Lista de illas de Oceanía por superficie

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de illas de Oceanía por área. Inclúe todas as illass de Oceanía maiores de 100 km2 (39 sq mi), ordenadas en orde descendente por área. Non se inclúen Indonesian illas fóra das provincias de Papúa e Papúa Occidental e ningunha outra illa do Arquipélago Malaio. A modo de comparación, tamén se mostra Australia.

Lista de illas[editar | editar a fonte]

Illas 1.000 km² e maiores[editar | editar a fonte]

Pos. Nome Superficie
(km2)
Area
(sq mi)
País ou territorio
1 Australia continental[Note 1] 7,595,342 2 932 578 Australia Australia
2 Nova Guinea 785,753 303 381 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa e Papúa Occidental) e Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea
3 Illa sur 145,836 56 308 Nova Zelandia Nova Zelandia
4 Illa Norte 111,583 43 082 Nova Zelandia Nova Zelandia
5 Tasmania 65,022 25 105 Australia Australia (Tasmania)
6 Nova Bretaña 35,145 13 570 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincias de Nova Bretaña Occidental e Oriental)
7 Nova Caledonia (Grande Terre) 16,648 6 428 Nova Caledonia Nova Caledonia, Colectividade Especial de Flag of France.svg Francia
8 Yos Sudarso (Dolak) 11,742 4 534 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa)
9 Hawaiʻi (Illa grande) 10,434 4 029 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
10 Viti Levu 10,388 4 011 Fidxi Fidxi
11 Bougainville 9,318 3 598 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Rexión Autónoma de Bougainville)
12 Nova Irlanda (Latangai) 7,405 2 859 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Nova Irlanda)
13 Melville 5,765 2 226 Australia Australia (Territorio do Norte)
14 Vanua Levu 5,587 2 157 Fidxi Fidxi
15 Guadalcanal 5,353 2 067 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Guadalcanal e territorio Capital)
16 Kangaroo 4,374 1 689 Australia Australia (Australia Meridional)
17 Espírito Santo 3,956 1 527 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Sanma)
18 Malaita 3,836 1 481 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Malaita)
19 Santa Isabel 3,665 1 415 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Isabel)
20 Makira (San Cristóbal) 3,190 1 230 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Makira-Ulawa)
21 Waigeo 3,060[3] 1 180 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa Occidental)
22 Choiseul 2,971 1 147 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Choiseul)
23 Groote Eylandt 2,285 882 Australia Australia (Territorio do Norte)
24 Yapen 2,278 880 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa)
25 Malakula 2,041 788 Vanuatu Vanuatu (Provincia de Malampa)
26 Nova Xeorxia 2,037 786 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia Occidental)
27 Misool 2,034 785 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa Occidental)
28 Manus 1,940 750 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Manus)
29 Biak 1,904 735 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa)
30 Maui 1,903 735 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
31 Fraser 1,840[4] 710 Australia Australia (Queensland) (a illa de area máis grande do mundo)
32 Stewart (Rakiura) 1,815 701 Nova Zelandia Nova Zelandia (Rexión de Southland)
33 Savaii 1,718 663 Samoa Samoa
34 Bathurst 1,692 653 Australia Australia (Territorio do Norte)
35 Salawati 1,623 627 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa Occidental)
36 Oahu 1,583 611 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
37 Fergusson 1,437 555 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Povincia de Milne Bay)
38 Kauai 1,435 554 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
39 Flinders 1,330 510 Australia Australia (Tasmania)
40 Nova Hanover (Lavongai) 1,227 474 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Nova Irlanda)
41 Lifou 1,146 442 Nova Caledonia Nova Caledonia, Colectividade Especial de Flag of France.svg Francia
42 Upolu 1,125 434 Samoa Samoa
43 King 1,121 433 Australia Australia (Tasmania)
44 Tahití 1,069 413 Polinesia Francesa Polinesia Francesa, Colectividade de ultramar de Flag of France.svg Francia
45 Normanby 1,040 400 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
46 Mornington 1,002 [Cómpre referencia] 387 Australia Australia (Queensland)

Illas 100–999 km2 (39–386 sq mi)[editar | editar a fonte]

NB. É posible que algunhas illas de Australia e Papúa Occidental (Indonesia) falten nesta lista .

Pos. Nome Superficie
(km2)
Area
(sq mi)
País e territorio
47 Umboi 930 360 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Morobe)
48 Chatham 920 360 Nova Zelandia Nova Zelandia
49 Efaté 899.5 347,3 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Shefa)
50 Erromango 891.9 344,4 Vanuatu Vanuatu (Provincia de Tafea)
51 Woodlark 874 337 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
52 Vanatinai (Tegula) 866[Cómpre referencia] 334 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Milne Bay)
53 Komoran 695 268 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa)
54 Kolombangara 687.8 265,6 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia occidental)
55 Goodenough 687 265 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Milne Bay)
56 Buka 682 263 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Rexión Autónoma de Bougainville)
57 Ambrym 677.7 261,7 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Malampa)
58 Molokai 670 260 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
59 Rennell (Mugaba) 660.1 254,9 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Rennell e Bellona)
60 Supiori 659 254 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa)
61 Maré 641.7 247,8 Nova Caledonia Nova Caledonia, colectividade especial de Flag of France.svg Francia
62 Vella Lavella 628.9 242,8 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia occidental)
63 Dirk Hartog 620 240 Australia Australia (Australia Occidental)
64 Tanna 550 210 Vanuatu Vanuatu (Provincia de Tafea)
65 Guam 540 210 Guam Guam, un territorio non incorporado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
66 Vangunu 509 197 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia occidental)
67 Nendo 505.5 195,2 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Temotu)
68 Pentecoste 490 190 Vanuatu Vanuatu (Provincia de Penama)
69 Malaita Sur (Maramasike) 480 190 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Malaita)
70 Cape Barren 478.4 184,7 Australia Australia (Tasmania)
71 Batanta 453 175 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa occidental)
72 Epi 444 171 Vanuatu Vanuatu (Provincia de Shefa)
73 Auckland (Motu Maha) 442.5 170,9 Nova Zelandia Nova Zelandia
74 Taveuni 434 168 Fidxi Fidxi
75 Rendova 411.3 158,8 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia occidental)
76 Mussau 414 160 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Nova Irlanda)
77 Kadavu 411 159 Fidxi Fidxi
78 Ambae 398 154 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Penama)
79 Kiritimati 388.39 149,96 Flag of Kiribati.svg Kiribati (o atol máis grande de Oceanía)
80 Lanai 363.9 140,5 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
81 Bruny 362 140 Australia Australia (Tasmania)
82 Karkar 362 140 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Madang)
83 Kiwai 359.1 138,6 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia Occidental)
84 Long Island 357 138 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Madang)
85 Gaua 342 132 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Torba)
86 Nuku Hiva 339 131 Polinesia Francesa Polinesia Francesa, colectividade de ultramar de Flag of France.svg Francia
87 Numfor 335 129 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa)
88 Pohnpei 334 129 Estados Federados de Micronesia Micronesia
89 Babeldaob 331 128 Palau Palau
90 Hiva Oa 316 122 Polinesia Francesa Polinesia Francesa, colectividade de ultramar de Flag of France.svg Francia
91 Vanua Lava 314 121 Modelo:VAN ( Provincia de Torba)
92 Kiriwina 290.5 112,2 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
93 Gran Barreira (Aotea) 285 110 Nova Zelandia Nova Zelandia (Rexión de Auckland)
94 Maewo 269 104 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Penama)
95 Niue 261.46 100,95 Niue Niue, estado en libre asociación con Nova Zelandia Nova Zelandia
96 Tongatapu 260.48 100,57 Tonga Tonga
97 Rossel (Yela) 260 100 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
98 Nggela Sule (Florida) ca. 230 89 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia Central)
99 Tabar 218 84 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Nova Irlanda)
100 Misima 215 83 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
101 Resolution 208.87 80,65 Nova Zelandia Nova Zelandia (Fiordland)
102 Lihir (Niolam) 205 79 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Nova Irlanda)
103 Purutu 186 72 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia Occidental)
104 San Jorge 184 71 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia de Isabel)
105 Niihau 180 69 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
106 Malo 180 69 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Sanma)
107 Vanikoro 173.2 66,9 Illas Salomón Illas Salomón ( Provincia de Temotu)
108 Raiatea 167.7 64,7 Polinesia Francesa Polinesia Francesa, colectividade de ultramar de Flag of France.svg Francia
109 Rapa Nui 163.6 63,2 Flag of Chile.svg Chile
110 Aneityum 159.2 61,5 Vanuatu Vanuatu ( Provincia de Tafea)
111 Illa dos Piñeiros 152.3 58,8 Nova Caledonia Nova Caledonia, colectividade especial de Flag of France.svg Francia
112 D'Urville (Rangitoto Ki Te Tonga) 150 58 Nova Zelandia Nova Zelandia (Rexión de Marlborough)
113 Kofiau 150 58 Flag of Indonesia.svg Indonesia (Papúa occidental)
114 Nggela Pile ca. 150 58 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia Central)
115 Ranongga 147 57 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia occidental)
116 Tutuila 142.3 54,9 Samoa Americana Samoa Americana, territorio non incorporado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
117 Gau 136.1 52,5 Fidxi Fidxi
118 Moorea 134 52 Polinesia Francesa Polinesia Francesa, colectividade de ultramar de Flag of France.svg Francia
119 Ouvéa 132.1 51,0 Nova Caledonia Nova Caledonia, colectividade especial de Flag of France.svg Francia
120 Pavuvu 129.19 49,88 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia Central)
121 Macquarie 128 49 Australia Australia (Tasmania)
122 Tatau 124.73 48,16 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia de Nova Irlanda)
123 Tetepare 118 46 Illas Salomón Illas Salomón (Provincia occidental)
124 Kahoolawe 115.5 44,6 Hawai Hawai, estado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
125 María 115.5 44,6 Australia Australia (Tasmania)
126 Saipan 115.4 44,6 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Illas Marianas do Norte, territorio non incorporado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
127 Campbell (Motu Ihupuku) 115 44 Nova Zelandia Nova Zelandia
128 Kosrae 111.3 43,0 Estados Federados de Micronesia Micronesia
129 Wagina (Vaghena) 110 42 Vanuatu Vanuatu (provincia de Choiseul)
130 Wabuda 109 42 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea (Provincia Occidental)
131 Ovalau 106.4 41,1 Fidxi Fidxi
132 Ua Pou 106 41 Polinesia Francesa Polinesia Francesa, colectividade de ultramar de Flag of France.svg Francia
133 Basilaki 106 41 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
134 Koro 105 41 Fidxi Fidxi
135 Sideia 101.3 40 Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea ( Provincia de Milne Bay)
136 Tinian 101.01 39,00 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Illas Marianas do Norte, territorio non incorporado dos Estados Unidos de América Estados Unidos
137 Adams 100 39 Nova Zelandia Nova Zelandia (iLLAS Auckland)

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Australia ten máis de tres veces o tamaño de Groenlandia, a illa máis grande. Australia é ás veces alcumada "O continente insular" ou "a illa máis grande da Terra pero o continente máis pequeno".[1][2]
Referencias

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]