Lista de illas por poboación

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista de illas ordeada pola súa poboación. Inclúense nesta lista tódalas illas do mundo cunha poboación maior de 100.000 habitantes.

Poboación de mais de 1 000 000 de habitantes[editar | editar a fonte]

Ranking Illa Pais Poboación
1 Xava Flag of Indonesia.svg Indonesia 124 000 000 (2005)[1]
2 Honshu Flag of Japan.svg Xapón 103 000 000 (2005)[2]
3 Gran Bretaña Reino Unido Reino Unido 57 100 000 (2001)[3]
4 Sumatra Flag of Indonesia.svg Indonesia 45 000 000 (2005)[1]
5 Luzón Flag of the Philippines.svg Filipinas 39 500 000 (2000)[4]
6 Taiwan Flag of the Republic of China.svg Taiwán 22 200 000 (2000)[1]
7 Sri Lanka Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 20 700 000 (2005)[5]
8 Madagascar Madagascar Madagascar 18 600 000 (2005)[5]
9 A Española Flag of the Dominican Republic.svg República Dominicana e Flag of Haiti.svg Haití 17 400 000 (2005)[5]
10 Mindanao Flag of the Philippines.svg Filipinas 16 825 000 (2000)[4]
11 Borneo Flag of Indonesia.svg Indonesia, Flag of Malaysia.svg Malaisia e Flag of Brunei.svg Brunei 16 000 000 (2000)[1]
12 Sulawesi Flag of Indonesia.svg Indonesia 16 000 000 (2005)[1]
13 Kyūshū Flag of Japan.svg Xapón 13 350 000 (2005)[2]
14 Salsette India India 13 175 000 (2001)[6]
15 Cuba Flag of Cuba.svg Cuba 11 075 000 (2002)[1]
16 Hainan Flag of the People's Republic of China.svg China 7 620 000 (2000)[1]
17 Long Island Estados Unidos de América Estados Unidos 7 536 000 (2005)[7]
18 illa de Nova Guinea Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea e Flag of Indonesia.svg Indonesia 6 400 000 (2000)[1]
19 Illa da Irlanda Irlanda Irlanda e Reino Unido Reino Unido 5 900 000 (2006)[8][3]
20 Hokkaido Flag of Japan.svg Xapón 5 625 000 (2005)[2]
21 Sicilia Italia Italia 4 950 000 (2001)[9]
22 Pulau Ujong
(Illa de Singapur)
Flag of Singapore.svg Singapur 4 326 000 (2005)[5]
23 Shikoku Flag of Japan.svg Xapón 4 100 000 (2005)[2]
24 Porto Rico Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico 3 800 000 (2000)[1]
25 Negros Flag of the Philippines.svg Filipinas 3 700 000 (2000)[4]
26 Madura Flag of Indonesia.svg Indonesia 3 525 000 (2005)[1]
27 Panay Flag of the Philippines.svg Filipinas 3 500 000 (2000)[4]
28 Bali Flag of Indonesia.svg Indonesia 3 380 000 (2005)[1]
29 Cebú Flag of the Philippines.svg Filipinas 3 350 000 (2000)[4]
30 Illa Norte Nova Zelandia Nova Zelandia 3 059 421 (2006)[10]
31 Xamaica Xamaica Xamaica 2 650 000 (2005)[5]
32 Lombok Flag of Indonesia.svg Indonesia 2 536 000 (2004) [11]
33 Zhongchan Dao Flag of the People's Republic of China.svg China 2 275 000 (2002)[1][5]
34 Selandia Dinamarca Dinamarca 2 275 000 (2005)[12]
35 Timor Flag of Indonesia.svg Indonesia e Flag of East Timor.svg Timor Leste 2 220 000 (2000)[13][5]
36 Leyte Flag of the Philippines.svg Filipinas 1 950 000 (2000)[4]
37 Illa de Montreal Flag of Canada.svg Canadá 1 800 000 (2001)[14]
38 Illa Bhola (Dakhin Shahbazpur) Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 1 675 000 (2001)[1]
39 Sardeña Italia Italia 1 625 000 (2001) [9]
40 Flores Flag of Indonesia.svg Indonesia 1 600 000 (2003)[13]
41 Manhattan Estados Unidos de América Estados Unidos 1 575 000 (2005)[7]
42 Sumbawa Flag of Indonesia.svg Indonesia 1 540 000 (2004)[11]
43 Samar Flag of the Philippines.svg Filipinas 1 500 000 (2000)[4]
44 Illa de Hong Kong Flag of Hong Kong.svg Hong Kong (Flag of the People's Republic of China.svg China) 1 335 000 (2001)[1]
45 Okinawa Flag of Japan.svg Xapón 1 250 000 (2005)[2]
46 Mauricio Mauricio Mauricio 1 245 000 (2005)[5]
47 Bohol Flag of the Philippines.svg Filipinas 1 137 000 (2000)[4]
48 Illa San Luís Flag of Brazil.svg Brasil 1 075 000 (2000)[15]
49 Mindoro Flag of the Philippines.svg Filipinas 1 062 000 (2000)[4]
50 Trindade Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad e Tobago 1 030 000 (2000)[1]
51 Illa Sur Nova Zelandia Nova Zelandia 1 008 400 (2006)[16]

Poboación entre 100.000 e 1 000 000 habitantes[editar | editar a fonte]

Illa Estado Poboación
Oahu Estados Unidos de América Estados Unidos 876.151 (2000 censo)[17]
Chipre Chipre Chipre 855.000 (2006 estimado)
Tenerife España España 852.945 (2006 censo)
Gran Canaria España España 807.049 (2006 censo)
Mallorca España España 790.763 (2006 censo)
Reunión Flag of France.svg Francia 785.200 (2006 estimado)
Batam Flag of Indonesia.svg Indonesia 700.000
Illa Chongming Flag of the People's Republic of China.svg China 694.600
Penang Flag of Malaysia.svg Malaisia 678.000
Sakhalin Rusia Rusia 673.100 (2005 estimado)
Illa de Vancouver Flag of Canada.svg Canadá 656.312 (2001 censo)
Nias Flag of Indonesia.svg Indonesia 639.675
Bangka Flag of Indonesia.svg Indonesia 626.955
Creta Grecia Grecia 623.666 (2005 estimado)
Zanzíbar (Unguja) Tanzania Tanzania 619.832
Viti Levu Fidxi Fidxi 580.000
Jeju Flag of South Korea.svg Corea do Sur 560.000 (2004 estimado)
Masbate Flag of the Philippines.svg Filipinas 555.573
Bahreín Flag of Bahrain.svg Bahrain 539.100 (incl. Sitra Island)
Buton Flag of Indonesia.svg Indonesia 500.000
Tasmania Australia Australia 489.600 (2006 estimado)
Terra Nova Flag of Canada.svg Canadá 505.409 (2006 censo)
Staten Island Estados Unidos de América Estados Unidos 477.377 (2006 estimado)
Illa Governador Flag of Brazil.svg Brasil 450.000
Joló Flag of the Philippines.svg Filipinas 447.600
Fionia Dinamarca Dinamarca 447.060 (2006 estimado)
Illa Zhoushan Flag of the People's Republic of China.svg China 440.000
Palawan Flag of the Philippines.svg Filipinas 430.000
Sumba Flag of Indonesia.svg Indonesia 425.000
Nova Bretaña Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea 404.641 (2000 censo)
Malta Malta Malta 402.000 (2006 estimado)
Sandwip Flag of Bangladesh.svg Bangladesh 400.000
Martinica Flag of France.svg Francia 399.000 (2006 estimado)
Illa de Margarita Flag of Venezuela.svg Venezuela 385.000
Pemba Tanzania Tanzania 350.000
Gran Comora Comores Comores 345.000 (2005 estimado)
Illa Xesús Flag of Canada.svg Canadá 339.101
Illa Santa Catarina Flag of Brazil.svg Brasil 315.000 (2006 estimado)
Islandia Islandia Islandia 311.396 (2007 estimado)
Xiamen Flag of the People's Republic of China.svg China 309.000
Vendsyssel-Thy Dinamarca Dinamarca 306.373 (2003)
Ambón Flag of Indonesia.svg Indonesia 300.000
Illa Vitória Flag of Brazil.svg Brasil 300.000
Abu Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratos Árabes Unidos 280.385
Barbados Flag of Barbados.svg Barbados 279.254 (2005 estimado)
Córsega Flag of France.svg Francia 275.000 (2006 estimado)
Anjouan Comores Comores 270.000
Santiago Cabo Verde Cabo Verde 266.161 (2005)
Basilan Flag of the Philippines.svg Filipinas 259.796
Muna, Indonesia Flag of Indonesia.svg Indonesia 248.000
Ceram Flag of Indonesia.svg Indonesia 247.000
Madeira Portugal Portugal 245.806 (2006 estimado)
Eubea Grecia Grecia 218.032 (2005 estimado)
Marinduque Flag of the Philippines.svg Filipinas 217.392
Grande Terre Flag of France.svg Francia 215.000
Nova Providencia Flag of the Bahamas.svg Bahamas 210.832 (2000 censo)
Belitung Flag of Indonesia.svg Indonesia 204.776
Mayotte Flag of France.svg Francia 201.234 (2006 estimado)
Bintan Flag of Indonesia.svg Indonesia 200.000
Marajó Flag of Brazil.svg Brasil 200.000
Qeshm Flag of Iran.svg Irán 200.000
Grande-Terre Flag of Guadeloupe (local).svg Guadalupe 196.767 (1999 censo)
Tsing Yi Flag of Hong Kong.svg Hong Kong, parte de Flag of the People's Republic of China.svg China 193.432 (2001 censo)
Geojedo Flag of South Korea.svg Corea do Sur 187.593
Basse-Terre Flag of Guadeloupe (local).svg Guadalupe 172.693 (1999 censo)
Guam Guam Guam 173.456 (2007 estimado)
Tahití Polinesia Francesa Polinesia Francesa 169.677 (2002 censo)
Illa Lulu Flag of Canada.svg Canadá 168.162
Illa Alor Flag of Indonesia.svg Indonesia 168.000
Halmahera Flag of Indonesia.svg Indonesia 162.000
Santa Lucía Flag of Saint Lucia.svg Santa Lucía 160.765 (2005 censo)
Amager Dinamarca Dinamarca 160.064 (2006 estimado)
Bougainville Papúa Nova Guinea Papúa Nova Guinea 160.000
Hawai Estados Unidos de América Estados Unidos 158.400 (2003 estimado)
Awaji Flag of Japan.svg Xapón 157.000 (2005)
Illa Ukerewe Tanzania Tanzania 150.000
Illa Portsea Reino Unido Reino Unido 147.088
Illa Mombasa Quenia Kenya 146.334
Illa Cape Breton Flag of Canada.svg Canadá 147.454 (2001 censo)
Illa Tablas Flag of the Philippines.svg Filipinas 144.000
Chiloé Flag of Chile.svg Chile 140.376 (2002 censo)
Illa Guimaras Flag of the Philippines.svg Filipinas 140.000
Malaita Illas Salomón Illas Salomón 140.000 (2006)
Illa de Wight Reino Unido Reino Unido 140.000 (2005 estimado)
Curaçao Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Antillas Neerlandesas 138.000 (2006 estimado)
Illa do Príncipe Eduardo Flag of Canada.svg Canadá 135.851 (2006 estimado)
Upolu Samoa Samoa 134.400 (2001 censo)
Illa de San Tomé San Tomé e Principe San Tomé e Príncipe 139.000 (2004 estimado)
Illa Biliran Flag of the Philippines.svg Filipinas 132.000
Illa de São Miguel Portugal Portugal 131.609 (2001 censo)
Bioko Guinea Ecuatorial Guinea Ecuatorial 130.000 (2005)
Vanua Levu Fidxi Fidxi 130.000
Lanzarote España España 127.457 (2006 estimado)
Xerba Tunisia Tunisia 120.000
Maui Estados Unidos de América Estados Unidos 117.644 (2000 censo)
Rodas Grecia Grecia 117.007 (2001 censo)
Eivisa España España 113.908 (2006 estimado)
Guadalcanal Illas Salomón Illas Salomón 109.382 (1999 censo)
Buru Flag of Indonesia.svg Indonesia 109.251
San Vicente Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vicente e Granadinas 108.600 (2000)
Illa Grande da Terra do Lume Flag of Argentina.svg Arxentina e Flag of Chile.svg Chile 107.983
Corfú Grecia Grecia 107.879 (2001 censo)
Al Muharraq Flag of Bahrain.svg Bahrain 103.576
Aruba Flag of Aruba.svg Aruba 103.484 (2006 estimado)
Andaman do Sur India India 100.000+
Illa San Andrés Flag of Colombia.svg Colombia 100.000

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]