Lista de filmes coas maiores recadacións

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Deseguido enuméranse os filmes coas maiores recadacións de todos os tempos.

Filmes coas maiores recadacións[editar | editar a fonte]

Con máis de 2,7 mil millóns USD obtidos a nivel mundial, Avatar (2009) é o filme con maiores recadacións en despacho de billetes de todos os tempos. Outro dato relevante é que as recaudacións da maioría das películas que se enumeran a continuación son principalmente da súa exposición internacional; tan só hai tres casos nos que a recaudación nos Estados Unidos e Canadá superou á internacional: O cabaleiro escuro (2008), Rogue One: A Star Wars History (2016) e Black Panther (2018). Por outra banda, ate o 2019, a lista ten un total de 24 filmes producidos e / ou distribuídos por Walt Disney Pictures, dos cales oito foron producidos por Marvel Studios e catro por Pixar. Cómpre salientar que 38 filmes foron publicados a partir do ano 2010, o que representa o 76% da lista.

Se se tomaran en conta as ganancias obtidas por cada filme por mor da súa distribución en formatos de vídeo caseiro (por exemplo, VHS, DVD, Blu-ray), ou da súa transmisión en televisión, as cifras variarían de forma significativa. Por exemplo, Titanic (1997) obtivo máis de mil millóns USD pola renda e venda das súas copias nos distintos formatos de vídeo en que foi distribuída, adicionais aos 2,2 mil millóns USD que xerou durante as súas exhibicións en salas de cine.[1] Os ingresos de Avatar pola súa distribución en DVD e Blu-ray exceden até 2014 os 385 millóns USD, tan só en EE.UU e Canadá.[2] Isto permítenos deducir que, ao sumar os dous tipos de ganancias para ambas as películas, obtiveron máis de 3 mil millóns USD cada unha en total. A este resultado faltarían incorporarse os ingresos polo pago de dereitos de transmisión en cadea televisiva. Polo xeral, a marxe de utilidade por concepto de pago por visión que os estudos de televisión páganlle aos produtores dos filmes chega a ser até dun 20-25 % sobre o total das recadacións obtidas en despacho de billetes.[3] Titanic obtivo 55 millóns USD pola súa transmisión en NBC e HBO, importe equivalente ao 9 % da súa recadación en despachos de billetes de EE.UU e Canadá.[1]

Certas películas posúen potencial para establecer unha franquía de produtos, que lle permite ampliar as súas ganancias co transcurso do tempo.[4] Por exemplo, no caso de O rey león (1994), durante a súa exhibición en cines e difusión en formatos de vídeo obtivo máis de 2 mil millóns USD.[5] A súa adaptación musical xerou o triplo de ganancias a nivel mundial. Outro aspecto relevante que debe terse en conta para esta análise é o impacto da mercadotecnia na industria cinematográfica; retomando o caso do rei león, a franquía gañou máis de 3 mil millóns USD adicionais aos anteriores resultados en despacho de billetes, vídeo e teatro, debido ás vendas dos distintos produtos relacionados coa marca (xoguetes, roupa, accesorios, etc). Cars (2005), outra produción animada, obtivo unha recepción modesta en cines (462 millóns USD) en comparación a outras producións de Pixar, con todo, até 2011, os seus ingresos exceden os 8 mil millóns USD soamente pola comercialización de produtos alusivos á franquía, a pesar de que para entón xa transcorreran cinco anos desde a súa estrea en cines.

A continuación enuméranse de forma descendente as 50 películas que obtiveron as maiores recadacións como resultado da súa exhibición en salas de cine. Un total de 27 destas excederon a cifra de mil millóns USD cada unha; 28 destas estreáronse a partir de 2010. Avatar figura no primeiro posto da relación. Cabe mencionarse que esta lista tamén inclúe os distintos relanzamentos que tivera calquera película estreada a partir de 1996. Non se toman en conta os relanzamentos para filmes estreados antes deste ano pois non se analizaron os prezos dos boletos de entrada xa axustados por inflación, nin tampouco o tamaño da poboación mundial ou as tendencias de mercadotecnia que existían na sociedade daqueles anos. Os montantes exprésanse en dólares de EE.UU.

A cor azul de fondo indica que a película aínda está en exhibición neste ano de consulta.
Filmes coas maiores recadacións a nivel mundial (en USD)[6]
N.º Filme Distribuidora(s) Despacho de billetes
(Estados Unidos)
Despacho de billetes
(fóra de EE. UU.)
Recadación mundial Presuposto Ano de
estrea
Director
1 Avengers: Endgame Marvel Studios/

Walt Disney Pictures

$858.373.000 (29,1 %) $1.937.901.401 (70,9 %) $2.796.274.401 $356.000.000 2019 Anthony e Joe Russo
2 Avatar 20th Century Fox $760.507.625 (27,3 %) $2.029.172.169 (72,7 %) $2.789.679.794 $237.000.000 2009 James Cameron
3 Titanic 20th Century Fox $659.363.944 (30,1 %) $1.528.100.000 (69,9 %) $2.187.463.944 $200.000.000 1997 James Cameron
4 Star Wars: Episode VII - The Force Awakens Walt Disney Pictures $936.662.225 (45.3 %) $1.131.561.399 (54.7 %) $2.068.223.624 $245.000.000 2015 J. J. Abrams
5 Avengers: Infinty War Marvel Studios/

Walt Disney Pictures

$678.815.498 (33,1 %) $1.369.544.272 (66,9 %) $2.408.359.754 $400.000.000 2018 Anthony e Joe Russo
6 Jurassic World Universal Pictures $652.270.625 (39,0 %) $1.019.442.583 (61,0 %) $1.671.713.208 $150.000.000 2015 Colin Trevorrow
7 The Avengers Marvel Studios/

Walt Disney Pictures

$623.357.910 (41,0 %) $895.455.078 (59,0 %) $1.518.812.988 $220.000.000 2012 Joss Whedon
8 Furious 7 Universal Studios $353.007.020 (23,3 %) $1.163.038.891 (76,7 %) $1.516.045.911 $190.000.000 2015 James Wan
9 Avengers: Age of Ultron Marvel Studios/

Walt Disney Pictures

$459.005.868 (32.7 %) $946.408.000 (67.3 %) $1.405.413.868 $250.000.000 2015 Joss Whedon
10 Black Panther Marvel Studios/

Walt Disney Pictures

$700.059.566 (52.0 %) $646.853.595 (48.0 %) $1.346.913.161 $200.000.000 2018 Ryan Coogler
11 Harry Potter e as Reliquias da Morte - Parte 2 Warner Bros. $381.011.219 (28,4 %) $960.500.000 (71,6 %) $1.341.511.219 $250.000.000 2011 David Yates
12 Star Wars: Episodio VIII - Os últimos Jedi Walt Disney Pictures $620.181.382 (46.5 %) $712.358.507 (53.5 %) $1.332.539.889 $200.000.000 2017 Rian Johnson
13 Jurassic World: Fallen Kingdom Universal Pictures $417.719.760 (31,9 %) $891.764.701 (68,1 %) $1.309.484.461 $170.000.000 2018 J A Bayona
14 Frozen Walt Disney Pictures $400.738.009 (31,4 %) $875.742.326 (68,1 %) $1.276.480.335 $150.000.000 2013 Chris Buck, Jennifer Lee
15 Beauty and the Best Walt Disney Pictures $504.014.165 (39,9%) $759.506.961 (60,1%) $1.263.521.126 $160.000.000 2017 Bill Condon
16 Incredibles 2 Walt Disney Pictures / Pixar $608.581.744 (49,0 %) $634.223.615 (51,0 %) $1.242.805.359 $200.000.000 2018 Brad Bird
17 The Fate of The Furious Universal Studios $226.008.385 (18,3 %) $1 009 996 733 (81,7 %) $1.236.005.118 $250.000.000 2017 F Gary Gray
18 Iron Man 3 Marvel Studios / Walt Disney Pictures $409.013.994 (33,7 %) $805.797.258 (66,3 %) $1.214.811.252 $200.000.000 2013 Shane Black
19 Minions Universal Studios $385.723.200 (29,0 %) $816.387.161 (71,0 %) $1.159.398.397 $74.000.000 2015 Pierre Coffin
20 Captain America: Civil War Marvel Studios / Walt Disney Pictures $408.084.349 (35,4 %) $745.220.146 (64,6 %) $1.153.304.495 $250.000.000 2016 Anthony e Joe Russo
21 Aquaman Warner Bros $335.061.807 (29,2 %) $812.600.000 (70 8 %) $1.147.661.807 $160.000.000 2018 James Wan
22 Captain Marvel Marvel Studios / Walt Disney Pictures $423.777.079 (37,7 %) $700.804.201 (62,3 %) $1.124.767.022 $152.000.000 2019 Anna Boden, Ryan Fleck
23 Transformers: Dark of the Moon Paramount Pictures/ DreamWorks $352.390.543 (31,4 %) $771 356.453 (68,6 %) $1.123.794.079 $195.000.000 2011 Michael Bay
24 The Lord of the Rings: The Return of the King New Line Cinema $377.845.905 (33,7 %) $742.083.616 (66,3 %) $1.119.929.521 $94.000.000 2003 Peter Jackson
25 Skyfall Sony/MGM/Columbia $304.360.277 (27,5 %) $804.200.736 (72,5 %) $1.108.561.013 $200.000.000 2012 Sam Mendes
26 Transformers: Age of Extinction Paramount $245.439.076 (22.2 %) $858.614.996 (77.8 %) $1,104,054,072 $210.000.000 2014 Michael Bay
27 The Dark Knight Rises Warner Bros. $448.139.099 (41,3 %) $636.800.000 (58,7 %) $1.084.439.099 $250.000.000 2012 Christopher Nolan
28 Toy Story 3 Walt Disney Pictures/

Pixar

$415.004.880 (38,9 %) $651.964.823 (61,1 %) $1.066.969.703 $200.000.000 2010 Lee Unkrich
29 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Walt Disney Pictures $423.315.812 (40,0 %) $642.863.913 (60,0 %) $1.066.179.725 $225.000.000 2006 Gore Verbinski
30 Rogue One: A Star Wars Story Walt Disney Pictures $423.315.812 (40,0 %) $642.863.913 (60,0 %) $1.056.057.273 $265.000.000 2016 Gary Edwards
31 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides Walt Disney Pictures $241.071.802 (23,1 %) $804.642.000 (76,9 %) $1.045.713.802 $250.000.000 2011 Rob Marshall
32 Despicable Me 3 Universal Pictures $264.624.300 (25,6 %) $770.175.109 (74,4 %) $1.034.799.409 $80.000.000 2017 Pierre Coffin, Kyle Balda, Eric Guillon
33 Parque Xurásico Universal Studios $402.453.882 (39,1 %) $626.700.000 (60,9 %) $1.029.153.882 $63.000.000 1993 Steven Spielberg
34 Finding Dory Pixar/

Walt Disney Pictures

$486.295.561 (47,3 %) $540.895.633 (52,7 %) $1.027.191.194 $200.000.000 2016 Andrew Stanton,

Angus McLane

35 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 20th Century Fox $474.544.677 (46,2 %) $552.500.000 (53,8 %) $1.027.044.677 $115.000.000 1999 George Lucas
36 Alice in Wonderland Walt Disney Pictures $334.191.110 (33,6 %) $690.108.794 (67,4 %) $1.025.467.110 $200.000.000 2010 Tim Burton
37 Zootopia Walt Disney Pictures $341.268.248 (33,3 %) $682.373.199 (66,7 %) $1.023.641.447 $150 000 000 2016 Byron Howard,

Rich Moore

38 The Hobbit: An Unexpected Journey New Line Cinema/

Warner Bros.

$303.003.568 (29,7 %) $718.100.000 (70,3 %) $1.021.103.568 $315.000.000 2012 Peter Jackson
39 The Dark Knight Warner Bros. $534.858.444 (53,2 %) $469.700.000 (46,8 %) $1.004.558.444 $185.000.000 2008 Christopher Nolan
40 Harry Potter e a pedra filosofal Warner Bros. $317.575.550 (32,6 %) $657.179.821 (67,4 %) $974.755.371 $125.000.000 2001 Chris Columbus
41 Despicable Me 2 Universal Studios $370.061.265 (37,9 %) $602.700.620 (62,1 %) $970.761.885 $76.000.000 2013 Pierre Coffin
42 El rey león Walt Disney Pictures $422.783.777 (43,7 %) $545.700.000 (56,3 %) $968.483.777 $45.000.000 1994 Rob Minkoff
43 The Jungle Book Walt Disney Pictures/

Buena Vista

$364.001.123 (37,7 %) $601.812.816 (62,3 %) $965.813.939 $175.000.000 2016 Jon Favreau
44 Pirates of the Caribbean: At World's End Walt Disney Pictures $309.420.425 (32,1 %) $654.000.000 (67,9 %) $963.420.425 $300.000.000 2007 Gore Verbinski
45 Jumanji: Welcome to the Jungle Sony / Columbia $404.564.861 (42,0 %) $557.562.066 (58,0 %) $962.126.927 $90.000.000 2017 Jake Kasdan
46 Harry Potter e as Reliquias da Morte - Parte 1 Warner Bros. $295.983.305 (30,8 %) $664.300.000 (69,2 %) $960.283.305 $250.000.000 2010 David Yates
47 The Hobbit: The Desolation of Smaug Warner Bros. $258,366,855 (27,0 %) $700,000,000 (73,0 %) $958,366,855 $225,000,000 2013 Peter Jackson
48 The Hobbit: The Battle of the Five Armies Warner Bros. $255,119,788 (26,7 %) $700,900,000 (73,3 %) $956,019,788 $250,000,000 2014 Peter Jackson
49 Finding Nemo Walt Disney Pictures/

Pixar

$380.843.261 (41,5 %) $559.492.275 (58,5 %) $940.335.536 $94.000.000 2003 Andrew Stanton
50 Harry Potter e a Orde do Fénix Warner Bros. $292.004.738 (31,1 %) $647.881.191 (68,9 %) $939.885.929 $150.000.000 2007 David Yates
  • Fonte principal: BoxOfficeMojo
  • Última actualización: 15 de maio de 2019.
  • Nota: En caso de existir, a cifra dalgunhas películas inclúe a súa(s) relanzamento(s) posterior(é) á súa estrea mundial.

Axuste por inflación[editar | editar a fonte]

Debido aos efectos a longo prazo da inflación, principalmente o incremento significativo nos prezos das entradas, a táboa anterior outorga máis «consideración» ás películas máis recentes; unha película estreada en 1910, cos prezos moito máis baixos no despacho de billetes dese entón, tería que vender aproximadamente 100 veces o que vendería unha película de 2007, con tal de que ambas teñan relación proporcional nas súas recadacións.[7] Tamén se atopa a problemática dos cambios do valor das moedas. A consecuencia do anterior, a táboa só compara películas que foron estreadas a nivel mundial en períodos curtos de tempo, pois moitas películas doutras épocas máis antigas nunca aparecerán na listaxe moderna, ignorando con iso o seu probable éxito comercial durante a súa estrea.[8] Algúns consideran que as distribuidoras optan por non facer os axustes por inflación convenientes ás cifras, posto que terminaría reducíndoas e finalmente eliminaría o seu status alcanzado co transcurso do tempo.[8]

En Estados Unidos, o sitio Box Office Mollo, o libro mundial de Marca Guiness e Entertainment Weekly consideran que Foise co vento (1939) é a película coa maior recadación de todos os tempos, considerando un eventual axuste por inflación. Con todo, non toman en conta os 10 relanzamentos da película, axustando a recadación total da película aos dólares de 1939.

A relación entre os prezos de cada entrada e a inflación non necesariamente dependen un do outro. Por exemplo, en 1970 as entradas custaban 1,55 dólares en Estados Unidos, o cal representa 6,68 dólares ao axustar dita cifra á inflación, a cal é máis alta que o prezo media actual.[9] Ademais, existen factores económicos, políticos e sociais que inflúen, directa ou indirectamente, no número de persoas que están dispostas a pagar para acudir ao cine. Estes factores poden determinarse ao calcular os ingresos per cápita dun ano en particular. Tras normalizar este cálculo co ano ao que se quere avaliar, normalízanse todos estes factores, tales como a dispoñibilidade de efectivo, o número de pantallas de cine, o custo relativo das entradas, a competencia coa televisión, os lanzamentos en DVD, o desenvolvemento das novas tecnoloxías de proxección, así como do equipo proxector doméstico. Desta maneira, en 1946 o ingreso per cápita estimado para cada entrada equivalía a 34 entradas anuais en media por persoa. En 2004, esta media reduciuse considerablemente a só 5 entradas por individuo ao ano, principalmente polos efectos competitivos da televisión.[10]

Filmes máis ''taquilleros'' por axuste de inflación[11]
N.º Título Recadación mundial
Constant Dollars
Ano
1 Foise co vento $3 728 000 000 1939
2 Avatar $3 273 000 000 2009
3 Star Wars: Episode IV - A New Hope $3 061 000 000 1977
4 Avengers: Endgame $2,796,274,401 2019
5 Titanic $2,727,000,000 1997
6 The Sound of Music $2,564,000,000 1965
7 E.T. the Extra-Terrestrial $2,503,000,000 1982
8 Os dez mandamentos $2,370,000,000 1956
9 Doutor Zhivago $2,246,000,000 1965
10 Star Wars Episode VII: The Force Awakens $2,215,000,000 2015

Maiores recadacións por ano[editar | editar a fonte]

A seguinte listaxe mostra ás películas que alcanzaron as maiores recadacións durante o seu ano de estrea, a partir de 1950.[12][13]

Ano de
estrea
Filme Recadación
mundial
1950 A Cincenta 85.000.000
1951 Quo Vadis? 30.000.000
1952 This Is Cinerama 41.600.000
1953 Walt Disney's Peter Pan 87.400.000
1954 Rear Window 26.000.000
1955 A dama e o vagabundo 93.600.000
1956 Os dez mandamentos 85.400.000
1957 A ponte sobre o río Kwai 33.300.000
1958 South Pacific 36.800.000
1959 Ben-Hur 73.000.000
1960 Let's Make Love 44.800.000
1961 101 dálmatas 224.000.000
1962 Dr. Non 59.600.000
1963 Desde Rusia con amor 78.900.000
1964 James Bond contra Goldfinger 124.900.000
1965 The Sound of Music 163.200.000
1966 ¿Quen teme a Virginia Woolf? 28.000.000
1967 O libro da selva 205.800.000
1968 Funny Girl 58.500.000
1969 Dous homes e un destino 96.700.000
1970 Love Story 106.400.000
1971 Diamantes para a eternidade 116.000.000
1972 The Godfather 135.000.000
1973 The exorcist 441,306,145
1974 Blazing Saddles 119.500.000
1975 Jaws 470.600.000
1976 Rocky 225.000.000
1977 Star Wars: Episode IV - A New Hope 775.398.007
1978 Grease 394.589.888
1979 Moonraker 210.300.000
1980 Star Wars Episodio V: O imperio contraataca 538.375.067
1981 Raiders of the Lost Ark 384.100.000
1982 E.T. 792.910.554
1983 Star Wars Episodio VI: O retorno do Jedi 475.106.177
1984 Indiana Jones e o templo maldito 333.107.271
1985 Back to the Future 350.600.000
1986 Top Gun 344.800.000
1987 Fatal Attraction 320.100.000
1988 Rain Man 412.800.000
1989 Indiana Jones and the Last Crusade 474.171.806
1990 Ghost 505.702.588
1991 Terminator 2: O xuízo final 519.843.385
1992 Aladdín 504.050.219
1993 Jurassic Park 1 029 153 882
1994 O rei león 951 483 777
1995 Die Hard: With a Vengeance 366.101.666
1996 Independence Day 817 400 891
1997 Titanic 2 187 463 944
1998 Armageddon 553 709 788
1999 Star Wars: Episode I: The Phantom Menace 1 027 044 677
2000 Misión: Imposible II 546 388 105
2001 Harry Potter e a pedra filosofal 974 755 371
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers 926 047 111 
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King 1 119 929 521 
2004 Shrek 2 919 838 758 
2005 Harry Potter e o cáliz de fogo 896 911 078 
2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest 1 066 179 725 
2007 Pirates of the Caribbean: At World's End 963 420 425 
2008 The Dark Knight 1 004 558 444 
2009 Avatar 2 789 679 794 
2010 Toy Story 3 1 063 171 911 
2011 Harry Potter e as Reliquias da Morte - Parte 2 1 341 511 219 
2012 The Avengers 1 518 594 910 
2013 Frozen 1 274 219 009 
2014 Transformers: Age of Extinction 1 104 054 072 
2015 Star Wars: Episode VII: The Force Awakens 2 068 223 624 
2016 Captain America: Civil War 1 153 239 594 
2017 Star Wars: The Last Jedi 1 332 539 889
2018 Avengers: Infinity War 2 048 359 754
2019 Avengers: Endgame 2 796 274 401

Filmes con máis ingresos no seu debut[editar | editar a fonte]

Estados Unidos[editar | editar a fonte]

A seguinte listaxe inclúe a todas aquelas cintas que tiveron a marca de maiores ingresos no seu debut en salas de cine en Estados Unidos.[14] A película Avengers: Endgame situouse o 28 de abril de 2019 como a película con maior recadación no seu primeiro fin de semana en toda a historia de Estados Unidos, superando con 357 millóns de dólares á anterior película con esta marca, ademais da súa antecesora na saga Avengers: Infinity War, que recaudou 257 millóns de dólares no seu debut no 2018.

A cor azul de fondo indica que a franquía ten filme en exhibición.
Lista dos filmes con maiores ingresos no seu primeiro fin de semana en Estados Unidos
Pos. Título Produtora Ingresos
totais (USD)
Ano
1 Avengers: Endgame Walt Disney Pictures/Marvel Studios 357 115 007 2019
2 Avengers: Infinity War Walt Disney Pictures/Marvel Studios 257 698 183 2018
3 Star Wars: Episode VII - The Force Awakens Walt Disney Pictures/Lucasfilm 247 966 675 2015
4 Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi Walt Disney Pictures/Lucasfilm 220 009 584 2017
5 Jurassic World Universal Pictures 208 806 270 2015
6 The Avengers Walt Disney Pictures/Marvel Studios 207 438 708 2012
7 Avengers: Age of Ultron Walt Disney Pictures/Marvel Studios 202 003 951 2015
8 Black Panther Walt Disney Pictures/Marvel Studios 191 271 109 2018
9 Incredibles 2 Walt Disney Pictures 182 687 905 2018
10 Captain America: Civil War Walt Disney Pictures/Marvel Studios 181 139 142 2016
11 Beauty and the Best Walt Disney Pictures 174 750 616 2017
12 Iron Man 3 Walt Disney Pictures/Marvel Studios 174 144 585 2013
13 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 Warner Bros. 169 189 427 2011
14 Batman v Superman: Dawn of Justice Warner Bros. 166 007 347 2016
15 The Dark Knight Rises Warner Bros. 160 887 295 2012
16 The Dark Knight Warner Bros. 158 411 483 2008
17 The Hunger Games: Catching Fire Lionsgate 158 074 286 2013
18 Rogue One: A Star Wars Story Walt Disney Pictures/Lucasfilm 155 091 681 2016
19 Captain Marvel Walt Disney Pictures/Marvel Studios 153 098 632 2019
20 The Hunger Games Lionsgate 152 535 747 2012

Franquías e sagas de filmes máis exitosas[editar | editar a fonte]

A cor azul de fondo indica que a franquía ten filme en exhibición.

Nota: A tetraloxía dos Vengadores, a triloxía de Iron Man, a triloxía de Capitán América e a triloxía de Thor forman parte do Universo Cinematográfico de Marvel polo cal non se toman en conta como sagas individuais. Ademais, Spider-Man: Homecoming non forma parte da saga de Spider-Man, é parte do Universo Cinematográfico de Marvel. Ademais, cá compra de 20th Century Fox por parte de Walt Disney Pictures, non se vai unir a saga de X-Men ao Universo Cinematográfico de Marvel. Tamén as películas de Man of Steel , Batman vs Superman y The Batman non pertencen ás sagas individuais de Batman e de Superman xa que pertencen ao DCEU.

Series cinematográficas coas maiores recadacións (sen axuste por inflación)[15]
Pos. Serie Recadación a
nivel mundial
N.º de filmes Media
por filme
Filme máis exitoso da serie Período Película en exhibición
1 Universo cinematográfico de Marvel 20 979 400 000 22 953 600 000 Avengers: Endgame (2 796 274 401) 2008 - Avengers: Endgame, Captain Marvel
2 Star Wars 9 241 699 398 11 840 154 491 Star Wars Episode VII: The Force Awakens (2 068 223 624) 1977 -
3 Harry Potter e Animais Fantásticos 9 194 451 317 10 919 445 132 Harry Potter e as Reliquias da Morte - Parte 2 (1 341 693 157) 2001 -
4 James Bond 7 040 275 645 26 209 165 652 Skyfall (1 108 561 013) 1962 - -
5 Saga da Terra Media: O señor dos aneis e O hobbit 5 884 488 087 6 980 748 014 The Lord of the Rings: The Return of the King (1 119 929 521) 2001 - 2014 -
6 Spider-Man 6 080 410 293 8 760 051 287 Spider-Man 3 (890 871 626) 2002 - 2014 -
7 X-Men 5 733 015 593 11 521 183 236 Deadpool (783 764 011) 2000 - -
8 Universo extendido de DC 5 273 600 000 7 753 400 00 Aquaman (1 147 661 807) 2013 - ¡Shazam!
9 The Fate and the Furious 5 134 895 344 8 641 861 918 Furious 7 (1 516 045 911) 2001 - -
10 Jurassic Park 4 964 719 837 5 986 950 377 Jurassic World (1 671 713 208) 1993 - -
11 Batman 4 995 812 576 15 333 054 172 The Dark Knight Rises (1 084 439 099) 1989 - 2012 -
12 Transformers 4 853 126 073 7 693 303 725 Transformers: Dark of the Moon (1 123 794 079) 2007 - -
13 Pirates of the Caribbean 4 524 439 761 5 904 887 952 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (1 066 179 725) 2003 - 2017 -
14 Despicable Me 3 706 800 000 4 926 700 000 Minions (1 159 398 397) 2010 - -
15 Mission Impossible 3 570 477 227 6 595 079 538 Mission: Impossible - Fallout (791 115 104) 1996 - -
16 Shrek 3 510 794 482 5 702 158 896 Shrek 2 (919 838 758) 2001 - 2011 -
17 The Twilight Saga 3 346 157 056 5 669 231 411 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (829 685 377) 2008 - 2012 -
18 Ice Age 3 215 003 368 5 643 000 674 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (886 686 817) 2002 - 2016 -
19 The Hunger Games 2 968 191 442 4 742 047 861 The Hungers Games: Catching Fire (865 011 746) 2012 - 2015 -
20 Madagascar 2 254 610 123 4 563 902 530 Madagascar 3: Europe's Most Wanted (746 921 274) 2005 - 2014 -

Notas[editar | editar a fonte]

  1. 1,0 1,1 Pincus-Roth, Zachary (8 de xaneiro de 2006). "Producers claim prod'n has grossed over $3.2 bil at the B.O. worldwide". Variety. Consultado o 2 de febreiro de 2014. 
  2. "Avatar – Video Sales". The Numbers. Nash Information Services. Consultado o 12 de novembro de 2013. 
  3. Vogel, Harold L. (2010). Entertainment Industry Economics: A Guide for Financial Analysis. Cambridge University Press. p. 224. ISBN 978-1-107-00309-5. Most pictures would likely receive 20% to 25% of prime-time network runs. 
  4. Clark, Emma (12 de novembro de 2001). "How films make money". BBC News. Consultado o 12 de abril de 2012. 
  5. Pincus-Roth, Zachary (8 de xaneiro de 2006). "Movies aren’t the only B.O. monsters". Variety. Consultado o 24 de setembro de 2014. 
  6. «All Time Worldwide Box Office Grosses» (en inglés).
  7. Domestic Grosses: Adjusted for Ticket Price Inflation (1910 adjustor: 0.07, 2006 adjustor: 6.58.
  8. 8,0 8,1 Fallacy Files.
  9. Universidad de Indiana del Sur; S. Eric Anderson, Stewart Albertson, David Shavlick (2004).
  10. «The 20 Most Popular Movies of all Time» (en inglés).
  11. Гиннесс. Мировые рекорды 2012 (en ruso, translated by Andrianov, P.I. & Palova, e I.V.). Astrel. ISBN 978-5-271-36423-5. 
  12. «Yearly Box Office».
  13. «WorldwideBoxofffice.com».
  14. «Biggest Opening Weekends at the Box Office».
  15. «Franchise Index».