Lista de cidades do mundo por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista das maiores cidades do mundo, por poboación:

Ranq. Cidade Imaxe Poboación Definición Total
superficie (km²)
Poboación
densidade (/km²)
País
1 Chongqing SkylineOfChongqing.jpg 700730165500000000030.165.500[1] Municipio 82.403[2] 366 Flag of the People's Republic of China.svg China
2 Shanghai PudongSkyline-pjt (cropped).jpg 700724183300000000024.183.300[3] Municipio 6.340´5[4] 3.814 Flag of the People's Republic of China.svg China
3 Pequín View of Beijing.jpg 21.707.000[5] Municipio 16.411[2] 1.267 Flag of the People's Republic of China.svg China
4 Istanbul Halic.png 15.029.231[6] Municipio metropolitano 620´29[7] 24.231 Turquía Turquía
5 Karachi Karachi downtown.jpeg 14.910.352[8] Cidade[9] 3.780 3.944 Flag of Pakistan.svg Paquistán
6 Dacca GulshanDhaka.jpg 14.399.000}}[10] Cidade 337´54[11] 42.659 Flag of Bangladesh.svg Bangladesh
7 Cantón (Guangzhou) Guangzhou skyline.jpg 13.081.000[12] Cidade (subprovincial) 7.434[12] 1.760 Flag of the People's Republic of China.svg China
8 Shenzhen Shenzhen CBD and River.jpg 12.528.300[13] Cidade (subprovincial) 1.992[14] 6.889 Flag of the People's Republic of China.svg China
9 Bombai Mumbai Downtown.jpg 12.442.373[15] Cidade[16] 437´71[17] 28.426 India India
10 Moscova Moscow-City (36211143494).jpg 13.200.000[18] Cidade federal[19][20] 2.511[21] 5.256 Rusia Rusia
11 São Paulo MarginalPinheiros.jpg 12.038.000[22] Municipio[23] 1.081´05 11.199 Flag of Brazil.svg Brasil
12 Kinshasa Kinshasa-Gombe, from CCIC.JPG 11.462.000[24][25] Provincia cidade[26] 473´73[27] 24.195 República Democrática do Congo R.D. do Congo
13 Tianjin 炫彩津门99海河夜景.jpg 11.249.000[12] Municipio 11.920[28] 944 Flag of the People's Republic of China.svg China
14 Lahore Kalma Underpass1.jpg 11.126.000[8] Metropolitan area 502´55[24] 22.139 Flag of Pakistan.svg Paquistán
15 Delhi Smog in Dehli edited.jpg 11.034.555[29] Territorio da Unión 461´83 23.893 India India
16 Iacarta Jakarta City Skyline.jpg 10.624.000[30] Rexión especial da capital[31] 661´50 16.060 Flag of Indonesia.svg Indonesia
17 Dongguan Dongguan -03.jpg 10.615.000[32] Cidade 2.460 4.315 Flag of the People's Republic of China.svg China
18 Seúl View of YangJe-Cheon.jpg 9.806.000[33] Cidade especial 605´25[34] 16.202 Flag of South Korea.svg Corea do Sur
19 Foshan Downtown of Guicheng.jpg 9.279.000[35][36] Cidade 3.797[37] 2.444 Flag of the People's Republic of China.svg China
20 Toquio Skyscrapers of Shinjuku 2009 January (revised).jpg 9.273.000[38] Metropolis 626´99[38] 14.790 Flag of Japan.svg Xapón
21 Chengdu Jiuyanqiao.jpg 9.012.000[12] Cidade (subprovincial) 14.312[12] 630 Flag of the People's Republic of China.svg China
22 Lima City of Lima, Peru.jpg 8.894.000[39] Cidade[40] 2.672 3.329 Flag of Peru.svg Perú
23 Cidade de México Ciudad.de.Mexico.City.Distrito.Federal.DF.Paseo.Reforma.Skyline.jpg 8.875.000[41] Cidade capital 607´22[42] 14.616 Flag of Mexico.svg México
24 Londres Canary Wharf Skyline 2, London UK - Oct 2012.jpg 8.825.001[43] Cidade capital[44] 1.572 5.614 Reino Unido Reino Unido
25 Teherán Towers in Tehran City at night.jpg 8.694.000[45] Cidade[46] 574´13[47] 15.143 Flag of Iran.svg Irán
26 Nova York Above Gotham.jpg 8.622.698[48] Cidade[49] 786´30 10.966 Estados Unidos de América Estados Unidos
27 Bangalore UB City.jpg 8.443.675[50] Cidade 709 11.909 India India
28 Shenyang Shenyang Qingnian Street.JPG 8.106.171[51] Cidade 12.980 625 Flag of the People's Republic of China.svg China
29 Wuhan WuhanSkyline.jpg 8.035.000[52] Cidade (subprovincial)[53] 8.494[54] 946 Flag of the People's Republic of China.svg China
30 Bogotá Centro-Internacional-Bogotá.jpg 7.963.000}}[55] Distrito Capital[56] 42826[57][58] ´18.594 Flag of Colombia.svg Colombia
31 O Cairo Kairo 001.jpg 7.601.018[59] Cidade[60] 302´56[61] 25.582 Exipto Exipto
32 Ningbo Juncture of three main rivers in Ningbo China.jpg 7.605.689[62] Cidade (subprovincial) 9.816´23 775 Flag of the People's Republic of China.svg China
33 Cidade Ho Chi Minh Một khúc sông Sài Gòn.JPG 7.431.000}}[63] Cidade 453´60[63] 16.382 Modelo:VIE
34 Nanjing Nanjingpanorama001.jpg 70067260000000000007.260.000[64] Cidade (subprovincial) 6.582 1.103 Flag of the People's Republic of China.svg China
35 Hong Kong Hong Kong view from The Peak 01.jpg 7.298.600}}[65] Rexión administrativa especial[66] 1.104´43[67] 6.608 Flag of the People's Republic of China.svg China
36 Hanoi Hanoi Cityscape.jpg 7.232.700[63] Municipio-provincia metropolitana 3.324´5[63] 2.176 Modelo:VIE
37 Changsha Furong square, changsha.JPG 70067044118000000007.044.118[68] City[69] 700411819000000000011.819 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
38 Hangzhou Hangzhou-yellow-dragon-stad.jpg 70067035000000000007.035.000[70] City (sub-provincial) 700485083000000000085.083[70] Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
39 Ahmedabad Amdavad Aerial.jpg 70067021000000000007.021.000[71] City 700435121000000000035.121 Modelo:Pop density India India
40 Hyderabad MindSpace campus in Hyderabad, India.jpg 70006993000000000006,993,262[72] City 700465175000000000065.175[73] Modelo:Pop density India India
41 Baghdad Haifa street, as seen from the medical city hospital across the tigres.jpg 70066793000000000006.793.000[74] Metropolis[75] 700442453000000000042.453[76] Modelo:Pop density Flag of Iraq.svg Iraq
42 Chennai The first Hyatt Hotel in South India.jpg 70066727000000000006.727.000[77] Municipal corporation[78] 700442651000000000042.651[79] Modelo:Pop density India India
43 Riyadh Riyadh North Skyline .jpg 70066694000000000006.694.000[80] City[81] 700441097000000000041.097[82] Modelo:Pop density Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita
44 Rio de Janeiro Vista aérea Centro do Rio de Janeiro RJ.jpg 70066520000000000006.520.000[83] Municipality 700475144000000000075.144[84] Modelo:Pop density Flag of Brazil.svg Brasil
45 Xi'an 1 xian china wild goose pagoda view.JPG 70066220000000000006.220.000[85] City (sub-provincial)[86] 700410135000000000010.135 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
46 Suzhou Gate of the Orient 东方之门 dong fang zhi men Suzhou photo Christian Gänshirt 2015.JPG 70065983000000000005.983.000[87] City[88] 70038488000000000008.488[89] Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
47 Surat GauravPath1.jpg 70065868000000000005.868.000[90] City 700421020000000000021.020[91] Modelo:Pop density India India
48 Bangkok The Baiyoke Tower II in Bangkok, Thailand.jpg 70065782000000000005.782.000[92] Special administrative area[93] 700476473000000000076.473 Modelo:Pop density Flag of Thailand.svg Tailandia
49 Santiago Santiago de Chile.jpg 70065561000000000005.561.000[94] City[95] 700459549000000000059.549 Modelo:Pop density Flag of Chile.svg Chile
50/51 Singapur Singapore CBD skyline from Esplanade at dusk.jpg 5.607.000[96] Cidade 602´75[96] Modelo:Pop density Flag of Singapore.svg Singapur
52 Shantou China-shantou03.jpg 70065391028000000005.391.028[97] City 7005206442000000000206.442 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
53 Saint Petersburg Poema u treh ozer.jpg 70065351000000000005.351.000[98] City 700446311000000000046.311[21] Modelo:Pop density Rusia Rusia
54 Harbin Kitayskaya Street.jpg 70065299000000000005.299.000[99][100] City (sub-provincial) 700461431000000000061.431[101] Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
55 Dar es Salaam Dar Es Salaam Waterfront (34472394020).jpg 70065257000000000005.257.000[102] City[103] 700433052000000000033.052[104] Modelo:Pop density Tanzania Tanzania
56 Yangon Downtown Yangon (2006).jpg 5.214.000[24] Metropolitan municipality-province[105] 598´75[106] Modelo:Pop density Flag of Malaysia.svg Malaisia
57 Johannesburg Johannesburg CBD.jpg 70064949000000000004.949.000[107] Metropolitan municipality 700443284000000000043.284 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
58 Abidjan Plateau Centre-est.jpg 70064765000000000004.765.000[24] Department/city district 70032119000000000002.119[108] Modelo:Pop density Costa do Marfil Costa do Marfil
59 Alexandría Alexandria - Egypt.jpg 70064616625000000004.616.625[109] Governorate 70032300000000000002.300[110][111] Modelo:Pop density Exipto Exipto
60 Kolkata Calcutta skyline.jpg 70064496694000000004.496.694[112] Municipal corporation 7002185000000000000185 Modelo:Pop density India India
61 Ankara Ankara and mosque wza.jpg 70064470800000000004.470.800[113] Metropolitan municipality-province[114] 7005191092000000000191.092[115][116] Modelo:Pop density Turquía Turquía
62 Rome Capital Roma dall'aereo.JPG 70064353738000000004.353.738[117] Metropolitan City 70035363000000000005.363 Modelo:Pop density Italia Italia
63 Giza Giza Traffic.JPG 70064239988000000004.239.988[118] Governorate[119] 700428908000000000028.908 Modelo:Pop density Exipto Exipto
64 Zhengzhou 河南艺术中心.png 70064122087000000004.122.087[120] City (sub-provincial)[121] 7005101566000000000101.566 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
65 Los Angeles LA Skyline Mountains2.jpg 70063976322000000003.976.322[122] Municipality city[123] 7005121385000000000121.385 Modelo:Pop density Estados Unidos de América Estados Unidos
66 New Taipei City New Taipei City Hall 20131108.jpg 70063954929000000003.954.929[124] Special municipality 7005205257000000000205.257[125] Modelo:Pop density Flag of the Republic of China.svg Taiwán
67 Cape Town Central Cape Town.jpg 70063740026000000003.740.026[107] Metropolitan municipality 7005244497000000000244.497 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
68 Yokohama Minato Mirai In Blue.jpg 70063726167000000003.726.167[38] Designated city 700443749000000000043.749 Modelo:Pop density Flag of Japan.svg Xapón
69 Berlin Berlin Bezirk Mitte 949-831-(118).jpg 70063671000000000003.671.000[126] City state 700489175000000000089.175 Modelo:Pop density Alemaña Alemaña
70 Busan August Afternoon in Haeundae 2.jpg 70063590000000000003.590.000[127] Metropolitan city 700434749000000000034.749[127] Modelo:Pop density Flag of South Korea.svg Corea do Sur
71 Xiamen View of Urban Area of Amoy from Mount Riguangyan.jpg 70063531347000000003.531.347[128] City (sub-provincial) 70031699000000000001.699 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
72 Jeddah Jeddeh4.jpg 70063456259000000003.456.259[129] City 70031765000000000001.765[130] Modelo:Pop density Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita
73 Durban VWestDurban.jpg 70063442361000000003.442.361[107] Metropolitan municipality 7005229131000000000229.131 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
74 Kabul Kabul central buildings - panoramio.jpg 70063414100000000003.414.100[131] Municipality city 7002275000000000000275 Modelo:Pop density Flag of Afghanistan.svg Afganistán
75 Casablanca CasablancaFAR.jpg 70003359000000000003,359,818[132] Prefecture 7002230000000000000230 Modelo:Pop density Marrocos Marrocos
76 Hefei Hefei Street Scene.jpg 70063352076000000003.352.076[133] City[134] 700483852000000000083.852 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
77 Pyongyang 0322 Pyongyang Turm der Juche Idee Aussicht.jpg 70063255388000000003.255.388[135] Direct-controlled municipality 70032113000000000002.113[136] Modelo:Pop density Flag of North Korea.svg Corea do Norte
78 Madrid Madrid Cuatro Torres Business Area-2.jpg 70063207247000000003.207.247[137] Municipality city 700460577000000000060.577 Modelo:Pop density España España
79 Faisalabad Clock Tower Faisalabad by Usman Nadeem.jpg 70063203846000000003.203.846[8] City district 7002214000000000000214 Modelo:Pop density Flag of Pakistan.svg Paquistán
80 Ekurhuleni Germiston CBD.jpg 70063178470000000003.178.470[107] Metropolitan municipality 7005197531000000000197.531 Modelo:Pop density Sudáfrica Suráfrica
81 Nairobi NBO5.jpg 70063138369000000003.138.369[138] Capital district 70036949000000000006.949 Modelo:Pop density Quenia Kenya
82 Zhongshan Zhongshan City -02.jpg 70063121275000000003.121.275[139] City 7005178367000000000178.367 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
83 Pune 2 Pune Maharashtra India January 2014.jpg 70063115431000000003.115.431[71] Municipal corporation 700445069000000000045.069 Modelo:Pop density India India
84 Addis Ababa Addis Ababa City view.jpg 70063103673000000003.103.673[140] Metropolitan municipality-province[141] 700452699000000000052.699 Modelo:Pop density Etiopía Etiopía
85 Jaipur World Trade Park Jaipur in 2012.jpg 70063073350000000003.073.350[71] Municipal corporation 7002485000000000000485 Modelo:Pop density India India
86 Buenos Aires Buenos Aires - Puerto Madero 142.jpg 70003054000000000003,054,300[142] Federal district 7002203000000000000203 Modelo:Pop density Flag of Argentina.svg Arxentina
87 Wenzhou Vue générale de Wenzhou.JPG 70063039439000000003.039.439[143] City[144] 7005118788000000000118.788 Modelo:Pop density Flag of the People's Republic of China.svg China
88 Incheon Buildings in New Songdo City.jpg 70063002645000000003.002.645[145] Metropolitan city 700432855000000000032.855 Modelo:Pop density Flag of South Korea.svg Corea do Sur
  1. 2015年重庆常住人口3016.55万人 继续保持增长态势 [2016年重庆常住人口3670万人 继续保持增长态势] (en Chinese). Chongqing News. 28 de xaneiro de 2016. Arquivado dende o orixinal o 29 de xaneiro de 2016. Consultado o 2016-02-13. 
  2. 2,0 2,1 "Doing Business in China – Survey". Ministry of Commerce – People's Republic of China. Arquivado dende o orixinal o 5 de agosto de 2013. Consultado o 2013-08-05. 
  3. "2017年上海市国民经济运行情况 (Shanghai's National Economy in 2017)". 
  4. "Land Area". Basic Facts. Shanghai Municipal People's Government. Consultado o 19 de xullo de 2011. 
  5. "Beijing Municipal Bureau of Statistics and NBS Survey Office in Beijing" (en English). Beijing Bureau of Statistics. 25 Jan 2018. Arquivado dende o orixinal o 20 de marzo de 2018. Consultado o 3 de xuño de 2018. 
  6. "The Results of Address Based Population Registration System, 2017". Turkish Statistical Institute. 1 de febreiro de 2018. Consultado o 1 de febreiro de 2018. 
  7. http://citypopulation.de/
  8. 8,0 8,1 8,2 Pakistan Bureau of Statistics. "Population of Major Cities - Census 2017" (PDF). Arquivado dende o orixinal (PDF) o 2017-08-29. 
  9. "Town/District Maps". Urban Habitat. 
  10. "Dhaka (Bangladesh): City Districts and Subdistricts". 
  11. Brinkhoff, Thomas. "Bangladesh: Districts and Cities". CityPopulation. Consultado o 20 de outubro de 2015. 
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 12,4 http://citypopulation.de/China-UA.html
  13. "2017年深圳经济有质量稳定发展" [In 2017, Shenzhen economy will have stable quality and development] (en Chinese). Arquivado dende o orixinal o 23 de febreiro de 2018. Consultado o 23 February 2018. 
  14. "Shenzhen General Info". Shenzhen Government Online. Arquivado dende o orixinal o 25 May 2017. Consultado o 2018-07-03. 
  15. https://www.census2011.co.in/census/city/365-mumbai.html
  16. Mumbai City consists of two distinct regions: Mumbai City district (Island City) and Mumbai Suburban district (Western Suburban and Eastern Suburban), grouped into 24 wards, under the administration of Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC). The remaining area belongs to Defence, Mumbai Port Trust, Atomic Energy Commission and Borivali National Park, which are out of the jurisdiction of the BMC.
  17. "City Profile of Greater Mumbai" (PDF). Municipal Corporation of Greater Mumbai. Consultado o 24 de abril de 2018. 
  18. "RUSSIA: Moscow". 
  19. "Территориальное устройство". Moscow City Government. Arquivado dende o orixinal o 8 de xaneiro de 2013. 
  20. A cidade federal de Moscú está dividida en doce okrugs administrativos, que á súa vez se subdividen en distritos (raions).
  21. 21,0 21,1 "Ministry of Economic Development of the Russian Federation. Federal Registration, Cadastre&Cartography Service. Russia Landuse National Report 2008, p.187-188 (in Russian)" (PDF). Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  22. "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2016" (en Portuguese). IBGE. Consultado o 13 de decembro de 2016. 
  23. Administrativamente, o Municipio de São Paulo está dividido en 31 subprefecturas, cada unha dividido en 96 distritos. Localmente, os distritos poden conter un ou máis barrios. A cidade de São Paulo recoñece dez áreas xeográficas que se utilizan para referenciar lugares na cidade.
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 "Demographia World Urban Areas (2014)" (PDF). Demographia. Consultado o 17 de marzo de 2014. 
  25. "Evenements: "Avec une population de 9,5 millions, Kinshasa est la troisième plus grande ville sur le continent africain, de taille égale à Johannesburg. Le Kinois (habitants de Kinshasa) sont connus pour leur sens de l'humour, leur musique et leur amour pour la danse."(2013)". Ville de Kinshasa. Arquivado dende o orixinal o 27 de outubro de 2001. Consultado o 27 October 2001. 
  26. A provincia de Kinshasa está dividida en vinte e catro distritos, administrada polo Concello Metropolitano de Kinshasa. Pero os distritos (comunas) de Maluku e Nsele (N'Sele) son rurais e non son parte da cidade propiamente dita. A cidade propiamente dita (área urbana) de Kinshasa xeralmente considérase formada por vinte e dúas "comunas".
  27. Segundo a Constitución da República Democrática do Congo, a provincia de Kinshasa abarca 9.965´21 km². Maluku and N'Sele (superficie total 8.847´59 km²) son totalmente rurales, cunha densidade moi baixa.
  28. "CHINA: Administrative Division of Tianjin (天津市)". 
  29. https://www.census2011.co.in/census/metropolitan/50-delhi.html
  30. "Statistik Daerah Provinsi DKI Jakarta 2017". BPS Provinsi DKI Jakarta. Statistics Indonesia. Consultado o 23 de xaneiro de 2018. 
  31. "INDONESIA: Administrative Division". Consultado o 5 October 2014. 
  32. "China – Guangdong Province (2010)". GeoHive. Arquivado dende o orixinal o 14 de marzo de 2014. Consultado o 14 March 2014. 
  33. 2016년 5월 행정자치부 주민등록 인구통계 Arquivado 3 de marzo de 2011 en Wayback Machine.
  34. "Seoul Statistics (Land Area)". Seoul Metropolitan Government. 
  35. "佛山2010年第六次全国人口普查主要数据公报[1]". City of Foshan. Consultado o 30 January 2014. 
  36. Districts of Changcheng, Nanhai, Shunde; see Foshan#Administration
  37. "About Foshan". City of Foshan. Consultado o 11 de marzo de 2014. 
  38. 38,0 38,1 38,2 http://citypopulation.de/Japan-Cities.html
  39. "PERU: Lima population". La Republica. 
  40. A provincia de Lima está dividida en corenta e tres "distritos de Lima" que son administrados pola Municipalidade Metropolitana de Lima.
  41. "MEXICO: Mexico City (2014)". CityPopulation.De. Consultado o 15 de marzo de 2014. 
  42. Consejo Nacional de Población, México; Delimitación de las zonas metropolitanas de México 2005 Arquivado 2 de decembro de 2010 en Wayback Machine. Retrieved on 26 de novembro de 2010.
  43. "Population Estimates for UK, England and Wales, Scotland and Northern Ireland". Office for National Statistics. 28 de xuño de 2018. Consultado o 16 de agosto de 2018. 
  44. As 33 autoridades locais son os 32 concellos de Londres e a City of London Corporation.
  45. "IRAN: Tehran City (Census 2016-09-24)". CITY POPULATION.DE. Consultado o 25 de febreiro de 2014. 
  46. "TEHRAN: Administrative Districts". Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  47. "About Teheran". Tehran Municipality. Consultado o 25 de febreiro de 2014. 
  48. "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2017 - 2017 Population Estimates". United States Census Bureau. Consultado o 23 de marzo de 2018. 
  49. A cidade de Nova York componse de cinco municipios: Manhattan, o Bronx, Brooklyn, Queens e Staten Island.
  50. https://www.census2011.co.in/census/city/448-bangalore.html
  51. "2010年沈阳市第六次全国人口普查主要数据公报(Sixth National Population Census of the People's Republic of China". National Bureau of Statistics of China. Arquivado dende o orixinal o 03/06/2014. Consultado o 21/10/2018. 
  52. "武汉市2010年第六次全国人口普查主要数据公报--湖北省统计局 (Main Data from Wuhan 2010 Census)". Hubei Provincial Statistics Bureau. 9 de agosto de 2011. Arquivado dende o orixinal o 8 May 2014. Consultado o 26 de agosto de 2016. 
  53. The sub-provincial city of Wuhan has direct jurisdiction over 13 districts (eight urban/five rural). The city proper (urban) based on the districts of Jiang'an, Jianghan, Qiaokou, Hanyang, Wuchang and Qingshan considered "core districts" + Inner suburbs (districts): Hongshan, Dongxihu.
  54. Wuhan Statistical Yearbook 2010 Arquivado 5 de novembro de 2011 en Wayback Machine. p. 15
  55. "Estimaciones y proyecciones de hogares y viviendas". DANE (2014). Arquivado dende o orixinal o 2 de febreiro 2016. 
  56. O Distrito Capital de Bogotá está dividido en vinte distritos, administrados polo Concello Metropolitano de Bogotá.
  57. "Límites". Bogota Government Corporation. 
  58. O distrito de Sumapaz é completamente rural (sen servizos municipais) e non forma parte da cidade propiamente dita. A área era un importante sitio arelólico de peregrinación para os pobos indíxenas muisca nos tempos precolombinos e para visitar o parque nacional de Sumapaz. O distrito de Sumapaz representa o 0,1% da poboación (48% "área") do municipio de Bogotá.
  59. "Egypt". citypopulation.de. Consultado o 20 de outubro de 2015. 
  60. En abril de 2011, o primeiro ministro, Essam Sharaf, aboliu a gobernación de Helwan e volveu a incorporar o seu territorio á gobernación do Cairo. A superficie total da gobernación é de 3.085´1 quilómetros cadrados, a superficie da cidade é de 453 quilómetros cadrados, pero o goberno exipcio considerou que a gobernación do Cairo é que toda unha cidade e todas as estatísticas están relacionadas coa "gobernación".
  61. "EGYPT: Cairo". Consultado o 5 de outubro de 2014. 
  62. "Ningbo 2011 population report issued". Ningbo Municipal People's Government. Arquivado dende o orixinal o 8 de decembro de 2015. 
  63. 63,0 63,1 63,2 63,3 Statistical Handbook of Vietnam 2014 Arquivado 6 de xullo de 2015 en Wayback Machine., General Statistics Office Of Vietnam
  64. "Census (2014)". Nanjing Municipal Bureru Statistucs. Arquivado dende o orixinal o 03 de febreiro de 2015. Consultado o 19 de xaneiro de 2015. 
  65. "Hong Kong Statistics". Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  66. A única cidade legalmente definida en Hong Kong é a Cidade de Victoria pero case non cumpre ningunha función administrativa.
  67. "Hong Kong Geographic" (PDF). The Government of the Hong Kong Special Administration Region. Consultado o 10 de marzo de 2014. 
  68. Hunan Statistical Bureau (2011-5-13): Hunan Major data communique of National Census 2010 Arquivado 4 March 2016 en Wayback Machine.
  69. Based on the following districts: Furong, Tianxin, Yuelu, Kaifu, Yuhua; see Administration
  70. 70,0 70,1 杭州市 2010年国民经济和社会发展统计公报 (en Chinese). Hangzhou Municipal Statistic Bureau. 24 February 2011. Arquivado dende o orixinal o 3 September 2011. Consultado o 15 September 2011. 
  71. 71,0 71,1 71,2 "Cities having population 1 lakh and above" (PDF). censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. Consultado o 18 October 2011. 
  72. "Hyderabad (Andhra Pradesh, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 July 2016. 
  73. "Greater Hyderabad Municipal corporation 2010". GHMC. Arquivado dende o orixinal o 1 January 2016. Consultado o 4 December 2010. 
  74. "Demographic Statistics of Iraq (2009)". Central Statistical Government of Iraq. Arquivado dende o orixinal o 5 March 2014. Consultado o 5 March 2014. 
  75. The province of Baghdad is divided into nine district, administered by the Metropolitan Municipality of Baghdad. The districts are distributed into 89 Neighborhood Councils.
  76. There are many disputes about Baghdad city (urban) area. The city of Baghdad has the special status of provincial. The demographic information reported to the city proper are non-existent or are the estimates, projections inconclusive. The Metropolitan Municipality of Baghdad is a city "federal district – province". Is similar to the case of Cairo Governorate.
  77. "Chennai: India Smart Cities Challenge". Official website of Smart Cities Challenge, India. Consultado o 2016-07-19. [Ligazón morta]
  78. Chennai city is governed by the Chennai Corporation, dividing into three regions – fifteen districts: North (Tiruvottiyur, Manali, Madhavaram, Tondiarpet and Royapuram), South (Valasaravakkam, Alandur, Adyar, Perungudi and Sholinganallur) and Central (Thiru-Vi-Ka Nagar, Ambattur, Anna Nagar, Teynampet and Kodambakkam), which covers 200 wards. Of the total land area, reserved forests cover 2.71 km2 and is concentrated in and around the Guindy National Park region, one of the few national parks in the world located within a city.
  79. "Expanded Chennai Corporationto be divided into 3 regions". The Hindu. Consultado o 22 March 2014. 
  80. "Composition of Population (2012)" (PDF). Arriyadh Development Authority. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 23 August 2013. Consultado o 4 March 2014. 
  81. Riyadh is divided into 15 branch municipalities, in addition to the Diplomatic Quarter. Each branch municipality in turn contains several districts, amounting to over 130 in total, though some districts are divided between more than one branch municipality. The branch municipalities are Al-Shemaysi, Irqah, Al-Ma'athar, Al-Olayya, Al-Aziziyya, Al-Malaz, Al-Selayy, Nemar, Al-Neseem, Al-Shifa, Al-'Urayja, Al-Bat'ha, Al-Ha'ir, Al-Rawdha, and Al-Shimal ("the North").
  82. Arriyadh Development Authority (Investment_Arriyadh_2013)
  83. "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2016" (en Portuguese). IBGE. Consultado o 12 December 2016. 
  84. "Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (2013)". Arquivado dende o orixinal o 10 October 2012. Consultado o 5 October 2014. 
  85. "西安市2015年国民经济和社会发展统计公报". www.xatj.gov.cn. Arquivado dende o orixinal o 4 June 2016. Consultado o 2016-05-12. 
  86. The sub-provincial city of Xi'an has direct jurisdiction over 9 districts (区 qu) and 4 counties (县 xian). The city proper based on the districts of Xīnchéng, Bēilín and Liánhú considered "core districts" + Inner suburbs (districts): Bàqiáo, Wèiyāng and Yàntǎ.
  87. "Suzhou (Statistics 2013)" (PDF). Sztjj.gov.cn. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 19 April 2014. Consultado o 20 April 2014. 
  88. The city proper based on the districts of Gūsū, Wúzhōng, Sūzhōu Gōngyèyuán (Industrial Park), Xiàngchéng and Sūzhōu Gāo Xīnjìshù Chǎnyè Kāifāqū (New District)
  89. Sztjj.gov.cn
  90. "Greater Mumbai (Maharashtra, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 July 2016. 
  91. Demographics: Surat Municipal Corporation Arquivado 4 April 2009 en Wayback Machine.
  92. "Table 1 Population by sex, household type and household by type, average size of private household by region and area: 2010". Statistic tables, NSO website. National Statistics Office. Arquivado dende o orixinal o 23 May 2013. Consultado o 18 September 2012. 
  93. Bangkok is subdivided into 50 districts (khet เขต, also sometimes wrongly called amphoe อำเภอ as in the other provinces, derived from Pali khetta, cognate to Sanskrit kṣetra), which are further subdivided into 169 khwaeng แขวง, roughly equivalent to tambon ตำบล in the other provinces.
  94. "Chile – Santiago (Census 2012)". Arquivado dende o orixinal o 2 March 2014. Consultado o 1 March 2014. 
  95. The province of Santiago is divided into thirty-two districts, administered by the Metropolitan Municipality of Santiago. But the district of Lo Barnechea is rural (mountains) and is not part of the city proper. The city proper (urban area) of Santiago is generally considered to be formed by thirty-one districts (Province of Santiago), the district of Puente Alto (Province of Cordillera), and the district of San Bernardo (Province of Maipo).
  96. 96,0 96,1 "Population & Land Area (Mid-Year Estimates)". Statistics Singapore. Arquivado dende o orixinal o 29 de novembro de 2015. Consultado o 4 de decembro de 2015. 
  97. "现将汕头市2010年第六次全国人口普查分区县常住人口[2]数据公布如下:". 汕头市2010年第六次全国人口普查 主要数据公报[1]. Arquivado dende o orixinal o 24 April 2014. Consultado o 30 January 2014. 
  98. Rosstat. Оценка численности постоянного населения на 1 января 2017 г. (en ruso)
  99. "黑龙江省2010年第六次全国人口普查主要数据公报". National Bureau of Statistics of the People's Republic of China. Consultado o 3 February 2014. 
  100. All city proper districts except Sōngběi; namely Dàolǐ, Nángǎng, Dàowài, Píngfáng, Xiāngfang; see Harbin#Administrative divisions
  101. "中国年鉴信息网--中国规模最大、实力最强的研究报告提供商!". Harbin Yearbook. China Yearbook. Consultado o 3 February 2014. 
  102. Pinda, Mizengo Peter. "Welcome to the 2012 Tanzania Population and Housing Census WebPage.". Census General Report (pdf); available by clicking “Population Distribution by Administrative Units”. National Bureau of Statistics of Tanzania. Arquivado dende o orixinal o 5 January 2014. Consultado o 28 December 2013. 
  103. Dar es Salaam is divided into five districts, governed as municipal councils, and so all of the city's suburbs or wards are affiliated with them.
  104. "TANZANIA:Administrative Division". Consultado o 5 October 2014. 
  105. Yangon is administered by the Yangon City Development Committee (YCDC). The city proper is divided into four districts: Western District, Eastern District, Southern District and Northern District. The districts combined have a total of 33 townships.
  106. Third Regional EST Forum, Presentation of Myanmar. Retrieved 11 de marzo de 2014.
  107. 107,0 107,1 107,2 107,3 "Census (2011)". Statistics South Africa. Consultado o 23 March 2014. 
  108. "Presentation". District Autonome D'Abidjan. Arquivado dende o orixinal o 21 March 2014. Consultado o 17 March 2014. 
  109. "Estimated Population by Governorate". CAPMAS. Arquivado dende o orixinal o 31 December 2013. 
  110. "Egypt: Administrative Units". GeoHive. Arquivado dende o orixinal o 16 January 2012. Consultado o 4 March 2014. 
  111. The city of Alexandria has an area of approximately 400 square kilometres. Egyptian officials provides information at governorate level. In the case of "city proper" provides information at intervals of many years. It is impossible to assess the population (official) reported in the city proper area.
  112. "Kolkata (West Bengal, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. Consultado o 19 July 2016. 
  113. "Turkey: Ankara City". citypopulation.de. Consultado o 25 October 2015. 
  114. The province of Ankara is divided into twenty five districts, administered by the Metropolitan Municipality of Ankara. The city proper (urban area) of Ankara is generally considered to be formed by eight districts (Sincan, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören, Pursaklar, Altındağ, Mamak, Çankaya). Here, Gölbaşı district is excluded, because it is rural.
  115. Yenimahalle district, whose area is not given by citypopulation.de, covers 274 km2
  116. "Districts of Turkey". statoids. Consultado o 25 October 2015. 
  117. "Roma in cifre. 2017" (PDF). Roma. Consultado o 3 October 2018. 
  118. "EGYPT: Greater Cairo (2006)". citypopulation.de. Consultado o 20 February 2014. 
  119. All districts that are listed as being in Greater Cairo and are contiguous; namely Ad-Duqī, Al-Ahrām; Al-'Ajūzah; Al-Badrashayn; Al-Ḥawāmidiyah; Al-Jīzah; Al-Jīzah; Al-'Umrāniyah; Al-Warrāq; Awsīm; Būlāq al-Dakrūr; Imbābah; Kirdāsah.
  120. Zhengzhou#Administration and demography (Census 2010)
  121. The city proper based on the districts of Zhōngyuán, Èrqī, Guǎnchéng Huízú, Jīnshuǐ and Huìjì
  122. "Census Estimates (2016)". United States Census Bureau. Consultado o 25 May 2017. 
  123. Los Angeles City is divided into over 80 districts and neighborhoods.
  124. "TAIWAN: Administrative Division (Census 2013)". CityPopulation.De. Consultado o 23 March 2014. 
  125. "New Taipei City". New Taipei City Government. Arquivado dende o orixinal o 9 July 2012. Consultado o 18 October 2011. 
  126. "Berlins Einwohnerzahl wächst 2016 weiter" (PDF). Statistics Agency Berlin-Brandenburg. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 24 de febreiro de 2017. Consultado o 24 February 2017. 
  127. 127,0 127,1 "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 4 March 2016. Consultado o 2016-02-13. , Retrieved 1 July 2013.
  128. "Xiamen (Sub-provincial city, Fujian)". citypopulation.de. 1 November 2010. Consultado o 4 March 2014. 
  129. "Saudi Census-2010". Central Departament of Statistics Saudi Government. Arquivado dende o orixinal o 1 December 2013. Consultado o 4 March 2014. 
  130. "Area and Population". Jeddah Municipality. Arquivado dende o orixinal o 21 April 2014. Consultado o 4 March 2014. 
  131. "Afghanistan (2013)". GeoHive. Arquivado dende o orixinal o 6 August 2014. Consultado o 21 March 2014. 
  132. "Morocco: Grand Casablanca - Settat". citypopulation.de. (as of 2014-09-01). Consultado o 2018-07-03. 
  133. "合肥市2010年第六次全国人口普查主要数据公报: 合肥市2010年第六次全国人口普查主要数据公 报[1]". Baidu. Consultado o 15 February 2014. 
  134. The prefecture-level city of Hefei administers 9 county-level divisions, including 4 districts, 1 County-city and 4 counties. The city proper based on the districts of Luyang, Yaohai, Shushan and Baohe considered "core districts".
  135. United Nations Statistics Division; Preliminary results of the 2008 Census of Population of the Democratic People’s Republic of Korea conducted on 1–15 October 2008 (pdf-file) Arquivado 25 March 2009 en Wayback Machine. Retrieved on 1 March 2009.
  136. PYONGYANG Arquivado 17 July 2014 en Wayback Machine.
  137. "Municipal Register: Last data published: Population at 1st January (2013)". Instituto Nacional de Estadística (INE – Spain). Consultado o 3 March 2014. 
  138. "Kenya (Census 2009)". Geohive. Arquivado dende o orixinal o 3 March 2014. Consultado o 3 March 2014. 
  139. "Archived copy". Arquivado dende o orixinal o 14 March 2014. Consultado o 2014-03-14. 
  140. "Population Size of Towns by Sex, Region, Zone and Wereda: July 2013" (PDF). Central Statistical Agency – CSA. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 2015-09-23. 
  141. "based on the districts of Akaki Kaliti-Sub City, Nefas Silk-Lafto-Sub City, Kolfe Keraniyo-Sub City, Gulele-Sub City, Lideta-Sub City, Kirkos-Sub City, Arada-Sub City, Addis Ketema-Sub City, Yeka-Sub City, Bole-Sub City considered "districts"". Arquivado dende o orixinal o 14 de febreiro de 2014. Consultado o 21 de outubro de 2018. 
  142. "Argentina: Provinces and Agglomerations". citypopulation.de. Consultado o 20 October 2015. 
  143. "1103-浙江省温州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报: 温州市2010年第六次全国人口普查主要数据公报". Baidu. Consultado o 3 March 2014. 
  144. Based on the following districts: Lucheng, Longwan, Ouhai; see Administration
  145. 연령별 인구현황 [Population by Age]. egov.go.kr. Arquivado dende o orixinal o 29 November 2014.