Lista de aeroportos de Portugal

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Esta é unha lista de aeroportos en Portugal (incluíndo as Azores e Madeira), clasificados por localización.


Localización Rexión OACI IATA Nome do aeroporto
Portugal: Aeroportos públicos
Beja Alentexo LPBJ BYJ Aeroporto de Beja
Braga Norte LPBR BGZ Aeroporto de Braga (Aeródromo Municipal de Braga) (Palmeira, Braga) [1]
Braganza Norte LPBG BGC Aeroporto de Braganza (Aeródromo Municipal de Bragança) (Domestic and International) [2]
Cascais Lisboa LPCS Aeroporto de Tires (Aeródromo Municipal de Cascais/Costa do Estoril (Tires), São Domingos de Rana) [3]
Chaves Norte LPCH CHV Aeroporto de Chaves (Aeródromo Municipal de Chaves) [4]
Coímbra Centro LPCO CBP Aeroporto de Coímbra (Aeródromo Municipal Bissaya Barreto:) [5]
Espinho (Paramos, Espinho/Costa Verde) Norte LPIN Aeroporto de Espinho (Aeródromo de Espinho) [6]
Évora Alentexo LPEV Aeroporto de Évora (Aeródromo de Évora) [7]
Faro Algarve LPFR FAO Aeroporto de Faro (Aeroporto Internacional de Faro) [8]
Maia (Municipal da Maia) Norte LPVL Aeroporto da Maia (Aeródromo Municipal da Maia [Vilar da Luz]) [9] PDF[Ligazón morta]
Mirandela Norte LPMI Aeroporto de Mirandela (Aeródromo Municipal de Mirandela) [10]
Monfortinho, Idanha-a-Nova Centro LPMF Aeroporto de Monfortinho (Aeródromo Municipal de Monfortinho) [11]
Montargil, Ponte de Sor Alentexo LPMO Leiria (Gandara) {QLR} Aeroporto de Morargil (Aeródromo de Morargil) [12]
Lisboa (parte do recinto esténdese por Camarate, Loures) Lisboa LPPT LIS Aeroporto da Portela (Aeroporto da Portela de Sacavém)
ou: Aeroporto de Lisboa (Aeroporto Internacional de Lisboa) (Lisboa/Loures)[13]
Portimão Algarve LPPM PRM Aeroporto de Portimão (Aeródromo Municipal de Portimão) {Penina,Alvor}[14]
Porto Norte LPPR OPO Aeroporto de Sá Carneiro (Aeroporto Internacional Francisco Sá Carneiro) [15]

{Porto (Maia)

Castro Marim Algarve LPPV Aeroporto da Praia Verde (Aeródromo da Praia Verde) (Alturas, Castro Marim, preto de Tavira) [16]
Santa Cruz, Torres Vedras Centro LPSC Aeroporto de Santa Cruz (Aeródromo Municipal de Santa Cruz [Torres Vedras]) [17]
Santarém Alentexo LPSR Aeroporto de Santarém (Aeródromo de Santarém) [18]
Vila Real Norte LPVR VRL Aeroporto de Vila Real (Aeródromo Municipal de Vila Real){Vila Real/Douro} [19]
Viseu Centro LPVZ VSE Aeroporto de Viseu (Aeródromo Municipal Gonçalves Lobato (Viseu)) [20] (Lordosa, Viseu)
Portugal: Aeroportos militares
Alverca, Vila Franca de Xira Lisboa LPAR Base Aérea de Alverca (Base Aérea de Alverca ou Complexo Militar de Alverca) [21]
Beja Alentexo LPBJ Base Aérea de Beja (Base Aérea de Beja) [22]
Lisboa (actualmente localizada en Prior Velho-Loures, comparte recinto co Aeroporto de Lisboa) Rexión de Lisboa Base Aérea de Figo Maduro (Base Aérea de Figo Maduro)
Monte Real, Leiria Centro LPMR Base Aérea de Monte Real (Base Aérea de Monte Real) [23]
Montijo Lisboa LPMT PAF Base Aérea de Montijo (Base Aérea do Montijo) [24]
Ota, Alenquer Centro LPOT Base Aérea de Ota (Base Aérea da Ota) [25]
Ovar Centro (Maceda, Ovar) LPOV Base Aérea de Ovar (Base Aérea Ovar ou Aeródromo Militar de Ovar) [26]
Santa Margarida, Constância Centro LP77 Base Aérea militar de Santa Margarida (Campo Militar de Santa Margarida) [27]
Sintra Lisboa LPST Base Aérea de Sintra (Base Aérea de Sintra) (Granja do Marques, Pêro Pinheiro, preto de Algueirão-Mem Martins) [28]
Tancos, Vila Nova da Barquinha Centro LPTN Base Aérea de Tancos (Base Aérea Tancos or Aeródromo Militar de Tancos) [29]
Azores: Aeroportos públicos
Illa do Corvo Azores LPCR CVU Aeroporto do Corvo (Aérodromo do Corvo)
Illa do Faial (Horta) Azores LPHR HOR Aeroporto da Horta (Aeroporto da Horta)
Illa das Flores Azores LPFL FLW Aeroporto das Flores (Aeroporto das Flores)
Illa Graciosa Azores LPGR GRW Aeroporto da Graciosa (Aérodromo da Graciosa)
Illa do Pico Azores LPPI PIX Aeroporto do Pico (Aeroporto do Pico)
Illa de Santa María Azores LPAZ SMA Aeroporto de Santa María (Aeroporto de Santa Maria)
Illa de São Jorge Azores LPSJ SJZ Aeroporto de São Jorge (Aérodromo de São Jorge)
Illa de São Miguel (Ponta Delgada) Azores LPPD PDL Aeroporto João Paulo II (Aeroporto João Paulo II)
Azores: Aeroportos militares
Illa Terceira Azores LPLA TER Base Aérea das Lajes (Base Aérea das Lajes)
Madeira: Aeroportos públicos
Illa de Madeira (Funchal) Madeira LPMA FNC Aeroporto de Madeira (Funchal) (Aeroporto da Madeira){Santa Cruz/Madeira} [30]
Illa de Porto Santo Madeira LPPS PXO Aeroporto do Porto Santo (Aeroporto do Porto Santo) (Vila Baleira) [31][Ligazón morta] [32]