Lista de personaxes de Game of Thrones

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Logo da serie.

Os personaxes da serie de televisión americana de fantasía medieval Game of Thrones están baseados nos creados por George R. R. Martin para a súa serie de novelas A Song of Ice and Fire. A serie, ambientado nun universo máxico ficticio, segue a guerra civil polo Trono de Ferro do continente de Westeros, loitada entre casas reais e nobres rivais e os seus respectivos aliados.

Personaxes principais[editar | editar a fonte]

Os seguintes membros do elenco foron acreditados como parte do elenco principal nos créditos de inicio ou como "tamén protagonista":

Actor/Actriz Personaxe Aparicións
1 2 3 4 5 6 7 8
Sean Bean1 Eddard "Ned" Stark Protagonista Recorrente Convidado
Mark Addy Robert Baratheon Protagonista
Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannister Protagonista[1]
Michelle Fairley Catelyn Stark Protagonista
Lena Headey2 Cersei Lannister Protagonista[1]
Emilia Clarke Daenerys Targaryen Protagonista[1]
Iain Glen Jorah Mormont Protagonista TBA
Aidan Gillen Petyr "Littlefinger" Baelish Protagonista
Harry Lloyd Viserys Targaryen Protagonista
Kit Harington Jon Snow Protagonista[1]
Sophie Turner Sansa Stark Protagonista[2]
Maisie Williams Arya Stark Protagonista[3]
Richard Madden Robb Stark Protagonista
Alfie Allen Theon Greyjoy Protagonista TBA
Isaac Hempstead Wright Bran Stark Protagonista Protagonista[4]
Jack Gleeson Joffrey Baratheon Protagonista
Rory McCann Sandor "The Hound" Clegane Protagonista Protagonista[5]
Peter Dinklage Tyrion Lannister Protagonista[1]
Jason Momoa Khal Drogo Protagonista
Charles Dance Tywin Lannister Recorrente Protagonista
Liam Cunningham Davos Seaworth Protagonista[6]
John Bradley Samwell Tarly Recorrente Protagonista[7]
Natalie Dormer Margaery Tyrell Protagonista
Stephen Dillane Stannis Baratheon Protagonista
Carice van Houten Melisandre Protagonista TBA
James Cosmo Jeor Mormont Recorrente Protagonista
Jerome Flynn Bronn Recorrente Protagonista TBA
Conleth Hill Varys Recorrente Protagonista TBA
Sibel Kekilli Shae Recorrente Protagonista
Rose Leslie Ygritte Recorrente Protagonista
Oona Chaplin Talisa Maegyr Recorrente Protagonista
Joe Dempsie Gendry Recorrente Protagonista Protagonista TBA
Kristofer Hivju Tormund Giantsbane Recorrente Protagonista TBA
Hannah Murray Gilly Recorrente Protagonista TBA
Gwendoline Christie Brienne of Tarth Recorrente Protagonista TBA
Iwan Rheon Ramsay Bolton Recorrente Protagonista
Indira Varma Ellaria Sand Recorrente Protagonista
Michiel Huisman3 Daario Naharis Recorrente Protagonista TBA
Nathalie Emmanuel Missandei Recorrente Protagonista TBA
Tom Wlaschiha4 Jaqen H'ghar Convidado Recorrente Protagonista TBA
Dean-Charles Chapman5 Tommen Baratheon Recorrente Recorrente Protagonista
Michael McElhatton Roose Bolton Recorrente Protagonista
Jonathan Pryce The High Sparrow Recorrente Protagonista

1 Nas tempadas 6 e 7, Sebastian Croft interpreta a Ned Stark de neno e Robert Aramayo interprétao de adulto mozo.
2 Na tempada 5, Nell Williams interpreta a Cersei Lannister nas escenas de flashback.
3 Na tempada 3, Daario Naharis é interpretado por Ed Skrein.
4 Na tempada 1, Jaqen H'ghar aparece nunha soa escena, intepretado por un extra sen acreditar.
5 Nas tempadas 1 e 2, Tommen Baratheon é interpretado por Callum Wharry.

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]