Saltar ao contido

Michael Pitt

Na Galipedia, a Wikipedia en galego.
Infotaula de personaMichael Pitt

(2003) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Michael Carmen Pitt Editar o valor em Wikidata
10 de abril de 1981 Editar o valor em Wikidata (43 anos)
West Orange, Nova Jersey, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónAmerican Academy of Dramatic Arts (–1998)
Morris Catholic High School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactor de cinema , actor de teatro , guitarrista , modelo , actor de televisión , cantante , compositor , actor Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1998 Editar o valor em Wikidata -
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
InstrumentoGuitarra e voz Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0685856 Allocine: 56270 Rottentomatoes: celebrity/michael_pitt Allmovie: p291783 Metacritic: person/michael-pitt TV.com: people/michael-pitt
BNE: XX1517780 Musicbrainz: efcab137-a6fd-49d5-8d3e-31dbffe36f03 Discogs: 754486 Allmusic: mn0001333025 Genius: Michael-pitt Editar o valor em Wikidata

Michael Carmen Pitt, nado o 10 de abril de 1981 en West Orange, Nova Jersey, é un actor e músico estadounidense. Pitt é coñecido polo seu papel no filme de Bernardo Bertolucci The Dreamers, e por interpretar a Jimmy Darmody na serie da HBO Boardwalk Empire.

Pitt cantou e tocou a guitarra na súa banda, Pagoda, cuxo primeiro álbum foi estreado por Universal/Fontana/Ecstatic Peace en 2007.

Baixo o título, "Jimi Pitt and the Twins of Evil", Pitt interpretou "Hey Joe" cos Twins of Evil para a banda sonora de The Dreamers.[1]

Filmografía

[editar | editar a fonte]
Ano Título Papel Notas
1998 Law & Order Andy Episodio "Carrier"
1998 Hi-Life Adolescente
1998 54 Estudante de danza Sen acreditar
1999 Even Housewives in Minnesota Have Those Daydreams Petey
1999 – 2000 Dawson's Creek Henry Parker 15 episodios
2000 Finding Forrester John Coleridge
2001 Bully Donny Semenec
2001 The Yellow Bird Stuff
2001 Hedwig and the Angry Inch Tommy Gnosis
2002 Asasinato… 1, 2, 3 Justin Pendleton
2003 Rhinoceros Eyes Chep
2003 Law and Order: SVU Harry Baker Episodio 3.13 "Prodigy"
2003 The Dreamers Matthew
2004 The Village Finton Coin
2004 The Heart Is Deceitful Above All Things Buddy
2004 Jailbait Randy
2005 Last Days Blake
2006 Delirious Toby Grace
2006 The Hawk Is Dying Fred
2007 Silk Hervé Joncour
2008 T Takes The Guest in Room 113 Serie web
2008 Funny Games Paul
2010 – 2011 Boardwalk Empire James 'Jimmy' Darmody Papel principal
2011 Hugo Proxeccionista Sen acreditar
2012 Seven Psychopaths Larry
2013 Pinkville Tenente William Calley
2013 You Can't Win Jack Black Tamén guionista e produtor
  1. Grooveshark (2012). "The Dreamers Soundtrack". Grooveshark. Grooveshark. Arquivado dende o orixinal o 11 de abril de 2014. Consultado o 25 de agosto de 2012. 

Véxase tamén

[editar | editar a fonte]

Ligazóns externas

[editar | editar a fonte]