Lista de países por PIB (PPA) per cápita

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Mapa de países PIB (PPA) per capita ano 2006. Fonte: FMI (abril 2007)

Esta é unha listaxe de países do mundo ordenados segundo o seu Produto Interior Bruto (PIB) a valores de paridade de poder adquisitivo (PPA) per cápita significando a suma de todos os bens e servizos finais producidos por un país nun ano, dividido pola poboación media do mesmo ano.


País PIB (PPA) per cápita, 2006 (estimado)
en Dólares internacionales (PPP-Dólares)
PIB (PPA) per cápita, 2007 (estimado)
en Dólares internacionales (PPP-Dólares)
1 Flag of Luxembourg.svg Luxemburgo 80.471 84.507
2 Flag of Ireland.svg Irlanda 44.087 46.786
3 Flag of Norway.svg Noruega 43.574 45.453
4 Flag of the United States.svg Estados Unidos de América 43.444 45.176
5 Flag of Iceland.svg Islandia 40.277 41.209
6 Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (China) 38.127 40.686
7 Flag of Switzerland.svg Suíza 37.369 38.797
8 Flag of Denmark.svg Dinamarca 36.549 38.072
9 Flag of Austria.svg Austria 36.031 37.536
10 Flag of Canada.svg Canadá 35.494 36.821
11 Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 35.078 36.240
12 Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 35.051 36.568
13 Flag of Finland.svg Finlandia 34.819 36.325
14 Flag of Belgium.svg Bélxica 34.478 35.693
15 Flag of Sweden.svg Suecia 34.409 35.729
16 Flag of Qatar.svg Qatar 33.049 33.638
17 Flag of Australia.svg Australia 32.938 34.359
18 Flag of Singapore.svg Singapur 32.867 34.435
19 Flag of Japan.svg Xapón 32.647 34.011
20 Flag of Germany.svg Alemaña 31.095 32.179
21 Flag of Italy.svg Italia 30.732 31.694
22 Flag of France.svg Francia 30.693 31.873
23 Flag of Israel.svg Israel 30.464 31.768
24 Flag of the Republic of China.svg Taiwán 30.084 31.692
25 Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 29.142 29.218
26 Flag of Cyprus.svg Chipre 29.105 31.053
27 Flag of Spain.svg España 27.522 28.445
28 Flag of Greece.svg Grecia 25.975 27.360
29 Flag of New Zealand.svg Nova Zelanda 25.531 26.195
30 Flag of Brunei.svg Brunei 25.315 25.973
31 Flag of South Korea.svg Corea do Sur 23.926 25.403
32 Flag of Slovenia.svg Eslovenia 23.843 25.266
33 Flag of Bahrain.svg Bahrein 23.604 25.106
34 Flag of the Czech Republic.svg República Checa 23.100 24.679
35 Flag of Portugal.svg Portugal 22.677 23.464
36 Flag of the Bahamas.svg Bahamas 20.507 21.607
37 Flag of Malta.svg Malta 20.426 21.061
38 Flag of Equatorial Guinea.svg Guinea Ecuatorial 20.322 22.042
39 Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico 20.231 20.773
40 Flag of Kuwait.svg Kuwait 19.909 20.554
41 Flag of Hungary.svg Hungría 19.559 20.701
42 Flag of Barbados.svg Barbados 18.857 19.985
43 Flag of Oman.svg Omán 18.841 20.099
44 Flag of Estonia.svg Estonia 18.216 20.115
45 Flag of Seychelles.svg Seychelles 17.915 17.976
46 Flag of Slovakia.svg Eslovaquia 17.559 19.172
47 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Cristobo e Neves 17.523 18.679
48 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 17.451 18.996
49 Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita 16.744 17.750
50 Flag of Botswana.svg Botswana 16.190 17.374
51 Flag of Argentina.svg Arxentina 15.937 17.062
52 Flag of Lithuania.svg Lituania 15.858 16.863
53 Flag of Latvia.svg Letonia 15.549 17.364
54 Flag of Poland.svg Polonia 14.880 15.894
55 Flag of Croatia.svg Croacia 14.368 15.355
56 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiga e Barbuda 13.909 14.586
57 Flag of Mauritius.svg Mauricio 13.240 13.859
58 Flag of Chile.svg Chile 12.983 13.804
59 Flag of South Africa.svg Suráfrica 12.796 13.455
60 Flag of Libya.svg Libia 12.204 12.768
61 Flag of Russia.svg Rusia 12.096 13.210
62 Flag of Malaysia.svg Malasia 11.858 12.582
63 Flag of Uruguay.svg Uruguai 11.646 12.380
64 Flag of Costa Rica (state).svg Costa Rica 11.606 12.170
65 Flag of Mexico.svg México 11.249 11.761
66 Flag of Romania.svg Romanía 9.869 10.661
- Flag of Mercosur.svg Mercosur 9.831 10.769
67 Flag of Bulgaria.svg Bulgaria 9.799 10.677
68 Flag of Kazakhstan.svg Kazajstán 9.294 10.203
69 Flag of Grenada.svg Granada 9.255 9.818
70 Flag of Brazil.svg Brasil 9.108 9.531
71 Flag of Turkey.svg Turquía 9.107 9.629
72 Flag of Thailand.svg Tailandia 9.084 9.638
73 Flag of Tunisia.svg Túnez 8.898 9.500
74 Flag of Belarus.svg Bielorrusia 8.862 9.503
75 Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana 8.851 9.349
76 Flag of Iran.svg Irán 8.624 9.075
77 Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistán 8.548 9.358
78 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnia e Hercegovina 8.543 9.168
79 Flag of Namibia.svg Namibia 8.423 8.905
80 Flag of Panama.svg Panamá 8.389 8.926
81 Flag of Tonga.svg Tonga 8.255 8.454
82 Flag of Maldives.svg Maldivas 8.229 8.735
83 Flag of Colombia.svg Colombia 8.091 8.452
84 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e Granadinas 8.091 8.553
85 Flag of Algeria.svg Alxeria 7.827 8.264
86 Flag of Belize.svg Belize 7.760 7.872
87 Flag of Macedonia.svg República de Macedonia 7.707 8.154
88 Flag of Ukraine.svg Ucraína 7.637 8.059
89 Flag of the People's Republic of China.svg China 7.598 8.486
90 Flag of Gabon.svg Gabón 7.403 7.556
91 Flag of Cape Verde.svg Cabo Verde 7.244 7.693
92 Flag of Venezuela.svg Venezuela 7.166 7.431
93 Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 7.141 7.510
94 Flag of Serbia and Montenegro.svg Serbia 6.771 7.234
95 Flag of Dominica.svg Dominica 6.764 7.110
96 Flag of Peru.svg Perú 6.715 7.085
97 Flag of Samoa.svg Samoa 6.545 6.876
98 Flag of Suriname.svg Suriname 6.276 6.591
99 Flag of Azerbaijan.svg Acerbaixán 6.171 7.896
100 Flag of Fiji.svg Fidxi 6.137 6.319
101 Flag of Albania.svg Albania 5.702 6.137
102 Flag of Jordan.svg Xordania 5.542 5.790
103 Flag of El Salvador.svg El Salvador 5.515 5.727
104 Flag of Lebanon.svg Líbano 5.457 5.772
105 Flag of the Philippines.svg Filipinas 5.314 5.604
106 Flag of Paraguay.svg Paraguai 5.277 5.491
107 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 5.271 5.657
108 Flag of Swaziland.svg Suacilandia 5.244 5.321
109 Flag of Morocco.svg Marrocos 4.956 5.176
110 Flag of Armenia.svg Armenia 4.863 5.143
111 Flag of Guyana.svg Güiana 4.851 5.137
112 Flag of Egypt.svg Exipto 4.836 5.109
113 Flag of Ecuador.svg Ecuador 4.776 4.960
114 Flag of Jamaica.svg Xamaica 4.482 4.691
115 Flag of Bhutan.svg Bután 4.471 5.103
116 Flag of Indonesia.svg Indonesia 4.323 4.616
117 Flag of Guatemala.svg Guatemala 4.317 4.465
118 Flag of Syria.svg Siria 4.117 4.242
119 Flag of Nicaragua.svg Nicaragua 3.844 3.995
120 Flag of India.svg India 3.737 4.031
121 Flag of Georgia.svg Xeorxia 3.555 3.891
122 Flag of Angola.svg Angola 3.399 4.428
123 Flag of Vietnam.svg Vietnam 3.367 3.644
124 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 3.315 3.389
125 Flag of Cambodia.svg Camboia 3.170 3.386
126 Flag of Honduras.svg Honduras 3.131 3.260
127 Flag of Bolivia.svg Bolivia 2.904 3.017
128 Flag of Moldova.svg Moldavia 2.818 2.962
129 Flag of Ghana.svg Ghana 2.771 2.922
130 Flag of Sudan.svg Sudán 2.729 3.021
131 Flag of Pakistan.svg Paquistán 2.722 2.917
132 Flag of Papua New Guinea.svg Papúa Nova Guinea 2.673 2.751
133 Flag of Mauritania.svg Mauritania 2.553 2.814
134 Flag of Djibouti.svg Djibuti 2.515 2.629
135 Flag of Kiribati.svg Kiribati 2.504 2.526
136 Flag of Guinea.svg Guinea 2.474 2.585
137 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabwe 2.437 2.370
138 Flag of Mongolia.svg Mongolia 2.402 2.556
139 Flag of Laos.svg Laos 2.304 2.449
140 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 2.287 2.435
141 Flag of Uzbekistan.svg Uzbequistán 2.283 2.460
142 Flag of Cameroon.svg Camerún 2.199 2.278
143 Flag of Lesotho.svg Lesotho 2.189 2.224
144 Flag of Myanmar.svg Myanmar 2.161 2.279
145 Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguistán 2.150 2.290
146 Flag of The Gambia.svg Gambia 2.136 2.229
147 Flag of the Solomon Islands.svg Illas Salomón 2.082 2.156
148 Flag of the Comoros.svg Comores 2.039 2.099
149 Flag of Senegal.svg Senegal 2.007 2.107
150 Flag of Nepal.svg Nepal 1.874 1.954
151 Flag of Haiti.svg Haití 1.835 1.906
152 Flag of Chad.svg Chad 1.770 1.806
153 Flag of East Timor.svg Timor Oriental 1.727 1.797
154 Flag of Côte d'Ivoire.svg Costa de Marfil 1.699 1.760
155 Flag of Sao Tome and Principe.svg Santo Tomé e Príncipe 1.669 1.762
156 Flag of Uganda.svg Uganda 1.626 1.697
157 Flag of Togo.svg Togo 1.589 1.649
158 Flag of Tajikistan.svg Taxiquistán 1.501 1.614
159 Flag of Mozambique.svg Mozambique 1.500 1.601
160 Flag of Afghanistan.svg Afganistán 1.490 1.640
161 Flag of the Republic of the Congo.svg República do Congo 1.457 1.475
162 Flag of Benin.svg Benin 1.408 1.463
163 Flag of Rwanda.svg Ruanda 1.406 1.470
164 Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso 1.396 1.473
165 Flag of Kenya.svg Kenya 1.341 1.414
166 Flag of Mali.svg Malí 1.300 1.367
167 Flag of Nigeria.svg Nixeria 1.213 1.285
168 Flag of the Central African Republic.svg República Centroafricana 1.198 1.244
169 Flag of Zambia.svg Zambia 1.083 1.144
170 Flag of Ethiopia.svg Etiopía 1.044 1.094
171 Flag of Liberia.svg Liberia 1.042 1.123
172 Flag of Eritrea.svg Eritrea 1.001 1.038
173 Flag of Madagascar.svg Madagascar 989 1.037
174 Flag of Niger.svg Níxer 951 980
175 Flag of Sierra Leone.svg Serra Leona 888 941
176 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg República Democrática do Congo 850 903
177 Flag of Tanzania.svg Tanzania 801 861
178 Flag of Guinea-Bissau.svg Guinea-Bissau 774 807
179 Flag of Yemen.svg Yemen 759 764
180 Flag of Malawi.svg Malawi 706 746
181 Flag of Burundi.svg Burundi 680 725
Fontes: Fondo Monetario Internacional, World Economic Outlook Database, abril de 2007 [1] [2] (Aclaración: As celdas coreadas indican estimacións do FMI)

Véxase tamén[editar | editar a fonte]