Lista de cidades do mundo por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista das maiores cidades do mundo, por poboación:

Ranq. Cidade Imaxe Poboación Definición Total
superficie (km²)
Poboación
densidade (/km²)
País
1 Chongqing SkylineOfChongqing.jpg 700730165500000000030.165.500[1] Municipio 82.403[2] 366 Flag of the People's Republic of China.svg China
2 Shanghai PudongSkyline-pjt (cropped).jpg 700724183300000000024.183.300[3] Municipio 6.340´5[4] 3.814 Flag of the People's Republic of China.svg China
3 Pequín View of Beijing.jpg 21.707.000[5] Municipio 16.411[2] 1.267 Flag of the People's Republic of China.svg China
4 Istambul Halic.png 15.029.231[6] Municipio metropolitano 620´29[7] 24.231 Turquía Turquía
5 Karachi Karachi downtown.jpeg 14.910.352[8] Cidade[9] 3.780 3.944 Flag of Pakistan.svg Paquistán
6 Dacca GulshanDhaka.jpg 14.399.000[10] Cidade 337´54[11] 42.659 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh
7 Cantón (Guangzhou) Guangzhou skyline.jpg 13.081.000[12] Cidade (subprovincial) 7.434[12] 1.760 Flag of the People's Republic of China.svg China
8 Shenzhen Shenzhen CBD and River.jpg 12.528.300[13] Cidade (subprovincial) 1.992[14] 6.889 Flag of the People's Republic of China.svg China
9 Bombai Mumbai Downtown.jpg 12.442.373[15] Cidade[16] 437´71[17] 28.426 India India
10 Moscova Moscow-City (36211143494).jpg 13.200.000[18] Cidade federal[19][20] 2.511[21] 5.256 Rusia Rusia
11 São Paulo MarginalPinheiros.jpg 12.038.000[22] Municipio[23] 1.081´05 11.199 Flag of Brazil.svg Brasil
12 Kinshasa Kinshasa-Gombe, from CCIC.JPG 11.462.000[24][25] Provincia cidade[26] 473´73[27] 24.195 República Democrática do Congo R.D. do Congo
13 Tianjin 炫彩津门99海河夜景.jpg 11.249.000[12] Municipio 11.920[28] 944 Flag of the People's Republic of China.svg China
14 Lahore Kalma Underpass1.jpg 11.126.000[8] Metropolitan area 502´55[24] 22.139 Flag of Pakistan.svg Paquistán
15 Delhi Smog in Dehli edited.jpg 11.034.555[29] Territorio da Unión 461´83 23.893 India India
16 Iacarta Jakarta City Skyline.jpg 10.624.000[30] Rexión especial da capital[31] 661´50 16.060 Flag of Indonesia.svg Indonesia
17 Dongguan Dongguan -03.jpg 10.615.000[32] Cidade 2.460 4.315 Flag of the People's Republic of China.svg China
18 Seúl View of YangJe-Cheon.jpg 9.806.000[33] Cidade especial 605´25[34] 16.202 Flag of South Korea.svg Corea do Sur
19 Foshan Downtown of Guicheng.jpg 9.279.000[35][36] Cidade 3.797[37] 2.444 Flag of the People's Republic of China.svg China
20 Toquio Skyscrapers of Shinjuku 2009 January (revised).jpg 9.273.000[38] Metrópole 626´99[38] 14.790 Flag of Japan.svg Xapón
21 Chengdu Jiuyanqiao.jpg 9.012.000[12] Cidade (subprovincial) 14.312[12] 630 Flag of the People's Republic of China.svg China
22 Lima City of Lima, Peru.jpg 8.894.000[39] Cidade[40] 2.672 3.329 Flag of Peru.svg Perú
23 Cidade de México Ciudad.de.Mexico.City.Distrito.Federal.DF.Paseo.Reforma.Skyline.jpg 8.875.000[41] Capital 607´22[42] 14.616 Flag of Mexico.svg México
24 Londres Canary Wharf Skyline 2, London UK - Oct 2012.jpg 8.825.001[43] Capital[44] 1.572 5.614 Reino Unido Reino Unido
25 Teherán Towers in Tehran City at night.jpg 8.694.000[45] Cidade[46] 574´13[47] 15.143 Flag of Iran.svg Irán
26 Nova York Above Gotham.jpg 8.622.698[48] Cidade[49] 786´30 10.966 Estados Unidos de América Estados Unidos
27 Bangalore UB City.jpg 8.443.675[50] Cidade 709 11.909 India India
28 Shenyang Shenyang Qingnian Street.JPG 8.106.171[51] Cidade 12.980 625 Flag of the People's Republic of China.svg China
29 Wuhan WuhanSkyline.jpg 8.035.000[52] Cidade (subprovincial)[53] 8.494[54] 946 Flag of the People's Republic of China.svg China
30 Bogotá Centro-Internacional-Bogotá.jpg 7.963.000[55] Distrito Capital[56] 42826[57][58] ´18.594 Flag of Colombia.svg Colombia
31 O Cairo Kairo 001.jpg 7.601.018[59] Cidade[60] 302´56[61] 25.582 Exipto Exipto
32 Ningbo Juncture of three main rivers in Ningbo China.jpg 7.605.689[62] Cidade (subprovincial) 9.816´23 775 Flag of the People's Republic of China.svg China
33 Cidade Ho Chi Minh Một khúc sông Sài Gòn.JPG 7.431.000[63] Cidade 453´60[63] 16.382 Flag of Vietnam.svg Vietnam
34 Nanjing Nanjingpanorama001.jpg 70067260000000000007.260.000[64] Cidade (subprovincial) 6.582 1.103 Flag of the People's Republic of China.svg China
35 Hong Kong Hong Kong view from The Peak 01.jpg 7.298.600[65] Rexión administrativa especial[66] 1.104´43[67] 6.608 Flag of the People's Republic of China.svg China
36 Hanoi Hanoi Cityscape.jpg 7.232.700[63] Municipio-provincia metropolitana 3.324´5[63] 2.176 Flag of Vietnam.svg Vietnam
37 Changsha Furong square, changsha.JPG 70067044118000000007.044.118[68] Cidade[69] 700411819000000000011.819 596 Flag of the People's Republic of China.svg China
38 Hangzhou Hangzhou-yellow-dragon-stad.jpg 70067035000000000007.035.000[70] Cidade ( sub-provincial) 700485083000000000085.083[70] Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
39 Ahmedabad Amdavad Aerial.jpg 70067021000000000007.021.000[71] Cidade 700435121000000000035.121 Modelo:Pop density India India
40 Hyderabad MindSpace campus in Hyderabad, India.jpg 70006993000000000006,993,262[72] Cidade 700465175000000000065.175[73] Modelo:Pop density India India
41 Bagdad Haifa street, as seen from the medical city hospital across the tigres.jpg 70066793000000000006.793.000[74] Metrópole[75] 700442453000000000042.453[76] Modelo:Pop density Flag of Iraq.svg Iraq
42 Chennai The first Hyatt Hotel in South India.jpg 70066727000000000006.727.000[77] Corporación Municipal[78] 700442651000000000042.651[79] Modelo:Pop density India India
43 Riad Riyadh North Skyline .jpg 70066694000000000006.694.000[80] Cidade[81] 700441097000000000041.097[82] Modelo:Pop density Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita
44 Río de Xaneiro Vista aérea Centro do Rio de Janeiro RJ.jpg 70066520000000000006.520.000[83] Municipio 700475144000000000075.144[84] Modelo:Pop density Flag of Brazil.svg Brasil
45 Xi'an 1 xian china wild goose pagoda view.JPG 70066220000000000006.220.000[85] Cidade (sub-provincial)[86] 700410135000000000010.135 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
46 Suzhou Gate of the Orient 东方之门 dong fang zhi men Suzhou photo Christian Gänshirt 2015.JPG 70065983000000000005.983.000[87] Cidade[88] 70038488000000000008.488[89] Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
47 Surat GauravPath1.jpg 70065868000000000005.868.000[90] Cidade 700421020000000000021.020[91] Modelo:Pop density India India
48 Bangkok The Baiyoke Tower II in Bangkok, Thailand.jpg 70065782000000000005.782.000[92] Área administrativa esecial[93] 700476473000000000076.473 Modelo:Pop density Flag of Thailand.svg Tailandia
49 Santiago Santiago de Chile.jpg 70065561000000000005.561.000[94] Cidade[95] 700459549000000000059.549 Modelo:Pop density Flag of Chile.svg Chile
50/51 Singapur Singapore CBD skyline from Esplanade at dusk.jpg 5.607.000[96] Cidade 602´75[96] Modelo:Pop density Flag of Singapore.svg Singapur
52 Shantou China-shantou03.jpg 70065391028000000005.391.028[97] Cidade 7005206442000000000206.442 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
53 San Petersburgo Poema u treh ozer.jpg 70065351000000000005.351.000[98] Cidade 700446311000000000046.311[21] Modelo:Pop density Rusia Rusia
54 Harbin Kitayskaya Street.jpg 70065299000000000005.299.000[99][100] Cidade (sub-provincial) 700461431000000000061.431[101] Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
55 Dar es Salaam Dar Es Salaam Waterfront (34472394020).jpg 70065257000000000005.257.000[102] Cidade[103] 700433052000000000033.052[104] Modelo:Pop density Tanzania Tanzania
56 Yangon Downtown Yangon (2006).jpg 5.214.000[24] Municipio-provincia metropolitana[105] 598´75[106] Modelo:Pop density Flag of Malaysia.svg Malaisia
57 Johannesburg Johannesburg CBD.jpg 70064949000000000004.949.000[107] Municipio metropolitano 700443284000000000043.284 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
58 Abidjan Plateau Centre-est.jpg 70064765000000000004.765.000[24] Departamento/cidade distrito 70032119000000000002.119[108] Modelo:Pop density Costa do Marfil Costa do Marfil
59 Alexandría Alexandria - Egypt.jpg 70064616625000000004.616.625[109] Gobernación 70032300000000000002.300[110][111] Modelo:Pop density Exipto Exipto
60 Calcuta Calcutta skyline.jpg 70064496694000000004.496.694[112] Corporación municipal 7002185000000000000185 Modelo:Pop density India India
61 Ancara Ankara and mosque wza.jpg 70064470800000000004.470.800[113] Municipio-provincia metropolitano[114] 7005191092000000000191.092[115][116] Modelo:Pop density Turquía Turquía
62 Roma Capital Roma dall'aereo.JPG 70064353738000000004.353.738[117] Cidade Metropolitana 70035363000000000005.363 Modelo:Pop density Italia Italia
63 Giza Giza Traffic.JPG 70064239988000000004.239.988[118] Gobernación [119] 700428908000000000028.908 Modelo:Pop density Exipto Exipto
64 Zhengzhou 70064122087000000004.122.087[120] Cidade (sub-provincial)[121] 7005101566000000000101.566 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
65 Los Angeles LA Skyline Mountains2.jpg 70063976322000000003.976.322[122] Cidade Municipio[123] 7005121385000000000121.385 Modelo:Pop density Estados Unidos de América Estados Unidos
66 Nova Taipei New Taipei Skyline 2019.png 70063954929000000003.954.929[124] Municipio especial 7005205257000000000205.257[125] Modelo:Pop density Flag of the Republic of China.svg Taiwán
67 Cape Town Central Cape Town.jpg 70063740026000000003.740.026[107] Municipio metropolitano 7005244497000000000244.497 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
68 Yokohama Minato Mirai In Blue.jpg 70063726167000000003.726.167[38] Cidade designada 700443749000000000043.749 Modelo:Pop density Flag of Japan.svg Xapón
69 Berlín Berlin Bezirk Mitte 949-831-(118).jpg 70063671000000000003.671.000[126] Estado cidade 700489175000000000089.175 Modelo:Pop density Alemaña Alemaña
70 Busan August Afternoon in Haeundae 2.jpg 70063590000000000003.590.000[127] Cidade metropolitana 700434749000000000034.749[127] Modelo:Pop density Flag of South Korea.svg Corea do Sur
71 Xiamen View of Urban Area of Amoy from Mount Riguangyan.jpg 70063531347000000003.531.347[128] Cidade (sub-provincial) 70031699000000000001.699 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
72 Jeddah Jeddeh4.jpg 70063456259000000003.456.259[129] Cidade 70031765000000000001.765[130] Modelo:Pop density Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita
73 Durban VWestDurban.jpg 70063442361000000003.442.361[107] Municipio metropolitano 7005229131000000000229.131 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
74 Cabul Kabul central buildings - panoramio.jpg 70063414100000000003.414.100[131] Concello municipal 7002275000000000000275 Modelo:Pop density Flag of Afghanistan.svg Afganistán
75 Casablanca CasablancaFAR.jpg 70003359000000000003,359,818[132] Prefectura 7002230000000000000230 Modelo:Pop density Marrocos Marrocos
76 Hefei Hefei Street Scene.jpg 70063352076000000003.352.076[133] Cidade[134] 700483852000000000083.852 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
77 Pyongyang 0322 Pyongyang Turm der Juche Idee Aussicht.jpg 70063255388000000003.255.388[135] Municipio controlado directamente 70032113000000000002.113[136] Modelo:Pop density Flag of North Korea.svg Corea do Norte
78 Madrid Madrid Cuatro Torres Business Area-2.jpg 70063207247000000003.207.247[137] Municipio 700460577000000000060.577 Modelo:Pop density España España
79 Faisalabad Clock Tower Faisalabad by Usman Nadeem.jpg 70063203846000000003.203.846[8] Cidade distrito 7002214000000000000214 Modelo:Pop density Flag of Pakistan.svg Paquistán
80 Ekurhuleni Germiston CBD.jpg 70063178470000000003.178.470[107] Municipio metropolitano 7005197531000000000197.531 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
81 Nairobi NBO5.jpg 70063138369000000003.138.369[138] Distrito Capital 70036949000000000006.949 Modelo:Pop density Quenia Kenya
82 Zhongshan Zhongshan City -02.jpg 70063121275000000003.121.275[139] Cidade 7005178367000000000178.367 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
83 Pune 2 Pune Maharashtra India January 2014.jpg 70063115431000000003.115.431[71] Corporación Municipal 700445069000000000045.069 Modelo:Pop density India India
84 Adís Abeba Addis Ababa City view.jpg 70063103673000000003.103.673[140] Municipio - provincia metropolitana[141] 700452699000000000052.699 Modelo:Pop density Etiopía Etiopía
85 Jaipur World Trade Park Jaipur in 2012.jpg 70063073350000000003.073.350[71] Corporación Municipal 7002485000000000000485 Modelo:Pop density India India
86 Buenos Aires Buenos Aires - Puerto Madero 142.jpg 70003054000000000003,054,300[142] Distrito Federal 7002203000000000000203 Modelo:Pop density Flag of Argentina.svg Arxentina
87 Wenzhou Vue générale de Wenzhou.JPG 70063039439000000003.039.439[143] Cidade[144] 7005118788000000000118.788 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
88 Incheon Buildings in New Songdo City.jpg 70063002645000000003.002.645[145] Cidade metropolitana 700432855000000000032.855 Modelo:Pop density Flag of South Korea.svg Corea do Sur

Listaxe segundo a ONU[editar | editar a fonte]

Hai 81 cidades cunha poboación superior aos 5 millóns de habitantes segundo as estimacións das Nacións Unidas en 2018. As cifras da ONU son unha mestura de cidade propiamente dita, área metropolitana e área urbana. Varias cidades como Iacarta e Seúl teñen cifras significativamente maiores de poboación urbana e metropolitana que se exclúen nos datos da ONU. [146]

Cidade[a] País Imaxe Poboación estimada 2018 ONU[b] Cidade[c] Área metropolitana[d] Área urbana
(Demografía)[147]
Definición Poboación Area
(km2)
Poboación Area
(km2)
Poboación Area
(km2)
Tokyo Flag of Japan.svg Xapón Skyscrapers of Shinjuku 2009 January.jpg 700737400068000000037.400.068 Prefectura metopolitana 700713515271000000013.515.271[38] 70032191000000000002.191[38] 700737274000000000037.274.000[148] 700413452000000000013.452[148] 700137977999999999937,977,000 70038230000000000008.230[e]
Delhi India India Skyline at Rajiv Chowk.JPG 700728514000000000028.514.000 Cidade Capital 700716753235000000016.753.235[149] 70001484000000000001,484 700129000000000000029,000,000[150] 70033483000000000003.483[150] 700129617000000000029,617,000 70002232000000000002,232[f]
Xangai Flag of the People's Republic of China.svg China Huangpu River 2018-08-26 173648.jpg 700725582000000000025.582.000 Municipio 700724183000000000024.183.000[64] 70006341000000000006,341 700122120000000000022,120,000 70004067999999999994,068[g]
São Paulo Flag of Brazil.svg Brasil SP from Altino Arantes Building.jpg 700721650000000000021.650.000 Municipio 700712252023000000012.252.023[22] 70001520900000000001,521 700121734000000000021,734,682[151] 70007947000000000007,947 700122046000000000022,046,000 70003116000000000003,116[h]
Cidade de México Flag of Mexico.svg México Ciudad.de.Mexico.City.- Paseo.Reforma.Skyline CDMX 2016 (cropped).jpg 700721581000000000021.581.000 Cidade estado 70069209944000000009.209.944[152] 70001485000000000001,485 700121804000000000021,804,515[152] 70007866000000000007,866[153] 700120996999990000020,996,000 70002386000000000002,386
O Cairo Exipto Exipto Flickr - archer10 (Dennis) - Egypt-2A-007.jpg 700720076000000000020.076.000 Governación urbana 70069500000000000009.500.000[154] 70003085000000000003,085 700719372000000000019.372.000 70002009999999999992,010
Bombai India India Mumbai timlapse Ville Hyvönen 2016.jpg 700719980000000000019.980.000 Municipio 700112478000000000012,478,447[155] 7002603000000000000603 700124400000000000024,400,000[156] 70034355000000000004.355[157] 700123355000000000023,355,000 7002944000000000000944[i]
Pequín Flag of the People's Republic of China.svg China Beijing skyline from northeast 4th ring road (cropped).jpg 700719618000000000019.618.000 Municipio 700721707000000000021.707.000[64] 700116411000000000016,411 700119433000000000019,433,000 70004172099999000004,172
Dacca Flag of Bangladesh.svg Bangladesh Dhaka lights.jpg 700719578000000000019.578.000 Capital 70068906039000000008.906.039[158] 7002338000000000000338[11] 700114543000000000014,543,124[10] 700715443000000000015.443.000 7002456000000000000456
Osaka Flag of Japan.svg Xapón Dotombori neon sign at night.JPG 700719281000000000019.281.000 Cidade designada 70002725000000000002,725,006[38] 7002225000000000000225[38] 700119303000000000019,303,000[148] 700113228000000000013,228[148] 700714977000000000014.977.000 70033019000000000003.019[j]
Nova York Estados Unidos de América Estados Unidos Empire State Building with 1WTC in background.png 700718819000000000018.819.000 Cidade 70008398000000000008,398,748[159] 7002786000000000000786 700119303000000000019,303,808[160] 700117315000000000017,315 700120870000000000020,870,000 700112093000000000012,093[k]
Karachi Flag of Pakistan.svg Paquistán KHIURBANSKYLINE.jpg 700715400000000000015.400.000 Cidade metropolitana 700714910352000000014.910.352[8] 70003530000000000003,530[161] 700116050999999999916,051,521[162] 70033780000000000003.780[163] 700715400000000000015.400.000
Buenos Aires Flag of Argentina.svg Arxentina High-rises of Puerto Madero (40022145164).jpg 700714967000000000014.967.000 Cidade autónoma 70063054300000000003.054.300[164] 7002203000000000000203 12,806,866[165] 700716157000000000016.157.000 70033221000000000003.221
Chongqing Flag of the People's Republic of China.svg China Chaotianmen Bridge, Nan'an District of Chongqing.jpg 700714838000000000014.838.000 Municipio 700730165500000000030.165.500[166] 700482403000000000082.403 70067739000000000007.739.000 70031537000000000001.537
Istambul Turquía Turquía View of Levent financial district from Istanbul Sapphire.jpg 700714751000000000014.751.000 Municipio metropolitano 700715519267000000015.519.267[6] 70035196000000000005.196 700715154000000000015.154.000 70031375000000000001.375
Calcuta India India Kolkata City skyline from Hoogly bridge.jpg 700714681000000000014.681.000 Municipio 70064496694000000004.496.694[167] 7002205000000000000205 700114035000000000014,035,959[168] 70031851000000000001.851[169] 700717560000000000017.560.000 70031351000000000001.351
Manila Flag of the Philippines.svg Filipinas Manila downtown - Binondo, Quiapo, Quezon Bridge, Pasig River, Arroceros (close-up) (Manila)(2018-02-07).jpg 700713482000000000013.482.000 Capital 70061780148000000001.780.148 700143000000000000043 700712877253000000012.877.253 7002620000000000000620 700123088000000000023,088,000 70001873000000000001,873[l]
Lagos Nixeria Nixeria Lagos skyline.jpg 700713463000000000013.463.000 [m] 700721000000000000021.000.000[170] 70001171000000000001,171[170] 700715279000000000015.279.000 70031965000000000001.965
Río de Xaneiro Flag of Brazil.svg Brasil CentroRJ.jpg 700713293000000000013.293.000 Municipio 70066520000000000006.520.000[83] 70001221000000000001,221 700112644000000000012,644,321[171] 70005327000000000005,327 700712272000000000012.272.000 70031912000000000001.912
Tianjin Flag of the People's Republic of China.svg China Tianjin Skyline 2009 Sep 11 by Nangua 1.jpg 700713215000000000013.215.000 Municipio 700715569000000000015.569.000[64] 700411920000000000011.920 700710800000000000010.800.000 70032813000000000002.813
Kinshasa República Democrática do Congo R.D. do Congo Vue Kinshasa.jpg 700713171000000000013.171.000 Cidade-provincia 700711462000000000011.462.000[172] 70009965000000000009,965 700713528000000000013.528.000 7002473000000000000473
Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg China Guangzhou skyline.jpg 700712638000000000012.638.000 Cidade (sub-provincial) 700714498400000000014.498.400[64] 70037434000000000007.434 700120902000000000020,902,000 70004342000000999994,342[n]
Los Angeles Estados Unidos de América Estados Unidos Los Angeles with Mount Baldy.jpg 700712458000000000012.458.000 Cidade 70003990000000000003,990,456[159] 70001214000000000001,214 700113291000000000013,291,486[173] 700412559000000000012.559 700715402000000000015.402.000 70036351000000000006.351
Moscova Rusia Rusia Business Centre of Moscow 2.jpg 700712410000000000012.410.000 Cidade federal 700713200000000000013.200.000[174] 70032511000000000002.511[21] 700720004462000000020.004.462[175] 700717125000000000017.125.000 70035891000000000005.891
Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg China Lo Wu District 201701.jpg 700711908000000000011.908.000 Cidade (sub-provincial) 700712528300000000012.528.300[64] 70002050099999999992,050 700715929000000000015.929.000 70031803000000000001.803
Lahore Flag of Pakistan.svg Paquistán Badshahi Mosquee, Lahore.jpg 700711738000000000011.738.000 Cidade metropolitana 700711126000000000011.126.000[8] 70001772000000000001,772 700711021000000000011.021.000 7002853000000000000853
Bangalore India India UB City at night .jpg 700711440000000000011.440.000 Municipio 70008443000000000008,443,675[176] 7002709000000000000709 700713707000000000013.707.000 70031205000000000001.205
París Flag of France.svg Francia 700710901000000000010.901.000 Comuna 70062148271000000002.148.271[177] 7002105000000000000105 700112244000000000012,244,807[178] 700711020000000000011.020.000 70032509000000000002.509
Bogotá Flag of Colombia.svg Colombia 700710574000000000010.574.000 Distrito Capital 70067963000000000007.963.000[179] 70001587000000000001,587 700712545272000000012.545.272[180] 70035934000000000005.934 70069464000000000009.464.000 7002584000000000000584
Iacarta Flag of Indonesia.svg Indonesia Sudirman Road 01.jpg 700710517000000000010.517.000 Rexión especial da capital 700110154000000000010,154,134[181] 7002664000000000000664[181] 700133430000000000033,430,285[182] 70037063000000000007.063[182] 700134540000000000034,540,000 70003540000000000003,540[o]
Chennai India India Chennai Skyline.jpg 700710456000000000010.456.000 Municipio 70066727000000000006.727.000[183] 7002426000000000000426[184] 700711324000000000011.324.000 70031049000000000001.049
Lima Flag of Peru.svg Perú Basílica Catedral Metropolitana de Lima.jpg 700710391000000000010.391.000 Municipio metropolitano 70068894000000000008.894.000[185] 70032672000000000002.672 70009569000000000009,569,468[186] 70002819000000000002,819 70069848000000000009.848.000 7002890000000000000890
Bangkok Flag of Thailand.svg Tailandia 0008871 - Krung Thep Bridge 001.jpg 700710156000000000010.156.000 Área administrativa especial 70065782000000000005.782.000[92] 70001569000000000001,569 700116254000000000016,255,900[187] 70007762000000000007,762[188] 700717066000000000017.066.000 70033199000000000003.199
Seul Flag of South Korea.svg Corea do Sur Seoul (South Korea).jpg 70069963000000000009.963.000 Cidade especial 70069806000000000009.806.000[189] 7002605000000000000605 700125514000000000025,514,000[190] 700111704000000000011,704 700121794000000000021,794,000 70002767900000999992,768[p]
Nagoya Flag of Japan.svg Xapón Nagoya Night View.jpg 70069507000000000009.507.000 Cidade designada 70002320000000999992,320,361[38] 7002326000000000000326[38] 70009363000000000009,363,000[148] 70007271000000000007,271[148] 70069113000000000009.113.000 70033704000000000003.704
Hyderabad India India High Rise buildings in Madhapur from Golkonda hill.jpg 70069482000000000009.482.000 Municipio 70066993262000000006.993.262[191] 7002650000000000000650[73] 70069746000000000009.746.000 70031273000000000001.273
Londres Reino Unido Reino Unido London Skyline (125508655).jpeg 70069046000000000009.046.000 Capital 70068825001000000008.825.001[192] 70031572000000000001.572 700114372000000000014,372,596[178] 700710979000000000010.979.000 70031739000000000001.739
Teherán Flag of Iran.svg Irán North of Tehran Skyline view.jpg 70068896000000000008.896.000 Capital 70069033003000000009.033.003[193] 7002751000000000000751[194] 700713633000000000013.633.000 70031704000000000001.704
Chicago Flag of the United States.svg Chicago skyline, viewed from John Hancock Center.jpg 70068864000000000008.864.000 Cidade 70002705000000000002,705,994[159] 7002589000000000000589 70009498000000999999,498,716[195] 700118640000000000018,640 70069014000000000009.014.000 70037006000000000007.006
Chengdu Flag of the People's Republic of China.svg China Jiuyanqiao.jpg 70068813000000000008.813.000 Cidade (sub-provincial) 700716044700000000016.044.700[64] 700114378000000000014,378 700711309000000000011.309.000 70031828000000000001.828
Nanjing Flag of the People's Republic of China.svg China Nanjing Xinjiekou Skyline.jpg 70068245000000000008.245.000 Cidade (sub-provincial) 70067260000000000007.260.000[196] 70036582000000000006.582 70067496000000000007.496.000 70031613000000000001.613
Wuhan Flag of the People's Republic of China.svg China 三阳路&武汉长江公铁隧道(4).jpg 70068176000000000008.176.000 Cidade (sub-provincial) 700710892900000000010.892.900[64] 70038494000000000008.494 70068962000000000008.962.000 70031646000000000001.646
Cidade Ho Chi Minh Flag of Vietnam.svg Vietnam Saigon skyline night view.jpg 70068145000000000008.145.000 Municipio 70067431000000000007.431.000[63] 70002061000000000002,061 700713312000000000013.312.000 70031638000000000001.638
Luanda Angola Angola Luanda Skyline - Angola 2015 (cropped).jpg 70067774000000000007.774.000 Municipio 70002165000000000002,165,867[197] 7002116000000000000116[197] 70068417000000000008.417.000 70031023000000000001.023
Ahmedabad India India SG Highway Skyline.jpg 70067681000000000007.681.000 Municipio 70065570585000000005.570.585[71] 7002464000000000000464 6,300,000[198] 70067410000000000007.410.000 7002359000000000000359
Kuala Lumpur Flag of Malaysia.svg Malaisia Moonrise over kuala lumpur.jpg 70067564000000000007.564.000 Cidade 70061768000000000001.768.000[199] 7002243000000000000243 70067200000000000007.200.000[200] 70002793000000000002,793[200] 70068285000000000008.285.000 70032162000000000002.162
Xi'an Flag of the People's Republic of China.svg China China Telecom,xi'an,CHINA - panoramio.jpg 70067444000000000007.444.000 Cidade (sub-provincial) 70068989000000000008.989.000[64] 700410135000000000010.135 70007135000000000007,135,000 70001088000000000001,088
Hong Kong Flag of Hong Kong.svg Hong Kong Hong Kong Skyline (157974881).jpeg 70067429000000000007.429.000 Rexión administrativa especial 70067298600000000007.298.600[201] 70031104000000000001.104[202] 70067347000000000007.347.000 7002291000000000000291
Dongguan Flag of the People's Republic of China.svg China 东莞市, 中国 Jul 18, 2019 15-39-21.jpeg 70067360000000000007.360.000 Cidade-Prefectura 70068342500000000008.342.500[64] 70032465000000000002.465 70067981000000000007.981.000 70031755000000000001.755
Hangzhou Flag of the People's Republic of China.svg China Hangzhou CBD (Cropped).jpg 70067236000000000007.236.000 Cidade (División Administrativa da República Popular da Chinasub-provincial) 70069468000000000009.468.000[64] 700116596000000000016,596 70066446000000000006.446.000 70031446000000000001.446
Foshan Flag of the People's Republic of China.svg China 39459-Foshan.jpg 70067236000000000007.236.000 Cidade (sub-provincial) 70067197394000000007.197.394[64] 70033848000000000003.848
Shenyang Flag of the People's Republic of China.svg China Shenyang Qingnian Street.JPG 70066921000000000006.921.000 Cidade (sub-provincial) 70068294000000000008.294.000[64] 700412980000000000012.980 70067105000000000007.105.000 70031515000000000001.515[q]
Riad Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Riyadh Skyline.jpg 70066907000000000006.907.000 Municipio 70066694000000000006.694.000[203] 70001913000000000001,913 70066881000000000006.881.000 70031672000000000001.672
Bagdad Flag of Iraq.svg Iraq فندق بغداد روتانا.jpg 70066812000000000006.812.000 Gobernación urbana 70008126099999000008,126,755[204] 70005200000000000005,200[204] 70065796000000000005.796.000 7002693000000000000693
Santiago de Chile Modelo:Flagg J28 293 »Sanhattan«.jpg 70066680000000000006.680.000 City (commune) 7002236453000000000236,453[205] 700122000000000000022[205] 70007112000000000007,112,808[206] 700115403000000000015,403[206] 70067007000000000007.007.000 70031148000000000001.148
Surat Modelo:Flagg Vesu Skyline.jpg 70066564000000000006.564.000 Municipality 70064466826000000004.466.826[207] 7002327000000000000327[207] 70065807000000000005.807.000 7002238000000000000238
Madrid Modelo:Flagg Madrid Cityscape.jpg 70066497000000000006.497.000 Municipality 70003266000000000003,266,126[208] 7002606000000000000606 70006641000000000006,641,649[178] 70066026000000000006.026.000 70031365000000000001.365
Suzhou Modelo:Flagg Gate of the Orient 东方之门 dong fang zhi men Suzhou photo Christian Gänshirt 2015.JPG 70066339000000000006.339.000 City (sub-provincial) 700710721700000000010.721.700[64] 7005848842000000000848.842 70005250000000000005,250,000 70001373000000000001,373
Pune Modelo:Flagg Kharadi Skyline.jpg 70066276000000000006.276.000 Municipality 70003124000000000003,124,458[209] 7002276000000000000276 70007276000000000007,276,000[210] 70007256000000000007,256[210] 70067764000000000007.764.000 7002649000000000000649
Harbin Modelo:Flagg Harbinblue.jpg 70066115000000000006.115.000 City (sub-provincial) 700710635971000000010.635.971[64] 700453068000000000053.068 70064458000000000004.458.000 7002670000000000000670
Houston Modelo:Flagg Aerial views of the Houston, Texas, 28005u.jpg 70066115000000000006.115.000 City 70002325000000000002,325,502[159] 70001553000000000001,553 70006997000000000006,997,384[211] 700121395000000000021,395[211] 70066406000000000006.406.000 70034930000000000004.930
Dallas Modelo:Flagg Downtown Dallas Skyline.jpg 70066099000000000006.099.000 City 70001345000000000001,345,047[159] 7002882000000000000882 70007470000000000007,470,158[212] 700122463000000000022,463[212] 70066830000000000006.830.000 70035279000000000005.279[r]
Toronto Modelo:Flagg Sunset Toronto Skyline Panorama Crop from Snake Island.jpg 70066082000000000006.082.000 City 70062731571000000002.731.571[213] 7002630000000000000630[214] 70005928000000000005,928,040[215] 70005906000000000005,906[215] 70066871000000000006.871.000 70032334000000000002.334
Dar es Salaam Modelo:Flagg Dar es Salaam at a bird's view.jpg 70066048000000000006.048.000 70064364541000000004.364.541 70031393000000000001.393 70066698000000000006.698.000 7002604000000000000604
Miami Modelo:Flagg Downtown Miami Panorama from the Rusty Pelican photo D Ramey Logan.jpg 70066036000000000006.036.000 7005470914000000000470.914[159] 7002929000000000000929 70006158000000000006,158,824 700415890000000000015.890 70066144000000000006.144.000 70033313000000000003.313
Belo Horizonte Modelo:Flagg Belo Horizonte (2).jpg 70065972000000000005.972.000 70032502557000999992.502,557 70033309000000000003.309 70035156217000999995.156,217 700494591000000000094.591 70065159000000000005.159.000 70031288000000000001.288
Singapur  Singapore Singapore Marina Bay Dusk 2018-02-27.jpg 70065792000000000005.792.000 Country 70065638700000000005.638.700 70037257000000000007.257 70065745000000000005.745.000 7002523000000000000523
Philadelphia Modelo:Flagg Philadelphia skyline from South Street Bridge January 2020.jpeg 70065695000000000005.695.000 Consolidated city-county 70061526006000000001.526.006 700436959000000000036.959 70066096120000000006.096.120 70065684000000000005.684.000 70035430000000000005.430
Atlanta Modelo:Flagg Midtown HDR Atlanta.jpg 70065572000000000005.572.000 7005420003000000000420.003 700435422000000000035.422 70065949951000000005.949.951 700421690000000000021.690 70065361000000000005.361.000 70037400000000000007.400
Fukuoka Modelo:Flagg 20100718 Fukuoka 2870.jpg 70065551000000000005.551.000 Designated city 70061588924000000001.588.924 700434339000000000034.339 70062128000000000002.128.000 7002504000000000000504
Khartoum Modelo:Flagg Siadah Sanhory mosque in Manshiya.JPG 70065534000000000005.534.000 7002639598000000000639,598 700422142000000000022.142 70065274321000000005.274.321 70067282000000000007.282.000 70031031000000000001.031
Barcelona Modelo:Flagg Central business district of Barcelona (2).JPG 70065494000000000005.494.000 Municipality 70061620343000000001.620.343[216] 70031014000000000001.014 70065474482000000005.474.482[217] 70064588000000000004.588.000 70031072000000000001.072
Johannesburg Modelo:Flagg The Wits University East Campus (archived).jpg 70065486000000000005.486.000 Metropolitan municipality 70069505000000000009.505.000 70032542000000000002.542
Saint Petersburg Modelo:Flagg Spb 06-2017 img01 Spit of Vasilievsky Island.jpg 70065383000000000005.383.000 Federal city 70065230000000000005.230.000 70031372000000000001.372
Qingdao Modelo:Flagg Qingdao 05.JPG 70065381000000000005.381.000 City (sub-provincial) 70065911000000000005.911.000 70031656000000000001.656
Dalian Modelo:Flagg DalianSkyline.JPG 70065300000000000005.300.000 City (sub-provincial) 70063776000000000003.776.000 7002988000000000000988
Washington, D.C. Modelo:Flagg Washington, D.C. - 2007 aerial view.jpg 70065207000000000005.207.000 Federal district 7002702455000000000702,455[159] 7002177000000000000177 70006263000000000006,263,245[218] 700117009000000000017,009 70067518000000000007.518.000 70035500000000000005.500[s]
Yangon Modelo:Flagg Yangon downtown at night.jpg 70065157000000000005.157.000 City 70066314000000000006.314.000 7002603000000000000603
Alexandria Modelo:Flagg Alexandria - Egypt.jpg 70065086000000000005.086.000 Urban governorate 70064318000000000004.318.000 7002292000000000000292
Jinan Modelo:Flagg Jinanfromqianfoshan.jpg 70065052000000000005.052.000 City (sub-provincial) 70068700000000000008.700.000 700410244000000000010.244 70064026000000000004.026.000 7002797000000000000797
Guadalaxara Modelo:Flagg Panorámica Guadalajara Zapopan Puerta de Hierro 6.jpg 70065023000000000005.023.000 Municipality 70061385621000000001.385.621[152] 7002151000000000000151 70065286642000000005.286.642[152] 70033560000000000003.560[153] 70065253000000000005.253.000 7002810000000000000810

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Para as áreas urbanas/metropolitanas que teñan máis dunha cidade central, a cifra correspondente á súa cidade emprégase a máis poboada (por exemplo, Dallas para metroplex de Dallas-Fort Worth) ou a o máis coñecido (por exemplo, Manila para Grande Manila, en lugar de Quezon City).
  2. As cifras da ONU para cada cidade varían entre a cidade propiamente dita, a área metropolitana e a aglomeración urbana.[146]
  3. Cifras extraídas do censo oficial cando é posible
  4. Cifras extraídas do censo oficial cando é posible
  5. Inclúe as grandes areas das prefecturas de Tokyo, Kanagawa, Chiba e Saitama e as pequenas areas das prefecturas de Gunma, Tochigi e Ibaraki.
  6. Inclúe as areas urbanas de Faridabad, Ghaziabad, Noida, Gurgaon e Bahadurgarh e Nova Delhi.
  7. Inclúe Taicang
  8. Inclúe Francisco Morato
  9. Inclúe Kalyan e as áreas urbanas de Panvel, Bhiwandi e Vasai-Virar.
  10. Inclúe as grandes cidades de Kobe e Kyoto, tamén coñecida como área de Keihanshin.
  11. Inclúe as areas urbanas de Bridgeport, New Haven, Trenton, Danbury, Waterbury e Twin Rivers.
  12. A continua urbanización de Manila esténdese cara a fóra Metro Manila a outras provincias limítrofes como Bulacan, Cavite, Laguna, Rizal, Pampanga eBatangas.
  13. Aínda que comunmente se chama cidade, Lagos é unha área metropolitana composta por 16 áreas de goberno local.
  14. Inclúe a cidade de Foshan.
  15. Inclúe Tangerang, South Tangerang, Bogor, Bekasi e Karawang.
  16. Inclúe a cidade de Incheon.
  17. Inclúe a cidade de Fushun.
  18. Includes the city of Fort Worth, collectively known as Dallas–Fort Worth metroplex.
  19. Includes the city of Baltimore.
Referencias
  1. "Copia arquivada" 2015年重庆常住人口3016.55万人 继续保持增长态势 [2016年重庆常住人口3670万人 继续保持增长态势] (en Chinese). Chongqing News. 28 de xaneiro de 2016. Arquivado dende o orixinal o 29 de xaneiro de 2016. Consultado o 2016-02-13. 
  2. 2,0 2,1 "Doing Business in China – Survey". Ministry of Commerce – People's Republic of China. Arquivado dende o orixinal o 25 de decembro de 2018. Consultado o 2013-08-05. 
  3. "2017年上海市国民经济运行情况 (Shanghai's National Economy in 2017)". Arquivado dende o orixinal o 23 de xaneiro de 2018. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  4. "Land Area". Basic Facts. Shanghai Municipal People's Government. Arquivado dende o orixinal o 23 de xaneiro de 2019. Consultado o 19 de xullo de 2011. 
  5. "Beijing Municipal Bureau of Statistics and NBS Survey Office in Beijing" (en English). Beijing Bureau of Statistics. 25 Jan 2018. Arquivado dende o orixinal o 20 de marzo de 2018. Consultado o 3 de xuño de 2018. 
  6. 6,0 6,1 "The Results of Address Based Population Registration System, 2017". Turkish Statistical Institute. 1 de febreiro de 2018. Arquivado dende o orixinal o 02 de maio de 2019. Consultado o 1 de febreiro de 2018.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "Population of Turkey" está definido varias veces con contidos diferentes
  7. http://citypopulation.de/
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 {{Cita novas|url=http://www.pbscensus.gov.pk/sites/default/files/population_of_major_cities_census_2017%20_0.pdf%7Ctitle=Population[Ligazón morta] of Major Cities - Census 2017|last1=Pakistan Bureau of Statistics|first=|date=|work=|access-date=|archive-url=https://web.archive.org/web/20170829162305/http://www.pbscensus.gov.pk/sites/default/files/population_of_major_cities_census_2017%20_0.pdf%7Carchive-date%3D29 de agosto de 2017} Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "pbscensus1" está definido varias veces con contidos diferentes
  9. "Town/District Maps". Urban Habitat. Arquivado dende o orixinal o 02 de maio de 2019. Consultado o 14 de febreiro de 2022. 
  10. 10,0 10,1 "Dhaka (Bangladesh): City Districts and Subdistricts".  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "bangladesh1" está definido varias veces con contidos diferentes
  11. 11,0 11,1 Brinkhoff, Thomas. "Bangladesh: Districts and Cities". CityPopulation. Consultado o 20 de outubro de 2015.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "dhaka" está definido varias veces con contidos diferentes
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 12,4 http://citypopulation.de/China-UA.html
  13. {{Cita web |url=http://www.sztj.gov.cn/xxgk/tjsj/tjfx/201802/t20180201_10762739.htm%7Ctitle=2017年深圳经济有质量稳定发展[Ligazón morta] |language=Chinese |trans-title=In 2017, Shenzhen economy will have stable quality and development |access-date=23 de febreiro de 2018 |archive-url=https://web.archive.org/web/20180223171434/ |archive-date=23 de febreiro de 2018 |df=dmy-all }
  14. "Shenzhen General Info". Shenzhen Government Online. Arquivado dende o orixinal o 25 de maio de 2017. Consultado o 2018-07-03. 
  15. https://www.census2011.co.in/census/city/365-mumbai.html
  16. A cidade de Bombai consta de dúas rexións distintas: distrito de Mumbai City (Island City) e distrito de Mumbai Suburban (Western Suburban e Eastern Suburban), agrupados en 24 barrios, baixo a administración de Brihanmumbai Municipal Corporation(BMC). A área restante pertence a Defence, Mumbai Port Trust, Comisión de Enerxía Atómica e Parque Nacional Borivali, que están fóra da xurisdición da BMC.
  17. "City Profile of Greater Mumbai" (PDF). Municipal Corporation of Greater Mumbai. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 25 de abril de 2018. Consultado o 24 de abril de 2018. 
  18. "RUSSIA: Moscow". Arquivado dende o orixinal o 05 de xuño de 2019. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  19. "Территориальное устройство". Moscow City Government. Arquivado dende o orixinal o 08 de xaneiro de 2013. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  20. A cidade federal de Moscú está dividida en doce okrugs administrativos, que á súa vez se subdividen en distritos (raions).
  21. 21,0 21,1 21,2 "Ministry of Economic Development of the Russian Federation. Federal Registration, Cadastre&Cartography Service. Russia Landuse National Report 2008, p.187-188 (in Russian)" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 10 de outubro de 2014. Consultado o 5 de outubro de 2014.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "RusArea2009" está definido varias veces con contidos diferentes
  22. 22,0 22,1 "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2016" (en Portuguese). IBGE. Consultado o 13 de decembro de 2016.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "brazil1" está definido varias veces con contidos diferentes
  23. Administrativamente, o Municipio de São Paulo está dividido en 31 subprefecturas, cada unha dividido en 96 distritos. Localmente, os distritos poden conter un ou máis barrios. A cidade de São Paulo recoñece dez áreas xeográficas que se utilizan para referenciar lugares na cidade.
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 "Demographia World Urban Areas (2014)" (PDF). Demographia. Consultado o 17 de marzo de 2014. 
  25. "Evenements: "Avec une population de 9,5 millions, Kinshasa est la troisième plus grande ville sur le continent africain, de taille égale à Johannesburg. Le Kinois (habitants de Kinshasa) sont connus pour leur sens de l'humour, leur musique et leur amour pour la danse."(2013)". Ville de Kinshasa. Arquivado dende o orixinal o 27 de outubro de 2001. Consultado o 27 October 2001. 
  26. A provincia de Kinshasa está dividida en vinte e catro distritos, administrada polo Concello Metropolitano de Kinshasa. Pero os distritos (comunas) de Maluku e Nsele (N'Sele) son rurais e non son parte da cidade propiamente dita. A cidade propiamente dita (área urbana) de Kinshasa xeralmente considérase formada por vinte e dúas "comunas".
  27. Segundo a Constitución da República Democrática do Congo, a provincia de Kinshasa abarca 9.965´21 km². Maluku and N'Sele (superficie total 8.847´59 km²) son totalmente rurales, cunha densidade moi baixa.
  28. "CHINA: Administrative Division of Tianjin (天津市)". 
  29. https://www.census2011.co.in/census/metropolitan/50-delhi.html
  30. "Statistik Daerah Provinsi DKI Jakarta 2017". BPS Provinsi DKI Jakarta. Statistics Indonesia. Consultado o 23 de xaneiro de 2018. 
  31. "INDONESIA: Administrative Division". Consultado o 5 October 2014. 
  32. "China – Guangdong Province (2010)". GeoHive. Arquivado dende o orixinal o 14 de marzo de 2014. Consultado o 14 March 2014. 
  33. "2016년 5월 행정자치부 주민등록 인구통계". Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2011. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  34. "Seoul Statistics (Land Area)". Seoul Metropolitan Government. 
  35. "佛山2010年第六次全国人口普查主要数据公报[1]". City of Foshan. Consultado o 30 de xaneiro de 2014. 
  36. Districts of Changcheng, Nanhai, Shunde; see Foshan#Administration
  37. "About Foshan". City of Foshan. Consultado o 11 de marzo de 2014. 
  38. 38,0 38,1 38,2 38,3 38,4 38,5 38,6 38,7 38,8 http://citypopulation.de/Japan-Cities.html Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "japan1" está definido varias veces con contidos diferentes
  39. "PERU: Lima population". La Republica. Arquivado dende o orixinal o 03-03-2016. Consultado o 21-10-2018. 
  40. A provincia de Lima está dividida en corenta e tres "distritos de Lima" que son administrados pola Municipalidade Metropolitana de Lima.
  41. "MEXICO: Mexico City (2014)". CityPopulation.De. Consultado o 15 de marzo de 2014. 
  42. Consejo Nacional de Población, México; Delimitación de las zonas metropolitanas de México 2005 Arquivado 02 de decembro de 2010 en Wayback Machine. Retrieved on 26 de novembro de 2010.
  43. "Population Estimates for UK, England and Wales, Scotland and Northern Ireland". Office for National Statistics. 28 de xuño de 2018. Consultado o 16 de agosto de 2018. 
  44. As 33 autoridades locais son os 32 concellos de Londres e a City of London Corporation.
  45. "IRAN: Tehran City (Census 2016-09-24)". CITY POPULATION.DE. Consultado o 25 de febreiro de 2014. 
  46. "TEHRAN: Administrative Districts". Arquivado dende o orixinal o 26 de xullo de 2014. Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  47. "About Teheran". Tehran Municipality. Arquivado dende o orixinal o 19 de febreiro de 2014. Consultado o 25 de febreiro de 2014. 
  48. "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2017 - 2017 Population Estimates". United States Census Bureau. Arquivado dende o orixinal o 14 de xullo de 2018. Consultado o 23 de marzo de 2018. 
  49. A cidade de Nova York componse de cinco municipios: Manhattan, o Bronx, Brooklyn, Queens e Staten Island.
  50. https://www.census2011.co.in/census/city/448-bangalore.html
  51. "2010年沈阳市第六次全国人口普查主要数据公报(Sixth National Population Census of the People's Republic of China". National Bureau of Statistics of China. Arquivado dende o orixinal o 03/06/2014. Consultado o 21/10/2018. 
  52. "武汉市2010年第六次全国人口普查主要数据公报--湖北省统计局 (Main Data from Wuhan 2010 Census)". Hubei Provincial Statistics Bureau. 9 de agosto de 2011. Arquivado dende o orixinal o 08 de maio de 2014. Consultado o 26 de agosto de 2016. 
  53. A cidade subprovincial de Wuhan ten xurisdición directa sobre 13 distritos (oito urbanos / cinco rurais). A cidade propiamente dita (urbana) baseada nos distritos de Jiang'an, Jianghan, Qiaokou, Hanyang, Wuchang e Qingshan considerados "distritos do núcleo" + Suburbios internos (distritos): Hongshan, Dongxihu.
  54. Wuhan Statistical Yearbook 2010 Arquivado 05 de novembro de 2011 en Wayback Machine. p. 15
  55. "Estimaciones y proyecciones de hogares y viviendas". DANE (2014). Arquivado dende o orixinal o 02 de febreiro de 2016. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  56. O Distrito Capital de Bogotá está dividido en vinte distritos, administrados polo Concello Metropolitano de Bogotá.
  57. "Límites". Bogota Government Corporation. 
  58. O distrito de Sumapaz é completamente rural (sen servizos municipais) e non forma parte da cidade propiamente dita. A área era un importante sitio arelólico de peregrinación para os pobos indíxenas muisca nos tempos precolombinos e para visitar o parque nacional de Sumapaz. O distrito de Sumapaz representa o 0,1% da poboación (48% "área") do municipio de Bogotá.
  59. "Egypt". citypopulation.de. Consultado o 20 de outubro de 2015. 
  60. En abril de 2011, o primeiro ministro, Essam Sharaf, aboliu a gobernación de Helwan e volveu a incorporar o seu territorio á gobernación do Cairo. A superficie total da gobernación é de 3.085´1 quilómetros cadrados, a superficie da cidade é de 453 quilómetros cadrados, pero o goberno exipcio considerou que a gobernación do Cairo é que toda unha cidade e todas as estatísticas están relacionadas coa "gobernación".
  61. "EGYPT: Cairo". Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  62. "Ningbo 2011 population report issued". Ningbo Municipal People's Government. Arquivado dende o orixinal o 08 de decembro de 2015. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  63. 63,0 63,1 63,2 63,3 63,4 Statistical Handbook of Vietnam 2014 Arquivado 6 de xullo de 2015 en Wayback Machine., General Statistics Office Of Vietnam
  64. 64,00 64,01 64,02 64,03 64,04 64,05 64,06 64,07 64,08 64,09 64,10 64,11 64,12 64,13 64,14 "Census (2014)". Nanjing Municipal Bureru Statistucs. Arquivado dende o orixinal o 03 de febreiro de 2015. Consultado o 19 de xaneiro de 2015.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "China" está definido varias veces con contidos diferentes
  65. "Hong Kong Statistics". Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  66. A única cidade legalmente definida en Hong Kong é a Cidade de Victoria pero case non cumpre ningunha función administrativa.
  67. "Hong Kong Geographic" (PDF). The Government of the Hong Kong Special Administration Region. Consultado o 10 de marzo de 2014. 
  68. "Hunan Statistical Bureau (2011-5-13): Hunan Major data communique of National Census 2010". Arquivado dende o orixinal o 04 de marzo de 2016. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  69. Baseado nos seguintes distritos: Furong, Tianxin, Yuelu, Kaifu, Yuhua; ver Administration
  70. 70,0 70,1 "Copia arquivada" 杭州市 2010年国民经济和社会发展统计公报 (en Chinese). Hangzhou Municipal Statistic Bureau. 24 de febreiro de 2011. Arquivado dende o orixinal o 03 de setembro de 2011. Consultado o 15 de setembro de 2011. 
  71. 71,0 71,1 71,2 71,3 "Cities having population 1 lakh and above" (PDF). censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. Consultado o 18 de outubro de2011.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "2011city" está definido varias veces con contidos diferentes
  72. "Hyderabad (Andhra Pradesh, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 de xullo de 2016. 
  73. 73,0 73,1 "Greater Hyderabad Municipal corporation 2010". GHMC. Arquivado dende o orixinal o 25 de decembro de 2018. Consultado o 4 de decembro de 2010.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "Hyd1" está definido varias veces con contidos diferentes
  74. "Demographic Statistics of Iraq (2009)". Central Statistical Government of Iraq. Arquivado dende o orixinal o 05 de marzo de 2014. Consultado o 5 de marzo de 2014. 
  75. A provincia de Bagdad está dividida en nove distritos, administrada polo Municipio Metropolitano de Bagdad. os distritos distribúense en 89 concellos veciñais.
  76. Hai moitas disputas sobre a zona (urbana) da cidade de Bagdad. A cidade de Bagdad ten o status especial de provincia. A información demográfica comunicada á cidade propiamente dita é inexistente ou as estimacións e as proxeccións non son concluíntes. O municipio metropolitano de Bagdad é unha cidade "distrito federal - provincia". É semellante ao caso da gobernación do Cairo.
  77. "Chennai: India Smart Cities Challenge". Official website of Smart Cities Challenge, India. Consultado o 2016-07-19. [Ligazón morta]
  78. A cidade de Chennai está rexida pola corporación de Chennai, dividíndose en tres rexións: quince distritos: norte (Tiruvottiyur, Manali, Madhavaram, Tondiarpet e Royapuram), sur (Valasaravakkam, Alandur, Adyar, Perungudi e Sholinganallur) e central (Thiru-Vi-Ka Nagar, Ambattur, Anna Nagar, Teynampet e Kodambakkam), que abrangue 200 barrios. Do total da superficie terrestre, as reservas forestais abarcan 2,71 km2 e concéntranse na rexión do Parque Nacional Guindy e arredores, un dos poucos parques nacionais do mundo situados dentro dunha cidade.
  79. "Expanded Chennai Corporationto be divided into 3 regions". The Hindu. Arquivado dende o orixinal o 16 de outubro de 2015. Consultado o 22 March 2014. 
  80. "Composition of Population (2012)" (PDF). Arriyadh Development Authority. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 23 de agosto de 2013. Consultado o 4 March 2014. 
  81. Riad divídese en 15 concellos ramificados, ademais do Barrio Diplomático. Cada municipio ramificado á súa vez contén varios distritos, que suman máis de 130 en total, aínda que algúns distritos están divididos entre máis dun municipio ramificado. Os municipios ramificados son Al-Shemaysi, Irqah, Al-Ma'athar, Al-Olayya, Al-Aziziyya, Al-Malaz, Al-Selayy, Nemar, Al-Neseem, Al-Shifa, Al-'Urayja, Al-Bat 'ha, Al-Ha'ir, Al-Rawdha e Al-Shimal ("o Norte").
  82. Arriyadh Development Authority (Investment_Arriyadh_2013)
  83. 83,0 83,1 "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2016" (en Portuguese). IBGE. Consultado o 12 de decembro de 2016.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "brazil2" está definido varias veces con contidos diferentes
  84. "Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (2013)". Arquivado dende o orixinal o 10 de outubro de 2012. Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  85. "西安市2015年国民经济和社会发展统计公报". www.xatj.gov.cn. Arquivado dende o orixinal o 04 de xuño de 2016. Consultado o 2016-05-12. 
  86. A cidade subprovincial de Xi'an ten xurisdición directa sobre 9 distritos (区 qu) e 4 condados (县 xian). A cidade propiamente dita baseada nos distritos de Xīnchéng, Bēilín e Liánhú considerados "distritos principais" + suburbios internos (distritos): Bàqiáo, Wèiyāng e Yàntǎ.
  87. "Suzhou (Statistics 2013)" (PDF). Sztjj.gov.cn. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 19 de abril de 2014. Consultado o 20 April 2014. 
  88. A cidade propiamente dita baséase nos distritos de Gūsū, Wúzhōng, Sūzhōu Gōngyèyuán (Parque Industrial), Xiàngchéng e Sūzhōu Gāo Xīnjìshù Chǎnyè Kāifāqū (Distrito Novo)
  89. Sztjj.gov.cn
  90. "Greater Mumbai (Maharashtra, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 de xullo de 2016. 
  91. "Demographics: Surat Municipal Corporation". Arquivado dende o orixinal o 04 de abril de 2009. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  92. 92,0 92,1 "Table 1 Population by sex, household type and household by type, average size of private household by region and area: 2010". Statistic tables, NSO website. National Statistics Office. Arquivado dende o orixinal o 23 de maio de 2013. Consultado o 18 de setembro de 2012.  Erro no código da cita: Etiqueta <ref> non válida; o nome "2010 census 1" está definido varias veces con contidos diferentes
  93. Bangkok está dividido en 50 distritos (khet เขต, ás veces tamén chamado erroneamente amphoe อำเภอ como nas outras provincias, derivado de Pali khetta, asociado ao sánscrito kṣetra), que se subdividen ademais en 169 khwaeng แขวง, aproximadamente equivalente a tambon ตำบล nas outras provincias.
  94. "Chile – Santiago (Census 2012)". Arquivado dende o orixinal o 02 de marzo de 2014. Consultado o 1 de marzo de2014. 
  95. A provincia de Santiago divídese en trinta e dous distritos, administrados polo municipio metropolitano de Santiago. Pero o distrito de Lo Barnechea é rural (montañoso) e non forma parte da cidade propiamente dita. Xeralmente considérase que a cidade propiamente dita (área urbana) de Santiago está formada por trinta e un distritos (provincia de Santiago), o distrito de Puente Alto (provincia da Cordilleira) e o distrito de San Bernardo (provincia de Maipo).
  96. 96,0 96,1 "Population & Land Area (Mid-Year Estimates)". Statistics Singapore. Arquivado dende o orixinal o 29 de novembro de 2015. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  97. "现将汕头市2010年第六次全国人口普查分区县常住人口[2]数据公布如下:". 汕头市2010年第六次全国人口普查 主要数据公报[1]. Arquivado dende o orixinal o 24 de abril de 2014. Consultado o 30 January 2014. 
  98. Rosstat. Оценка численности постоянного населения на 1 января 2017 г. Arquivado 05 de xuño de 2019 en Wayback Machine. (en ruso)
  99. "黑龙江省2010年第六次全国人口普查主要数据公报". National Bureau of Statistics of the People's Republic of China. Consultado o 3 February 2014. 
  100. All city proper districts except Sōngběi; namely Dàolǐ, Nángǎng, Dàowài, Píngfáng, Xiāngfang; see Harbin#Administrative divisions
  101. "中国年鉴信息网--中国规模最大、实力最强的研究报告提供商!". Harbin Yearbook. China Yearbook. Arquivado dende o orixinal o 06 de maio de 2016. Consultado o 3 de febreiro de 2014. 
  102. Pinda, Mizengo Peter. "Welcome to the 2012 Tanzania Population and Housing Census WebPage.". Census General Report (pdf); available by clicking “Population Distribution by Administrative Units”. National Bureau of Statistics of Tanzania. Arquivado dende o orixinal o 05 de xaneiro de 2014. Consultado o 28 de decembro de 2013. 
  103. Dar es Salaam divídese en cinco distritos, gobernados como consellos municipais, polo que todos os barrios ou distritos da cidade están afiliados a eles.
  104. "TANZANIA:Administrative Division". Arquivado dende o orixinal o 04 de maio de 2015. Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  105. Yangon é administrado polo Comité de Desenvolvemento da Cidade de Yangon (YCDC). A cidade propiamente dita está dividida en catro distritos: distrito occidental, distrito oriental, distrito sur e distrito norte. Os distritos xuntos teñen un total de 33 concellos.
  106. Third Regional EST Forum, Presentation of Myanmar. Retrieved 11 de marzo de 2014.
  107. 107,0 107,1 107,2 107,3 "Census (2011)". Statistics South Africa. Consultado o 23 de marzo deh 2014. 
  108. "Presentation". District Autonome D'Abidjan. Arquivado dende o orixinal o 21 de marzo de 2014. Consultado o 17 de marzo de 2014. 
  109. "Estimated Population by Governorate". CAPMAS. Arquivado dende o orixinal o 31 de decembro de 2013. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  110. "Egypt: Administrative Units". GeoHive. Arquivado dende o orixinal o 16 de xaneiro de 2012. Consultado o 4 de marzo de 2014. 
  111. A cidade de Alexandría ten unha superficie de aproximadamente 400 quilómetros cadrados. Funcionarios exipcios proporcionan información a nivel de gobernación. No caso da "cidade propiamente dita" proporciona información a intervalos de moitos anos. É imposible avaliar a poboación (oficial) reportada na zona da propia cidade.
  112. "Kolkata (West Bengal, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 de xullo de 2016. 
  113. "Turkey: Ankara City". citypopulation.de. Consultado o 25 de outubro de 2015. 
  114. A provincia de Ancara divídese en vinte e cinco distritos, administrados polo municipio metropolitano de Ancara. Xeralmente considérase que a cidade propiamente dita (área urbana) de Ancara está formada por oito distritos (Sincan, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören, Pursaklar, Altındağ, Mamak, Çankaya). Aquí, o distrito de Gölbaşı está excluído porque é rural.
  115. O distrito de Yenimahalle, cuxa área non está dada por citypopulation.de, abrangue 274 km2
  116. "Districts of Turkey". statoids. Consultado o 25 de outubro de 2015. 
  117. "Roma in cifre. 2017". Roma. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 12 de setembro de 2019. Consultado o 3 October 2018. 
  118. "EGYPT: Greater Cairo (2006)". citypopulation.de. Consultado o 20 de febreiro de 2014. 
  119. Todos os distritos que figuran no Gran Cairo e son contiguos; nomeadamente Ad-Duqī, Al-Ahrām; Al-'Ajūzah; Al-Badrashayn; Al-Ḥawāmidiyah; Al-Jīzah; Al-Jīzah; Al-'Umrāniyah; Al-Warrāq; Awsīm; Būlāq al-Dakrūr; Imbābah; Kirdāsah.
  120. Zhengzhou#Administration and demography (Censo 2010)
  121. A cidade propiamente dita baséase nos distritos de Zhōngyuán, Èrqī, Guǎnchéng Huízú, Jīnshuǐ e Huìjì
  122. "Census Estimates (2016)". United States Census Bureau. Arquivado dende o orixinal o 12 de setembro de 2019. Consultado o 25 May 2017. 
  123. A cidade de Los Angeles esta dividida en 80 distritos e barrios.
  124. "TAIWAN: Administrative Division (Censo 2013)". CityPopulation.De. Consultado o 23 de marzo de 2014. 
  125. "New Taipei City". New Taipei City Government. Arquivado dende o orixinal o 09 de xullo de 2012. Consultado o 18 de outubro de 2011. 
  126. "Berlins Einwohnerzahl wächst 2016 weiter" (PDF). Statistics Agency Berlin-Brandenburg. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 24 de febreiro de 2017. Consultado o 24 de febreiro de 2017. 
  127. 127,0 127,1 "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 04 de marzo de 2016. Consultado o 2016-02-13. , Retrieved 1 de xullo de 2013.
  128. "Xiamen (Sub-provincial city, Fujian)". citypopulation.de. 1 de novembro de 2010. Consultado o 4 de marzo de 2014. 
  129. "Saudi Census-2010". Central Departament of Statistics Saudi Government. Arquivado dende o orixinal o 01 de decembro de 2013. Consultado o 4 de marzo de 2014. 
  130. "Area and Population". Jeddah Municipality. Arquivado dende o orixinal o 21 de abril de 2014. Consultado o 4 de marzo de 2014. 
  131. "Afghanistan (2013)". GeoHive. Arquivado dende o orixinal o 06 de agosto de 2014. Consultado o 21 de marzo de 2014. 
  132. "Morocco: Grand Casablanca - Settat". citypopulation.de. (as of 2014-09-01). Consultado o 2018-07-03. 
  133. "合肥市2010年第六次全国人口普查主要数据公报: 合肥市2010年第六次全国人口普查主要数据公 报[1]". Baidu. Consultado o 15 de febreiro de 2014. 
  134. A cidade de prefectura de Hefei administra 9 divisións a nivel de condado, incluíndo 4 distritos, 1 cidade ondado e 4 condados. A cidade propiamente dita baséase nos distritos de Luyang, Yaohai, Shushan e Baohe considerados "distritos centrais".
  135. United Nations Statistics Division; Preliminary results of the 2008 Census of Population of the Democratic People’s Republic of Korea conducted on 1–15 de outubro de 2008 (pdf-file) Arquivado 25 de marzo de 2009 en Wayback Machine. Retrieved on 1 de marzo de 2009.
  136. "PYONGYANG". Arquivado dende o orixinal o 17 de xullo de 2014. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  137. "Municipal Register: Last data published: Population at 1st January (2013)". Instituto Nacional de Estadística (INE – Spain). Arquivado dende o orixinal o 08 de decembro de 2013. Consultado o 3 de marzo de 2014. 
  138. "Kenya (Census 2009)". Geohive. Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2014. Consultado o 3 March 2014. 
  139. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 14 de marzo de 2014. Consultado o 2014-03-14. 
  140. "Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda: July 2013" (PDF). Central Statistical Agency – CSA. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 23 de setembro de 2015. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  141. "based on the districts of Akaki Kaliti-Sub City, Nefas Silk-Lafto-Sub City, Kolfe Keraniyo-Sub City, Gulele-Sub City, Lideta-Sub City, Kirkos-Sub City, Arada-Sub City, Addis Ketema-Sub City, Yeka-Sub City, Bole-Sub City considered "districts"". Arquivado dende o orixinal o 14 de febreiro de 2014. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  142. "Argentina: Provinces and Agglomerations". citypopulation.de. Consultado o 20 de outubro de 2015. 
  143. "1103-浙江省温州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报: 温州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报". Baidu. Consultado o 3 de marzo de2014. 
  144. Baseada nos seguintes distritos: Lucheng, Longwan, Ouhai; ver Administración
  145. "Copia arquivada" 연령별 인구현황 [Population by Age]. egov.go.kr. Arquivado dende o orixinal o 29 de novembro de 2014. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  146. 146,0 146,1 https://population.un.org/wup/Publications /Files/WUP2018-Highlights.pdf
  147. "Demographia World Urban Areas, 15th Annual Edition" (PDF). Demographia. April 2019. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 7 February 2020. Consultado o 13 de febreiro de 2016. 
  148. 148,0 148,1 148,2 148,3 148,4 148,5 "Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas" (PDF). Statistics Bureau of Japan. p. 21. Consultado o 26 November 2013. 
  149. "Provisional Population Totals" (PDF). Ministry of Statistics and Programme Implementation. 2011. Consultado o 4 de febreiro de 2020. 
  150. 150,0 150,1 Sharma, Shantanu Nandan (17 de febreiro de 2019). "Delhi could be the world's most populous city by 2028. But is it really prepared?" – vía The Economic Times. 
  151. "São Paulo (Metropolitan Area, Metropolitan Areas, Brazil) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  152. 152,0 152,1 152,2 152,3 "Censo de Población y Vivienda 2020 - SCITEL" (en castelán). INEGI. Consultado o 26 de xaneiro de 2021. 
  153. 153,0 153,1 "Delimitation of Mexico's Metropolitan Areas 2015" (en castelán). CONAPO. Consultado o 29 de decembro de 2020. 
  154. "الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء". www.capmas.gov.eg. Arquivado dende o orixinal o 1 de outubro de 2018. Consultado o 27 de outubro de 2018. 
  155. "Maharashtra (India): Districts, Cities, Towns and Outgrowth Wards – Population Statistics in Maps and Charts". Arquivado dende o orixinal o 6 de outubro de 2014. 
  156. "Comprehensive Mobility Plan (CMP) for Greater Mumbai" (PDF). portal.mcgm.gov.in. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 08 de xuño de 2020. Consultado o 2020-03-12. 
  157. "Mumbai Metropolitan Region Development Authority - About MMR". mmrda.maharashtra.gov.in. Arquivado dende o orixinal o 26 de decembro de 2018. Consultado o 15 de maio de 2021. 
  158. "Population & Housing Census-2011" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. p. 41. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 08 de decembro de 2015. Consultado o 15 de decembro de 2015 archive-url=https://web.archive.org/web/20151208044832/http://www.bbs.gov.bd/WebTestApplication/userfiles/Image/National%20Reports/Union%20Statistics.pdf. 
  159. 159,0 159,1 159,2 159,3 159,4 159,5 159,6 "Annual Estimates of the Resident Population for Incorporated Places of 50,000 or More, Ranked by 1 de xullo de 2018 Population: 1 de abril de 2010 ao 1 de xullo de 2018". United States Census Bureau, Population Division. Arquivado dende o orixinal o 13 de febreiro de 2020. Consultado o 23 de maio de 2019. 
  160. "New York - Newark - Jersey City (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  161. "Many countries have two or more capital cities: How about designating Karachi as Pakistan’s second capital?". The News International. 13 de setembro de 2019. 
  162. "DISTRICT WISE CENSUS RESULTS CENSUS 2017" (PDF). www.pbscensus.gov.pk. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 29 de agosto de 2017. Consultado o 2017-09-03. 
  163. "City District Karachi at a glance | Pakistan Bureau of Statistics". www.pbs.gov.pk. 
  164. "Argentina: Provinces and Agglomerations". citypopulation.de. Consultado o 20 de outubro de2015. 
  165. "Región Metropolitana" (PDF). National Institute of Statistics and Census of Argentina. 2015. Consultado o 11 de abril de 2020. 
  166. 2015年重庆常住人口3016.55万人 继续保持增长态势 [In 2015, Chongqing's resident population of 30,165,500 people continued to grow] (en chinés). Chongqing News. 28 de xaneiro de 2016. Arquivado dende o orixinal o 29 de xaneiro de 2016. Consultado o 2016-02-13. 
  167. "Kolkata (West Bengal, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 de xullo de 2016. 
  168. "Responses to Information Requests - Immigration and Refugee Board of Canada". www.justice.gov. Consultado o 2020-03-12. 
  169. "..::Kolkata Metropolitan Development Authority::..". kmdaonline.org. Arquivado dende o orixinal o 01 de marzo de 2020. Consultado o 15 de maio de 2021. 
  170. 170,0 170,1 "Metro Lagos (Nigeria): Local Government Areas - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  171. "Rio de Janeiro (Metropolitan Area, Metropolitan Areas, Brazil) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  172. "Evenements: "Avec une population de 9,5 millions, Kinshasa est la troisième plus grande ville sur le continent africain, de taille égale à Johannesburg. Le Kinois (habitants de Kinshasa) sont connus pour leur sens de l'humour, leur musique et leur amour pour la danse."(2013)". Ville de Kinshasa. Arquivado dende o orixinal o 27 de outubro de 2001. Consultado o 27 October 2001. 
  173. "Los Angeles - Long Beach - Anaheim (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  174. "RUSSIA: Moscow". Arquivado dende o orixinal o 05 de xuño de 2019. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  175. Moscow metropolitan area
  176. "Provisional Population Totals, Census of India 2011; Cities having population 1 lakh and above" (PDF). Office of the Registrar General & Census Commissioner, India. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 7 de maio de2012. Consultado o 26 de marzo de 2012. 
  177. "INSEE official estimated population by department and region as of 1 de xaneiro de 2019". 22 de xaneiro de 2019. Arquivado dende o orixinal o 21 de abril de 2017. Consultado o 4 de abril de 2017. 
  178. 178,0 178,1 178,2 "Metropolitan Area Populations". Eurostat. 18 de xuño de 2019. Consultado o 4 de decembro de 2019. 
  179. "Estimaciones y proyecciones de hogares y viviendas". DANE (2014). Arquivado dende o orixinal o 02 de febreiro de 2016. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  180. https://www.dane.gov.co/index.php/estadisticas-por-tema/demografia-y-poblacion/proyecciones-de-poblacion
  181. 181,0 181,1 Indonesia: Administrative Division. "Regencies, Cities and Districts – Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. Consultado o 14 de xaneiro de 2016. 
  182. 182,0 182,1 "Jabodetabekpunjur". perkotaan.bpiw.pu.go.id. Ministry of Public Works and People's Housing. Consultado o 22 de febreiro de 2020. 
  183. "Chennai: India Smart Cities Challenge". Official website of Smart Cities Challenge, India. Consultado o 2016-07-19. [Ligazón morta]
  184. "Expanded Chennai Corporationto be divided into 3 regions". The Hindu. Consultado o 22 de marzo de 2014. 
  185. "PERU: Lima population". La Republica. 
  186. "Lima Metropolitan Area (Peru): Municipal Districts - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  187. "Thailand: Division (Planning Regions and Provinces) - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  188. Nantasenamat, Pranee. "Bangkok Metropolitan area, Thailand". International Urban Development Association (INTA). Arquivado dende o orixinal (Interview) o 03 de xuño de 2019. Consultado o 3 de xuño de 2019. 
  189. "2016년 5월 행정자치부 주민등록 인구통계". Arquivado dende o orixinal o 3 de marzo de 2011. 
  190. ???? : ???? ???? archive-url=https://web.archive.org/web/20110303195830/http://rcps.egov.go.kr:8081/jsp/stat/ppl_stat_jf.jsp (en coreano). Ministry of Government Administration and Home Affairs. Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2011. Consultado o 4 de abril de 2015. 
  191. "Hyderabad (Andhra Pradesh, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 de xullo de 2016. 
  192. "Population Estimates for UK, England and Wales, Scotland and Northern Ireland". Office for National Statistics. 28 de xuño de 2018. Consultado o 16 de agosto de 2018. 
  193. "IRAN: Tehran City (Census 2016-09-24)". CITY POPULATION.DE. Consultado o 25 de febreiro de 2014. 
  194. "About Teheran". Tehran Municipality. Arquivado dende o orixinal o 19 de febreiro de 2014. Consultado o 25 de febreiro de 2014. 
  195. "Chicago - Naperville - Elgin (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  196. "Census (2014)". Nanjing Municipal Bureru Statistucs. Arquivado dende o orixinal o 03 de febreiro de 2015. Consultado o 19 de xaneiro de 2015. 
  197. 197,0 197,1 "Luanda (Province, Angola) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  198. "Approval for Ahmedabad Metro Rail Project Phase-1". Press Information Bureau. 18 de outubro de 2014. Consultado o 11 de abril de 2020. 
  199. {{cite web|url=http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/info-terkini/19463-unjuran-populasi-penduduk-2015.html%7Ctitle=Population[Ligazón morta] by States and Ethnic Group|publisher=Department of Information, Ministry of Communications and Multimedia, Malaysia|year=2015|access-date=12 de febreiro de 2015|archive-url=https://web.archive.org/web/20160212125740/http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/info-terkini/19463-unjuran-populasi-penduduk-2015.html%7Carchive-date%3D12 de febreiro de 2016}
  200. 200,0 200,1 "KL on track to megacity status". Focus Malaysia. Arquivado dende o orixinal o 19 de decembro de 2014. Consultado o 30 de abril de 2015. 
  201. "Hong Kong Statistics". Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  202. "Hong Kong Geographic" (PDF). The Government of the Hong Kong Special Administration Region. Consultado o 10 de marzo de 2014. 
  203. "Composition of Population (2012)" (PDF). Arriyadh Development Authority. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 23 de agosto de 2013. Consultado o 4 de marzo de 2014. 
  204. 204,0 204,1 "Iraq: Governorates, Major Cities & Urban Centers - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information". www.citypopulation.de. 
  205. 205,0 205,1 "Chile: Administrative Division (Provinces and Municipalities) - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  206. 206,0 206,1 "Región Metropolitana de Santiago (Chile): Provinces & Places - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  207. 207,0 207,1 "Statistics for Surat Municipal Corporation". Official website of Surat Municipal Corporation. Arquivado dende o orixinal o 15 September 2015. Consultado o 4 June 2015. 
  208. "Madrid (Spain): Province & Municipalities - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  209. "Maharashtra (India): Districts, Cities and Towns - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  210. 210,0 210,1 "Pune Metropolitan Region Development Authority – PMRDA". www.pmrda.gov.in. Arquivado dende o orixinal o 26 de abril de 2018. Consultado o 25 April 2018. 
  211. 211,0 211,1 "Houston - The Woodlands - Sugar Land (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  212. 212,0 212,1 "Dallas - Fort Worth - Arlington (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  213. "Census Profile, 2016 Census". www12.statcan.gc.ca. Statistics Canada. 
  214. "Population and dwelling counts, for Canada and census subdivisions (municipalities), 2011 and 2006 censuses". Statistics Canada. 8 February 2012. Consultado o 2012-02-08. 
  215. 215,0 215,1 "Population and dwelling counts, for census metropolitan areas and census agglomerations, 2016 and 2011 censuses (table). 2016 Census.". Statistics Canada. Consultado o 19 February 2017. 
  216. Municipal Register of Spain 2018. National Statistics Institute.
  217. Population on 1 January by broad age group, sex and metropolitan regions Arquivado 22 August 2016 en Wayback Machine. - Eurostat, 2017
  218. "Washington - Arlington - Alexandria (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de.