Lista de grupos de rock alternativo

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguinte lista de bandas de rock alternativo representa organizadamente tódalas bandas deste estilo ordenadas por orde alfabética dende o cero até o Z, quedando excluídas dela as bandas locais ou de pouca relevancia.

0-9[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
10,000 Maniacs Flag of the United States.svg Jamestown, Nova York 1981 -
13 Engines Flag of Canada.svg Toronto 1985 1997
16 Horsepower Flag of the United States.svg Denver, Colorado 1992 2005
200 Sachen Alemaña Wiesbaden 2003 2006
3 Doors Down Flag of the United States.svg Escatawpa, Mississippi 1996 -
30 Seconds to Mars Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1998 -
311 Flag of the United States.svg Omaha, Nebrasca 1988 -
4 Non Blondes Flag of the United States.svg San Francisco, California 1989 1996
54-40 Flag of Canada.svg Vancouver 1981 -

A[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
A Fire Inside Flag of the United States.svg Ukiah, California 1991 -
Aberdeen City Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2001 2009
Aereogramme Escocia Glasgow 1998 2007
The Afghan Whigs Flag of the United States.svg Cincinnati, Ohio 1986 -
Aggressive Agricultor Francia Hasparren 1986 -
Alice In Chains Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1987 -
Alien Ant Farm Flag of the United States.svg Riverside, California 1996 -
All-American Rejects Flag of the United States.svg Stillwater, Oklahoma 1999 -
American Music Club Flag of the United States.svg San Francisco, California 1982 -
Anberlin Flag of the United States.svg Winter Haven, Florida 1998 2014 Coñecidos como SaGoh 24/7 ata 2001
Angelfish Escocia Edimburgo 1992 1994
...And You Will Know Us by the Trail of Dead Flag of the United States.svg Austin, Texas 1994 -
Animal Collective Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 2000 -
Tori Amos Flag of the United States.svg Newton, Carolina do Norte 1979 -
The Amps Flag of the United States.svg Dayton, Ohio 1995 1996
Fiona Apple Flag of the United States.svg Nova York 1994 -
The Apples in Stereo Flag of the United States.svg Denver, Colorado 1992 -
Arcade Fire Flag of Canada.svg Montreal 2003 -
Archers of Loaf Flag of the United States.svg Chapel Hill, Carolina do Norte 1991 -
Arctic Monkeys Inglaterra Sheffield 2002 -
Architecture in Helsinki Australia Melbourne 2000 -
Army of Anyone Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 2005 2007
Ash Flag of the United Kingdom.svg Downpatrick 1992 -
The Ataris Flag of the United States.svg Anderson, Indiana 1995 -
Audioslave Flag of the United States.svg Glendale, California 2001 2007
Autolux Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 2000 -
The Automatic Gales Cowbridge 1998 -
Avantgarde Flag of the Community of Madrid.svg Madrid 2003 2006

B[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Babes in Toyland Flag of the United States.svg Minneapolis, Minnesota 1988 -
Baboon Flag of the United States.svg Denton, Texas 1991 -
Babyshambles Inglaterra Londres 2003 -
Bamboo Flag of the Philippines.svg Gran Manila 2002 2011
Barenaked Ladies Flag of Canada.svg Scarborough 1988 -
Band of Susans Flag of the United States.svg Nova York 1986 1996
Basehead Flag of the United States.svg Washington, D.C. 1992 -
Bauhaus Inglaterra Northampton 1978 2008
Bayside Flag of the United States.svg Nova York 2000 -
Beat Happening Flag of the United States.svg Olympia, Washington 1982 -
Beck Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1988 -
Belle & Sebastian Escocia Glasgow 1996 -
Belly Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1991 -
Ben Folds Five Flag of the United States.svg Chapel Hill, Carolina do Norte 1993 2013
Art Bergmann Flag of Canada.svg Vancouver anos 70 -
Better Than Ezra Flag of the United States.svg Baton Rouge, Luisiana 1988 -
Biffy Clyro Escocia Ayrshire 1995 -
Big Audio Dynamite Inglaterra Londres 1984 -
Big Black Flag of the United States.svg Evanston, Illinois 1981 1987
Bikini Kill Flag of the United States.svg Olympia, Washington 1990 1997
Billy Corgan Flag of the United States.svg Elk Grove Village, Illinois 1985 -
Billy Talent Flag of Canada.svg Mississauga 1993 -
Björk Islandia Reiquiavik 1977 -
Black Rebel Motorcycle Club Flag of the United States.svg San Francisco, California 1998 -
Blackstar Inglaterra Liverpool 1997 1999

C[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Cake Flag of the United States.svg Sacramento, California 1991 -
The Calling Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1999 2013
Camper Van Beethoven Flag of the United States.svg Redlands, California 1983 -
Candlebox Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1991 -
Capdown Inglaterra Inglaterra 1997 -
Cardiacs Inglaterra Kingston upon Thames 1981 -
The Cardigans Flag of Sweden.svg Jönköping 1992 -
The Cat Empire Australia Melbourne 1999 -
Catherine Wheel Inglaterra Great Yarmouth 1999 2000
Cell Flag of the United States.svg Nova York 1990 1995
The Chameleons Inglaterra Middleton 1981 -

D[editar | editar a fonte]

E[editar | editar a fonte]

F[editar | editar a fonte]

G[editar | editar a fonte]

H[editar | editar a fonte]

I[editar | editar a fonte]

J[editar | editar a fonte]

K[editar | editar a fonte]

L[editar | editar a fonte]

M[editar | editar a fonte]

N[editar | editar a fonte]

O[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Ostava Bulgaria Gabrovo 1991 -
Oasis Inglaterra Manchester 1991 2009
Sinéad O'Connor Flag of Ireland.svg Dublín 1986 -
Odds Flag of Canada.svg Vancouver 1987 -
The Offspring Flag of the United States.svg Huntington Beach, California 1984 -
Of Montreal Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia 1996 -
OK Go Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1998 -
Orange and Lemons Flag of the Philippines.svg Baliuag 1999 2007
Orgy Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1994 -
Beth Orton Inglaterra East Dereham 1993 -
Our Lady Peace Flag of Canada.svg Toronto 1992 -

P[editar | editar a fonte]

Q[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Queens of the Stone Age Flag of the United States.svg Palm Desert, California 1996 -

R[editar | editar a fonte]

S[editar | editar a fonte]

T[editar | editar a fonte]

U[editar | editar a fonte]

V[editar | editar a fonte]

W[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Wax Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1991 2009
We Are Scientists Flag of the United States.svg Claremont, California 1999 -
The Wedding Present Inglaterra Leeds 1985 -
Ween Flag of the United States.svg New Hope,Pensilvania 1984 -
Weezer Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1992 -
Paul Westerberg Flag of the United States.svg Minneapolis, Minnesota 1979 -
The White Stripes Flag of the United States.svg Detroit, Michigan 1997 2011
Wilco Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1994 -
Wir sind Helden Alemaña Berlín 2000 2012
Wolf Parade Flag of Canada.svg Montreal 2003 -
The Wonder Stuff Inglaterra Stourbridge 1986 -

X[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
X Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1977 -
XTC Inglaterra Swindon 1976 2005

Y[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Yeah Yeah Yeahs Flag of the United States.svg Nova York 2002 -
Yo La Tengo Flag of the United States.svg Hoboken, New Jersey 1984 -

Z[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Zebrahead Flag of the United States.svg La Habra, California 1996 -
Zita Swoon Bélxica Antuerpe 1993 -
Zornik Bélxica Zonhoven 1999 -
Zwan Flag of the United States.svg Estados Unidos 2001 2003 Supergrupo creado por Billy Corgan