Lista de universidades de Portugal

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

A seguinte é unha lista de universidades, de orixe civil e do subsistema universitario, creadas [1] ou recoñecidas [2] polo Goberno portugués e autorizadas para conferir títulos académicos [3] en Portugal.

A Lei no 62/2007, do 10 de setembro, establece a ordenación do subsistema universitario. Segundo este diploma legal, as institucións do subsistema universitario divídense en:

Para ver institucións doutras áreas, consulte as seguintes listas:

Institucións de educación superior Subsistema [4]
universidade Politécnico
Matriz [4] Civil institucións universitarias institucións politécnicas
Militar Institucións militares universitarias e politécnicas
Policial Institucións de policía universitaria e politécnica

Para unha lista completa de institucións de ensino superior de orixe civil ou militar, pública ou privada, véxase: Lista de institucións de ensino superior de Portugal. As denominacións oficiais son as recollidas nos respectivos Estatutos publicados no Diário da República ou, no seu defecto, noutros diplomas legais.

Institución Sede principal Rexión Natureza Fundación Tipo
Universidade Aberta Lisboa Estremadura Universidade 1988 Pública, não presencial
Universidade dos Açores Ponta Delgada Açores Universidade 1976 Pública
Universidade do Algarve Faro Algarve Universidade 1976 Pública
Universidade de Aveiro Aveiro Beira Litoral Universidade 1973 Pública
Universidade da Beira Interior Covilhã Beira Baixa Universidade 1986 Pública
Universidade de Coímbra Coímbra Beira Litoral Universidade 1290 Pública
Universidade de Évora Évora Alto Alentejo Universidade 1973 Pública
Universidade de Lisboa (1911-2013) ; Universidade de Lisboa (2013) Lisboa Estremadura Universidade Precursoras e intercambios con Coímbra desde o século XIV;

1911/2013

Pública
Universidade da Madeira Funchal Madeira Universidade 1988 Pública
Universidade do Minho Braga Minho Universidade 1973 Pública
Universidade Nova de Lisboa Lisboa Estremadura Universidade 1973 Pública
Universidade do Porto Porto Douro Litoral Universidade 1911 Pública
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Vila Real Trás-os-Montes e Alto Douro Universidade 1986 Pública
ISCTE - Instituto Universitário de Lisboa Lisboa Estremadura Instituto Universitário 1972 Público
Instituto Superior Miguel Torga Coimbra Beira Litoral Outras instituições de ensino universitário 1936 Público[5], da Comunidade Intermunicipal
Universidade Autónoma de Lisboa Luís de Camões Lisboa Estremadura Universidade 1985 Privada
Universidade Católica Portuguesa Lisboa Estremadura Universidade 1967 Privada, Católica
Universidade da Maia Maia Douro Litoral Universidade 1990 Privada
Universidade Europeia Lisboa Estremadura Universidade 2013 Privada
Universidade Fernando Pessoa Porto Douro Litoral Universidade 1996 Privada
Universidade Lusíada Lisboa Estremadura Universidade 1986 Privada
Universidade Lusíada - Norte Porto Douro Litoral Universidade 2015 Privada
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Lisboa Estremadura Universidade 1987 Privada
Universidade Lusófona do Porto Porto Douro Litoral Universidade 2005 Privada
Universidade Portucalense Infante D. Henrique Porto Douro Litoral Universidade 1986 Privada
Atlântica - Instituto Universitário Oeiras Estremadura Instituto Universitário 1996 Privado
Instituto Universitário de Ciências da Saúde Paredes Douro Litoral Instituto Universitário 1982 Privado
Instituto Universitário Egas Moniz Almada Estremadura Instituto Universitário 1987 Privado
ISPA - Instituto Universitário de Ciências Psicológicas, Sociais e da Vida Lisboa Estremadura Instituto Universitário 1962 Privado
Escola Superior Artística do Porto Porto Douro Litoral Outras instituições universitárias 1986 Privada
Escola Superior Gallaecia Vila Nova de Cerveira Minho Outras instituições universitárias 1995 Privada
Escola Universitária Vasco da Gama Coimbra Beira Litoral Outras instituições universitárias 2001 Privada
Instituto Superior de Estudos Interculturais e Transdisciplinares - Almada Almada Estremadura Outras instituições universitárias Privado
Instituto Superior de Estudos Interculturais e Transdisciplinares - Viseu Viseu Beira Alta Outras instituições universitárias Privado
Instituto Superior de Gestão Lisboa Estremadura Outras instituições universitárias 1978 Privado
Instituto Superior Manuel Teixeira Gomes Portimão Algarve Outras instituições universitárias 2004 Privado
Instituto Superior de Serviço Social do Porto Matosinhos Douro Litoral Outras instituições universitárias 1956 Privado

Notas[editar | editar a fonte]

  1. No caso das instituicións públicas. Cf. n.º 1 do artigo 31.º da Lei n.º 62/2007, de 10 de setembro
  2. No caso das instituicións privadas. Cf. n.º 2 do artigo 33.º da Lei n.º 62/2007, de 10 de setembro
  3. Os graos académicos son conferidos polas institucións de ensino superior, conforme dispón o artigo 14.º da Lei de Bases do Sistema Educativo.
  4. 4,0 4,1 Concepto adotado nos diplomas legais.
  5. "SPRC contra o que se está a passar no ISMT". Notícias de Coimbra. 10 de janeiro de 2018. Consultado o 18 de abril de 2018. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]

Lista de fontes: