Lista de grupos de rock alternativo

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A seguinte lista de bandas de rock alternativo representa organizadamente tódalas bandas deste estilo ordenadas por orde alfabética dende o cero até o Z, quedando excluídas dela as bandas locais ou de pouca relevancia.

0-9[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
10,000 Maniacs Flag of the United States.svg Jamestown, Nova York 1981 -
13 Engines Flag of Canada.svg Toronto 1985 1997
16 Horsepower Flag of the United States.svg Denver, Colorado 1992 2005
200 Sachen Alemaña Wiesbaden 2003 2006
3 Doors Down Flag of the United States.svg Escatawpa, Mississippi 1996 -
30 Seconds to Mars Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 1998 -
311 Flag of the United States.svg Omaha, Nebrasca 1988 -
4 Non Blondes Flag of the United States.svg San Francisco, California 1989 1996
54-40 Flag of Canada.svg Vancouver 1981 -

A[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
A Fire Inside Flag of the United States.svg Ukiah, California 1991 -
Aberdeen City Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2001 2009
Aereogramme Escocia Glasgow 1998 2007
The Afghan Whigs Flag of the United States.svg Cincinnati, Ohio 1986 -
Aggressive Agricultor Francia Hasparren 1986 -
Alice In Chains Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1987 -
Alien Ant Farm Flag of the United States.svg Riverside, California 1996 -
All-American Rejects Flag of the United States.svg Stillwater, Oklahoma 1999 -
American Music Club Flag of the United States.svg San Francisco, California 1982 -
Anberlin Flag of the United States.svg Winter Haven, Florida 1998 2014 Coñecidos como SaGoh 24/7 ata 2001
Angelfish Escocia Edimburgo 1992 1994
...And You Will Know Us by the Trail of Dead Flag of the United States.svg Austin, Texas 1994 -
Animal Collective Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 2000 -
Tori Amos Flag of the United States.svg Newton, Carolina do Norte 1979 -
The Amps Flag of the United States.svg Dayton, Ohio 1995 1996
Fiona Apple Flag of the United States.svg Nova York 1994 -
The Apples in Stereo Flag of the United States.svg Denver, Colorado 1992 -
Arcade Fire Flag of Canada.svg Montreal 2003 -
Archers of Loaf Flag of the United States.svg Chapel Hill, Carolina do Norte 1991 -
Arctic Monkeys Inglaterra Sheffield 2002 -
Architecture in Helsinki Australia Melbourne 2000 -
Army of Anyone Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 2005 2007
Ash Flag of the United Kingdom.svg Downpatrick 1992 -
The Ataris Flag of the United States.svg Anderson, Indiana 1995 -
Audioslave Flag of the United States.svg Glendale, California 2001 2007
Autolux Flag of the United States.svg Os Ánxeles, California 2000 -
The Automatic Gales Cowbridge 1998 -
Avantgarde Flag of the Community of Madrid.svg Madrid 2003 2006

B[editar | editar a fonte]

C[editar | editar a fonte]

D[editar | editar a fonte]

E[editar | editar a fonte]

F[editar | editar a fonte]

G[editar | editar a fonte]

H[editar | editar a fonte]

I[editar | editar a fonte]

J[editar | editar a fonte]

K[editar | editar a fonte]

L[editar | editar a fonte]

M[editar | editar a fonte]

N[editar | editar a fonte]

O[editar | editar a fonte]

P[editar | editar a fonte]

Q[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Queens of the Stone Age Flag of the United States.svg Palm Desert, California 1996 -

R[editar | editar a fonte]

S[editar | editar a fonte]

T[editar | editar a fonte]

U[editar | editar a fonte]

V[editar | editar a fonte]

W[editar | editar a fonte]

X[editar | editar a fonte]

Y[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Yeah Yeah Yeahs Flag of the United States.svg Nova York 2002 -
Yo La Tengo Flag of the United States.svg Hoboken, New Jersey 1984 -

Z[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Zebrahead Flag of the United States.svg La Habra, California 1996 -
Zita Swoon Bélxica Antuerpe 1993 -
Zornik Bélxica Zonhoven 1999 -
Zwan Flag of the United States.svg Estados Unidos 2001 2003 Supergrupo creado por Billy Corgan