Lista de filmes con versión en galego/A

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

A[editar | editar a fonte]

Título galego Título orixinal Ano Dirección Versión
Á caza do inimigo The Hunt for Eagle One 2006 Brian Clyde Dobrada
Á caza do inimigo 2: Punto de choque The Hunt for Eagle One: Crash Point 2006 Henry Crum Dobrada
A que non sabes quen vén cear esta noite? Guess Who's Coming to Dinner 1967 Stanley Kramer Dobrada
A queimarroupa[1] Point Blank 1967 John Boorman
A sangue frío[2] In Cold Blood 1967 Richard Brooks
A sangue frío The Job 2003 Kenny Golde Dobrada
Abandonen o barco[3] Abandon Ship 1957 Richard Sale
Abdicación[4] The Abdication 1974 Anthony Harvey
Abella raíña[5] Queen Bee 1955 Ranald McDougall
Aberto ata o amencer From Dusk Till Dawn 1996 Robert Rodriguez Dobrada
Abril en París[6] April in Paris 1952 David Butler
Accidente sen pegada[7] Que la bête meure 1969 Claude Chabrol Dobrado
Acción executiva[8] Executive Action 1973 David Miller
Acción Jackson[9] Action Jackson 1988 Craig R. Baxley Dobrado
O acontecemento máis importante desde que o home chegou á lúa[10] L’événement le plus important depuis que l’homme a marché sur la lune 1973 Jacques Demy
Acosado[11] Mickey One 1965 Arthur Penn Subtitulado
Acoso Disclosure 1994 Barry Levinson Dobrada
Acto de traizón[12] Acts of Betrayal 1997 Jack Ersgard
Acurralado First Blood 1982 Ted Kotcheff Dobrada
Adeus, amigo[13] Adieu l’ami 1968 Jean Herman
Adeus ás armas[14] A Farewell to Arms 1932 Frank Borzage Dobrada / Subtitulada
Adeus ás armas[15] A Farewell to Arms 1957 Charles Vidor
Adeus, boneca Farewell, My Lovely 1975 Dick Richards Dobrada
Adeus, Charlie[16] Goodbye Charlie 1964 Vincente Minnelli
O adeus dun fillo[17] Rikugun 1944 Keisuku Kinoshita Subtitulado
Os adversarios máis fortes Doragon Bōru Zetto: Tobikkiri no Saikyō tai Saikyō 1991 Mitsuo Hashimoto Dobrada
O agasallo de Silvia El regalo de Silvia 2003 Dionisio Pérez Dobrada
Agora tócame a min[18] It’s My Turn 1980 Claudia Weill
Agora ou nunca[19] The Bucket List 2007 Rob Reiner
Ai, que vou caer[20] Feet First 1930 Clyde Bruckman
Os aires difíciles[21] Los aires difíciles 2006 Gerardo Herrero
O Álamo The Alamo 1960 John Wayne Dobrada
O Álamo: Trece días cara á Gloria The Alamo: Thirteen Days to Glory 1987 Burt Kennedy Dobrada
Alamo Bay, a badía do odio[22] Alamo Bay 1985 Louis Malle Subtitulado
Alemaña, ano cero[23] Germania anno zero 1948 Roberto Rossellini Subtitulada
Alén da vida[24] Hereafter 2010 Clint Eastwood Dobrada
Alén do tempo[25] The Time Traveler's Wife 2009 Robert Schwentke Dobrada
Alex e a xitana[26] Alex & the Gypsy 1976 John Korty
Alex e Emma Alex & Emma 2003 Rob Reiner Dobrada
O alférez Pulver[27] Ensign Pulver 1964 Joshua Logan
Alfinetes de ouro[28] Golden Needles 1974 Robert Clouse
Algo de que falar Something to Talk About 1995 Lasse Hallström Dobrada
Algo para recordar[29] Sleepless in Seattle 1993 Nora Ephron Dobrada
Algo salvaxe[30] Something Wild 1986 Jonathan Demme
Alguén detrás da porta[31] Quelqu'un derrière la porte 1983 Nicolas Gessner
Alguén matou o seu home[32] Somebody Killed Her Husband 1978 Lamont Johnson
Alguén voou sobre o niño do cuco One Flew Over the Cuckoo's Nest 1975 Miloš Forman Dobrada
Algúns homes bos[33] A Few Good Men 1992 Rob Reiner Dobrada
Algures no tempo[34] Somewhere in Time 1980 Jeannot Szwarc
Ali Ali 2001 Michael Mann Dobrada
Alí Babá e os corenta ladróns. A cimitarra perdida de Arabia Ali Baba and the Forty Thieves 1944 Arthur Lubin Dobrada
Alicia no país das marabillas: que lle pasa ao sombrereiro? Alice in Wonderland: What's the Matter with Hatter? 2007 Ric Machin Dobrada
Alicia xa non vive aquí[35] Alice Doesn’t Live Here Anymore 1974 Martin Scorsese
Alien[36] Alien 1979 Ridley Scott Dobrada
Alien Nación[37] Alien Nation 1988 Graham Baker
Alphaville[38] Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution 1965 Jean-Luc Godard
O alquimista impaciente El alquimista impaciente 2002 Patricia Ferreira Dobrada
Alto comando[39] The High Command 1937 Thorold Dickinson
Álvarez Kelly Alvarez Kelly 1966 Edward Dmytryk Dobrada
Amadeus Amadeus 1984 Milos Forman Dobrada
O amante da terra[40] The Earthling 1980 Peter Collinson
O amante do amor[41] L’homme qui aimait les femmes 1977 François Truffaut Subtitulado
Os amantes da noite[42] They Live by Night 1948 Nicholas Ray Subtitulado
O amaño[43] The Set-Up 1949 Robert Wise Subtitulado
Ambición sen escrúpulos[44] Ambition 1991 Scott D. Goldstein
Ambulancia, desaparecido na cidade[45] The Ambulance 1990 Larry Cohen
A ameaza da zona escura Doragon Bōru Zetto Ora no Gohan o Kaese!! 1989 Daisuke Nishio Dobrada
A ameaza invisible Stealth 2005 Rob Cohen Dobrada
América, América[46] America America 1963 Elia Kazan Subtitulado
Un americano en París[47] An American in Paris 1951 Vincente Minnelli
O americano impasible The Quiet American 2002 Phillip Noyce Dobrada
O americano tranquilo[48] The Quiet American 1958 Joseph L. Mankiewicz Subtitulado
Os amigos de Peter[49] Peter’s Friends 1992 Kenneth Branagh
Amigos meus[50] Amici miei 1975 Mario Monicelli
As amizades perigosas[51] Dangerous Liaisons 1988 Stephen Frears Dobrada
O amor[52] L'Amore 1948 Roberto Rossellini Subtitulada
Amor a medianoite[53] Let’s Do It Again 1953 Alexander Hall
Amor a unha estraña[54] The Miracle 1990 Neil Jordan
Amor con preaviso Two Weeks Notice 2002 Marc Lawrence Dobrada
Un amor de choiva[55] Un amour de pluie 1974 Jean-Claude Brialy
Un amor de verán[56] Dragonfly 1976 Gilbert Cates
Amor e rabia[57] Amore e rabbia 1969 Marco Bellocchio, Bernardo Bertolucci, Jean-Luc Godard, Carlo Lizzani, Pier Paolo Pasolini, Elda Tattoli
Amor, mentiras e traizón[58] Love, Cheat & Steal 1993 William Curran
O amor non custa diñeiro Love Don't Cost a Thing 2003 Troy Beyer Dobrada
Un amor por descubrir[59] The Nephew 1998 Eugene Brady Dobrado
O amor ten dúas caras The Mirror Has Two Faces 1996 Barbra Streisand Dobrada
Amores perros Amores perros 2000 Alejandro González Iñárritu Dobrada
Amorodos salvaxes Smultronstället 1957 Ingmar Bergman Subtitulada
Ampliación[60] Blow-Up 1966 Michelangelo Antonioni
Ana dos mil días[61] Anne of the Thousand Days 1969 Charles Jarrot
Ana e o rei de Siam[62] Anna and the King of Siam 1946 John Cromwell
Anacondas: A cacería da orquídea sanguenta[63] Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid 2004 Dwight H. Little
Análise final[64] Final Analysis 1992 Phil Joanou Dobrado
Anaquiños picantes Picking Up the Pieces 2000 Alfonso Arau Dobrada
Anatomía dun asasinato[65] Anatomy of a Murder 1959 Otto Preminger
Anatomía dun hospital[66] The Hospital 1971 Arthur Hiller Subtitulado
A andrómena Le Boulet 2002 Alain Berbérian, Frédéric Forestier Dobrada
Os animais son xente guapa[67] Animals Are Beautiful Poeple 1974 Jamie Uys
Anne das tellas verdes 2 Anne of Green Gables: The Sequel 1987 Kevin Sullivan Dobrada
Annie Annie 1982 John Huston Dobrada
O ano da carracha El año de la garrapata 2004 Jorge Coira Dobrada
O ano que vivimos perigosamente[68] The Year of Living Dangerously 1982 Peter Weir
O ano sen Santa Claus The Year Without a Santa Claus 2006 Ron Underwood Dobrada
Anoitece en Manhattan[69] Night Falls on Manhattan 1996 Sidney Lumet
Os anos mozos dunha raíña[70] Mädchenjahre einer Königin 1954 Ernst Marischka
Ant Bully, benvido ao formigueiro The Ant Bully 2006 John A Davis Dobrada
Antes da tormenta Before the Storm 2000 Reza Parsa Dobrada
Anxo desencadeado[71] Angel Unchained 1970 Lee Madden
Anxo e demo Angel and the Badman 1947 James Edward Grant Dobrada
O anxo ebrio[72] Yoidori tenshi 1948 Akira Kurosawa
O anxo negro[73] L’ange noir 1994 Jean-Claude Brisseau
Os anxos caídos[74] The Tarnished Angels 1957 Douglas Sirk
Anxos e demos[75] The Prophecy 1995 Gregory Widen
Anxos e insectos[76] Angels and Insects 1995 Philip Haas
Anxos sen paraíso[77] A Child Is Waiting 1963 John Cassavetes
Ao cruzar o límite[78] Extreme Measures 1996 Michael Apted Dobrado
O apartamento[79] The Apartment 1960 Billy Wilder
Apunta, dispara e corre[80] Running Scared 1986 Peter Hyams
Aquí rouban todos[81] Le soif de l’or 1993 Gérard Oury
Arabesco[82] Arabesque 1966 Stanley Donen
Arac Attack Eight Legged Freaks 2002 Ellory Elkayem Dobrada
Arachnid Arachnid 2001 Jack Sholder Dobrada
A arañeira de Charlotte[83] Charlotte’s Web 1973 Charles A. Nichols e Iwao Takamoto
A árbore do aforcado[84] The Hanging Tree 1959 Delmer Daves, Karl Malden Dobrada
A árbore dos zocos[85] L’albero degli zoccoli 1978 Ermanno Olmi
A arca de Noé do Oso Iogui Yogi's Ark Lark 1972 Hanna-Barbera Dobrada
Arde Mississippi Mississippi Burning 1988 Alan Parker Dobrada
Unha árida estación branca[86] A Dry White Season 1989 Euzhan Palcy
Os aristócratas do crime[87] The Killer Elite 1975 Sam Peckinpah Dobrado
Arizona, prisión federal The Badlanders 1958 Delmer Daves Dobrada
Arma letal Lethal Weapon 1987 Richard Donner Dobrada
Arma letal 2 Lethal Weapon 2 1989 Richard Donner Dobrada
Arma letal 3 Lethal Weapon 3 1992 Richard Donner Dobrada
Arma letal 4 Lethal Weapon 4 1998 Richard Donner Dobrada
As armas do diaño[88] The Guns of Diablo 1965 Boris Sagal
Armas invencibles Ging chaat goo si 1985 Jackie Chan Dobrada
Arredor de medianoite[89] ’Round Midnight 1986 Bertrand Tavernier
Arroz amargo[90] Riso amaro 1949 Giuseppe De Santis
Un ás na manga[91] Ace Up My Sleeve 1976 Ivan Passer
Ás veces unha grande noción[92] Sometimes a Great Notion 1970 Paul Newman
Asalto á comisaría do Distrito Trece[93] Assault on Precinct 13 1962 John Carpenter
A asasina Point of No Return 1993 John Badham Dobrada
Asasíname, ¡por favor![94] Short Time 1990 Gregg Champion
O asasinato da irmá George[95] The Killing of Sister George 1968 Robert Aldrich
O asasinato das rapazas do calendario[96] Calendar Girl Murders 1984 William A. Graham
O asasinato de Jesse James a mans do covarde Robert Ford The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford 2007 Andrew Dominik Dobrada
O asasinato de Richard Nixon[97] The Assassination of Richard Nixon 2004 Niels Mueller
O asasinato de Trotsky[98] The Assassination of Trotsky 1972 Joseph Losey Subtitulada
O asasinato dun corredor de apostas chinés The Killing of a Chinese Bookie 1976 John Cassavetes Subtitulado
Asasinato na Casa Branca Murder at 1600 1997 Dwight H Little Dobrada
Asasino Control 2004 Tim Hunter Dobrada
Asasino da familia[99] A Killer in the Family 1983 Richard T. Heffron
O asasino de Rosemary[100] The Prowler 1981 Joseph Zito
O asasino do calendario[101] The January Man 1989 Pat O’Connor
Asasinos Assassins 1995 Richard Donner Dobrada
Os asasinos[102] The Killers 1946 Robert Siodmak
Os asasinos[103] The Killers 1964 Don Siegel
Os asasinos do Kilimanjaro[104] Killers of Kilimanjaro 1959 Richard Thorpe
Asasinos natos[105] Natural Born Killers 1994 Oliver Stone
O asexar da lúa[106] The Stalking Moon 1968 Robert Mulligan
Así como es[107] Così come sei 1978 Alberto Lattuada
Así é a vida[108] Life as We Know It 2010 Greg Berlanti
Así enganan os maridos[109] When Husbands Cheat 1998 Richard A. Colla
Astérix e a sorpresa do César Astérix et la surprise de César 1985 Gaëtan Brizzi, Paul Brizzi Dobrada
Astérix e Cleopatra Astérix et Cléopâtre 1968 René Goscinny, Lee Payant, Albert Uderzo Dobrada
Astérix e o golpe do menhir Astérix et le coup du menhir 1989 Philippe Grimond Dobrada
Astérix en América Asterix in America 1994 Gerhard Hahn Dobrada
Astérix en Bretaña Astérix chez les Bretons 1986 Pino Van Lamsweerde Dobrada
Astérix o galo Astérix le Gaulois 1967 Ray Goossens Dobrada
Un asunto de familia[110] A Family Thing 1996 Richard Pearce
Ata que chegou a súa hora C'era una volta il West 1968 Sergio Leone Dobrada
Ata que te encontrei[111] Till There Was You 1997 Scott Winant
Ataque verbal Ataque verbal 1999 Miguel Albaladejo Dobrada
Aterrou a aguia[112] The Eagle Has Landed 1976 John Sturges Dobrado
A Atlántida La Atlántida 2005 Belén Macías Dobrada
Atlas de xeografía humana[113] Atlas de geografía humana 2007 Azucena Rodríguez
Atmosfera cero[114] Outland 1981 Peter Hyams
Atracción diabólica[115] Monkey Shines 1988 George A. Romero Dobrado
Atraco perfecto[116] The Killing 1956 Stanley Kubrick
Atrapados Caught 1949 Max Ophüls Subtitulado
Austin Powers: A espía que me achouchou Austin Powers: The Spy Who Shagged Me 1999 Jay Roach Dobrada
Autopsia Autopsia 2002 Milagros Bará Dobrada
Autopsia alieníxena[117] Alien Autopsy 2006 Johnny Campbell Subtitulado
Atila o huno Attila 2001 Dick Lowry Dobrada
O auténtico Howard Spitz[118] The Real Howard Spitz 1998 Vadim Jean
A aventura dos Ewoks[119] The Ewok Adventure 1984 John Korty
A aventura é a aventura[120] L’aventure, c’est l’aventure 1972 Claude Lelouch
A aventura máis milagrosa endexamais contada[71] Miracles 1986 Jim Kouf Dobrada
Aventura mística Doragon bôru: Makafushigi dai bôken 1988 Kazuhisa Takenouchi Dobrada
As aventuras de Jeremiah Johnson Jeremiah Johnson 1972 Sydney Pollack Dobrada
As aventuras de Robin Hood[121] The Adventures of Robin Hood 1938 Michael Curtiz, William Keighley
Ave do paraíso Bird of Paradise 1932 King Vidor Subtitulada
As aventuras tolas do meu doutor[122] Foreign Body 1986 Ronald Neame
Axencia[123] Agency 1980 George Kaczender
O axente secreto[124] The Secret Agent 1996 Christopher Hampton
Axuste de contas[125] City of Industry 1997 John Irvin

Notas

  1. [1]
  2. [2]
  3. La Voz de Galicia, 5 de xaneiro de 1992. Páx. 92
  4. La Voz de Galicia, 6 de setembro de 1986. Páx. 55
  5. La Voz de Galicia, 11 de outubro de 1991. Páx. 79
  6. La Voz de Galicia, 25 de abril de 1987. Páx. 63
  7. Programación da TVG, 18 de novembro de 2017
  8. [3]
  9. [4]
  10. [5]
  11. La Voz de Galicia, 22 de xaneiro de 1994. Páx. 75
  12. [6]
  13. La Voz de Galicia, 14 de febreiro de 1992. Páx. 71
  14. [7]
  15. [8]
  16. [9]
  17. [10]
  18. La Voz de Galicia, 8 de setembro de 1995. Páx. 79
  19. [11]
  20. [12]
  21. [13]
  22. La Voz de Galicia, 13 de xaneiro de 1996. Páx. 75
  23. [14]
  24. [15]
  25. [16]
  26. [17]
  27. La Voz de Galicia, 21 de marzo de 1987. Páx. 55
  28. La Voz de Galicia, 17 de xaneiro de 1992. Páx. 63
  29. [18]
  30. [19]
  31. [20]
  32. La Voz de Galicia, 27 de marzo de 1990. Páx. 79
  33. [21]
  34. [22]
  35. [23]
  36. La Voz de Galicia, 15 de abril de 1991. Páx. 70
  37. [24]
  38. [25]
  39. [26]
  40. [27]
  41. La Voz de Galicia, 15 de xaneiro de 1994. Páx. 67
  42. [28]
  43. [29]
  44. [30]
  45. [31]
  46. [32]
  47. [33]
  48. La Voz de Galicia, 8 de maio de 1999. Páx. 87
  49. [34]
  50. [35]
  51. [36]
  52. [37]
  53. La Voz de Galicia, 6 de abril de 1994. Páx. 79
  54. [38]
  55. [39]
  56. [40]
  57. La Voz de Galicia, 4 de decembro de 1993. Páx. 67
  58. [41]
  59. [42]
  60. La Voz de Galicia, 29 de abril de 1989. Páx. 71
  61. [43]
  62. [44]
  63. [45]
  64. [46]
  65. La Voz de Galicia, 11 de decembro de 1993. Páx. 67
  66. [47]
  67. [48]
  68. [49]
  69. [50]
  70. [51]
  71. 71,0 71,1 [52]
  72. [53]
  73. [54]
  74. La Voz de Galicia, 13 de maio de 1989. Páx. 71
  75. [55]
  76. [56]
  77. La Voz de Galicia, 9 de abril de 1993. Páx. 55
  78. [57]
  79. La Voz de Galicia, 13 de marzo de 1993. Páx. 79
  80. [58]
  81. [59]
  82. [60]
  83. [61]
  84. [62]
  85. [63]
  86. La Voz de Galicia, 21 de novembro de 1992. Páx. 79
  87. [64]
  88. [65]
  89. [66]
  90. [67]
  91. [68]
  92. [69]
  93. La Voz de Galicia, 25 de xuño de 1990. Páx. 59
  94. [70]
  95. [71]
  96. La Voz de Galicia, 14 de abril de 1993. Páx. 87
  97. Cine de estrea na TVG para toda a familia nesta ponte festiva
  98. [72]
  99. La Voz de Galicia, 5 de xullo de 1986. Páx. 63
  100. [73]
  101. [74]
  102. [75]
  103. La Voz de Galicia, 3 de xuño de 1989. Páx. 79
  104. [76]
  105. [77]
  106. La Voz de Galicia, 9 de decembro de 1986. Páx. 55
  107. [78]
  108. [79]
  109. La Voz de Galicia, 23 de novembro de 2001. Páx. 62
  110. [80]
  111. [81]
  112. La Voz de Galicia, 19 de decembro de 1987. Páx. 79
  113. [82]
  114. [83]
  115. [84]
  116. La Voz de Galicia, 8 de agosto de 1992. Páx. 63
  117. [85]
  118. [86]
  119. [87]
  120. La Voz de Galicia, 23 de marzo de 1994. Páx. 79
  121. [88]
  122. [89]
  123. [90]
  124. [91]
  125. [92]