Lista de países por Índice de Desenvolvemento Humano

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Mapa do mundo polo IDH dos diferentes Estados en grandes categorías, seguindo o informe 2007/2008.      IDH alto      IDH medio      IDH baixo      2007 n/d

O Índice de Desenvolvemento Humano (IDH) é un indicador creado no ano 1990 polo Programa das Nacións Unidas para o Desenvolvemento (PNUD) co obxectivo de medir o nivel de desenvolvemento dos diferentes estados do mundo. Historicamente, o nivel de desenvolvemento avaliábase tendo en conta unicamente un só criterio, que podía ser de tipo económico (como por exemplo o nivel de renda, o PIB etc.), de tipo educativo (como a alfabetización etc.) ou ben variables de saúde (como a esperanza de vida, taxas de natalidade e de mortalidade, entre outres).[1]

Lista de países[2][editar | editar a fonte]

Clasificación IDH 2019
Moi alto
1 Norway 0,957
2 Ireland 0,955
2 Switzerland 0,955
4 Hong Kong, China (SAR) 0,949
4 Iceland 0,949
6 Germany 0,947
7 Sweden 0,945
8 Australia 0,944
8 Netherlands 0,944
10 Denmark 0,940
11 Finland 0,938
11 Singapore 0,938
13 United Kingdom 0,932
14 Belgium 0,931
14 New Zealand 0,931
16 Canada 0,929
17 United States 0,926
18 Austria 0,922
19 Israel 0,919
19 Japan 0,919
19 Liechtenstein 0,919
22 Slovenia 0,917
23 Korea (Republic of) 0,916
23 Luxembourg 0,916
25 Spain 0,904
26 France 0,901
27 Czechia 0,900
28 Malta 0,895
29 Estonia 0,892
29 Italy 0,892
31 United Arab Emirates 0,890
32 Greece 0,888
33 Cyprus 0,887
34 Lithuania 0,882
35 Poland 0,880
36 Andorra 0,868
37 Latvia 0,866
38 Portugal 0,864
39 Slovakia 0,860
40 Hungary 0,854
40 Saudi Arabia 0,854
42 Bahrain 0,852
43 Chile 0,851
43 Croatia 0,851
45 Qatar 0,848
46 Argentina 0,845
47 Brunei Darussalam 0,838
48 Montenegro 0,829
49 Romania 0,828
50 Palau 0,826
51 Kazakhstan 0,825
52 Russian Federation 0,824
53 Belarus 0,823
54 Turkey 0,820
55 Uruguay 0,817
56 Bulgaria 0,816
57 Panama 0,815
58 Bahamas 0,814
58 Barbados 0,814
60 Oman 0,813
61 Georgia 0,812
62 Costa Rica 0,810
62 Malaysia 0,810
64 Kuwait 0,806
64 Serbia 0,806
66 Mauritius 0,804
Alto
67 Seychelles 0,796
67 Trinidad and Tobago 0,796
69 Albania 0,795
70 Cuba 0,783
70 Iran (Islamic Republic of) 0,783
72 Sri Lanka 0,782
73 Bosnia and Herzegovina 0,780
74 Grenada 0,779
74 Mexico 0,779
74 Saint Kitts and Nevis 0,779
74 Ukraine 0,779
78 Antigua and Barbuda 0,778
79 Peru 0,777
79 Thailand 0,777
81 Armenia 0,776
82 North Macedonia 0,774
83 Colombia 0,767
84 Brazil 0,765
85 China 0,761
86 Ecuador 0,759
86 Saint Lucia 0,759
88 Azerbaijan 0,756
88 Dominican Republic 0,756
90 Moldova (Republic of) 0,750
91 Algeria 0,748
92 Lebanon 0,744
93 Fiji 0,743
94 Dominica 0,742
95 Maldives 0,740
95 Tunisia 0,740
97 Saint Vincent and the Grenadines 0,738
97 Suriname 0,738
99 Mongolia 0,737
100 Botswana 0,735
101 Jamaica 0,734
102 Jordan 0,729
103 Paraguay 0,728
104 Tonga 0,725
105 Libya 0,724
106 Uzbekistan 0,720
107 Bolivia (Plurinational State of) 0,718
107 Indonesia 0,718
107 Philippines 0,718
110 Belize 0,716
111 Samoa 0,715
111 Turkmenistan 0,715
113 Venezuela (Bolivarian Republic of) 0,711
114 South Africa 0,709
115 Palestine, State of 0,708
116 Egypt 0,707
117 Marshall Islands 0,704
117 Viet Nam 0,704
119 Gabon 0,703
Medio
120 Kyrgyzstan 0,697
121 Morocco 0,686
122 Guyana 0,682
123 Iraq 0,674
124 El Salvador 0,673
125 Tajikistan 0,668
126 Cabo Verde 0,665
127 Guatemala 0,663
128 Nicaragua 0,660
129 Bhutan 0,654
130 Namibia 0,646
131 India 0,645
132 Honduras 0,634
133 Bangladesh 0,632
134 Kiribati 0,630
135 Sao Tome and Principe 0,625
136 Micronesia (Federated States of) 0,620
137 Lao People's Democratic Republic 0,613
138 Eswatini (Kingdom of) 0,611
138 Ghana 0,611
140 Vanuatu 0,609
141 Timor-Leste 0,606
142 Nepal 0,602
143 Kenya 0,601
144 Cambodia 0,594
145 Equatorial Guinea 0,592
146 Zambia 0,584
147 Myanmar 0,583
148 Angola 0,581
149 Congo 0,574
150 Zimbabwe 0,571
151 Solomon Islands 0,567
151 Syrian Arab Republic 0,567
153 Cameroon 0,563
154 Pakistan 0,557
155 Papua New Guinea 0,555
156 Comoros 0,554
Baixo
157 Mauritania 0,546
158 Benin 0,545
159 Uganda 0,544
160 Rwanda 0,543
161 Nigeria 0,539
162 Côte d'Ivoire 0,538
163 Tanzania (United Republic of) 0,529
164 Madagascar 0,528
165 Lesotho 0,527
166 Djibouti 0,524
167 Togo 0,515
168 Senegal 0,512
169 Afghanistan 0,511
170 Haiti 0,510
170 Sudan 0,510
172 Gambia 0,496
173 Ethiopia 0,485
174 Malawi 0,483
175 Congo (Democratic Republic of the) 0,480
175 Guinea-Bissau 0,480
175 Liberia 0,480
178 Guinea 0,477
179 Yemen 0,470
180 Eritrea 0,459
181 Mozambique 0,456
182 Burkina Faso 0,452
182 Sierra Leone 0,452
184 Mali 0,434
185 Burundi 0,433
185 South Sudan 0,433
187 Chad 0,398
188 Central African Republic 0,397
189 Niger 0,394
Media mundial 0,737

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]