Lista de grupos de post-rock

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de grupos de post-rock, onde ordenadas alfabéticamente aparecen as bandas máis relevantes deste movemento musical.

Signo de puntuación[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
*shels Inglaterra Londres e Flag of the United States.svg California 2003 -

0–9[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
1 Mile North Flag of the United States.svg Nova York 2001 -
1 Speed Bike Flag of Canada.svg Montreal 2000 - É Aidan Girt
12Twelve España Barcelona 1998 2008
3epkano Flag of Ireland.svg Dublín 2004 -
35007 Flag of the Netherlands.svg Eindhoven, Países Baixos 1994 -
65daysofstatic Inglaterra Sheffield (Inglaterra) 2001 -

A–C[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
A Dog Called Ego Alemaña Hamburgo (Alemaña) 2006 -
A Genuine Freakshow Inglaterra Reading (Inglaterra) 2005 -
A Minor Forest Flag of the United States.svg San Francisco 1992 1998
A Northern Chorus Flag of Canada.svg Hamilton, Ontario, Canadá 1999 2008
A Shoreline Dream Flag of the United States.svg Barnum, Denver, Colorado 2005 -
A Whisper in the Noise Flag of the United States.svg Minneapolis-Saint Paul, Minnesota 2002 -
A Winged Victory for the Sullen Bélxica Bruxelas (Bélxica) e Alemaña Berlín (Alemaña) 2011 -
Aereogramme Escocia Glasgow (Escocia) 1998 2007
Aerial M Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1997 1999 É David Pajo
Agalloch Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1995 -
Agora Fidelio Francia Tolosa, Francia 2000 -
The Album Leaf Flag of the United States.svg San Diego 1998 -
The American Dollar Flag of the United States.svg Queens, Nova York 2005 -
The American Analog Set Flag of the United States.svg Austin, Texas 1995 -
Amiina Islandia Reiquiavik, Islandia 2004 -
Amp Inglaterra Londres 1992 -
And So I Watch You From Afar Flag of the United Kingdom.svg Belfast, Irlanda do Norte 2005 -
Anoice Imperio do Xapón Toquio, Xapón 2004 -
Antarctica Flag of the United States.svg Nova York 1995 1999
Apostle of Hustle Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2001 -
The Appleseed Cast Flag of the United States.svg Lawrence, Kansas 1997 -
Appliance Inglaterra Inglaterra 1995 2003
Apse Flag of the United States.svg Newtown, Connecticut 1999 2011
The Appleseed Cast Flag of the United States.svg Lawrence, Kansas 1997 -
Arctic Plateau Italia Roma, Italia 2006 - É Gianluca Divirgilio
Artificial Waves Flag of Russia.svg Moscova, Rusia 2009 -
...as the Poets Affirm Flag of Canada.svg Otava, Canadá 1992 -
Ativin Flag of the United States.svg Bloomington, Indiana 1994 2005
Auburn Lull Flag of the United States.svg Lansing, Míchigan 1995 -
Audiolepsia España Barcelona 2009 -
Audrey Flag of Sweden.svg Henå, Suecia 2002 -
Austin TV Flag of Mexico.svg Cidade de México, México 2001 -
Autumn Owls Flag of Ireland.svg Dublín 2007 -
Azusa Plane Flag of the United States.svg Clifton Heights, Pensilvania 1996 2001
Bakunin's Bum Flag of Canada.svg Montreal 2000 -
Balmorhea Flag of the United States.svg Estados Unidos 2006 -
Bardo Pond Flag of the United States.svg Filadelfia, Pensilvania 1999 -
Bark Psychosis Inglaterra Londres 1986 -
Baron Grod Flag of the United States.svg Austin, Texas 2007 -
The Battle of Santiago Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2011 -
Battles Flag of the United States.svg Nova York 2002 -
Bear in Heaven Flag of the United States.svg Brooklyn, Nova York 2003 -
Beaten by Them Flag of the United States.svg San Francisco
2005
-
Because of Ghosts Australia Melbourne, Australia 2002 2013
Bedhead Flag of the United States.svg Dallas, Texas 1991 1998
Before Braille Flag of the United States.svg Mesa 1999 2010 Paréntese de 2006 a 2010
Bell Orchestre Flag of Canada.svg Montreal 2002 -
Bellini Italia Catania, Italia, Flag of the United States.svg Dallas, Texas e Nova York 2001 -
The Berg Sans Nipple Flag of the United States.svg Nebraska e Francia París, Francia 2002 -
Beware of Safety Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2005 -
Big Big Train Inglaterra Bournemouth (Inglaterra) 1990 -
The Big Sleep Flag of the United States.svg Brooklyn, Nova York 2003 -
Bikini Atoll Inglaterra Londres 1999 -
Billy Mahonie Inglaterra Londres 1997 -
Bowery Electric Flag of the United States.svg Nova York 1994 2000
Boxhead Ensemble Flag of the United States.svg Os Ánxeles 1991 -
Bright Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1993 -
Broadcast Inglaterra Birmingham (Inglaterra) 1995 -
Brokeback Flag of the United States.svg Peoria, Illinois 1999 - É Doug McCombs
Broken Social Scene Flag of Canada.svg Toronto, Ontario, Canadá 1999 -
Bushman's Revenge Flag of Norway.svg Oslo, Noruega 2003 -
Butterfly Explosion Flag of Ireland.svg Dublín 2005 -
By the End of Tonight Flag of the United States.svg Alvin, Texas 2003 2009
Calexico Flag of the United States.svg Tucson 1996 -
Califone Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1997 -
Callisto Finlandia Turku, Finlandia 2001 -
The Cancer Conspiracy Flag of the United States.svg Burlington, Vermont 2001 2003
Cannon Escocia Glasgow (Escocia) 1999 2003
Caretaker Inglaterra Winchester (Inglaterra) 1998 -
The Caribbean Flag of the United States.svg Washington, D.C. 1999 -
Caspian Flag of the United States.svg Beverly, Massachusetts 2004 -
Charalambides Flag of the United States.svg Houston, Texas 1991 - O seu primeiro nome foi Mutual Admiration Society. Actualmente están radicados en Austin, Texas
Chef Menteur Flag of the United States.svg Nova Orleáns, Louisiana 1998 -
Činč Flag of Serbia.svg Belgrado, Serbia 2001 -
City of a Hundred Spires Flag of Canada.svg Otava, Canadá 2005 -
City of Caterpillar Flag of the United States.svg Richmond, Virxinia 2000 2003
Clann Zú Australia Melbourne, Australia 1999 2005
Clogs Flag of the United States.svg Estados Unidos 2000 -
Codes in the Clouds Inglaterra Kent, Inglaterra 2007 -
Codex Leicester Inglaterra Leicester (Inglaterra) 2010 -
Cold, cold heart Inglaterra Kingston upon Thames (Inglaterra) 2013 -
Collapse Under the Empire Alemaña Hamburgo (Alemaña) 2008 -
Concussion Ensemble Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1992 1994
Consecration Flag of Serbia.svg Belgrado, Serbia 2000 -
Constants Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2003 -
Couch Alemaña Múnic (Alemaña) 1995 -
Cougar Flag of the United States.svg Madison, Wisconsin 2003 -
The Convocation Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 1998 - Paréntese de 2002 a 2005
Craw Flag of the United States.svg Cleveland, Ohio 1898 -
Crippled Black Phoenix Flag of the United Kingdom.svg Reino Unido 2004 -
Cul de Sac Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1990 -
Cult of Luna Flag of Sweden.svg Umeå, Suecia 1998 -
Cyann & Ben Francia París, Francia 2001 2008
Cypher Australia Perth, Australia 1998 -

D–G[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
The Dandelion War Flag of the United States.svg Oakland 2008 -
Dappled Cities Australia Sydney, Australia 2001 - Ata 2006 chamouse Dappled Cities Fly
The Dead C Flag of New Zealand.svg Dunedin, Nova Zelandia 1986 -
The Dead Sea Australia Sidney, Nova Gales do Sur, Australia 2008 2012
The Dead Texan Flag of the United States.svg Austin, Texas 2004 -
Deafheaven Flag of the United States.svg San Francisco 2010 -
The Declining Winter Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2007 -
Decoder Flag of the United States.svg San Petersburgo, Florida 2010 2012
Decoder Ring Australia Sydney, Australia 2001 -
Delicate AWOL Inglaterra Londres 1998 2005
Depo Inglaterra Norwich (Inglaterra) 2002 2008
Destroyalldreamers Flag of Canada.svg Montreal 2002 2007
Dianogah Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1995 -
Dif Juz Inglaterra Londres 1980 1986
Dirty Three Australia Melbourne, Australia 1993 -
Disco Inferno Inglaterra Essex (Inglaterra) 1989 1995
Do Make Say Think Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 1995 -
Doldrums Flag of the United States.svg Fairfax, Virginia 1994 2000
Don Caballero Flag of the United States.svg Pittsburgh, Pensilvania 1991 -
Dou Wei Flag of the People's Republic of China.svg Pequín, China 1987 -
downy Imperio do Xapón Xapón 2000 2005
Dreamend Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 2002 -
The Drift Flag of the United States.svg San Francisco 2002 -
Drums and Tuba Flag of the United States.svg Austin, Texas 1995 2005
Dying Machines Flag of the United States.svg Nova Orleáns, Louisiana 2011 -
Early Day Miners Flag of the United States.svg Bloomington, Indiana 1999 -
Earth Flag of the United States.svg Olympia, Washington 1989 - Paréntese de 1997 a 2003
Eat Lights Become Lights (ELBL) Inglaterra Londres 2007 -
Echoes and Signals Flag of Russia.svg Tula, Rusia 2012 -
Ef Flag of Sweden.svg Gotemburgo, Suecia 2003 -
Efterklang Dinamarca Copenhague, Dinamarca 2001 -
Einar Stray Orchestra Flag of Norway.svg Sandvika, Noruega 2006 -
Eksi Ekso Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2008 -
El Ten Eleven Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2002 -
Electrelane Inglaterra Brighton (Inglaterra) 1998 2011
Empty Yard Experiment Flag of the United Arab Emirates.svg Dubai, Emiratos Árabes Unidos 2006 -
Enemies Flag of Ireland.svg Kilcoole, Irlanda 2007 -
The Enright House Flag of New Zealand.svg Christchurch, Nova Zelandia 2000 2010
Envy Imperio do Xapón Toquio, Xapón 1992 -
Epic45 Inglaterra Wheaton Aston (Inglaterra) 1995 -
Errors Escocia Glasgow (Escocia) 2004 -
Esben and the Witch Inglaterra Brighton (Inglaterra) 2008 -
Escapade Flag of the United States.svg Nova York 1996 - En paréntese
Esmerine Flag of Canada.svg Montreal 2003 -
Everything is Made in China Flag of Russia.svg Moscova, Rusia 2005 -
The Evpatoria Report Suíza Suíza 2002 - Paréntese de 2008 a 2015
Exhaust Flag of Canada.svg Montreal mediados dos 90 -
Experimental Audio Research (EAR) Inglaterra Inglaterra 1990 -
Explosions in the Sky Flag of the United States.svg Austin, Texas 1999 -
Fall of Efrafa Inglaterra Brighton (Inglaterra) 2005 2009
Faunts Flag of Canada.svg Edmonton, Canadá 2000 -
Feu Thérèse Flag of Canada.svg Montreal 2005 2007
Fifths of Seven Flag of Canada.svg Montreal 1995 -
Fire in the Attic Alemaña Bonn (Alemaña) 2003 -
The Flowers of Hell Inglaterra Londres e Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2002 -
Fly Pan Am Flag of Canada.svg Montreal 1996 2005
Flying Saucer Attack Inglaterra Bristol (Inglaterra) 1992 2000
Foals Inglaterra Oxford (Inglaterra) 2005 -
Fond of Tigers Flag of Canada.svg Vancouver, Canadá 2000 -
The For Carnation Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1994 -
For a Minor Reflection Islandia Reiquiavik, Islandia 2005 -
Found: quantity of sheep Australia Perth, Australia 2001 2005
Foxhole Flag of the United States.svg Bowling Green, Kentucky 2000 -
Fredo Viola Inglaterra Londres 2004 - É Alfred Viola
Fridge Inglaterra Putney (Inglaterra) 1995 -
Friends of Dean Martinez Flag of the United States.svg Tucson 1995 -
From Monument to Masses Flag of the United States.svg San Francisco 2000 2010
Fuck Buttons Inglaterra Bristol (Inglaterra) 2004 -
Future of Forestry Flag of the United States.svg San Diego 2006 -
Füxa Flag of the United States.svg Detroit, Michigan 1994 -
Gastr del Sol Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1991 1998
the GazettE Imperio do Xapón Kanagawa, Xapón 2002 -
Giants Flag of the United States.svg Cedar Falls, Iowa e Minneapolis, Minnesota 2004 -
Giardini di Mirò Italia Cavriago, Reggio Emilia, Italia 1995 -
Gifts from Enola Flag of the United States.svg Harrisonburg, Virxinia 2005 2013
Glissandro 70 Flag of Canada.svg Canadá 2003 -
God Is an Astronaut Flag of Ireland.svg Wicklow, Irlanda 2002 -
Godspeed You! Black Emperor Flag of Canada.svg Montreal 1994 -
Goonies never say die Inglaterra Blackpool (Inglaterra) 2007 -
Grails Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1999 -
Grand General Flag of Norway.svg Trondheim, Noruega 2010 - Chamado ao principio Kenneth Kapstad Group
Gravenhurst Inglaterra Bristol (Inglaterra) 1999 2014
Gregor Samsa Flag of the United States.svg Richmond, Virxinia 2000 -
Grifters Flag of the United States.svg Memphis, Tennessee 1989 2001

H–L[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Hacia Dos Veranos Flag of Argentina.svg Buenos Aires, Arxentina 2005 -
Haiku Salut Inglaterra Derbyshire (Inglaterra) 2010 -
The Hair and Skin Trading Company Inglaterra Inglaterra 1991 1995
Half Visconte Flag of the United States.svg Phoenix 1998 2000
Halves Flag of Ireland.svg Dublín 2006 -
Hammock Flag of the United States.svg Nashville, Tennessee 2004 -
Hands Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2012 -
Hangedup Flag of Canada.svg Montreal 1999 -
Hash Jar Termo Flag of the United States.svg Filadelfia, Pensilvania 1995 1999
Have a Nice Life Flag of the United States.svg Middletown, Connecticut 2000 -
Hearts No Static Flag of Sweden.svg Estocolmo, Suecia 2009 -
Hella Flag of the United States.svg Sacramento 2001 -
Hello Seahorse! Flag of Mexico.svg Cidade de México, México 2005 -
Her Name Is Calla Inglaterra Leicester (Inglaterra) 2004 -
High Dependency Unit Flag of New Zealand.svg Dunedin, Nova Zelandia 1994 - En paréntese
Hood Inglaterra Leeds (Inglaterra) 1991 -
Holy Fuck Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2004 -
Hope of the States Inglaterra Chichester (Inglaterra) 2000 2006
Hovercraft Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1993 2001
Hrsta Flag of Canada.svg Montreal 2001 -
Hungry Ghosts Flag of the People's Republic of China.svg Hong Kong, China 2007 -
The Hylozoists Flag of Canada.svg Halifax, Canadá 2001 -
I Am David Sparkle Flag of Singapore.svg Singapur 2001 -
I Concur Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2007 -
I Love You But I've Chosen Darkness Flag of the United States.svg Austin, Texas 2003 -
If These Trees Could Talk Flag of the United States.svg Akron, Ohio 2005 -
Iguana Lovers Flag of Argentina.svg Buenos Aires, Arxentina 1990 -
iLiKETRAiNS Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2004 -
Imitation Electric Piano Inglaterra Brighton (Inglaterra) 1999 -
Immanu El Flag of Sweden.svg Jönköping, Suecia 2004 -
Indorphine Flag of the United States.svg Orlando, Florida 2001 2012 Paréntese de 2007 a 2010
Inspirative Tailandia Bangkok, Tailandia 2006 -
Instrumental Quarter Italia Italia 1999 -
Inventions Flag of the United States.svg Portland, Oregón e Austin, Texas 2013 -
Irepress Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1998 -
Isis Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1997 2010
Isotope 217 Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1997 -
Jackie-O Motherfucker Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1994 -
Jaga Jazzist Flag of Norway.svg Oslo, Noruega 1994 -
Jakob Flag of New Zealand.svg Napier, Nova Zelandia 1998 -
Japancakes Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia 1999 -
Jeniferever Flag of Sweden.svg Uppsala, Suecia 1996 -
Jessamine Flag of the United States.svg Ohio 1992 1999
Jesu Flag of Wales (1959–present).svgAbergele, Gales 2003 -
Jet by Day Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia 1997 -
Jim O'Rourke Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1997 -
Jónsi Islandia Islandia 1992 - É Jón Þór Birgisson
Jónsi & Alex Islandia Reiquiavik, Islandia 2003 -
Joy Wants Eternity Flag of the United States.svg Seattle, Washington 2003 -
Julie's Haircut Italia Sassuolo, Emilia-Romaña, Italia 1994 -
Jullander Alemaña Hamburgo (Alemaña) 1996 -
June of 44 Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1994 1999
Junior Blue Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2001 2003
Junior Pantherz Flag of Canada.svg Saskatoon, Canadá 1999 -
Junkboy Inglaterra Southend-on-Sea (Inglaterra) finais dos 90 -
Junius Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts
2003
-
Kafabindünya Flag of Turkey.svg Istambul, Turquía 2000 -
Kannivalism Imperio do Xapón Kanagawa, Xapón 2001 - Paréntese de 2001 a 2006
Kan'Nal Flag of Guatemala.svg San Marcos La Laguna, Guatemala 2001 -
Karate Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 1993 2005
Kauan Flag of Russia.svg Cheliabinsk, Rusia 2005 -
Kayo Dot Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2003 -
KC Accidental Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 1998 2000
Kekal Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia 1995 -
Kermit España Málaga, España 2011 -
Keser Escocia Edimburgo e Glasgow (Escocia) 2005 -
Khuda Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2007 -
Kinski Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1998 -
Klimt 1918 Italia Roma, Italia 1999 -
Kling Klang Inglaterra Liverpool (Inglaterra) 1999 -
Kwoon Francia París, Francia 2006 -
Kyle Bobby Dunn Flag of Canada.svg Ontario, Canadá 2000 -
Kyte Inglaterra Leicestershire (Inglaterra) 2007 -
Labradford Flag of the United States.svg Richmond, Virxinia 1992 2001
The Land of Nod Inglaterra Cheltenham (Inglaterra) 1995 2005
Landing Flag of the United States.svg Connecticut 1998 -
Lanterna Flag of the United States.svg Champaign, Illinois 1990 -
Last Lungs Inglaterra Preston (Inglaterra) 2006 -
Last Vote Suíza Basilea, Suíza 2002 -
Late Night Venture Dinamarca Copenhague, Dinamarca 2001 -
Lateduster Flag of the United States.svg Minneapolis, Minnesota 1999 2003
Laura Australia Melbourne, Australia 2001 -
Lazlo Hollyfeld Flag of the United States.svg Buffalo, Nova York 2003 -
Les Discrets Francia Lyon, Francia 2003 -
Lights & Motion Flag of Sweden.svg Gotemburgo, Suecia 2012 -
Lights Out Asia Flag of the United States.svg Milwaukee, Wisconsin 2003 -
Lira Vega Flag of Serbia.svg Belgrado, Serbia 1998 - Paréntese de 2000 a 2002
LITE Imperio do Xapón Toquio, Xapón 2003 -
Little Parades Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2010 -
Logh Flag of Sweden.svg Lund, Suecia 1998 -
Long Distance Calling Alemaña Münster (Alemaña) 2006 -
Long Finn Killie Escocia Glasgow (Escocia) 1993 1998
Lotus Flag of the United States.svg Goshen, Indiana 1999 -
Lounge Piranha Flag of India.svg Bangalore, India 2005 -
loveliescrushing Flag of the United States.svg East Lansing, Michigan 1991 -
The Low Frequency in Stereo Flag of Norway.svg Haugesund, Noruega 2000 -
Lymbyc Systym Flag of the United States.svg Tempe 2001 -

M–P[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
M83 Francia Antibes, Francia 2001 -
Macha Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia 1996 -
Made in Japan Australia Sidney, Australia 2009 2014
Magnog Flag of the United States.svg Edmonds, Washington circa 1993 2011
Magyar Posse Finlandia Pori, Finlandia 1999 2012
Main Inglaterra Londres 1991 2006
Make Believe Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 2003 2008
Manuok Flag of the United States.svg San Diego 2004 -
Mar Islandia Reiquiavik, Islandia 2013 - É Grétar Mar Sigurðsson
Marlene Kuntz Italia Cuneo, Italia 1990 -
The Mars Volta Flag of the United States.svg El Paso, Texas 2001 2012
Maserati Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia 2000 -
Mass of the Fermenting Dregs Imperio do Xapón Kōbe, Xapón 2002 2012
Massimo Volume Italia Bolonia, Italia 1992 - Paréntese de 2002 a 2008
Maybeshewill Inglaterra Leicester (Inglaterra) 2005 2015
Meanwhile, Back In Communist Russia... Inglaterra Oxford (Inglaterra) 1999 2004
Menomena Flag of the United States.svg Portland, Oregón 2000 -
The Mercury Program Flag of the United States.svg Gainesville, Florida 1997 -
Metavari Flag of the United States.svg Fort Wayne, Indiana 2006 -
Mew Dinamarca Hellerup, Dinamarca 1994 -
Mice Parade Flag of the United States.svg Nova York 1999 -
Migala España Madrid, España 1996 2005
Milhaven Alemaña Bochum (Alemaña) 2004 -
Mimas Dinamarca Aarhus, Dinamarca 2001 -
Minimum Chips Australia Brisbane, Australia 1995 -
MIRI Islandia Islandia circa 2005 -
Miriodor Flag of Canada.svg Quebec, Canadá circa 1980 - Desde 1984 está en Montreal
Misuse Grecia Atenas, Grecia 2001 -
Mogwai Escocia Glasgow (Escocia) 1995 -
Monade Francia Bordeos, Francia 1996 2009
Monkey Plot Flag of Norway.svg Noruega 2009 -
Mono Imperio do Xapón Toquio, Xapón 1999 -
Motif Flag of Norway.svg Trondheim, Noruega 1999 -
Mouth of the Architect Flag of the United States.svg Dayton, Ohio 2003 -
Movietone Inglaterra Bristol (Inglaterra) 1994 -
Moving Mountains Flag of the United States.svg Purchase, Nova York 2005 - Paréntese de 2013 a 2015
Mr. Meeble Flag of the United States.svg Phoenix 2005 -
Múm Islandia Islandia 1997 -
Mutemath Flag of the United States.svg Nova Orleáns, Louisiana 2002 -
My Education Flag of the United States.svg Austin, Texas 2000 -
Nedry Inglaterra Londres 2008 -
Neil on Impression Italia Forlì, Italia 2002 -
Nekropsi Flag of Turkey.svg Istambul, Turquía 1989 -
Neurosis Flag of the United States.svg Oakland 1985 -
Nisennenmondai Imperio do Xapón Toquio, Xapón 1999 -
Nordic Giants Inglaterra Brighton (Inglaterra) 2010 -
The Notwist Alemaña Weilheim in Oberbayern, Alemaña 1989 -
Oceansize Inglaterra Manchester (Inglaterra) 1998 2011
The Octopus Project Flag of the United States.svg Austin, Texas 1999 -
Old Man Gloom Flag of the United States.svg Santa Fe, Novo México 1999 -
Old World Vulture Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2008 -
On! Air! Library! Flag of the United States.svg Nova York 1998 2005
On Fire Flag of the United States.svg Boston, Massachusetts 2003 -
One Act Play Flag of the United States.svg Dallas, Texas 2003 2010
OOIOO Imperio do Xapón Xapón 1995 -
Oucho Sparks Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1998 -
Oxes Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 1999 -
Pacific UV Flag of the United States.svg Athens, Xeorxia e Portland, Oregón 1998 -
Paik Flag of the United States.svg Toledo, Ohio 1997 -
Paul Newman Flag of the United States.svg Austin, Texas 1995 -
Peace Burial at Sea Inglaterra Hexham e Newcastle upon Tyne (Inglaterra) 2003 2007
Pele Flag of the United States.svg Milwaukee, Wisconsin 1997 - Paréntese de 2004 a 2014
Pelican Flag of the United States.svg Des Plaines, Illinois 2001 -
Pell Mell Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1980 1998
Permanent Fatal Error Francia París, Francia 2002 -
Piano Magic Inglaterra Londres 1996 -
Picastro Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 1998 -
Pivot Australia Sidney, Australia 1999 -
Planning for Burial Flag of the United States.svg Matawan, Nova Jersey 2005 -
The Player Piano Flag of the United States.svg Provo, Utah 2003 2010 Paréntese de 2004 a 2010
Pompeii Flag of the United States.svg Austin, Texas 2004 -
Port Blue Flag of the United States.svg Owatonna, Minnesota 2007 É Adam Young
Port-Royal Italia Xénova, Italia 2000 -
Porter Flag of Mexico.svg Guadalaxara, México 2004 - Paréntese de 2008 a 2013
Pram Inglaterra Birmingham (Inglaterra) 1988 2008
Precious Fathers Flag of Canada.svg Vancouver, Canadá circa 2005 -
Presing Flag of Serbia.svg Belgrado, Serbia 1990 - Parénteses de 1993 a 1996 e 2007 a 2011
The Prids Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1995 -
Public Image Ltd. Inglaterra Londres 1978 - Paréntese de 1992 a 2009
Puma Flag of Norway.svg Trondheim, Noruega 2005 -
Pure Reason Revolution Inglaterra Londres 2003 2011
Purplene Australia Sidney, Australia 1996 2005
Pyramids Flag of the United States.svg Denton, Texas 2008 -

Q–T[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Rachel's Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1991 2012
Radarmaker Australia Perth, Australia 2000 2009
Ratatat Flag of the United States.svg Brooklyn, Nova York 2001 -
Re: Flag of Canada.svg Montreal e Flag of the United States.svg Hanover, Nova Hampshire 1998 -
Red Sparowes Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2003 -
Redjetson Inglaterra Essex (Inglaterra) 2002 2008
The Redneck Manifesto Flag of Ireland.svg Dublín 1998 -
Remember Remenber Escocia Glasgow (Escocia) 2006 2015
Replikas Flag of Turkey.svg Istambul, Turquía 1996 -
Resonance Association Inglaterra Londres 2006 -
Rinoa Inglaterra Essex (Inglaterra) 2007 2010
Riverbeds Flag of Canada.svg Montreal 2010 -
Rodan Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1992 1995
Rosetta Flag of the United States.svg Filadelfia, Pensilvania 2003 -
Rothko Inglaterra Londres 1997 -
Rumah Sakit Flag of the United States.svg San Francisco 1998 -
Rumour Cubes Inglaterra Londres 2009 -
Russian Circles Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 2004 -
Sackville Flag of Canada.svg Montreal 1994 2001
Salvatore Flag of Norway.svg Oslo, Noruega 1998 2008
Sam Prekop Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1987 -
Saroos Alemaña Berlín (Alemaña) 2006 -
Satellites LV Flag of Latvia.svg Riga, Letonia 1996 -
Saxon Shore Flag of the United States.svg Filadelfia, Pensilvania 2001 -
School Food Punishment Imperio do Xapón Toquio, Xapón 2004 2012
Scriptures Flag of the United States.svg Missoula, Montana 2009 - Ata 2009 o nome do grupo era This Is a Process of a Still Life
The Sea and Cake Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1994 - Paréntese de 2004 a 2007
Seefeel Inglaterra Londres 1992 - Paréntese de 1996 a 2008
Set Fire to Flames Flag of Canada.svg Montreal 2001 2003
The Seven Mile Journey Dinamarca Aalborg, Dinamarca 1999 -
The Shadow Project Inglaterra Felixstowe (Inglaterra) 2003 - Paréntese de 2007 a 2011
Shalabi Effect Flag of Canada.svg Montreal 1996 -
Sharks Keep Moving Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1997 2002
The Sheep Fiends Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1992 -
Shipping News Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1996 2012
Shrimp Boat Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1987 1993
Shy, Low Flag of the United States.svg Richmond, Virginia 2011 -
Sian Alice Group Inglaterra Londres 2007 2011
Sianspheric Flag of Canada.svg Hamilton, Canadá 1994 - Paréntese de 2000 a 2005
Sickoakes Flag of Sweden.svg Estocolmo, Suecia 1999 -
Signal Hill Flag of the United States.svg Os Ánxeles 2004 -
Sigur Rós Islandia Reiquiavik, Islandia 1994 -
Silencio Bélxica Bruselas, Bélxica circa 2012 -
The Silent League Flag of the United States.svg Brooklyn, Nova York 2004 -
The Six Parts Seven Flag of the United States.svg Kent, Ohio 1995 2008
Slaraffenland Dinamarca Copenhague, Dinamarca 2001 -
Sleeping People Flag of the United States.svg San Diego 2002 -
Sleepmakeswaves Australia Sidney, Australia 2006 -
Slint Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 1986 - Parénteses de 1992 a 2005, 2006 e 2008 a 2013
Snowblood Escocia Glasgow (Escocia) 2002 2009
Sofa Flag of Canada.svg Montreal 1993 1997
Sonna Flag of the United States.svg Baltimore, Maryland 1998 2002
SonVer Inglaterra Londres 2003 -
The Sorts Flag of the United States.svg Washington, D.C. 1994 -
Soundarcade Flag of Latvia.svg Riga, Letonia 2002 -
Southpacific Flag of Canada.svg Otava, Canadá 1997 2000
Sparkle in Grey Italia Milán, Italia 1999 -
Special Others Imperio do Xapón Yokohama, Xapón 1995 -
Sputniks Down Escocia Glasgow (Escocia) 1996 -
Stafrænn Hákon Islandia Reiquiavik, Islandia 1999 -
Star FK Radium Flag of the United States.svg Washington, D.C. 2008 -
Stars Like Fleas Flag of the United States.svg Brooklyn, Nova York 1998 -
Stars of the Lid Flag of the United States.svg Austin, Texas 1993 -
State River Widening Inglaterra Londres 1998 -
Steak Number Eight Bélxica Wevelgem, Bélxica 2004 -
Stereolab Inglaterra Londres 1990 2009
Stórsveit Nix Noltes Islandia Reiquiavik, Islandia 2004 -
The Strange Death of Liberal England Inglaterra Portsmouth (Inglaterra) 2005 2011 Tamén coñecidos polas iniciais como TSDOLE
The Strapping Fieldhands Flag of the United States.svg Filadelfia, Pensilvania 1991 - Paréntese de 1997 a 1999
Surface of Eceon Flag of the United States.svg Portland, Oregón circa 2001 -
Swans Flag of the United States.svg Nova York 1982 - Paréntese de 1997 a 2010
Sweep the Leg Johnny Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1996 2002
Sylvain Chauveau Bélxica Bruselas, Bélxica 1998 - É natural de Baiona, Francia
Tadpoles Flag of the United States.svg Manhattan, Nova York e Hoboken, Nova Jersey 1990 2000
Talk Talk Inglaterra Londres 1981 1992
Talons Inglaterra Hereford (Inglaterra) 2008 -
Tarentel Flag of the United States.svg San Francisco 1995 -
Tarwater Alemaña Berlín (Alemaña) 1995 -
Team Sleep Flag of the United States.svg Sacramento 2000 -
Teapot Industries Italia Roma, Italia 2011 -
Tells Inglaterra Londres e Cheltenham (Inglaterra) 2006 -
Tex La Homa Inglaterra Sandbach (Inglaterra) 2001 -
The Third Eye Foundation Inglaterra Bristol (Inglaterra) 1996 -
The Timeout Drawer Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1999 -
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band Flag of Canada.svg Montreal 1999 -
These New Puritans Inglaterra Southend-on-Sea (Inglaterra) 2006 -
This Is a Process of a Still Life Flag of the United States.svg Missoula, Montana 2003 2009 En 2009 cambiou o nome a Scriptures
This is Your Captain Speaking Australia Melbourne, Australia 2005 -
This Patch of Sky Flag of the United States.svg Oregón 2010 -
This Will Destroy You Flag of the United States.svg San Marcos, Texas 2005 -
Tied & Tickled Trio Alemaña Weilheim, Baviera (Alemaña) 1994 -
The Timeout Drawer Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1999 -
Those Manic Seas Flag of the United States.svg Richmond, Virginia 2010 -
Times of Grace Flag of the United States.svg Southampton, Massachusetts 2007 2012
To Rococo Rot Alemaña Berlín (Alemaña) 1995 -
Toe Imperio do Xapón Toquio, Xapón 2000 -
Toiling Midgets Flag of the United States.svg San Francisco 1979 - Parénteses de 1983 a 1989 e 1997 a 2007
Torngat Flag of Canada.svg Montreal 2001 -
Tortoise Flag of the United States.svg Chicago, Illinois 1990 -
Tracer AMC Flag of the United Kingdom.svg Bangor, Irlanda do Norte 1999 -
Trans Am Flag of the United States.svg Bethesda, Maryland 1990 -
Tribes of the City Flag of Latvia.svg Riga, Letonia 2003 -
Trigon Alemaña Karlsruhe (Alemaña) 1989 -
Triosk Australia Sidney, Australia 2001 2007
Triple Burner Flag of Canada.svg Montreal 2006 2007
Tristeza Flag of the United States.svg San Diego 1997 -
Troubles Inglaterra Chichester (Inglaterra) 2005 -
Turing Machine Flag of the United States.svg Nova York 1998 -
Turpentine Flag of Argentina.svg Buenos Aires, Arxentina 2003 2007
Twin Zero Inglaterra Londres 2003 -

U–Z[editar | editar a fonte]

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Ubiquitous Synergy Seeker Flag of Canada.svg Toronto, Canadá 2007 -
Ui Flag of the United States.svg Nova York 1990 -
Ulan Bator Francia París, Francia 1993 -
Umma Project Flag of Colombia.svg Medellín, Colombia 2003 -
Under Byen Dinamarca Aarhus, Dinamarca 1995 -
Unexploded Dinamarca Copenhague, Dinamarca 2002 -
The Union Trade Flag of the United States.svg San Francisco 2006 -
Unwed Sailor Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1998 -
Up Dharma Down Flag of the Philippines.svg Manila, Filipinas 2004 -
Uzeda Italia Sicilia, Italia 1987 -
Uzi and Ari Flag of the United States.svg Salt Lake City, Utah 2003 -
Valley of the Giants Flag of Canada.svg Lanark Highlands, Canadá 2002 -
Veliki Prezir Flag of Serbia.svg Vrbas, Serbia 1994 -
Vessels Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2005 -
Vidavox Flag of the United States.svg Miami, Florida 2002 -
Villagers of Ioannina City Grecia Ioannina, Grecia 2007 -
Voyager One Flag of the United States.svg Seattle, Washington 1998 2011
Vuneny Bosnia e Hercegovina Mostar, Bosnia e Hercegovina 2003 -
Watter Flag of the United States.svg Louisville, Kentucky 2013 -
We vs. Death Flag of the Netherlands.svg Países Baixos 2000 -
Whirr Flag of the United States.svg San Francisco 2010 -
Will Gambola Sing Flag of Sweden.svg Estocolmo, Suecia 2006 -
Wimps Flag of the United States.svg Seattle, Washington 2012 -
Wind-Up Bird Flag of the United States.svg Providence, Rhode Island 2002 -
Windsor Airlift Flag of the United States.svg Owatonna, Minnesota 2002 -
Windsor for the Derby Flag of the United States.svg Austin, Texas 1995 -
Winter Equinox Flag of Canada.svg Dundas, Ontario e Waterloo, Ontario, Canadá 2004 2006
Wires Under Tension Flag of the United States.svg Bronx, Nova York 2009 -
World's End Girlfriend Imperio do Xapón Nagasaki, Xapón 2000 -
Worriedaboutsatan Inglaterra Leeds (Inglaterra) 2006 -
Xinlisupreme Imperio do Xapón Kumamoto, Xapón 2001 -
Year Of No Light Francia Bordeos, Francia 2001 -
Yndi Halda Inglaterra Canterbury (Inglaterra) 2001 -
Youthmovie Soundtrack Strategies Inglaterra Oxford (Inglaterra) 2002 2010 Tamén coñecido como Youthmovies e YMSS
Youth Pictures of Florence Henderson Flag of Norway.svg Bodø, Noruega 2003 -
Yume Bitsu Flag of the United States.svg Portland, Oregón 1995 2002
Zonic Shockum Flag of the United States.svg Filadelfia, Pensilvania 1988 -