Lista de papas ordenados alfabeticamente

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

O número que encabeza cada entrada, é o que lle corresponde en orde cronolóxica.

En itálica, os antipapas.

Listaxe alfabética
Nº orde Nome Nome civil Anos de pontificado
068 Santo Adeodato I   615 - 618
077 Adeodato II   672 - 676
057 Santo Agapito I   535 - 536
130 Agapito II   946 - 955
079 Santo Agatón   678 - 681
  Alberte   1102
006 Santo Alexandre I   105 - 115
156 Alexandre II   1061 - 1073
170 Alexandre III   1159 - 1181
181 Alexandre IV   1254 - 1261
  Alexandre V, en Pisa   1409 - 1410
214 Alexandre VI   1492 - 1503
237 Alexandre VII   1655 - 1667
241 Alexandre VIII Pietro Vito Ottoboni 1689 - 1691
003 Santo Anacleto (Cleto)   76? - 88?
  Anacleto II   1130 - 1138
039 Santo Anastasio I   399 - 401
050 Anastasio II   496 - 498
  Anastasio III   855
121 Anastasio III   911 - 913
168 Anastasio IV Conrado di Suburra 1153 - 1154
011 Santo Aniceto   155 - 166
019 Santo Antero   235 - 236
062 Bieito I   575 - 579
081 San Bieito II   684 - 685
105 Bieito III   855 - 858
118 Bieito IV   900 - 903
132 Bieito V   964 - 965
134 Bieito VI   973 - 974
135 Bieito VII   974 - 983
143 Bieito VIII   1012 - 1024
145, 147 e 150 Bieito IX   1032 - 1044; 1045; 1047 - 1048
  Bieito X   1058 - 1059
194 Beato Bieito XI   1303 - 1304
197 Bieito XII   1334 - 1342
  Bieito XIII   1394 - 1423
  Bieito XIV, o Cardeal Garnier   1425 - 1429
  Bieito XIV, o Cardeal Carrier   1430 - 1437
247 Bieito XIV   1740 - 1758
258 Bieito XV Giacomo della Chiesa 1914 - 1922
265 Bieito XVI Joseph Ratzinger 2005 -
042 San Bonifacio I   418 - 422
055 Bonifacio II   530 - 532
066 Bonifacio III   607
067 San Bonifacio IV   608 - 615
069 Bonifacio V   619 - 625
113 Bonifacio VII   974 e 984 - 985
193 Bonifacio VIII Benedetto Gaetani 1294 - 1303
203 Bonifacio IX Pietro Tomacelli 1389 - 1404
028 Caio   283 - 296
016 Calisto I   217 - 222
162 Calisto II Guido de Bourgogne 1119 - 1124
  Calisto III   896
209 Calisto III Alfonso de Borja y Cavanilles 1455 - 1458
015 San Ceferino   199 - 217
043 San Celestino I   422 - 432
  Celestino II   1124
165 Celestino II Guido di Castello 1143 - 1144
175 Celestino III Giacinto Bobone 1191 - 1198
179 Celestino IV Gofredo da Castiglione 1241
192 San Celestino V Pietro Angelerio 1294
004 San Clemente I, chama do O Romano   88 - 97
149 Clemente II Sudiger de Morsleben y Hornburg 1046 - 1047
  Clemente III Guibert o Wibert de Ravenna 1080 e 1084 - 1100
174 Clemente III Paolo Scolari 1187 - 1191
183 Clemente IV Guido le Gros Foulques 1265 - 1268
195 Clemente V Bertrand de Got 1305 - 1314
198 Clemente VI Pierre Roger de Beaumont 1342 - 1352
  Clemente VII   1378 - 1394), en Aviñón
  Clemente VIII   1424 - 1429, en Aviñón
219 Clemente VII Giulio di Giuliano de Medici 1523 - 1534
231 Clemente VIII Ippolito Aldobrandini 1592 - 1605
238 Clemente IX Giulio Rospigliosi 1667 - 1669
239 Clemente X Emilio Bonaventura Altieri 1670 - 1676
243 Clemente XI Giovanni Francesco Albani 1700 - 1721
246 Clemente XII Lorenzo Corsini 1730 - 1740
248 Clemente XIII Carlo della Torre di Rezzonico 1758 - 1769
249 Clemente XIV Giovanni Vincenzo Antonio Ganganelli 1769 - 1774
083 Conon   686 - 687
088 Constantino   708 - 715
  Constantino II   767 - 768
021 San Cornelio   251 - 253
  Cristovo   903 - 904
037 San Dámaso I   366 - 384
151 Dámaso II Poppo de Brixen 1048
025 San Dionisio   259 - 268
  Dióscoro   530
078 Dono   676 - 678
013 Santo Eleuterio   175 - 189
023 Santo Estevo I   254 - 257
092 Estevo II   752
093 Estevo III   752 - 757
095 Estevo IV   768 - 772
098 Estevo V   816 - 817
111 Estevo VI   885 - 891
114 Estevo VII   896 - 897
125 Estevo VIII   929 - 931
128 Estevo IX   939 - 942
154 Estevo X Federico de Lorena 1057 - 1058
  Eulalio   418 - 419
031 Santo Eusebio   309 - 310
027 Santo Eutiquiano   275 - 283
005 Santo Evaristo   97 - 105
020 San Fabiano   236 - 250
  Filipe   768
026 San Fiz I   269 - 274
  Fiz II   355 - 365
048 San Fiz III (II)   483 - 492
054 San Fiz IV (III)   526 - 530
  Fiz V   1439 - 1449
112 Formoso   891 - 896
064 San Gregorio I, o Grande   590 - 604
089 San Gregorio II   715 - 731
090 San Gregorio III   731 - 741
102 Gregorio IV   827 - 844
138 Gregorio V   996 - 999
  Gregorio   1012 - 1012
148 Gregorio VI Giovanni Graciano Pierleoni 1045 - 1046
157 San Gregorio VII Hildebrando Aldobrandeschi 1073 - 1085
  Gregorio VIII Mauricio Burdino 1118 - 1121
173 Gregorio VIII Alberto di Morra 1187
178 Gregorio IX Ugolino de Segni 1227 - 1241
184 Beato Gregorio X Teobaldo Visconti 1271 - 1276
201 Gregorio XI Pierre Roger de Beaufort 1370 - 1378
205 Gregorio XII Angelo Correr 1406 - 1415
226 Gregorio XIII Ugo Buoncompagni 1572 - 1585
229 Gregorio XIV Niccolò Sfondrati 1590 - 1591
234 Gregorio XV Alessandro Ludovisi 1621 - 1623
254 Gregorio XVI Bartolomeo Alberto Cappellari Pagani Gesa 1831 - 1846
096 Hadrián I   772 - 795
107 Hadrián II   867 - 872
110 Santo Hadrián III   884 - 885
169 Hadrián IV Nicolás Breakspeare 1154 - 1159
186 Hadrián V Ottobuono de Fieschi 1276
218 Hadrián VI Adriano de Utrecht 1522 - 1523
046 San Hilario   461 - 468
  San Hipólito   217 - 235
009 San Hixinio   136 - 140
070 Honorio I   625 - 638
  Honorio II Pietro Cadalus 1061 - 1072
163 Honorio II Lamberto Scannabecchi 1124 - 1130
177 Honorio III Cencio Savelli 1216 - 1227
190 Honorio IV Giacomo Savelli 1285 - 1287
052 San Hormisdas 514 - 523
040 Santo Inocencio I 401 - 417
164 Inocencio II 1130 - 1143
  Inocencio III 1179 - 1180
176 Inocencio III 1198 - 1216
180 Inocencio IV 1243 - 1254
185 Beato Inocencio V 1276
199 Inocencio VI 1352 - 1362
204 Inocencio VII 1404 - 1406
213 Inocencio VIII 1484 - 1492
230 Inocencio IX 1591
236 Inocencio X 1644 - 1655
240 Inocencio XI 1676 - 1689
242 Inocencio XII 1691 - 1700
244 Inocencio XIII 1721 - 1724
122 Lando 913 - 914
045 San León I, o Grande 440 - 461
080 San León II 682 - 683
097 San León III 795 - 816
104 San León IV 847 - 855
119 León V 903
124 León VI 928
127 León VII 936 - 939
  León VIII 963 - 965
152 San León IX 1049 - 1054
217 León X 1513 - 1521
232 León XI 1605
252 León XII 1823 - 1829
256 León XIII 1878 - 1903
036 Liberio 352? - 366
002 San Lino (de Volterra) 67 - 76
Lourenzo 498 - 505
022 San Lucio I 253? - 254?
166 Lucio II 1144 - 1145
171 Lucio III 1181 - 1185
030 San Marcelo   308 - 309
222 Marcelo II Marcello Cervini de Spannocchi 1555
029 San Marcelino   296 - 304
034 San Marcos   336 - 336
074 San Martiño I   649 - 655
109 Mariño I (Martiño II)   882 - 884
129 Mariño II (Martiño III)   942 - 946
189 Martiño IV Simón de Brie 1281 - 1285
206 Martiño V Oddone Colonna 1417 - 1431
032 San Melquiades   311 - 314
106 San Nicolao I   858 - 867
155 Nicolao II Gerhard de Borgoña 1059 - 1061
188 Nicolao III Giovanni Gaetano Orsini 1277 - 1280
191 Nicolao IV Girolamo Masci 1288 - 1292
  Nicolao V Pietro Rainalduccio 1328 - 1330
208 Nicolao V Tommaso Parentucelli 1447 - 1455
  Novaciano   251 - 258
060 Paio I   556 - 561
063 Paio II    579 - 590
  Pascual I   687 - 692
099 San Pascual I   817 - 824
160 Pascual II Rainero Raineri di Bleda 1099 - 1118
  Pascual III Guido de Cremona 1164 - 1168
094 San Paulo I   757 - 767
211 Paulo II Pietro Barbo 1464 - 1471
220 Paulo III Alessandro Farnesio 1534 - 1549
223 Paulo IV Gian Pietro Caraffa 1555 - 1559
233 Paulo V Camilo Borghese 1605 - 1621
262 Paulo VI Giovanni Battista Montini 1963 - 1978
001 San Pedro Simón bar Jona 30/32 - 64/67
010 San Pío I   140 - 155
210 Pío II Eneas Silvio Piccolomini 1458 - 1464
215 Pío III Francesco Todeschini Piccolomini 1503
224 Pío IV Giovanni Angelo Medici 1559 - 1565
225 San Pío V Antonio Michele Ghiselieri 1566 - 1572
250 Pío VI Giovanni Antonio Braschi dei Bandi 1775 - 1799
251 Pío VII Barnaba Chiaramonti 1800 - 1823
253 Pío VIII Francesco Saverio Castiglioni Ghisleri 1829 - 1830
255 Beato Pío IX Giovanni Maria Mastai Ferretti 1846 - 1878
257 San Pío X Guiseppe Sarto 1903 - 1914
259 Pío XI Aquille Ratti 1922 - 1939
260 Pío XII Eugenio Pacelli 1939 - 1958
018 San Ponciano   230 - 235
115 Romano   897
065 Sabiniano   604 - 606
084 San Serxio I   687 - 701
103 Serxio II   844 - 847
120 Serxio III   904 - 911
142 Serxio IV Pietro Martino Buccaporci 1009 - 1012
071 Severino   640
058 San Silverio   536 - 537
033 San Silvestre I   314 - 335
139 Silvestre II Xerberto de Aurillac 999 - 1003
146 Silvestre III Giovanni dei Crescenzi Ottaviani 1045
  Silvestre IV Maguinulfo 1105 - 1111
051 San Símaco   498 - 514
047 San Simplicio   468 - 483
038 San Siricio   384 - 399
087 Sisinio   708
007 San Sisto I   115 - 125
024 San Sisto II   257 - 258
044 San Sisto III   432 - 440
212 Sisto IV Francesco della Rovere 1471 - 1484
227 Sisto V Felice Peretti 1585 - 1590
012 San Sotero   166 - 175
008 San Telésforo   125 - 136
Teodorico   1100 - 1102
073 Teodoro I   642 - 649
  Teodoro II   687
116 Teodoro II   897
Teofilato   767
017 Santo Urbano I   222 - 230
159 Beato Urbano II Odón de Chantillón 1088 - 1099
172 Urbano III Uberto Crivelli 1185 - 1187
182 Urbano IV Jacques Pantaleón de Court-Palais 1261 - 1264
200 Beato Urbano V Guillaume de Grimoard 1362 - 1370
202 Urbano VI Bartolomeo de Prignano 1378 - 1389
228 Urbano VII Giovanni Battista Castagna 1590
235 Urbano VIII Maffeo Barberini 1623 - 1644
  Ursino   366 - 367
075 Santo Uxío I   655 - 657
100 Uxío II   824 - 827
167 Beato Uxío III Bernardo Paganelli di Montemagno 1145 - 1153
207 Uxío IV Gabriele Condulmer 1431 - 1447
101 Valentino   827
076 San Vitaliano   657 - 672
014 San Vítor I   189 - 199
153 Vítor II Gebhard de Dollnstein-Hirschberg 1055 - 1057
158 Beato Vítor III Dauferio de Fausi 1086 - 1087
  Vítor IV   1138
  Vítor IV Ottaviano Crescenzi Ottaviani di Monticelli 1159 - 1164
059 Vixilio   537 - 555
049 San Xelasio I   492 - 496
161 Xelasio II Giovanni Coniulo 1118 - 1119
053 San Xoán I   523 - 526
056 Xoán II   533 - 535
061 Xoán III   561 - 574
072 Xoán IV   640 - 642
082 Xoán V   685 - 686
085 Xoán VI   701 - 705
086 Xoán VII   705 - 707
  Xoán VIII   844
108 Xoán VIII   872 - 882
117 Xoán IX   898 - 900
123 Xoán X   914 - 928
126 Xoán XI   931 - 935
131 Xoán XII Octaviano 955 - 963
133 Xoán XIII Giovanni Crescenzi 965 - 972
136 Xoán XIV Pietro Cane de Panova 983 - 984
137 Xoán XV   985 - 996
  Xoán XVI Xoán Filigato 996 - 998
140 Xoán XVII Siccone Sechi 1003
141 Xoán XVIII Giovanni Fasano 1003 - 1009
144 Xoán XIX Romano 1024 - 1032
187 Xoán XXI Pedro Julião 1276 - 1277
196 Xoán XXII Jacques Duèze 1316 - 1334
  Xoán XXIII Baltassare Cossa 1410 - 1415
261 Beato Xoán XXIII Angelo Giuseppe Roncalli 1958 - 1963
263 Xoán Paulo I Albino Luciani 1978
264 Xoán Paulo II Karol Wojtyla 1978 - 2005
035 San Xulio I   337 - 352
216 Xulio II Giuliano della Rovere 1503 - 1513
221 Xulio III Giovanni Maria Ciocchi del Monte 1550 - 1555
091 San Zacarías   741 - 752
041 San Zósimo   417 - 418