Lista de filmes con versión en galego/G

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

G[editar | editar a fonte]

Título galego Título orixinal Ano Dirección Versión
Gahoole. A lenda dos gardiáns Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole 2010 Zack Snyder Dobrada
Unha gaiola de grilos The Birdcage 1996 Mike Nichols Dobrada
Galatasaray-Dépor One Day in Europe 2005 Hannes Stöhr Dobrada
Un gangster para un milagre[1] Pocketful of Miracles 1961 Frank Capra
Ganster Squad. Brigada de élite Gangster Squad 2013 Ruben Fleischer
O gañador[2] The Winner 1996 Alex Cox
O gardián das palabras[3] The Pagemaster 1994 Joe Johnston e Pixote Hunt
A gata negra[4] Walk on the Wild Side 1962 Edward Dmytryk Subtitulado
A gatiña e o moucho[5] The Old and the Pussycat 1970 Herbert Ross
O Gatopardo Il Gattopardo 1963 Luchino Visconti Dobrada
Genghis Khan Genghis Khan 1965 Henry Levin Dobrada
George e Mildred[6] George and Mildred 1980 Peter Franzer-Jones
George e o dragón George and the Dragon 2004 Tom Reeve Dobrada
Get Carter Get Carter 2000 Stephen T. Kay Dobrada
Ghost World Ghost World 2001 Terry Zwigoff Dobrada
Girlfight Girlfight 2000 Karyn Kusama Dobrada
Gisaku Gisaku 2005 Baltasar Pedrosa Dobrada
Giulietta dos espíritos[7] Giulietta degli spiriti 1965 Federico Fellini Subtitulado
Glup, unha aventura sen desperdicio Glup, una aventura sin desperdicio 2004 Aitor Arregi Dobrada
Godzilla Godzilla 1998 Roland Emmerich Dobrada
Goldy, o derradeiro dos osos dourados[8] Goldy: The Last of the Golden Bears 1984 Trevor Black
Golpe contra as SS[9] Dalle Ardenne all’inferno 1993 Alberto De Martino
Un golpe de sorte[10] The Big White 2004 Mark Mylod
Golpe en Hawai The Big Bounce 2004 George Armitage Dobrada
Goomer Goomer 1999 José Luis Feito, Carlos Varela Veiga Dobrada
Os Goonies The Goonies 1985 Richard Donner Dobrada
Gothika Gothika 2003 Mathieu Kassovitz Dobrada
O graduado[11] The Graduate 1967 Mike Nichols
O gran circo The Big Circus 1959 Joseph M. Newman
O gran coitelo[12] The Big Knife 1955 Robert Aldrich
O gran combate[13] Cheyenne Autumn 1964 John Ford
O gran ditador The Great Dictator 1940 Charles Chaplin Subtitulada
A gran estafa[14] Charley Varrick 1973 Don Siegel
O gran Flamarion[15] The Great Flamarion 1945 Anthony Mann Subtitulado
O gran Gatsby[16] The Great Gatsby 1974 Jack Clayton
O gran golpe[17] Il grande colpo dei 7 uomini d’oro 1966 Marco Vicario
O gran Jake Big Jake 1971 George Sherman, John Wayne Dobrada
A gran pelexa Any Which Way You Can 1980 Buddy Van Horn Dobrada
O gran raparigo vai ás mozas Angus 1995 Patrick Read Johnson Dobrada
O gran restaurante[18] Le grand restaurant 1966 Jacques Besnard
O gran roubo[19] The Big Steal 1949 Don Siegel
O gran roubo ó banco[20] The Great Bank Robbery 1969 Hy Averback
A gran sedución[21] The Grand Seduction 2013 Don McKellar
O Gran Torino Gran Torino 2008 Clint Eastwood Dobrada
Granadas e mirra[22] Al-mor wa al rumman 2008 Najwa Najjar Subtitulado
A grande bóla de lume[23] Great Balls of Fire! 1989 Jim McBride
A grande esmorga[24] La grande vadrouille 1952 Gérard Oury
A grande evasión[25] The Great Escape 1963 John Sturges
As grandes árbores[26] The Big Trees 1952 Felix E. Feist
Grandes esperanzas[27] Great Expectations 1974 Joseph Hardy
As grandes vacacións[28] Grandes vacances 1967 Jean Girault
A granxa dos animais[29] Animal Farm 1954 Joy Batchelor, John Halas
Gravity Gravity 2013 Alfonso Cuarón Dobrada
O grego de ouro[30] / The Greek Tycoon 1978 J. Lee Thompson
Gremlins Gremlins 1984 Joe Dante Dobrada
Greystoke: a lenda de Tarzán, o rei dos monos Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes 1984 Hugh Hudson Dobrada
Gringo vello[31] Old Gringo 1989 Luis Puenzo Dobrado
Grupo salvaxe The Wild Bunch 1969 Sam Peckinpah Dobrada
O guateque[32] The Party 1968 Blake Edwards Dobrado
A guerra das galaxias, episodio IV: Unha esperanza nova Star Wars 1977 George Lucas Dobrada
A guerra das galaxias, episodio V: O imperio contraataca Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 1980 Irvin Kershner Dobrada
A guerra das galaxias, episodio VI: O retorno do Jedi Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 1983 Richard Marquand Dobrada
A guerra de Connor Connors' War 2006 Nick Castle Dobrada
A guerra de Hart Hart's War 2002 Gregory Hoblit Dobrada
A guerra de Molly Molly: An American Girl on the Home Front 2006 Joyce Chopra Dobrada
A guerra dos mundos[33] The War of the Worlds 1953 Byron Haskin
A guerra dos Rose[34] The War of the Roses 1989 Danny DeVito
A guerra rematou[35] La guerre est finie 1966 Alain Resnais Subtitulado
As guerras do divorcio[36] Divorce Wars: A Love Story 1982 Donald Wrye
O guerreiro de ferro Iron Warrior 2006 Alfonso Brescia Dobrada
O guerreiro do bosque Forest Warrior 1996 Aaron Norris Dobrada
O guerreiro encarnado Red Sonja 1985 Richard Fleischer Dobrada
Os guerreiros[37] The Warriors 1979 Walter Hill
Os guerreiros do espacio[38] The Ice Pirates 1984 Stewart Raffill
Guía para o home casado[39] A Guide for the Married Man 1964 Gene Kelly

Notas

  1. La Voz de Galicia, 23 de marzo de 1991. Páx. 62
  2. [1]
  3. [2]
  4. [3]
  5. La Voz de Galicia, 18 de xaneiro de 1993. Páx. 75
  6. [4]
  7. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 26 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  8. [5]
  9. [6]
  10. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 23 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  11. [7]
  12. La Voz de Galicia, 17 de agosto de 1991. Páx. 47
  13. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 23 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  14. [8]
  15. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  16. [9]
  17. [10]
  18. La Voz de Galicia, 26 de maio de 1991. Páx. 79
  19. La Voz de Galicia, 5 de abril de 1986. Páx. 55
  20. [11]
  21. "Programación TVG 25 de abril de 2018". Arquivado dende o orixinal o 29 de abril de 2018. Consultado o 28 de abril de 2018. 
  22. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  23. La Voz de Galicia, 3 de outubro de 1992. Páx. 79
  24. [12]
  25. [13]
  26. La Voz de Galicia, 28 de marzo de 1988. Páx. 79
  27. La Voz de Galicia, 27 de decembro de 1987. Páx. 71
  28. La Voz de Galicia, 11 de xaneiro de 1992. Páx. 63
  29. La Voz de Galicia, 25 de xullo de 1986. Páx. 55
  30. La Voz de Galicia, 11 de setembro de 1992. Páx. 63
  31. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 26 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  32. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  33. La Voz de Galicia, 20 de outubro de 1990. Páx. 70
  34. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 21 de novembro de 2016. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  35. [14]
  36. La Voz de Galicia, 19 de abril de 1986. Páx. 63
  37. [15]
  38. [16]
  39. [17]