Lista de péndulos de Foucault no mundo

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Artigo principal: Péndulo de Foucault.
Animación do péndulo de Foucault.

A seguir vén a lista de péndulos de Foucault no mundo:

Europa[editar | editar a fonte]

Alemaña[editar | editar a fonte]

Detalle do péndulo da torre Jahrtausendturm (Torre do milenio en galego), Magdeburgo
Detalle do péndulo do Deutsches Technikmuseum Berlin

Austria[editar | editar a fonte]

  • Museo da Técnica, Viena
  • St. Ruprecht an der Raab, Estiria, construído no 2001 dentro dunha pirámide de aceiro inoxidable, parcialmente con fiestras de vidro; É o primeiro no mundo construído fóra dun edificio pechado: na rúa. - Lonxitude: 6,5 m, peso: 32 kg[6][7]

Belarús[editar | editar a fonte]

Bélxica[editar | editar a fonte]

Bulgaria[editar | editar a fonte]

  • Public Astronomical Observatory and Planetarium "Nicolaus Copernicus" [10], Varna - lonxitude: 14.4 m

Chequia[editar | editar a fonte]

  • Observatorio e Planetario Hradec Králové [11], Hradec Králové - lonxitude: 10 m, peso: 8.5 kg
  • Universidade Técnica Checa [12], Praga - lonxitude: 21 m, peso: 34 kg
  • Rotonda do Xardín de Flores do Castelo [13], Kromeriz - lonxitude: 25 m, peso: 30 kg

Dinamarca[editar | editar a fonte]

España[editar | editar a fonte]

Péndulo de Foucault no Museo das Ciencias Príncipe Filipe de Valencia.

Finlandia[editar | editar a fonte]

Francia[editar | editar a fonte]

Péndulo de Foucault no Panteón de París.

Hungría[editar | editar a fonte]

Islandia[editar | editar a fonte]

  • Orkuveita Reykjavíkur, distribuidor eléctrico de Reykjavík, Reiquiavik

Italia[editar | editar a fonte]

Luxemburgo[editar | editar a fonte]

Moldavia[editar | editar a fonte]

Noruega[editar | editar a fonte]

Países Baixos[editar | editar a fonte]

Polonia[editar | editar a fonte]

Portugal[editar | editar a fonte]

Reino Unido[editar | editar a fonte]

Romanía[editar | editar a fonte]

  • Colexio Nacional "Vasile Alecsandri" en Galaţi (lonxitude: 9,92m; peso: 8 kg)
  • Colexio Nacional "August Treboniu Laurian" en Botosani (lonxitude: 17,5m; peso: 25,6 kg)
  • Universidade Técnica Gheorghe Asachi de Iaşi (lonxitude: 19,6m; peso: 28 kg; con unidade de propulsión electromagnética)

Rusia[editar | editar a fonte]

  • Planetario de Moscú (pechado debido a reconstrución)
  • Planetario Penza [31]
  • Catedral de San Isaac, San Petersburgo (a lonxitude do péndulo era de 98 m; renovada en 1990s)
  • Planetario de San Petersburgo (lonxitude: 8 m)
  • Planetario de Smolensk (lonxitude: 12 m) [32]
  • Planetario de Volgogrado [33]

Suecia[editar | editar a fonte]

Péndulo de Foucault en Motala, Suecia.
  • Xperiment Huset [34], Lokstallarna, Växjö - Peso: 32 kg
  • Museo da Técnica, Estocolmo
  • Centro Educativo Carlsund [35], Motala

Suíza[editar | editar a fonte]

Pendulo de Foucault no Lycée cantonal de Porrentruy.

África[editar | editar a fonte]

Suráfrica[editar | editar a fonte]

Túnez[editar | editar a fonte]

  • Cidade das Ciencias de Tunes

Asia[editar | editar a fonte]

India[editar | editar a fonte]

Irán[editar | editar a fonte]

Israel[editar | editar a fonte]

Paquistán[editar | editar a fonte]

  • Museo de Ciencia e Tecnoloxía, Lahore

Tailandia[editar | editar a fonte]

Turquía[editar | editar a fonte]

Xapón[editar | editar a fonte]

  • Museo Nacional das Ciencias do Xapón, Toquio
  • Fukusai-ji (Fukusai Temple), ou Nagasaki Kannon Universal Temple, Nagasaki
  • Katsushika Planetarium, Tokio
  • Tokyo DisneySea (na Habitación do Péndulo dentro da Fortaleza das Exploracións), Chiba
  • Planetario Hyogo, Himeji
  • Centro Científico Xuvenil de Kyoto, Fuji-no-Mori, Kyoto

América do Norte[editar | editar a fonte]

Ordenados alfabéticamente por estado ou provincia e localidade

Canadá[editar | editar a fonte]

Provincia Cidade Localización Lonxitude Peso Período
Columbia Británica Vancouver Universidade da Columbia Británica
Manitoba Winnipeg Universidade de Winnipeg
Ontario Aurora McLaughlin Hall, St. Andrew's College
Guelph Departamento de Física, Universidade de Guelph [41]
Kingston Stirling Hall, Universidade de Queen
Otava Edificio Herzberg, Universidade Carleton
Toronto Centro Científico de Ontario
Quebec Montreal Collège de Maisonneuve
Chicoutimi Cégep de Chicoutimi
Montreal Escola de Tecnoloxía Superior

Universidade de Montreal Pavillon Roger Gaudry

Alberta Calgary TELUS World of Science

Estados Unidos de América[editar | editar a fonte]

Estado Cidade Localización Lonxitude Peso Período
Alabama Birmingham Universidade Samford
Alabama Auburn Universidade Auburn
Alasca Anchorage Universidade de Alasca, Consortium Library
Arcansas Conway Hendrix College
Arizona Tempe Universidade do Estado de Arizona, Bateman Physical Sciences Center 70.5 ft (21.5 m) 238 lb (108 kg) 9.3 segundos
California San Francisco Academia de Ciencias de California
Bakersfield Universidade do Estado de California, Bakersfield, Facultade de física
Pleasant Hill Diablo Valley College
Fresno Universidade do Pacífico de Fresno
Long Beach (California) Mausoleo Sunnyside, Forest Lawn
Os Ánxeles Griffith Observatory 40 ft (12.2 m) 240 lb (108.8 kg)
Salinas Hartnell College
Santa Bárbara Museo de Historia Natural
Os Ánxeles Occidental College
San Francisco Rigel Pharmaceuticals
Riverside UC Riverside Physics Department
San Diego Museo de Historia Natural de San Diego
Monterey Naval Postgraduate School
Napa Stags Leap Wine Cellars
Santa Paula Thomas Aquinas College
San José Museo Exipcio e Planetario Rosicrucian
Colorado Alamosa Adams State College
Boulder University of Colorado, Gamow Physics Tower 128.9 ft (39.3 m) 367 lb (166 kg) 12.6 segundos
Colorado Springs Universidade de Colorado, Edificio de Ciencia e Enxeñaría, aberto en agosto de 2009
Denver Edificio Denver
Fort Collins Universidade do Estado de Colorado
Golden Escola de Minas de Colorado
Connecticut Avon Avon Old Farms School
Greenwich Greenwich High School
Meriden Thomas Edison Middle School
Wallingford Choate Rosemary Hall Centro Científico
Florida Avon Park South Florida Community College
Cocoa Museo de Historia e Ciencias Naturais Brevard
Jacksonville Museo da Ciencia e Historia
Miami Miami Dade Junior College
Midland Centro para as Artes de Midland
Orlando Museo John Young
Orlando Universidade de Central Florida, edificio de Matemáticas e Física
Tallahassee Universidade Estatal de Florida
Tampa Universidade de Florida do Sur
Cartersville Tellus: Northwest Georgia Science Museum
Illinois Chicago Fermi National Accelerator Laboratory
Chicago Museum of Science and Industry 20 m 300 kg 8.98 s
Indiana Indianapolis Indiana State Museum
Indianapolis Indiana State College
Iowa Des Moines Science Center of Iowa Building 19 m 118 kg
Kansas Hays Fort Hays Community College
Kentucky Berea Berea College
Danville Centre College
Georgetown Georgetown College
Lexington Lexington Public Library
Louisville Louisville Science Center
Louisville Museum of Natural History
Louisville University of Louisville
Highland Heights Northern Kentucky University
Luisiana Shreveport Sci-Port Discovery Center 32 ft (9.7 m) 113 kg (250 lb)
Massachusetts Boston Museum of Science
Northampton Smith College
Springfield Springfield Science Museum
Maryland Annapolis St. John's College
Frostburg Frostburg State University
Severna Park Severn School
Colora West Nottingham Academy
Míchigan Detroit Detroit Science Center
Grand Rapids Steelcase Corporate Development Center
Alpena Jesse Besser Museum
Minnesota Minneapolis The Blake School
St. Paul Macalester College
Collegeville St. John's University
Montana Billings First Citizens Bank
Nevada Las Vegas Las Vegas Public Library
Las Vegas Lied Discovery Children's Museum
Nova Hampshire Hanover Dartmouth College
Novo México Albuquerque Albuquerque Academy
Nova Jersey Morristown Delbarton School
Nova York Geneseo Universidade Estatal de Nova York en Geneseo
Ithaca Cornell University, Rockefeller Hall
Bronx Montefiore Medical Center
Nova York Sede da Organización das Nacións Unidas 75 ft (22.9 m)
Carolina do Norte Fayetteville Universidade Estatal de Fayetteville
Greensboro Natural Science Center
Greensboro Universidade Estatal Agrícola e Técnica de Carolina do Norte
Louisville Museum of Natural History & Science
Winston-Salem SciWorks
Ohio Cincinnati Xavier University
Cleveland Cleveland Museum of Natural History
Cleveland Universidad Estatal de Cleveland, Fenn Tower hoxe en día non operativo
Columbus COSI Columbus
Dayton University of Dayton
Oxford Miami University, Culler Hall
Portsmouth Shawnee State University
Oklahoma Norman University of Oklahoma, Nielsen Physics Building
Oklahoma City Omniplex Science Centre
Oregón Portland Oregon Convention Center 27 m 900 lb (408 kg)
Pensilvania Pittsburgh Buhl Planetarium and Institute of Popular Science
Cheyney Cheyney State Museum
Clarion, Pennsylvania Clarion University
Edinboro Edinboro State College
Mechanicsburg Messiah Village's Community Room 55 ft (16.8 m) 350 lb (159 kg) 8.2 segundos
Philadelphia Franklin Institute 85 ft (27 m) 80 kg 10 segundos
Kutztown Kutztown University
Des Moines Museum of Science and History
Shippensburg Shippensburg State College
Carolina do Sur Clemson Clemson University, Department of Physics
Tennessee Nashville Adventure Science Center
Collegedale Southern Adventist University, Hickman Science Center
Texas Houston Houston Museum of Natural Science
College Station Texas A&M University
Dallas Centura Towers
Austin Science Engineering Comp
Austin University of Texas at Austin [42], DEV Building [43]
Utah Orem Utah Valley University
Provo Brigham Young University, Eyring Science Center 47 ft (14.32 m)
Salt Lake City Clark Planetarium
Virxinia Richmond Science Museum of Virginia
Richmond University of Richmond
Washington Spokane Spokane Falls Community College
Tacoma Harned Hall, University of Puget Sound
Seattle Universidade de Washington
Washington, D.C. Smithsonian Institution (levado permanentemente en 1998) 52 ft (16 m) 108 kg
National Museum of American History, Smithsonian Institution (levado permanentemente en 2008) 21 m 105 kg
Wisconsin Stevens Point University of Wisconsin-Stevens Point
Wyoming Sheridan Sheridan College
Rock Springs Western Wyoming College
Xeorxia Mount Berry Berry College

México[editar | editar a fonte]

Estado Cidade Localización Lonxitude Peso Período
Distrito Federal Cidade de México Catedral Metropolitana
Querétaro Santiago de Querétaro Centro Cultural Manuel Gómez Morín

América Central e do Sur[editar | editar a fonte]

Australia[editar | editar a fonte]

  • School of Physics, University of New South Wales [48],
  • Questacon National Science Exhibition, Canberra
  • Gravity Discovery Centre [49], Military Rd, Gingin, Western Australia
  • School of Earth Sciences, The University of Melbourne, Melbourne
  • School of Mathematics, Monash University, Melbourne, Victoria
  • School of Physics, Bragg Building, University of Adelaide, North Terrace, Adelaide, South Australia.
  • College of Sciences, Massey University, Palmerston North, New Zealand
  • Queensland Museum,[50], Brisbane, Queensland

Antártida[editar | editar a fonte]

  • Polo Sur [51] - lonxitude: 33 m, peso: 25 kg

Notas[editar | editar a fonte]

  1. [1]
  2. MVGM (ed.). "Jahrtausendturm - Dreidimensional" (en alemán). Consultado o 19 de xullo do 2015. 
  3. HAW-hamburg.de (en alemán)
  4. O péndulo en direto
  5. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 23 de agosto de 2006. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  6. "Das Foucaultsche Pendel". Norbert Lipp, Kultur- und Medienmanagement (en alemán). Consultado o 11 de decembro do 2017. 
  7. "Das Foucaultsche Pendel" (PDF). Norbert Lipp, Kultur- und Medienmanagement (en alemán). Consultado o 11 de decembro do 2017. 
  8. History of BSPU
  9. UGent Volkssterrenwacht Armand Pien
  10. [2][3] Arquivado 07 de xullo de 2011 en Wayback Machine.
  11. [4]
  12. [5]
  13. [6]
  14. [7]
  15. Facultade de Física
  16. [8]
  17. [9]
  18. "Pabellón da Enerxía Viva". Arquivado dende o orixinal o 08 de marzo de 2018. Consultado o 05 de setembro de 2018. 
  19. Parque das Ciencias
  20. "La Facultad de Ciencias ha recibido a los alumnos del Colegio Puente Real de Badajoz". Universidad de Extremadura (en castelán). 16 de maio de 2015. Consultado o 9 de setembro de 2015. 
  21. O péndulo orixinal de Foucault situado no Panteón de París sufriu danos irreparables en maio do 2010."Foucault's pendulum is sent crashing to Earth". Times Higher Education. 2010-05-14. Consultado o 2010-06-02. 
  22. "(LIVE)". Arquivado dende o orixinal o 10 de xaneiro de 2015. Consultado o 10 de xaneiro de 2015. 
  23. [10]
  24. [11]
  25. [12][Ligazón morta]
  26. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 09 de outubro de 2004. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  27. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 14 de xuño de 2006. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  28. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 12 de decembro de 2009. Consultado o 26 de agosto de 2018. 
  29. [13]
  30. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 02 de outubro de 2011. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  31. [14]
  32. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 13 de abril de 2009. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  33. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 02 de marzo de 2009. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  34. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 15 de outubro de 2006. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  35. Carlsund Educational Centre[Ligazón morta]
  36. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 19 de maio de 2006. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  37. jurassica (ed.). "Pendule de Foucault du Lycéé Cantonal" (en francés). Arquivado dende o orixinal o 30 de decembro de 2017. Consultado o 29 de decembro do 2017. 
  38. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 27 de marzo de 2007. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  39. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 09 de abril de 2011. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  40. [15]
  41. [16]
  42. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 01 de maio de 2009. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  43. [17]
  44. "Páxina web do colexio San Francisco Javier". 
  45. Facultad de Cencias Exactas y Naturales
  46. "Museo de Ciencia y Técnica". Arquivado dende o orixinal o 07 de decembro de 2006. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  47. Facultad de Ingeniería
  48. "Foucault pendulum". Arquivado dende o orixinal o 23 de novembro de 2008. Consultado o 08 de febreiro de 2011. 
  49. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 11 de xuño de 2017. Consultado o 30 de agosto de 2018. 
  50. Sciencentre
  51. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 04 de agosto de 2009. Consultado o 08 de febreiro de 2011.