Lista de países por PIB nominal

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Países segundo o seu Produto Interior Bruto (nominal).
Fonte: FMI (2005)
Países segundo o seu Produto Interior Bruto (nominal) estimado 2006.
Fonte: FMI (2006)

Países do mundo ordenados segundo o seu Produto Interior Bruto (PIB) a prezos nominais, a suma de tódolos bens e servizos finais producidos por un país nun ano.

Posto Países PIB (nominal) 2005
millóns de $US
PIB (nominal) 2006
millóns de $US
1 Flag of the United States.svg Estados Unidos 12.455.068 13.201.819
2 Flag of Japan.svg Xapón 4.505.912 4.340.133
3 Flag of Germany.svg Alemaña 2.781.900 2.906.681
4 Flag of the People's Republic of China.svg China 2.228.862 2.668.071
5 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 2.192.553 2.345.015
6 Flag of France.svg Francia 2.110.185 2.230.721
7 Flag of Italy.svg Italia 1.723.044 1.844.749
8 Flag of Spain.svg España 1.123.691 1.223.988
9 Flag of Canada.svg Canadá 1.115.192 1.251.463
10 Flag of Brazil.svg Brasil 794.098 1.067.962
11 Flag of Russia.svg Rusia 763.720 986.940
12 Flag of India.svg India 785.468 906.268
13 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 787.624 888,024
14 Flag of Mexico.svg México 768.438 839.182
15 Flag of Australia.svg Australia 700.672 768.178
16 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 594.755 657.590
17 Flag of Turkey.svg Turquía 363.300 402.710
18 Flag of Belgium.svg Bélxica 364.735 392.001
19 Flag of Sweden.svg Suecia 354.115 384.927
20 Flag of Switzerland.svg Suíza 365.937 379.758
21 Flag of Indonesia.svg Indonesia 287.217 364.459
22 Flag of Poland.svg Polonia 299.151 338.733
23 Flag of Austria.svg Austria 304.527 322.444
24 Flag of Norway.svg Noruega 283.920 310.960
25 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudí 309.778 309.778
26 Flag of Denmark.svg Dinamarca 254.401 275.237
27 Flag of South Africa.svg Suráfrica 240.152 254.992
28 Flag of Greece.svg Grecia 213.698 244.951
29 Flag of Iran.svg Irán 196.343 222,889
30 Flag of Ireland.svg Irlanda 196.388 222.650
31 Flag of Argentina.svg Arxentina 183.309 214.058
32 Flag of Finland.svg Finlandia 193.176 209.445
33 Flag of Thailand.svg Tailandia 176.602 206,247
34 Flag of Portugal.svg Portugal 173.085 192.572
35 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 177.722 189.798
36 Flag of Venezuela.svg Venezuela 138.857 181.862
37 Flag of Malaysia.svg Malasia 130.143 148.940
38 Flag of Chile.svg Chile 123.434 145.841
39 Flag of the Czech Republic.svg República Checa 122.345 141.801
40 Flag of Colombia.svg Colombia 122.309 135.836
Fonte: Banco Mundial [1]


País PIB (nominal) 2006
millóns de $US
PIB (nominal) 2007 (estimado)
millóns de $US
- Flag of Europe.svg Unión Europea 14.527.140 15.849.154
1 Flag of the United States.svg Estados Unidos 13.244.550 13.770.309
2 Flag of Japan.svg Xapón 4.367.459 4.302.091
3 Flag of Germany.svg Alemaña 2.897.032 3.080.553
4 Flag of the People's Republic of China.svg China 2.630.113 3.051.243
5 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 2.373.685 2.660.658
6 Flag of France.svg Francia 2.231.631 2.401.443
7 Flag of Italy.svg Italia 1.852.585 1.993.724
8 Flag of Canada.svg Canadá 1,269.096 1.266.404
9 Flag of Spain.svg España 1.225.750 1.359.110
10 Flag of Brazil.svg Brasil 1.067.706 1.177.706
11 Flag of Russia.svg Rusia 979.048 1.166.560
12 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 888.267 942.975
13 Flag of India.svg India 886.867 984.210
14 Flag of Mexico.svg México 840.012 897.315
15 Flag of Australia.svg Australia 754.816 822.089
16 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 663.119 720.940
17 Flag of Belgium.svg Bélxica 393.590 423.541
18 Flag of Turkey.svg Turquía 392.424 432.512
19 Flag of Sweden.svg Suecia 385.293 423.649
20 Flag of Switzerland.svg Suíza 377.240 389.405
21 Flag of Indonesia.svg Indonesia 364.239 407.521
22 Flag of the Republic of China.svg Taiwán 355.708 365.317
23 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 348.604 354.924
24 Flag of Poland.svg Polonia 338.689 364.834
25 Flag of Norway.svg Noruega 335.281 349.165
26 Flag of Austria.svg Austria 321.934 348.659
27 Flag of Greece.svg Grecia 307.709 341.826
28 Flag of Denmark.svg Dinamarca 276.611 302.560
29 Flag of South Africa.svg Sudáfrica 255.155 271.779
30 Flag of Ireland.svg Irlanda 222.080 250.237
31 Flag of Argentina.svg Arxentina 214.058 250.096
32 Flag of Iran.svg Irán 212.492 225.929
33 Flag of Finland.svg Finlandia 210.837 225.434
34 Flag of Thailand.svg Tailandia 206.258 219.436
35 Flag of Portugal.svg Portugal 194.989 211.718
36 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 189.538 201.797
37 Flag of Venezuela.svg Venezuela 181.608 240.372
38 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 168.263 185.949
39 Flag of Malaysia.svg Malasia 150.923 160.563
40 Flag of Chile.svg Chile 145.205 149.647
41 Flag of the Czech Republic.svg República Checa 141.801 160.448
42 Flag of Israel.svg Israel 140.195 149.046
43 Flag of Colombia.svg Colombia 135.075 149.375
44 Flag of Singapore.svg Singapur 132.155 146.090
45 Flag of Pakistan.svg Paquistán 128.996 141.378
46 Flag of Romania.svg Romanía 121.901 157.647
47 Flag of the Philippines.svg Filipinas 116.931 133.319
48 Flag of Nigeria.svg Nixeria 115.350 127.088
49 Flag of Algeria.svg Alxeria 114.322 116.158
50 Flag of Hungary.svg Hungría 114.273 125.024
51 Flag of Egypt.svg Exipto 107.375 129.125
52 Flag of Ukraine.svg Ucraína 106.072 122.802
53 Flag of New Zealand.svg Nova Zelanda 103.380 114.331
54 Flag of Kuwait.svg Kuwait 96.132 95.408
55 Flag of Peru.svg Perú 93.268 100.596
56 Flag of Kazakhstan.svg Kazajstán 77.237 91.610
57 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 65.216 71.443
58 Flag of Vietnam.svg Vietnam 60.995 68.298
59 Flag of Morocco.svg Marrocos 57.407 62.311
60 Flag of Slovakia.svg Eslovaquia 54.969 69.279
61 Flag of Qatar.svg Qatar 52.722 57.294
62 Flag of Libya.svg Libia 50.330 60.751
63 Flag of Angola.svg Angola 43.759 55.370
64 Flag of Croatia.svg Croacia 42.456 47.422
65 Flag of Luxembourg.svg Luxemburgo 40.577 45.751
66 Flag of Ecuador.svg Ecuador 40.447 42.292
67 Flag of Sudan.svg Sudán 37.564 47.156
68 Flag of Slovenia.svg Eslovenia 37.340 41.125
69 Flag of Belarus.svg Bielorrusia 36.944 38.185
70 Flag of Oman.svg Omán 35.992 38.345
71 Flag of Guatemala.svg Guatemala 35.304 37.922
72 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana 31.600 33.119
73 Flag of Serbia and Montenegro.svg Serbia 31.589 35.967
74 Flag of Syria.svg Siria 31.505 34.965
75 Flag of Tunisia.svg Túnez 30.620 33.697
76 Flag of Bulgaria.svg Bulgaria 30.608 35.781
77 Flag of Lithuania.svg Lituania 29.784 35.370
78 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 26.794 30.875
79 Flag of Kenya.svg Kenya 23.187 26.404
80 Flag of Lebanon.svg Líbano 22.622 23.646
81 Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán 21.846 26.215
82 Flag of Costa Rica (state).svg Costa Rica 21.384 22.242
83 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 19.935 21.702
84 Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán 19.817 28.699
85 Flag of Latvia.svg Letonia 19.621 24.127
86 Flag of Uruguay.svg Uruguai 19.221 20.725
87 Flag of Yemen.svg Iemen 18.700 21.657
88 Flag of Cameroon.svg Camerún 18.372 20.018
89 Flag of El Salvador.svg El Salvador 18.341 19.647
90 Flag of Cyprus.svg Chipre 18.235 19.948
91 Flag of Côte d'Ivoire.svg Costa de Marfil 17.339 18.658
92 Flag of Panama.svg Panamá 17.113 18.627
93 Flag of Iceland.svg Islandia 16.579 17.718
94 Flag of Estonia.svg Estonia 16.410 19.573
95 Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán 16.088 18.840
96 Flag of Bahrain.svg Bahrein 16.065 17.505
97 Flag of Jordan.svg Xordania 14.318 16.035
98 Flag of Ethiopia.svg Etiopía 13.315 15.646
99 Flag of Myanmar.svg Myanmar 13.002 13.713
100 Flag of Ghana.svg Ghana 12.894 14.988
101 Flag of Tanzania.svg Tanzania 12.787 14.106
102 Flag of Brunei.svg Brunei 11.438 12.032
103 Flag of Zambia.svg Zambia 10.942 10.104
104 Flag of Bolivia.svg Bolivia 10.828 11.910
105 Flag of Botswana.svg Botswana 10.808 11.859
106 Flag of Jamaica.svg Xamaica 10.565 11.013
107 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnia e Hercegovina 10.006 10.893
108 Flag of Uganda.svg Uganda 9.443 10.492
109 Flag of Senegal.svg Senegal 9.242 10.359
110 Flag of Equatorial Guinea.svg Guinea Ecuatorial 9.135 8.473
111 Flag of Albania.svg Albania 9.133 10.163
112 Flag of Gabon.svg Gabón 9.124 9.337
113 Flag of Honduras.svg Honduras 8.981 9.859
114 Flag of Paraguay.svg Paraguai 8.773 9.206
115 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg República Democrática do Congo 8.543 8.953
116 Flag of Afghanistan.svg Afganistán 8.399 9.892
117 Flag of Nepal.svg Nepal 7.994 8.617
118 Flag of Georgia.svg Xeorxia 7.830 9.279
119 Flag of the Republic of the Congo.svg República do Congo 7.399 6.060
120 Flag of Mozambique.svg Mozambique 7.296 7.839
121 Flag of Cambodia.svg Camboia 7.096 7.961
122 Flag of Chad.svg Chad 6.547 6.139
123 Flag of Armenia.svg Armenia 6.410 7.666
124 Flag of Mauritius.svg Mauricio 6.402 7.021
125 Flag of Namibia.svg Namibia 6.316 6.720
126 Flag of Macedonia.svg República de Macedonia 6.248 7.020
127 Flag of the Bahamas.svg Bahamas 6.223 6.624
128 Flag of Mali.svg Malí 6.191 6.836
129 Flag of Malta.svg Malta 6.085 6.195
130 Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso 6.055 6.924
131 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabwe 5.540 18.281
132 Flag of Madagascar.svg Madagascar 5.489 6.193
133 Flag of Nicaragua.svg Nicaragua 5.369 5.689
134 Flag of Benin.svg Benin 4.760 5.377
135 Flag of Haiti.svg Haití 4.473 5.091
136 Flag of Papua New Guinea.svg Papúa Nova Guinea 4.338 4.326
137 Flag of Niger.svg Níxer 3.550 3.974
138 Flag of Laos.svg Laos 3.534 4.021
139 Flag of Barbados.svg Barbados 3.386 3.751
140 Flag of Guinea.svg Guinea 3.317 3.597
141 Flag of Moldova.svg Moldavia 3.242 3.571
142 Flag of Fiji.svg Fidxi 2.977 3.154
143 Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguistán 2.822 3.287
144 Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán 2.811 3.141
145 Flag of Mongolia.svg Mongolia 2.803 3.183
146 Flag of Mauritania.svg Mauritania 2.663 2.644
147 Flag of Swaziland.svg Suacilandia 2.637 2.726
148 Flag of Rwanda.svg Ruanda 2.397 2.684
149 Flag of Malawi.svg Malawi 2.238 2.400
150 Flag of Togo.svg Togo 2.210 2.390
151 Flag of Suriname.svg Suriname 2.112 2.234
152 Flag of Lesotho.svg Lesotho 1.634 1.746
153 Flag of the Central African Republic.svg República Centroafricana 1.488 1.624
154 Flag of Sierra Leone.svg Serra Leona 1.419 1.514
155 Flag of Belize.svg Belize 1.213 1.286
156 Flag of Eritrea.svg Eritrea 1.160 1.425
157 Flag of Cape Verde.svg Cabo Verde 1.150 1.313
158 Flag of Maldives.svg Maldivas 988 1.089
159 Flag of Bhutan.svg Bután 983 1.156
160 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda 962 1.026
161 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 933 1.009
162 Flag of Burundi.svg Burundi 908 999
163 Flag of Guyana.svg Güiana 870 934
164 Flag of Djibouti.svg Djibuti 768 835
165 Flag of Seychelles.svg Seychelles 749 698
166 Flag of Liberia.svg Liberia 622 663
167 Flag of Grenada.svg Granada 529 571
168 Flag of The Gambia.svg Gambia 507 557
169 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Cristobo e Neves 487 523
170 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e as Granadinas 466 507
171 Flag of the Comoros.svg Comores 402 436
172 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 387 421
173 Flag of Samoa.svg Samoa 365 387
174 Flag of East Timor.svg Timor Oriental 356 493
175 Flag of the Solomon Islands.svg Illas Salomón 321 354
176 Flag of Guinea-Bissau.svg Guinea-Bissau 305 342
177 Flag of Dominica.svg Dominica 300 313
178 Flag of Tonga.svg Tonga 224 234
179 Flag of Sao Tome and Principe.svg Santo Tomé e Príncipe 79 90
180 Flag of Kiribati.svg Kiribati 60 62
Fonte: Fondo Monetario Internacional, World Economic Outlook Database, abril de 2007 [2] (Aclaración: As celdas coreadas indican estimacións do FMI)
Nota: A cifra para Afganistán inclue o mercado do opio.

Véxase tamén[editar | editar a fonte]