
Lolobau
Mundua
Narage
Pago
Rabaul
Ulawan
Walo

Nova Guinea[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Crater Monteain
Doma Peaks
Hydrographer's Range
Koranga
Monte Lamington
Madilogo
Managlase Plateau
Musa River
Sessagara
Victory (volcán)
Waiowa
Yelia

Nova Irlanda[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ambitle
Lihir

Illas Offshore[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bam (volcán)
Blup Blup
Boisa
Kadovar
Karkar
Long Island (volcán)
Manam
Ritter Island
Sakar
Umboi

Panamá[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Baru
El Valle
La Yeguada

Perú[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Coropuna
El Misti
Huaynaputina
Nevado Chachani
Nevados Casiri
Nevados Firura
Quimsachata
Sabancaya
Ticsani
Tutupaca
Ubinas
Yucamane

Filipinas[editar | editar a fonte]

Illas Babuyan[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Babuyan Claro 712 m 18.50° N 121.51° E 1917
Camiguin de Babuyanes 712 m 19.31° N 121.57° E 1857
Didicas 843 m 19.04° N 121.12° E 1978 Jan 6-9

Illas Batan[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Iraya

Luzon[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ambalatungan Group
Amorong
Arayat
Banahaw
Bulusan
Cagua
Isarog
Iriga
Jalajala
Labo
Laguna Volcanic Field
Malinao (volcán)
Malinding
Makiling
Mariveles
Masaraga
Mayon
Natib
Panay
Patoc
Pinatubo
Pocdol Monteains
Santo Tomas
Taal

Mindanao[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Apo
Balatocan
Balut
Calayo
Camiguin
Hibok-hibok
Kalatungan
Latukan
Leonard Range
Makaturung
Malindang
Matumtum
Paco
Parker
Ragang

Illas Sulu[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bud Dajo

Visayas[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Biliran
Cabalían
Canlaon
Magaso
Mahagnoa
Mandalagan
Silay

República Democrática do Congo[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Karisimbi
May-Ya-Moto
Nyamuragira
Nyiragongo
Tshibinda
Visoke

Illa de Reunión[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Piton de la Fournaise 2632 8.635 2005
Piton des Neiges 3069 10.069 22.000 BP

Rusia[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Azas Plateau
Balagan-Tas
Elbrus
Oka Plateau
Sikhote-Alin
Tunkin Depression
Udokan Plateau

Kamchatka[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Akademia Nauk
Akhtang
Alney-Chashakondzha
Alngey
Anaun
Asacha
Atlasova
Avachinsky
Bakening
Barkhatnaya Sopka
Belenkaya
Bely (volcán)
Bezymianny
Bliznets
Boleshe-Bannaya
Bolshoi Palyapan
Bolshoi Semiachik
Bolshoi-Kekuknaysky
Cherny
Cherpuk Group
Diky Greben
Dzenzursky
Eggella
Elovsky
Fedotych
Gamchen
Geodesistoy
Golaya
Gorely
Gorny Institute
Ichinsky
Iettunup
Iktunup
Ilyinsky
Kaileney
Kambalny
Kamen (volcán)
Karymsky
Kebeney
Kekurny
Kell
Khangar
Khodutka
Kikhpinych
Kizimen
Klyuchevskaya Sopka
Komarov
Koryaksky
Koshelev
Kostakan
Kozyrevsky
Krainy
Krasheninnikov
Kronotsky
Ksudach
Kulkev
Lago Kurile
Leutongey
Maly Payalpan
Maly Semiachik
Mashkovtsev
Mezhdusopochny
Mutnovsky
Olkoviy
Opala
Ostanets
Ostry
Otdelniy
Ozernoy
Piratkovsky
Plosky
Plosky Volc Group
Pogranychny
Romanovka
Schmidt (volcán)
Sedankinsky
Severny (volcán)
Shishel
Shiveluch
Snegovoy
Snezhniy
Taunshits
Titila
Tolbachik
Tolmachev Dol
Tundroviy
Tuzovsky
Udina
Uka
Uksichan
Ushkovsky
Uzon
Veer
Verkhovoy
Vilyuchik
Visokiy
Voyampolsky
Vysoky
Zaozerny
Zavaritsky
Zimina
Zheltovsky
Zhupanovsky

Illas Kurile[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Alaid
Atsonopuri
Baransky
Berutarube
Bogotayr Ridge
Chikurachki
Chirinkotan
Chirip
Chirpoi
Demon (volcán)
Ebeko
Ekarma
Fuss Peak
Golets-Tronyi Group
Golovnin
Goriaschaia Sopka
Grozny Group
Ivao Group
Karpinsky Group
Ketoi
Kharimkotan
Kolokol Group
Kuntomintar
Lomonsov Group
Lvinaya Past
Medvezhia
Mendeleev (volcán)
Milne
Neme Peak
Prevo Peak
Raikoke
Rasshua
Rudakov
Sarychev Peak
Shirinki
Sinarka
Smirnov
Tao-Rusyr Caldera
Tiatia
Tri Sestry
Urataman
Ushishur
Vernadskii Ridge
Zavaritski Caldera

Ruanda[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Karisimbi
Muhavura
Visoki

Saint Kitts e Nevis[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Monte Liamuiga (Monte Misery)
Nevis Peak

Santa Lucía[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Qualibou

San Vicente e Granadinas[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Soufriere volcán 1.234 m

San Tomé e Príncipe[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
São Tome

Arabia Saudita[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Harrat ar Rahah
Harrat Ithnayn
Harrat Khaybar 25°41.8′N 39°57.0′E / 25.6967°N 39.9500°E / 25.6967; 39.9500
Harrat Kishb
Harrat Lunayyir
Harrat Rahat
Harrat 'Uwayrid
Jabal Yar

Illas Society[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Mehetia

Illas Salomón[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bagana
Balbi
Billy Mitchell (volcán)
Kavachi
Loloru
Nonda
Savo Island
Simbo
Takuan Group
Tinakula
Tore

Sudáfrica[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Marion Island
Illas do Príncipe Eduardo


Illas Sandwich do Sur[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bristol Island
Candlemas Island
Hodson
Leskov Island
Montagu Island
Thule Island
Zavodovski

Sudán[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bayuda Volcanic Field
Jebel Marra
Jebel Umm Arafieb
Kutum Volcanic Field
Meidob Volcanic Field

Siria[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Es Safa
Sharat Kovekab

Taiwan[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Kueishanto
Pengchiahsu
Tatun Group

Tanzania[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metres pés Coordenadas
Igwizi Hills
Izumbwe-Mpoli
Kieyo
Monte Kilimanjaro 5.895 19.340
Meru 4.566 14.980 1910
Ngozi
Ol Doinyo Lengai
Rungwe
Usangu Basin

Tonga[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Fonualei
Kao
Late
Niuafo'ou
Tafahi
Tofua

Tristan da Cunha[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Queen Mary's Peak

Turquía[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Acigol-Nevsehir
Monte Ararat
Erciyes Dagi
Girekol
Gollu Dag
Hasan Dagi
Karaca Dag
Karapinar Field
Kars Plateau
Kula (volcán)
Nemrut Dagi
Suphan Dagi
Tendurek Dagi

Uganda[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bufumbira
Bunyaruguru Field
Fort Portal Field
Katunga
Katwe-Kikorongo Field
Kyatwa Volcanic Field
Muhavura

Reino Unido[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ardnamurchan
Arthur's Seat. Edinburgh
Borrowdale Volcanics Silurian or earlier
Cuillin Hills on Skye Cenozoic
Cheviot Hills Devonian
Edinburgh Castle castle rock
Giant's Causeway Cenozoic


Vanuatu[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Ambryn
Aneityum
Aoba
Epi
Gaua
Kuwae
Lopevi
Mere Lava
Motlav
North Vate
Suretamatai
Traitor's Head
Yasur

Vietnam[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bas Dong Nai
Cu-Lao Re Group
Haut Dong Nai
Toroeng Prong

Illas Wallis[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Illas Wallis

Samoa Occidental[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Savai'i
Upolu

Iemen[editar | editar a fonte]

Name Elevación Situación Última erupción
metros pés Coordenadas
Bir Borhut
Harra es-Sawad
Harra of Arhab
Harra of Bal Haf
Harras of Dhamar
Jabal el-Marha
Jabal Hamman Demt
Jabal Haylan

Outros lugares do sistema solar[editar | editar a fonte]

Marte[editar | editar a fonte]

Outros planetas e lúas[editar | editar a fonte]

Na literatura de ficción[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]