Lista de grupos de post-punk

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de grupos de post-punk, tanto do movemento orixinal coma do post-punk revival ordenadas alfabeticamente.

Bandas post-punk (1977 - 1984)[editar | editar a fonte]

0-9[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
10,000 Maniacs Flag of the United States.svg Jamestown, Nova York 1981 -
17 Pygmies Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1982 -
1919 InglaterraBradford, Inglaterra 1980 - Tamén chamados Heaven Seventeen. Parénteses de 1984 a 2004 e 2005 a 2014
23 Skidoo InglaterraLondres (Inglaterra) 1979 -
45 Grave Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1979 - Parénteses de 1985 a 1988 e 1990 a 2005

Outros signos ortográficos[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Þeyr[nota 1] IslandiaReiquiavik, Islandia 1980 2006 Paréntese de 1983 a 2006

A-C[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
A Certain Ratio InglaterraWythenshawe, Inglaterra 1977 -
A Flock of Seagulls InglaterraLiverpool, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1986 a 1989
A Formal Sigh InglaterraLiverpool, Inglaterra 1980 1982
ABC InglaterraSheffield, Inglaterra 1980 -
Abecedarians Flag of the United States.svg Long Beach 1983 1995
Ad Infinitum InglaterraManchester, Inglaterra 1984 circa 1984
Adam and the Ants InglaterraLondres, Inglaterra 1977 1982
Afraid of Mice InglaterraLiverpool, Inglaterra 1979 1986
The Alarm Flag of Wales (1959–present).svgRhyl, Gales 1981 -
Alien Sex Fiend InglaterraLondres, Inglaterra 1982 -
Altered Images[nota 2] EscociaGlasgow, Escocia 1979 2012 Paréntese de 1983 a 2012
Alternative TV InglaterraLondres, Inglaterra 1977 - Parénteses de 1979 a 1981, 1982 a 1985 e 2004 a 2014
And Also the Trees InglaterraInkberrow, Inglaterra 1979 -
APB EscociaEllon, Aberdeenshire, Escocia 1979 -
The Arid Sea Flag of the United States.svgSeattle, Washington 1994 2009
The Armoury Show EscociaEdimburgo, Escocia 1983 1988
Artery InglaterraSheffield, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1985 a 2007
The Associates EscociaDundee, Escocia 1979 1993 Paréntese de 1990 a 1993
Au Pairs InglaterraBirmingham, Inglaterra 1978 1983
Ausgang InglaterraBirmingham, Inglaterra 1983 - Tamén chamados Ausgang-A-Go-Go. Paréntese de 1987 a 2003
Automatic Pilot Flag of the United States.svgSan Francisco 1980 1985
Autopsia InglaterraLondres, Inglaterra, Flag of Serbia.svgRuma, Serbia e República ChecaPraga, República Checa 1978 -
Aztec Camera EscociaEast Kilbride, Escocia 1980 1995
The B-52's Flag of the United States.svgAthens, Xeorxia 1976 -
B-Movie InglaterraMansfield, Inglaterra 1979 - Parénteses de 1985 a 2006 e de 2007 a 2011
Bauhaus[nota 3] InglaterraNorthampton, Inglaterra 1978 2008 Parénteses de 1983 a 1998 e 1999 a 2005
The Beat InglaterraBirmingham, Inglaterra 1978 - Tamén chamados The English Beat e The British Beat. Paréntese de 1983 a 2003 e 2003 a 2006
The Beloved[nota 4] InglaterraLondres, Inglaterra 1983 -
The Better Beatles Flag of the United States.svgOmaha, Nebrasca 1981 1981
Big Audio Dynamite InglaterraLondres, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1997 a 2011
Big Black Flag of the United States.svgEvanston, Illinois 1981 1987
Big Country EscociaDunfermline, Escocia 1981 - Parénteses de 2000 a 2007 e 2008 a 2010
Big Flame InglaterraManchester, Inglaterra 1983 1986
Big in Japan InglaterraLiverpool, Inglaterra 1977 1979 Paréntese de 1978 a 1979
Billy Idol Flag of the United States.svgNova York 1981 - É William Michael Albert Broad
Birdsongs of the Mesozoic Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1980 -
The Birthday Party AustraliaMelbourne, Australia 1978 1983 Ata 1978 eran The Boys Next Door
Blancmange InglaterraHarrow, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1987 a 2006
Blitz[nota 5] InglaterraNew Mills, Inglaterra 1980 2007
The Bloods Flag of the United States.svgNova York 1980 1981
The Blow Monkeys InglaterraInglaterra 1981 - Paréntese de 1990 a 2007
Blue in Heaven Flag of Ireland.svgChurchtown, Dublín, Irlanda 1982 1989
Blue Orchids InglaterraManchester, Inglaterra 1979 - Paréntese 2007 a 2012
Blurt InglaterraStroud, Inglaterra 1979 -
The Bolshoi InglaterraTrowbridge, Inglaterra 1983 1988
The Bongos Flag of the United States.svgHoboken, Nova Jersey 1980 1987
The Boomtown Rats Flag of Ireland.svgDublín, Irlanda 1975 - Paréntese de 1986 a 2013
Boots For Dancing EscociaEdimburgo, Escocia 1979 1982
The Boys Next Door[nota 6] AustraliaMelbourne, Australia 1973 1978
Breathless InglaterraLondres, Inglaterra 1983 -
Bunnydrums Flag of the United States.svgFiladelfia, Pensilvania 1980 1987 Paréntese de 1986 a 1987
Burning Image Flag of the United States.svgBakersfield 1982 - Paréntese de 1987 a 2004
Bush Tetras Flag of the United States.svgNova York 1979 - Parénteses de 1983 a 1995 e 1998 a 2005
Butthole Surfers Flag of the United States.svgSan Antonio, Texas 1981 2011
Buzzcocks InglaterraBolton, Inglaterra 1976 - Paréntese de 1981 a 1989
Cabaret Voltaire[nota 7] InglaterraSheffield, Inglaterra 1973 - Paréntese de 1994 a 2014
Capital Inicial Flag of Brazil.svgBrasilia, Brasil 1982 -
Cee Farrow AlemañaFrankfurt, Alemaña 1982 1991 Foi Christian Frede Kruzinski
Certain General Flag of the United States.svgNova York 1980 -
Chalk Circle Flag of Canada.svgNewcastle, Ontario, Canadá 1982 2006 Paréntese de 1990 a 2006
The Chameleons InglaterraMiddleton, Inglaterra 1981 - Desde 2009 fanse chamar ChameleonsVox. Parénteses de 1987 a 2000 e 2003 a 2009
The Chills Flag of New Zealand.svg Dunedin, Nova Zelandia 1980 -
China Crisis InglaterraKirkby, Merseyside, Inglaterra 1979 -
Choir Invisible Flag of the United States.svg Pasadena (California) 1981 1984 Paréntese 1982 a 1984
Christian Death[nota 8] Flag of the United States.svg Ánxeles 1979 -
Chrome Flag of the United States.svgSan Francisco 1975 -
Chumbawamba[nota 9] InglaterraBurnley, Inglaterra 1982 2012
The Church AustraliaSidney, Australia 1980 -
Cindytalk EscociaEdimburgo, Escocia e InglaterraLondres, Inglaterra 1982 -
Circus Mort Flag of the United States.svgNova York 1979 1981
Clan of Xymox Flag of the Netherlands.svgÁmsterdam, Países Baixos 1981 - Tamén chamados Xymox
The Clash InglaterraLondres, Inglaterra 1976 1986
Classix Nouveaux InglaterraLondres, Inglaterra 1979 1985
Clock DVA[nota 10] InglaterraSheffield, Inglaterra 1978 - Parénteses de 1981 a 1982, 1984 a 1988 e 1994 a 2008
Cocteau Twins Escocia EscociaGrangemouth, Escocia 1979 1997
Coil[nota 11] InglaterraLondres, Inglaterra 1982 1994 Tamén chamados Black Light District, ELpH, Sickness of Snakes, The Eskaton e Time Machines
Colourbox InglaterraLondres, Inglaterra 1982 1987
The Comsat Angels InglaterraSheffield, Inglaterra 1978 2010 Paréntese de 1995 a 2009
Controlled Bleeding Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1978 - Tamén chamados Joined at the Head, In Blind Embrace e The Art Barbecue
Cool It Reba Flag of the United States.svgNova York 1981 1984
Cortex Flag of Sweden.svgGotemburgo, Suecia 1980 1987
The Cramps Flag of the United States.svgSacramento 1976 2009
Crash Course in Science Flag of the United States.svgFiladelfia, Pensilvania 1979 inicios dos 10
Crass InglaterraEpping, Inglaterra 1977 1984
The Cravats InglaterraRedditch, Inglaterra 1977 -
Crawling Chaos InglaterraAshington, Inglaterra 1978 -
The Creatures InglaterraLondres, Inglaterra 1981 2005
Crime and the City Solution AustraliaSidney, Australia 1977 - Parénteses de 1979 a 1985 e 1991 a 2012
Crispy Ambulance InglaterraManchester, Inglaterra 1977 - Tamén chamados Ram Ram Kino. Parénteses de 1982 a 1999 e 2008 a 2014
Crucial Three InglaterraLiverpool, Inglaterra 1977 1977
The Cult InglaterraBradford, Inglaterra 1984 - Previamente foron Southern Death Cult e Death Cult. Parénteses de 1995 a 1999 e 2002 a 2005
Cultural Amnesia InglaterraInglaterra 1979 - Paréntese de 1983 a 1998
Culturcide Flag of the United States.svgHouston, Texas 1980 - Paréntese de 1990 a 1993
The Cure InglaterraCrawley, Inglaterra 1976 - O seu primeiro nome foi The Easy Cure

D-G[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
DA! Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1978 2010 Paréntese de 1982 a 2010
Dado e o Reino Animal Flag of Brazil.svgBrasilia, Brasil 1981 1981
Dalek I Love You InglaterraLiverpool, Inglaterra 1977 1990 Paréntese de 1980 a 1981
The Dancing Did InglaterraEvesham, Inglaterra 1979 1983
Dangerous Birds[nota 12] Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts circa 1981 circa 1983
Danielle Dax InglaterraLondres, Inglaterra 1979 circa 1996
Danse Macabre[nota 13] Flag of New Zealand.svg Auckland, Nova Zelandia 1981 1982
Danse Society InglaterraBarnsley, Inglaterra 1980 -
Datblygu Flag of Wales (1959–present).svgAberteifi, Gales 1982 - Paréntese de 1995 a 2012
The dB's Flag of the United States.svgWinston-Salern, Carolina do Norte 1978 - Paréntese de 1988 a 2005
De Press Flag of Norway.svgOslo, Noruega 1980 -
Dead Can Dance[nota 14] AustraliaMelbourne, Australia e InglaterraLondres, Inglaterra 1981 - Parénteses de 1998 a 2005 e 2006 a 2011
The Dead Daughters[nota 15] InglaterraSheffield, Inglaterra 1977 1977
Dead or Alive[nota 16] InglaterraLiverpool, Inglaterra 1980 2011
Dead Kennedys[nota 17] Flag of the United States.svgSan Francisco 1978 - Paréntese de 1986 a 2001
Death Cult[nota 18] InglaterraBradford, Inglaterra 1983 1984
Death in June[nota 19] InglaterraInglaterra 1980 -
Décima Víctima EspañaMadrid, España 1981 1984
Deja Voodoo Flag of Canada.svgMontreal, Canadá 1981 1990
Delta 5 InglaterraLeeds, Inglaterra 1979 1981
Department S InglaterraInglaterra 1980 - Paréntese de 1982 a 2007
Depeche Mode InglaterraBasildon, Inglaterra 1980 -
Desperate Bicycles InglaterraDalston, Hackney, Inglaterra 1977 1981
Deutsch Amerikanische Freundschaft[nota 20] AlemañaDüsseldorf, Alemaña 1978 - Tamén chamados D.A.F.
Devo[nota 21] Flag of the United States.svgKent, Ohio e Akron, Ohio 1973 - Paréntese de 1991 a 1996
Diaframma ItaliaFlorencia, Italia 1979 -
The Diagram Brothers InglaterraManchester, Inglaterra 1979 1982
Die Haut AlemañaBerlín (Alemaña) 1982 1997
Die Unbekannten InglaterraManchester, Inglaterra 1981 -
Dif Juz InglaterraLondres, Inglaterra 1980 1986
Disciplina Kičme Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia e InglaterraLondres, Inglaterra 1981 - Tamén chamados Disciplin A Kitschme. Estiveron en Londres entre 1995 e 2003. Paréntese de 2003 a 2005
Dislocation Dance InglaterraManchester, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1986 a 2009
Divinyls AustraliaSidney, Australia 1980 2009 Paréntese de 1996 a 2006
DNA Flag of the United States.svgNova York 1978 1982
Dobri Isak Flag of Serbia.svgNiš, Serbia 1983 1986
Doktor Spira i Ljudska Bića Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1980 2007 Paréntese de 1986 a 2007
Double SuízaZürich, Suíza 1983 1987
The Dream Syndicate Flag of the United States.svg Ánxeles 1981 - Paréntese 1989 a 2012
Drowning Craze[nota 22] InglaterraLondres, Inglaterra 1980 1982
Du Du A Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1981 2013 Tamén chamados Du-Du-A e Du Du Ah
The Dunn Thing InglaterraManchester, Inglaterra 1980 1985
Duran Duran InglaterraBirmingham, Inglaterra 1978 -
The Durutti Column InglaterraManchester, Inglaterra 1978 -
Echo & the Bunnymen InglaterraLiverpool, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1993 a 1996
Edith Nylon FranciaParís, Francia 1977 1983
Einstürzende Neubauten AlemañaBerlín, Alemaña 1980 -
Eight Living Legs Flag of New Zealand.svg Auckland, Nova Zelandia 1981 1983
Ekatarina Velika Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1982 1994 Tamén coñecida polas siglas EKV e por Katarina II
Električni Orgazam[nota 23] Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1980 - Tamén chamados El. Org. e Elektryczny Orgazm. Paréntese de 1989 a 1991
Elvis Costello & the Attractions[nota 24] InglaterraLondres, Inglaterra 1978 1996 Tamén chamada simplemente The Attractions. Paréntese de 1986 a 1994
The Embarrassment Flag of the United States.svgWichita, Kansas 1979 1983
Empire[nota 25] InglaterraLondres, Inglaterra 1979 1983
ESG Flag of the United States.svgSouth Bronx, Nova York 1978 - Parénteses de 1985 a 1991 e 2007 a 2008
Essendon Airport AustraliaMelbourne, Australia 1978 - Paréntese de 1983 a 2003
Essential Logic InglaterraInglaterra 1978 - Paréntese de 1981 a 2001
Eurogliders AustraliaPerth, Australia 1980 - Parénteses de 1989 a 2005 e 2007 a 2013
Eurythmics[nota 26] InglaterraInglaterra 1980 2005 Paréntese de 1990 a 1999
Everything but the Girl InglaterraHull, Inglaterra 1982 2000 Tamén chamado EBTG
The Ex Flag of the Netherlands.svgÁmsterdam, Países Baixos 1979 -
Eyeless in Gaza Inglaterra Nuneaton (Inglaterra) 1980 - Paréntese de 1987 a 1993
Factrix Flag of the United States.svgSan Francisco 1978 1982
Fad Gadget InglaterraLondres, Inglaterra 1979 2002 Foi Francis John Tovey. Paréntese de 1993 a 2001
Faith Global[nota 27] InglaterraLondres, Inglaterra circa 1982 circa 1983
Faith No More Flag of the United States.svgSan Francisco 1981 - Tamén chamados Faith No Man e Sharp Young Men. Paréntese de 1998 a 2009
The Fall[nota 28] InglaterraPrestwich, Inglaterra 1976 -
Family Fodder InglaterraLondres, Inglaterra 1979 -
Fàshiön InglaterraBirmingham, Inglaterra 1978 - Ata 1980 chamáronse Fàshiön Music e entre este ano e 1983, Fashiøn. Paréntese de 1983 a 2008
Fatal Microbes InglaterraInglaterra 1978 1979
The Feelies Flag of the United States.svgHaledon, Nova Jersey 1976 - Paréntese de 1992 a 2008
Felt InglaterraBirmingham, Inglaterra 1979 1989
The Fibonaccis Flag of the United States.svg Ánxeles 1981 1992 Paréntese de 1988 a 1992
Fields of the Nephilim InglaterraStevenage, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1991 a 1997
Fifth Column Flag of Canada.svgToronto, Canadá 1981 1982
The Fire Engines EscociaEdimburgo, Escocia 1979 2006 Paréntese de 1981 a 2004
Fischer-Z InglaterraLondres e Brighton, Inglaterra 1976 2002
The Flaming Lips Flag of the United States.svgOklahoma City, Oklahoma 1983 -
The Flesh Eaters Flag of the United States.svg Ánxeles 1977 - Parénteses de 1983 a 1990 e 1993 a 1999
Flesh for Lulu InglaterraBrixton, Londres, Inglaterra 1982 2015 Parénteses de 1992 a 2007 e 2009 a 2013
The Fleshtones Flag of the United States.svgQueens, Nova York 1976 -
Flipper Flag of the United States.svgSan Francisco 1979 - Parénteses de 1987 a 1990 e 1993 a 2005
Flying Lizards InglaterraLondres, Inglaterra 1976 1984
Flux of Pink Indians InglaterraBishop's Stortford, Inglaterra 1980 1986
Foetus AustraliaMelbourne, Australia 1981 - Tamén chamados Foetus Under Glass, You've Got Foetus on Your Breath, Scraping Foetus off the Wheel e Foetus Interruptus, entre outros nomes
Fra Lippo Lippi Flag of Norway.svgNesodden, Noruega 1978 - Paréntese de 1992 a 2000
Fracture InglaterraInglaterra circa 1982 circa 1982
Front 242 BélxicaAarschot, Bélxica 1981 -
Gang of Four InglaterraLeeds, Inglaterra 1977 - Parénteses de 1983 a 1987 e 1997 a 2004
Gene Loves Jezebel Flag of Wales (1959–present).svgPorthcawl, Gales e InglaterraLondres, Inglaterra 1980 - Tamén chamados Slav Aryan até 1981, en que marcharon a Londres
Get Smart! Flag of the United States.svgLawrence, Kansas 1980 1990
Ghenkhis Khan Flag of the United States.svgNova York É Han Dae-soo
Girls at Our Best! InglaterraLeeds, Inglaterra 1979 1982
The Gits Flag of the United States.svgSeattle, Washington 1986 1993 Tamén chamados GIT
Glaxo Babies InglaterraBristol, Inglaterra 1978 1990 Tamén chamados Gl*xo Babies . Paréntese de 1980 a 1985
The Glove InglaterraLondres, Inglaterra 1983 1983
God's Gift InglaterraManchester, Inglaterra 1979 1984
Grauzone SuízaBerna, Suíza 1980 1982
Guadalcanal Diary Flag of the United States.svgMarietta, Xeorxia e Athens, Xeorxia 1981 2011 Parénteses de 1989 a 1997 e 2000 a 2011
The Gun Club Flag of the United States.svg Ánxeles 1979 1994 Tamén chamados The Cyclones. Paréntese de 1985 a 1986

H-L[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Half Japanese Flag of the United States.svgUniontown, Maryland 1975 -
Héroes del Silencio EspañaZaragoza, España 1984 2007 Paréntese de 1996 a 2007
The Higsons InglaterraNorwich, Inglaterra 1980 1986
The Homosexuals InglaterraLondres, Inglaterra 1978 -
The Human League[nota 29] InglaterraSheffield, Inglaterra 1977 - Tamén chamados The Future (1977), The Men, The League e The League Unlimited Orchestra (1982)
Human Sexual Response Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1977 1982
Hüsker Dü Flag of the United States.svgSaint Paul, Minnesota 1979 1988
Icehouse AustraliaSidney, Australia 1977 - Tamén coñecidos como Flowers (ata 1981) e Iva Davies & Icehouse (desde 1990)
Icicle Works InglaterraLiverpool, Inglaterra 1980 - Paréntese de 1991 a 2006
The Id InglaterraMerseyside, Inglaterra 1977 1978
Idoli Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1980 1984 Tamén chamados VIS Idoli
I'm So Hollow InglaterraSheffield, Inglaterra 1978 1981
In Camera InglaterraLondres, Inglaterra 1978 1981
In the Nursery InglaterraSheffield, Inglaterra 1981 -
Inca Babies InglaterraManchester, Inglaterra 1982 - Paréntese de 1988 a 2011
Indians in Moscow InglaterraHull, Inglaterra 1981 -
The Individuals Flag of the United States.svgHoboken, Nova Jersey 1978 1983
INXS AustraliaSidney, Australia 1977 2012 Tamén chamados The Farriss Brothers
Ira! Flag of Brazil.svgSão Paulo, Brasil 1981 - Paréntese de 2007 a 2014
It's Immaterial InglaterraLiverpool, Inglaterra 1980 1990
The Insane Picnic InglaterraInglaterra circa 1981 circa 1986
James InglaterraManchester, Inglaterra 1982 - Paréntese de 2001 a 2007
James Chance and the Contortions Flag of the United States.svgNova York 1977 2010 Tamén chamados James White and the Blacks e Contortions. Paréntese de 1980 a 2010
Jane Siberry Flag of Canada.svgToronto, Canadá 1981 - É Jane Stewart. Tamen chamada Issa
Japan InglaterraCatford, Lewisham, Inglaterra 1974 1991 En 1990 chamáronse Rain Tree Crow. Paréntese de 1982 a 1989
The Jasmine Minks EscociaAberdeen, Escocia 1983 -
The Jazz Butcher InglaterraOxford, Inglaterra 1982 2012 Tamén chamados The Jazz Butcher Conspiracy e The Jazz Butcher And His Sikkorskis From Hell. Paréntese de 2000 a 2012
The Jesus and Mary Chain EscociaEast Kilbride, Escocia 1983 - Paréntese de 1999 a 2007
Jilted John InglaterraManchester, Inglaterra 1978 2008 É Graham David Fellows. Paréntese de 1978 a 2008
Johanna Went Flag of the United States.svg Ánxeles 1979 -
John Foxx InglaterraInglaterra 1970 - É Dennis Leigh
John Otway and Wild Willy Barrett InglaterraAylesbury, Inglaterra 1977 1989
Josef K Escocia Edimburgo (Escocia) 1979 1982
Joy Division[nota 30] InglaterraSalford, Manchester, Inglaterra 1976 1980 Tamén chamados Warsaw (ata 1978)
Judy Nylon and Crucial InglaterraLondres, Inglaterra circa 1982 circa 1984
Julian Cope InglaterraTamworth, Inglaterra 1978 -
The June Brides InglaterraLondres, Inglaterra 1983 2012 Paréntese de 1986 a 2012
KaS Product FranciaNancy, Francia 1980 - Paréntese de 1990 a 2005
Killing Joke InglaterraLondres, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1996 a 2002
Kino (Кино) Flag of the Soviet Union (dark version).svgLeningrado, Unión Soviética 1981 1990
Kirlian Camera ItaliaItalia 1980 -
Klaus Nomi Flag of the United States.svgNova York 1977 1983 Foi Klaus Sperber
Kommunity FK Flag of the United States.svg Ánxeles 1978 -
Konk Flag of the United States.svgNova York 1981 1988
Kozmetika Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1978 1983 Tamén chamados Dijamantski Psi e Spajalice
KUKL IslandiaReiquiavik, Islandia 1983 1986
Kult PoloniaVarsovia, Polonia 1982 -
L-Seven Flag of the United States.svgDetroit, Míchigan 1980 1983
La Strada Flag of Serbia.svgNovi Sad, Serbia 1979 1987 Paréntese de 1981 a 1984
Landscape InglaterraInglaterra 1974 1983
The Laughing Clowns AustraliaSidney, Australia 1979 2010 Paréntese de 1984 a 2009
The Leather Nun Flag of Sweden.svgGotemburgo, Suecia 1978 - Tamén chamados Lädernunnan. Paréntese de 1995 a 2014
The Legendary Pink Dots InglaterraLondres, Inglaterra 1980 -
Legião Urbana Flag of Brazil.svgBrasilia, Brasil 1982 1996
The Lemon Kittens InglaterraReading, Inglaterra 1977 1984
Let's Active Flag of the United States.svgWinston-Salem, Carolina do Norte 1981 2014 Paréntese de 1990 a 2014
LiLiPUT SuízaZürich, Suíza 1978 1983 Tamén chamadas Kleenex (ata 1979)
Liquid Liquid Flag of the United States.svgNova York 1980 - Paréntese de 1983 a 2008
Little Nemo FranciaVallée de Chevreuse, Francia 1983 - Paréntese de 1992 a 2008
Live Skull Flag of the United States.svgNova York 1982 1990
Lizzy Mercier Descloux Flag of the United States.svgNova York, FranciaParís e Saint-Florent, Córsega, Francia 1978 1999
Lords of the New Church[nota 31] InglaterraInglaterra e Flag of the United States.svgEstados Unidos de América 1982 2007 Parénteses de 1989 a 2002 e 2002 a 2003
Lori and the Chameleons InglaterraLiverpool, Inglaterra 1979 1980
Lene Lovich Flag of the United States.svgDetroit, Míchigan e InglaterraLondres, Inglaterra 1975 - É Lili-Marlene Premilovich
The Lucy Show InglaterraLondres, Inglaterra 1983 1988
Ludus InglaterraManchester, Inglaterra 1978 1984
Luna Flag of Serbia.svgNovi Sad, Serbia 1981 2004 Parénteses de 1984 a 1992 e 1994 a 2004
Lydia Lunch Flag of the United States.svgRochester, Nova York 1976 - É Lydia Anne Koch

M-P[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Magazine[nota 32] InglaterraManchester, Inglaterra 1977 2011 Paréntese de 1981 a 2009
Malaria! AlemañaBerlín, Alemaña 1981 1983
Mão Morta PortugalBraga, Portugal 1984 -
The March Violets InglaterraLeeds, Inglaterra 1981 - Parénteses de 1987 a 2007 e 2007 a 2010
Mars Flag of the United States.svgNova York 1975 1978
Martha And The Muffins Flag of Canada.svgToronto, Canadá 1977 - Tamén chamados M + M
Mass InglaterraInglaterra 1980 1981
Maximum Joy InglaterraBristol, Inglaterra 1979 -
Medium Medium InglaterraNottingham, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1983 a 2004
The Mekons InglaterraLeeds, Inglaterra 1977 -
The Membranes InglaterraBlackpool, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1990 a 2009
Mercenárias Flag of Brazil.svgSão Paulo, Brasil 1982 - Paréntese de 1988 a 2006
Métal Urbain FranciaParís, Francia 1976 - Paréntese de 1980a 2003
Midnight Oil AustraliaSidney, Australia 1976 2009 Parénteses de 2002 a 2005 e 2005 a 2009
Miki González EspañaEspaña e Flag of Peru.svgPerú 1984 - É Juan Manuel González Mascías
Minimal Compact Flag of Israel.svg, Tel Aviv, Israel e BélxicaBruselas, Bélxica 1981 2012 Parénteses de 1988 a 2004, 2004 a 2008 e 2008 a 2012
Ministry Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1981 - Paréntese de 2008 a 2011
Minny Pops Flag of the Netherlands.svgÁmsterdam, Países Baixos 1978 2014 Parénteses de 1985 a 2012 e 2012 a 2014
Minutemen Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1980 1985
Miracle Legion Flag of the United States.svg New Haven, Connecticut 1983 1996
Missing Persons Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1980 - Parénteses de 1986 a 2001 e 2003 a 2011
Mission of Burma Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1979 - Paréntese de 1983 a 2002
Mittageisen SuízaSuíza 1981 1986
The Mob InglaterraYeovil, Somerset, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1983 a 2011
Modern English InglaterraColchester, Inglaterra 1979 - Tamén chamados The Lepers. Parénteses de 1987 a 1989 e 1991 a 1995
Modern Eon InglaterraLiverpool, Inglaterra 1978 1982
Moev Flag of Canada.svgVancouver, Canadá 1981 - Paréntese de 1994 a 2007
The Monochrome Set InglaterraHornsey, Inglaterra 1978 - Parénteses de 1985 a 1990 e 1998 a 2008
Monte Cazazza InglaterraLondres, Inglaterra 1979 -
Motels Flag of the United States.svgBerkeley 1975 - Parénteses de 1977 a 1978 e 1987 a 1998
The Mothmen InglaterraManchester, Inglaterra circa 1979 1982
Musta Paraati FinlandiaHelsinqui, Finlandia 1982 2015 Paréntese de 1984 a 2015
My Bloody Valentine Flag of Ireland.svgDublín, Irlanda 1983 - Paréntese de 1997 a 2007
Naked Raygun Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1980 - Paréntese de 1992 a 2006
The Names BélxicaBruselas, Bélxica 1977 - Ata 1979 chamáronse The Passengers. Paréntese de circa 1984 a 2007
Nautilus Pompilius Flag of Russia.svgEkaterimburgo, Rusia 1983 1997
Nervous Gender Flag of the United States.svg Ánxeles 1978 - Parénteses de 1988 a 1990 e 1991 a 2007
Neu![nota 33] AlemañaDüsseldorf, Alemaña 1971 1986 Paréntese de 1975 a 1985
Neu Electrikk InglaterraCroydon, Inglaterra 1978 1981
New Model Army InglaterraBradford, Inglaterra 1980 -
New Order[nota 34] InglaterraManchester, Inglaterra 1980 - Parénteses de 1993 a 1998 e 2007 a 2011
Nick Cave and the Bad Seeds AustraliaMelbourne, Australia 1983 -
Nightmares in Wax InglaterraLiverpool, Inglaterra 1979 1980
The Nightingales InglaterraBirmingham, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1986 a 2004
Nina Hagen AlemañaBerlín, Alemaña 1971 - É Catharina Hagen
Noir Désir FranciaBordeos, Francia 1983 2010
Norma Loy FranciaFrancia 1981 -
The Normal InglaterraLondres 1978 1979
The Nuns Flag of the United States.svgSan Francisco 1975 2007 Parénteses de 1979 a 1980, 1980 a 1986, 1994 a 1997
Obojeni Program Flag of Serbia.svgNovi Sad, Serbia 1980 - Tamén chamados Program, OP, Coloured Program e oBOYEni Program
Oingo Boingo Flag of the United States.svg Ánxeles 1972 1995 Tamén chamados The Mystic Knights of the Oingo Boingo, Clowns of Death, Mosley & The B-Men e Boingo
Opera Multi Steel FranciaBourges, Francia 1982 -
The Opposition InglaterraLondres, Inglaterra 1980 -
Orange Juice EscociaGlasgow, Escocia 1979 2008 Paréntese de 1985 a 2008
Orchestral Manoeuvres in the Dark InglaterraMeols, Península de Wirral, Inglaterra 1978 - Tamén chamados OMD. Paréntese de 1996 a 2005
The Pack InglaterraLondres, Inglaterra 1978 1980 Refundaron a banda en Theatre of Hate
Pale Fountains InglaterraLiverpool, Inglaterra 1981 1987
Paraf CroaciaRijeka, Croacia 1977 2008 Tamén chamados Papak. Parénteses de 1986 a 1994, 1994 a 2003 e 2003 a 2008
Parálisis Permanente EspañaMadrid, España 1981 1983
The Pastels EscociaGlasgow, Escocia 1981 -
The Passage InglaterraManchester, Inglaterra 1978 1983
The Passions InglaterraShepherds Bush, Londres, Inglaterra 1978 1983
Patricio Rey y sus Redonditos de Ricota Flag of Argentina.svgLa Plata, Arxentina 1976 2001
Pearl Harbour and the Explosions Flag of the United States.svgSan Francisco 1978 1982
Pekinška Patka[nota 35] Flag of Serbia.svgNovi Sad, Serbia 1978 - Parénteses de 1981 a 2008 e 2008 a 2010
Pel Mel AustraliaNewcastle, Nova Gales do Sur, Australia 1979 - Paréntese de 1984 a 2012
Pere Ubu Flag of the United States.svgCleveland, Ohio 1975 - Paréntese de 1982 a 1987
Pete Shelley InglaterraLeigh, Inglaterra 1974 - É Peter Campbell McNeish
Pigbag InglaterraCheltenham e Birmingham, Inglaterra 1980 1983
Pink Military InglaterraLiverpool, Inglaterra 1978 1981 Tamén chamados Pink Military Stands Alone
Plastics XapónToquio, Xapón 1976 2010 Parénteses de 1981 a 1989 e 1989 a 2010
Play Dead InglaterraOxford, Inglaterra 1980 1986
Plebe Rude Flag of Brazil.svgBrasilia, Brasil 1981 - Paréntese de 1994 a 1999
Poison Girls InglaterraBrighton, Inglaterra 1976 1987
The Police InglaterraLondres, Inglaterra 1977 2008 Paréntese de 1986 a 2007
Polyrock Flag of the United States.svgNova York 1978 1982
The Pop Group InglaterraBristol, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1981 a 2010
Prefab Sprout InglaterraWitton Gilbert, Inglaterra 1978 -
The Prefects InglaterraBirmingham, Inglaterra 1977 2001 Paréntese de 1979 a 2001
The Pretenders InglaterraHereford, Inglaterra 1978 -
Primitive Romance Flag of the United States.svgTampa, Florida e Boston, Massachusetts 1981 1987
Profili Profili Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1981 1987 Tamén chamados Kazimirov Kazneni Korpus e KKK. Paréntese de 1984 a 1987
Psi-Com Flag of the United States.svg Ánxeles 1981 1985 Tamén chamados Psi Com
The Psychedelic Furs InglaterraLondres, Inglaterra 1977 -
Psychic TV InglaterraLondres, Inglaterra 1982 - Tamén chamados Psychic TV & Genesis P-Orridge, Psychick Television, Psychick TV, Deep Fry, ESsence, Griselda, Homeboy Posse, Jack The Tab, King Cut Groovers, The, Love In Life, M.E.S.H., Nobody Uninc, Over Thee Brink, Pearl Necklace, Safe, Too See Bee, White Dove, Wolves Of The Sun, Ecstasy Boys e PTV3. Paréntese de 1999 a 2003
Public Image Ltd[nota 36] InglaterraLondres, Inglaterra 1978 - Tamén chamados PiL, Public Image Limited e Public Image. Paréntese de 1992 a 2009
Pulp[nota 37] InglaterraSheffield, Inglaterra 1978 2013 Paréntese de 2002 a 2011
Pylon Flag of the United States.svgAthens, Xeorxia 1978 - Parénteses de 1983 a 1989 e 1991 a 2004

Q-T[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
R.E.M. Flag of the United States.svgAthens, Xeorxia 1980 2011 Tamén chamados Hornets Attack Victor Mature, Bingo Hand Job e It Crawled from the South
The Raincoats InglaterraLondres, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1984 a 1993
Red Hot Chili Peppers Flag of the United States.svg Ánxeles 1983 - Tamén chamados The Chili Peppers e RHCP
Red Lorry Yellow Lorry InglaterraLeeds, Inglaterra 1981 - Paréntese de 1991 a 2004
Red Noise InglaterraInglaterra 1978 1979 Tamén chamados Bill Nelson's Red Noise
Red Rockers Flag of the United States.svgNova Orleáns, Louisiana 1979 1985
Red Zebra BélxicaBruxas, Bélxica 1978 2013 Tamén chamados The Bungalows (ata 1980). Paréntese de 1986 a 1992
Redex Flag of the United States.svgNova York 1980 1982
Rema-Rema InglaterraInglaterra circa 1979 circa 1980
The Replacements Flag of the United States.svgMinneapolis, Minnesota 1979 2015 Parénteses de 1991 a 2006 e 2006 a 2012
The Residents Flag of the United States.svgShreveport, Louisiana 1976 -
Rikki And The Last Days Of Earth InglaterraInglaterra 1976 circa 1978 Tamén chamados Rikki And The Last Days on Earth e Rikki And The Last Days
Rip Rig & Panic InglaterraBristol, Inglaterra 1981 1983
Ritual InglaterraHarrow, Inglaterra 1981 1983
Ritual Tension Flag of the United States.svgNova York 1983 1989
Robert Hazard and the Heroes Flag of the United States.svgFiladelfia, Pensilvania 1979 1991 Foi Robert Rimato
Robyn Hitchcock InglaterraCambridge, Inglaterra 1981 - Paréntese de 1984 a 1990 e 1991 a 1995
Romeo Void Flag of the United States.svgSan Francisco 1979 1985
The Room Inglaterra Liverpool, Inglaterra 1980 1985
Royal Family & the Poor Inglaterra Liverpool, Inglaterra 1978 -
Saccharine Trust Flag of the United States.svg Ánxeles 1980 - Paréntese de 1986 a 1996
Sad Lovers & Giants InglaterraRickmansworth, Inglaterra 1980 - Parénteses de 1983 a 1986, 1991 a 2002 e 2003 a 2009
The Salvation Army Flag of the United States.svg Ánxeles 1981 1985 Renomeáronse en 1985 como Befour Three O'Clock
Sardine v AustraliaSidney, Australia 1980 1983
Šarlo Akrobata Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1980 1981
Savage Republic Flag of the United States.svg Ánxeles 1980 - Tamén chamados Africa Corps. Paréntese de 1990 a 2002
Scars EscociaEdimburgo, Escocia 1977 2011 Paréntese de 1982 a 2010
Scattered Order AustraliaSidney, Australia 1979 - Paréntese de 2000 a 2011
The Scientists AustraliaPerth, Australia 1978 - Tamén chamados Exterminators e Invaders. Parénteses de 1987 a 1995 e 1995 a 2007
Scratch Acid Flag of the United States.svgAustin, Texas 1982 2012 Parénteses de 1987 a 2006 e 2006 a 2012
The Screamers Flag of the United States.svg Ánxeles 1975 1981 Tamén chamados The Tupperwares
Screamin'Sirens Flag of the United States.svg Hollywood 1983 1987
Screen 3 InglaterraNorwich, Inglaterra 1980 1992 Paréntese de 1984 a 1990
Scritti Politti[nota 38] InglaterraLeeds, Inglaterra 1977 -
Section 25 InglaterraBlackpool, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1988 a 2001
Severed Heads AustraliaSidney, Australia 1979 - Tamén chamados Mr. and Mrs. No Smoking Sign (en 1979). Parénteses de 2008 a 2010, 2011 a 2013 e 2013 a 2015
Sex Gang Children InglaterraBrixton, Inglaterra 1981 - Paréntese de 1984 a 1992
Shock Headed Peters InglaterraInglaterra 1983 1992
Shoes for Industry InglaterraBristol, Inglaterra 1979 inicios dos 80
Shriekback InglaterraKentish Town, Inglaterra 1981 - Parénteses de 1989 a 1992 e 1992 a 1999
Siekiera PoloniaPuławy, Polonia 1984 1988
Sigue Sigue Sputnik InglaterraLondres, Inglaterra 1982 2004 Parénteses de 1989 a 1995, 1995 a 1998 e 1998 a 2001
Siiiii InglaterraSheffield, Inglaterra 1983 -
Silicon Teens InglaterraLondres, Inglaterra 1979 1980
Simple Minds EscociaGlasgow, Escocia 1977 -
Siouxsie & the Banshees[nota 39] InglaterraLondres, Inglaterra 1976 2002 Tamén chamados Janet and the Icebergs. Paréntese de 1996 a 2002
The Sisters of Mercy InglaterraLeeds, Inglaterra 1977 - Parénteses de 1980 a 1981, 1985 a 1987 e 1993 a 1995
Skeletal Family InglaterraKeighley, Inglaterra 1982 - Paréntese de 1986 a 2002
Skinny Puppy Flag of Canada.svgVancouver, Canadá 1982 -
The Slits InglaterraLondres, Inglaterra 1976 2010 Paréntese de 1982 a 2005
The Smiths InglaterraManchester, Inglaterra 1982 1987
Soda Stereo Flag of Argentina.svgBuenos Aires, Arxentina 1982 2007 Tamén chamados Soda. Paréntese de 1997 a 2007
The Soft Boys InglaterraCambridge, Inglaterra 1976 2003 Parénteses de 1980 a 1994 e 1994 a 2001
Soft Cell InglaterraLeeds, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1984 a 2001
Sonic Youth Flag of the United States.svgNova York 1981 2011
Sort Sol DinamarcaCopenhague, Dinamarca 1977 - Tamén chamados Sods (ata 1981)
The Sound InglaterraLondres, Inglaterra 1979 1988
Southern Death Cult InglaterraBradford, Inglaterra 1981 1983 En 1983 pasaron a ser Death Cult, e un ano despois The Cult
Spaceman 3 InglaterraRugby, Warwickshire, Inglaterra 1982 1991
Spasmodique Flag of the Netherlands.svgRotterdam, Países Baixos 1981 1985
Spasmodic Caress InglaterraInglaterra 1979 1984
Spear of Destiny InglaterraLondres, Inglaterra 1982 -
Spizzenergi InglaterraKnowle, Inglaterra 1979 - Tamén chamados Athletico Spizz 80, The Spizzles e Spizzenergi 2. Parénteses de 1982 a 1987 e 1988 a 2007
Split Enz Flag of New Zealand.svg Auckland, Nova Zelandia 1972 2009 Parénteses de 1984 a 1986, 1986 a 1989, 1990 a 1992, 1993 a 1996, 1996 a 1999, 2000 a 2002, 2002 a 2005, 2005 a 2006 e 2007 a 2008
Squeeze InglaterraLondres, Inglaterra 1974 - Parénteses de 1982 a 1985 e 1999 a 2007
Stockholm Monsters InglaterraManchester, Inglaterra 1980 1987
The Stone Roses InglaterraManchester, Inglaterra 1983 - Paréntese de 1996 a 2011
Storm Bugs InglaterraDeptford, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1982 a 2001
Stripey Zebras InglaterraSouthend-on-Sea, Inglaterra 1980 1981
The Stranglers InglaterraGuildford, Inglaterra 1974 -
Strawberry Switchblade EscociaGlasgow, Escocia 1981 1986
Suburban Lawns Flag of the United States.svgLong Beach 1979 1983
Subway Sect InglaterraLondres, Inglaterra 1976 - Paréntese de 1982 a 2002
Suicide Flag of the United States.svgNova York 1970 -
Sumo Flag of Argentina.svgCidade de Hurlingham, Arxentina 1981 1988
Swans Flag of the United States.svgNova York 1982 - Paréntese 1997 a 2010
Swell Maps InglaterraBirmingham, Inglaterra 1972 1980
Talk Talk InglaterraLondres, Inglaterra 1981 1982
Talking Heads Flag of the United States.svgNova York 1975 2002 Paréntese de 1991 a 2002
Tappi Tíkarrass IslandiaReiquiavik, Islandia 1981 1983
Tav Falco's Panther Burns Flag of the United States.svgMemphis, Tennessee 1979 -
The Teardrop Explodes InglaterraLiverpool, Inglaterra 1978 1982 Tamén chamados The Teardrops
The Teardrops InglaterraPrestwich, Inglaterra 1978 1981
Tears for Fears InglaterraBath, Inglaterra 1981 -
Television Flag of the United States.svgNova York 1973 - Parénteses de 1978 a 1991 e 1993 a 2001
Television Personalities InglaterraLondres, Inglaterra 1978 -
Tenpole Tudor InglaterraLondres, Inglaterra 1977 -
That Petrol Emotion Flag of the United Kingdom.svgDerry, Irlanda do Norte 1984 2010 Paréntese de 1994 a 2008
The The InglaterraLondres, Inglaterra 1979 -
Theatre of Hate InglaterraLondres, Inglaterra 1980 2012 Os compoñentes proceden da banda The Pack. Parénteses de 1983 a 1991, 1991 a 1993 e 1995 a 2005
Thelonious Monster Flag of the United States.svg Ánxeles 1983 - Paréntese de 1994 a 2004
Theoretical Girls Flag of the United States.svgNova York 1977 1981
Thick Pigeon Flag of the United States.svgNova York 1982 1986
This Heat InglaterraBrixton, Inglaterra 1976 1982
This Mortal Coil InglaterraLondres, Inglaterra 1983 1991
Thompson Twins[nota 40] InglaterraLondres, Inglaterra 1977 1993
The Three Johns InglaterraLeeds, Inglaterra 1981 1990
Throbbing Gristle InglaterraKingston upon Hull, Inglaterra 1975 2010 Paréntese de 1981 a 2004
Throwing Muses Flag of the United States.svgNewport, Rhode Island 1981 - Parénteses de 1991 a 1992 e 1997 a 2003
The Tiller Boys[nota 41] InglaterraManchester, Inglaterra 1979 1979
Timbuk 3 Flag of the United States.svgMadison, Wisconsin 1984 1995
Titãs[nota 42] Flag of Brazil.svgSão Paulo, Brasil 1981 -
Toiling Midgets Flag of the United States.svgSan Francisco 1979 - Parénteses de 1983 a 1989 e 1997 a 2007
Tones on Tail[nota 43] InglaterraNorthampton, Inglaterra 1982 1984
The Tourist InglaterraLondres, Inglaterra 1977 1980
Translator Flag of the United States.svg San Francisco e Os Ánxeles 1979 - Paréntese de 1986 a 2012
The Triffids AustraliaPerth, Australia 1978 1989 Tamén chamados Lawson Square Infirmary
Trisomie 21 FranciaLille, Francia 1980 -
Tubeway Army InglaterraLondres, Inglaterra 1976 1979
Tunnelvision InglaterraBlackpool, Inglaterra 1980 1982
Tupelo Soul FranciaRouen, Francia 1984 -
Tuxedomoon Flag of the United States.svgSan Francisco 1977 -
TV21 EscociaEdimburgo, Escocia circa 1979 1982

U-Z[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
U Škripcu Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1980 2007 Parénteses de 1985 a 1986, 1987 a 1989 e 1991 a 2007
The U-Men Flag of the United States.svgSeattle, Washington 1981 1989
U2[nota 44] Flag of Ireland.svgDublín, Irlanda 1976 -
Uchoten XapónToquio, Xapón 1982 1991
UHF PortugalCosta da Caparica, Portugal 1978 -
UK Decay InglaterraLuton, Inglaterra 1978 - Parénteses de 1983 a 1993 e 1993 a 2005
Ultravox InglaterraLondres, Inglaterra 1974 - Tamén chamados Tiger Lily (ata 1975), The Zips (1975), Fire of London (1975), London Soundtrack (1976), The Damned e Ultravox! (de 1976 a 1978). Parénteses de 1987 a 1992 e 1996 a 2008
The Undertones Flag of the United Kingdom.svgDerry, Irlanda do Norte 1975 - Paréntese de 1983 a 1999
The Units Flag of the United States.svgSan Francisco 1978 1984
Urbana Gerila Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1980 1984 Tamén chamados Punkreteni, Berliner Strasse e Berlinen Strasse
Ut Flag of the United States.svgNova York 1978 1990
Vietnam Flag of the United States.svgAtlanta, Xeorxia 1980 -
Violent Femmes Flag of the United States.svgMilwaukee, Wisconsin 1980 - Parénteses de 1987 a 1988 e 2009 a 2013
Virgin Prunes Flag of Ireland.svgDublín, Irlanda 1977 1986
Visage InglaterraLondres, Inglaterra 1978 2015 Parénteses de 1985 a 2004 e 2010 a 2012
Von LMO Flag of the United States.svgBrooklyn, Nova York 1974 - É Frankie Cavallo
Wah! InglaterraLiverpool, Inglaterra 1979 - Tamén chamados Wah!, Wah! Heat, Shambeko! Say Wah!, JF Wah!, The Mighty Wah! e Wah! The Mongrel
The Wake EscociaGlasgow, Escocia 1982 - Paréntese de 1994 a 2009
Wall of Voodoo Flag of the United States.svg Ánxeles 1977 2006 Paréntese de 1989 a 2006
The Waterboys Escocia Edimburgo, Escocia 1983 -
Way of the West Inglaterra Londres, Inglaterra 1980 1984
Whitehouse Inglaterra Inglaterra 1980 2008 Paréntese de 1985 a 1988
The Wild Swans Inglaterra Liverpool, Inglaterra 1980 - Parénteses de 1982 a 1988 e 1990 a 2009
Winston Tong Flag of the United States.svg San Francisco 1977 -
The Wipers Flag of the United States.svgPortland, Oregón 1977 1999 Tamén chamados Wipers. Paréntese de 1988 a 1993
Wire InglaterraLondres, Inglaterra 1976 - Tamén chamados Wir. Parénteses de 1980 a 1985, 1992 a 1999 e 2004 a 2006
Wire Train Flag of the United States.svgSan Francisco 1983 1992
Wolfgang Press InglaterraLondres, Inglaterra 1983 1995
The Woodentops InglaterraLondres, Inglaterra 1983 -
The Work InglaterraInglaterra 1980 1994 Paréntese de 1982 a 1989
X Flag of the United States.svg Ánxeles 1977 -
Xero Australia Brisbane, Australia 1978 1983
Xmal Deutschland AlemañaHamburgo, Alemaña 1980 1990
XTC[nota 45] InglaterraSwindon, Inglaterra 1976 2006 Tamén chamados The Dukes of Stratosphear, Terry and the Lovemen e The Three Wise Men
Y Pants Flag of the United States.svgNova York 1979 1982
Yello SuízaZürich, Suíza 1979 -
Young Marble Giants Flag of Wales (1959–present).svgCardiff, Gales 1978 2014 Parénteses de 1980 a 2003, 2003 a 2007, 2009 a 2012 e 2012 a 2014
The Young Snakes Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1980 circa 1982 Tamén chamados Aimee Mann & The Young Snakes
Zero Le Creche InglaterraLondres, Inglaterra 1983 1987 Tamén chamados Zero Le Crash, Zero Le Crêche e Zero LeCrêche
The Zones EscociaGlasgow, Escocia 1977 1979
Zounds InglaterraReading, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1982 a 2001

Bandas influenciadas polo post-punk (1984 - mediados dos 90)[editar | editar a fonte]

Bandas que apareceron pouco despois do movemento inicial, coa mesma estética e influencias. Moitas delas crúzanse co rock alternativo, o shoegaze, o post-hardcore, o coldwave e o twee pop.

0-9[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
365 Flag of Brazil.svgSão Paulo, Brasil 1985 -
The 5.6.7.8's XapónToquio, Xapón 1986 -

A-G[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Agata Kristi Flag of Russia.svgSverdlovsk, Rusia 1988 2010 Tamén chamados Agatha Christie
Aimless Device BélxicaLovaina, Bélxica 1985 1989
Antarctica Flag of the United States.svgNova York 1995 1999
Antenna Flag of the United States.svgBloomington, Indiana 1991 1994
Antis Flag of Lithuania.svgKaunas, Lituania 1984 - Parénteses de 1990 a 1996, 1996 a 2003, 2003 a 2005 e 2005 a 2007
Asylum Party FranciaCourbevoie, Francia 1985 1990
Audra Flag of the United States.svgMesa 1991 -
The Beastmaster Generals[nota 46] InglaterraOxford, Inglaterra 1986 1986
Betty Flag of the United States.svgWashington, D.C. 1986 -
Billy Talent Flag of Canada.svgStreetsville, Ontario, Canadá 1993 - Tamén chamados Pezz (de 1993 a 1999)
BIX Flag of Lithuania.svgŠiauliai, Lituania 1987 -
Blonde Redhead Flag of the United States.svgNova York 1993 -
Boredoms XapónOsaka, Xapón 1986 - Tamén chamados V∞redoms
Bowery Electric Flag of the United States.svgNova York 1993 2000
Caifanes Flag of Mexico.svgMéxico D.F., México 1987 - Paréntese de 1995 a 2011
The Casualties Flag of the United States.svgNova York 1990 -
The Charlatans InglaterraNorthwich, Inglaterra 1989 -
Ciccone Youth Flag of the United States.svgNova York 1986 1988
Close Lobsters EscociaPaisley, Escocia 1985 - Tamén chamados Lobsters. Paréntese de 1989 a 2012
The Coolies Flag of the United States.svgAtlanta, Xeorxia 1986 1989
Cop Shoot Cop Flag of the United States.svgNova York 1987 1996
The Cranberries Flag of Ireland.svgLimerick, Irlanda 1989 - Paréntese de 2003 a 2009
Cranes InglaterraPortsmouth, Inglaterra 1989 - Paréntese de 1997 a 2000
Curve InglaterraLondres, Inglaterra 1990 2005 Paréntese de 1994 a 1996
Dalis Car InglaterraLondres, Inglaterra 1984 2012 Paréntese de 1984 a 2010
Death of Samantha Flag of the United States.svgCleveland, Ohio 1984 2011 Parénteses de 1990 a 1992 e 1992 a 2011
Deception Bay Flag of the United States.svgCambridge, Massachusetts 1989 circa 1991
DeFalla Flag of Brazil.svgPorto Alegre, Brasil 1985 - Parénteses de 1995 a 2000, 2004 a 2005, 2005 a 2008 e 2008 a 2011
Disco Inferno InglaterraEssex, Inglaterra 1989 1995 Tamén chamados D.I.
The Dismemberment Plan Flag of the United States.svgWashington, D.C. 1993 - Parénteses de 2003 a 2007 e 2007 a 2010
Dog Faced Hermans Escocia Edimburgo, Escocia 1986 1995
Drive Like Jehu Flag of the United States.svg San Diego 1990 - Paréntese de 1995 a 2014
Elastica InglaterraLondres, Inglaterra 1992 2001
Feeder Flag of Wales (1959–present).svgNewport, Gales 1992 2013 Tamén chamados Reel (1992 a 1995) e Renegades (2009 a 2010)
Fellini Flag of Brazil.svgSão Paulo, Brasil 1985 2010
Fields of Aplomb Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 1998 - Tamén chamados FoA
Firehose Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1986 2012 Paréntese de 1994 a 2012
For Against Flag of the United States.svgLincoln, Nebrasca 1984 -
Front Line Assembly Flag of Canada.svgVancouver, Canadá 1986 - Tamén chamados FLA
Galaxie 500 Flag of the United States.svgCambridge, Massachusetts 1987 1991
Garten Kirkhof Flag of the United States.svgCleveland, Ohio 1988 circa 1994
Goldfinger Flag of the United States.svg Ánxeles 1994 -
Goribor Flag of Serbia.svgBor, Serbia 1988 - Tamén chamados Projekat. Paréntese de 1992 a 1996
Götterdämmerung Flag of the Netherlands.svgPaíses Baixos 1991 -
Grazhdanskaya Oborona Rusia RusiaOmsk, Rusia 1984 2008 Tamén chamados GrOb, GO, Posev (de 1982 a 1985), P.O.G.O. (en 1988) e Vrag Naroda (en 1989). Parénteses de 1985 a 1986 e 1990 a 1993
Gumball Flag of the United States.svgNova York 1990 1994

H-M[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Half Life Half Death Flag of the Philippines.svgPasay, Filipinas 1988 2003 Tamén chamados The Halves. Paréntese de 1992 a 1994
Half Man Half Biscuit InglaterraBirkenhead, Inglaterra 1984 - Tamén chamados HMHB. Paréntese de 1986 a 1990
His Name Is Alive Flag of the United States.svgLivonia, Míchigan 1990 -
The Hives Flag of Sweden.svgFagersta, Suecia 1993[nota 47] -
The House of Love InglaterraLondres, Inglaterra 1986 - Paréntese de 1993 a 2005
The Innocence Mission Flag of the United States.svgLancaster, Pensilvania 1985 -
The (International) Noise Conspirancy Flag of Sweden.svgUmeå, Suecia 1998 2009 Tamén chamados T(I)NC
The Invisibles InglaterraLondres, Inglaterra circa 1990 circa 1991
Jane's Addiction Flag of the United States.svg Ánxeles 1985 - Parénteses de 1991 a 1997 e 2004 a 2008
Jarboli Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1991 - Tamén chamados Džo i Jarboli
Juno Flag of the United States.svgSeattle, Washington 1995 2006 Paréntese de 2003 a 2006
Kill Hannah Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1993 2015
Kitchens of Distinction InglaterraTooting, Inglaterra 1986 - Tamén chamados KOD. Paréntese de 1996 a 2012
Kittens for Christian Flag of the United States.svg Ánxeles 1991 2003
L'Arc-en-Ciel[nota 48] XapónOsaka, Xapón 1991 - Tamén chamados L'Arc~en~Ciel, P'unk~en~Ciel, The Zombies e D'ark~en~Ciel
Les Savy Fav Flag of the United States.svgProvidence, Rhode Island 1995 -
Lippy's Garden Flag of the United States.svg Glendora (California) 1984 1987
Los Violadores Flag of Argentina.svg Buenos Aires, Arxentina 1990 2011 Paréntese de 1992 a 1995
Love and Rockets InglaterraInglaterra 1985 2009 Paréntese de 1999 a 2007
Low Art Thrill InglaterraBirmingham, Inglaterra 1986 1992
Lowlife[nota 49] EscociaGrangemouth, Escocia 1985 1997
Lowsunday Flag of the United States.svgPittsburgh, Pensilvania 1994 - Tamén chamados Low Sunday Ghost Machine
Lush InglaterraLondres, Inglaterra 1987 - Paréntese de 1998 a 2015
Mahogany Flag of the United States.svgMíchigan, Chicago, Illinois, Filadelfia, Pensilvania, e Nova York 1995 -
The Make-Up Flag of the United States.svgWashington, D.C. 1995 2013 Paréntese de 2000 a 2012
Man in the Wood AustraliaMelbourne, Australia 1986 1997 Tamén chamados Tlot Tlot (desde 1991)
Manic Street Preachers Flag of Wales (1959–present).svgBlackwood, Gales 1986 - Tamén chamados The Manics ou Manics
Mary Goes Round FranciaParís, Francia 1986 2000
Mazzy Star Flag of the United States.svg Santa Monica 1988 2014 Parénteses de 1997 a 2000 e 2000 a 2010
Medicine Flag of the United States.svg Ánxeles 1990 - Parénteses de 1995 a 2003 e 2003 a 2013
The Mighty Lemon Drops Inglaterra Wolverhampton, Inglaterra 1985 1992 Tamén chamados Sherbet Monsters
The Mission Inglaterra Leeds, Inglaterra 1986 - Parénteses de 1996 a 1999 e 2008 a 2011
Monaco Inglaterra Manchester, Inglaterra 1995 2000

N-Z[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Neptune Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1994 -
Nežni Dalibor Flag of Serbia.svgVranje, Serbia 1995 - Paréntese de 1998 a 2000
Nine Inch Nails Flag of the United States.svgCleveland, Ohio 1988 - Tamén chamados NIN ou NIИ
The Ocean Blue Flag of the United States.svgHershey, Pensilvania 1986 -
Os Cascavelletes Flag of Brazil.svgPorto Alegre, Brasil 1987 2007 Paréntese de 1991 a 2007
Pink Turns Blue AlemañaBerlín, Alemaña 1985 - Paréntese de 1995 a 2003
Pixies Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1986 - Paréntese de 1993 a 2004
PJ Harvey InglaterraBristol, Inglaterra 1993 - É Polly Jean Harvey
PJ Harvey Trio InglaterraBristol, Inglaterra 1991 1993
The Presidents of the United States of America Flag of the United States.svgSeattle, Washington 1993 - Tamén chamados PUSA, The Presidents e Pot USA. Parénteses de 1998 a 2000 e 2002 a 2003
Presing Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1990 - Parénteses de 1993 a 1996 e 2007 a 2011
The Primitives InglaterraCoventry, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1992 a 2009
Radiohead InglaterraAbingdon, Oxfordshire, Inglaterra 1985 -
Red Temple Spirits Flag of the United States.svg Ánxeles 1987 1998 Paréntese de 1992 a 1998
Revolting Cocks Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1985 2010 Tamén chamados RevCo. Paréntese de 1993 a 2004
The Rub Flag of the United States.svg Ánxeles circa 1987 circa 1999
Sandwich Flag of the Philippines.svgManila, Filipinas 1995 -
Season to Risk Flag of the United States.svgKansas City, Missouri 1989 -
Shades of Pale Flag of the United States.svgMilwaukee, Wisconsin 1985 1988
Singer Vinger Estonia Talín, Estonia 1986 -
Skryabin UcraínaNovoiavorivsk, Ucraína 1989 -
Slowdive InglaterraReading, Inglaterra 1989 - Paréntese de 1995 a 2014
The Smashing Pumpkins Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1988 - Paréntese de 2000 a 2006
The Snake Corps InglaterraLondres, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1993 a 2010
Snow Patrol EscociaDundee, Escocia 1993 - Tamén chamados Shrug e Polar Bear
Spitz XapónShizuoka, Xapón 1987 -
Spoon Flag of the United States.svgAustin, Texas 1993 -
Springhouse Flag of the United States.svgNova York 1988 -
Starflyer 59 Estados Unidos de América Estados Unidos Riverside (California) 1993 -
The Sugarcubes IslandiaReiquiavik, Islandia 1986 2006 Paréntese de 1992 a 2006
Supernaut Flag of Serbia.svgBelgrado, Serbia 1989 - Tamén chamados DDT. Paréntese de 1992 a 1992
Tiger Army Flag of the United States.svgBerkeley 1996 -
The Tossers Flag of the United States.svgChicago, Illinois 1993 -
The Travoltas Flag of the Netherlands.svgDongen, Países Baixos 1990 2014 Paréntese de 2006 a 2014
Trembling Blue Stars InglaterraLondres, Inglaterra 1995 -
Trivalia Flag of Serbia.svgNiš, Serbia 1986 1994
Ultra Vivid Scene Flag of the United States.svgNova York 1987 1993
Uzi Flag of the United States.svgBoston, Massachusetts 1984 1987
The Vines AustraliaSidney, Australia 1994 - Tamén chamados Rishikesh, Joe Dirt, Foregone Conclusion e The Crimes
The Wedding Present InglaterraLeeds, Inglaterra 1985 - Paréntese de 1997 a 2004
World Party InglaterraLondres, Inglaterra 1986 -

Bandas de post-punk revival (finais dos 90 - anos 2000)[editar | editar a fonte]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Pronúnciase [ˈθeiːr̥].
  2. Os primeiros sinxelos e o seu primeiro LP eran post-punk; pouco despois comezaron a facer un estilo máis próximo ao new wave.
  3. Considerados pais e membros do subxénero do rock gótico.
  4. O seu primeiro traballo ten influencias post-punk.
  5. Comezaron coma unha banda de oi!, pero cambiaron cara o post-punk co seu álbum de 1983 Second Empire Justice.
  6. Evoluiron ata converterse en The Birthday Party.
  7. Pioneiros da música industrial.
  8. Pioneiros do deathrock.
  9. O seu primeiro LP, Pictures of Starving Children Sell Records, foi post-punk.
  10. Os seus primeiros álbums eran post-punk.
  11. Dúo de electrónica ecléctico, relacionado coa primeira escena industrial.
  12. Segunda banda de Thalia Zedek (White Woman, Uzi, Live Skull, Come).
  13. Unha das primeiras contribucións de Nova Zelandia ao post-punk.
  14. Os seus primeiros traballos mostran a influencia do post-punk.
  15. Primeira banda de Martyn Ware e Ian Craig Marsh, fundadores de The Human League.
  16. Influencia do post-punk nos seus primeiros sinxelos.
  17. Obsérvase este estilo dentro do seu terceiro traballo, Frankenchrist.
  18. Banda intermedia entre a primeira Southern Death Cult e a posterior The Cult.
  19. Despois de facer punk rock coa banda Crisis (grupo musical), os seus membros aproximáronse a un son máis experimental e fundaron Death in June, onde se ve a influencia post-punk nos seus primeiros traballos.
  20. Pioneiros do industrial.
  21. Precederon e coexistiron co movemento post-punk.
  22. Primeira banda de Simon Raymonde (Cocteau Twins).
  23. Foron post-punk os seus primeiros traballos.
  24. O seu traballo Imperial Bedroom (1982) ten influencias do post-punk nalgúns temas.
  25. Formado polo guitarrista Bob Andrews e o batería Mark Laff despois de deixar Generation X. Trala súa disolución, crearon New Empire.
  26. O seu primeiro álbum ten influencias do post-punk.
  27. No seu EP Earth Report.
  28. A súa música cambiou coincidindo co cambio dos seus membros, porén a través de toda a súa carreira non deixou de ter certa sonoridade post-punk.
  29. Influencia post-punk nos seus primeiros traballos.
  30. Recoñecidos por moitos coma o grupo fundador do movemento post-punk e influentes nunha grande cantidade de bandas posteriores e de xéneros derivados, especialmente no rock gótico.
  31. Antigos membros de The Damned e The Dead Boys.
  32. Fundada por Howard Devoto, á súa vez fundador de Buzzcocks.
  33. Precursores da música post-punk.
  34. Formada polos restantes membros de Joy Division despois da morte de Ian Curtis.
  35. A influencia post-punk advírtese nos seus derradeiros traballos.
  36. Formada por John Lydon, vocalista dos Sex Pistols.
  37. Influencia post-punk nos seus inicios.
  38. Os seus primeiros traballos foron post-punk, antes de irse cara o pop.
  39. Grupo moi influente no desenvolvemento do rock gótico.
  40. Influencia post-punk nos inicios da súa carreira.
  41. Proxecto paralelo dos Buzzcocks.
  42. Post-punk nos seus primeiros álbums.
  43. Proxecto paralelo de Bauhaus.
  44. Ten influencias post-punk nos seus primeiros traballos.
  45. Ten influencias post-punk nos seus primeiros álbums.
  46. Formada polos membros de Play Dead.
  47. Algunhas fontes afirman que se formaron en 1989 un nome distinto (sen dicir cal), aínda que eles mesmos afirman que foi catro anos despois.
  48. Ten influencias post-punk nos seus inicios.
  49. Banda formada por Will Heggie despois de deixar Cocteau Twins.