Chavela Vargas

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Chavela Vargas
Chavela Vargas y La Banda de Tlayacapan..jpg
Chavela Vargas con parte da Banda de Tlayacapan nunha homenaxe no ano 2009.
Nome completo María Isabel Anita Carmen de Jesús Vargas Lizano
Alias La Dama del Poncho Rojo,
La Chamana
Naceu 17 de abril de 1919
Orixe San Joaquín de Flores, Costa Rica
Morreu 5 de agosto de 2012
Cuernavaca México
Ocupación (s) cantante e actriz
Xénero ranchera, bolero
Instrumento(s) voz
Selo(s) discográfico (s) RCA Records
Tempo en activo 1949-2012
Na rede
http://www.chavelavargasoficial.com/

Isabel Vargas Lizano, nada en San Joaquín de Flores, Costa Rica, o 17 de abril de 1919, e falecida en Cuernavaca (México) o 5 de agosto de 2012[1], é unha cantante con nacionalidade mexicana, tendo residido no país norteamericano por máis de sete décadas. Artisticamente é coñecida como Chavela Vargas. Trátase dunha figura capital dentro dos xéneros musicais do bolero e mais da ranchera.

Discografía[editar | editar a fonte]

  • El Corrido Hablado
  • Piensa en mí, 1991
  • Boleros, 1991
  • Sentimiento de México (vol. 1), 1995
  • De México y del mundo, 1995
  • Le canta a México, 1995
  • Volver, volver, 1996
  • Dos, 1996
  • Grandes momentos, 1996
  • Macorina, 1996
  • Colección de oro, 1999
  • Con la rondalla del amor de Saltillo, 2000
  • Para perder la cabeza, 2000
  • Las 15 grandes de Chavela Vargas, 2000
  • La dama del poncho rojo, 2001
  • Grandes éxitos, 2002
  • Para toda la vida, 2002
  • Discografía básica, 2002
  • Antología, 2004
  • Somos, 2004
  • Chavela Vargas, 2004
  • En Carnegie Hall, 2004
  • La llorona, 2004
  • Cupaima, 2007
  • ¡Por mi culpa!, 2010
  • Luna Grande, 2012

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Nova do falecemento da artista, no diario Público. (en castelán)

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Commons
Commons ten máis contidos multimedia na categoría: Chavela Vargas Modificar a ligazón no Wikidata

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]