Saltar ao contido

Luis Pastor

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Infotaula de personaLuis Pastor

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(es) Luis Pastor Rodríguez Editar o valor em Wikidata
9 de xuño de 1952 Editar o valor em Wikidata (72 anos)
Berzocana, España (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaRivas-Vaciamadrid (1952–) Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEspaña Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióncantante , compositor de cancións Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1972 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoFolk e poesía Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua castelá Editar o valor em Wikidata
InstrumentoVoz, guitarra e Timple Editar o valor em Wikidata
Familia
FillosPedro Pastor Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0975081 Facebook: luispastormusica Twitter: luispastor52 Youtube: UCvN_jm2dNmo7wpRE1oG6qDg BNE: XX1050547 Spotify: 0GF14xtdEUhEMxLH3TFDr0 Musicbrainz: 49522205-a9f0-4251-b410-80c217c5a67c Songkick: 410242 Discogs: 1225088 Editar o valor em Wikidata

Luis Pastor, nado en Berzocana (Cáceres o 9 de xuño de 1952 e criado en Vallecas (Madrid), é un cantautor español.

En decembro de 2022 foi Medalla de Ouro ao Mérito nas Belas Artes do Goberno de España.[1]

Traxectoria

[editar | editar a fonte]

Comezou coa canción protesta, pero a partir de 1981 deu un cambio no seu estilo cara a unha música máis variada. Un dos discos que o lanzou á fama foi "vallecas" co tema "vengan a ver", onde se describía a situación precaria do barrio onde se criou.

Discografía

[editar | editar a fonte]
  • "La huelga del ocio, Con dos años" (1972). Single, Als 4 Vents.
  • "Luis Pastor" (1973). Single, Als 4 Vents.
  • "Fidelidad" (1975). Movieplay.
  • "Vallecas" (1976). Movieplay.
  • "Nacimos para ser libres" (1977). Movieplay.
  • "Amanecer" (1981). Movieplay.
  • "Coplas del ciego" (1983). RCA.
  • "Nada es real" (1985). Fonomusic.
  • "Por la luna de tu cuerpo" (1986). Fonomusic.
  • "Aguas abril" (1988). Poligram.
  • "Directo" (1991). Pasión.
  • "La Torre de Babel" (1994). Fonomusic.
  • "Flor de Jara I, Directo Mérida" (1995). Flor de Jara.
  • "Flor de Jara II, La Torre de Babel" (1995). Flor de Jara.
  • "Diario de a bordo" (1996). Edición da revista El Europeo.
  • "Por el mar de mi mano", (1998). Edición da revista El Europeo.
  • "Piedra de sol" (2000). Edición da revista El Europeo.
  • "Soy" (2002). Edición da revista El Europeo.
  • "Pásalo" (2004). 52 PM 16.
  • "Dúos" (2006). Ariola.
  1. "El Gobierno distingue a 33 personalidades y entidades de la cultura con la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes 2022". culturaydeporte.gob.es (en castelán). 27 de decembro de 2022. Consultado o 25 de setembro de 2023. 

Este artigo tan só é un bosquexo
 Este artigo sobre música é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.