Lista de países por Índice de Desenvolvemento Humano

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa do mundo polo IDH dos diferentes Estados en grandes categorías, segindo o informe 2007/2008.      IDH alto     IDH medio     IDH baixo     2007 n/d

O Índice de Desenvolvemento Humano (IDH) é un indicador creado no ano 1990 polo Programa das Nacións Unidas para o Desenvolvemento (PNUD) co obxectivo de medir o nivel de desenvolvemento dos diferentes estados do mundo. Historicamente, o nivel de desenvolvemento avaliábase tendo en conta unicamente un só criterio, que podía ser de tipo económico (como por exemplo o nivel de renda, o PIB, etc.), de tipo educativo (como a alfabetización, etc.) ou ben variables de saúde (como a esperanza de vida, taxas de natalidade e de mortalidade, entre outres).[1]

Lista de países[editar | editar a fonte]

  • Green Arrow Up Darker.svg = ascenso comparado cos datos de 2006 (publicado en 2008)
  • = igual aos datos de 2000 (publicado en 2007)
  • Red Arrow Down.svg = descenso comparado cos datos de 2006 (publicado en 2008)
  • Valores semellantes de IDH na presente lista non representan igualdade na posición xa que esta determínase a partir de valores de IDH con seis decimais.[2]
Posición Estado IDH
en 2006 (publicado en 2008)
Datos de 2006 (publicados en 2008) Troco comparando os datos de 2005 e 2007
1 (0) Islandia Islandia 0,968
2 (0) Noruega Noruega 0,968
3 Green Arrow Up Darker.svg (1) Flag of Canada.svg Canadá Green Arrow Up Darker.svg 0,967
4 Red Arrow Down.svg (1) Australia Australia Green Arrow Up Darker.svg 0,965
5 (0) Irlanda Irlanda Green Arrow Up Darker.svg 0,962
5 (0) Flag of Brazil.svg Brasil Green Arrow Up Darker.svg 0,961
6 Green Arrow Up Darker.svg (3) Países Baixos Países Baixos Green Arrow Up Darker.svg 0,958
7 Red Arrow Down.svg (1) Suecia Suecia Green Arrow Up Darker.svg 0,958
8 (0) Flag of Japan.svg Xapón Green Arrow Up Darker.svg 0,956
9 Green Arrow Up Darker.svg (9) Luxemburgo Luxemburgo Green Arrow Up Darker.svg 0,956
10 Red Arrow Down.svg (3) Checoslovaquia Checoslovaquia 0,955
11 Red Arrow Down.svg (1) Flag of France.svg Francia Green Arrow Up Darker.svg 0,955
12 Red Arrow Down.svg (1) Finlandia Finlandia Green Arrow Up Darker.svg 0,954
13 Green Arrow Up Darker.svg (1) Dinamarca Dinamarca Green Arrow Up Darker.svg 0,952
14 Green Arrow Up Darker.svg (1) Austria Austria Green Arrow Up Darker.svg 0,951
15 Red Arrow Down.svg (3) Estados Unidos de América Estados Unidos Red Arrow Down.svg 0,950
16 Red Arrow Down.svg (3) España España Green Arrow Up Darker.svg 0,949
17 (0) Bélxica Bélxica Green Arrow Up Darker.svg 0,948
18 Green Arrow Up Darker.svg (6) Grecia Grecia Green Arrow Up Darker.svg 0,947
19 Green Arrow Up Darker.svg (1) Italia Italia Green Arrow Up Darker.svg 0,945
20 Red Arrow Down.svg (1) Nova Zelandia Nova Zelandia Green Arrow Up Darker.svg 0,944
21 Red Arrow Down.svg (5) Reino Unido Reino Unido Red Arrow Down.svg 0,942
22 Red Arrow Down.svg (1) Flag of Hong Kong.svg Hong Kong Green Arrow Up Darker.svg 0,942
23 Red Arrow Down.svg (1) Alemaña Alemaña Green Arrow Up Darker.svg 0,940
24 Red Arrow Down.svg (1) Flag of Israel.svg Israel Red Arrow Down.svg 0,930
25 Green Arrow Up Darker.svg (1) Flag of South Korea.svg Corea do Sur Green Arrow Up Darker.svg 0,928
26 Green Arrow Up Darker.svg (1) Eslovenia Eslovenia Green Arrow Up Darker.svg 0,923
27 Green Arrow Up Darker.svg (3) Flag of Brunei.svg Brunei Green Arrow Up Darker.svg 0,919
28 Red Arrow Down.svg (3) Flag of Singapore.svg Singapur Red Arrow Down.svg 0,918
29 Green Arrow Up Darker.svg (4) Kuwait Kuwait Green Arrow Up Darker.svg 0,912
30 Red Arrow Down.svg (2) Chipre Chipre Green Arrow Up Darker.svg 0,912
31 Green Arrow Up Darker.svg (9) Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos Green Arrow Up Darker.svg 0,903
32 Green Arrow Up Darker.svg (8) Flag of Bahrain.svg Bahrain Green Arrow Up Darker.svg 0,902
33 Red Arrow Down.svg (4) Portugal Portugal Green Arrow Up Darker.svg 0,900
34 Green Arrow Up Darker.svg (1) Flag of Qatar.svg Qatar Green Arrow Up Darker.svg 0,899
35 Red Arrow Down.svg (3) República Checa República Checa Green Arrow Up Darker.svg 0,897
36 Red Arrow Down.svg (2) Malta Malta Green Arrow Up Darker.svg 0,894
37 Red Arrow Down.svg (6) Flag of Barbados.svg Barbados Red Arrow Down.svg 0,889
38 Red Arrow Down.svg (2) Hungría Hungría Green Arrow Up Darker.svg 0,877
39 Red Arrow Down.svg (2) Polonia Polonia Green Arrow Up Darker.svg 0,875
40 (0) Flag of Chile.svg Chile Green Arrow Up Darker.svg 0,874
41 Green Arrow Up Darker.svg (1) Eslovaquia Eslovaquia Green Arrow Up Darker.svg 0,872
42 Green Arrow Up Darker.svg (2) Estonia Estonia Green Arrow Up Darker.svg 0,871
43 (0) Lituania Lituania Green Arrow Up Darker.svg 0,869
44 Green Arrow Up Darker.svg (1) Letonia Letonia Green Arrow Up Darker.svg 0,863
45 Green Arrow Up Darker.svg (2) Croacia Croacia Green Arrow Up Darker.svg 0,862
46 Red Arrow Down.svg (8) Flag of Argentina.svg Arxentina Red Arrow Down.svg 0,860
47 Red Arrow Down.svg (1) Flag of Uruguay.svg Uruguai Green Arrow Up Darker.svg 0,859
48 Green Arrow Up Darker.svg (3) Flag of Cuba.svg Cuba Green Arrow Up Darker.svg 0,855
49 (0) Flag of the Bahamas.svg Bahamas Green Arrow Up Darker.svg 0,854
50 Red Arrow Down.svg (2) Flag of Costa Rica.svg Costa Rica Green Arrow Up Darker.svg 0,847
51 Green Arrow Up Darker.svg (1) Flag of Mexico.svg México Green Arrow Up Darker.svg 0,842
52 Green Arrow Up Darker.svg (4) Libia Libia Green Arrow Up Darker.svg 0,840
53 Green Arrow Up Darker.svg (5) Flag of Oman.svg Omán Green Arrow Up Darker.svg 0,839
54 Red Arrow Down.svg (4) Seixeles Seixeles Red Arrow Down.svg 0,836
55 Green Arrow Up Darker.svg (6) Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Green Arrow Up Darker.svg 0,835
56 Red Arrow Down.svg (3) Bulgaria Bulgaria Green Arrow Up Darker.svg 0,834
57 Green Arrow Up Darker.svg (2) Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago Green Arrow Up Darker.svg 0,833
58 Red Arrow Down.svg (4) Flag of Panama.svg Panamá Green Arrow Up Darker.svg 0,832
59 (0) Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Antillas Neerlandesas Green Arrow Up Darker.svg 0,830
60 Red Arrow Down.svg (6) Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Cristovo e Nevis Green Arrow Up Darker.svg 0,830
61 Green Arrow Up Darker.svg (13) Flag of Venezuela.svg Venezuela Green Arrow Up Darker.svg 0,826
62 (0) Romanía Romanía Green Arrow Up Darker.svg 0,825
63 (0) Flag of Malaysia.svg Malaisia Green Arrow Up Darker.svg 0,823
64 (0) Montenegro Montenegro Green Arrow Up Darker.svg 0,822
65 (0) Serbia Serbia Green Arrow Up Darker.svg 0,821
66 Green Arrow Up Darker.svg (5) Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía Green Arrow Up Darker.svg 0,821
67 Red Arrow Down.svg (2) Bielorrusia Bielorrusia Green Arrow Up Darker.svg 0,817
68 Green Arrow Up Darker.svg (1) República de Macedonia República de Macedonia Green Arrow Up Darker.svg 0,808
69 Red Arrow Down.svg (1) Flag of Albania.svg Albania Green Arrow Up Darker.svg 0,807
70 (0) Niue Niue Green Arrow Up Darker.svg 0,807
71 Green Arrow Up Darker.svg (2) Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán Green Arrow Up Darker.svg 0,807
72 Green Arrow Up Darker.svg (17) Flag of Ecuador.svg Ecuador Green Arrow Up Darker.svg 0,807
73 Red Arrow Down.svg (6) Rusia Rusia Green Arrow Up Darker.svg 0,806
74 Red Arrow Down.svg (8) Mauricio Mauricio Red Arrow Down.svg 0,802
75 Red Arrow Down.svg (8) Bosnia e Hercegovina Bosnia e Hercegovina Red Arrow Down.svg 0,802

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]