Lista de dinosauros

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Nesta listaxe de dinosauros figuran todos os xéneros válidos pertencentes á superorde Dinosauria, sen contar o clado Aves. Nela non se inclúen os xéneros considerados como dubidosos ou inválidos.

A[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Aardonyx O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Hetangiano) Sudáfrica Suráfrica
Fig 2 - Aardonyx life restoration by Matthew Bonnan.jpg
Abelisaurus [2] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Abelisaurus BW.jpg
Abrictosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io:
Xurásico (entre Hetangiano e Sinemuriano) Sudáfrica Suráfrica
Abrictosaurus dinosaur.png
Abrosaurus [3] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (entre Batoniano e Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Abydosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Achelousaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Achelousaurus horneri.jpg
Achillesaurus [4] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Santoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Achillobator O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Achillobator small.jpg
Acrocanthosaurus [5] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Acrocanthosaurus BW.jpg
Adamantisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Brazil.svg Brasil
Adamantisaurus mezzalirai 2copia.jpg
Adasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Adasaurus mongoliensis2 copia.jpg
Adeopapposaurus [6] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Pliensbachiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Adeopapposaurus mognai.jpg
Aegyptosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Exipto Exipto
Níxer Níxer
Aeolosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Flag of Brazil.svg Brasil
Aerosteon O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Santoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Aerosteon BW.jpg
Afrovenator O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Hauteriviano e Barremiano) Níxer Níxer
Afrovenator abakensis dinosaur.png
Agilisaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io:
Xurásico (Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Agilisaurus2.jpg
Agnosphitys O: Saurischia
So: Theropoda?
Io:
Triásico (Noriano) Inglaterra Inglaterra
Agnosphitys cromhallensis2 copia.jpg
Agujaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Agujaceratops BW.jpg
Agustinia [7] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Agustinia BW.jpg
Alamosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
AlamosaurusDB.jpg
Alaskacephale O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Alaskacephale gangloffi copia.jpg
Albalophosaurus O: Ornithischia
So: Cerapoda
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Berriasiano) Flag of Japan.svg Xapón
Albertaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Albertaceratops BW.jpg
Albertonykus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Albertonykus borealis.jpg
Albertosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Sketch albertosaurus.jpg
Alectrosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Aletopelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Aletopelta coombsi.jpg
Alioramus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Alioramus BW.jpg
Allosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Portugal Portugal [n 1]
Allosaurus BW.jpg
Altirhinus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Albiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Alvarezsaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Alvarezsaurus calvoi.jpg
Alwalkeria O: Saurischia
So: Theropoda?
Io:
Triásico (Carniano) India India
Alwalkeria maleriensis.jpg
Alxasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Amargasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Hauteriviano e Barremiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Amargasaurus.jpg
Amargatitanis O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Amazonsaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Flag of Brazil.svg Brasil
Ampelosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of France.svg Francia
AmpelosaurusDB.jpg
Amphicoelias O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Amurosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io:
Cretáceo (Maastrichtiano) Rusia Rusia
Amurosaurus-v3.jpg
Amygdalodon O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Toarciano, Aleniano e Bajociano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Anabisetia O: Ornithischia
So:
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Anabisetia saldiviai copia.jpg
Anatotitan O: Ornithischia
So:
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Anatotitan BW.jpg
Anchiceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Anchiceratops BW.jpg
Anchiornis O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo Flag of the People's Republic of China.svg China
Anchiornis BW.jpg
Anchisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Pliensbachiano e Toarciano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Anchisaurus2.jpg
Andesaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Angaturama O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Aptiano) Flag of Brazil.svg Brasil
Angulomastacator O: Ornithischia
So:
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Aniksosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Cenomaniano e Turoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Animantarx O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io:
Cretáceo (Cenomaniano Turoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Animantarx 04829.JPG
Ankylosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Ankylosaurus dinosaur.png
Anoplosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io:
Cretáceo (Albiano Cenomaniano) Inglaterra Inglaterra
Anserimimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Albiano Cenomaniano) Inglaterra Inglaterra
Antarctopelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Antártida
Antarctosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Flag of Brazil.svg Brasil
Flag of Chile.svg Chile
Flag of Uruguay.svg Uruguai
Antarctosaurus dinosaur.svg
Antetonitrus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Triásico Sudáfrica Suráfrica
Apatosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Apatosaurus louisae by durbed.jpg
Appalachiosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Appalachiosaurus montgomeriensis.jpg
Aragosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) España España
Aralosaurus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán
Archaeoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Marginocephalia
Cretáceo (Valanginiano e Hauteriviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Archaeoceratops BW.jpg
Archaeodontosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico Madagascar Madagascar
Archaeornithoides O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Archaeornithomimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Arenysaurus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Mastrichtiano) España España
Argentinosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Argentinosaurus BW.jpg
Argyrosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina Arxentina
Flag of Uruguay.svg Uruguai
Aristosuchus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra Inglaterra
Romanía Romanía
Arkharavia O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Rusia Rusia
Arrhinoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Astrodon O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Astrodon johnstoni .jpg
Asylosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io:
Triásico (Raetiano) Inglaterra Inglaterra
Atlasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Calloviano) Marrocos Marrocos
Atlascopcosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Australia Australia
Atlascopcosaurus loadsi.JPG
Atrociraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Aucasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Aucasaurus dinosaur.png
Auroraceratops O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Auroraceratops BW.jpg
Australodocus [8] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Titoniano) Tanzania Tanzania
Australovenator [9] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (en el Albiano) Australia Australia
Austroraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Austroraptor BW.jpg
Austrosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Australia Australia
Avaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Avaceratops BW.jpg
Aviatyrannis [10] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Portugal Portugal
Avimimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Turoniano e Coniaciano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Avimimus mmartyniuk wiki.png

B[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Bactrosaurus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Flag of the People's Republic of China.svg China
Bagaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Flag of the People's Republic of China.svg China
Bagaceratops BW.jpg
Bagaraatan O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Bahariasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Exipto Exipto
Nixeria Nixeria
Bainoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Balochisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Pakistan.svg Paquistán
Bambiraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Bambiraptor.jpg
Banji O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Barapasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Toarciano) India India
Barapasaurus DB.jpg
Barosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Barosaurus-sketch3.jpg
Barrosasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Barsboldia O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Barsboldia sicinskii (2).jpg
Baryonyx O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Tetanurae
Cretáceo (Aptiano) Inglaterra Inglaterra Inglaterra
España España
Portugal Portugal Portugal
Níxer NíxerNíxer
Baryonyx BW.jpg
Baurutitan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Brazil.svg Brasil
Becklespinax O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Beipiaosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Barremiano e Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Beipiaosaurus.jpg
Beishanlong O: Saurischia
So:Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Beishanlong grandis.jpg
Bellusaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Bajociano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Bellusaurus-v1.jpg
Berberosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Xurásico (Toarciano) Marrocos Marrocos
Betasuchus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Maastrichtiano) Países Baixos Países Baixos
Bienosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io:
Xurásico (Sinemuriano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Bihariosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Cenomaniano) Romanía Romanía
Bissektipelta O: Ornithischia
So: Ankylosauria
Io:
Cretáceo (Turoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Blikanasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Triásico (Noriano) Sudáfrica Suráfrica
Boatianmansaurus [11] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Bonatitan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Bonitasaura O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Santoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Borealosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Santoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Borogovia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Mónaco Mónaco
Bothriospondylus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Campaniano e Maastrichtiano) Inglaterra Inglaterra
Flag of France.svg Francia
Brachiosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Brachiosaurus BW.jpg
Brachylophosaurus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Brachylophosaurus-v4.jpg
Brachytrachelopan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Titoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Brachytrachelopan BW.jpg
Bradycneme O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Romanía Romanía
Breviceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Mónaco Mónaco
Buitreraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Turoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Byronosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Campaniano) Mónaco Mónaco

C[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Caenagnathasia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Turoniano) Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán
Callovosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico (Turoniano) Inglaterra Inglaterra
Camarasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Camarasaurs1.jpg
Camelotia O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Raetiano) Inglaterra Inglaterra
Camptosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Inglaterra Inglaterra
Portugal Portugal
Carcharodontosaurus [12] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Algeria.svg Alxeria
Exipto Exipto
Libia Libia
Marrocos Marrocos
Nixeria Nixeria
Tunisia Tunisia
Carcharodontosaurus BW.jpg
Cardiodon O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Batoniano) Inglaterra Inglaterra
Carnotaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Carnotaurus DB 2.jpg
Caseosaurus O: Saurischia
So: Theropoda?
Io:
Triásico (Carniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Cathartesaura O: Saurischia
So: Sauropodomorpha?
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Caudipteryx O: Saurischia
So: Theropoda?
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Caudipteryx2mmartyniuk.png
Cedarosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Cedarpelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Albiano e Aptiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Cedrorestes O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Centrosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Centrosaurus BW.jpg
Cerasinops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Cerasinops BW.jpg
Ceratosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Ceratosaurus nasicornis DB.jpg
Ceratonykus [13] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Mónaco Mónaco
Ceratonykus oculatus.jpg
Cetiosauriscus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Calloviano) Inglaterra Inglaterra
Suíza Suíza
Cetiosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Bajociano) Inglaterra Inglaterra
Marrocos Marrocos
Cetiosaurus1.jpg
Changchunsaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Chaoyangsaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Chaoyangsaurus BW.jpg
Charonosaurus [14] O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io:
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Charonosaurus-v3.jpg
Chasmosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Chasmosaurus BW.jpg
Chebsaurus[15] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Bajociano) Flag of Algeria.svg Alxeria
Chialingosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Chialingosaurus BW.jpg
Chilantaisaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Mónaco Mónaco
Flag of Chile.svg Chile
Chindesaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Triásico (Carniano e Noriano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Chinshakiangosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Toarciano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Chirostenotes O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Chirostenotes BW.jpg
Chondrosteosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Chuanjiesaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Chubutisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano e Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Chungkingosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Chungkingosaurus jiangbeiensis.jpg
Citipati O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Mónaco Mónaco
Citipati.jpg
Claosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Claosaurus yale.JPG
Coahuilaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mexico.svg México
Coelophysis O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Triásico (Noriano) Estados Unidos de América Estados Unidos
MEPAN Coelophysis bauri.jpg
Coelurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Coelurus BW.jpg
Colepiocephale O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Coloradisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Compsognathus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Titoniano) Alemaña Alemaña
Flag of France.svg Francia
Compsognathus BW.jpg
Compsosuchus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) India India
Conchoraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Mónaco Mónaco
Conchoraptor gracilis profile1.jpg
Condorraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Calloviano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Corythosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io:
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Crichtonsaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Cenomaniano e Turoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Cristatusaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Albiano) Marrocos Marrocos
Cruxicheiros O:Saurischia
So: Theropoda
Io:Tetanurae
Xurásico (Batoniano) Inglaterra Inglaterra
Cryolophosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Pliensbachiano) Antártida
CryolophosaurusDB.jpg
Cryptovolans O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China

D[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Daanosaurus[16] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Dacentrurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Oxfordiano e Kimeridgiano) España España
Flag of France.svg Francia
Inglaterra Inglaterra
Portugal Portugal
Dacentrurus.png
Dakotadon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Dashanpusaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Batoniano e Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Daspletosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Daspletosaurus torosus steveoc.jpg
Datousaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico Flag of the People's Republic of China.svg China
Daxiatitan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Valanginiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Deinocheirus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Deinonychus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Deinonychus BW.jpg
Deltadromeus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Marrocos Marrocos
Deltadromeus31DB.jpg
Diamantinasaurus[9] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (en el Albiano) Australia Australia
Dicraeosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Tanzania Tanzania
Dicraeosaurus hansemanni22.jpg
Dilong O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Hauteriviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Dilophosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Sinemuriano e Pliensbachiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Estados Unidos de América Estados Unidos
Dilophosaurus.jpg
Dinheirosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Portugal Portugal
Diplodocus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Diplodocus longus(2).jpg
Dollodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Barremiano e Aptiano) Bélxica Bélxica
Dongbeititan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo Flag of the People's Republic of China.svg China
Dongyangosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo Flag of the People's Republic of China.svg China
Draconyx O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico (Titoniano) Portugal Portugal
Dracorex O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Dracorex BW.jpg
Dracopelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Portugal Portugal
Dracovenator O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Hetangiano e Sinemuriano) Sudáfrica Suráfrica
Drinker O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Dromaeosauroides O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Valanginiano) Dinamarca Dinamarca
Dromaeosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Dromaeosaurus BW.jpg
Dromiceiomimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Dromiceiomimus BW.jpg
Dryosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Tanzania Tanzania
Dryptosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Dubreuillosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Batoniano) Flag of France.svg Francia
Duriavenator O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Bajociano) Inglaterra Inglaterra
Dyoplosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Dyslocosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Dystrophaeus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos

E[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Echinodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Berriasiano) Inglaterra Inglaterra
Edmarka O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Edmontonia O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Inglaterra Inglaterra
Edmontonia dinosaur.png
Efraasia O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Einiosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Einiosaurus BW.jpg
Ekrixinatosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Neoceratosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Flag of Chile.svg Chile
Elaphrosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Xurásico (Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Tanzania Tanzania
Berlín, Mitte, socha ještěra v Museum für Naturkunde.jpg
Elmisaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Elopteryx O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Romanía Romanía
Elrhazosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Aptiano) Níxer Níxer
Enigmosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Enigmosaurus-Mating-Ritual3-2D.png
Eobrontosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Eocarcharia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Albiano) Níxer Níxer
Eocarcharia BW.jpg
Eocursor O: Ornithischia
So:
Io:
Triásico (Noriano) Sudáfrica Suráfrica
Eocursor BW.jpg
Eolambia O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano e Cenomaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Eomamenchisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Eoraptor O: Saurischia
So: Theropoda?
Io:
Triásico (Carniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Eoraptor sketch5.png
Eotriceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Eotriceratops BW.jpg
Eotyrannus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Epachthosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Epidendrosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Titoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Epidendrosauruswiki1.png
Equijubus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Erectopus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of France.svg Francia
Erketu O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Eusauropoda
Cretáceo (Albiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Erliansaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Erlikosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Eshanosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Xurásico (Hetangiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Eucamerotus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Eucnemesaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Carniano) Sudáfrica Suráfrica
Euhelopus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
EuhelopusDB2.jpg
Euoplocephalus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Canada.svg CanadáEstados Unidos de América Estados Unidos
Euoplocephalus BW.jpg
Euronychodon O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Portugal Portugal
Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán
Europasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Alemaña Alemaña
Europasaurus holgeri detail.png
Euskelosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Carniano e Noriano) Lesoto Lesoto
Sudáfrica Suráfrica
Cimbabue Cimbabue
Eustreptospondylus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Calloviano) Inglaterra Inglaterra
Eustrept1DB1.jpg

F[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Falcarius O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Ferganasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Calloviano) Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán
Ferganocephale O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Xurásico (Calloviano) Flag of Kyrgyzstan.svg Kirguizistán
Fruitadens O: Ornithischia
So:
Io:
Xurásico (Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Fukuiraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of Japan.svg Xapón
Fukuiraptor BW.jpg
Fukuisaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Barremiano) Flag of Japan.svg Xapón
Fulgurotherium O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Valanginiano) Australia Australia
Fusuisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Futalognkosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Futalognkosaurus BW.jpg

G[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Gallimimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Gallimimus Steveoc86.jpg
Galveosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Titoniano) España España
Gargoyleosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Garudimimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Cenomaniano e Turoniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Garudimimus-sketch2.jpg
Gasosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Xurásico (Batoniano e Calloviano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Gasosaurus.jpg
Gasparinisaura O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Gasparinisaura BW.jpg
Gastonia O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Gastonia burgei dinosaur.png
Genusaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of France.svg Francia
Genyodectes O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Giganotosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Giganotos Db.jpg
Gigantoraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Gigantoraptor BW.jpg
Gigantspinosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Gigantspinosaurus 05387.JPG
Gilmoreosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Glacialisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Sinemuriano) Antártida
Glyptodontopelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Gobiceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Santoniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Gobisaurus [17] O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Gobititan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Gojirasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Triásico (Noriano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Gojirasaurus BW.jpg
Gondwanatitan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Santoniano) Flag of Brazil.svg Brasil
Gongxianosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io:
Xurásico (Sinemuriano e Pliensbachiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Gorgosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Gorgosaurus BW transparent.png
Goyocephale O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo Flag of Mongolia.svg Mongolia
Graciliceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Santoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Graciliceratops BW.jpg
Graciliraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Gravitholus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Guaibasaurus O: Saurischia
So:
Io:
Triásico (Carniano) Flag of Brazil.svg Brasil
MUSEU4X.JPG
Guanlong O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Guanlong wucaii head.jpg

H[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Hadrosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Hadrosaur.jpg
Hagryphus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Halticosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Hanssuesia O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Haplocanthosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Haplocheirus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Alvarezsauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Harpymimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Hauteriviano e Barremiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Harpymimus steveoc.jpg
Helioceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo Flag of the People's Republic of China.svg China
Heptasteornis O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Romanía Romanía
Herrerasaurus O: Saurischia
So: Theropoda?
Io:
Triásico (Carniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Herrerasaurus BW.jpg
Hesperonychus [18] O: Saurischia
So: Theropoda?
Io:
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Hesperonychus elizabethae.jpg
Hesperosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora?
Io: Stegosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Heterodontosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia?
Io:
Xurásico (Sinemuriano) Sudáfrica Suráfrica
Heterodontosaurus.jpg
Hexinlusaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia?
Io:
Xurásico (Batoniano e Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Heyuannia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Heyuannia profile0.jpg
Histriasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Croacia Croacia
Homalocephale O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Homalocephale body.jpg
Hongshanosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Hongshanosaurus BW.jpg
Hoplitosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Huabeisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Huanghetitan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Berriasiano, Valanginiano e Hauteriviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Huaxiagnathus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Huaxiagnathus-v2.jpg
Huayangosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Batoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Huayangosaurus BW.jpg
Hudiesaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Titoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Hungarosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Santoniano) Austria Austria
España España
Flag of France.svg Francia
Inglaterra Inglaterra
Romanía Romanía
Hylaeosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Valanginiano e Berriasiano) Inglaterra Inglaterra
Hypacrosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Hypacrosaurus-v2.jpg
Hypselosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) España España
Flag of France.svg Francia
Hypsilophodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Barremiano) España España
Inglaterra Inglaterra
Portugal Portugal
Hypsilophodon.jpg

I[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Ignavusaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Hetangiano) Lesoto Lesoto
Iguanodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Berriasiano e Aptiano)  Bélxica
 España
 Svalbard
Iliosuchus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Batoniano) Reino Unido Reino Unido
Ilokelesia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Cenomaniano e Turoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Incisivosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Ingenia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Ajancingenia yanshini profile1.jpg
Indosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) India India
Indosuchus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) India India
Indosuchus.jpg
Irritator O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Albiano) Flag of Brazil.svg Brasil
Irritator dinosaur.png
Isanosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Triásico (Noriano) Flag of Thailand.svg Tailandia
Isisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) India India
Isisaurus DB.jpg
Itemirus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Turoniano) Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán
Iuticosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Reino Unido Reino Unido

J[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Janenschia O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Tanzania Tanzania
Jaxartosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Kazakhstan.svg Casaquistán
Jeholosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jeholosaurus 2.jpg
Jiangjunosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jiangshanosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jinfengopteryx O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Berriasiano e Hauteriviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jinfengopteryx wiki.jpg
Jingshanosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Hetangiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jingshanosaurus xinwaensis.JPG
Jintasaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo Flag of the People's Republic of China.svg China
Jinzhousaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jinzhousaurus yangi.JPG
Jiutaisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Jobaria O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Valanginiano) Níxer Níxer
Jobaria tiguidensis steveoc.jpg
Juravenator O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Alemaña Alemaña
Juravenator BW.jpg

K[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Kaijiangosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Tetanurae
Xurásico (Batoniano e Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Kakuru O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Aptiano) Australia Australia
Karongasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Malaui Malaui
Kemkemia O:Saurischia
So:Theropoda
IoCeratosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Marrocos Marrocos
Kentrosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Tanzania Tanzania
Kerberosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Rusia Rusia
Khaan O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Khaan mckennai profile1.jpg
Khetranisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Pakistan.svg Paquistán
Kileskus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Batoniano) Rusia Rusia
Kinnareemimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Valanginiano e Hauteriviano) Flag of Thailand.svg Tailandia
Klamelisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Kol [19] O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Alvarezsauridae
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Koparion O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Kotasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Toarciano) India India
Koutalisaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) España España
Kritosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Flag of Mexico.svg México
Flag of Argentina.svg Arxentina
Kritosaurus BW.jpg
Kryptops O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Nixeria Nixeria
Kryptops BW.jpg
Kulceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Albiano) Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán

L[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Labocania O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mexico.svg México
Labocania anomala.jpg
Laevisuchus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Mastrichtiano) India India
Lamaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Lambeosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Flag of Mexico.svg México
LambeosaurusDB.jpg
Lamplughsaura O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda?
Xurásico (Sinemuriano) India India
Lamplughsaura BW.jpg
Lanasaurus O: Ornithischia
So: Cerapoda
Io:
Xurásico (Hetangiano e Sinemuriano) Sudáfrica Suráfrica
Lanzhousaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Valanginiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Lanzhousaurus BW.jpg
Laplatasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Lapparentosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Batoniano) Madagascar Madagascar
Leaellynasaura O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano) Australia Australia
Leaellynasaura BW.jpg
Leptoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Leshansaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Xurásico (Batoniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Lesothosaurus O: Ornithischia
So:
Io:
Xurásico (Hetangiano e Sinemuriano) Lesoto Lesoto
Sudáfrica Suráfrica
Lesothosaurus dinosaur.png
Lessemsaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Levnesovia O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Turoniano) Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistán
Lexovisaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Calloviano) Inglaterra Inglaterra
Lexovisaurus EF.jpg
Liaoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Liaoceratops BW.jpg
Liaoningosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Ligabueino O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Barremiano e Barremiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Ligabuesaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Liaoceratops BW.jpg
Liliensternus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Liliensternus.jpg
Limaysaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Limusaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Limusaurus inextricabilis.jpg
Linheraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Lirainosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) España España
Loncosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Santoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Lophorhothon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Lophostropheus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Triásico (Raetiano) Flag of France.svg Francia
Loricatosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Calloviano) Inglaterra Inglaterra
Flag of France.svg Francia
Losillasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (titoniano) España España
Lourinhanosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Portugal Portugal
Lourinhasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Portugal Portugal
Luanchuanraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Lufengosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Hetangiano e Pliensbachiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Lufengosaurus sketch2.jpg
Luoyanggia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Lurdusaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Aptiano) Níxer Níxer
Lurdusaurus1.jpg
Lusitanosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io:
Xurásico (Sinemuriano) Portugal Portugal
Lusotitan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Portugal Portugal
Lycorhinus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io:
Xurásico (Hetangiano e Pliensbachiano) Sudáfrica Suráfrica

M[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Macrogryphosaurus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io: Iguanodontia
Cretáceo (Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Macrurosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Magnirostris O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Magnosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Aleniano e Bajociano) Inglaterra Inglaterra
Magnosaurus.jpg
Magyarosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Romanía Romanía
Magyarosaurus 04800.JPG
Mahakala O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Mahakala omnogovae.jpg
Maiasaura O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Maiasaura BW.jpg
Majungasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Campaniano) Madagascar Madagascar
Majungasaurus BW.jpg
Malarguesaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Turoniano e Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Malawisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Malaui Malaui
Maleevus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Turoniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Mamenchisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Oxfordiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Mamench DB.jpg
Mandschurosaurus [20] O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Rusia Rusia
Mantellisaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Aptiano) Inglaterra Inglaterra
Mantellisaurus atherfieldensis Steveoc.jpg
Mapusaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Mapusaurus BW.jpg
Maraapunisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Marisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Pakistan.svg Paquistán
Marshosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Masiakasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Madagascar Madagascar
Masiakasaurus BW.jpg
Massospondylus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Hetangiano al Pliensbachiano) Lesoto Lesoto
Cimbabue Cimbabue
Massospondylus BW.jpg
Maxakalisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Brazil.svg Brasil
Megalosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Titoniano) Inglaterra Inglaterra
Megalosaurus dinosaur.png
Megapnosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Xurásico (Sinemuriano e Pliensbachiano) Cimbabue Cimbabue
Sudáfrica Suráfrica
Estados Unidos de América Estados Unidos
Megapnosaurus DB.jpg
Megaraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo ( Turoniano e Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Megaraptor namunhuaiquii jmallon.jpg
Mei O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Valanginiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Melanorosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Triásico (Noriano) Sudáfrica Suráfrica
Melanorosaurus readi steveoc.jpg
Mendozasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo ( Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Metriacanthosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Xurásico (Oxfordiano) Inglaterra Inglaterra
Micropachycephalosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Microraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Microvenator O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Minmi O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Aptiano) Australia Australia
Minmi paravertebra dinosauria.png
Minotaurasaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia o
Flag of the People's Republic of China.svg China
Miragaia [21] O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Portugal Portugal
Miragaia BW.jpg
Mirischia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of Brazil.svg Brasil
Mochlodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Austria Austria
Mongolosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Monkonosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Xurásico (Kimeridgiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Monoclonius O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Marginocephalia
Cretáceo ( Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Monoclonius dinosaur.png
Monolophosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Xurásico (Bajociano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Monolophosaurus jiangi jmallon.jpg
Mononykus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Mononykus2.jpg
Montanoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Marginocephalia
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Montanoceratops BW.jpg
Morinosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Flag of France.svg Francia
Mussaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Muttaburrasaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano) Australia Australia
Hughenden-dinosaur-outback-queensland-australia.JPG
Muyelensaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Turoniano e Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Mymoorapelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos

N[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Naashoibitosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nanningosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Nanotyrannus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nanotyrannus.jpg
Nanosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico (Kimeridgiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nanshiungosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Nanshiungosaurus dinosaur.png
Nanyangosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Nanyangosaurus dinosaur.png
Nedcolbertia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Barremiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nedoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nedoceratops BW.jpg
Neimongosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Campaniano e Mastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Nemegtomaia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Nemegtomaia barsboldi profile1.jpg
Nemegtosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Mastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Nemegtosaurus DB.jpg
Neosodon O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Kimeridgiano) Flag of France.svg Francia
Neovenator O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Cretáceo (Aptiano) Inglaterra Inglaterra
Neovenator NT.jpg
Neuquenraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Turoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Neuquensaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Santoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Nigersaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Níxer Níxer
Nigersaurus BW.jpg
Niobrarasaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nipponosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (entre Santoniano e Campaniano) Flag of Japan.svg Xapón
Nipponosaurus dinosaur.png
Noasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Noasaurus-sketch3.jpg
Nodocephalosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nodosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nodosaurus textilis.jpg
Nomingia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Nomingia gobiensis.png
Nopcsaspondylus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Coniaciano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Nothronychus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Turoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Nothronychus BW.jpg
Notohypsilophodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Cretáceo) Flag of Argentina.svg Arxentina
Nqwebasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Valanginiano) Sudáfrica Suráfrica

O[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Ohmdenosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Toarciano) Alemaña Alemaña
Olorotitan O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Mastrichtiano) Rusia Rusia
Olorotitan DB.jpg
Omeisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Batoniano e Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Opisthocoelicaudia O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Mastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Orkoraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Ornitholestes O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Xurásico (Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Ornitholestes BW.jpg
Ornithomimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Orodromeus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Orodromeus.jpg
Oryctodromeus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Cenomaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Othnielia O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico ( Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Othnielosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Xurásico ( Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Othnielosaurus BW.jpg
Ouranosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Aptiano) Níxer Níxer
Ouranosaurus.jpg
Oviraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Flag of the People's Republic of China.svg China
Oviraptor digital1.jpg
Owenodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Berriasiano) Inglaterra Inglaterra
Ozraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Xurásico (Aleniano) Australia Australia

P[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Pachycephalosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Pachycephalosaurus.jpg
Pachyrhinosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Pachyrhinosaurus BW.jpg
Pakisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Pakistan.svg Paquistán
Paluxysaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Panoplosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Panphagia [22] O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io:
Triásico (Carniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Pantydraco O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io:
Triásico (Raetiano) Gales Gales
Pantydraco BW.jpg
Paralititan O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Exipto Exipto
Paralititan BW.jpg
Paranthodon O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Cretáceo (Berriasiano e Valanginiano) Sudáfrica Suráfrica
Pararhabdodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) España España
Parasaurolophus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Sketch parasaurolophus.jpg
Parksosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Parksosaurus Steveoc86.jpg
Parvicursor O: Saurischia
So: Saurischia
Io: Theropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Patagonykus O: Saurischia
So: Saurischia
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Turoniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Patagonykus puertai.jpg
Patagosaurus O: Saurischia
So: Saurischia
Io: Sauropoda
Xurásico (Calloviano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Patagosaurus.jpg
Pawpawsaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Pedopenna O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Oxfordiano e Kimeridgiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Pelecanimimus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ornithomimosauria
Cretáceo (Barremiano) España España
Pelecanimimus 0486.JPG
Pellegrinisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Peloroplites O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Pelorosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Penelopognathus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Pentaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Maastrichtiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Titanoceratops dinosaur.png
Phuwiangosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Berriasiano) Flag of Thailand.svg Tailandia
Piatnitzkysaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Calloviano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Pinacosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Pisanosaurus O: Ornithischia
So:
Io:
Triásico Flag of Argentina.svg Arxentina
Pitekunsaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Piveteausaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Calloviano) Flag of France.svg Francia
Piveteausaurus divesensis jmallon.jpg
Planicoxa O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Aptiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Plateosauravus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Carniano) Sudáfrica Suráfrica
Plateosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Flag of France.svg Francia
Groenlandia Groenlandia
Suíza Suíza
Platyceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Poekilopleuron O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Batoniano) Flag of France.svg Francia
Pneumatoraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Santoniano) Hungría Hungría
Podischion O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Polacanthus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Polacanthus4.jpg
Pradhania O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io:
Xurásico (Sinemuriano) India India
Prenocephale O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Pachycephalosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Prenocephale.jpg
Prenoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Campaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Probactrosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Probactrosaurus v3.jpg
Proceratosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Batoniano) Inglaterra Inglaterra
Proceratosaurus.jpg
Procompsognathus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Prosaurolophus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Protarchaeopteryx O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Protoceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Santoniano e Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Protoceratops BW.jpg
Protognathosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico (Batoniano e Calloviano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Protohadros O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Cenomaniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Psittacosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Rusia Rusia
Flag of Thailand.svg Tailandia
Psittacosaurus mongoliensis BW.jpg
Puertasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Mastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Puertasaurus copia.jpg
Pukyongosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Aptiano) Flag of South Korea.svg Corea do Sur
Pukyongo.jpg
Pycnonemosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Mastrichtiano) Flag of Brazil.svg Brasil
Pyroraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Mastrichtiano) Flag of France.svg Francia
Pyroraptor olympius.jpg

Q[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Qantassaurus O: Ornithischia
So: Ornithopoda
Io:
Cretáceo (Aptiano) Australia Australia
Qantassaurus sketch1.jpg
Qiaowanlong O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Qinlingosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Qingxiusaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Quaesitosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Quilmesaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Campaniano e Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina

R[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Rahonavis O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) Madagascar Madagascar
Rahonavis BW.jpg
Rajasaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Maastrichtiano) India India
Rajasaurus1.jpg
Rapator O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Albiano) Australia Australia
Rapetosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Madagascar Madagascar
Rapetosaurus BW.jpg
Raptorex O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Barremiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Rayososaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Flag of Brazil.svg Brasil
Rebbachisaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Marrocos Marrocos
Rebbachisaurus BW.jpg
Regnosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Stegosauria
Cretáceo (Valanginiano e Barremiano) Inglaterra Inglaterra
Rhabdodon O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Campaniano) Austria Austria
España España
Flag of France.svg Francia
Romanía Romanía
Rhabdodon.jpg
Rhoetosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Xurásico Australia Australia
Richardoestesia O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Estados Unidos de América Estados Unidos
Rinchenia O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Oviraptorosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Rinchenia mongoliensis profile1.jpg
Rinconsaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Rinconsaurus test 2.jpg
Riojasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Riojasaurus sketch3.jpg
Rocasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Campaniano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Ruehleia O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Rugops O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Ceratosauria
Cretáceo (Cenomaniano) Nixeria Nixeria
Rugops BW.jpg
Ruyangosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Cenomaniano) Flag of the People's Republic of China.svg China

S[editar | editar a fonte]

Xénero Clasificación[1] Idade No que hoxe é... Paleoilustración
Sahaliyania O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Saichania O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Saltasaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Saltasaurus dinosaur.png
Santanaraptor O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Albiano) Flag of Brazil.svg Brasil
Sarcolestes O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Xurásico (Calloviano) Inglaterra Inglaterra
Sarcosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Sinemuriano) Inglaterra Inglaterra
Sarcosaurus.jpg
Saturnalia O: Saurischia
So:
Io:
Triásico (Carniano) Flag of Brazil.svg Brasil
Saurolophus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Canada.svg Canadá
Flag of Mongolia.svg Mongolia
Saurolophus debivort.png
Sauropelta O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Sauropelta jconway.png
Saurophaganax O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Carnosauria
Xurásico (Kimeridgiano e Titoniano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Sauroposeidon O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Sauropoda
Cretáceo (Albiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Sauroposeidon dinosaur.svg
Saurornithoides O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Santoniano e Campaniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Zanabazar.jpg
Saurornitholestes O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Deinonychosauria
Cretáceo (Campaniano) Flag of Canada.svg Canadá
Saurornitholestes martyniuk.jpg
Scansoriopteryx O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Cretáceo (Aptiano) Flag of the People's Republic of China.svg China
Scansoriopteryx.png
Scelidosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io:
Xurásico (Sinemuriano e Hetangiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Inglaterra Inglaterra
Scelidosaurus2.jpg
Scipionyx O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Coelurosauria
Cretáceo (Albiano) Italia Italia
9119 - Milano, Museo storia naturale - Scipionyx samniticus - Foto Giovanni Dall'Orto 22-Apr-2007.jpg
Scutellosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io:
Xurásico (Hetangiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Scutellosaurus.jpg
Secernosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (Maastrichtiano) Flag of Argentina.svg Arxentina
Segisaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io:
Xurásico (Sinemuriano e Pliensbachiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Segisaurus.jpg
Segnosaurus O: Saurischia
So: Theropoda
Io: Therizinosauria
Cretáceo (Cenomaniano e Turoniano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Segno.jpg
Seitaad O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Xurásico (Pliensbachiano) Estados Unidos de América Estados Unidos
Skeletal reconstruction of Seitaad ruessi.jpg
Sellosaurus O: Saurischia
So: Sauropodomorpha
Io: Prosauropoda
Triásico (Noriano) Alemaña Alemaña
Sellosaurus.jpg
Serendipaceratops O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ceratopsia
Cretáceo (Aptiano) Australia Australia
Shamosaurus O: Ornithischia
So: Thyreophora
Io: Ankylosauria
Cretáceo (Aptiano e Albiano) Flag of Mongolia.svg Mongolia
Shantungosaurus O: Ornithischia
So: Neornithischia
Io: Ornithopoda
Cretáceo (