Lista de Medallas de Ouro ao mérito nas Belas Artes entregadas

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Badge of the Gold Medal of Merit in the Fine Arts (Spain).svg

A Medalla de Ouro ao mérito nas Belas Artes é concedida polo Ministerio de Cultura e Deporte de España a persoas ou institucións que destaquen na creación artística e cultural ou presten notorios servizos no fomento, desenvolvemento ou difusión da arte e a cultura ou na conservación do patrimonio artístico.

Década de 1970[editar | editar a fonte]

1971[editar | editar a fonte]

1972[editar | editar a fonte]

  • Ricardo Díez Hochleitner[7] (especialista en Planificación e Administración da Educación)
  • José Camón Aznar[8] (historiador da arte)
  • Fernando Fuertes de Villavicencio[9] (conselleiro delegado do Patrimonio Nacional)
  • Florentino Pérez Embid[10] (historiador)
  • Anastasio Granados García[11] (bispo de Palencia)
  • Xulio Prieto Nespereira[12] (debuxante e pintor)
  • Rafael Manzano Martos[13] (arquitecto directo do Alcázar de Sevilla)
  • Francisco Prieto Moreno[14] (arquitecto)
  • Juan de Contreras y López de Ayala[15] (historiador e crítico de arte)
  • Diego Angulo Íñiguez[16] (historiador da arte, director do Museo do Prado)

1973[editar | editar a fonte]

1974[editar | editar a fonte]

  • Ramón Falcón Rodríguez (subdirector xeral de Belas Artes)[21]
  • Nicanor Piñole Rodríguez (pintor)[22]

1975[editar | editar a fonte]

1976[editar | editar a fonte]

1977[editar | editar a fonte]

1978[editar | editar a fonte]

No se concedió ninguna Medalla de Oro.

1979[editar | editar a fonte]

Década de 1980[editar | editar a fonte]

1980[editar | editar a fonte]

1981[editar | editar a fonte]

1982[editar | editar a fonte]

1983[editar | editar a fonte]

1984[editar | editar a fonte]

1985[editar | editar a fonte]

1986[editar | editar a fonte]

1987[editar | editar a fonte]

1988[editar | editar a fonte]

Durante este ano non se outorgou ningunha Medalla de Ouro ao mérito nas Belas Artes

1989[editar | editar a fonte]

Década de 1990[editar | editar a fonte]

1990[editar | editar a fonte]

1991[editar | editar a fonte]

1992[editar | editar a fonte]

1994[editar | editar a fonte]

1995[editar | editar a fonte]

1996[editar | editar a fonte]

  • Emilio Aragón Bermúdez, Miliki (pallaso)[119]
  • Ramón Barce Benito (compositor)[119]
  • Álvaro Delgado Ramos (pintor)[120]
  • Enrique Franco Manera (músico)[119]
  • José Luis Garci (director e guionista de cine)[120]
  • José Greller Friesel, José Granero (bailarín e coreógrafo)[119]
  • Francisco Nieva (escenógrafo e dramaturgo)[119]
  • Leandro Navarro Ungría (galerista)[120]
  • Antonio Ordóñez Araujo (toureiro)[119]
  • Carmen Ortueta Martínez (fundadora da asociación Hispania Nostra)[120]
  • Pedro Rocamora García Valls (presidente da Asociación Española de Amigos do Circo)[119]
  • Luis Gordillo (pintor)[120]
  • Fernando Trueba (director de cine)[120]
  • Julián Trincado Settier (presidente de Amigos do MNCARS)[120]
  • Víctor Ullate Andrés (bailarín e coreógrafo)[119]
  • María Jesús Valdés Díaz (actriz)[119]
  • Concello de Albarracín (conservación de conxunto histórico)[120]
  • Fundación Amigos do Museo do Prado (promoción do Museo do Prado)[120]
  • Fundación «Las Edades del Hombre» (divulgación de herdanza sacra milenaria)[120]
  • Museo de Burgos (150 aniversario)[120]

1997[editar | editar a fonte]

  • Juana María Domínguez Manso, Juana de Aizpuru (galerista)[121]
  • Francisco Escudero (compositor)
  • Juan José Falcón Sanabria (compositor)[122]
  • Luís Feito López (pintor)
  • Ricardo Franco Rubio (director de cine)[121]
  • Antonio Gala Velasco (autor literario)
  • Eloísa García García, Eloísa García de Wattemberg (conservadora de museos)
  • Isabel García Lorca (presidenta da Fundación García Lorca)[121]
  • Carlos Gómez Amat (musicólogo)
  • José María González Villa (empresario circense)
  • Fernando Guillén Gallego (actor)[121]
  • Santiago Martín Sánchez "El Viti" (toureiro)[121]
  • Antonio Mercero Juldain (director de cine e televisión)[121]
  • María Rosa Orad Aragón María Rosa (bailaora)[121]
  • Jesús del Pozo (deseñador)
  • Francisco Romero López Curro Romero (toureiro)[121]
  • Emma Ruiz Penella (actriz)
  • Joaquín Soriano Villanueva (pianista)
  • Óscar Tusquets Blanca (arquitecto e pintor)[121]
  • Cátedra Gaudí (divulgación de Gaudí)
  • Juventudes Musicales de España
  • Museo de Pontevedra

1998[editar | editar a fonte]

1999[editar | editar a fonte]

  • Carmen Balcells (axente literaria)[124]
  • Bigas Luna (director de cine)
  • Álvaro Domecq Díez (rejoneador e escritor)[124]
  • Manuel Feijoó Sánchez (director de circo)[125]
  • María Dolores Pradera (cantante e actriz)
  • José María Flotats (actor e director de teatro)
  • Julián Gallego Serrano (ilustrador)
  • Elvira González (galerista)
  • Carmen Maura (actriz)
  • María de los Ángeles López Segovia, "Lina Morgan" (vedete e actriz)[125]
  • Lola Herrera (actriz)[125]
  • Verónica Forqué (actriz)
  • Carmen Laffón da Escosura (pintora)[124]
  • José Luis Ocejo García (director do Festival Internacional de Música de Santander)
  • Víctor Pablo Pérez (músico)[125]
  • Juan Carlos Pérez de la Fuente (director teatral)[125]
  • Óscar de la Renta (deseñador)[124]
  • Editorial Galaxia (pola difusión da cultura galega[124]
  • Fundación Caixa Galicia (por patrocinio e mecenado cultural)
  • Fundación Endesa (por patrocinio e mecenado cultural)
  • Fundación Real Colegio Seminario del Corpus Christi de Valencia (xoia arquitectónica)
  • Jiventudes Musicales de Madrid (pola promoción musical)
  • Modest Cuixart Tapies (pintor)[124]
  • Sociedade Xeral de Autores e Editores (SGAE), centenario[124]
  • Elvira González Frax (galerista)[124]

Década de 2000[editar | editar a fonte]

2000[editar | editar a fonte]

2001[editar | editar a fonte]

  • Sebastián Battaner (presidente do Grupo Duero)[128]
  • Manolo Blahnik (deseñador)[128]
  • Mercedes Buades (galerista)[128]
  • María Fernanda D'Ocón (actriz)[128]
  • Joaquín Díaz González (músico)[128]
  • Tony Leblanc (actor)
  • Joan Guinjoan (músico)
  • Narciso Ibáñez Serrador (director de cine e televisión)
  • Francisco Ibáñez Talavera (historietista)
  • Miguel Narros (dramturgo)
  • Duarte Pinto Coelho (arquitecto)
  • Ventura Pons (director de cine)
  • Tamara Rojo (bailarina)
  • Rafael de Paula (toureiro)
  • Tina Sainz (actriz)
  • Cristino de Vera (pintor)
  • Compañía de monicreques Tía Norica de Cádiz
  • Museo de Arte Contemporánea Esteban Vicente de Segovia

2002[editar | editar a fonte]

2003[editar | editar a fonte]

2005[editar | editar a fonte]

2006[editar | editar a fonte]

2007[editar | editar a fonte]

2008[editar | editar a fonte]

2009[editar | editar a fonte]

Década de 2010[editar | editar a fonte]

2010[editar | editar a fonte]

2011[editar | editar a fonte]

2012[editar | editar a fonte]

  • Alfonso Aijón García (promotor musical)[158]
  • Amparo Baró San Martín (actriz)[158]
  • Antonio Bonet Correa (historiador da arte)[158]
  • José María Cruz Novillo (artista e deseñador gráfico)[158]
  • Israel Galván de los Reyes (bailaor e coreógrafo flamenco)[158]
  • Manuel Gutiérrez Aragón (cineasta e escritor)[158]
  • Juan López Fernández, JAN (debuxante de banda deseñada e historietista)[158]
  • Carmen Roche Rubio (coreógrafa, directora e profesora de ballet clásico)[158]
  • Matrimonio Várez Fisa-Benegas, José Luís e María Milagros (coleccionistas e mecenas)[158]
  • Josep Soler i Sardà (compositor, escritor, pensador e teórico musical) Rexeitou a condecoración[158][159]

2013[editar | editar a fonte]

  • Ángel Peralta Pineda (rejoneador e escritor)[160]

2014[editar | editar a fonte]

  • Manuel Álvarez-Beigbeder Pérez, "Manuel Alejandro" (director de orquestra e compositor)[161]
  • Cecilia Margarita Bartolomé Pina (directora de cine)[161]
  • Eduardo Cardenal (equilibrista e director de circo)[161]
  • Jorge Herralde Grau (editor)[161]
  • Benita Jabato Muñoz, "Victoria Eugenia Betty" (bailarina, coreógrafa e mestra)[161]
  • Tomás Marco Aragón (compositor)[161]
  • Victorino Martín Andrés (gandeiro)[161]
  • Gerard Mortier (director artístico de ópera) a título póstumo.[161]
  • Alicia Pérez Herranz, "Alicia Hermida" (actriz)[161]
  • Patricia Phelps (mecenas)[161]
  • Joan Pons Álvarez (barítono dramático)[161]
  • Juan José Seoane Calvo, "Juanjo Seoane" (produtor de teatro)
  • Sybilla Sorondo Myelzwynska (deseñadora de moda)[161]
  • Mansilla e Tuñón (arquitectos)
  • Festival Internacional del Cante de las Minas[161]
  • Festival internacional de fotografía y artes visuales "Photo España"[161]
  • Teatre Principal De Maó[161]

2015[editar | editar a fonte]

2016[editar | editar a fonte]

  • María Martha Argerich (pianista)[164]
  • Manuel Borrás Arana (editor)[164]
  • María Rosa Calvo-Manzano Ruiz-Horm (arpista)[164]
  • Lorenzo Caprile Trucchi (deseñador de moda)[164]
  • José Coronado García (actor)[164]
  • Ricardo Alberto Darín (actor e director)[164]
  • Gloria María Milagrosa Fajardo García, "Gloria Estefan" (cantante, compositora e actriz)[164]
  • José Fernández Torres, Tomatito (guitarrista flamenco)[164]
  • Fundación Duques de Soria de Ciencia e Cultura Hispánica[164]
  • Jesús Rafael García Hernández, "Rafael Amargo" (bailarín e coreógrafo)[164]
  • José Iranzo Bielsa, "Pastor de Andorra" (cantante de xota) a título póstumo[164]
  • Julián López Escobar, El Juli (matador de touros)[164]
  • Miguel Martín (director do Festival de Jazz de San Sebastián)[164]
  • Miquel Milà i Sagnier (deseñador industrial)[164]
  • Magüi Mira Franco (actriz e directora teatral)[164]
  • Guy Philippe Henri Lannes de Montebello (director de museo)[164]
  • Orfeón Pamplonés[164]
  • Helena Pimenta Hernández (directora da Compañía Nacional de Teatro Clásico)[164]
  • Pedro Subijana Reza (chef)[164]
  • Julia Uceda Valiente (poeta)[164]
  • Leopoldo Zugaza Fernández (editor e promotor cultural)[164]

2017[editar | editar a fonte]

2018[editar | editar a fonte]

  • Rubén Blades Bellido de Luna (cantante, compositor e actor)[166]
  • Roser Bru Llop (pintora e gravadora)[166]
  • José Antonio Carmona Carmona, Pepe Habichuela (guitarrista flamenco)[166]
  • Manuela Carrasco Salazar (bailaora)[166]
  • Penélope Cruz Sánchez (actriz)[166]
  • Ezio Frigerio (escenógrafo) e dona Franca Squarciapino (figurinista) medalla ex aequo[166]
  • Félix Ibarrondo Ugarte (compositor)
  • Ángel León González (chef)[166]
  • Margarita de las Flores Lozano Jiménez (actriz)[166]
  • Francisco Martín Peñas, "Paco Martín" (xestor cultural) a título póstumo[166]
  • Jaume Mateu Bullich, <i>Tortell Poltrona</i> (artista de circo)[166]
  • Fátima Miranda Regojo (cantante)[166]
  • Lluís Pasqual i Sánchez (director de teatro)[166]
  • Gilberto Passos Gil Moreira, "Gilberto Gil" (cantante, guitarrista e compositor)[166]
  • Araceli Pereda Alonso (historiadora de arte)[166]
  • Carlos Pérez Siquier (fotógrafo)[166]
  • Rosángeles Valls Ballester (coreógrafa, directora e bailarina)[166]
  • Gerardo Vera Perales (director de teatro e de cine, escenógrafo, figurinista e actor)[166]
  • Agrupación de Peñas do Entroido de Cádiz[166]
  • Museo Vostell Malpartida[166]
  • Norman Foster Foundation[166]

2019[editar | editar a fonte]

Década de 2020[editar | editar a fonte]

2020[editar | editar a fonte]

2021[editar | editar a fonte]

  • Almudena Grandes (escritora) a título póstumo[170]
  • María Isabel Gallardo Gómez, "Maribel Gallardo" (bailaora e mestra repetidora)[171]
  • Julia Uceda Valiente (poeta)[171]
  • Semana Negra de Gijón (festival literario e cultural de novela negra)[171]
  • Agustí Villaronga Riutort (director de cine)[171]
  • Fundación Max Aub[171]
  • Francisco Martínez Roca, "Paco Roca", (autor de novela gráfica)[171]
  • Javier Ángel Encinas Bardem, "Javier Bardem" (actor)[171]
  • Fundación de Arte y Pensamiento Martín Chirino[171]
  • Amaral (grupo musical)[171]
  • Daniel Martínez de Obregón (empresario e produtor teatral)[171]
  • Jaume Plensa Suñé (artista plástico)[171]
  • Isabel Steva Hernández, Colita (fotógrafa)[171]
  • Ana González Rodríguez, Ana Locking (deseñadora de moda)[171]
  • Fundación Cerezales Antonino y Cinia[171]
  • Genis Matabosch Giménez (xestor cultural, investigador e coleccionista das artes circenses)[171]
  • Carme Solé Vendrell (ilustradora e escritora)[171]
  • Drac Mágic (cooperativa e distribuidora de cultura audiovisual)[171]
  • José Pablo Guerrero Cabanillas, "Pablo Guerrero" (cantautor e poeta)[171]
  • José María García Conesa, "Chema Conesa" (fotógrafo)[171]
  • Xunta de Cualificación, Valoración e Exportación de Bens do Patrimonio Histórico[171]
  • María Teresa Martín Cadierno, "Mayte Martín" (compositora e cantaora de flamenco)[171]
  • Icíar Bollaín Pérez-Mínguez (directora de cine)[171]
  • Teresa Catalán Sánchez (compositora)[171]
  • Ramón Casas Vallés (profesor titular de Dereito Civil da Universidade de Barcelona, especialista en propiedade intelectual) a título póstumo[171]
  • Ian Keith Gibson Ritchie, "Ian Gibson" (historiador e hispanista)[171]
  • Ignacio Javier Gurruchaga Iriarte, "Javier Gurruchaga" (cantante, actor e presentador)[171]
  • Saioa Hernández del Río (cantante lírica)[171]
  • Juan Muñoz Martín (escritor)[171]
  • Francisco Portalo Calero e Francisco Suárez García (creadores de videoxogos)[171]
  • Antonio Javier Eulogio Rodríguez Reija, "Antón Reixa" (artista multidisciplinar)[171]
  • Paloma Cecilia San Basilio Martínez, "Paloma San Basilio" (cantante)[171]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1505/1971, de 17 de junio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don José María Pemán Pemartín." (166). Madrid. 13 de xullo de 1971: 11556. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  2. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1506/1971, de 16 de junio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Salvador Dalí Domenech." (166). Madrid. 13 de xullo de 1971: 11556. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  3. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1507/1971, de 17 de junio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Félix Hernández Giménez." (166). Madrid. 13 de xullo de 1971: 11556. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  4. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1508/1971, de 17 de junio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Andrés Segovia Torres." (166). Madrid. 13 de xullo de 1971: 11556. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  5. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1510/1971, de 17 de junio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don José Llorens Artigas." (166). Madrid. 13 de xullo de 1971: 11556. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  6. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1511/1971, de 17 de junio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Oscar Esplá Triay." (166). Madrid. 13 de xullo de 1971: 11557. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  7. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1917/1972, de 18 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Ricardo Díez Hochleitner." (171). Madrid. 18 de xullo de 1972: 12924. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  8. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1918/1972, de 18 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don José Camón Aznar." (171). Madrid. 18 de xullo de 1972: 12924. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  9. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1919/1972, de 18 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Fernando Fuertes de Villavicencio." (171). Madrid. 18 de xullo de 1972: 12924. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  10. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1920/1972, de 18 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Florentino Pérez Embid." (171). Madrid. 18 de xullo de 1972: 12924. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  11. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1922/1972, de 18 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Anastasio Granados García." (171). Madrid. 18 de xullo de 1972: 12924–12925. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  12. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1056/1972, de 13 de abril, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes» en su categoría de Oro a don Julio Prieto Nespereira." (99). Madrid. 25 de abril de 1972: 7288. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  13. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1057/1972, de 13 de abril, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes» en su categoría de Oro a don Rafael Manzano Martos." (99). Madrid. 25 de abril de 1972: 7288. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  14. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 965/1972. de 23 de marzo, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Francisco Prieto Moreno." (94). Madrid. 19 de abril de 1972: 6951. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  15. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 966/1972, de 23 de marzo, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Juan Contreras y López de Ayala, Marqués de Lozoya." (94). Madrid. 19 de abril de 1972: 6951. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  16. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 967/1972, de 23 de marzo, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a don Diego Angulo Iñiguez." (94). Madrid. 19 de abril de 1972: 6951. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  17. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1697/1973, de 17 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a doña Lorenza García." (171). Madrid. 18 de xullo de 1973: 14691. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  18. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1698/1973, de 17 de julio, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de Oro, a doña Montserrat Caballé." (171). Madrid. 18 de xullo de 1973: 14691. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  19. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 584/1973, de 31 de marzo, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de oro, a doña Ángeles Galino Carrillo." (79). Madrid. 2 de abril de 1973: 6504. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  20. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 585/1973, de 31 de marzo, por el que se concede la «Medalla al Mérito en las Bellas Artes», en su categoría de oro, a don Federico Mendizábal y García Lavín." (79). Madrid. 2 de abril de 1973: 6504. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  21. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 244/1974, de 10 de enero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Ramón Falcón Rodríguez." (32). Madrid. 6 de febreiro de 1974: 2299. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  22. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 245/1974, de 10 de enero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Nicanor Piñole Rodríguez." (32). Madrid. 6 de febreiro de 1974: 2299. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  23. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 322/1976, de 20 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a la Orquesta Nacional de España." (51). Madrid. 28 de febreiro de 1976: 4175. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  24. Ministerio de Educación y Ciencia: "Decreto 1013/1976, de 2 de abril, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don José Hernández Díaz." (109). Madrid. 6 de maio de 1976: 8788. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  25. Ministerio de Educación y Ciencia: "Real Decreto 1404/1977, de 10 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Enrique Lafuente Ferrari." (145). Madrid. 18 de xuño de 1977: 13812. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  26. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 697/1979, de 16 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, al pintor don Benjamín Palencia Pérez." (81). Madrid. 4 de abril de 1979: 8056. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  27. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 515/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Pablo Serrano Aguilar." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6254. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  28. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 516/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Joaquín Rodrigo." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6254. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  29. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 510/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Círculo de Bellas Artes de Madrid." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6253. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  30. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 517/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Federico Mompou." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6254. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  31. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 518/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Narciso Yepes." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6254. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  32. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 508/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Eugenio Sempere Juan." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6252. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  33. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 507/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Museo de Arte Abstracto, de Cuenca." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6252. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  34. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 513/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don César Manrique Cabrera." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6253. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  35. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 514/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don José Filgueira Valverde." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6254. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  36. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 512/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Manuel Chamoso Lamas." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6253. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  37. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 511/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Museo Canario de Las Palmas." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6253. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  38. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 509/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a la Fundación «Juan March»." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6253. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  39. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 506/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Museo de Bellas Artes de Bilbao." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6252. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  40. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 505/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a la Fundación «Joan Miró», de Barcelona." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6252. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  41. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 504/1980, de 7 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al excelentísimo Ayuntamiento de Garachico (Tenerife)." (69). Madrid. 20 de marzo de 1980: 6252. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  42. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1948/1980, de 26 de septiembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al pintor don Joan Miró Ferrá." (235). Madrid. 30 de setembro de 1980: 21764. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  43. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1181/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Actor y Director don Fernando Fernán-Gómez." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14139. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  44. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1173/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Pintor don Antonio Tapies Puig." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14138. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  45. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1174/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Escultor don Eduardo Chillida Juantegui." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14138. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  46. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1175/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Pintor y Escultor don Manuel Rivera Hernández." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14138. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  47. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1179/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Tenor don Alfredo Kraus Trujillo." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14138. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  48. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1176/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Compositor don Cristóbal Halffter Jiménez-Encima." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14138. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  49. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1177/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Músico don Nicanor Zabaleta Zala." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14138. Consultado o 15 de septiembre de 2020. 
  50. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1178/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Musicólogo don Samuel Rubio Calzón." (147). Madrid. 20 de junio de 1981: 14138. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  51. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 2837/1981, de 27 de noviembre, por el que se concede a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Regino Sainz de la Maza." (288). Madrid. 2 de decembro de 1981: 28315. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  52. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1180/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a la Bailarina doña Guillermina Martínez Cabrejas (Mariemma)." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14139. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  53. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1182/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Autor y Director de Cine don Luis Buñuel Portolés." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14139. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  54. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1183/1981, de 8 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Madrid." (147). Madrid. 20 de xuño de 1981: 14139. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  55. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 397/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Luis García Berlanga." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  56. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 404/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Fernando Casado D'Arambillet (Fernando Rey)." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  57. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 403/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Gregorio Prieto Muñoz." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  58. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 401/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Maruja Mallo." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  59. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 406/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don José Luis Sert López." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  60. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 393/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Juan Ainaud de Lasarte." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  61. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 394/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Fernando de Aragón y Carrillo de Albornoz, Marqués de Casa Torres." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  62. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 407/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, al Banco de Bilbao." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  63. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 408/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a la Caja de Ahorros Vizcaína." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  64. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 409/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a la Diputación Provincial de Palencia." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  65. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 411/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, al Instituto Arqueológico Alemán, en Madrid." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  66. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 405/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Antonio Saura Atarés." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  67. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 402/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Pablo Palazuelo de la Peña." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  68. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 395/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Teresa Berganza Vargas." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  69. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 398/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Alicia de La Rocha de Lacalle." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  70. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 400/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Pilar López Júlvez." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  71. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 399/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Carlos García Lemos (Carlos Lemos)." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  72. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 396/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña María Carrillo Moreno." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5883. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  73. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 410/1982, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a la Fundación «Rodríguez-Acosta», de Granada." (55). Madrid. 5 de marzo de 1982: 5884. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  74. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1734/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Antonio López García." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  75. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1728/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Mario Camus García." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  76. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1731/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Agustín González Martínez." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  77. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1729/1983 (rectificado), de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Gil Parrondo Rico." (168). Madrid. 15 de xullo de 1983: 19872. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  78. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1730/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Nuria Espert Romero." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  79. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1737/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Fernando Zobel de Ayala Montojo." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17774. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  80. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1437/1983, de 9 de marzo, por el que se concede, a título póstumo, la medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Músico don Agapito Marazuela Albornos." (132). Madrid. 3 de xuño de 1983: 15518. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  81. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1726/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Plácido Domingo Embil." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17772–17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  82. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1727/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Ernesto Halffter Escriche." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  83. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1725/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Antonio Esteve Ródenas, «Antonio Gades»." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17772. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  84. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1724/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Antonio Cruz García, «Antonio Mairena»." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17772. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  85. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1723/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a «Teatre Lliure»." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17772. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  86. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1732/1983, de 22 de junio, por el que se concede, a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Julián Ruiz Prieto." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  87. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1733/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Juana Nar Gialón, viuda de Mordó." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  88. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1736/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Cristino Gómez González, «Cristino Mallo»." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  89. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1735/1983, de 22 de junio, por el que se concede, a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Eduardo Westerdhal Oromas." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17773. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  90. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1738/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Jean Cassou." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17774. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  91. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1739/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Arthur Lundkvist." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17774. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  92. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1740/1983, de 22 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Emilio Brugalla Turmo." (150). Madrid. 24 de xuño de 1983: 17774. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  93. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1191/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Julio Caro Baroja." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18386. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  94. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1192/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Antoni Clavé." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18386. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  95. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1200/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, al Teatro del Liceo, de Barcelona." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  96. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1193/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Federico Mares y Deulovol." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  97. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1194/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Daniel Gil." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  98. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1195/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Stephen Gilman." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  99. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1196/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro a don José Guerrero." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  100. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1197/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Joris Ivens." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  101. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1198/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Domingo Pérez Minik." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  102. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1199/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don John Rutherford." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  103. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1201/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Juan Gil Albert." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  104. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1202/1984, de 20 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don John Brealey." (150). Madrid. 23 de xuño de 1984: 18387. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  105. 105,00 105,01 105,02 105,03 105,04 105,05 105,06 105,07 105,08 105,09 105,10 105,11 105,12 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1062/1985, de 19 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas y Entidades que se citan." (158). Madrid. 3 de xullo de 1985: 20959. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  106. 106,00 106,01 106,02 106,03 106,04 106,05 106,06 106,07 106,08 106,09 106,10 106,11 106,12 106,13 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 2104/1986, de 10 de octubre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y Entidades que se citan." (244). Madrid. 11 de outubro de 1986: 34661. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  107. 107,00 107,01 107,02 107,03 107,04 107,05 107,06 107,07 107,08 107,09 107,10 107,11 107,12 107,13 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1688/1987, de 30 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (313). Madrid. 31 de decembro de 1987: 38396. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  108. 108,00 108,01 108,02 108,03 108,04 108,05 108,06 108,07 108,08 108,09 108,10 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 194/1989, de 17 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (47). Madrid. 24 de febreiro de 1989: 5481. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  109. 109,00 109,01 109,02 109,03 109,04 109,05 109,06 109,07 109,08 109,09 109,10 109,11 109,12 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1652/1989, de 22 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (307). Madrid. 23 de decembre de 1989: 39914. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  110. 110,00 110,01 110,02 110,03 110,04 110,05 110,06 110,07 110,08 110,09 110,10 110,11 110,12 110,13 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1635/1990, de 20 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (305). Madrid. 21 de decembro de 1990: 38183. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  111. 111,00 111,01 111,02 111,03 111,04 111,05 111,06 111,07 111,08 111,09 111,10 111,11 111,12 111,13 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1834/1991, de 27 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (311). Madrid. 28 de decembro de 1991: 41789. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  112. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 93/1992, de 31 de enero, por el que se concede, a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don José Manuel González-Valcárcel Valcárcel." (29). Madrid. 3 de febreiro de 1992: 3427. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  113. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 533/1993, de 2 de abril, por el que se concede, a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Vicent Andrés Estellés." (95). Madrid. 21 de abril de 1993: 11788. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  114. 114,00 114,01 114,02 114,03 114,04 114,05 114,06 114,07 114,08 114,09 114,10 114,11 114,12 114,13 114,14 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1556/1992, de 11 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (16). Madrid. 19 de xaneiro de 1993: 1338. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  115. 115,00 115,01 115,02 115,03 115,04 115,05 115,06 115,07 115,08 115,09 115,10 115,11 115,12 115,13 115,14 115,15 115,16 Ministerio de Cultura: "Corrección de errores del Real Decreto 2408/1993, de 29 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas que se citan." (36). Madrid. 11 de febreiro de 1994: 4736. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  116. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 1263/1994, de 3 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a don Alberto Closas Lluró." (137). Madrid. 9 de xuño de 1994: 18250. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  117. 117,00 117,01 117,02 117,03 117,04 117,05 117,06 117,07 117,08 117,09 117,10 117,11 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 2268/1995, de 28 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas que se citan." (311). Madrid. 29 de decembro de 1995: 37509. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  118. 118,00 118,01 118,02 118,03 118,04 118,05 118,06 118,07 118,08 118,09 118,10 118,11 118,12 118,13 118,14 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 2615/1994, de 29 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas que se citan." (3). Madrid. 4 de xaneiro de 1995: 273. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  119. 119,0 119,1 119,2 119,3 119,4 119,5 119,6 119,7 119,8 Ministerio de Educación y Cultura: "Real Decreto 2734/1996, de 27 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas que se citan." (313). Madrid. 28 de decembro de 1996: 38738. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  120. 120,00 120,01 120,02 120,03 120,04 120,05 120,06 120,07 120,08 120,09 120,10 Ministerio de Educación y Cultura: "Real Decreto 2642/1996, de 20 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas que se citan." (307). Madrid. 20 de decembro de 1996: 38182. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  121. 121,0 121,1 121,2 121,3 121,4 121,5 121,6 121,7 121,8 Ministerio de Educación y Cultura: "Real Decreto 2049/1997, de 26 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas que se citan." (20). Madrid. 23 de xaneiro de 1998: 2486–2487. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  122. "Medallas de Oro al Mérito en las Bellas Artes Premios 1997". 
  123. 123,0 123,1 123,2 123,3 123,4 123,5 123,6 123,7 Ministerio de Educación y Cultura: "Real Decreto 2700/1998, de 11 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas y entidades que se citan." (297). Madrid. 12 de decembro de 1998: 41477. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  124. 124,0 124,1 124,2 124,3 124,4 124,5 124,6 124,7 Ministerio de Educación y Cultura: "Real Decreto 1935/1999, de 17 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas y entidades que se citan." (302). Madrid. 18 de decembro de 1999: 44589. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  125. 125,0 125,1 125,2 125,3 125,4 "Medallas de Oro al Mérito en las Bellas Artes Premios 1999". Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  126. 126,0 126,1 126,2 126,3 126,4 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 159/2001, de 16 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se citan." (42). Madrid. 17 de febreiro de 2001: 6225–6226. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  127. 127,0 127,1 127,2 127,3 "Medallas de Oro al Mérito en las Bellas Artes Premios 2000". Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  128. 128,0 128,1 128,2 128,3 128,4 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 203/2002, de 15 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de Oro, a las personas y entidades que se citan." (41). Madrid. 16 de febreiro de 2002: 6355. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  129. 129,0 129,1 129,2 129,3 129,4 129,5 129,6 129,7 129,8 129,9 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1349/2002, de 13 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se citan." (299). Madrid. 14 de decembro de 2002: 43636. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  130. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1786/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Juan Antonio Ruiz Román." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45379. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  131. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1785/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Ángel Luis Mejías Jiménez." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45379. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  132. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1768/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don José Luis Medina del Corral." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  133. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1767/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don José Víctor Rodríguez Caro." (304). Madrid. 20 de diciembre de 2003: 45376–45377. Consultado o 15 de septiembre de 2020. 
  134. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1773/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Arturo Fernández Rodríguez." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  135. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1774/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Carmen García Galisteo." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  136. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1772/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Geraldine Chaplin O'Neill." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  137. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1775/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Conrado San Martín Prieto." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377–45378. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  138. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1770/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Carlos Blanco Hernández." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  139. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1771/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Fernando Martín de Argenta Pallarés." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45377. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  140. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1778/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Ángeles Santos Torroella." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45378. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  141. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1780/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Rafael García Gómez." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45378. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  142. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1781/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Pierrette Gargallo." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45378. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  143. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1776/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Francisca Méndez Garrido." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45378. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  144. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1777/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Francisco López-Cepero García." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45378. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  145. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1784/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Rafael Sanz Lobato." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45379. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  146. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1788/2003, de 19 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, al Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz." (304). Madrid. 20 de decembro de 2003: 45379. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  147. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 571/2005, de 13 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Fernanda Jiménez Peña." (115). Madrid. 14 de maio de 2005: 16363. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  148. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 560/2005, de 13 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Odón Alonso Ordás." (115). Madrid. 14 de maio de 2005: 16361. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  149. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 561/2005, de 13 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña Amaya Arzuaga Navarro." (115). Madrid. 14 de maio de 2005: 16362. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  150. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 574/2005, de 13 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a la señora María Carolina Josefina Pacanins y Niño." (115). Madrid. 14 de maio de 2005: 16363. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  151. Ministerio de Cultura: "Real Decreto 576/2005, de 13 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don José Luis Sampedro Sáez." (115). Madrid. 14 de maio de 2005: 16363. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  152. 152,0 152,1 152,2 152,3 152,4 152,5 152,6 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 836/2006, de 30 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (161). Madrid. 7 de xullo de 2006: 25545. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  153. 153,00 153,01 153,02 153,03 153,04 153,05 153,06 153,07 153,08 153,09 153,10 153,11 153,12 153,13 153,14 153,15 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 784/2007, de 8 de junio, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (138). Madrid. 9 de xuño de 2007: 25304. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  154. 154,0 154,1 154,2 154,3 154,4 154,5 154,6 154,7 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 815/2008, de 9 de mayo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (114). Madrid. 10 de maio de 2008: 23123. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  155. 155,00 155,01 155,02 155,03 155,04 155,05 155,06 155,07 155,08 155,09 155,10 155,11 155,12 155,13 155,14 155,15 155,16 155,17 155,18 155,19 155,20 155,21 155,22 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 238/2009, de 23 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (47). Madrid. 24 de febreiro de 2009: 19495. Consultado o 15 de setembro de 2020. 
  156. 156,00 156,01 156,02 156,03 156,04 156,05 156,06 156,07 156,08 156,09 156,10 156,11 156,12 156,13 156,14 156,15 156,16 156,17 156,18 156,19 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 241/2010, de 26 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (51). Madrid. 27 de febreiro de 2010: 19467. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  157. 157,00 157,01 157,02 157,03 157,04 157,05 157,06 157,07 157,08 157,09 157,10 157,11 157,12 157,13 157,14 157,15 157,16 157,17 157,18 157,19 Ministerio de Cultura: "Real Decreto 546/2011, de 8 de abril, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (85). Madrid. 9 de abril de 2011: 36996. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  158. 158,0 158,1 158,2 158,3 158,4 158,5 158,6 158,7 158,8 158,9 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1745/2012, de 28 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (313). Madrid. 29 de decembro de 2012: 89389. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  159. El País
  160. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 153/2013, de 22 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a don Ángel Peralta Pineda." (47). Madrid. 23 de febreiro de 2013: 15371. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  161. 161,00 161,01 161,02 161,03 161,04 161,05 161,06 161,07 161,08 161,09 161,10 161,11 161,12 161,13 161,14 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 174/2014, de 14 de marzo, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (64). Madrid. 15 de marzo de 2014: 23428. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  162. 162,00 162,01 162,02 162,03 162,04 162,05 162,06 162,07 162,08 162,09 162,10 162,11 162,12 162,13 162,14 162,15 162,16 162,17 162,18 162,19 162,20 162,21 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 74/2015, de 6 de febrero, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (33). Madrid. 7 de febreiro de 2015: 10472. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  163. 163,00 163,01 163,02 163,03 163,04 163,05 163,06 163,07 163,08 163,09 163,10 163,11 163,12 163,13 163,14 163,15 163,16 163,17 163,18 163,19 163,20 163,21 163,22 163,23 163,24 163,25 163,26 163,27 163,28 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1179/2015, de 29 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (312). Madrid. 30 de decembro de 2015: 123851. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  164. 164,00 164,01 164,02 164,03 164,04 164,05 164,06 164,07 164,08 164,09 164,10 164,11 164,12 164,13 164,14 164,15 164,16 164,17 164,18 164,19 164,20 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 736/2016, de 23 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (310). Madrid. 24 de decembro de 2016: 90484. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  165. 165,00 165,01 165,02 165,03 165,04 165,05 165,06 165,07 165,08 165,09 165,10 165,11 165,12 165,13 165,14 165,15 165,16 165,17 165,18 165,19 165,20 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte: "Real Decreto 1064/2017, de 22 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (311). Madrid. 23 de decembro de 2017: 128099. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  166. 166,00 166,01 166,02 166,03 166,04 166,05 166,06 166,07 166,08 166,09 166,10 166,11 166,12 166,13 166,14 166,15 166,16 166,17 166,18 166,19 Ministerio de Cultura y Deporte: "Real Decreto 1520/2018, de 28 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (314). Madrid. 29 de decembro de 2018: 130896. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  167. Ministerio de Cultura y Deporte: "Real Decreto 532/2019, de 13 de septiembre, por el que se concede, a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a * Camilo Blanes Cortés (Camilo Sesto)." (221). Madrid. 14 de setembro de 2019: 99825. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  168. 168,00 168,01 168,02 168,03 168,04 168,05 168,06 168,07 168,08 168,09 168,10 168,11 168,12 168,13 168,14 168,15 168,16 168,17 168,18 168,19 168,20 168,21 168,22 168,23 Ministerio de Cultura y Deporte: "Real Decreto 742/2019, de 20 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (306). Madrid. 21 de decembro de 2019: 139360. Consultado o 16 de setembro de 2020. 
  169. 169,00 169,01 169,02 169,03 169,04 169,05 169,06 169,07 169,08 169,09 169,10 169,11 169,12 169,13 169,14 169,15 169,16 169,17 169,18 169,19 169,20 169,21 169,22 169,23 169,24 169,25 169,26 169,27 169,28 169,29 169,30 169,31 Ministerio de Cultura y Deporte: "Real Decreto 1197/2020, de 29 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (340). Madrid. 29 de decembro de 2020: 125896 a 125897. Consultado o 31 de decembro de 2020. 
  170. Ministerio de Cultura y Deporte: "1064/2021, de 30 de noviembre, por el que se concede, a título póstumo, la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a doña María Almudena Grandes Hernández." (287). Madrid. 1 de decembro de 2021: 148603 a 148603. Consultado o 1 de decembro de 2021. 
  171. 171,00 171,01 171,02 171,03 171,04 171,05 171,06 171,07 171,08 171,09 171,10 171,11 171,12 171,13 171,14 171,15 171,16 171,17 171,18 171,19 171,20 171,21 171,22 171,23 171,24 171,25 171,26 171,27 171,28 171,29 171,30 Ministerio de Cultura y Deporte: "Real Decreto 1206/2021, de 28 de diciembre, por el que se concede la Medalla al Mérito en las Bellas Artes, en su categoría de oro, a las personas y entidades que se relacionan." (PDF) (312). Madrid. 29 de decembro de 2021: 166601 a 166602. Consultado o 29 de decembro de 2021. 

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]