Saltar ao contido

Lista de vocalistas e músicas de heavy metal

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista non exhaustiva de vocalistas e músicas notables de heavy metal.

Lista[editar | editar a fonte]

Nome[a] Nacemento[b] Nacionalidade Grupos[c] Instrumento Xénero Refs. Imaxe
Prika Amaral 29 de outubro de 1985
(38 anos)
Brasil Nervosa (2010-) Guitarra Thrash metal [1]
Ingeborg Anna 2 de decembro de 1972
(51 anos)
Alemaña Alemaña Adorned Brood (1996–2008) Frauta travesa Pagan metal [2][3]
Anne 9 de novembro de 1981
(42 anos)
Alemaña Alemaña Adorned Brood (2009-) Frauta travesa Pagan metal [2]
Nicole Ansperger 1981
(43 anos)
Alemaña Alemaña Eluveitie (2013-2015, 2016-) Violín Celtic metal
Death metal melódico
[4]
Anza 4 de maio de 1976
(48 anos)
Xapón Head Phones President (1999–) Voz Metal alternativo
Avant-garde metal
Metal progresivo
[5]
Maria Arkhipova 9 de xaneiro de 1983
(41 anos)
Rusia Rusia Arkona (2000–) Voz
Teclado
Folk metal
Pagan metal
[6]
Jennifer Arroyo 20 de marzo de 1975
(49 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Kittie (2002–2005) Baixo Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[7]
Sophia Aslanides
Grecia Grecia Blood Stain Child (2010-2012)
Seasons of Ghosts (2013-)
Voz Metal industrial
Death metal melódico
[8][9]
Rachel Aspe 24 de xuño de 1988
(35 anos)
Francia Eths (2013-2016) Voz Nu metal [10]
Talena Atfield 14 de xaneiro de 1983
(41 anos)
Canadá Kittie (1999–2002) Baixo Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[11][12]
Anita Auglend 24 de xaneiro de 1979
(45 anos)
Noruega Noruega The Sins of Thy Beloved (1996-2001, 2007-2013) Voz Death-doom
Gothic metal
[13]
Amara Avodem
Macedonia do Norte Macedonia do Norte Visionatica (2013-) Voz Metal sinfónico [14]
Zuberoa Aznárez
España España Diabulus in Musica (2006–) Voz Metal sinfónico [15]
Tairrie B 18 de xaneiro de 1965
(59 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Tura Satana (1993–1999)
My Ruin (1999-)
Voz Metal alternativo [16]
Miriam Baz 24 de xullo de 1982
(41 anos)
España España Vita Imana (2005-) Percusión Groove metal
Thrash metal
[17]
Merel Bechtold 27 de febreiro de 1992
(32 anos)
Países Baixos Países Baixos MaYan (2014-)
Delain (2015-)
Guitarra Metal sinfónico [18][19][20]
Talia Bellazecca
Italia Italia Frozen Crown (2017–) Guitarra Power metal [21]
Veronica Bellino
Estados Unidos de América Estados Unidos Life of Agony (2018–) Batería Heavy metal [22]
Itea Benedicto 13 de outubro de 1987
(36 anos)
España España Níobeth (2004-2011)
Retribution (2014-)
Voz Gothic metal
Black metal sinfónico
[23]
Silvia C. Berger
Países Baixos Países Baixos The Fifth Alliance (2006-) Voz Doom metal
Sludge metal
[24][25]
Kerstin Bischof 17 de decembro de 1980
(43 anos)
Alemaña Alemaña Xandria (2009-2010)
Project Ava (2012-)
Voz Metal sinfónico [26]
Laura Binder
Hungría Hungría Dalriada (2001-) Voz
frauta
Folk metal [27]
Jo Bench
Reino Unido Reino Unido Bolt Thrower (1987-) Baixo Death metal [28]
Cinthya Blackcat
México Mystica Girls (2005-) Guitarra
Voz
Heavy metal [29]
Olga Bogdanova 22 de outubro de 1991
(32 anos)
Ucraína Ucraína Ignea (2015-) Voz Metal progresivo
Metal sinfónico
[30]
Nicole Bogner 22 de marzo de 1984 -
6 de xaneiro de 2012
(27 anos)
Austria Austria Visions of Atlantis (2000–2005) Voz Power metal
Metal sinfónico
[31][32]
Ann Boleyn 14 de xuño de 1960
(64 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Hellion (1982–)
Détente (2008-2009)
Voz Heavy metal
Speed metal
[33]
Melissa Bonny 23 de xaneiro de 1993
(31 anos)
Suíza Suíza Rage of Light (2016-)
Ad Infinitum (2018-)
Voz Metal industrial
Death metal melódico
Power metal
[34][35]
Veronica Bordacchini 9 de xullo de 1988
(36 anos)
Italia Italia Fleshgod Apocalypse (2011-) Voz Death metal sinfónico [36]
Henriette Bordvik 17 de novembro de 1984
(39 anos)
Noruega Noruega Sirenia (2003–2005) Voz Gothic metal
Metal sinfónico
[37]
Jennifer Borg
Australia Australia Divine Ascension (2007-) Voz Metal progresivo
Metal sinfónico
[38][39]
Francine Boucher
Canadá Echoes of Eternity (2005-2013) Voz Metal progresivo [40]
Marcela Bovio 17 de outubro de 1979
(44 anos)
México Stream of Passion (2005-2016)
MaYan (2017-)
Voz
violín
Metal progresivo
Metal sinfónico
Gothic metal
[41]
Fallon Bowman 16 de novembro de 1983
(40 anos)
Canadá Kittie (1996–2001) Guitarra
Voz
Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[11][42]
Lori Bravo 16 de maio de 1966
(58 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Nuclear Death (1986-2000) Baixo
Voz
Thrash metal
Death metal
[43]
Maria Breon
Estados Unidos de América Estados Unidos HolyHell (2005-) Voz Power metal
Gothic metal
[44]
Emilie Bresson
Francia Monarch (2002-) Voz
Teclado
Drone metal
Doom metal
[45]
Maria Brink 17 de decembro de 1977
(46 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos In This Moment (2005–) Voz Metalcore
Metal industrial
Gothic metal
Metal alternativo
[46][47][48]
Alexis Brown
Estados Unidos de América Estados Unidos Straight Line Stitch (2003-) Voz Nu metal
Metalcore
[49]
Anna Brunner
Alemaña Alemaña Exit Eden (2017-) Voz Metal sinfónico [50]
Amalie Bruun 6 de xaneiro de 1985
(39 anos)
Dinamarca Dinamarca Myrkur (2013-) Voz
Guitarra
Baixo
Black metal
Gothic metal
[51][52]
Cadaveria 31 de maio de 1973
(51 anos)
Italia Italia Opera IX (1992-2001)
Cadaveria (2002-)
Voz
Teclado
Black metal sinfónico [53]
Diane Camenzuli 1988
(36 anos)
Malta Malta Weeping Silence (2012-) Voz Gothic metal
Doom metal
[54]
Alicia Chousa
España España Barbarian Prophecies (2014-) Voz Black metal
Death metal
[55]
Ji-In Cho 30 de decembro de 1976
(47 anos)
Alemaña Alemaña Krypteria (2003-) Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[56][57]
Simone Christinat
Suíza Suíza Elis (2011-2012)
Legenda Aurea (2008-)
Voz Gothic metal
Power metal
[58][59]
Lucia Cifarelli 23 de setembro de 1970
(53 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos KMFDM (1984–1999, 2002–) Voz
Teclado
Metal industrial [60]
Becki Clark 6 de abril Inglaterra Inglaterra Season's End (1998-) Voz Metal progresivo
Gothic metal
[61]
Sabina Classen 27 de decembro de 1963
(60 anos)
Alemaña Alemaña Holy Moses (1981–) Voz Thrash metal [62]
Candice Clot 13 de setembro de 1981
(42 anos)
Francia Eths (1999–2012) Voz Nu metal [10][63]
Julie Colin
Bélxica Bélxica Ethernity (2005-2018) Voz Power metal [64]
Giorgia Colleluori 22 de abril de 1995
(29 anos)
Italia Italia Sinner (2019-) Voz Heavy metal [65]
Ash Costello 21 de febreiro de 1985
(39 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos New Years Day (2005-) Voz Metal alternativo [66]
Dorthia Cottrell 11 de marzo de 1986
(38 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Windhand (2008-) Voz Stoner metal
Doom metal
[67]
Courtney Cox 18 de maio de 1989
(35 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos The Iron Maidens (2008-) Guitarra Heavy metal [68]
Chaney Crabb
Estados Unidos de América Estados Unidos Entheos (2015–) Voz Death metal técnico
Metal progresivo
[69]
Dawn Crosby 5 de abril de 1963 -
15 de decembro de 1996
(33 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Détente (1984-1989)
Fear of God (1989-1996)
Voz Thrash metal [70][71]
Justine Daaé
Francia Elyose (2009-) Voz
Teclado
Gothic metal
Metal industrial
[72]
Luana Dametto 22 de novembro de 1996
(27 anos)
Brasil Nervosa (2017-) Batería Thrash metal [73]
Lariyah Daniels 23 de xullo de 1987
(36 anos)
Polonia Polonia Khaotika (2014-) Voz Black metal
Gothic metal
[74]
Andrea Dätwyler
Suíza Suíza Lunatica (1998–) Voz Metal sinfónico [75]
Christine Davis
Estados Unidos de América Estados Unidos Christian Mistress (2008-) Voz Heavy metal [76]
Clémentine Delauney 11 de febreiro de 1987
(37 anos)
Francia Whyzdom (2010-2011)
Serenity (2013–2015)
Visions of Atlantis (2013-)
Exit Eden (2017-)
Voz Metal sinfónico [50][77][78]
Alecia Demner 30 de maio de 1983
(41 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Stitched Up Heart (2010-) Voz Gothic metal [79]
Mariangela Demurtas 4 de novembro de 1981
(42 anos)
Italia Italia Tristania (2007-) Voz Gothic metal [80]
Sharon den Adel 12 de xullo de 1974
(49 anos)
Países Baixos Países Baixos Within Temptation (1996-) Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[81]
Angel Dies
Estados Unidos de América Estados Unidos Dawn of Ashes (2015-) Baixo Black metal
Metal industrial
[82]
Alina Dunaevskaya 10 de agosto de 1983
(40 anos)
Rusia Rusia Markize (2003-) Voz Gothic metal [83]
Johanna DePierre
Suecia Suecia Amaran (2000-2005) Voz Power metal [84]
Sarah Jezebel Deva 25 de febreiro de 1977
(47 anos)
Inglaterra Inglaterra Cradle of Filth (1996–2008)
Angtoria (2001-2011)
Voz Black metal sinfónico
Metal sinfónico
[85]
Trish Doan 9 de maio de 1985 - 13 de febreiro de 2017
(31 anos)
Corea do Sur Kittie (2005-2008, 2012-2017) Baixo Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[86][87]
Stefanie Duchêne 3 de abril de 1980
(44 anos)
Alemaña Alemaña Flowing Tears (1997-2002) Voz Gothic metal [88]
Sabine Dünser 27 de xuño de 1977 -
8 de xullo de 2006
(29 anos)
Liechtenstein Liechtenstein Elis (2000-2006) Voz
Piano
Gothic metal [89]
Sabine Edelsbacher 20 de maio de 1973
(51 anos)
Austria Austria Edenbridge (1998-) Voz Metal sinfónico
Power metal
[90]
Eleine
Suecia Suecia Eleine (2011-) Voz Metal sinfónico [91]
Eilera
Francia Eilera (2003-) Voz Folk metal [92]
Ashley Ellyllon 30 de xullo de 1984
(39 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Abigail Williams (2004–2008, 2012–2013)
Cradle of Filth (2009–2011)
Piano
Teclado
Black metal sinfónico [93][94]
Fabienne Erni
Suíza Suíza Eluveitie (2017-) Voz
Arpa
Mandolina
Celtic metal
Death metal melódico
[95]
Kristina Esfandiari
Estados Unidos de América Estados Unidos King Woman (2013-) Voz Doom metal [96]
Carmen Elise Espenæs 30 de setembro de 1983
(40 anos)
Noruega Noruega Midnattsol (2003-)
Savn (2013-)
Voz Folk metal
Gothic metal
[97]
Liv Kristine Espenæs 14 de febreiro de 1976
(48 anos)
Noruega Noruega Theatre of Tragedy (1993–2003)
Leaves' Eyes (2003-2016)
Voz Metal sinfónico
Gothic metal
Viking metal
[98]
Giada Etro
Italia Italia Frozen Crown (2017–) Voz Power metal [21]
Dina Falk
Liechtenstein Liechtenstein Erben der Schöpfung (2005-) Voz Gothic metal [99]
Melissa Ferlaak 26 de abril de 1979
(45 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Aesma Daeva (2002-2005)
Visions of Atlantis (2005-2007)
Echoterra (2009-2012)
Plague of Stars (2012-)
Voz Metal sinfónico [100][101]
Pitchu Ferraz
Brasil Nervosa (2013-2017) Batería Thrash metal [1]
Lita Ford 1958
(66 anos)
Reino Unido Reino Unido The Runaways (1975-1979)
En solitario (1979-1995, 2008-)
Guitarra
Voz
Heavy metal [102]
Rayna Foss 26 de agosto de 1970
(53 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Coal Chamber (1993-1999, 2001–2002) Baixo Nu metal
Metal alternativo
[103]
Lauren Francis
Reino Unido Reino Unido Devilment (2014-) Voz
Teclado
Metal sinfónico
Gothic metal
Metal extremo
[104]
Veronica Freeman 17 de decembro de 1977
(46 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Benedictum (2005-) Voz Heavy metal
Power metal
[105]
Marta Gabriel
Polonia Polonia Crystal Viper (2003-) Voz
Guitarra
Heavy metal [106]
Runhild Gammelsæter 1976
(48 anos)
Noruega Noruega Thorr's Hammer (1994−1995, 2009-)
Khlyst (2006-)
Voz Doom metal
Drone metal
[107][108]
Estefanía García
España España In Mute (2010-) Voz Death metal melódico [109][110]
Isa García Navas 24 de outubro de 1983
(40 anos)
España España Rex Devs (2005-)
Therion (2015)
Voz Black metal
Metal sinfónico
[111]
Lisa Geiss 9 de marzo de 1991
(33 anos)
Alemaña Alemaña Arven (2006-2015)
Oversense (2015-)
Baixo Metal sinfónico
Power metal
[112][113]
Sabrina Gelin
Bélxica Bélxica Ithilien (2014-) Zanfona
Nyckelharpa
Folk metal
Metalcore
[114]
Gen
Estados Unidos de América Estados Unidos Genitorturers (1991–) Voz Metal industrial [115]
Marika Geremia 12 de marzo de 1990
(34 anos)
Italia Italia Krampus (2010-) Violín
Voz
Folk Metal
Melodic death metal
[116][117]
Margi Gerlitz
Alemaña Alemaña Deadlock (2016-) Voz Death metal melódico
Groove metal
[118]
Lousine Gevorkyan 21 de febreiro de 1983
(41 anos)
Rusia Rusia Tracktor Bowling (2005-2017) Voz Metal alternativo
Nu metal
[119]
Cammie Gilbert
Estados Unidos de América Estados Unidos Oceans of Slumber (2014-) Voz Metal progresivo
Doom metal
[120]
Ailyn Giménez 29 de maio de 1982
(42 anos)
España España Sirenia (2008–2016) Voz Gothic metal
Metal sinfónico
[121]
Miranda Gladeau 31 de xullo de 1987
(36 anos)
Canadá Mortillery (2008-) Baixo Thrash metal [122]
Gina Gleason
Estados Unidos de América Estados Unidos Baroness (2017-) Guitarra Sludge metal
Metal progresivo
[123]
Kimberly Goss 15 de febreiro de 1978
(46 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Therion (1996-1997)
Sinergy (1997-2011)
Voz
Teclado
Power metal [124][125]
Angela Gossow 5 de novembro de 1974
(49 anos)
Alemaña Alemaña Arch Enemy (2000-2014) Voz Death metal melódico [126]
Giorgia Gueglio
Italia Italia Mastercastle (2008 –) Voz Heavy metal
Power metal
[127]
Jenifer Haben 16 de xullo de 1995
(28 anos)
Alemaña Alemaña Beyond the Black (2014-) Voz Metal sinfónico [128]
Suvimarja Halmetoja
Finlandia Finlandia Humavoid (2013-) Voz
Teclado
Metal progresivo [129]
Lzzy Hale 10 de outubro de 1983
(40 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Halestorm (1997–) Voz
Guitarra
Heavy metal [130]
Carina Hanselmann 16 de abril de 1986
(38 anos)
Alemaña Alemaña Arven (2006-2015) Voz Metal sinfónico [112][113]
Carla Harvey 4 de outubro de 1976
(47 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Butcher Babies (2010–) Voz Groove metal
Thrash metal
[131]
Chela Rhea Harper 15 de novembro de 1984
(39 anos)
Canadá Coal Chamber (2011–2013) Baixo Nu metal
Metal alternativo
[132]
Lauren Hart
Estados Unidos de América Estados Unidos Once Human (2014-) Voz Death metal melódico [133][134]
Ida Haukland 4 de xuño de 1981
(43 anos)
Noruega Noruega Triosphere (2004-) Baixo
Voz
Power metal [135]
Emmelie Herwegh 9 de xullo de 1995
(28 anos)
Países Baixos Países Baixos Sisters of Suffocation (2015-) Guitarra Death metal [136]
Lotta Höglin 1 de febreiro de 1976
(48 anos)
Suecia Suecia Beseech (2000-2006) Voz Gothic metal [137]
Sally Holliday
Reino Unido Reino Unido Hanging Doll (2002-2014) Voz Gothic metal [138]
Liv Jagrell 4 de xuño de 1980
(43 anos)
Suecia Suecia Sister Sin (2002-2015) Voz Heavy metal [139]
Floor Jansen 21 de febreiro de 1981
(43 anos)
Países Baixos Países Baixos After Forever (1997–2009)
ReVamp (2009-2013)
Nightwish (2013-)
Voz Metal sinfónico
Gothic metal
Metal progresivo
[140][141][142]
Jill Janus 2 de setembro de 1975 - 14 de agosto de 2018
(42 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Huntress (2009–2018) Voz Heavy metal
Thrash metal
[143][144]
Agata Jarosz
Austria Austria Kontrust (2001-) Voz Crossover [145]
Ivy Jenkins 15 de xuño de 1983
(41 anos)
Canadá Kittie (2007–2012) Baixo Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[146]
Lisa Johansson 27 de outubro de 1981
(42 anos)
Suecia Suecia Draconian (2002-2011) Voz Doom metal
Gothic metal
[147][148]
Kelly Johnson 20 de xuño de 1958 –
15 de xullo de 2007
(49 anos)
Inglaterra Inglaterra Girlschool (1978-1984, 1993-2000) Guitarra Heavy metal [149]
Kaisa Jouhki 7 de xullo de 1980
(43 anos)
Finlandia Finlandia Battlelore (2000-) Voz Folk metal
Metal sinfónico
Viking metal
[150]
Katrin Jüllich
Alemaña Alemaña Crematory (1992-) Teclado
Sampler
Gothic metal [151]
Sonia Kaya 1989
(35 anos)
Suíza Suíza Conjonctive (2009-) Voz Deathcore [152]
Nao Kawakita 16 de decembro de 1975
(48 anos)
Xapón Maximum the Hormone (1998-) Batería Nu metal [153]
Tarin Kerrey
Inglaterra Inglaterra Sanguine (2004–) Voz Metal alternativo [154]
Amanda Kiernan
Canadá The Order of Chaos (2006-)
Into Eternity (2013-)
Voz Metal progresivo
Death metal
[155]
Aja Kim
Estados Unidos de América Estados Unidos The Iron Maidens (2004-2008) Voz Heavy metal [156]
Manuela Kraller 1 de agosto de 1981
(42 anos)
Alemaña Alemaña Xandria (2010-2013) Voz Metal sinfónico [157][158]
Anna Katharina Kränzlein 7 de novembro de 1980
(43 anos)
Alemaña Alemaña Schandmaul (1998-) Violín
Zanfona
Voz
Medieval metal [159][160]
Tanya Kemppainen
Finlandia Finlandia Lullacry (1998-2002, 2014)
Soulgrind (1997-)
Voz Gothic metal
Black metal
[161][162]
Moa Kikuchi 4 de xullo de 1999
(25 anos)
Xapón Babymetal (2010–) Voz Kawaii metal [163]
Candace Kucsulain 2 de agosto de 1980
(43 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Walls of Jericho (1998-2001, 2003-) Voz Metalcore [164]
Lahannya
Reino Unido Reino Unido Lahannya (2006-) Voz Gothic metal [165]
Tanja Lainio
Finlandia Finlandia Lullacry (2002-2014) Voz Gothic metal [166]
Mercedes Lander 25 de xaneiro de 1984
(40 anos)
Canadá Kittie (1996–) Batería Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[11]
Morgan Lander 6 de xaneiro de 1982
(42 anos)
Canadá Kittie (1996–) Voz
Guitarra
Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[11]
Heike Langhans 9 de febreiro de 1988
(36 anos)
Sudáfrica Suráfrica Draconian (2012-) Voz Doom metal
Gothic metal
[167]
Federica Lanna 26 de abril de 1986
(38 anos)
Italia Italia Sleeping Romance (2013-) Voz Metal sinfónico [168]
Courtney LaPlante
Canadá Iwrestledabearonce (2012-2016)
Spiritbox (2016-)
Voz Metalcore
Avant-garde metal
Post-metal
Metal progresivo
[169][170]
Marina La Torraca
Brasil Exit Eden (2017-) Voz Metal sinfónico [50]
Xana Lavey
España España Celtian (2019-) Voz Folk metal [171]
Amy Lee 13 de decembro de 1981
(42 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Evanescence (1995–) Voz
Piano
Metal alternativo
Gothic metal
[172][173]
Leather Leone
Estados Unidos de América Estados Unidos Chastain (1984-1992, 2013-) Voz Heavy metal
Power metal
[174]
Laure Le Prunenec 20 de febreiro de 1985
(39 anos)
Francia Öxxö Xööx (2011-) Voz
Baixo
Avant-garde metal
Doom metal
[175]
Lori Lewis 22 de decembro de 1984
(39 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Aesma Daeva (2006-)
Therion (2011-2014)
Voz Metal sinfónico [176]
Katarina Lilja 2 de decembro de 1984
(39 anos)
Suecia Suecia Sobre Nocturne (2000-2004)
Therion (2006-2007, 2008-2011)
Voz Metal sinfónico
Doom metal
[177]
Mizuho Lin 26 de maio de 1990
(34 anos)
Brasil Semblant (2010-) Voz Death metal melódico
Gothic metal
[178]
Lori Linstruth
Estados Unidos de América Estados Unidos Stream of Passion (2005-2007)
Guilt Machine (2009-)
Guitarra Heavy metal
Metal progresivo
Metal sinfónico
[179][180]
Fernanda Lira 9 de setembro de 1989
(34 anos)
Brasil Nervosa (2011-) Baixo
Voz
Thrash metal [1]
Noora Louhimo 6 de novembro de 1988
(35 anos)
Finlandia Finlandia Battle Beast (2012-) Voz Heavy metal
Power metal
[181]
Magali Luyten 16 de xullo de 1978
(46 anos)
Bélxica Bélxica Nightmare (2015-) Voz Heavy metal
Power metal
[182]
Stephanie Luzie 6 de abril de 1974
(50 anos)
Alemaña Alemaña Atargatis (1997-)
Darkwell (2003-2013)
Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[183]
Maxi Nil 4 de xuño de 1981
(43 anos)
Grecia Grecia Visions of Atlantis (2009-2013)
Jaded Star (2013-)
Voz Metal sinfónico
Power metal
[184][185]
Linda McDonald
Estados Unidos de América Estados Unidos Phantom Blue (1987-1998, 2001, 2009)
The Iron Maidens (2001-)
Batería Heavy metal [186]
Laura Macrì 29 de xuño de 1990
(33 anos)
Italia Italia Epica (2012)
MaYan (2011-)
Voz Metal sinfónico
Death metal melódico
[187]
Michalina Malisz
Polonia Polonia Eluveitie (2016-) Zanfona Celtic metal
Death metal melódico
[95]
Jen Majura 16 de xuño de 1983
(41 anos)
Alemaña Alemaña Equilibrium (2014-2015)
Evanescence (2015-)
Baixo
Guitarra
Folk metal
Black metal sinfónico
Metal alternativo
[188]
Lindsay Manfredi
Estados Unidos de América Estados Unidos Cold (2014-) Baixo Metal alternativo
Nu metal
[189]
Elisa Candelas Martín 3 de agosto de 1972
(51 anos)
España España Dark Moor (1999-2003)
Fairyland (2003)
Hamka (2003-2005, 2013-)
Voz Metal sinfónico
Power metal
[190]
Marissa Martinez 13 de xullo de 1975
(48 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Cretin (1992-) Voz
Guitarra
Grindcore [191]
Aeva Maurelle
Alemaña Alemaña Aeverium (2013-) Voz Metal alternativo [192]
Cara McCutchen 1981
(43 anos)
Canadá Mortillery (2008-) Voz Thrash metal [122]
Tara McLeod 27 de abril de 1984
(40 anos)
Canadá Kittie (2005–) Guitarra Nu metal
Metal alternativo
Death metal
[193]
Myrna Mens
Bélxica Bélxica Ithilien (2016-) Violín Folk metal
Metalcore
[114]
Peggy Meeussen
Bélxica Bélxica Bliksem (2008-) Voz Thrash metal [194]
Reba Meyers
Estados Unidos de América Estados Unidos Code Orange (2008-) Voz
Guitarra
Metalcore [195]
Helena Iren Michaelsen 2 de xuño de 1977
(47 anos)
Noruega Noruega Trail of Tears (1997-2000)
Imperia (2003-)
Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[196]
Lisa Middelhauve 28 de novembro de 1980
(43 anos)
Alemaña Alemaña Xandria (1999-2008) Voz
Piano
Metal sinfónico [197]
Aimy Miller
Reino Unido Reino Unido She Must Burn (2015-) Teclado
Voz
Black metal
Deathcore
[198][199]
Yui Mizuno 20 de xuño de 1999
(25 anos)
Xapón Babymetal (2010–) Voz Kawaii metal [163]
Margarita Monet 15 de febreiro de 1990
(34 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Edge of Paradise (2011-) Voz Heavy metal [200]
Yolanda Moreno
México Mystica Girls (2012-) Batería Heavy metal [29]
Birgit Muggenthaler-Schmack 2 de xaneiro de 1974
(50 anos)
Alemaña Alemaña Schandmaul (1998-) Frauta
Gaita
Voz
Medieval metal [201]
Daísa Munhoz
Brasil Vandroya (2005-) Voz Metal progresivo
Power metal
[202]
Cheri Musrasrik
Estados Unidos de América Estados Unidos Succumb (2017-) Voz Death metal [203]
Gea Mulder
Países Baixos Países Baixos Bleeding Gods (2014-) Baixo Death metal
Thrash metal
[204]
Anna Maria Murphy 10 de agosto de 1989
(34 anos)
Suíza Suíza Eluveitie (2006–2016)
Cellar Darling (2016-)
Zanfona
Voz
Celtic metal
Death metal melódico
[205][206]
Masha Mysmane
Italia Italia Exilia (1998–) Voz Nu metal
Metal alternativo
[207]
Suzuka Nakamoto 20 de decembro de 1997
(26 anos)
Xapón Babymetal (2010–) Voz Kawaii metal [163]
Sandra Nasić 25 de maio de 1976
(48 anos)
Alemaña Alemaña Guano Apes (1994–2006, 2009–) Voz Funk metal
Nu metal
[208][209]
Booka Nile
Australia Australia Make Them Suffer (2017-) Teclado
Voz
Deathcore [210]
Dani Nolden 26 de decembro de 1982
(41 anos)
Brasil Shadowside (2001-) Voz
Teclado
Power metal [211]
Catherine Nyland 30 de abril de 1975
(49 anos)
Noruega Noruega Mortal Love (2000-) Voz Gothic metal [212]
Akane Liv 24 de agosto de 1978
(45 anos)
Suecia Suecia Liv Moon (2009-) Voz Metal sinfónico
Power metal
[213]
Alia O'Brien
Canadá Blood Ceremony (2008-) Frauta
Teclado
Voz
Doom metal [214][215]
Maiken Olaisen
Noruega Noruega The Sins of Thy Beloved (2005-2013) Teclado Death-doom
Gothic metal
[13]
Erica Ohlsson 18 de decembro de 1984
(39 anos)
Suecia Suecia Metalite (2019-) Voz Power metal melódico [216]
Birgit Öllbrunner 22 de xullo de 1976
(47 anos)
Alemaña Alemaña Midnattsol (2002-) Baixo Folk metal
Metal sinfónico
[217]
Anette Olzon 21 de xuño de 1971
(52 anos)
Suecia Suecia Nightwish (2007–2012) Voz Metal sinfónico [142]
Manda Ophuis 27 de novembro de 1980
(43 anos)
Países Baixos Países Baixos Nemesea (2002–2016) Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[218][219]
Wanda Ortiz
Estados Unidos de América Estados Unidos The Iron Maidens (2002-) Baixo Heavy metal [186]
Nina Osegueda 14 de xaneiro de 1984
(40 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos A Sound of Thunder (2009-) Voz Heavy metal
Power metal
[220]
Karolina Beata Marta Pacan 24 de agosto de 1983
(40 anos)
Polonia Polonia Skeptical Minds (2010-) Voz Gothic metal [221]
Kobra Paige
Canadá Kobra and the Lotus (2009-) Voz Heavy metal [222]
Orianthi Panagaris 22 de xaneiro de 1985
(39 anos)
Australia Australia Alice Cooper (2011-2014) Guitarra Heavy metal [223]
Heidi Parviainen 9 de marzo de 1979
(45 anos)
Finlandia Finlandia Amberian Dawn (2006-2012)
Dark Sarah (2012-)
Voz Heavy metal
Power metal
[224]
Monika Pedersen 21 de decembro de 1978
(45 anos)
Dinamarca Dinamarca Sinphonia (1998-)
Sirenia (2006-2007)
Voz Metal sinfónico
Metal progresivo
Gothic metal
[121]
Mika Penetrator
Xapón Gallhammer (2003-2013) Guitarra
Voz
Black metal
Crust punk
[225]
Doro Pesch 3 de xuño de 1964
(60 anos)
Alemaña Alemaña Warlock (1983-1989)
Doro (1989-)
Voz Heavy metal [226]
Nadja Peulen 10 de xaneiro de 1975
(49 anos)
Alemaña Alemaña Coal Chamber (1999-2000, 2002–2003, 2013–2016) Baixo Nu metal
Metal alternativo
[227]
Jessica Pimentel 20 de setembro de 1982
(41 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Alekhine's Gun (2010-) Voz Death metal [228]
Jada Pinkett Smith 18 de setembro de 1971
(52 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Wicked Wisdom (2002-) Voz Nu metal [229]
Laura Pleasants 23 de xullo de 1978
(45 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Kylesa (2001-) Guitarra
Voz
Sludge metal [230][231]
Patricia Pons 10 de decembro de 1984
(39 anos)
España España Synlakross (2010-) Voz Death metal melódico [232][233]
Alana Potocnik
Estados Unidos de América Estados Unidos Abigail Williams (2009)
Winds of Plague (2009-)
Teclado Deathcore [234]
Els Prins
Países Baixos Países Baixos Sisters of Suffocation (2014-) Voz Death metal [136]
Vicky Psarakis 22 de xuño de 1988
(35 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos The Agonist (2014-) Voz Death metal melódico
Metalcore
[235]
Kristen Randall
Estados Unidos de América Estados Unidos Abigail Williams (2007)
Winds of Plague (2008-2009)
Teclado
Voz
Deathcore [236]
Risa Reaper
Xapón Gallhammer (2003-2013) Batería
Voz
Black metal
Crust punk
[225]
Judith Rijnveld
Países Baixos Países Baixos Kingfisher Sky (2001-) Voz Metal progresivo
Gothic metal
[237]
Bianka Roads
México Mystica Girls (2015-) Guitarra Heavy metal [29]
Alexia Rodriguez 23 de novembro de 1987
(36 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Eyes Set To Kill (2003-) Voz Metalcore
Metal alternativo
[238][239][240]
Anissa Rodriguez 27 de xaneiro de 1989
(35 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Eyes Set To Kill (2003-2016) Baixo Metalcore
Metal alternativo
[238][239][240]
Jessica Rose
Canadá Woods of Ypres (2004-2007) Teclado Doom metal [241]
Skadi Rosehurst
Alemaña Alemaña Equilibrium (2019-) Teclado Folk metal
Black metal sinfónico
[242]
Kirsten Rosenberg
Estados Unidos de América Estados Unidos The Iron Maidens (2008-) Voz Heavy metal [186]
Marie Rouyer 19 de decembro de 1980
(43 anos)
Francia Entropia (2006-2012)
Whyzdom (2013-)
Voz Black metal melódico
Metal sinfónico
[243]
Kari Rueslåtten 3 de outubro de 1973
(50 anos)
Noruega Noruega The Third and the Mortal (1992-1995)
Storm (1993-1995)
En solitario (1997-2005, 2013-)
Voz Viking metal
Doom metal
[244]
Elize Ryd 15 de outubro de 1984
(39 anos)
Suecia Suecia Amaranthe (2009-) Voz Power metal
Metalcore
Death metal melódico
[245]
Lori S.
Estados Unidos de América Estados Unidos Acid King (1993-) Guitarra
Voz
Stoner metal [246]
Jeanne Sagan 11 de xaneiro de 1979
(45 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos All That Remains (2006–2015) Baixo
Voz
Metalcore
Heavy metal
[247]
Angelina Sahlgren Söder
Suecia Suecia Beseech (2013-) Voz Gothic metal [248]
Patricia San Martín
España España Celtibeerian (2011-) Violín
Voz
Folk metal [249]
Diva Satánica 25 de xuño de 1988
(35 anos)
España España Bloodhunter (2012-) Voz Death metal [250]
Cristina Scabbia 6 de xuño de 1972
(52 anos)
Italia Italia Lacuna Coil (1997-) Voz Gothic metal
Metal alternativo
[251]
Victoria Scalisi f. 2 de agosto de 2017 Estados Unidos de América Estados Unidos DAMAD (1993-2001, 2016) Voz Sludge metal [252]
Sonya Scarlet 2 de abril de 1980
(44 anos)
Italia Italia Theatres des Vampires (1999-) Voz Gothic metal
Black metal
[253][254]
Elizabeth Schall
Estados Unidos de América Estados Unidos Dreaming Dead (2006-)
Cretin (2013-)
Guitarra
Voz
Death metal melódico [255]
Inga Scharf
Alemaña Alemaña Van Canto (2006-) Voz A capela
Power metal
[256]
Sabine Scherer 4 de setembro de 1982
(41 anos)
Alemaña Alemaña Deadlock (2004-2016) Voz Death metal melódico
Groove metal
[257]
Sandra Schleret 26 de xuño de 1976
(47 anos)
Austria Austria Dreams of Sanity (1994-2000, 2001-2002)
Elis (2006-2011)
Siegfried (1999-)
Voz Gothic metal [258]
Anastasia Schmidt
Alemaña Alemaña Arven (2006-2015) Guitarra Metal sinfónico [112][113]
Lindsay Schoolcraft 1986
(38 anos)
Canadá Cradle of Filth (2013-) Teclado
Voz
Black metal sinfónico [259]
Maja Schonning
Dinamarca Dinamarca Forever Still (2010-) Voz Metal alternativo [260]
Lena Scissorhands 1986
(38 anos)
Moldavia Moldavia Infected Rain (2008-) Voz Metal alternativo
Nu metal
[261][262]
Otep Shamaya 7 de novembro de 1979
(44 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Otep (2000–) Voz Nu metal [263]
Heidi Shepherd
Estados Unidos de América Estados Unidos Butcher Babies (2010–) Voz Groove metal
Thrash metal
Metalcore
[131]
Tatiana Shmailyuk
Ucraína Ucraína JINJER (2009-) Voz Groove metal
Metalcore
[264][265]
Nell Sigland 13 de novembro de 1976
(47 anos)
Noruega Noruega The Crest (1999-2010)
Theatre of Tragedy (2004-2010)
Voz Gothic metal
Doom metal
Metal industrial
[266]
Carmen Susana Simões 8 de marzo de 1973
(51 anos)
Portugal Portugal Ava Inferi (2005-2013)
Earth Electric (2014-)
Voz Gothic metal
Doom metal
[267]
Simone Simons 17 de xaneiro de 1985
(39 anos)
Países Baixos Países Baixos Epica (2003-) Voz Metal sinfónico
Power metal
[268][269]
Elina Siirala
Finlandia Finlandia EnkElination (2011-)
Leaves' Eyes (2016-)
Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[270]
Vivian Slaughter 1978
(46 anos)
Xapón Gallhammer (2003-2013) Baixo
Voz
Black metal
Crust punk
[225]
Brittney Slayes 1985
(39 anos)
Canadá Unleash the Archers (2007-) Voz Power metal [271]
Jamie-Lee Smit 26 de abril de 1993
(31 anos)
Bélxica Bélxica Skeptical Minds
Azylya (2009-)
Voz Gothic metal [272]
Jennie-Ann Smith 4 de xaneiro de 1978
(46 anos)
Suecia Suecia Avatarium (2013-) Voz Doom metal [273]
Rosie Smith 20 de xullo de 1984
(40 anos)
Reino Unido Reino Unido Cradle of Filth (2005-2009) Teclado
Voz
Black metal sinfónico [274]
Carly Smithson 12 de setembro de 1983
(40 anos)
Irlanda Irlanda We Are the Fallen (2009-) Voz Gothic metal [275]
Katra Solopuro 10 de agosto de 1984
(39 anos)
Finlandia Finlandia Katra (2005-)
Feridea (2014-)
Voz Gothic metal
Metal sinfónico
Power metal
[276][277]
Amanda Somerville 7 de marzo de 1979
(45 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos HDK (2005-)
Kiske / Somerville (2009-)
Trillium (2011-)
Exit Eden (2017-)
Voz
Piano
Death metal melódico
Gothic metal
Power metal
Metal sinfónico
[278][279][280][50]
Spleen
Francia Malevolentia (2003-) Voz Black metal sinfónico [281]
Sara Squadrani 14 de febreiro de 1986
(38 anos)
Italia Italia Ancient Bards (2007-) Voz Power metal
Metal sinfónico
[282]
Aleah Stanbridge 1 de xullo de 1976 – 18 de abril de 2016
(39 anos)
Sudáfrica Suráfrica Trees of Eternity (2009-2016) Voz Doom metal [283]
Daria Starovich 1 de febreiro de 1986
(38 anos)
Rusia Rusia Slot (2007-) Voz Nu metal [284]
Vibeke Stene 17 de agosto de 1978
(45 anos)
Noruega Noruega Tristania (1997-2007) Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[285]
Nita Strauss 7 de decembro de 1986
(37 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos The Iron Maidens (2011-)
Alice Cooper (2014-)
Guitarra Heavy metal [286][287]
Larissa Stupar
Rusia Rusia Venom Prison (2016-) Voz Deathcore [288]
Lacey Sturm 4 de setembro de 1981
(42 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Flyleaf (2000-2012)
En solitario (2013-)
Voz Metal alternativo [289]
Mallika Sundaramurthy
Estados Unidos de América Estados Unidos Abnormality (2005-) Voz Death metal [290]
Patricia Tapia 15 de novembro de 1977
(46 anos)
España España Mägo de Oz (2007-) Voz Folk metal
Celtic metal
[291][292]
Tina Teal 27 de outubro de 1970
(53 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Détente (2009-2010) Voz Thrash metal [71]
Ines Thomé 24 de xuño de 1985
(38 anos)
Alemaña Alemaña Arven (2006-2014) Guitarra Metal sinfónico [112][113]
Laura Tracey
Reino Unido Reino Unido The Fall of Eve (2011-) Voz Metal sinfónico [293]
Chiara Tricarico 27 de febreiro de 1989
(35 anos)
Italia Italia Temperance (2013-) Voz Power metal [294]
Tarja Turunen 17 de agosto de 1977
(46 anos)
Finlandia Finlandia Nightwish (1996-2005)
En solitario (2005-)
Voz Metal sinfónico
Power metal
[295]
Anneke van Giersbergen 8 de marzo de 1973
(51 anos)
Países Baixos Países Baixos Solitario (2007-)
The Gentle Storm (2014-)
VUUR (2016-)
Voz Metal sinfónico
Metal progresivo
[296][297]
Dianne van Giersbergen 3 de xuño de 1985
(39 anos)
Países Baixos Países Baixos Ex-Libris (2003-)
Xandria (2013-)
Voz Metal sinfónico
Gothic metal
[298][299]
Nitte Valo 30 de agosto de 1977
(46 anos)
Finlandia Finlandia Battle Beast (2008-2012)
Burning Point (2014-)
Voz Heavy metal
Power metal
[181][300]
Simone van Straten 25 de agosto de 1996
(27 anos)
Países Baixos Países Baixos Sisters of Suffocation (2014-) Guitarra Death metal [136]
Nina Vetterli-Treml 1978
(46 anos)
Suíza Suíza 69 Chambers (2001-) Voz
Guitarra
Baixo
Metal alternativo [301]
Betsy Weiss 1 de agosto de 1957
(38 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos Bitch (1981-) Voz Heavy metal [302][303]
Quinn Weng 20 de abril de 1979
(45 anos)
Taiwán Seraphim (2004-) Voz Power metal [304]
Charlotte Wessels 13 de maio de 1987
(37 anos)
Países Baixos Países Baixos Delain (2005-) Voz Metal sinfónico [19][20]
Alissa White-Gluz 31 de xullo de 1985
(38 anos)
Canadá The Agonist (2004-2014)
Arch Enemy (2014-)
Voz Death metal melódico
Metalcore
[126][305]
Sabrina Valentine
Estados Unidos de América Estados Unidos Seven Kingdoms (2009-) Voz Power metal
Thrash metal
[306]
Carolina Villamayor
Arxentina Enchained Souls (2004-2012)
Idillicah (2006-)
Voz Gothic metal [307][308]
Irene Villegas 22 de xullo de 1993
(30 anos)
España España Against Myself (2009-) Voz Metal sinfónico [309]
Capri Virkkunen 28 de febreiro de 1972
(52 anos)
Finlandia Finlandia Amberian Dawn (2012-) Voz Heavy metal
Power metal
[310]
Elena Vladi
Rusia Rusia Demona Mortiss (2011-2015)
Red Queen (2016-)
Voz Nu metal [311]
Helen Vogt 14 de maio de 1982
(42 anos)
Alemaña Alemaña Flowing Tears (2003-2013) Voz Gothic metal [88]
Caroline Westendorp
Países Baixos Países Baixos The Charm The Fury (2010-) Voz Metalcore [312]
Puck Wildschut
Países Baixos Países Baixos Sisters of Suffocation (2015-) Baixo Death metal [136]
Jessie Williams 8 de decembro de 1991
(32 anos)
Reino Unido Reino Unido Ankor (2014-) Voz Power metal
Metal alternativo
[313]
Chelsea Wolfe 14 de novembro de 1984
(39 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos En solitario (2009-) Voz
Guitarra
Doom metal [314]
Xina 4 de maio de 1988
(36 anos)
España España Oker (2008-) Voz Heavy metal [315]
Lena Yatsula
Ucraína Ucraína Arven (2006-2015) Teclado Metal sinfónico [112][113]
Doris Yeh
Taiwán Chthonic (1999-) Baixo Death metal
Black metal sinfónico
[316][317]
Sean Yseult 6 de xuño de 1966
(58 anos)
Estados Unidos de América Estados Unidos White Zombie (1985–1998) Baixo Metal alternativo
Metal industrial
[318][319]
Emmanuelle Zoldan
Francia Sirenia (2016-) Voz Gothic metal
Metal sinfónico
[320]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Os nomes ou alcumes indicados son os máis coñecidos, e ordénanse inicialmente por apelido no primeiro caso
  2. Nos casos que se indican dúas datas, a segunda é a data de falecemento e a idade que a persoa tiña nesa data. Entre parénteses indícase a idade actual ou a que tiña no momento do falecemento.
  3. Entre parénteses indícanse os anos en activo en cada grupo
Referencias

Todas as referencias en inglés agás cando se indique o contrario.

  1. 1,0 1,1 1,2 "Brazilian All-Female Thrash Trio NERVOSA: New Song 'Intolerance Means War' Streaming". Blabbermouth. 20 de abril de 2016. Consultado o 24 de abril de 2016. 
  2. 2,0 2,1 Sharpe-Young, G.; Born, R. "Adorned Brood biography". MusicMight. Arquivado dende o orixinal o 14 de xullo de 2011. Consultado o 13 de outubro de 2011. 
  3. "Ingeborg Anna Discography". Discogs. Consultado o 11 de marzo de 2016. 
  4. "Eluveitie Parts With Violin Player Nicole Ansperger". MetalUnderground. 3 de agosto de 2015. Consultado o 11 de marzo de 2016. 
  5. "HEAD PHONES PRESIDENT: New Album Samples Posted Online". Blabbermouth. 5 de outubro de 2009. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  6. "History. Arkona – official web-site". Arkona. Arquivado dende o orixinal o 24 de marzo de 2013. Consultado o 24 de marzo de 2013. 
  7. "Former KITTIE Bassist JENN ARROYO Cast in New Season of 'Big Brother'". Blabbermouth. 5 de xullo de 2012. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  8. "Seasons of Ghosts". Dark Beauty Magazine. 15 de xaneiro de 2016. Consultado o 30 de marzo de 2017. 
  9. "Blood Stain Child - Female Vocalist Sophia Leaves The Band". Metal Storm. 21 de xullo de 2012. Consultado o 30 de marzo de 2017. 
  10. 10,0 10,1 True, Chris. "Eths – Artist Biography". AllMusic. Consultado o 11 de decembro de 2015. 
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 Hannaham, James (2002). "Underage Against the Machine". SPIN 18 (1): 26. ISSN 0886-3032. 
  12. Popoff, Martin (19 de xullo de 2007). "Former KITTIE Bassist Talena Atfield On Judges Panel For America's Hot Musician". Brave Words & Bloody Knuckles (Toronto). ISSN 1705-3781. OCLC 57191652. Arquivado dende o orixinal o 08 de xullo de 2011. Consultado o 24 de febreiro de 2011. 
  13. 13,0 13,1 "The Sins Of Thy Beloved - discography, line-up, biography, interviews, photos". Spirit of Metal. Consultado o 30 de agosto de 2015. 
  14. Newman, Craig (22 de xullo de 2016). "Germany’s new Symphonic Metal Band Visionatica". National Rock Review. Arquivado dende o orixinal o 29 de xaneiro de 2018. Consultado o 28 de xaneiro de 2018. 
  15. Mineur, Matthias (1 de abril de 2011). "Diabulus in Musica Secrets Review". Metal Hammer (en alemán). Consultado o 30 de xuño de 2012. 
  16. "Tura Satana - Biography". Allmusic. Consultado o 27 de outubro de 20115. 
  17. "Vita Imana ponen a la venta ‘Uluh’, su nuevo disco". Rock Estatal (en castelán). 30 de xaneiro de 2012. Consultado o 14 de marzo de 2016. 
  18. Delain. "Delain names guitarist Merel Bechtold permanent additional band member". Facebook. Consultado o 19 de outubro de 2015. 
  19. 19,0 19,1 Newman, Craig (3 de abril de 2016). "Charlotte Wessels of Delain". National Rock Review. Arquivado dende o orixinal o 04 de abril de 2016. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  20. 20,0 20,1 Annerer, Phillipp (19 de xaneiro de 2016). "DELAIN - Charlotte Wessels". Stormbringer.at (en alemán). Consultado o 8 de abril de 2016. 
  21. 21,0 21,1 "FROZEN CROWN Join Nine Lives Entertainment Roster; Tour Dates To Be Announced Soon". BraveWords. 15 de setembro de 2018. Consultado o 8 de decembro de 2018. 
  22. "LIFE OF AGONY Recruits Female Drummer VERONICA BELLINO". Blabbermouth. 22 de xaneiro de 2018. Consultado o 28 de xaneiro de 2018. 
  23. "Entrevista con: Retribution". Friedhof Magazine (en castelán). 1 de xuño de 2014. Arquivado dende o orixinal o 04 de febreiro de 2017. Consultado o 26 de xaneiro de 2017. 
  24. "VIDEO PREMIÈRE: THE FIFTH ALLIANCE – YOUR ABYSS". Echoes and Dust. Consultado o 4 de xullo de 2017. 
  25. Forsyth, Jim (2 de marzo de 2016). "ALBUM REVIEW: Death Poems – The Fifth Alliance". Distorted Sound Magazine. Consultado o 4 de xullo de 2017. 
  26. C., Miriam (23 de marzo de 2013). "Kerstin Bischof". Femme Metal Webzine. Consultado o 27 de outubro de 2015. 
  27. "Zenekar". Dalriada.hu (en húngaro). Arquivado dende o orixinal o 09 de marzo de 2016. Consultado o 15 de marzo de 2016. 
  28. "BOLT THROWER Bassist: 'Touring The U.S. Doesn't Hold Great Memories For Us'". Blabbermouth. 11 de decembro de 2005. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  29. 29,0 29,1 29,2 "Mystica Girls, "cortesanas" del metal mexicano". Pulso (en castelán). 3 de febreiro de 2017. Arquivado dende o orixinal o 02 de setembro de 2018. Consultado o 2 de setembro de 2018. 
  30. von Wolfsbrunn, Stefan Arthur (27 de maio de 2017). "Ignea - The Sign Of Faith". Metal.de (en alemán). Consultado o 8 de xullo de 2017. 
  31. Sciarretto, Amy (6 de xaneiro de 2012). "Nicole Bogner Dead: Former Visions of Atlantis Singer Dies Aged 27". Noisecreep. Consultado o 27 de outubro de 2015. 
  32. "VISIONS OF ATLANTIS Announces New Lineup". Blabbermouth. 6 de decembro de 2013. Consultado o 27 de outubro de 2015. 
  33. Rivadavia, Eduardo. "Hellion - Biography". Consultado o 27 de outubro de 2015. 
  34. "RAGE OF LIGHT Signs With NAPALM RECORDS". Blabbermouth. 30 de maio de 2018. Consultado o 16 de novembro de 2018. 
  35. "Ad Infinitum sign worldwide contract with Napalm Records". Grande Rock. 7 de outubro de 2019. Arquivado dende o orixinal o 27 de marzo de 2020. Consultado o 27 de marzo de 2020. 
  36. "FLESHGOD APOCALYPSE Parts Ways With Vocalist/Guitarist TOMMASO RICCARDI". Blabbermouth. 10 de outubro de 2017. Consultado o 27 de maio de 2019. 
  37. "Sirenia - Neue Besen kehren gut". Whiskey-Soda.de (en alemán). Arquivado dende o orixinal o 12 de xullo de 2016. Consultado o 17 de marzo de 2016. 
  38. Besanko, Jonathon (30 de xaneiro de 2015). "Album Reviews : Divine Ascension – Liberator". Metal Obsession. Consultado o 3 de xuño de 2017. 
  39. "JENNIFER BORG – DIVINE ASCENSION". Femme Metal Webzine. 3 de maio de 2013. Consultado o 3 de xuño de 2017. 
  40. "ECHOES OF ETERNITY - on tour in the US!". Nuclear Blast. 17 de xullo de 2007. Arquivado dende o orixinal o 22 de abril de 2016. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  41. Bowar, Chad. "Stream Of Passion featuring Ayreon - Live In The Real World DVD". About.com. Arquivado dende o orixinal o 27 de maio de 2011. Consultado o 27 de novembro de 2015. 
  42. Dangelo, Joe (8 de setembro de 2001). "KITTIE GUITARIST SCRATCHED FROM LINEUP". MTV. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  43. Pato, Greg. "Nuclear Death - Biography". Allmusic. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  44. "HOLYHELL Interviewed On Romanian Radio". Blabbermouth. 30 de xuño de 2012. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  45. "Monarch!". Allmusic. Consultado o 2 de setembro de 2018. 
  46. "In This Moment’s Black Widow is the 90s Mainstream Industrial Throwback You’ve Been Waiting For". 11 de novembro de 2014. 
  47. Eduardo Rivadavia. "In This Moment - Biography". AllMusic. Consultado o 28 de maio de 2015. 
  48. "In This Moment - The Dream (album review 2)". Sputnikmusic.com. Consultado o 28 de maio de 2015. 
  49. Ruhlmann, William. "Straight Line Stitch - Biography". Allmusic. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  50. 50,0 50,1 50,2 50,3 Weaver, James (17 de xuño de 2017). "Exit Eden announce debut album ‘Rhapsodies In Black’". Distorted Sound Magazine. Consultado o 28 de outubro de 2017. 
  51. Jurek, Thom. "Myrkur". Allmusic. Consultado o 31 de agosto de 2015. 
  52. Toland, Michael (14 de agosto de 2015). "Myrkur - M (Relapse)". The Austin Chronicle. Consultado o 31 de agosto de 2015. 
  53. "CADAVERIA: 'Blood And Confusion' Performance Clip From 'Karma' DVD". Blabbermouth. 10 de xaneiro de 2014. Consultado o 8 de abril de 2016. 
  54. Bugeja, Michael (2 de xuño de 2013). "New voices for Weeping Silence". Times of Malta. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  55. Denby, Jon (13 de xaneiro de 2016). "Barbarian Prophecies - Remains Of Existence". Brutalism. Arquivado dende o orixinal o 18 de xullo de 2018. Consultado o 7 de xuño de 2017. 
  56. "Krypteria Band Ji-In". Krypteria. Arquivado dende o orixinal o 20 de decembro de 2008. Consultado o 11 de xaneiro de 2009. 
  57. "Krypteria: Heimkehr mit Konzert im Alten Schlachthof" [Krypteria: Coming Home with a Concert in the Old Butchery]. Aachener Nachrichten (en alemán). 26 de setembro de 2011. Arquivado dende o orixinal o 14 de xullo de 2014. Consultado o 6 de xullo de 2014. 
  58. "Elis Calls It Quits After Departure of Vocalist Simone Christinat". metalunderground.com. 24 de febreiro de 2012. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  59. "Legenda Aurea Artist Profile". Spirit-of-Metal. Consultado o 25 de marzo de 2016. 
  60. Di Perna, Alan (1995). "Jackhammer of the Gods". Guitar World (Hal Leonard Corporation) 15 (6): 69. 
  61. "Becki Clark". Season's End. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  62. Rivadavia, Eduardo. "Holy Moses Biography". Allmusic. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  63. "ETHS Singer Quits". Blabbermouth. 18 de setembro de 2012. Arquivado dende o orixinal o 05 de novembro de 2012. Consultado o 14 de marzo de 2016. 
  64. Sterckx, Julie (22 de maio de 2015). "Obscure Illusions d’Ethernity : la nouvelle fierté de la scène metal belge". Le Suricate Magazine (en francés). Consultado o 8 de decembro de 2018. 
  65. "SINNER Frontman Talks Addition Of Vocalist GIORGIA COLLELUORI To The Band; Tour Dates Announced For Germany". BraveWords. 9 de xullo de 2019. Consultado o 16 de agosto de 2019. 
  66. Tyler H. (1 de outubro de 2015). "ALBUM REVIEW: NEW YEARS DAY – MALEVOLENCE". Soundfiction. Arquivado dende o orixinal o 05 de marzo de 2017. Consultado o 4 de marzo de 2017. 
  67. "Interview: Windhand's Dorthia Cottrell Talks Country Music And The Richmond Doom Scene". Undertheradar. 30 de marzo de 2017. Consultado o 1 de xaneiro de 2017. 
  68. "THE IRON MAIDENS: New Interview, Performance Footage Posted Online". Blabbermouth. 6 de setembro de 2010. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  69. Reed, Ryan (9 de novembro de 2017). "ENTHEOS: FROM VIRAL VIDEO STARS TO PHILOSOPHICAL TECH-DEATH TRAILBLAZERS". Revolver. Consultado o 9 de novembro de 2017. 
  70. "Fear of God". Zine With No Name (en alemán). Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  71. 71,0 71,1 "Members". Fear of God. Arquivado dende o orixinal o 04 de marzo de 2016. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  72. "Elyose - Ipso Facto". Metal Cunt Webzine (en francés). Arquivado dende o orixinal o 18 de xullo de 2018. Consultado o 4 de xuño de 2017. 
  73. Farinas, Adriana (29 de xullo de 2017). "Nervosa: banda feminina de metal conquista espaço no exterior". Veja São Paulo (en portugués). Consultado o 30 de novembro de 2017. 
  74. "KHAOTIKA’s Lariyah Daniels and Sergio Quesada Discuss Debut EP, Touring, Religion, and Fitness". Legendary Rock Interviews. 22 de xuño de 2014. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  75. "Lunatica". MusicMight. Arquivado dende o orixinal o 29 de maio de 2012. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  76. Rivadavia, Eduardo. "Christian Mistress". Allmusic. Consultado o 7 de abril de 2014. 
  77. "New singer Clémentine Delauney". serenity-band.com. 21 de xaneiro de 2012. Arquivado dende o orixinal o 24 de febreiro de 2013. Consultado o 21 de xaneiro de 2012. 
  78. "Visions of Atlantis announces new line-up". Blabbermouth. 6 de decembro de 2013. Consultado o 6 de decembro de 2013. 
  79. Yeung, Neil Z. "Stitched Up Heart". Allmusic. Consultado o 15 de novembro de 2016. 
  80. "Tristania - Darkest White (album review ) - Sputnikmusic". Sputnikmusic.com. Consultado o 29 de decembro de 2014. 
  81. "Within Temptation - Enter review". metalstorm.net. Consultado o 13 de agosto de 2012. 
  82. "Dawn of Ashes Premiere New Album, ‘Theophany’". Revolver. 19 de maio de 2016. Consultado o 19 de maio de 2016. 
  83. "An Interview with vocalist Alina Dunaevskaya of the band Markize". Sea of Tranquility. 27 de outubro de 2016. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  84. Kubaschk, Peter. "AMARAN: INTERVIEW MIT KARI KAINULAINEN". PowerMetal.de (en alemán). Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  85. "Sarah Jezebel Deva: 'The World Won't Hold Your Hand' Video Released". Blabbermouth. 3 de xullo de 2011. Consultado o 27 de agosto de 2018. 
  86. "KITTIE Parts Ways With Bassist TRISH DOAN". Blabbermouth. 4 de marzo de 2008. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  87. "KITTIE Bassist TRISH DOAN Dead At 31". Blabbermouth. 13 de febreiro de 2017. Consultado o 14 de febreiro de 2017. 
  88. 88,0 88,1 "Flowing Tears". Metal Storm. Consultado o 4 de xuño de 2017. 
  89. "Muere Sabine Dünser, vocalista de ELIS". MetalTotal (en castelán). Arquivado dende o orixinal o 05 de marzo de 2016. Consultado o 27 de outubro de 2015. 
  90. "EDENBRIDGE Signs With SPV/STEAMHAMMER". Blabbermouth. 20 de febreiro de 2013. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  91. Lindqvist, Stefan (15 de abril de 2015). "Eleine har releasefest i Landskrona". HD (en sueco). Consultado o 3 de xuño de 2017. 
  92. "Eilera". Spirit of Metal. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  93. "New Album: Hammer of The Witches". Cradle of Filth Official Website. Arquivado dende o orixinal o 03 de xuño de 2016. Consultado o 20 de abril de 2016. 
  94. Bowar, Chad. "Abigail Williams Interview". About.com. Arquivado dende o orixinal o 04 de marzo de 2016. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  95. 95,0 95,1 DiVita, Joe (5 de xaneiro de 2017). "Eluveitie Announce Six New Members to Complete Lineup". Loudwire (en inglés). Consultado o 21 de febreiro de 2017. 
  96. Bienstock, Richard (13 de novembro de 2017). "KING WOMAN SINGER ON FINDING HER VOICE THROUGH DOOM, INSPIRATION IN PSYCHEDELICS". Revolver. Consultado o 13 de novembro de 2017. 
  97. "MIDNATTSOL, THE SINS OF THY BELOVED Members Join Forces In SAVN". Blabbermouth. 17 de xullo de 2013. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  98. Freeman, Phil. "Njord". Allmusic. Consultado o 5 de marzo de 2012. 
  99. "ERBEN DER SCHÖPFUNG - 'Narben der Zeit' Cover, Track List & neue Songs online!". Stormbringer.at (en alemán). 27 de outubro de 2009. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  100. "ECHOTERRA Parts Ways With Singer MELISSA FERLAAK". Blabbermouth. 13 de marzo de 2012. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  101. "Former VISIONS OF ATLANTIS Singer Launches PLAGUE OF STARS". Blabbermouth. 29 de outubro de 2012. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  102. "Lita Ford Biography". biography.com. Arquivado dende o orixinal o 12 de maio de 2016. Consultado o 28 de abril de 2016. 
  103. Shaw, Zach (9 de setembro de 2011). "Dez Fafara Says He’d Be Willing To Play With Coal Chamber Again". Metal Insider. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  104. "CRADLE OF FILTH Frontman DANI FILTH's DEVILMENT Signs With NUCLEAR BLAST ENTERTAINMENT". Blabbermouth. 15 de agosto de 2014. Consultado o 11 de outubro de 2016. 
  105. "BENEDICTUM Sign With LOCOMOTIVE RECORDS". Blabbermouth. 9 de xullo de 2005. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  106. "INTERVIEW: CRYSTAL VIPER". rockrevoltmagazine.com. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  107. "Runhild Gammelsæter". rateyourmusic.com. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  108. "THORR'S HAMMER". KZSU Stanford. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  109. "Entrevistas LEYENDAS DEL ROCK 2016: IN MUTE". RED HARD´N´HEAVY (en castelán). 10 de agosto de 2016. Consultado o 2 de outubro de 2016. 
  110. "[In Mute]: ¡Ganadores del W:O:A Metal Battle!". El Lado Oscuro de la Luna (en castelán). Arquivado dende o orixinal o 11 de agosto de 2014. Consultado o 2 de outubro de 2016. 
  111. "THERION confirma la adición de la soprano Isa García Navas". MetalWorks (en castelán). 23 de xaneiro de 2015. Arquivado dende o orixinal o 10 de xuño de 2016. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  112. 112,0 112,1 112,2 112,3 112,4 "ARVEN To Release 'Black Is The Colour' In August". Blabbermouth. 28 de xullo de 2013. Consultado o 8 de xullo de 2017. 
  113. 113,0 113,1 113,2 113,3 113,4 Smith, Dave (2 de decembro de 2011). "ARVEN - INTERVIEW". Ravenheart Music. Arquivado dende o orixinal o 17 de agosto de 2016. Consultado o 8 de xullo de 2017. 
  114. 114,0 114,1 Galeote, David (11 de xaneiro de 2017). "ITHILIEN -SHAPING THE SOUL". Rock, The Best Music (en castelán). Consultado o 19 de xaneiro de 2017. 
  115. McIver 2002, p. 53
  116. "KRAMPUS Release Lyric Video for “The Trial”". Metal Shock Finland. 11 de novembro de 2016. Consultado o 30 de marzo de 2017. 
  117. "Krampus releases Kronos’ Heritage!". Metal Rules. 21 de agosto de 2011. Consultado o 30 de marzo de 2017. 
  118. "Deadlock Premiere New Song And Music Video, "Beserk"". Revolver. 19 de maio de 2016. Consultado o 6 de xuño de 2016. 
  119. "Tracktor Bowling". Discogs. Consultado o 4 de xuño de 2016. 
  120. Smith, Nathan (7 de agosto de 2015). "Newly signed Oceans of Slumber preps for prog-metal supremacy". HoustonPress. Arquivado dende o orixinal o 21 de decembro de 2015. Consultado o 4 de febreiro de 2016. 
  121. 121,0 121,1 "SIRENIA Returns To NAPALM RECORDS". Blabbermouth. 3 de abril de 2014. Consultado o 17 de marzo de 2016. 
  122. 122,0 122,1 Simms, Kelley (1 de xuño de 2016). "MORTILLERY - IN THE TRENCHES". Bravewords. Consultado o 28 de xaneiro de 2018. 
  123. Nelson, Michael (5 de xuño de 2017). "Watch Baroness Debut New Guitarist Gina Gleason". Stereogum. Consultado o 1 de xaneiro de 2018. 
  124. "Kimberly Goss". Discogs. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  125. Abladejo, J. Vicente (21 de marzo de 2012). "Sinergy: Noticias de Kimberly Goss". MetalCry.com (en castelán). Consultado o 22 de abril de 2016. 
  126. 126,0 126,1 "Angela Gossow Leaves Arch Enemy, New Vocalist Announced". Metal Hammer. 17 de marzo de 2014. Arquivado dende o orixinal o 17 de marzo de 2014. Consultado o 08 de abril de 2016. 
  127. "MASTERCASTLE: 'Last Desire' Video Released". Blabbermouth. 31 de outubro de 2010. Consultado o 22 de abril de 2016. 
  128. "Der Gipfelsturm hat gerade erst begonnen". Universal Music (en alemán). Arquivado dende o orixinal o 14 de xuño de 2015. Consultado o 13 de marzo de 2016. 
  129. Lunabba, Henry. "Humavoid". Imperiumi (en finés). Consultado o 8 de xullo de 2017. 
  130. "Discs: Halestorm, 1032K, Willie Nelson, Joshua Bell and Friends". The Buffalo News. 24 de outubro de 2013. Consultado o 15 de maio de 2015. 
  131. 131,0 131,1 Gregory Heaney. "Butcher Babies – Artist Biography". AllMusic. Consultado o 17 de maio de 2016. 
  132. "COAL CHAMBER BASSIST CHELA RHEA HARPER JOINS KARTIKEYA". BraveWords. 30 de agosto de 2013. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  133. "Former Machine Head/Soulfly Guitarist Logan Mader Returns With Once Human". Blabbermouth. 26 de maio de 2015. Consultado o 4 de outubro de 2015. 
  134. Gitter, Mike (7 de xaneiro de 2013). "Where Are They Now? Logan Mader of Machine Head, Soulfly". Noisecreep. Consultado o 4 de outubro de 2015. 
  135. "TRIOSPHERE Signs With AFM RECORDS". Blabbermouth.net. 13 de abril de 2010. Arquivado dende o orixinal o 04 de xaneiro de 2013. Consultado o 11 de novembro de 2010. 
  136. 136,0 136,1 136,2 136,3 "Dutch Death Metal Band SISTERS OF SUFFOCATION Signs With NAPALM RECORDS". Blabbermouth. 5 de xullo de 2018. Consultado o 8 de decembro de 2018. 
  137. Dunphy, John (24 de outubro de 2005). "An interview with Lotta Hoglin - vocalist with Beseech". Music Tap. Arquivado dende o orixinal o 04 de xuño de 2009. Consultado o 20 de maio de 2016. 
  138. "Hanging Doll". Spirit of Metal. Consultado o 23 de xaneiro de 2017. 
  139. "SISTER SIN Calls It Quits". Blabbermouth. 7 de novembro de 2015. Consultado o 20 de maio de 2016. 
  140. Nuclear Blast Records (3 de abril de 2007). "After Forever - Interview w/ Floor Jansen + Joost van den Broek (Part 1)". YouTube. Consultado o 17 de outubro de 2015. 
  141. "Former After Forever Singer's Revamp: First Full Length Song Posted Online". Blabbermouth. 21 de abril de 2010. Consultado o 17 de outubro de 2015. 
  142. 142,0 142,1 Everley, Dave (8 December 2015). "How Nightwish became a modern metal phenomenon". Metal Hammer. Team Rock. Consultado o 2 January 2016. 
  143. Kielty, Martin (29 de outubro de 2015). "Huntress not splitting says Meahl". Metal Hammer. Team Rock. Consultado o 29 de outubro de 2015. 
  144. "HUNTRESS Singer JILL JANUS Dies By Suicide". Blabbermouth. 16 de agosto de 2018. Consultado o 16 de agosto de 2018. 
  145. "Crossover Klänge in der Szene Wien: Kontrust präsentiert ihr neues Album". Vienna Online (en alemán). 22 de outubro de 2014. Consultado o 4 de xuño de 2016. 
  146. "Former KITTIE Bassist Resurfaces In SPEEDGOD". Blabbermouth. 5 de xuño de 2013. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  147. True, Chris. "Draconian - Biography". Allmusic. Consultado o 4 de xuño de 2016. 
  148. "Blabbermouth.NET - DRACONIAN, AUTUMNAL Confirmed For Spain's MADRID IS THE DARK FEST". Blabbermouth. 14 de abril de 2009. Arquivado dende o orixinal o 22 de abril de 2009. Consultado o 1 de agosto de 2010. 
  149. "Tribute to Kelly Johnson". Lasting tribute.co.uk. 2007. Arquivado dende o orixinal o 4 de outubro de 2008. Consultado o 28 de xuño de 2010. 
  150. Monger, James Christopher. "Battlelore - Biography". Allmusic. Consultado o 6 de xuño de 2016. 
  151. "Benzin in der Kehle?". Mannheimer Morgen (en alemán). 6 de marzo de 2017. Consultado o 30 de marzo de 2017. 
  152. "Conjonctive". Pour-cent culturel Migros (en francés). Arquivado dende o orixinal o 12 de marzo de 2017. Consultado o 9 de marzo de 2007. 
  153. Eremenko, Alexey. "Maximum the Hormone". AllMusic. Consultado o 3 de maio de 2020. 
  154. "Sanguine". Metal-experience. 14 de xaneiro de 2016. Arquivado dende o orixinal o 10 de abril de 2017. Consultado o 6 de xuño de 2016. 
  155. "Into Eternity Continues Demoing New Material, Plays Album Fundraising Show". Blabbermouth. 19 de novembro de 2012. Arquivado dende o orixinal o 12 de setembro de 2019. Consultado o 6 de xuño de 2016. 
  156. "Former THE IRON MAIDENS Singer Collaborating With MOTÖRHEAD's PHIL CAMPBELL". Blabbermouth. 3 de xullo de 2008. Consultado o 6 de xuño de 2016. 
  157. "XANDRIA Announces New Singer". Blabbermouth. 19 de decembro de 2010. Consultado o 9 de xuño de 2016. 
  158. "Manuela Kraller Departs Xandria, Ex Libris Vocalist To Replace". metalunderground.com. 25 de outubro de 2013. Consultado o 9 de xuño de 2016. 
  159. Zöller, Karin (3 de novembro de 2014). "Bei Schandmaul rockt das Mittelalter". SÜDKURIER (en alemán). Consultado o 9 de xuño de 2016. 
  160. Treimer, Birger (11 de marzo de 2014). "Im Pit bei: Schandmaul + Die Kammer". Metal Hammer (en alemán). Consultado o 9 de xuño de 2016. 
  161. "LULLACRY To Release Farewell Compilation 'Legacy 1998-2014'; Final Shows Announced". Blabbermouth. 12 de abril de 2014. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  162. "FORMER LULLACRY SINGER RETURNS WITH SOULGRIND, SEARCHING FOR DVD MATERIAL". BraveWords. 16 de setembro de 2004. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  163. 163,0 163,1 163,2 "BABYMETAL – Biography – Artist". Barks. Arquivado dende o orixinal o 13 de xuño de 2018. Consultado o 20 de agosto de 2014. 
  164. "SLIPKNOT/STONE SOUR Frontman Producing New WALLS OF JERICHO EP". Blabbermouth. 17 de outubro de 2007. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  165. Yardley, Miranda (1 de agosto de 2012). "Review: Lahannya – ‘Dystopia’". Terrorizer. Consultado o 24 de agosto de 2016. 
  166. "LULLACRY: Video For New Song 'Hell On High Heels' Featuring Singer TANJA KEMPPAINEN". 25 de abril de 2014. Consultado o 28 de setembro de 2016. 
  167. "DRACONIAN Announces New Singer". Blabbermouth. 28 de setembro de 2012. Consultado o 12 de decembro de 2016. 
  168. "SLEEPING ROMANCE: in studio per il secondo album". MetalPit (en italiano). 20 de agosto de 2017. Arquivado dende o orixinal o 24 de agosto de 2017. Consultado o 23 de agosto de 2017. 
  169. Grow, Kory (22 de xuño de 2011). "Exclusive Premiere: Iwrestledabearonce Debut "Deodorant Can't Fix Ugly"". Revolver. Consultado o 12 de xullo de 2017. 
  170. "WRESTLEDABEARONCE LIVE". Blow The Scene. 8 de xullo de 2010. Arquivado dende o orixinal o 17 de outubro de 2011. Consultado o 12 de xullo de 2017. 
  171. "Celtian lanzan disco folk metal, En Tierra de Hadas, así suena". La Ganzua (en castelán). 27 de maio de 2019.  Falta a |url= (Axuda);
  172. Loftus, Johnny (2004). "Anywhere But Home". Allmusic. Consultado o 11 de agosto de 2008. 
  173. Berelian, Essi (2005). The Rough Guide to Heavy Metal. Londres: Rough Guides. pp. 114–115. ISBN 1-84353-415-0. 
  174. "CHASTAIN Singer LEATHER LEONE Announces Solo Dates". Blabbermouth. 31 de marzo de 2016. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  175. "Öxxö Xööx : Rëvëürt, premier album et révélation". ObskureMag (en francés). 5 de novembro de 2011. Arquivado dende o orixinal o 12 de xaneiro de 2017. Consultado o 26 de maio de 2017. 
  176. "Therion To Be Joined By Aesma Daeva Singer For Upcoming Tour". Blabbermouth. 23 de novembro de 2006. Consultado o 19 de marzo de 2010. 
  177. Valderrama, Christian (6 de outubro de 2010). "El poder sinfónico de Therion". Rocknvivo (en castelán). Arquivado dende o orixinal o 07 de agosto de 2016. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  178. "Semblant Present New Music Video 'Incinerate'". Ultimate-Guitar. Consultado o 8 de xullo de 2017. 
  179. "Lori Linstruth - Credits". Allmusic. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  180. "AYREON Mastermind's GUILT MACHINE Signs With MASCOT RECORDS". Blabbermouth. 14 de maio de 2009. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  181. 181,0 181,1 "BATTLE BEAST Parts Ways With Singer, Announces Replacement". Blabbermouth. 18 de setembro de 2012. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  182. "Nightmare New Line-up 2016". Nightmare TV. YouTube. 10 de outubro de 2015. Consultado o 12 de outubro de 2015. 
  183. "ATARGATIS To Enter Studio In June". Blabbermouth. 19 de maio de 2007. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  184. "VISIONS OF ATLANTIS Releases Video For New Version Of "Winternight"". Blabbermouth. 30 de abril de 2016. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  185. "Former ICED EARTH, VISIONS OF ATLANTIS Members Join Forces In JADED STAR". Blabbermouth. 19 de xaneiro de 2015. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  186. 186,0 186,1 186,2 Larson, John (29 de setembro de 2010). "Scream for me, Washington". Tacoma Weekly. Arquivado dende o orixinal o 03 de febreiro de 2013. Consultado o 4 de outubro de 2010. 
  187. "MAYAN: New Album Title, Release Date Revealed". Blabbermouth. 16 de outubro de 2013. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  188. "New EVANESCENCE Guitarist JEN MAJURA: 'Call Me When You're Sober' Playthrough Video". Blabbermouth. 9 de xaneiro de 2016. Consultado o 2 de agosto de 2019. 
  189. "COLD Announces First U.S. Tour In Over Eight Years". Blabbermouth]]. 17 de xullo de 2019. Consultado o 13 de agosto de 2019. 
  190. Vahanian, Ara (30 de marzo de 2016). "Elisa C. Martin: A Look At the Life and Career of the Former Dark Moor Vocalist and Why She is So Great". Hubpages. Arquivado dende o orixinal o 26 de outubro de 2016. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  191. "Interview: Marissa Martinez (Cretin)". Invisible Oranges. 28 de xaneiro de 2011. Consultado o 3 de febreiro de 2017. 
  192. ""Break Out“ von Aeverium - Within Temptation meets Linkin Park". RP.online (en alemán). 2 de abril de 2015. Consultado o 17 de xullo de 2018. 
  193. Ouellette, Mary (8 de xaneiro de 2012). "Kittie’s Tara McLeod Goes Acoustic with ‘Dexter’ Theme Song". Loudwire. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  194. "BLIKSEM: 'Disciples' Video Released". Blabbermouth. 23 de xaneiro de 2014. Consultado o 4 de febreiro de 2017. 
  195. Sharp, Tyler (27 de abril de 2016). "Code Orange sign to Roadrunner Records". Alternative Press. Consultado o 13 de novembro de 2017. 
  196. Sandvall, Anders (14 de agosto de 2011). "Imperia – singer Helena Iren Michaelsen". Metal Rules. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  197. "XANDRIA Once Again Looking For Lead Singer". Blabbermouth. 18 de febreiro de 2010. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  198. Cooper, Ali (10 de novembro de 2015). "Hot New Band: She Must Burn". Teamrock. Consultado o 13 de xaneiro de 2017. 
  199. "Album Review: She Must Burn – ‘She Must Burn’". New Noise Magazine. 12 de outubro de 2015. Consultado o 13 de xaneiro de 2017. 
  200. Parks, John (11 de xaneiro de 2012). "Edge of Paradise singer Margarita Monet talks about growing up in music and making metal with LRI". Legendary Rock Interviews. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  201. Könnel, Tommy (21 de novembro de 2016). "Mittelalter-Rocker „Schandmaul“ schlagen ruhigere Töne an". Wiesbadener-Kurier (en alemán). Arquivado dende o orixinal o 03 de xaneiro de 2017. Consultado o 2 de xaneiro de 2017. 
  202. "VANDROYA Releases Video For Acoustic Version Of 'No Oblivion For Eternity'". Blabbermouth. Consultado o 4 de xuño de 2016. 
  203. Epstein, Dan (6 de decembro de 2017). "HOW SUCCUMB ARE OPENING BORDERS BETWEEN EXTREME METAL, FASHION, CLASSIC LITERATURE". Revolver. Consultado o 15 de decembro de 2017. 
  204. Berger, Bianca (3 de setembro de 2015). "Bleeding Gods". Gothic And Amazing. Arquivado dende o orixinal o 01 de decembro de 2017. Consultado o 20 de novembro de 2017. 
  205. Kennelty, Greg (6 de maio de 2016). "Three Members of ELUVEITIE Quit, Band To Take Time After Tour To Regroup". Metal Injection. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  206. "Former ELUVEITIE Members Launch CELLAR DARLING". Blabbermouth. 27 de setembro de 2016. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  207. Bach, Connie (21 de xuño de 2012). "Interview : Masha Mysmane – Exilia". Femme Metal Webzine. Consultado o 25 de outubro de 2016. 
  208. Larkin, Colin, ed. (2006). "Guano Apes". Encyclopedia of Popular Music (4ª ed.). Oxford University Press. ISBN 978-0-1953-1373-4. 
  209. McIver 2002, p. 59
  210. Burch, Kel. "Women In Music: Booka Nile". Depth Magazine. Arquivado dende o orixinal o 21 de xullo de 2018. Consultado o 20 de xullo de 2018. 
  211. "Magnus Rosén Joins SHADOWSIDE". ROCK N GROWL. 5 de outubro de 2015. Consultado o 30 de marzo de 2017. 
  212. Langsethagen, Kate (11 de maio de 2005). "Mortal Love gjør suksess i utlandet". Østlendingen (en noruegués). Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  213. "元タカラジェンヌのAKANE LIV、完全復活宣言". BARKS (en xaponés). 2 de xullo de 2015. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  214. "Al Bronson ecco i Blood Ceremony, ambasciatori canadesi del Doom metal". Ravennanotizie (en italiano). 21 de abril de 2016. Consultado o 6 de setembro de 2016. 
  215. Brown, Louise (20 de abril de 2016). "Pan's People: Blood Ceremony Interviewed". The Quietus. Consultado o 6 de setembro de 2016. 
  216. "METALITE - 'Far From The Sanctuary'-Musikvideo online". RockHard (en alemán). 26 de agosto de 2019. Consultado o 20 de setembro de 2019. 
  217. "Carmen & Birgit of Midnattsol checked in with The Age Of Metal". The Age Of Metal. 6 de xuño de 2011. Arquivado dende o orixinal o 09 de novembro de 2016. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  218. "NEMESEA To Release 'Uprise' Album In April". Blabbermouth. 28 de xaneiro de 2016. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  219. "SINGER MANDA OPHUIS QUITS NEMESEA". Nemesea.com. 1 de agosto de 2016. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  220. "RAVEN Frontman Guests On New A SOUND OF THUNDER Album". Blabbermouth. 28 de xaneiro de 2012. Consultado o 14 de novembro de 2016. 
  221. "Skeptical Minds - Run For Your Live!". Metalfan (en neerlandés). 7 de novembro de 2014. Consultado o 14 de novembro de 2016. 
  222. Bowar, Chad. "Kobra and the Lotus - High Priestess Review". About.com. Arquivado dende o orixinal o 02 de abril de 2016. Consultado o 14 de novembro de 2016. 
  223. "ALICE COOPER Guitarist NITA STRAUSS: 'ORIANTHI Fans Hate Me'". Blabbermouth. 13 de outubro de 2015. Consultado o 4 de xullo de 2017. 
  224. "DARK SARAH: Lyric Video For New Song 'Aquarium' Feat. DELAIN's CHARLOTTE WESSELS". Blabbermouth. 18 de outubro de 2016. Consultado o 16 de novembro de 2016. 
  225. 225,0 225,1 225,2 True, Chris. "Gallhammer". Allmusic. Consultado o 8 de xuño de 2017. 
  226. Simmons, Sylvie (1986). "'Lock Jaw". Mega Metal Kerrang! (Londres: Spotlight Publications Ltd) 4: 8–11. 
  227. Napurano, Pat (3 de abril de 2015). "The Complete Interview: Hot Chick In Hard Rock Nadja Peulen Of Coal Chamber". Revolver. Arquivado dende o orixinal o 28 de agosto de 2016. Consultado o 22 de xuño de 2016. 
  228. Grow, Kory (30 de novembro de 2016). "Meet 'OITNB's Secret Metalhead: Inside Jessica Pimentel's Double Life". Rolling Stone. Arquivado dende o orixinal o 07 de setembro de 2017. Consultado o 8 de novembro de 2017. 
  229. "Review: WICKED WISDOM Laugh Off 'You Suck' Chants At OZZFEST Kick-Off". Blabbermouth. 18 de xullo de 2005. Consultado o 4 de xullo de 2017. 
  230. Parker, Chris (24 de setembro de 2009). "Dual-drumming Savannah sludge-rockers Kylesa overhaul sound". Oklahoma Gazette. Arquivado dende o orixinal o 14 de xullo de 2014. Consultado o 06 de setembro de 2016. 
  231. "Kylesa Biography". Starpulse. Arquivado dende o orixinal o 05 de xullo de 2013. Consultado o 3 de xullo de 2013. 
  232. Romero, Saturnino (9 de agosto de 2016). "Death metal melódico bajo el polvo del viejo oeste americano: Synlakross". The Metal Circus (en castelán). Consultado o 2 de outubro de 2016. 
  233. Pauly, Christophe (6 de xuño de 2016). "Synlakross : Death Bullets For A Forajido". Le Suricate (en francés). Consultado o 2 de outubro de 2016. 
  234. Chichester, Sammi (2 de maio de 2014). "The Complete Interview: Hot Chick In Hard Rock Alana Potocnik Of Winds Of Plague". Revolver. Consultado o 16 de novembro de 2016. 
  235. "THE AGONIST: First Video Interview With New Singer VICKY PSARAKIS". Blabbermouth. 15 de abril de 2014. Consultado o 5 de setembro de 2016. 
  236. Ramirez, Carlos (26 de xaneiro de 2012). "Kristen Randall Speaks: The Former Winds of Plague Keyboardist Comes Clean — Exclusive Interview". Noisecreep. Consultado o 16 de novembro de 2016. 
  237. Stryker, Robin (6 de novembro de 2012). "INTERVIEW : JUDITH RIJNVELD – KINGFISHER SKY". Femme Metal Webzine. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  238. 238,0 238,1 "Eyes Set to Kill – White Lotus". Alter the Press!. Consultado o 27 de decembro de 2012. 
  239. 239,0 239,1 "Eyes Set to Kill – White Lotus". Allmusic. Consultado o 27 de decembro de 2012. 
  240. 240,0 240,1 Heaney, Gregory. "Eyes Set To Kill - Biography". Allmusic. 
  241. Begai, Carl (8 de xaneiro de 2012). "DAVID GOLD – Finding Peace In The Woods Of Ypres". Carl Begai. Consultado o 15 de decembro de 2017. 
  242. "EQUILIBRIUM - "Renegades"-Album mit Neuzugängen Skar und Skadi erscheint im August". Rock Hard (en alemán). 22 de maio de 2019. Consultado o 2 de agosto de 2019. 
  243. "WHYZDOM: 'Dancing With Lucifer' Video Featuring New Singer MARIE ROUYER". Blabbermouth. 31 de marzo de 2014. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  244. "KARI RUESLATTEN". Prog Archives. Consultado o 14 de marzo de 2017. 
  245. "AMARANTHE Wanted To Incorporate New Influences On 'Maximalism' Album". Blabbermouth. 17 de outubro de 2016. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  246. "KTVU.com talks to Lori S. of Acid King". KTVU. 18 de xuño de 2015. Arquivado dende o orixinal o 09 de novembro de 2016. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  247. Childers, Chad (24 de setembro de 2015). "ALL THAT REMAINS BASSIST JEANNE SAGAN EXITS THE BAND". Loudwire. Consultado o 7 de agosto de 2018. 
  248. "Sweden's BESEECH Is Back". Blabbermouth. 19 de decembro de 2013. Consultado o 20 de maio de 2016. 
  249. Rodrigo, David (21 de febreiro de 2016). "Celtibeerian - From Soil to Soul". MetalCry (en castelán). Consultado o 8 de agosto de 2017. 
  250. Jaureguizar, Santiago (21 de novembro de 2017). "Diva Satánica: "Llegué lejos en 'La Voz' siendo cantante del metal extremo"". El Progreso (en castelán). Consultado o 28 de febreiro de 2019. 
  251. "LACUNA COIL's CRISTINA SCABBIA: 'I'm Not Obsessed With Healthy Living'". Blabbermouth. 23 de maio de 2016. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  252. Pessaro, Fred (2 de agosto de 2017). "Victoria Scalisi, Of Sludge Band DAMAD, Dies After Battle With Cancer". Revolver. Arquivado dende o orixinal o 03 de agosto de 2017. Consultado o 2 de agosto de 2017. 
  253. Sharpe-Young
    Garry. "Sepolcrum". MusicMight. Arquivado dende o orixinal o 04 de novembro de 2012. Consultado o 19 de agosto de 2008.
     
  254. Sharpe-Young
    Garry. "Theatres des Vampires". MusicMight. Arquivado dende o orixinal o 02 de febreiro de 2016. Consultado o 19 de decembro de 2010.
     
  255. Roche, Jason (2 de marzo de 2012). "Dreaming Dead's Elizabeth Schall: A Rare Metal Frontwoman". LAWeekly. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  256. Young, Kane (25 de xullo de 2015). "Acapella metal to bring mayhem to Festival of Voices". Mercury. Arquivado dende o orixinal o 12 de setembro de 2019. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  257. Rohlf, Tillman (28 de abril de 2016). "Deadlock geben neue Sängerin bekannt". Metal-hammer (en alemán). Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  258. "SÄNGERIN SANDRA SCHLERET VERLÄSST ELIS". powermetal.de (en alemán). 22 de maio de 2011. Consultado o 19 de abril de 2016. 
  259. "CRADLE OF FILTH Recruits Canadian Multi-Instrumentalist LINDSAY SCHOOLCRAFT For Live Shows". Blabbermouth. 20 de febreiro de 2013. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  260. "Video Clip For New Song "Scars" Issued By Forever Still". MetalUnderground. 29 de setembro de 2016. Consultado o 11 de outubro de 2016. 
  261. Linares, Nuria (4 de febreiro de 2016). "Analizamos los trabajos de INFECTED RAIN". MetalKorner (en castelán). Consultado o 26 de maio de 2017. 
  262. "Alternative nu metal atrakcija Infected Rain stiže u Uljanik". Glas Istre (en croata). 11 de maio de 2017. Consultado o 26 de maio de 2017. 
  263. DiVita, Joe (4 de febreiro de 2016). "Otep Unveil ‘Generation Doom’ Album Details". Loudwire. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  264. "Ukraine's JINJER Doesn't Like Being Compared To Other Female-Fronted Metal Bands". Blabbermouth. 24 de xullo de 2016. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  265. "Jinjer Premiere New Song And Music Video, "Words Of Wisdom"". Revolver. 14 de abril de 2016. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  266. Gamundí A., Laura (2 de xullo de 2010). "Entrevista a Nell Sigland, voz de Theatre of Tragedy". Rocknvivo (en castelán). Arquivado dende o orixinal o 25 de novembro de 2016. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  267. "INTERVIEW : CARMEN SUSANA SIMÕES – AVA INFERI". Femme Metal Webzine. 16 de xuño de 2012. Consultado o 3 de xuño de 2017. 
  268. "EPICA's SIMONE SIMONS, ISAAC DELAHAYE Answer Fan-Submitted Questions (Video)". Blabbermouth. 9 de abril de 2014. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  269. "EPICA's SIMONE SIMONS Made A Conscious Decision To Leave Her Young Son At Home While She's On Tour". Blabbermouth. 13 de abril de 2016. Consultado o 7 de novembro de 2016. 
  270. "LEAVES' EYES Parts Ways With Singer LIV KRISTINE, Announces Replacement". Blabbermouth. 16 de abril de 2016. Consultado o 3 de febreiro de 2017. 
  271. Kitteringham, Sarah (24 de novembro de 2014). "Vancouver Power metallers Unleash the Archers (wo)man the ramparts". Beatroute. Arquivado dende o orixinal o 27 de maio de 2015. Consultado o 17 de maio de 2016. 
  272. Wallstrom, Wally (2015). "JAMIE-LEE SMIT: "Mon Amour Monique"". Rockunited. Consultado o 9 de novembro de 2016. 
  273. Monger, James Christopher. "Avatarium". AllMusic. Consultado o 3 de xuño de 2017. 
  274. "Cradle of Filth Frontman Explains Lineup Changes for European Tour". Blabbermouth. 18 de xuño de 2009. Consultado o 13 de decembro de 2010. 
  275. Sasic, Natalija (26 de marzo de 2010). "We Are The Fallen - King’s College London Student Union - 23/03/2010". The Yorker. Arquivado dende o orixinal o 30 de marzo de 2010. Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  276. "KATRA NUEVA BANDA PARA NAPALM RECORDS". The Metal Circus (en castelán). 27 de novembro de 2007. Consultado o 12 de xullo de 2017. 
  277. "Feridea - Into a Dawn - (8.5/10)". The Metal Observer. 5 de agosto de 2015. Arquivado dende o orixinal o 09 de agosto de 2015. Consultado o 12 de xullo de 2017. 
  278. "AMANDA SOMERVILLE Talks About After Forever Guitarist's HDK Project". Blabbermouth. 17 de maio de 2009. 
  279. "Avantasia live in Kaufbeuren, Germany". Metal Traveller. 4 de decembro de 2010. Consultado o 14 de xaneiro de 2010. 
  280. "Frontiers Records To Release Debut Album From Vocalist AMANDA SOMERVILLE's New Metal Project TRILLIUM In Fall 2011". Bravewords. 1 de xullo de 2011. Arquivado dende o orixinal o 29 de agosto de 2013. Consultado o 28 de setembro de 2016. 
  281. "Malevolentia (France)". Metal Revolution. Consultado o 4 de xullo de 2017. 
  282. "ANCIENT BARDS To Release 'A New Dawn Ending' In April". Blabbermouth. 13 de febreiro de 2014. Consultado o 5 de setembro de 2016. 
  283. "IN MEMORY OF ALEAH STANBRIDGE". Toilet Ov Hell. 27 de abril de 2016. Consultado o 11 de agosto de 2018. 
  284. "Slot: Nu-Metal Tales of Childhood Virtue in Danger". Far From Moscow. 30 de setembro de 2009. Arquivado dende o orixinal o 13 de decembro de 2015. Consultado o 7 de setembro de 2018. 
  285. "Former TRISTANIA Singer VIBEKE STENE To Guest On GOD OF ATHEISTS Debut". Blabbermouth. 10 de xuño de 2013. Consultado o 5 de setembro de 2016. 
  286. Paone, Caroline (15 de xullo de 2013). "The Iron Maidens: Brave New Women". Guitar Girl Magazine. Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  287. "NITA STRAUSS: 'I Just Try To Be The Best Guitar Player I Can Be'". Blabbermouth. 28 de agosto de 2016. Consultado o 5 de setembro de 2016. 
  288. Appleford, Steve (31 de agosto de 2017). "VENOM PRISON: DEATH METAL AGAINST RAPE CULTURE AND MISOGYNY". Revolver. Consultado o 7 de xaneiro de 2018. 
  289. La Gorce, Tammy. "Flyleaf - allmusicguide.com". Allmusic. Consultado o 5 de marzo de 2016. 
  290. "Abnormality To Release 'Mechanisms Of Omniscience' Album In April". Blabbermouth. 11 de marzo de 2016. Consultado o 25 de abril de 2016. 
  291. "Mago de Oz regresa 'renovado' a México". El Siglo de Torreón (en castelán). 14 de febreiro de 2013. Consultado o 5 de setembro de 2016. 
  292. Ameixeiras, X.; Blanco, P. (7 de agosto de 2016). "Los Mägos de una Carballeira impactante". La Voz de Galicia (en castelán). Consultado o 5 de setembro de 2016. 
  293. Humphries, Natalie (21 de febreiro de 2014). "Introducing The Fall Of Eve". Soudscape Magazine. Consultado o 4 de xuño de 2017. 
  294. Spontoni, Andrea (29 de xullo de 2014). "Intervista a Chiara Tricarico (Temperance)". IronFolks (en italiano). Arquivado dende o orixinal o 10 de abril de 2017. Consultado o 9 de abril de 2017. 
  295. "Ex-NIGHTWISH Singer TARJA TURUNEN: Behind-The-Scenes Footage From 'No Bitter End' Video Shoot". Blabbermouth. 15 de abril de 2016. Consultado o 9 de xuño de 2016. 
  296. "THE GENTLE STORM Featuring ARJEN LUCASSEN, ANNEKE VAN GIERSBERGEN: Deal With INSIDEOUT MUSIC Announced". Blabbermouth.net. 8 de outubro de 2014. Consultado o 25 de novembro de 2014. 
  297. "Former THE GATHERING Frontwoman ANNEKE VAN GIERSBERGEN Launches New Band VUUR". Blabbermouth. 1 de decembro de 2016. Consultado o 26 de decembro de 2017. 
  298. Van Dijk, Erwin (2012). "Interview : Dianne van Giersbergen – Ex Libris (2010)". Consultado o 4 de xullo de 2014. 
  299. "Xandria Interview 2014 with Dianne van Giersbergen & Marco Heubaum". Metal Trails Music Magazine. YouTube. Consultado o 25 de setembro de 2015. 
  300. Mäkinen, Riku (24 de xullo de 2014). "Nitte Valo Burning Pointin uusi vokalisti". Kaaoszine (en finés). Consultado o 14 de setembro de 2016. 
  301. Georgoulas, Vanessa. "Fast and furious". Ceo. Consultado o 15 de setembro de 2016. 
  302. "Intervista ai Bitch". Stereo Invaders (en italiano). Arquivado dende o orixinal o 25 de xullo de 2011. Consultado o 6 de setembro de 2016. 
  303. "BETSY of BITCH: A WALK THROUGH DAMNATION ALLEY". MetalMaidens. 2003. Consultado o 6 de setembro de 2016. 
  304. "Seraphim - Interview with Quinn Weng - Online March 2013". The Metal Observer. Arquivado dende o orixinal o 27 de decembro de 2015. Consultado o 20 de maio de 2016. 
  305. "Interview with Alissa White-Gluz of The Agonist". Lithium Magazine. 14 de agosto de 2011. Arquivado dende o orixinal o 24 de febreiro de 2014. Consultado o 08 de abril de 2016. 
  306. "Review: Seven Kingdoms - Brothers Of The Night". The Metal Crypt. Consultado o 23 de marzo de 2017. 
  307. "Artista - Enchained Souls". CMTV.com.ar (en castelán). Consultado o 3 de febreiro de 2017. 
  308. Ramírez Ortega, Sandra B. (19 de agosto de 2011). "Músico por accidente". ABC Color (en castelán). Consultado o 3 de febreiro de 2017. 
  309. "El otro lado del metal (XXXII): Irene Villegas “Aparte de la música es muy importante la marca personal”". La Estadea (en castelán). 2 de marzo de 2016. Consultado o 11 de outubro de 2016. 
  310. "Video: New AMBERIAN DAWN Singer Covers SKID ROW's '18 And Life'". Blabbermouth. 7 de xaneiro de 2013. Consultado o 12 de decembro de 2016. 
  311. Scuderi, Gustavo (2 de febreiro de 2017). "Metal Chick of the Month – Elena Vladi". THE HEADBANGING MOOSE. 
  312. "THE CHARM THE FURY's CAROLINE WESTENDORP Speaks To HIT THE FLOOR At U.K.'s DOWNLOAD (Video)". Blabbermouth. 23 de xuño de 2014. Consultado o 23 de xaneiro de 2017. 
  313. Mautor, Antonio (7 de marzo de 2017). "Ankor desvelan los detalles de su nuevo álbum". Nos Gusta la Música (en castelán). Consultado o 23 de marzo de 2017. 
  314. Mandel, Leah (26 de xullo de 2017). "Chelsea Wolfe Shares Gorgeous Doom Metal Track “Vex”". Fader. Consultado o 9 de novembro de 2017. 
  315. "Crítica de Oker: Miedo". MariskalRock (en castelán). 14 de xullo de 2016. Consultado o 8 de xullo de 2017. 
  316. Deming, Mark. "Chthonic - Biography". AllMusic. Arquivado dende o orixinal o 13 de abril de 2011. Consultado o 2 de agosto de 2011. 
  317. Prato, Greg. "Seediq Bale review". AllMusic. Arquivado dende o orixinal o 14 de abril de 2011. Consultado o 2 de agosto de 2011. 
  318. Kaufman, Gil (23 de setembro de 1998). "White Zombie split up after 13 years of horror rock". MTV. Consultado o 26 de febreiro de 2016. 
  319. Abbott, Jim (23 de outubro de 2012). "Rob Zombie: Rock's Renaissance man". Orlando Sentinel. 
  320. "SIRENIA Recruits Singer EMMANUELLE ZOLDAN, Releases 'Dim Days Of Dolor' Album Samples". Blabbermouth. 9 de setembro de 2016. Consultado o 24 de setembro de 2018. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Bibliografía[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]