Lista de episodios de O detective Conan (temporada 1)

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
O detective Conan
Odconan2.png
名探偵コナン
(Meitantei Conan)
Formato Misterio, Aventuras, Romance
Creado por Gosho Aoyama
Intérpretes Animación
País de orixe Flag of Japan.svg Xapón
Episodios 79
Produción
Produtor(es)
executivo(s)
Tokyo Movie Shinsha (TMS)
Duración 25 minutos por episodio
Distribuidor Arait Multimedia (Televisión) e SAV (DVD)
Emisión orixinal
Canle de orixe Yomiuri TV
Formato de imaxe 4:3
Emisión 8 de xuño de 1996 (Flag of Japan.svg Xapón)
2 de abril de 2006 (Galicia Galicia) – actualidade (Flag of Japan.svg Xapón)
actualidade (Galicia Galicia)
Ligazóns externas
Páxina web

Esta é unha listaxe dos episodios pertencentes á 1ª tempada do anime O detective Conan baseado no manga de nome homónimo creado por Gosho Aoyama. Esta primeira temporada está formada polos episodio do 1 ao 79 segundo a numeración galega.

A primeira tempada do anime de O detective Conan foi dirixida por Kenji Kodama e Yasuichiro Yamamoto e producida por TMS Entertainment e Yomiuri Telecasting Corporation[1]. As tramas dos episodios xiran ao redor do detective adolescente Shinichi Kudo, convertido nun cativo por mor dun veleno.

Desenvolvemento da trama[editar | editar a fonte]

A trama da primeira tempada consiste na resolución dos primeiros casos de Shinichi baixo a súa nova identidade, Conan Edogawa, e o transcorrer da súa nova vida. Nela fan a súa primeira aparición algúns dos personaxes principais como Ran Mouri, Kogoro Mouri, Eri Kisaki, Heiji Hattori ou Caco Kid, entre outros.

Episodios[editar | editar a fonte]

# Título Estrea en Galicia Estrea no Xapón.
01 O detective máis célebre deste século

Shinichi Kudo, é un grande detective adolescente con moita sona. Un día, cítase coa súa amiga da infancia Ran Mouri, nun parque de atraccións. Tras seren testemuñas dun asasinato, resolto polo xove detective, éste segue a dous homes vestidos de negro que están realizando un intercambio sospeitoso. Un deles, Gin, descobre a súa presenza, polo que lle da a inxerir un veleno que o debera matar, pero no canto de morrer, o seu corpo mingúa, e convértese nun cativo de 6 anos. 

02 O célebre detective que minguou

Shinichi acode a xunto do seu amigo, o profesor e ciéntifico Hiroshi Agasa. Éste recoméndalle que vaia vivir con Ran, xa que o seu pai, Kogoro Mouri, é detective e quizais algún dos seus casos lle conduza a dar co paradoiro dos Homes de Negro. Tomando o alcume de Conan Edogawa para non ser descuberto, trasládase á Axencia de Kogoro Mouri onde terá que resolver o seu primeiro caso como neno. Unha rapariga foi secuestrada e o seu pai, un gran magnate dos negocios, contrata ó Sr. Mouri para investigar o caso. 

03 Moito ollo cos famosos

A célebre cantante Yoko Okino, solicita os servizos do detective Mouri para que lle axude cun problema que ten. Cóntalle que sospeita que alguén a está espreitando e teme que sexa un acosador perigoso. Rapidamente, Kogoro, acode ó apartamento da súa clienta para investigar máis a fondo ó caso, pero alí atópase cun cadáver dun antigo mozo. Poderá Conan axudar ó detective a encaixar as pezas do quebracabezas e resolver o caso? Os segredos dun amor non correspondido saíran a luz neste terrible caso de equivocacións e erros do destino. 

04 Clave: o peixe de luces

O pequeno Conan coñece tres amigos na escola que tamén queren ser detectives: a inocente Ayumi, o intelixente Mitsuhiko e o mangallón de Genta. Xuntos formarán a Asociación de Detectives Xuvenís, e deberán enfrontarse a un caso na busca dun tesouro. Inocentemente, os rapaces, seguen as indicacións que lles proporciona o mapa do tesouro, sen saber que detrás deles, está oculta a terrible mafia italiana que está disposta a rematar coas súas vidas. 

05 A grande explosión do tren bala

Logo de saír ilesos do caso do tesouro, Conan e os seus amigos, xunto con Kogoro e Ran, trasládanse ó casamento duns amigos en tren bala. O que nun principio ía ser unha experiencia divertida e entretida, convértese nun pesadelo. Uns supostos Homes de Negro, colocan unha bomba de reloxería no maletín dun dos seus clientes, e o tren bala podería estoupar en calquera momento. Lonxe de morrer, o pequeno Conan está disposto a atopar a bomba seguindo unhas poucas pistas. 

06 Asasinato no día de San Valentín

Chegou o día de San Valentín. Sonoko, a amiga de Ran, convídaa á festa duns amigos. Conan, celoso do que poida facer a rapariga, decide seguila. Alí, son testemuñas da morte dun dos mozos, tras inxerir un anaco de chocolate que lle deu unha das súas pretendentes. Conan comeza a buscar pistas e grazas ó seu talento como detective, logra resolver o caso. Grazas a un dos aparellos que lle fabricou o seu amigo, o profesor Agasa, durme a Kogoro e imita a súa voz para delatar ó culpable. 

07 A ameaza mensual dos agasallos

Un cirurxián, pídelle axuda a Kogoro para resolver uns extraños sucesos. Dende fai un tempo, recibe mensualmente unha nota, xoguetes e flores. Aínda que nun principio os agasallos agradaban ó home, comeza a pensar que todo é moi raro e por iso solicita a axuda do detective. Así, comezan unha intensa investigación, na que o fillo do médico, acabará secuestrado. Para engadir máis tensión, Ran sospeita da verdadeira identidade de Conan. 

08 Asasinato no museo de Belas Artes

 

09 Asasinato durante a festa

 

10 Chantaxe a un futbolista

 

11/12 Os asasinatos da sonata ó luar (I) e (II) (Especial 1H)

 

13 O secuestro de Ayumi

 

14 O roubo dos 100 millóns de dólares

 

15 O atentado da mensaxe enigmática

 

16 O cadáver desaparecido

 

17 O asasinato do coleccionista

 

18 Roubo nos grandes almacéns

 

19 O asasinato da noiva

 

20 Asasinato no ascensor

 

21 Asasinato na mansión enmeigada

 

22 Asasinato no escenario da rodaxe

 

23 Asasinatos nun transatlántico de luxo (1ª parte)

 

24 Asasinatos nun transatlántico de luxo (2ª parte)

 

25 O misterio da guapa amnésica

 

26 Rescate pagado con billetes falsos

 

27 Tom e o asasinato

 

28 Asasinato na xuntanza de ex-compañeiros de Kogoro (1ª parte)

 

29 Asasinato na xuntanza de ex-compañeiros de Kogoro (2ª parte)

 

30 O caso do asasinato por ordenador

 

31 A coartada perfecta

 

32 Asasinato no estudio de televisión

 

33 Asasinato nunha cafetería

 

34 Xornada de supervivencia para os Detectives Xuvenís

 

35 O asasino misterioso da mansión da montaña (1ª parte)

 

36 O asasino misterioso da mansión da montaña (2ª parte)

 

37 O asasinato do luns ás 7 e media do serán

 

38 O asasinato da flor do cacto

 

39 Asasinato na Festa do Lume

 

40 O caso da herdeira asasinada (1ª parte)

 

41 O caso da herdeira asasinada (2ª parte)

 

42 O incidente da bandeira rachada

 

43 Asasinato nunha cabina de karaoke

 

44 O rapto de Conan Edogawa

 

45 Os asasinatos da familia Hotta

 

46 O asasinato da máscara facial

 

47 Asasinato na montaña nevada

 

48 Asasinato nun ximnasio

 

49 O diplomático asasinado (1ª parte)

 

50 O diplomático asasinado (2ª parte)

 

51 Asasinato na biblioteca

 

52 Asasinato nunha cancha de minigolf

 

53/54 O asasinato do tardo da néboa (I) e (II) (Especial 1H)

 

55 O asasinato da arma misteriosa

 

56 O asasinato da empresa de xogos

 

57 O asasinato do truco dos trens

 

58 O asasinato do Peixe Sol

 

59 Os asasinatos do fanático de Sherlock Holmes (1ª parte)

 

60 Os asasinatos do fanático de Sherlock Holmes (2ª parte)

 

61 O asasinato da primeira experiencia de compras

 

62 O asasinato da ilustradora

 

63 Os asasinatos do barco pantasma (1ª parte)

 

64 Os asasinatos do barco pantasma (2ª parte)

 

65 O asasinato do monstro Gomera

 

66 O asasinato das 3 impresións dactilares

 

67 O secuestro dos caranguexos e a balea

 

68 Asasinato nunha rúa escura

 

69 O caso da actriz asasinada

 

70 O misterio do asasinato do Barón Nocturno (1ª parte: o caso)

 

71 O misterio do asasinato do Barón Nocturno (2ª parte: os sospeitosos)

 

72 O misterio do asasinato do Barón Nocturno (3ª parte: a resolución)

 

73 O asasinato do acosador

 

74 O asasinato dos tres xemelgos

 

75 O intento de asasinato do naufraxio

 

76 O misterio de Jinnai, o Deus da Morte

Despois de asistir á estrea dunha película sobre o deus da morte, Jinnai, o Sr. Mouri e Conan coinciden cos protagonistas do filme. A moza dun dos actores, fálalle a Kogoro sobre unha advertencia de asasinato contra o actor principal da película, Hayato Nanyô. Como a advertencia citaba a hora do asasinato cara á noite, un equipo de TV desprázase ata o apartamento do artista para corroborar se chega a pasar a desgraza. Perante a presenza de tanta xente, aparece Jinnai, quen tras mostrarse en público, esfúmase. Logo do suceso, atopan morto ó Sr. Nanyô dun golpe na testa. 

77 O asasinato do presidente da empresa financeira

O asasinato do presidente da empresa financeira ? Kogoro cítase cuns amigos a altas horas da noite para xogar ó Mahjong, un popular xogo de mesa chinés. Ante a falta dun cuarto xogador, deciden chamar a Mitsuhiro Hida, presidente dunha empresa financeira. Logo de agardaren unha media hora, os tres amigos deciden ir buscar a Mitsuhiro ó seu edificio. Alí coinciden cun dos seus empregados, quen lles informa de que o xefe está pechado no seu despacho contando cartos. Como o cuarto está cerrado con chave e o señor Hida non responde, tiran coa porta abaixo, onde desafortunadamente o atopan morto. Hai tres sospeitosos de asasinato e os tres tíñanlle rancor á vítima. 

78/79 Conan contra o ladrón Caco Kid (I) e (II) (Especial 1H)

O célebre ladrón de tesouros Caco Kid, fai aparición na cidade. O seu próximo obxectivo é a Estrela Negra, unha xoia en posesión da familia de Sonoko. Esta contrata os servizos do Sr. Mouri para impedir o roubo. O ladrón, de alcume 1412, deixara varias pistas, sobre onde realizaría a súa vindeira aparición e Conan descifra o código. Intenta deter ó ladrón, pero este lle comenta de que se volverán ver as caras nunha viaxe en barco dos Suzuki, e que alí efecturará o seu roubo. Alí estará a famosa xoia, que o ladrón está disposto a roubar. 

Notas[editar | editar a fonte]

  1. Yomiuri Telecasting Corporation (ed.). "名探偵 コナン". Consultado o 13 de abril de 2009.