Lista de concellos de León

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura

Lista de concellos da provincia de León, en Castela e León, España:

Mapa municipal de León
Nome Poboación
(2007)
Poboación
(2017)[1]
Acebedo 278 205
Algadefe 324 284
Alija del Infantado 893 687
Almanza 640 553
La Antigua 524 395
Ardón 655 548
Arganza 806 819
Astorga 12.139 11.153
La Bañeza 10.777 10.349
Barxas 313 189
Los Barrios de Luna 312 310
Bembibre 10.053 9.191
Benavides 2.895 2.522
Benuza 697 487
Bercianos del Páramo 758 580
Bercianos del Real Camino 209 193
Berlanga del Bierzo 420 366
Boca de Huérgano 604 470
Boñar 2.182 1.865
Borrés 436 332
Brazuelo 346 288
El Burgo Ranero 878 751
Burón 378 325
Bustillo del Páramo 1.539 1.235
Cabañas Raras 1.224 1.337
Cabreros del Río 498 421
Cabrillanes 1.019 779
Cacabelos 5.350 5.152
Calzada del Coto 281 241
Campazas 155 121
Campo de Villavidel 250 205
Camponaraia 4.035 4.072
Candín 361 283
Cármenes 419 363
Carracedelo 3.614 2.500
Carrizo 2.615 2.278
Carrocera 587 479
Carucedo 689 555
Castilfalé 88 68
Castrillo de Cabrera 188 129
Castrillo de la Valduerna 202 171
Castrocalbón 1.163 1.002
Castrocontrigo 993 807
Castropodame 1.851 1.680
Castrotierra de Valmadrigal 134 110
Cea 587 436
Cebanico 212 158
Cebrones del Río 606 472
Chozas de Abajo 2.273 2.553
Cimanes de la Vega 576 471
Cimanes del Tejar 861 755
Cistierna 3.850 3.243
Congosto 1.773 1.554
Corbillos de los Oteros 280 217
Corullón 1.090 927
Crémenes 761 570
Cuadros 1.878 1.986
Cubillas de los Oteros 192 152
Cubillas de Rueda 540 411
Cubillos del Sil 1.603 1.859
Destriana 657 511
Encinedo 904 715
La Ercina 618 473
Escobar de Campos 66 42
Fabeiro 5.324 4.635
Folgoso de la Ribera 1.249 1.132
Fresno de la Vega 623 530
Fuentes de Carbajal 126 90
Garrafe de Torío 1.232 1.496
Gordaliza del Pino 322 252
Gordoncillo 521 433
Gradefes 1.145 966
Grajal de Campos 254 234
Gusendos de los Oteros 166 138
Hospital de Órbigo 1.052 976
Igüeña 1.500 1.190
Izagre 201 179
Joarilla de las Matas 384 304
Laguna Dalga 795 683
Laguna de Negrillos 1.254 1.079
León 135.059 125.317
Llamas de la Ribera 1.053 849
Lucillo 450 391
Luyego 810 678
Magaz de Cepeda 446 379
Mansilla de las Mulas 1.946 1.768
Mansilla Mayor 358 340
Maraña 164 121
Matadeón de los Oteros 288 236
Matallana de Torío 1.462 1.322
Matanza de los Oteros 270 179
Molinaseca 822 895
Murias de Paredes 524 407
Noceda del Bierzo 829 692
Oencia 496 293
Las Omañas 331 276
Onzonilla 1.622 1.779
Oseja de Sajambre 285 252
Pajares de los Oteros 389 279
Palacios de la Valduerna 484 400
Palacios del Sil 1.275 1.030
Páramo del Sil 1.550 1.336
Peranzais 319 321
Pobladura de Pelayo García 502 379
La Pola de Gordón 4.170 3.379
Ponferrada 66.824 65.788
A Ponte de Domingo Flórez 1.819 1.553
Posada de Valdeón 543 452
Pozuelo del Páramo 538 455
Prado de la Guzpeña 140 123
Priaranza 914 785
Prioro 420 374
Puebla de Lillo 724 693
Quintana del Castillo 953 773
Quintana del Marco 497 388
Quintana y Congosto 608 343
Regueras de Arriba 355 295
Reyero 124 125
Riaño 540 477
Riego de la Vega 1.001 812
Riello 768 622
Rioseco de Tapia 439 390
La Robla 4.713 4.045
Roperuelos del Páramo 701 565
Sabero 1.502 1.184
Sahagún 2.841 2.597
San Adrián del Valle 126 105
San Andrés del Rabanedo 28.894 31.123
San Cristóbal de la Polantera 911 745
San Emiliano 721 678
San Esteban de Nogales 321 265
San Justo de la Vega 2.058 1.912
San Millán de los Caballeros 201 176
San Pedro Bercianos 312 244
Sancedo 576 563
Santa Colomba de Curueño 590 508
Santa Colomba de Somoza 503 498
Santa Cristina de Valmadrigal 327 272
Santa Elena de Jamuz 1.291 1.109
Santa María de la Isla 612 498
Santa María de Ordás 339 329
Santa María del Monte de Cea 306 237
Santa María del Páramo 3.132 3.104
Santa Marina del Rey 2.237 1.959
Santas Martas 929 768
Santiago Millas 358 338
Santovenia de la Valdoncina 1.899 2.069
Sariegos 3.880 4.950
Sena de Luna 430 389
Sobrado 446 333
Soto de la Vega 1.888 1.578
Soto y Amío 1.004 823
Toral de los Guzmanes 657 515
Toural dos Vados 2.180 1.909
Toreno 3.836 3.219
Torre del Bierzo 2.714 2.157
Trabadelo 496 352
Truchas 619 426
Turcia 1.178 1.035
Urdiales del Páramo 533 502
Val de San Lorenzo 638 519
Valboa 417 318
Valdefresno 2.001 2.167
Valdefuentes del Páramo 350 335
Valdelugueros 467 530
Valdemora 92 74
Valdepiélago 451 338
Valdepolo 1.444 1.240
Valderas 2.045 1.719
Valderrey 574 450
Valderrueda 1.058 885
Valdesamario 218 199
Valdevimbre 1.109 1.006
Valencia de Don Juan 4.565 5.201
Vallecillo 137 121
Valverde de la Virgen 5.787 7.305
Valverde-Enrique 213 161
La Vecilla 450 409
Vega de Infanzones 918 880
Vegacervera 353 293
Vegaquemada 471 445
Vegas del Condado 1.353 1.158
A Veiga de Espiñareda 2.560 2.210
A Veiga de Valcarce 735 621
Vilafranca do Bierzo 3.533 3.055
Villablino 11.168 9.150
Villabraz 142 99
Villadangos del Páramo 1.102 1.106
Villademor de la Vega 395 337
Villagatón 672 588
Villamandos 343 303
Villamanín 1.091 958
Villamañán 1.304 1.181
Villamartín de Don Sancho 162 153
Villamejil 846 704
Villamol 207 167
Villamontán de la Valduerna 957 758
Villamoratiel de las Matas 172 163
Villanueva de las Manzanas 570 501
Villaobispo de Otero 655 576
Villaornate y Castro 446 360
Villaquejida 1.011 904
Villaquilambre 15.068 18.666
Villarejo de Órbigo 3.301 3.034
Villares de Órbigo 788 643
Villasabariego 1.254 1.152
Villaselán 251 199
Villaturiel 1.884 1.932
Villazala 904 693
Villazanzo de Valderaduey 616 440
Zotes del Páramo 520 443

Notas[editar | editar a fonte]