Lista dos estados dos EUA por área

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.

Esta é unha lista dos estados dos Estados Unidos e os seus principais territorios ordenados por superficie total, superficie terrestre e superficie acuática. As cifras de superficies acuáticas inclúen augas interiores e costeiras, os Grandes Lagos e augas territoriais. Os glaciares e as zonas acuáticas intermitentes cóntanse coma superficie terrestre.[1]

Tódolos datos proporciónaos a Oficina do Censo dos Estados Unidos, correspondentes ao ano 2000.[2]

Os rexistros cun (*) na columna posición e co nome en cursiva indican un estado legal distinto ao dos máis estados.

Posición
sup. total
Estado Superficie
total (km²)
Superficie
terrestre (km²)
Superficie
acuática (km²)
% Supeficie
acuática
70001000000000000001 Alasca Alasca 1.717.854 1.481.347 236.507 13,77
70002000000000000002 Texas Texas 695.621 678.051 17.570 2,53
70003000000000000003 California California 423.970 403.933 20.037 4,73
70004000000000000004 Montana Montana 380.838 376.979 3.859 1,01
70005000000000000005 Novo México Novo México 314.915 314.309 606 0,19
70006000000000000006 Arizona Arizona 295.254 294.312 942 0,32
70007000000000000007 Nevada Nevada 286.351 284.448 1.903 0,66
70008000000000000008 Colorado Colorado 269.601 268.627 974 0,36
70009000000000000009 Oregon Oregón 254.805 248.631 6.174 2,42
700110000000000000010 Wyoming Wyoming 253.336 251.489 1.847 0,73
700111000000000000011 Michigan Michigan 250.494 147.121 103.372 41,27
700112000000000000012 Minnesota Minnesota 225.171 206.189 18.981 8,43
700113000000000000013 Utah Utah 219.887 212.751 7.136 3,25
700114000000000000014 Idaho Idaho 216.446 214.314 2.131 0,98
700115000000000000015 Kansas Kansas 213.096 211.900 1.196 0,56
700116000000000000016 Nebrasca Nebrasca 200.345 199.099 1.247 0,62
700117000000000000017 Dacota do Sur Dacota do Sur 199.731 196.540 3.190 1,60
700118000000000000018 Washington Washington 184.665 172.348 12.317 6,67
700119000000000000019 Dacota do Norte Dacota do Norte 183.112 178.647 4.465 2,44
700120000000000000020 Oklahoma Oklahoma 181.035 177.847 3.189 1,76
700121000000000000021 Misuri Misuri 180.533 178.414 2.120 1,17
700122000000000000022 Florida Florida 170.304 139.670 30.634 17,99
700123000000000000023 Wisconsin Wisconsin 169.639 140.663 28.976 17,08
700124000000000000024 Xeorxia, Estados Unidos de América Xeorxia 153.909 149.976 3.933 2,56
700125000000000000025 Illinois Illinois 149.998 143.961 6.037 4,02
700126000000000000026 Iowa Iowa 145.743 144.701 1.042 0,71
700127000000000000027 Nova York Nova York 141.299 122.283 19.016 13,46
700128000000000000028 Carolina do Norte Carolina do Norte 139.389 126.161 13.229 9,49
700129000000000000029 Arcansas Arcansas 137.732 134.856 2.876 2,09
700130000000000000030 Alabama Alabama 135.765 131.426 4.338 3,20
700131000000000000031 Luisiana Luisiana 134.264 112.825 21.440 15,97
700132000000000000032 Mississippi Mississippi 125.434 121.488 3.945 3,15
700133000000000000033 Pensilvania Pensilvania 119.283 116.074 3.208 2,69
700134000000000000034 Ohio Ohio 116.096 106.056 10.040 8,65
700135000000000000035 Virxinia Virxinia 110.785 102.548 8.236 7,43
700136000000000000036 Tennessee Tennessee 109.151 106.752 2.399 2,20
700137000000000000037 Kentucky Kentucky 104.659 102.896 1.763 1,68
700138000000000000038 Indiana Indiana 94.321 92.895 1.427 1,51
700139000000000000039 Maine Maine 91.646 79.931 11.715 12,78
700140000000000000040 Carolina do Sur Carolina do Sur 82.932 77.983 4.949 5,97
700141000000000000041 Virxinia Occidental Virxinia Occidental 62.755 62.361 394 0,63
700142000000000000042 Maryland Maryland 32.133 25.314 6.819 21,22
700143000000000000043 Hawai Hawai 28.311 16.635 11.677 41,25
700144000000000000044 Massachusetts Massachusetts 27.336 20.306 7.031 25,72
700145000000000000045 Vermont Vermont 24.901 23.956 945 3,80
700146000000000000046 Nova Hampshire Nova Hampshire 24.216 23.227 989 4,08
700147000000000000047 Nova Jersey Nova Jersey 22.588 19.211 3.377 14,95
700148000000000000048 Connecticut Connecticut 14.357 12.548 1.809 12,60
* Flag of Puerto Rico.svg Porto Rico 13.790 8.870 4.921 35,69
700149000000000000049 Delaware Delaware 6.447 5.060 1.387 21,51
700150000000000000050 Rhode Island Rhode Island 4.002 2.706 1.295 32,36
* Washington, D.C. Washington, D.C. 177 159 18 0,17
Estados dos Estados unidos por superficie terrestre en millas cadradas. (Nota: Alasca e Hawai non se representan na mesma escala ca os EE. UU. continentais).
Estados dos Estados unidos por superficie acuática en millas cadradas. (Nota: Alasca e Hawai non se representan na mesma escala ca os EE. UU. continentais).

Notas[editar | editar a fonte]

Véxase tamén[editar | editar a fonte]

Outros Artigos[editar | editar a fonte]