Lista de grupos de rock alternativo

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

A seguinte lista de bandas de rock alternativo representa organizadamente tódalas bandas deste estilo ordenadas por orde alfabética dende o cero até o Z, quedando excluídas dela as bandas locais ou de pouca relevancia.

0-9[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
10,000 Maniacs Flag of the United States.svg Jamestown, Nova York 1981 -
13 Engines Flag of Canada.svg Toronto 1985 1997
16 Horsepower Flag of the United States.svg Denver, Colorado 1992 2005
200 Sachen Alemaña Wiesbaden 2003 2006
3 Doors Down Flag of the United States.svg Escatawpa, Mississippi 1996 -
30 Seconds to Mars Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1998 -
311 Flag of the United States.svg Omaha, Nebrasca 1988 -
4 Non Blondes Flag of the United States.svg San Francisco 1989 1996
54-40 Flag of Canada.svg Vancouver 1981 -

A[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
A Fire Inside Flag of the United States.svg Ukiah (California) 1991 -
Aberdeen City Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2001 2009
Aereogramme Escocia Glasgow 1998 2007
The Afghan Whigs Flag of the United States.svg Cincinnati, Ohio 1986 -
Aggressive Agricultor Francia Hasparren 1986 -
Alice in Chains Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1987 -
Alien Ant Farm Flag of the United States.svg Riverside (California) 1996 -
All-American Rejects Flag of the United States.svg Stillwater, Oklahoma 1999 -
American Music Club Flag of the United States.svg San Francisco 1982 -
Anberlin Flag of the United States.svg Winter Haven, Florida 1998 2014 Coñecidos como SaGoh 24/7 ata 2001
Angelfish Escocia Edimburgo 1992 1994
...And You Will Know Us by the Trail of Dead Flag of the United States.svg Austin, Texas 1994 -
Animal Collective Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 2000 -
Tori Amos Flag of the United States.svg Newton, Carolina do Norte 1979 -
The Amps Flag of the United States.svg Dayton, Ohio 1995 1996
Fiona Apple Flag of the United States.svg Nova York 1994 -
The Apples in Stereo Flag of the United States.svg Denver, Colorado 1992 -
Arcade Fire Flag of Canada.svg Montreal 2003 -
Archers of Loaf Flag of the United States.svg Chapel Hill, Carolina do Norte 1991 -
Arctic Monkeys Inglaterra Sheffield 2002 -
Architecture in Helsinki Australia Melbourne 2000 -
Army of Anyone Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2005 2007
Ash Flag of the United Kingdom.svg Downpatrick 1992 -
The Ataris Flag of the United States.svg Anderson, Indiana 1995 -
Audioslave Flag of the United States.svg Glendale, California 2001 2007
Autolux Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2000 -
The Automatic Gales Cowbridge 1998 -
Avantgarde Flag of the Community of Madrid.svg Madrid 2003 2006

B[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Babes in Toyland Flag of the United States.svg Minneapolis, Minnesota 1988 -
Baboon Flag of the United States.svg Denton, Texas 1991 -
Babyshambles Inglaterra Londres 2003 -
Bamboo Flag of the Philippines.svg Gran Manila 2002 2011
Barenaked Ladies Flag of Canada.svg Scarborough 1988 -
Band of Susans Flag of the United States.svg Nova York 1986 1996
Basehead Flag of the United States.svg Washington, D.C. 1992 -
Bauhaus Inglaterra Northampton 1978 2008
Bayside Flag of the United States.svg Nova York 2000 -
Beat Happening Flag of the United States.svg Olympia, Washington 1982 -
Beck Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1988 -
Belle & Sebastian Escocia Glasgow 1996 -
Belly Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1991 -
Ben Folds Five Flag of the United States.svg Chapel Hill, Carolina do Norte 1993 2013
Art Bergmann Flag of Canada.svg Vancouver anos 70 -
Better Than Ezra Flag of the United States.svg Baton Rouge, Luisiana 1988 -
Biffy Clyro Escocia Ayrshire 1995 -
Big Audio Dynamite Inglaterra Londres 1984 -
Big Black Flag of the United States.svg Evanston, Illinois 1981 1987
Bikini Kill Flag of the United States.svg Olympia, Washington 1990 1997
Billy Corgan Flag of the United States.svg Elk Grove Village, Illinois 1985 -
Billy Talent Flag of Canada.svg Mississauga 1993 -
Björk Islandia Reiquiavik 1977 -
Black Rebel Motorcycle Club Flag of the United States.svg San Francisco 1998 -
Blackstar Inglaterra Liverpool 1997 1999
Blessid Union of Souls Flag of the United States.svg Cincinnati, Ohio 1990 -
Blind Melon Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1990 -
Bloc Party Inglaterra Londres 1999 -
Blonde Redhead Flag of the United States.svg Nova York 1993 -
Bloodhound Gang Flag of the United States.svg King of Prussia, Pensilvania 1988 2015 en hiato
Blood on the Wall Flag of the United States.svg Nova York 2003 -
Blood Red Shoes Inglaterra Brighton 2004 -
Blue October Flag of the United States.svg Houston, Texas 1995 -
Blur Inglaterra Londres 1988 -
Bôa Inglaterra Londres 1993 -
Bongwater Flag of the United States.svg Nova York 1987 1992
BoySetsFire Flag of the United States.svg Newark, Delaware 1994 -
The Boo Radleys Inglaterra Wallasey 1988 1999
Billy Bragg Inglaterra Barking 1977 -
Brand New Flag of the United States.svg Nova York 2000 -
The Bravery Flag of the United States.svg Nova York 2003 2012
Breaking Benjamin Flag of the United States.svg Wilkes-Barre, Pennsylvania 1999 -
The Breeders Flag of the United States.svg Dayton, Ohio 1989 -
Broken Social Scene Flag of Canada.svg Toronto 1999 -
Brownman Revival Flag of the Philippines.svg Manila 1994 -
Brutal Juice Flag of the United States.svg Brutal Juice 1991 -
Jeff Buckley Flag of the United States.svg Anaheim, California 1990 1997
Buffalo Tom Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1987 -
Built to Spill Flag of the United States.svg Boise, Idaho 1992 -
Burden Brothers Flag of the United States.svg Dallas, Texas 2002 2007
Bush Inglaterra Londres 1992 -
Kate Bush Inglaterra Bexleyheath 1975 -
Butthole Surfers Flag of the United States.svg San Antonio, Texas 1981 -
By Divine Right Flag of Canada.svg Toronto 1989 -

C[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Cake Flag of the United States.svg Sacramento 1991 -
The Calling Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1999 2013
Camper Van Beethoven Flag of the United States.svg Redlands (California) 1983 -
Candlebox Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1991 -
Capdown Inglaterra Inglaterra 1997 -
Cardiacs Inglaterra Kingston upon Thames 1981 -
The Cardigans Flag of Sweden.svg Jönköping 1992 -
The Cat Empire Australia Melbourne 1999 -
Catherine Wheel Inglaterra Great Yarmouth 1999 2000
Cell Flag of the United States.svg Nova York 1990 1995
The Chameleons Inglaterra Middleton 1981 -
The Charlatans Inglaterra West Midlands 1988 -
Chainsaw Kittens Flag of the United States.svg Norman, Oklahoma 1999 2000
Billy Childish Inglaterra Chatham, Kent 1977 -
Christina Stürmer Austria Linz 2003 -
The Church Australia Sydney 1980 -
Cibo Matto Flag of the United States.svg Nova York 1994 2017
CIV Flag of the United States.svg Nova York 1994 2000
Cocteau Twins Escocia Grangemouth 1979 1997
Coldplay Inglaterra Londres 1996 -
Coldrain Flag of Japan.svg Nagoya 2007 -
Collective Soul Flag of the United States.svg Stockbridge, Xeorxia 1992 -
Concrete Blonde Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1982 2012
Constantines Flag of Canada.svg Guelph, Ontario 1990 -
The Cooper Temple Clause Inglaterra Wokingham 1998 2007
Julian Cope Gales Deri 1982 -
Counting Crows Flag of the United States.svg Berkeley, California 1991 -
Graham Coxon Inglaterra Spondon 1988 -
Cracker Flag of the United States.svg Redlands, California 1990 -
The Cramps Flag of the United States.svg Sacramento, California 1976 2009
The Cranberries Flag of Ireland.svg Limerick 1989 2019
Crooked Fingers Flag of the United States.svg Carolina do Norte 1998 -
The Cubby Creatures Flag of the United States.svg San Francisco 1997 -
Cueshé Flag of the Philippines.svg Cebú 1998 -
Cursive Flag of the United States.svg Omaha, Nebraska 1995 -
The Cure Inglaterra Crawley 1978 -

D[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
The Damned Inglaterra Londres 1976 -
Dappled Cities Fly Australia Sydney 1997 -
The Dandy Warhols Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1994 -
Dashboard Confessional Flag of the United States.svg Boca Raton, Florida 1999 -
Dave Matthews Band Flag of the United States.svg Charlottesville, Virxinia 1991 -
Days of the New Flag of the United States.svg Charlestown, Indiana 1995 2014
The dB's Flag of the United States.svg Nova York 1978 -
Dead Can Dance Australia Melbourne 1981 -
Dead Moon Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1987 2014
Death Cab for Cutie Flag of the United States.svg Bellingham, Washington 1997 -
Depeche Mode Inglaterra Basildon 1980 -
Destroyer Flag of Canada.svg Vancouver 1995 -
dEUS Bélxica Antuerpe 1991 -
Diabologum Francia Tolosa 1993 1998
Die Kreuzen Flag of the United States.svg Milwaukee, Wisconsin 1981 -
Ani DiFranco Flag of the United States.svg Buffalo, Nova York 1989 -
Dinosaur Jr. Flag of the United States.svg Amherst, Massachusetts 1984 -
The Diodes Flag of Canada.svg Toronto 1976 1982
Dishwalla Flag of the United States.svg Santa Barbara, California 1993 -
Dispatch Flag of the United States.svg Middlebury, Vermont 1996 -
The Distillers Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1998 -
The Dodos Flag of the United States.svg San Francisco 2005 -
Pete Doherty Inglaterra Hexham 1997 -
Do Make Say Think Flag of Canada.svg Toronto 1995 -
The Donnas Flag of the United States.svg Palo Alto, California 1993 2012
Dramarama Flag of the United States.svg Wayne, Nova Jersey 1982 -
The Dream Syndicate Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1981 -
dredg Flag of the United States.svg Los Gatos, California 1993 -
The Dresden Dolls Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2000 2008
Dropkick Murphys Flag of the United States.svg Quincy, Massachusetts 1996 -
The Drovers Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1988 2002
The Duke Spirit Inglaterra Londres 2003 -

E[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Easyworld Inglaterra Eastbourne 1996 2004
Echo & the Bunnymen Inglaterra Liverpool 1978 -
Echobelly Inglaterra Londres 1992 -
Econoline Crush Flag of Canada.svg Vancouver 1992 -
Eels Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1995 -
Einstürzende Neubauten Alemaña Berlín 1980 -
Eisley Flag of the United States.svg Tyler, Texas 1997 -
Elastica Inglaterra Londres 1992 2001
Enon Flag of the United States.svg Nova York 1999 2011
Everclear Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1991 -

F[editar | editar a fonte]

G[editar | editar a fonte]

H[editar | editar a fonte]

I[editar | editar a fonte]

J[editar | editar a fonte]

K[editar | editar a fonte]

L[editar | editar a fonte]

M[editar | editar a fonte]

N[editar | editar a fonte]

O[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Ostava Bulgaria Gabrovo 1991 -
Oasis Inglaterra Manchester 1991 2009
Sinéad O'Connor Flag of Ireland.svg Dublín 1986 -
Odds Flag of Canada.svg Vancouver 1987 -
The Offspring Flag of the United States.svg Huntington Beach (California) 1984 -
Of Montreal Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia 1996 -
OK Go Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1998 -
Orange and Lemons Flag of the Philippines.svg Baliuag 1999 2007
Orgy Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1994 -
Beth Orton Inglaterra East Dereham 1993 -
Our Lady Peace Flag of Canada.svg Toronto 1992 -

P[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
P Flag of the United States.svg Hollywood, California 1993 1997
Panic! at the Disco Flag of the United States.svg Las Vegas, Nevada 2004 -
Parokya ni Edgar Flag of the Philippines.svg Quezón 1993 -
Pavement Flag of the United States.svg Stockton, California 1989 -
The Pastels Escocia Glasgow 1981 -
Pearl Jam Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1990 -
Pennywise Flag of the United States.svg Hermosa Beach, California 1988 -
Pere Ubu Flag of the United States.svg Cleveland, Ohio 1975 -
A Perfect Circle Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1999 -
Liz Phair Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1990 -
Pixies Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1986 -
Placebo Inglaterra Londres 1994 -
The Pogues Inglaterra Londres 1982 2014
The Postal Service Flag of the United States.svg Seattle, Washington 2001 2013
Pop Will Eat Itself Inglaterra Stourbridge 1986 -

Q[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Queens of the Stone Age Flag of the United States.svg Palm Desert (California) 1996 -

R[editar | editar a fonte]

S[editar | editar a fonte]

T[editar | editar a fonte]

U[editar | editar a fonte]

V[editar | editar a fonte]

W[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Wax Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1991 2009
We Are Scientists Flag of the United States.svg Claremont, California 1999 -
The Wedding Present Inglaterra Leeds 1985 -
Ween Flag of the United States.svg New Hope,Pensilvania 1984 -
Weezer Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1992 -
Paul Westerberg Flag of the United States.svg Minneapolis, Minnesota 1979 -
The White Stripes Flag of the United States.svg Detroit, Michigan 1997 2011
Wilco Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1994 -
Wir sind Helden Alemaña Berlín 2000 2012
Wolf Parade Flag of Canada.svg Montreal 2003 -
The Wonder Stuff Inglaterra Stourbridge 1986 -

X[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
X Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1977 -
XTC Inglaterra Swindon 1976 2005

Y[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Yeah Yeah Yeahs Flag of the United States.svg Nova York 2002 -
Yo La Tengo Flag of the United States.svg Hoboken, New Jersey 1984 -

Z[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Zebrahead Flag of the United States.svg La Habra (California) 1996 -
Zita Swoon Bélxica Antuerpe 1993 -
Zornik Bélxica Zonhoven 1999 -
Zwan Flag of the United States.svg Estados Unidos 2001 2003 Supergrupo creado por Billy Corgan