Lista de rañaceos en España

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Saltar ata a navegación Saltar á procura
Torres do CTBA de Madrid, constitúen as catro torres máis altas de España.
Skyline da praia de Ponent en Benidorm.
Skyline de Bilbao.
Distrito financeiro de Azca en Madrid.
Vista xeral de Valencia.
Vista da Torre Sevilla dende a Giralda.

Aínda que España non é un país que se caracterice pola construción de rañaceos, posúe algúns destacables dentro de Europa e algunhas cidades como Madrid, Benidorm ou Barcelona conseguiron ter o seu propio perfil de edificacións, nalgunhas destas cidades tamén se formaron núcleos de rañaceos, como o Cuatro Torres Business Area de Madrid.

Os primeiros rañaceos construíronse en España nas décadas de 1950 e 1970 nas cidades de Madrid e Barcelona.

Lista[editar | editar a fonte]

Lista dos rañaceos construídos en España, con altura igual ou superior a 100 metros.

Posición Nome Imaxe Cidade Altura (m) Plantas Ano Uso Notas
1 Torre de Cristal Torre de Cristal (Madrid) 09a.jpg Madrid 249 50 2008 Oficinas [1]
2 Torre Cepsa Torre Caja Madrid (CTBA) 08a.jpg Madrid 248 49 2008 Oficinas [2]
3 Torre PwC Torre Sacyr Vallehermoso (Madrid) 05a.jpg Madrid 236 52 2008 Oficinas e Hotel [3]
4 Torre Espacio Torre Espacio (Madrid) 05a.jpg Madrid 224,2 56 2008 Oficinas [4]
5 In Tempo Benidorm, In Tempo.jpg Benidorm 200 47 2014 Residencial [5]
6 Gran Hotel Bali Gran bali.jpg Benidorm 186 52 2002 Hotel [6]
7 Torre Sevilla Torre Sevilla abril 2015.jpg Sevilla 180 40 2015 Hotel e oficinas
8 Torre Iberdrola Bilbao - Torre Iberdrola 07.JPG Bilbao 169 41 2011 Oficinas [7]
9 Torre Lúgano Lugano 1.PNG Benidorm 158 43 2008 Residencial [8]
10 Torre Picasso Torre Picasso (Madrid) 10.jpg Madrid 156,4 43 1989 Oficinas [9]
11= Hotel Arts Hotel Arts.jpg Barcelona 154 44 1992 Hotel [10]
11= Torre Mapfre Torre Mapfre.JPG Barcelona 154 40 1992 Oficinas [11]
13 Edificio Neguri Gane Neguri Gane.JPG Benidorm 148 43 2002 Residencial [12]
14 Torre Glòries Torre agbar barcelone.jpg Barcelona 144,4 33 2004 Oficinas [13]
15 Torre de Madrid Torre de Madrid - 05.jpg Madrid 142 34 1957 Oficinas e Residencial [14]
16 Edificio Kronos Edificio Kronos.jpg Benidorm 140 41 2008 Residencial [15]
17 Edificio Don Jorge Edificio Don Jorge.jpg Benidorm 124 36 2008 Residencial [16]
18 Mirador del Mediterráneo EDIFICIO MIRADOR DEL MEDITERRÁNEO.jpg Benidorm 123 32 2006 Residencial [17]
19= Las Torres de Santa Cruz II TorresSantaCruz.jpg Santa Cruz de Tenerife 120 35 2006 Residencial, Hotel e Oficinas [18]
19= Las Torres de Santa Cruz I TorresSantaCruz.jpg Santa Cruz de Tenerife 120 35 2004 Residencial e Oficinas [19]
19= Torre Levante Torre Levante.jpeg Benidorm 120 35 1985 Residencial [20]
19= Torre Europa Torre Europa (Madrid).JPG Madrid 120 32 1985 Oficinas [21]
23 Torre Costa Rica A Coruña - Torre Costa Rica (Torre Hercón) 03.JPG A Coruña 119 31 1975 Oficinas e Residencial [22]
24= Riscal Estudiotel Alacant.JPG Alacant 117 35 1962 Hotel
24= Meliá Valencia Hilton Melia Valencia.jpg Valencia 117 35 2006 Hotel [23]
24= Edificio España Edificio España (Madrid) 04.jpg Madrid 117 25 1952 Hotel e Oficinas [24]
27 Costa Blanca I Torre Costa Blanca 1.jpg Benidorm 116 36 1993 Residencial [25]
28 Habitat Sky PereIV-HabitatSky.jpg Barcelona 115 31 2008 Hotel [26]
29= Torre de Francia València, torre de França.JPG Valencia 115 35 2002 Residencial [27]
29= Miragolf Playa 2 Benidorm - Miragolf Playa 1 y 2.jpg Benidorm 115 33 2005 Residencial [28]
30= Gemelos 26 Torre 1 Gemelos 26.jpg Benidorm 114 33 2009 Residencial [29]
30= Gemelos 26 Torre 2 Gemelos 26.jpg Benidorm 114 33 2009 Residencial [30]
30= Torres d'Oboe I Torres d'Oboe.jpg Benidorm 114 31 2009 Residencial [31]
30= Torres d'Oboe II Torres d'Oboe.jpg Benidorm 114 31 2009 Residencial [31]
34= Puerta de Europa Torre I Puerta de Europa I (Madrid) 01.jpg Madrid 113,8 26 1996 Oficinas [32]
34= Puerta de Europa Torre II Puerta de Europa II (Madrid) 01.jpg Madrid 113,8 26 1996 Oficinas [33]
36 Hotel Porta Fira Hospitalet de Llobregat - Plaza de Europa, Torres de Toyo Ito (Torres Porta Fira), Hotel Porta Fira 16.JPG L'Hospitalet de Llobregat 113 27 2010 Hotel [34]
37 Sol de Poniente 2 Sol de Poniente 2.jpg Benidorm 112 33 2005 Residencial [35]
38 Torre Realia BCN Hospitalet de Llobregat - Plaza de Europa, Torres de Toyo Ito (Torres Porta Fira), Torre Realia BCN 5.JPG L'Hospitalet de Llobregat 112 24 2009 Oficinas [36]
39 Torre Colon Madrid - Torres de Colón - 20071028a.jpg Madrid 110 23 1976 Oficinas [37]
40 Beni Beach Beni Beach.jpg Benidorm 110 35 1996 Residencial [38]
41 Edificio Colón Edificio Colón - Rambas (2011).jpg Barcelona 110 28 1970 Oficinas [39]
42 Diagonal Zero Zero ZeroZero.jpg Barcelona 110 25 2011 Oficinas [40]
43 Hotel Princess Barcelona Hotel Princess Barcelona.jpg Barcelona 109,2 26 2004 Hotel [41]
44= Castellana 81 Torre del Banco de Bilbao 09.jpg Madrid 109 31 1981 Oficinas [42]
44= Torre Puig Hospitalet de Llobregat - Plaza de Europa, Torre Puig 2.JPG Hospitalet de Llobregat 109 22 2014 Oficinas
46 Torre de la Rosaleda Ponferrada - Barrio de la Rosaleda - Torre de la Rosaleda 05.JPG Ponferrada 107 30 2009 [43]
47= Playa Azul Playa azul.jpg Benidorm 105 34 2002 Residencial [44]
47= Miragolf Playa 1 Miragolf 1.jpg Benidorm 105 33 2005 Residencial [45]
47= Torre Pinar Benidorm 105 30 2004 Residencial [46]
47= Hesperia Tower Hospitalet de Llobregat - Hotel Hesperia Tower 21.jpg L'Hospitalet de Llobregat 105 28 2006 Hotel [47]
47= Renaissance Barcelona Fira Hotel Hospitalet de Llobregat - Plaza de Europa, Hotel Renaissance Barcelona Fira 11.JPG L'Hospitalet de Llobregat 105 26 2012 Hotel [48]
47= Torre Yaiza 1 As Palmas de Gran Canaria 105 25
53= Torre Laguna Torre Laguna.jpg El Ejido 104 30 2011 Residencial e Oficinas [49]
53= Residencial Islamar 2 Benidorm 104 28 2010 Residencial [50]
53= Residencial Islamar 3 Benidorm 104 28 2010 Residencial [51]
56= Torre Werfen Torre Werfen.JPG L'Hospitalet de Llobregat 103,9 25 2009 Oficinas [52]
56= Diagonal Mar i Cel Barcelona 103,9 27 2010 Residencial [53]
56= Torre Inbisa Torre Inbisa.JPG L'Hospitalet de Llobregat 103,9 25 2008 Oficinas [54]
59 Torre Titania Torre Titania (Madrid) 01.jpg Madrid 103,7 23 2011 Mixto [55]
60= Las Terrazas de Benidorm 1 Las terrazas de benidorm.jpg Benidorm 101 30 2005 Residencial [56]
60= Las Terrazas de Benidorm 2 Las terrazas de benidorm.jpg Benidorm 101 30 2005 Residencial [57]
62 Torres de Hércules Torres de hercules 2.jpg Los Barrios 100,6 21 2009 Oficinas [58]
63 Torre Doscalas Torre dos calas.jpg Benidorm 100,4 32 2004 Residencial [59]
64= Gemelos 22 Torre 1 Gemelos 22.JPG Benidorm 100,2 32 2003 Residencial [60]
64= Gemelos 22 Torre 2 Gemelos 22.JPG Benidorm 100,2 32 2003 Residencial [61]
66 Ministerio de Economía e Facenda Rasacielos Ministerio comercio Madrid.jpg Madrid 100 25 1979 Oficinas [62]

Notas[editar | editar a fonte]

  1. SkyscraperCenter (ed.). "Torre de Cristal". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  2. http://www.fosterandpartners.com/projects/torre-caja-madrid-tower/
  3. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Sacyr Vallehermoso". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  4. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Espacio". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  5. http://www.microsiervos.com/archivo/leyendas-urbanas/rascacielos-intempo-benidorm-sin-ascensores.html
  6. SkyscraperCenter (ed.). "Gran Hotel Bali". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  7. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Iberdrola". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  8. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Lúgano". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  9. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Picasso". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  10. SkyscraperCenter (ed.). "Hotel de las Artes". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  11. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Mapfre". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  12. SkyscraperCenter (ed.). "Edificio Neguri Gane". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  13. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Agbar". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  14. SkyscraperCenter (ed.). "Torre de Madrid". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  15. SkyscraperCenter (ed.). "Edificio Kronos". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  16. SkyscraperCenter (ed.). "Edificio Don Jorge". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  17. SkyscraperCenter (ed.). "Mirador del Mediterráneo". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  18. SkyscraperCenter (ed.). "Las Torres de Santa Cruz II". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  19. SkyscraperCenter (ed.). "Las Torres de Santa Cruz I". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  20. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Levante". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  21. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Europa". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  22. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Costa Rica". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  23. SkyscraperCenter (ed.). "Hilton Valencia". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  24. SkyscraperCenter (ed.). "Edificio España". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  25. SkyscraperCenter (ed.). "Costa Blanca I". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  26. SkyscraperCenter (ed.). "Sky Barcelona". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  27. SkyscraperCenter (ed.). "Torre de Francia". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  28. http://www.emporis.com/statistics/tallest-buildings-benidorm-spain
  29. SkyscraperCenter (ed.). "Gemelos 26 Torre 1". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  30. SkyscraperCenter (ed.). "Gemelos 26 Torre 2". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  31. 31,0 31,1 SkyscraperCity (ed.). "Torres d'Oboe". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  32. SkyscraperCenter (ed.). "Puerta de Europa Torre I". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  33. SkyscraperCenter (ed.). "Puerta de Europa Torre II". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  34. SkyscraperCenter (ed.). "Hotel Porta Fira". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  35. SkyscraperPage (ed.). "Sol de Poniente". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  36. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Realia BCN". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  37. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Colon". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  38. SkyscraperCenter (ed.). "Beni Beach". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  39. SkyscraperCenter (ed.). "Edificio Colón". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  40. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Diagonal 00 Telefonica Tower". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  41. SkyscraperCenter (ed.). "Hotel Princess Barcelona". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  42. SkyscraperCenter (ed.). "Banco de Bilbao". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  43. SkyscraperCity (ed.). "Torre de la Rosaleda". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  44. SkyscraperCenter (ed.). "Playa Azul". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  45. SkyscraperPage (ed.). "Miragolf Playa 1". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  46. SkyscraperPage (ed.). "Torre Pinar". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  47. SkyscraperCenter (ed.). "Hesperia Tower". Consultado o 1 de setembro de 2013. 
  48. SkyscraperCenter (ed.). "Renaissance Barcelona Fira Hotel". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  49. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Laguna". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  50. SkyscraperPage (ed.). "Residencial Islamar 2". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  51. SkyscraperPage (ed.). "Residencial Islamar 3". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  52. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Zenit". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  53. SkyscraperCenter (ed.). "Diagonal Mar i Cel". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  54. SkyscraperCenter (ed.). "Torre Inbisa". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  55. SkyscraperPage (ed.). "Torre Titania". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  56. SkyscraperPage (ed.). "Las Terrazas de Benidorm". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  57. SkyscraperPage (ed.). "Las Terrazas de Benidorm". Consultado o 14 de setembro de 2013. 
  58. SkyscraperCenter (ed.). "Torres de Hércules". Consultado o 11 de setembro de 2013. 
  59. SkyscraperPage (ed.). "Torre Doscalas". Consultado o 22 de setembro de 2013. 
  60. SkyscraperPage (ed.). "Gemelos 22 Torre 1". Consultado o 22 de setembro de 2013. 
  61. SkyscraperPage (ed.). "Gemelos 22 Torre 2". Consultado o 22 de setembro de 2013. 
  62. SkyscraperCenter (ed.). "Minsterio de Economía y Hacienda". Consultado o 11 de setembro de 2013. 

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros artigos[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas[editar | editar a fonte]